מתכונים שאני המצאתי

אנונימי

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים

ערך: רועי כשר

כריכים:

שם: שניצלל.
הביא: גל שרון

חומרים: שניצל אחד, מיונז, קתשופ, שתי לחמים, מיקרוגל, קפית, סקין, קערה.
הוראות הכנה: חממו את השניצל במיקרוגל בזמן שהשניצל מתחמם תעבבו עם הכפית את הקטשופ ואת המיונז בכערה לזה קוראים קלטשופ תוציאו את השניצל מהמיקרו תסימו את השניצל על הלחם תמרחו על הלחם את הקלטשופ ותוכלו. אז ביי כי אני הולך לאכול שניצלל :-9

כריך טעים של ליהי, בת 5.5
הביאה: חגית ל

לחם מלא, טיפה שמן זית, זיתים חתוכים, מעליהם מלפפון חתוך, מעליהם חסה ובסוף גבינה צהובה. אני מעדיפה במקום הגבינה הצהובה פלפל אדום - כמובן, רצוי הכל אורגני. סוגרים עם עוד פרוסה של לחם, עם או בלי שמן זית, ואפשר גם להוסיף עלי כוזברה וכל מיני דברים טעימים. זה מה זה טעים!!!

כריך שכבות של אורן:
הביאה: נעה גל

2 פרוסות טריות של לחם
מעט מיונז
פרוסה דקה של פסטרמה/או סלמי צרפתי פרוס דק
פרוסות דקיקות (כאלה שקופות ש"אפשר לראות דרכן את וארשה") של מלפפון חמוץ

מורחים את 2 הפרוסות בשכבה דקיקה של מיונז, מניחים את פרוסת הנקניק ומעליהם מפזרים מלפפון חמוץ.
סוגרים לסנדביץ. חותכים את כל ה"קשה" מהסנדוויץ, כך שנשאר ריבוע של ה"רך" של הלחם. חוצים את הריבוע ל-2 משולשים. ע"ג אחד המשולשים מורחים שיכבה דקה נוספת של מיונז ואז מרכיבים:
משולש אחד ע"ג משולש שני ומחזקים עם 2 קייסמים. מקבלים כריך שכבות משולש מעולה.

כריכוני הפתעה

הביא: עודד לבנה

המשאבים (המצרכים):
  • בגט לכל שני סועדים.
  • חבילת גבינה צהובה (או הטופו המקביל) לכל שני סועדים.
  • כל מה שיש בבית שאפשר לשים בין פרוסת בגט לגבינה מותכת. זה יכול לכלול, למשל: ממרח זיתים ירוקים, ממרח זיתים שחורים, טונה, אנשובי, ממרח אנשובי, ממרח סלומון, ממרח פסטו, רסק עגבניות, שמן זית עם או בלי אורגנו, טבסקו וכיוצא באלה, כיד הדמיון הטובה עליכם.
האלגוריתם (אופן ההכנה):
  • חותכים את הבגט לפרוסות עגולות בעובי של כסנטימטר.
  • מורחים כל ממרח על כמה מהפרוסות.
  • מכסים את הפרוסות ברבעי פרוסת גבינה צהובה.
  • מערבבים בין הסוגים השונים ומכניסים אותם לתנור (על ניר אלומיניום), עד שהגבינה מבעבעת.
אמנם אפשר לזהות מה יש מתחת לגבינה, אבל הרבה יותר כיף להיות מופתעים בכל ביס.


סלטים:

סלט עוף חם

על פי אברי וייסמן.
הביא: עודד לבנה

משאבים. הכמויות לפי הרגש:
רוזמרין
(טרגון)
שמן זית
חזה עוף
שום
חמאה / מרגרינה בטעם חמאה (לשומרי כשרות)
עגבניות
(חסה)
אגוזי קשיו (או אגוזים אחרים, או שקדים. הכי טוב קשיו)
קרוטונים
שמיר
(צנוברים)
(פטרוזיליה)
מיונז.
לימון.
האלגוריתם:
חותכים חזה עוף, שעדיין לא הפשיר לחלוטין, לקוביות 2*2 ס"מ.
מטגנים על אש קטנה (בשמן זית) רוזמרין שטוף וקצוץ, ואפשר להוסיף גם קצת טרגון.
בשלב מסויים מוסיפים את הרצועות של חזה העוף, ומטגנים עד שיזהיבו.
מוסיפים שום וחמאה, ומטגנים עד שהחמאה מקבלת את הריח האופייני של תחילת ההישרפות.
במקביל מכינים סלט מעגבניות חתוכות גס (אברי מוסיף גם חסה, אני לא), שקדים, קשיו (או סתם אגוזים), קרוטונים, שמיר, ואפשר להוסיף צנוברים פטרוזיליה.
מערבבים את שניהם ומוסיפים מיץ סחוט מלימון ושמן זית ו/או מיונז.


סלט |גזר| ירוק מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הביא: רועי כשר

סלט ירוק

מצרכים:
2 מלפפונים
פלפל ירוק
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
בצל ירוק אחד
חצי כרובית
מיץ מחצי לימון
מלח פלפל לפי הטעם
7 כפות שמן זית


אופן ההכנה
חותכים את הירקות מתבלים וזהו

טלט טעים ובריא בתאבון............................................9-:

שעועית ירוקה עם חזה עוף
הביא: אפ רוח

חזה עוף
שעועית ירוקה שלמה טריה או קפואה
עלה אצה
שום, ג'ינג'ר,סויה,רוטב צ'ילי מתוק,רוטב צדפות למשקיעים,אגוזי מלך,שמן שומשום

הכנה:
משרים קוביות חזה עוף בסויה ורוטב צ'ילי מתוק חצי שעה בערך. (לכמות של שני חזה עוף אני שמה בערך 2 כפות צ'ילי ו3 כפות סויה)
שעועית - אם היא קפואה זורקים למים רותחים לדקה ואח"כ למים קפואים לשתי דקות כדי שיהיו קריספי וישמרו על צבע.

מטגנים את העוף לא עד מוות מוחלט ושמים בצד
מקפיצים את השעועית כמה דקות ומוסיפים שום חתוך וג'ינג'ר אפשר גם אגוזי מלך/שומשום ומערבבים.
מוסיפים קצת סויה,רוטב צדפות - אם יבש אפשר קצת מים.
מוסיפים את העוף וממשיכים לערבב.
לקראת הסוף לחתוך אצה יבשה לחתיכות קטנות וערבב עם הכל.

הערות:
אצות לא חובה אבל טעים
פטריות מוסיפות המון
אם מוסיפים שמן שומשום (2 טיפות) בסוף זה ט ע י ם

אנחנו אוכלים עם אורז או מערבבים עם איטריות אורז
בתאבון:-P


סלט נבטוטים שלי (ההנבטה ביתית..)
הביאה: אמא בן אור

נבטוטי מש
נבטוטי שעועית שחורת עין (שכחתי את שמה הנוסף)
כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצה
עגבניה קצוצה
בצל סגול קצוץ
מיץ לימון
שמן זית
מלח ופלפל גרוס

מערבבים הכל, רצוי להכין רבע שעה לפני שזוללים, להתמזגות הטעמים.
טעים טעים וגם בריא כמובן כיאה לאתרנו :-)
רועי_גבע*
הודעות: 3
הצטרפות: 28 ספטמבר 2001, 18:50
דף אישי: הדף האישי של רועי_גבע*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי רועי_גבע* »

מעדן תות - קינמון, 3 תותים, מים, סוכר, כפית, לתקוע בכלי, לשים בפריזר 5 דקות. פותחים את הפריזר, מיישרים את הכפית, מחכים 20 דקות, ובודקים אם הקרטיב מוכן. אם לא אז מחכים עוד 20 דקות.
רועי_כשר*
הודעות: 96
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי רועי_כשר* »

יוגורט משגע תוך דקה

כוס וחצי יוגורט
2 כפיות שוקולית
כפית סוכר
ענבים

אופן ההכנה
מערבבים יחד את היוגורט והשוקולית והסוכר
חותכים את הענבים ומוסיפים ליוגורט
מערבבים טוב טוב
שמים בתבנית עד שזה קפוא
חותכים לפרוסות ומגישים
מממ... וזה טעים
|גזר|
מאיה_ת*
הודעות: 15
הצטרפות: 17 נובמבר 2002, 23:04

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי מאיה_ת* »

ארוחת ערב טעימה ומשביעה.
בקערה מגרדים דק: גבינה בולגרית, מוצרלה, כף קוטג', ביצה, המון פיטרוזיליה ושמיר. מערבבים הכל ומורחים על כמה פרוסות לחם שבא לאכול.
מניחים על נייר אלומיניום ואופים בתנור עד שנאפה (בערך 10-15 דק' בחום בינוני עד גבוהה).
יוצא ממש מעניין.
דריה_האופה*
הודעות: 2
הצטרפות: 05 דצמבר 2002, 13:33

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי דריה_האופה* »

הייייייייייי!!!
הנה לכם מתכון של פיצה לאנשים שמתים על זה אבל אין להם מוכן!!!!
אז ככה לוקחים שתי פרוסות לחם ושמים על זה חצי כפית מיונז וקטשופ ומערבבים שיצא צבע כתוןם.
שמים גבינה ותוספות ושמים במקרו/תנור עד שהגבינה מבעבת.
נ.ב אפשר גם בטוסטור אבל צריך לסגור אם עוד חתיכת לחם!!!
נו??? איך זה? חייבים לנסות זה מתכון פצצה סופהדרך
דריה_האופה*
הודעות: 2
הצטרפות: 05 דצמבר 2002, 13:33

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי דריה_האופה* »

תיקון!!!
בהתחלה רשמתי שלוקחים שתי פרוסות וזוהי טעות!!!!צריך רק פרוסה אחת
אילנה*
הודעות: 152
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אילנה* »

גבינה ורודה. ילדים ורודים מתים על זה לארוחת ערב.
לוקחים גבינה תשע אחוז. שמים בקערה. מוסיפים חצי עד שלושת רבעי גביע שמנת חמוצה. מעט פפריקה מתוקה (מי שאוהב-חריפה) עד לגוון ורדרד. מקצצים בצל ירוק. מוסיפים לקערה ומערבבים היטב את כל החומרים.
טעים ביותר. מורחים על לחם שחור. מלקקים את האצבעות וקוראים לאמא שתמרח לנו עוד כריך (מה, אתם לא יודעים למרוח לבד.-לא. כשאת עושה את זה זה יותר טעים )
שיבולת*
הודעות: 367
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי שיבולת* »

מילקי אגוזים עם סירופ מייפל ואגוזי מלך קצוצים. רק למכורי מילקי אגוזים.
אפשר גם דבש במקום סירופ מייפל.
אמיל*
הודעות: 20
הצטרפות: 18 דצמבר 2002, 22:40

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אמיל* »

דיסת קווקר משופרת (2 מנות )
הרתיחו 2 כוסות מים , הוסיפו כוס קווקר (שיבולת שועל) טחון או רגיל (טחון טעים יותר), וערבבו מספר דקות על אש נמוכה , עד שהמים ייספגו .
ועכשיו לתוספות הסודיות:
הוסיפו 2-3 כפות דבש או סילאן,
אגוזי מלך שבורים,
צימוקים
גרנולה,
ובעצם כל מה שאוהבים וטעים (אני מוסיף גם קצת קורנפלקס)
וחלב סויה.
להגיש , יוצא מטריף, וטעים מכל קורנפלקס שוגי ושות',
והרבה יותר בריא...:-P
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אני מוסיפה לאמיל:
מאדים תפוחי עץ גרנד (חמוצים) חתוכים במים (בתוך המים שמים כמה נעצי ציפורן, קינמון וסוכר). כשהם מאודים, מרסקים עם מזלג או עם בלנדר ידני. מערבבים עם הדיסה ויוצא מעולה.
גל_שרון*
הודעות: 81
הצטרפות: 17 אוקטובר 2001, 13:55
דף אישי: הדף האישי של גל_שרון*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי גל_שרון* »

ממש חגיגה
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מתכון שאגם המציא:
שמים קוטג' בקערה, ומוסיפים זיתים מגולענים חתוכים לחתיכות. מערבבים. אוכלים.
רועי_כשר*
הודעות: 96
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי רועי_כשר* »

אני המצתי משהו נרא טעים שקוראים לו חטיחת לחם מוקפצות

מיצרכים
לחם
וחמאה


מה עושים
מחממים מחבת.
וממיסים את החמאה
וקורעים את הלחם בידים
ומתגנים את הלחם עד שהלחם זהוב
מוציאים את הלחם מין המחבת וזהו זה


:-9
אמיל_ע*
הודעות: 47
הצטרפות: 30 דצמבר 2002, 00:10
דף אישי: הדף האישי של אמיל_ע*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אמיל_ע* »

ממרח חלבה ביתי טעים טעים.*
לוקחים טחינה גולמית (כוס)
מערבבים עם דבש ( 2כפות או כמה שאוהבים שיהיה מתוק)
ערבוב טוב עם בלנדר/מיקסר
וואולה ,ממרח בריא ומה זה טעים, (עדיף יותר משוקולד)
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.
בתאבון 8-)
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אפשר לעשות אותו הדבר עם סילאן (דבש תמרים). הטעם מזכיר טחינה, וטוב למי שלא אוכל דבש או רגיש לו.
גל_שרון*
הודעות: 81
הצטרפות: 17 אוקטובר 2001, 13:55
דף אישי: הדף האישי של גל_שרון*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי גל_שרון* »

אני מנהל פו מסעדה
אבא_של_יותם*
הודעות: 159
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אבא_של_יותם* »

הנה מתכון שענת המציאה: אני קורא לו- "חביתה מוקצפת"
המצרכים: ביצים, שמן לטיגון.
אפשר גם- בצל קצוץ, בצל ירוק, פטריות, עלים ירוקים.

אופן ההכנה- אם רוצים, מחממים במחבת את השמן ואז מטגנים קלות את הבצל והעלים וכל החבר'ה. אחר כך פשוט שוברים את הביצים אל המחבת.
הטריק הוא להתחיל לערבב את הביצים כאילו בדרך לביצה מקושקשת, ואז, באמצע הדרך, להפסיק לבחוש. התוצאה: ביצה אוורירית במרקם קטיפתי, לא בחתיכות כמו המקושקשת, ולא ישרה ושטוחה כמו החביתה הרגילה.
הממממממ. משלבת את הטוב שבשני העולמות- המקושקשת והישרה מתאחדות לחביתה המוקצפת.
כה לחי!
ברונית*
הודעות: 18
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 12:03

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי ברונית* »

חביתת ברוקולי:
מטגנים קלות בשמן זית ברוקולי מבושל מעוך בעדינות עם מזלג, מוסיפים ביצים טרופות, קצת מלח, אפשר גם קצת בולגרית ו/או צהובה. יוצא כמו המילוי של "ברוקולי עם נגיעות גבינה", רק במינונים יותר טעימים.

נטרף על ידי התינוק בארוחת ערב עם מלפפון ועגבניה!
נתן*
הודעות: 7
הצטרפות: 07 מאי 2003, 18:00

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי נתן* »

אני יודע להכין פופ קורן.
קודם כל לקחת סיר עם מכסה. ואז לשים שמן ולהזיז את הסיר שכולו יתמלא בשמן. ואז אחרי שעושים את זה, שמים פופ קורן אחד. אם זה עושה בלו-בלו (כלומר, שזה רותח) אז אפשר לשים את כל הפפקורן. אם לא, ואתם רוצים שזה יהי מהר, תשימו מלח ואחר כך פופ קורן.
ואז להתחיל לנער את הסיר.
ואחר כך, כשהפופקורן מתחילים לקפץ (שומעים את זה) מנמיכים את האש. ואחר כך מחכים עד שהפופ קורן יגמור לקפוץ.
זהו. הפופ קורן מוכן. בתאבון.
אני המצאתי את המתכון הזה ועשיתי היום ביום העצמאות וזה יצא מצוין ומאוד טעים.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי חגית_ל* »

נשמע ממש מוצלח. תודה.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי ורד_לב* »

אני אוהבת לתבל פופקורן עם מלח עשבים, זעתר ושמרי בירה.
טעיםםםםםםםם!
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

שחיתות נימוחה בפה
מכל מה שאי-פעם המצאתי, זה המושחת ביותר:
פרוסת פסטרמה.
עליה פרוסת גבינה צהובה.
עליה מורחים ממרח כבד אווז (כזה שקונים בסופר בשישה עשר שקלים בקופסאת שימורים. לא צריך משהו יקר במיוחד).
מגלגלים כך שהפסטרמה בחוץ (בערך גלגול וחצי עד שניים), ותוקעים שני קיסמים.
לטוסטר אובן - שמים ניר אלומיניום ומחממים עד שהגבינה מבעבעת.
למיקרוגל - שמים על צלחת ומחממים עד שהגבינה מבעבעת.

מוציאים ואוכלים עם סכין חד ומזלג: הפה מתמלא בתערובת חמה של גבינה צהובה מותכת וממרח כבד אווז, וכל זה עם הפסטרמה. שחיתות.

מאז הפסקתי לאכול כבד אווז (מסיבות מוסריות) אבל אולי אני אמעד פעם...

בכל אופן, מי שמתאים לו כבד עוף או ממרח צמחוני - שינסה וידווח.
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

לפנות ערב, עם שיטוטי באתר, בין דף אינדקס לתגובה, נחה עלי הרוח ועשיתי שוב אחד מאותם דברים שלא עושים מספיק: ניסויים באוכל.
מגבלת המשאבים זעקה מכל ארון ריק. במה כבר תעשה ניסויים? מי שלא אוכל בבית, אחת דינו ל- - - טוב, אני לא יודע בדיוק איך לסיים את המשפט הזה, אבל הבנתם את הכוונה.
לעזרתי בא עציץ הנענע מהחלון. חדשה הנענה, עוד לא תרמה את שלה, והחלטתי שבערב חמים זה של יולי הגיע יומה הגדול.
שמתי במחבת שמן זית, לתוכו פיזרתי כמה עלי נענה, כאילו שהם עלי אזוב, וחיכיתי שהם ירתחו קצת. שברתי שתי ביצים לתוך המחבת, יצקתי על הביצים קצת רוטב סויה, וערבבתי את הביצים מעט - לא יותר מדי, כדי שעדיין יהיו חלקים לבנים וחלקים צהובים, כמו שאני אוהב.
הטעם - מיוחד מאד.
שווה לנסות!
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי שרה_ק* »

שוקו חם: בכוס זכוכית גבוהה שמים כפית קקאו ומוסיפים: קינמון וחוואג' לקפה (לא חייבים, תלוי לפי החשק) וממתיקים איך שרוצים ואז מוסיפים את החלב החם. כאשר שותים את השוקו מדי פעם מוסיפים כפית קקאו יבש מלמעלה. להרגיש את כל הגושים היבשים של הקקאו מתפוצצים בפה.. ממממ טעים!! אני ושלום שנינו משוגעים על זה.. אבל בעלי לא :-)
זהירות: כאשר שותים להזהר לא לנשום כי אז נושמים בטעות את הקקאו ואז משתעלים בלי שליטה...
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי שרה_ק* »

הרבה פעמים קורה שממש אין לנו ממה להכין אוכל (בעיות כלכליות אין כסף לקנות אוכל) אז למדתי להשתמש באינטרנט לאלתר: לעשות רשימה של החומרים שכן יש לך, ואז להקליק ב-גוגל באנגלית, מפני שבגוגל בעברית אין מספיק חומר נרחב ואז להקליד במנוע החיפוש את הרשימה של החומרים שיש לך והוקוס פוקוס מתגלים לך מלא מלא מתכונים מהחומרים שכן יש לך. כך היצלתי ערבים והכנתי ארוחות ערב נהדרות
אממ''פ*
הודעות: 205
הצטרפות: 12 מרץ 2003, 14:51

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אממ''פ* »

לביבות ברוקולי,
אולי זו לא המצאה אבל אני המצאתי אותו בבית.
מבשלים ברוקולי,ומועכים עם ביצים ופירורי לחם ומלח.
ומטגנים.
רועי_כשר*
הודעות: 96
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי רועי_כשר* »

שלום היום אני המצתי פסטה ברוטב שמנת ועשבי תיבול
מצרכים כוס חלב
חצי כוס שמנת מתוקה
פסטה מבושלת (כמובן)
כף קורנפלור (עמילן תירס)
עישבי תיבול (בזיליקום עירית ואורגנו)
חצי כוס מים
שתי כפות שמן זית
וגבינת פרמזן

אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה עם כף מלח וכף שמן זית

לרוטב
מערבבים את שמן הזית עם גבינת הפרמזן. שמים במחבת ומוסיפים כוס חלב. מחכים עד שהגבינה תימס ואז מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה. לעיבוי, מערבבים כף קורנפלור עם חצי כוס מים קרים, ושופכים לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב עד רתיחה.
חותכים את עשבי התיבול ומוסיפים לרוטב.

מוסיפים לפסטה ומגישים.
בתיאבון.................................................
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

אתם מכירים את המסעדות האלו שמגישות מיצים טבעיים?
מצאתי את הקומבינציה האולטימטיבית: שילוב של לימונענע (במקרה של מצוקת נענע חריפה - תספיק לימונדה), בננה ואננס, על בסיס גלידת וניל.

האלים נטשו את הנקטר לטובת השחיתות החדשה.
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עוף_החול* »

עודד אני מבקשת את המתכון שלך לסלט עוף.
פעם הכנת לי ואני עדיין זוכרת לטובה :-)
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

ממש לא זוכר :-~
אני שולח מכתב לחבר שלי, שאולי יוכל לעזור בזה.
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עוף_החול* »

אני מחכה ומצפה.
מה זאת אומרת לא זוכר?????
זה לא רשום?
איבדת את העשתונות? :-0
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

אוף! כמה זמן שלא דיברתי על עשתונות!
אין לך מושג כמה אבק עף כשכתבת את המלה הזו!
הסבר לציבור: היה לי יומן, ועל כריכתו היתה כתובה מלה אחת: עשתונות.
כי אם הייתי מאבד את היומן...
ככה זה אצלנו במשפחה: אבא מכנה את היומן "שכל", אמא מכנה כל פתק קטן שהיא רושמת בו משימה בשם "עשתון", וכך היומן שלי זכה לשם הזה.
אני זוכר שהיו שם כל מיני מרכיבים חיוביים, פרט לחזה עוף. היו שם קשיו, קרוטונים, עגבניות, רוטב (אולי מיונז, אולי אלף האיים, אולי משהו דומה).
בכל אופן, חיפשתי ברשימת המתכונים המוקלדים - וזה לא שם.
אולי אני אנער את האבק מרשימת המתכונים הכתובים, ונראה אם זה שם.
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עוף_החול* »

אוווווף, אני לא יודעת איך להגיב בלי שזה יצא סופר קיטשי.

אז רק תדע לך שיש לך מזל שאני אוהבת אותך
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עוף_החול* »

תבוא עליך הברכה

למתכון הזה יש ניחוח של ימי נעורים.
של חדר שכור ושל חדוות נעורים לידע ולשעשועים.
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

שף אברי (לקרוא במבטא צרפתי, ובמלרע) החזיר דואל, ועדכנתי קצת את המתכון בעקבותיו.
אני גם מפנה אותו לדף הזה.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אברי :-) שלום (משני הילדים שגרו מעבר לקיר)
חיפושית*
הודעות: 330
הצטרפות: 16 מרץ 2004, 18:29

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי חיפושית* »

מתכון מעולה לפיצה ביתית מ-ז-ה טעימה!
כוס וחצי אפשר יותר אפשר פחות, קמח מלא אורגני,
כף שמרים יבשים (של דגן),
כף עד 2 שמן זית,
רבע עד שליש כוס מים חימימים,

מערבבים הכל מלבד המים, ואז מוסיפים לאט מאוד, ומוודאים שהבצק לא רטוב מדי. הוא צריך להיות כמו תנוך אוזן...(בלישה כמובן)

ואז להניח לו לשעה בחוץ (על השיש) בתוך שקית בלי חורים, או לילה במקרר והוא מכפיל עד משלש את נפחו והופך רך וגמיש לעבודה..

לוקחים תבנית, משמנים אותה בשמן זית שכבה נחמדה כזו, משטחים אותו לאיזה עובי
שרוצים ולזכור שהוא תופח..

מורחים שכבה של רסק עגבניות מעורבב עם מעט שמן זית לדלל אותו מעט,

ועליה לפזר א. שום

ואז לפזר ג. צהובה + מוצרלה (הכי טוב משני הסוגים הללו) ביחס של בעך חצי חצי,
ולכמות של הבצק של 1.5 כוסות כמות של 300 גרם לשני סוגי הגבינה יחד או כמה גבינה שרוצים ..

ואפשר להוסיף עוד פטריות / טונה / פלפלים מכל הצבעים / מה שרק רוצים זו הפיצה לפי טעמכם האישי,

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות סלזיוס...ל- 10 דקות אולי יותר אולי פחות עד שמזהיבה / משחימה תלוי איך אוהבים


ללקק את האצבעות. אצלנו מכינים כמעט תמיד פעם בשבוע!!!!!

וכל החברים שלנו יודעים שכשיש פיצה ממש -- אבל ממש -- שווה לבוא!!!!!
שכנה_של_זורבה*
הודעות: 246
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 00:34
דף אישי: הדף האישי של שכנה_של_זורבה*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי שכנה_של_זורבה* »

פסטה מנצחת אצלנו.
פסטה פרפלה לבשל רגיל
להוסיף תותים קצוצים, שמנת עם רוצים, סוכר כמובן, חמאה עם לא אוהבים שמנת.
רקפת*
הודעות: 151
הצטרפות: 06 מאי 2004, 06:18

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי רקפת* »

מילק-שייק בריאות
שמים בבלנדר 3 בננות , שליש חבילת תותים, חצי תפוז בלי קליפה ובלי גרענים,חופן צימוקים,חופן שיבולת שועל טחון (לעיבוי ולבריות) , 3-4 יוגורט טבעי,לערבל
ובתאבון!
רועי_כשר*
הודעות: 96
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי רועי_כשר* »

תוספת נהדרת לבשר או עוף

מצרכים:
5תפ"א
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:
פורסים את התפ"א לפרוסות בעובי חצי ס"מ את הבצל פורסים לטבעות
מעבירים את הבצל והתפ"א לקערה מוסיפים את השמן זית קוטשים את השום
מעבירים לתבנית ואופים חצי שעה

נ"ב אפשר אחרי שזה יוצא מהתנור לפזר גבינה צהובה

בתאבון..............9-:
שלווה_במדבר*
הודעות: 19
הצטרפות: 04 נובמבר 2005, 08:18

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי שלווה_במדבר* »

אורז עם קישואים ועדשים אדומות - כל מי שאכל ממש ממש אהב אותו:
מטגנים בצל ולאחר שהוא מטוגן מוסיפים עוד 2-3 שיני שום קצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
מוסיפים עגבניות מרוסקות (כמה שבא...) ומערבבים.
מוסיפים 3 קישואים חתוכים לחתיכות קטנות (אני מקלפת) ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות אורז מלא (אני משתמשת באורז מלא עגול) ומערבבים כ-2 דקות ואז מוסיפים כוס עדשים אדומות (שהושרו קודם במים אך לא חייב) ומערבבים.
מוסיפים מים עד כיסוי ועוד קצת (זה לא קריטי) ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים והאורז מוכן
אפשר לכסות את הסיר ואפשר גם לא - אצלנו זה עבד בשני המקרים - תלוי בכמות המים...
זה הולך ממש טוב עם חומוס או עם טחינה גולמית והבן זוג אוכל עם גבינת עיזים מגוררת וכמובן סלט.
הערה - כמויות המים לא קריטיות כי אורז מלא לא נהפך לדייסה כמו אורז לבן ותמיד אפשר להוציא מים אבל אנחנו מעדיפים פשוט להמשיך לאדות עד שהמרקם מוצא חן בעינינו.
למרבה ההפתעה - אחרי חימום זה טעים יותר...:-)
אילה*
הודעות: 261
הצטרפות: 16 אוגוסט 2004, 11:41

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אילה* »

פשטידת טמפה ותירס

במעבד מזון : חבילת טמפה
4 ביצים
חצי שקית של תירס קפוא ( מופשר ) /שימורים
כפית שימרי בירה
רוטב סויה לפי הטעם
2 כפות קמח מלא

לערבב עם להב פלדה ולשפוך לתוך תבנית עם נייר אפיה , אפיה - בערך 20 דק' חום בינוני .


#####################################################################################


מרק תירס ומיסו

לטגן 2 בצלים
להוסיף מים גזר בטטה והרבה תירס .
אחרי שהירקות מבושלים , להעביר לבלנדר עם חצי מכמות התירס ושלוש כפות מיסו .
חשוב : לחכות שהתקרר כדי שלא תעשו נזק למיכל של הבלנדר , או להוסיף מים קרים .
מחזירים לסיר ומחממים
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

תפוחי אדמה אפויים פרווה:

תפוחי אדמה פרוסים בעובי חצי ס"מ
כמויונז
בייצים (שמתי 3 על 5 תפוחי אדמה, נראה שאפשר פחות)
הרבה שום כתוש
פירורי לחם
פפריקה

לערבב הכל עם הידיים, לשפוף בתוך תבנית בשכבה לא עבה (בהמשך אנסה לעבות ואראה מתי זה לא נאפה טוב, ואעדכן את המתכון).
200 מעלות, כ-30 דקות (עד שמתחיל להשחים).

יוצא טעים להפתיע (כלומר לא מדהים, אבל טוב בהרבה ממה שציפיתי).
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

טליה, התפודים האפויים ה"סטנדרטיים" שלנו הם פרווה לגמרי, ואנחנו ממש לא שומרים כשרות, הם פשוט טעימים.

הגרסה שלי: תפו"א חתוכים לקוביות גדולות, שיני שום פרוסות, עלים מכמה ענפי רוזמרין, שמן זית ודבש (שיצפו כהלכה את כל המרכיבים, מלח ופלפל שחור. בחום גבוה עד שאפוי ושחום (שעה-שעה וחצי).

הגרסה של אמי: תפו"א חתוכים לקוביות קטנות, שמן זית, פפריקה, פלפל והמון שום טרי כתוש. בחום הכי גבוה, מכוסים בחצי שעה הראשונה, וא"כ להסיר את הכיסוי. הם מקבלים צבע שחום נפלא ויוצאים פריכים ביותר (חשוב לא לשים יותר מדי שמן זית, שלא ישחו ויאבדו פריכות, ולא להמליח, כי זה גם מוריד פריכות. ההמלחה תיעשה בצלחות הסועדים).
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

המתכון עם הדבש באמת מדהים, ותנסי להוסיף לו בטטה חתוך גס. משו-משו.
ועוד - תנסי לזרוק שיני שום שלמות בקליפתם. הקליפה שומרת עליהם שלא יישרפו, והם יוצאים רכים כמו משחה מתוך הקליפה. רק לא לריב עליהם!
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

בתפו"א אנחנו מעדיפים את השום שלנו קראנצ'י :-).
אילת_מ*
הודעות: 526
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אילת_מ* »

אוקי, מתכון שאני באמת המצאתי:
ירקות מכל מה שיש בבית חתוכים לקוביות,
מועדפים: סלרי, דלעת, כרובית, ברוקולי, שום בשיניים שלמות, קישואים וכו'.
טופו בקוביות, את הכל שמים בכלי אפייה.
מערבבים:
שליש כוס טחינה גולמית
טיפה חומץ,
שליש כפית חריף כלשהוא, אני מעדיפה סחוג או טבסקו איש איש ומידתו והעדפותיו,
כף דבש,
שלוש כפות רוטב סויה,
תבלינים: כמון, חוויאג' , אולספייס, תבלין לקציצות או כל מה שבא לכם.
שופכים על הירקות והטופו, מערבבים ומכסים.
לתנור בחום בינוני,מכוסהת לערבב אחרי עשרים דקות, להוריד את הכיסוי לקראת הסוף,
הנוזלים אמורים להתאדות והירקות צריכים להיות מצופים ויפים.
אילת_מ*
הודעות: 526
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אילת_מ* »

ועוד אחד שהמצאתי.(יש לי ואחד אגו בעניני בישול)
פסטו זיתים:
צרור בזיליקום
חצי כוס זיתים מגולענים
שליש כוס שמן זית
שלוש שיני שום
לערבל במיקסר ידני או אחר.
שווה.
דינה*
הודעות: 122
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי דינה* »

המצאתי ספגטי בולונז צימחוני:
מבשלים פסטה מלאה,חותכים בצל גדול או 2 בינוניים.מטגנים בשמן זית.מגרדים גוש טופו עד שזה קריספי(לפעמים צריך לגרד מתחתית המחבת ואז זה הכי טעים).
בסיר אחר מטגנים כ-4 שיני שום ומוסיפים כ-4 עגבניות גדולות בשלות ומבשלים יחד.כדאי להוסיף קצת יין אדום.
את הבצל והטופו מוסיפים לסיר העגבניות והרי לכם בולונז טעים ומזין!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_דיסת קווקר משופרת (2 מנות )
הרתיחו 2 כוסות מים , הוסיפו כוס קווקר (שיבולת שועל) טחון או רגיל (טחון טעים יותר), וערבבו מספר דקות על אש נמוכה , עד שהמים ייספגו .
ועכשיו לתוספות הסודיות:
הוסיפו 2-3 כפות דבש או סילאן,
אגוזי מלך שבורים,
צימוקים
גרנולה,
ובעצם כל מה שאוהבים וטעים (אני מוסיף גם קצת קורנפלקס)
וחלב סויה.
להגיש , יוצא מטריף, וטעים מכל קורנפלקס שוגי ושות',
והרבה יותר בריא..._
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא בדיוק מתכון, אבל...היום גיליתי שנשאר לי עוד הרבה יותר מדי ממרק עדשים ובטטה (היה שם גם הרבה בצלוסלרי). אז חצי הקפאתי, וחצי (בלי מים, רק ירקות ) שמתי בצד...בישלתי אורז מלא עם הרבה שום, וכשהיה מוכן פשוט ערבבתי עם מה ששמתי בצד. יצא מאד טעים, וגם שום דבר לא נזרק לפח! :-)
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מאפינס יחסית בריאים (וזו המצאה שלי מהיום בבוקר- יצא מוצלח וגם ילדים מאוד בררנים אהבו):
כוס קמח מלא תופח (= קמח מלא ואבקת אפיה)
כוס קוואקר
חצי כוס סוכר
2 ביצים
כף חמאת שומשום (טחינה גולמית)
1/4 כוס שמן או חמאה
וגם- פירות שיש בבית, קצוצים לקוביות קטנות (אגסים-שזיפים-ענבים למשל)
תבלינים: מעט קינמון ומעט ציפורן טחון
מערבבים את כל החומרים, מניחים כמה דקות לאפשר ספיגה לקוואקר.
מוזגים לתבנית שקעים.
8 דקות במיקרוגל ואחרי שזה מתקרר הם נפרדים מהתבנית וזה מוכן.
למי שיש תנור- אפיה של 10-20 דקו בחום בינוני תעשה אותו דבר.
בתיאבון!
גלידה_וניל*
הודעות: 6
הצטרפות: 06 יולי 2008, 15:32

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי גלידה_וניל* »

טוסט מעוך (למי שאין טוסטר משולשים): p-:
לוקחים פיתה, חוצים אותה לשני עיגולים, מורחים שמן זית או חמאה על אחד מהם,
על זה שמים גבינת חמד, מתבלים, (עלי זעתר, טבעות בצל, עלי ריחן או קארי).
שמים במחבת,מניחים על המחבת (ועל מה שבתוכה) סיר, ובתוך הסיר -
משקולת כבדה.מטגנים על אש קטנה עם מעט שמן זית למשך 2 דקות, הופכים,
ומטגנים עוד 2 דקות.
יוצא ממש טעים!
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי סאלוש* »

יצא לי מרק טעים ועשיר, שממש היה לו טעם כאילו שהשתמשתי במרק עוף, רק לא היה לי מרק עוף... וגם מהיר מאוד להכין.

מרק ירוק

מאדים בשמן זית עם טיפה מלח וסוכר:

2 תפוחי אדמה בקוביות
2 קישואים בסהרונים
החלק הלבן של צרור מנגולד
שני גבעולי סלרי שלמים
שוש פטרוזיליה וחצי שורש סלרי שלמים, קלופים
4 שיני שום קצוצות

אחרי כמה דקות מוסיפים מים כדי כיסוי של הירקות הבאים:
חסה ערבית שלמה קצוצה גס
העלים של המנגולד
חופן של כל אחד מהבאים: אמרנט, עדשים כתומות, תירס ואפונה (האחרונים קפואים)

מבשלים איזה רבע שעה, בחמש דקות האחרונות מוסיפים פטריות טריות פרוסות

נותנים לעמוד כמה זמן, מסלקים את הסלרי והשורשים (אלא אם כן רוצים לאכול אותם)
למחרת זה מסמיך עוד יותר.

בתיאבון @}
גינת_שמש*
הודעות: 157
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 15:00

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי גינת_שמש* »

פירה טעים טעים
מבשלים תפו"א(אני אוהבת את האורגניים, אלה שבאים עם האדמה. מתוקים וטעימים)
מועכים לפירה עם מועך פירה, מוסיפים שום כתוש ומערבבים .(הכי טעים עם השום הירוק שיש עכשיו).
זהו.
בשבילי זו ארוחה קלה בפני עצמה.
צוויליך*
הודעות: 2438
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי צוויליך* »

מהיר ועצבני: (כלומר, אני רעב מאד)

כ-25 לבבות עוף
לזרוק למחבת עם מכסה, השומן כבר יעבוד במקום הקנולה-לא מזוכך-כבישה קרה-אורגני (-:
לחתוך חצי גמבה אדומה ולזרוק פנימה
לקצוץ חצי בצל ושילך לחפש ת'גמבה
שפריץ רוטב סויה
כשניראה שללבבות נמאס כבר, להסיר את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות קצת, ולאכול על מצע דק של אורז.

לא אני לא צמחוני, לא שמאלני, לא מנגן על גיטרה ולא הייתי בהודו.

צוויל
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

מתכונים שאני המצאתי

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

ממרח שעועית שאין כמותו:

שעועית לבנה -משרים במים לילה.

מבשלים עם לא יותר מדי מי בישול.
בזמן הבישול מסירים עם כף את הקצף, כך שמפלס המים לא יעלה על 1ס"מ מהשעועית.

אחרי שהשעועית התרככה מפרידים אותה מהמים, או לפחות מהרוב,משאירים בערך כוס.
יש לשמור את המים.הם מלאים בטעם.אבל בקערה בנפרד.
מקררים.

שמים בויטה מיקס (או בכל בלנדר משובח שיעמוד במשימה)
שמיר
בצל ירוק
מיץ מלימון-או פחות ,תלוי כמה אתם בעינין של חמיצות
מלח,פלפל

שימו לב שלבלנדר שלכם יש מספיק מים והוא לא נחנק.המרקם המבוקש הוא כמו של פירה אורירי/חומוס.

את השמן זית אפשר לשים ממנו בשלב זה ,או לצקת בארטיסטיות על הצלחת בהמשך.

הולך מצוין עם טוסטים, סלט או כמטבל ירקות העונה.

*************************
מרק שעועית במקצב הודי:

יש מסעדה הודית נהדרת באמירים,'רישיקש'.אוכל צמחוני טרי ומגוון .הטבח המוכשר של המסעדה הזו נוהג לטבל את המזון בעדינות ,בהתחשבות בחך הישראלי.ולכן אנחנו חוזרים לשם שוב ושוב.

אז המתכון הזה הוא מחווה לרישיקש,כי הודי לא חייב להיות רק חריף,אלא שמורגש הטעם של כל ירק.

וזה הולך ככה:

משרים שעועית לבנה .
אפשר גם עדשים ירוקות.

מתחילים לבשל בסיר עם מים:
את הקטניות
בטטה קטנה,
דלעת,
בצלים
גזר
דלעת
פיסה-1 מילימטר של פלפל חריף טרי
לקראת הסוף של הבישול שמים : כמון,כורכום,מלח,קארי-קצת!
מקררים.
שמים בויטה מיקס עם פטרוזליה וכוסברה טריות.


וגם אני לא הייתי בהודו.הכי רחוק: באמירים.
שליחת תגובה

חזור אל “ילדי באופן”