מתכונים של אצות

אנונימי

מתכונים של אצות

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים


מה עושים עם אצות חוץ מסושי?
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

גזר עם אצות חיזיקי/ארמה

משרים שני מקלוני אצות קומבוּ בשתי כוסות מים רותחים מהקומקום ל-20-30 דקות. מוציאים את האצות ומשתמשים בהן למשהו אחר (די חסרות טעם, אבל ממלאות ובריאות לאללה). את המים, שנקראים "קאשי", שומרים.
משרים 2-3 חופני אצות חיזיקי או ארמֶה במים קרים ל-10-15 דקות. את המים שופכים אחר-כך, באצות תכף נשתמש.
בינתיים חותכים כשבעה גזרים לקוביות קטנות או מרסקים גס.
שמים קצת שמן שומשום במחבת (אפשר לרמות ולהשתמש בשמן אחר), ומטגנים עליו את הגזר קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים את החיזיקי ומטגנים יחד. אחרי עוד כדקה, שופכים עליהם את הקאשי עד שהוא מכסה הכל, סוגרים את המחבת במכסה ומשאירים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך (20-30 דקות). אפשר מדי פעם לבדוק ולהוסיף עוד קאשי אם הוא התאדה בינתיים.
כשהגזר רך, פותחים את המכסה ונותנים למים להתאדות. אחרי שכמעט כל המים התאדו, מוסיפים מירין כהה (אפשר לרמות ולשים סאקי עם סוכר) ורוטב סויה בכמויות פחות או יותר שוות. כמה? קשה להגיד - עד שיש לזה טעם טוב!
נותנים לסויה ולמירין כמה דקות להספג, ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. אוכלים פחות או יותר בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מאיפה הבאת את המתכון ואיזה טעם יש לזה? דומה למשהו?
רועי_שרון*
הודעות: 1691
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי רועי_שרון* »

דומה קצת לצימס אבל יותר מגוון וטעים.
המתכון מבית התה של טאיקו בישוב מכמנים ליד כרמיאל. פתוח רק בסופי שבוע ודורש הזמנה מוקדמת, אבל שווה שווה שווה. :-9
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

למעשה זה reverse engineering של המתכון של טאיקו. המקור מומלץ בחום!
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בשמת, מתכון פשוט במיוחד בשבילך:

חביתה עם וואקאמה
משרים את הוואקאמה במים חמים לרבע שעה ובינתיים טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר (בערך כפית על כל שתי ביצים) ואת האצות, ומערבבים. שמים במחבת על אש נמוכה ומכסים. אחרי כמה דקות הופכים, ואחר כך מוציאים. אפשר לאכול ככה, או להוסיף קצת רוטב סויה. בתאבון!

> יונת ממש לא יודעת להגדיר את הכמויות <
רונית*
הודעות: 322
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

מתכונים של אצות

שליחה על ידי רונית* »

לא ממש מתכון אבל אנחנו חותכים את דפי הנורי לריבועים והם נאכלים כחטיף על ידי הילדה וחברים אורחים.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו, תודה!
רוטב סויה כמובן לא (הוא אלרגי לסויה), אבל אזמין וואקאמה ונורי. אוכלים את הנורי כמו שהוא?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי ורד_לב* »

אפשר...
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

את הנורי אפשר גם לגזור לחתיכות קטנות ולאכול עם אטריות או אורז.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי בשמת_א* »

נחמד, חוץ מזה שאסור לי אטריות או אורז...
כשורד כותבת "אפשר" למה היא מתכוונת? ורד? שיש דרך יותר טובה לאכול את הנורי?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא, זה פשוט עוד אופציה. אפשר לחתוך לרצועות ולהכניס לתבשיל, סלט, או פשוט כך.
ענבל*
הודעות: 311
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

מתכונים של אצות

שליחה על ידי ענבל* »

מה לגבי מרק? אפשר לעשות יופי של מרק ירקות ולהוסיף לו אצות.
אמא_של_אופק*
הודעות: 206
הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי אמא_של_אופק* »

אני אכלתי בלונדון אצות יבשות כחטיף, זה היה מלוח, מטוגן ונוראאאאאא טעים. אם למישהו יש מתכון - אשמח!
דובי*
הודעות: 9
הצטרפות: 19 יולי 2004, 12:53

מתכונים של אצות

שליחה על ידי דובי* »

איפה אפשר לקנות אצות וואקאמה? אני מחפש כבר שבועות!
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אנחנו מצאנו בחנות טבע. בעקרון, איפה שיש מוצרים של IMO אפשר להזמין גם אצות וואקאמה, כי הם מייבאים את זה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

במושב מגשימים ליד גני יהודה וסביון נמצא המחסן המרכזי וחנות של IMO מחירים מעולים אנחנו קונים שם את כל מה שצריך מאצות לאורז סויה ועוד. שווה.
אילת_מ*
הודעות: 526
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי אילת_מ* »

למתכון למעלה אפשר להוסיף בשלב הטיגון פטריות ירדן (לא שמפיניון!) וקוביות טופו קטנטנות.
את הארמה אפשר להוסיף גם לסלט ירקות.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מה אפשר לעשות עם אצות קומבו, חוץ מלמנוע גזים? זה טעים?
ואם משתמשים בה כדי למנוע גזים, באיזה יחס לקטניות שמים את האצה? כמה אצה על כוס קטניה לא מבושלת, נניח?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי ורד_לב* »

מיצי, קומבו אפשר להכניס גם למרקים ותבשילים. היא בהחלט טעימה. כן, מבשלים איתה ואותה.
לגבי מניעת הגזים, אני בד"כ שמה פס אחד של אצה בהשרייה ובבישול. אם זו כמות גדולה (סיר טשולנט, המון חומוס וכו') אז 2-3 פסים.

שיהיה בתאבון.
>ורד נזכרת שהיא צריכה לקנות :-) <
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחפשת מתכון קל וטעים למרק מיסו, למישהו יש המלצות?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

בבקשה-
מרק מיסו של לוטם
מבשלים כליטר מיים רותחים עם כף אבקת מרק
מוסיפים כפית מיסו לבן (קונים בחנות טבע) לתוך מצקת ומערבבים מן המצקת למרק
מוסיפים אצות נורי חתוכות לפסים, בצל ירוק בטבעות דקות או פסים, ופסים של טופו שהושרה קצת (10 דקות) ברוטב סויה של קיקומן.
מפסיקים את הבישול ואוכלים.
<הילדים שלי אוהבים מאוד לאכול אותו והכינוי שלו זה "מרק אצות">
טול_טול*
הודעות: 184
הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
דף אישי: הדף האישי של טול_טול*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי טול_טול* »

משרים וואקמה במים חמים לכמה דקות
סוחטים את הוואקמה ומטגנים בשמן עם טעם נייטרלי
מוסיפים רוטב סויה
מורידים מהאש ומוסיפים קצת שמן שומשום

כמה פשוט ככה טעים (למי שאוהב טעם של אצות).
סיגל*
הודעות: 343
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

מתכונים של אצות

שליחה על ידי סיגל* »

קניתי אצות וואקאמה מיובשות בסופר כי הבנתי שזה טוב לאיזון תת בלוטת התריס שווה לנסות לפני שמגיעים לטיפול תרופתי, רק מה בדיוק עושים איתה ?
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

משרים כמה דקות במים, סוחטים, אפשר לטפטף כמה טיפות של רוטב סויה, ולהוסיף לכל סלט או תבשיל. ממש טעים. רק לאכול מיד - זה לא נשאר טעים אחרי שזה כבר מושרה.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

מתכונים של אצות

שליחה על ידי אחת* »

אני מוסיפה לסלט עם רוטב בלי להשרות. הן נרטבות כבר מהרוטב ומגיעות למרקם מושלם בשבילי.
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

מתכונים של אצות

שליחה על ידי נטע_ש* »

איזה כיף להגיע מחיפוש בגוגל לבאופן :-)
המתכון הראשון שפרסמה יונת נהדר נהדר. הכנתי אותו עם דלעת במקום גזר, ועם ליקר דבש שהיה בבית במקום מירין
והוספתי גם עלי קייל
יצא משובח!
שליחת תגובה

חזור אל “מתכונים באופן טבעי”