מתכונים של אצות
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מתכונים של אצות
גזר עם אצות חיזיקי/ארמה
משרים שני מקלוני אצות קומבוּ בשתי כוסות מים רותחים מהקומקום ל-20-30 דקות. מוציאים את האצות ומשתמשים בהן למשהו אחר (די חסרות טעם, אבל ממלאות ובריאות לאללה). את המים, שנקראים "קאשי", שומרים.
משרים 2-3 חופני אצות חיזיקי או ארמֶה במים קרים ל-10-15 דקות. את המים שופכים אחר-כך, באצות תכף נשתמש.
בינתיים חותכים כשבעה גזרים לקוביות קטנות או מרסקים גס.
שמים קצת שמן שומשום במחבת (אפשר לרמות ולהשתמש בשמן אחר), ומטגנים עליו את הגזר קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים את החיזיקי ומטגנים יחד. אחרי עוד כדקה, שופכים עליהם את הקאשי עד שהוא מכסה הכל, סוגרים את המחבת במכסה ומשאירים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך (20-30 דקות). אפשר מדי פעם לבדוק ולהוסיף עוד קאשי אם הוא התאדה בינתיים.
כשהגזר רך, פותחים את המכסה ונותנים למים להתאדות. אחרי שכמעט כל המים התאדו, מוסיפים מירין כהה (אפשר לרמות ולשים סאקי עם סוכר) ורוטב סויה בכמויות פחות או יותר שוות. כמה? קשה להגיד - עד שיש לזה טעם טוב!
נותנים לסויה ולמירין כמה דקות להספג, ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. אוכלים פחות או יותר בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
משרים שני מקלוני אצות קומבוּ בשתי כוסות מים רותחים מהקומקום ל-20-30 דקות. מוציאים את האצות ומשתמשים בהן למשהו אחר (די חסרות טעם, אבל ממלאות ובריאות לאללה). את המים, שנקראים "קאשי", שומרים.
משרים 2-3 חופני אצות חיזיקי או ארמֶה במים קרים ל-10-15 דקות. את המים שופכים אחר-כך, באצות תכף נשתמש.
בינתיים חותכים כשבעה גזרים לקוביות קטנות או מרסקים גס.
שמים קצת שמן שומשום במחבת (אפשר לרמות ולהשתמש בשמן אחר), ומטגנים עליו את הגזר קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים את החיזיקי ומטגנים יחד. אחרי עוד כדקה, שופכים עליהם את הקאשי עד שהוא מכסה הכל, סוגרים את המחבת במכסה ומשאירים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך (20-30 דקות). אפשר מדי פעם לבדוק ולהוסיף עוד קאשי אם הוא התאדה בינתיים.
כשהגזר רך, פותחים את המכסה ונותנים למים להתאדות. אחרי שכמעט כל המים התאדו, מוסיפים מירין כהה (אפשר לרמות ולשים סאקי עם סוכר) ורוטב סויה בכמויות פחות או יותר שוות. כמה? קשה להגיד - עד שיש לזה טעם טוב!
נותנים לסויה ולמירין כמה דקות להספג, ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. אוכלים פחות או יותר בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מתכונים של אצות
מאיפה הבאת את המתכון ואיזה טעם יש לזה? דומה למשהו?
-
- הודעות: 1691
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
- דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*
מתכונים של אצות
דומה קצת לצימס אבל יותר מגוון וטעים.
המתכון מבית התה של טאיקו בישוב מכמנים ליד כרמיאל. פתוח רק בסופי שבוע ודורש הזמנה מוקדמת, אבל שווה שווה שווה.
המתכון מבית התה של טאיקו בישוב מכמנים ליד כרמיאל. פתוח רק בסופי שבוע ודורש הזמנה מוקדמת, אבל שווה שווה שווה.
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מתכונים של אצות
למעשה זה reverse engineering של המתכון של טאיקו. המקור מומלץ בחום!
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מתכונים של אצות
בשמת, מתכון פשוט במיוחד בשבילך:
חביתה עם וואקאמה
משרים את הוואקאמה במים חמים לרבע שעה ובינתיים טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר (בערך כפית על כל שתי ביצים) ואת האצות, ומערבבים. שמים במחבת על אש נמוכה ומכסים. אחרי כמה דקות הופכים, ואחר כך מוציאים. אפשר לאכול ככה, או להוסיף קצת רוטב סויה. בתאבון!
> יונת ממש לא יודעת להגדיר את הכמויות <
חביתה עם וואקאמה
משרים את הוואקאמה במים חמים לרבע שעה ובינתיים טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר (בערך כפית על כל שתי ביצים) ואת האצות, ומערבבים. שמים במחבת על אש נמוכה ומכסים. אחרי כמה דקות הופכים, ואחר כך מוציאים. אפשר לאכול ככה, או להוסיף קצת רוטב סויה. בתאבון!
> יונת ממש לא יודעת להגדיר את הכמויות <
מתכונים של אצות
לא ממש מתכון אבל אנחנו חותכים את דפי הנורי לריבועים והם נאכלים כחטיף על ידי הילדה וחברים אורחים.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מתכונים של אצות
וואו, תודה!
רוטב סויה כמובן לא (הוא אלרגי לסויה), אבל אזמין וואקאמה ונורי. אוכלים את הנורי כמו שהוא?
רוטב סויה כמובן לא (הוא אלרגי לסויה), אבל אזמין וואקאמה ונורי. אוכלים את הנורי כמו שהוא?
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
מתכונים של אצות
אפשר...
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מתכונים של אצות
את הנורי אפשר גם לגזור לחתיכות קטנות ולאכול עם אטריות או אורז.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מתכונים של אצות
נחמד, חוץ מזה שאסור לי אטריות או אורז...
כשורד כותבת "אפשר" למה היא מתכוונת? ורד? שיש דרך יותר טובה לאכול את הנורי?
כשורד כותבת "אפשר" למה היא מתכוונת? ורד? שיש דרך יותר טובה לאכול את הנורי?
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
מתכונים של אצות
לא, זה פשוט עוד אופציה. אפשר לחתוך לרצועות ולהכניס לתבשיל, סלט, או פשוט כך.
מתכונים של אצות
מה לגבי מרק? אפשר לעשות יופי של מרק ירקות ולהוסיף לו אצות.
-
- הודעות: 206
- הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*
מתכונים של אצות
אני אכלתי בלונדון אצות יבשות כחטיף, זה היה מלוח, מטוגן ונוראאאאאא טעים. אם למישהו יש מתכון - אשמח!
מתכונים של אצות
איפה אפשר לקנות אצות וואקאמה? אני מחפש כבר שבועות!
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מתכונים של אצות
אנחנו מצאנו בחנות טבע. בעקרון, איפה שיש מוצרים של IMO אפשר להזמין גם אצות וואקאמה, כי הם מייבאים את זה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים של אצות
במושב מגשימים ליד גני יהודה וסביון נמצא המחסן המרכזי וחנות של IMO מחירים מעולים אנחנו קונים שם את כל מה שצריך מאצות לאורז סויה ועוד. שווה.
-
- הודעות: 526
- הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
- דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*
מתכונים של אצות
למתכון למעלה אפשר להוסיף בשלב הטיגון פטריות ירדן (לא שמפיניון!) וקוביות טופו קטנטנות.
את הארמה אפשר להוסיף גם לסלט ירקות.
את הארמה אפשר להוסיף גם לסלט ירקות.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מתכונים של אצות
מה אפשר לעשות עם אצות קומבו, חוץ מלמנוע גזים? זה טעים?
ואם משתמשים בה כדי למנוע גזים, באיזה יחס לקטניות שמים את האצה? כמה אצה על כוס קטניה לא מבושלת, נניח?
ואם משתמשים בה כדי למנוע גזים, באיזה יחס לקטניות שמים את האצה? כמה אצה על כוס קטניה לא מבושלת, נניח?
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
מתכונים של אצות
מיצי, קומבו אפשר להכניס גם למרקים ותבשילים. היא בהחלט טעימה. כן, מבשלים איתה ואותה.
לגבי מניעת הגזים, אני בד"כ שמה פס אחד של אצה בהשרייה ובבישול. אם זו כמות גדולה (סיר טשולנט, המון חומוס וכו') אז 2-3 פסים.
שיהיה בתאבון.
>ורד נזכרת שהיא צריכה לקנות <
לגבי מניעת הגזים, אני בד"כ שמה פס אחד של אצה בהשרייה ובבישול. אם זו כמות גדולה (סיר טשולנט, המון חומוס וכו') אז 2-3 פסים.
שיהיה בתאבון.
>ורד נזכרת שהיא צריכה לקנות <
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מתכונים של אצות
תודה!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים של אצות
מחפשת מתכון קל וטעים למרק מיסו, למישהו יש המלצות?
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
מתכונים של אצות
בבקשה-
מרק מיסו של לוטם
מבשלים כליטר מיים רותחים עם כף אבקת מרק
מוסיפים כפית מיסו לבן (קונים בחנות טבע) לתוך מצקת ומערבבים מן המצקת למרק
מוסיפים אצות נורי חתוכות לפסים, בצל ירוק בטבעות דקות או פסים, ופסים של טופו שהושרה קצת (10 דקות) ברוטב סויה של קיקומן.
מפסיקים את הבישול ואוכלים.
<הילדים שלי אוהבים מאוד לאכול אותו והכינוי שלו זה "מרק אצות">
מרק מיסו של לוטם
מבשלים כליטר מיים רותחים עם כף אבקת מרק
מוסיפים כפית מיסו לבן (קונים בחנות טבע) לתוך מצקת ומערבבים מן המצקת למרק
מוסיפים אצות נורי חתוכות לפסים, בצל ירוק בטבעות דקות או פסים, ופסים של טופו שהושרה קצת (10 דקות) ברוטב סויה של קיקומן.
מפסיקים את הבישול ואוכלים.
<הילדים שלי אוהבים מאוד לאכול אותו והכינוי שלו זה "מרק אצות">
-
- הודעות: 184
- הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של טול_טול*
מתכונים של אצות
משרים וואקמה במים חמים לכמה דקות
סוחטים את הוואקמה ומטגנים בשמן עם טעם נייטרלי
מוסיפים רוטב סויה
מורידים מהאש ומוסיפים קצת שמן שומשום
כמה פשוט ככה טעים (למי שאוהב טעם של אצות).
סוחטים את הוואקמה ומטגנים בשמן עם טעם נייטרלי
מוסיפים רוטב סויה
מורידים מהאש ומוסיפים קצת שמן שומשום
כמה פשוט ככה טעים (למי שאוהב טעם של אצות).
מתכונים של אצות
קניתי אצות וואקאמה מיובשות בסופר כי הבנתי שזה טוב לאיזון תת בלוטת התריס שווה לנסות לפני שמגיעים לטיפול תרופתי, רק מה בדיוק עושים איתה ?
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
מתכונים של אצות
משרים כמה דקות במים, סוחטים, אפשר לטפטף כמה טיפות של רוטב סויה, ולהוסיף לכל סלט או תבשיל. ממש טעים. רק לאכול מיד - זה לא נשאר טעים אחרי שזה כבר מושרה.
מתכונים של אצות
אני מוסיפה לסלט עם רוטב בלי להשרות. הן נרטבות כבר מהרוטב ומגיעות למרקם מושלם בשבילי.
-
- הודעות: 733
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
מתכונים של אצות
איזה כיף להגיע מחיפוש בגוגל לבאופן
המתכון הראשון שפרסמה יונת נהדר נהדר. הכנתי אותו עם דלעת במקום גזר, ועם ליקר דבש שהיה בבית במקום מירין
והוספתי גם עלי קייל
יצא משובח!
המתכון הראשון שפרסמה יונת נהדר נהדר. הכנתי אותו עם דלעת במקום גזר, ועם ליקר דבש שהיה בבית במקום מירין
והוספתי גם עלי קייל
יצא משובח!