ערך: רועי כשר
כריכים:
שם: שניצלל.
הביא: גל שרון
חומרים: שניצל אחד, מיונז, קתשופ, שתי לחמים, מיקרוגל, קפית, סקין, קערה.
הוראות הכנה: חממו את השניצל במיקרוגל בזמן שהשניצל מתחמם תעבבו עם הכפית את הקטשופ ואת המיונז בכערה לזה קוראים קלטשופ תוציאו את השניצל מהמיקרו תסימו את השניצל על הלחם תמרחו על הלחם את הקלטשופ ותוכלו. אז ביי כי אני הולך לאכול שניצלל
כריך טעים של ליהי, בת 5.5
הביאה: חגית ל
לחם מלא, טיפה שמן זית, זיתים חתוכים, מעליהם מלפפון חתוך, מעליהם חסה ובסוף גבינה צהובה. אני מעדיפה במקום הגבינה הצהובה פלפל אדום - כמובן, רצוי הכל אורגני. סוגרים עם עוד פרוסה של לחם, עם או בלי שמן זית, ואפשר גם להוסיף עלי כוזברה וכל מיני דברים טעימים. זה מה זה טעים!!!
כריך שכבות של אורן:
הביאה: נעה גל
2 פרוסות טריות של לחם
מעט מיונז
פרוסה דקה של פסטרמה/או סלמי צרפתי פרוס דק
פרוסות דקיקות (כאלה שקופות ש"אפשר לראות דרכן את וארשה") של מלפפון חמוץ
מורחים את 2 הפרוסות בשכבה דקיקה של מיונז, מניחים את פרוסת הנקניק ומעליהם מפזרים מלפפון חמוץ.
סוגרים לסנדביץ. חותכים את כל ה"קשה" מהסנדוויץ, כך שנשאר ריבוע של ה"רך" של הלחם. חוצים את הריבוע ל-2 משולשים. ע"ג אחד המשולשים מורחים שיכבה דקה נוספת של מיונז ואז מרכיבים:
משולש אחד ע"ג משולש שני ומחזקים עם 2 קייסמים. מקבלים כריך שכבות משולש מעולה.
כריכוני הפתעה
הביא: עודד לבנההמשאבים (המצרכים):
- בגט לכל שני סועדים.
- חבילת גבינה צהובה (או הטופו המקביל) לכל שני סועדים.
- כל מה שיש בבית שאפשר לשים בין פרוסת בגט לגבינה מותכת. זה יכול לכלול, למשל: ממרח זיתים ירוקים, ממרח זיתים שחורים, טונה, אנשובי, ממרח אנשובי, ממרח סלומון, ממרח פסטו, רסק עגבניות, שמן זית עם או בלי אורגנו, טבסקו וכיוצא באלה, כיד הדמיון הטובה עליכם.
- חותכים את הבגט לפרוסות עגולות בעובי של כסנטימטר.
- מורחים כל ממרח על כמה מהפרוסות.
- מכסים את הפרוסות ברבעי פרוסת גבינה צהובה.
- מערבבים בין הסוגים השונים ומכניסים אותם לתנור (על ניר אלומיניום), עד שהגבינה מבעבעת.
סלטים:
סלט עוף חם
על פי אברי וייסמן.הביא: עודד לבנה
משאבים. הכמויות לפי הרגש:
רוזמרין
(טרגון)
שמן זית
חזה עוף
שום
חמאה / מרגרינה בטעם חמאה (לשומרי כשרות)
עגבניות
(חסה)
אגוזי קשיו (או אגוזים אחרים, או שקדים. הכי טוב קשיו)
קרוטונים
שמיר
(צנוברים)
(פטרוזיליה)
מיונז.
לימון.
האלגוריתם:
חותכים חזה עוף, שעדיין לא הפשיר לחלוטין, לקוביות 2*2 ס"מ.
מטגנים על אש קטנה (בשמן זית) רוזמרין שטוף וקצוץ, ואפשר להוסיף גם קצת טרגון.
בשלב מסויים מוסיפים את הרצועות של חזה העוף, ומטגנים עד שיזהיבו.
מוסיפים שום וחמאה, ומטגנים עד שהחמאה מקבלת את הריח האופייני של תחילת ההישרפות.
במקביל מכינים סלט מעגבניות חתוכות גס (אברי מוסיף גם חסה, אני לא), שקדים, קשיו (או סתם אגוזים), קרוטונים, שמיר, ואפשר להוסיף צנוברים פטרוזיליה.
מערבבים את שניהם ומוסיפים מיץ סחוט מלימון ושמן זית ו/או מיונז.
סלט ירוק מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הביא: רועי כשר
סלט ירוק
מצרכים:
2 מלפפונים
פלפל ירוק
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
בצל ירוק אחד
חצי כרובית
מיץ מחצי לימון
מלח פלפל לפי הטעם
7 כפות שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את הירקות מתבלים וזהו
טלט טעים ובריא בתאבון............................................9-:
שעועית ירוקה עם חזה עוף
הביא: אפ רוח
חזה עוף
שעועית ירוקה שלמה טריה או קפואה
עלה אצה
שום, ג'ינג'ר,סויה,רוטב צ'ילי מתוק,רוטב צדפות למשקיעים,אגוזי מלך,שמן שומשום
הכנה:
משרים קוביות חזה עוף בסויה ורוטב צ'ילי מתוק חצי שעה בערך. (לכמות של שני חזה עוף אני שמה בערך 2 כפות צ'ילי ו3 כפות סויה)
שעועית - אם היא קפואה זורקים למים רותחים לדקה ואח"כ למים קפואים לשתי דקות כדי שיהיו קריספי וישמרו על צבע.
מטגנים את העוף לא עד מוות מוחלט ושמים בצד
מקפיצים את השעועית כמה דקות ומוסיפים שום חתוך וג'ינג'ר אפשר גם אגוזי מלך/שומשום ומערבבים.
מוסיפים קצת סויה,רוטב צדפות - אם יבש אפשר קצת מים.
מוסיפים את העוף וממשיכים לערבב.
לקראת הסוף לחתוך אצה יבשה לחתיכות קטנות וערבב עם הכל.
הערות:
אצות לא חובה אבל טעים
פטריות מוסיפות המון
אם מוסיפים שמן שומשום (2 טיפות) בסוף זה ט ע י ם
אנחנו אוכלים עם אורז או מערבבים עם איטריות אורז
בתאבון:-P
סלט נבטוטים שלי (ההנבטה ביתית..)
הביאה: אמא בן אור
נבטוטי מש
נבטוטי שעועית שחורת עין (שכחתי את שמה הנוסף)
כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצה
עגבניה קצוצה
בצל סגול קצוץ
מיץ לימון
שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מערבבים הכל, רצוי להכין רבע שעה לפני שזוללים, להתמזגות הטעמים.
טעים טעים וגם בריא כמובן כיאה לאתרנו