מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
ניסיתי ליבש חצילים בשמן זית ושום ו פיטריות בשמן זית שום ומיץ לימון.יצא טעים אך לא מדהים.יבשתי על 42 צלזיוס ועם הרבה שמן זית.בפעם הקודמת יבשתי חציל עם ממש מעט שמן זית,שיצא יבש אבל הרבה יותר טעים.למישהו יש רעיונות חציליים?
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
חציל נא
זה נראה רעיון נחמד.... לא ניסיתי בעצמי אבל, חצילים מפחידים אותי
זה נראה רעיון נחמד.... לא ניסיתי בעצמי אבל, חצילים מפחידים אותי
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
חצילים... לא יודעת, פעם אהבתי... ואז יום אחד, קניתי חציל, הסתכלתי עליו, הוא הסתכל עליי חזרה, וחשבתי, 'זה פשוט לא אוכל.' עכשיו הם עושים לי צרבת נוראית רק מלהסתכל עליהם...
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
ראו גם: מדור מתכוני אוכל חי | מדור מתכונים | צמחים שלא כדאי לאכול טריים
ירקות שלא מקובל לאכול חיים - חציל, במיה (קטנית) ועוד.
ירקות שלא מקובל לאכול חיים - חציל, במיה (קטנית) ועוד.
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
רעיונות להכנת חצילים נאים ואולי גם דיון בנושא חצילופוביה המ...
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
יופסקו השמצות החצילים! חובבי החצילים, עד מתי תידומו? היחלצו לטובת חצילינו, כי בנפשם הוא!
גם לחצילים יש ילדים ! (לגלגל קצת למטה). אם תצבטו אותם הם לא יצטבתו?
הזהרה לרגישים: ההפנייה מכילה תמונות חושפניות של חצילים בעירום. Rated PG for parental guidance.
לשוחרי החצילים, אני מצטרפת להמלצה של שוקי לבדוק גם את נירמו, שחציליו מחשבים את קיצם לאחור. הנה דגימה ו עוד אחת
גם לחצילים יש ילדים ! (לגלגל קצת למטה). אם תצבטו אותם הם לא יצטבתו?
הזהרה לרגישים: ההפנייה מכילה תמונות חושפניות של חצילים בעירום. Rated PG for parental guidance.
לשוחרי החצילים, אני מצטרפת להמלצה של שוקי לבדוק גם את נירמו, שחציליו מחשבים את קיצם לאחור. הנה דגימה ו עוד אחת
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
לא אמרתי שאינם ראויים למאכל! הם פשוט מאוד מקשים עליי אישית... מי שנהנה, סבבה... למרות שאני לא יודעת לגמרי לגביהם ללא בישול, מה שיכול להעיד על כך שהם בלתי אכילים (בעיני הנאות)
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
dude. מי שלא אוהב חצילים פשוט לא אכל אותם כמו שצריך.
צמיגי? הבי לי את ראשו של מי שהרס אותם. חצילים אינם צמיגיים.
הם נימוחים..
הם חמימים ומתרפקים, חלקלקים ומספקים.
לעניין הטעם, שוב, אשמת הבוחר.
לבחור אבטיח זה קלי קלות לעומת לדעת לבחור חציל. צריך לטפוח, למשש, לשקול ולהריח כדי לתפוס אחד מושלם. ואוי זה מתגמל...
נאים? לא נשמע לי סביר בשום צורה. למרות שהאיש טוען שזה עובד טוב מאד. במיוחד במשרות, לא בייבוש.
צמיגי? הבי לי את ראשו של מי שהרס אותם. חצילים אינם צמיגיים.
הם נימוחים..
הם חמימים ומתרפקים, חלקלקים ומספקים.
לעניין הטעם, שוב, אשמת הבוחר.
לבחור אבטיח זה קלי קלות לעומת לדעת לבחור חציל. צריך לטפוח, למשש, לשקול ולהריח כדי לתפוס אחד מושלם. ואוי זה מתגמל...
נאים? לא נשמע לי סביר בשום צורה. למרות שהאיש טוען שזה עובד טוב מאד. במיוחד במשרות, לא בייבוש.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
_הם נימוחים..
הם חמימים ומתרפקים, חלקלקים ומספקים._
אח, עונג שבת! דברי שירה כהלכתה.
ובהשראתה של ניצן -
החציל...!
הוא פשוט ועדין
וקולו כמו קול של הלב.
ה-ח-צ-י-ה-י-ה-י-ה-י-ל.
הם חמימים ומתרפקים, חלקלקים ומספקים._
אח, עונג שבת! דברי שירה כהלכתה.
ובהשראתה של ניצן -
החציל...!
הוא פשוט ועדין
וקולו כמו קול של הלב.
ה-ח-צ-י-ה-י-ה-י-ה-י-ל.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
צריך לפתוח דף לג'ימי אוחנה...
הפסנתר... הוא שחור וגדול וקולו כמו קול של פסנתר... הפסנתר.
החרש לא שומע, לא רואה העיוור, הפיסח צולע, לה לה לה החיגר (לא זוכרת, הייתי בת אחת עשרה.. וואו. זה היה מזמממן...)
הפסנתר... הוא שחור וגדול וקולו כמו קול של פסנתר... הפסנתר.
החרש לא שומע, לא רואה העיוור, הפיסח צולע, לה לה לה החיגר (לא זוכרת, הייתי בת אחת עשרה.. וואו. זה היה מזמממן...)
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
מי שלא אוהב חצילים פשוט לא אכל אותם כמו שצריך.
לא בהכרח...
כמי שמחשיבה עצמה כאדם הפתוח לטעמים, יכולה להעיד שניסיתי לטעום חצילים בכל טעם ובכל סגנון אפשרי לאורך שנים, והמסקנה היא שהחיך שלי פשוט לא סובל את הטעם של החציל. בחלק מהמקרים זה גרם אפילו לתחושת עפיצות בפה.
(ניצן, אני עדיין מוכנה לנסות חצילים מעשה ידייך כשתגיעי לארץ בפעם הבאה, כדי לשנות את דעתי על הירק).
בעצם, עכשיו אני נזכרת בריבת חצילים שסבתי ז"ל הייתה מכינה בילדותי, והיא הייתה באמת טעימה, אבל התהליך שהחציל עבר בדרך הפיכתו לריבה, הרחיק כל זכר מטעמו המקורי...
לא בהכרח...
כמי שמחשיבה עצמה כאדם הפתוח לטעמים, יכולה להעיד שניסיתי לטעום חצילים בכל טעם ובכל סגנון אפשרי לאורך שנים, והמסקנה היא שהחיך שלי פשוט לא סובל את הטעם של החציל. בחלק מהמקרים זה גרם אפילו לתחושת עפיצות בפה.
(ניצן, אני עדיין מוכנה לנסות חצילים מעשה ידייך כשתגיעי לארץ בפעם הבאה, כדי לשנות את דעתי על הירק).
בעצם, עכשיו אני נזכרת בריבת חצילים שסבתי ז"ל הייתה מכינה בילדותי, והיא הייתה באמת טעימה, אבל התהליך שהחציל עבר בדרך הפיכתו לריבה, הרחיק כל זכר מטעמו המקורי...
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
אני מאד אוהב חצילים ,עשויים בכל מיני דרכים במיוחד חציל על האש שאפשר לקחת אותו להרבה כיוונים של טיבול אפילו עם עוד חטא כמו שוקולד למשל. זה שלושה חדשים אני אוכל נא או 97% נא ,ומחפש דרכים להמשיך להנות מחצילים.אני גם אוהב חתולים (לא למאכל!) כך שליפעמים המילים מיתחברות
ויוצא חצולים.
ויוצא חצולים.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
אז מה באמת עם חצילים בשמש? נשמע לי קלאסי.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
מירב, חצילים הם סולניים, יש הרבה אנשים שרגישים אליהם
(או כמו שחברה שלי אומרת "אני מאד אוהבת חצילים. זה הם שלא אוהבים אותי.")
אני אשמח להכין לך חצילים (או טוב מזה, להביא לך חצילים שאמא שלי מכינה ) בהזדמנות הראשונה שתהיה לי...
(או כמו שחברה שלי אומרת "אני מאד אוהבת חצילים. זה הם שלא אוהבים אותי.")
אני אשמח להכין לך חצילים (או טוב מזה, להביא לך חצילים שאמא שלי מכינה ) בהזדמנות הראשונה שתהיה לי...
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
אז מה באמת עם חצילים בשמש? נשמע לי קלאסי.
הסלניום לא מתפרק בשמש. לעומת זאת, כמה ויטמינים דווקא כן.
אצלנו נוהגים להכין מרינד שנראה בערך כמו מיונז דליל ועשוי מחומץ תפוחים, חרדל שמן זית, מלח ים, פלפל שחור, קצת פלפל לבן, כמון.
טורפים את החומץ, החרדל והשמן למירקם מיונזי, מוסיפים את השאר וטובלים במרינד את חתיכות החצילים חתוכות לגודל כ-1 על 3 ס"מ (חתיכות גסות).
מסננים.
שמים על פלטות בתנור או על נייר אלומיניום מונח על הרשת.
בוזקים מעט מאוד מיורן מיובש באופן שווה על כל החתיכות.
חום מאוד נמוך, 10 עד 20 דקות.
מעדן. בסיס לסלטים בישולים ועוד.
הסלניום לא מתפרק בשמש. לעומת זאת, כמה ויטמינים דווקא כן.
אצלנו נוהגים להכין מרינד שנראה בערך כמו מיונז דליל ועשוי מחומץ תפוחים, חרדל שמן זית, מלח ים, פלפל שחור, קצת פלפל לבן, כמון.
טורפים את החומץ, החרדל והשמן למירקם מיונזי, מוסיפים את השאר וטובלים במרינד את חתיכות החצילים חתוכות לגודל כ-1 על 3 ס"מ (חתיכות גסות).
מסננים.
שמים על פלטות בתנור או על נייר אלומיניום מונח על הרשת.
בוזקים מעט מאוד מיורן מיובש באופן שווה על כל החתיכות.
חום מאוד נמוך, 10 עד 20 דקות.
מעדן. בסיס לסלטים בישולים ועוד.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
יאמי.. נשמע טעים העניין... אנסה בהקדם!
צריך לבחור את החצילים הקלים. לא זוכרת אם הקלים הם החציל או החצילה, אבל לאחד מהם יש המון זרעים והוא נורא מר.
צריך לבחור את החצילים הקלים. לא זוכרת אם הקלים הם החציל או החצילה, אבל לאחד מהם יש המון זרעים והוא נורא מר.
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
חום מאוד נמוך, 10 עד 20 דקות.
כמה נמוך?
כמה נמוך?
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
כמה נמוך?
מה שחשוב הוא למנוע שריפת החצילים.
כשאתה מניח את החצילים על נייר אלומיניום, רוב החום מוקרן מלמעלה וחוזר בגלל האלומיניום. המרחק מגוף החימום העליון קובע המון, יותר מהטורבו ומהטמפרטורה.
לכן, לא חשובה הטמפרטורה כל-כך, אלא האם החצילים יישרפו.
אצלנו קובעים לפי הרגש ובודקים באמצע התהליך.
מה שחשוב הוא למנוע שריפת החצילים.
כשאתה מניח את החצילים על נייר אלומיניום, רוב החום מוקרן מלמעלה וחוזר בגלל האלומיניום. המרחק מגוף החימום העליון קובע המון, יותר מהטורבו ומהטמפרטורה.
לכן, לא חשובה הטמפרטורה כל-כך, אלא האם החצילים יישרפו.
אצלנו קובעים לפי הרגש ובודקים באמצע התהליך.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
ניב - בפתיחת הדף האם התכוונת לקבל מתכונים בהם מבשלים חצילים? או שרצית להתמקד דווקא בדרכים יצירתיות לאכול חציל ללא בישול?
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
בעיקר בדרכים יצירתיות לאכילת חציל ללא בישול אבל גם פתח להומ....ור, אולי צריך גם ליפתוח דף לבשלני החציל ,שאשתדל לא להיכנס אליו כי זה אחד הדברים שעדיין גורמים לי לפזול ++ לאוכל מבושל
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
ניב -
לחציל נא אין יותר מדי טעם - אבל יש לו מרקם מיוחד ואת זה אפשר לנצל. יש חצילים כעת בסופר עליהם מדבקה שמציינת שהם אינם מרים. צריך לבדוק אם זה תוצאה של הנדסה או השבתה גנטית.
הוספתי כעת מתכון לזניה די מדליק שבהחלט אחת הדרכים הכי טעימות בשבילי להנות מחציל עד כה.. ב{{}}מאפים נאים
עוד דרך פשוטה זה לדחוס חתיכות של חציל מקולף בצנצנת - למלא בחומץ תפוחים (אפשר להוסיף שום ועשבי טיבול וגם מלח) ולתת לזה לשבת ככה יומיים-שלושה (אולי בחום התל-אביבי להכניס למקרר.. לא יודע תנסה). את זה נחמד להוסיף לסלט - יש לזה מרקם מיוחד בשרני משהו. אפשר גם לשים את זה עם טחינה בסלט חצילים.
לחציל נא אין יותר מדי טעם - אבל יש לו מרקם מיוחד ואת זה אפשר לנצל. יש חצילים כעת בסופר עליהם מדבקה שמציינת שהם אינם מרים. צריך לבדוק אם זה תוצאה של הנדסה או השבתה גנטית.
הוספתי כעת מתכון לזניה די מדליק שבהחלט אחת הדרכים הכי טעימות בשבילי להנות מחציל עד כה.. ב{{}}מאפים נאים
עוד דרך פשוטה זה לדחוס חתיכות של חציל מקולף בצנצנת - למלא בחומץ תפוחים (אפשר להוסיף שום ועשבי טיבול וגם מלח) ולתת לזה לשבת ככה יומיים-שלושה (אולי בחום התל-אביבי להכניס למקרר.. לא יודע תנסה). את זה נחמד להוסיף לסלט - יש לזה מרקם מיוחד בשרני משהו. אפשר גם לשים את זה עם טחינה בסלט חצילים.
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
תודה על הרעיונות והמתכונאים הלאזאנא חצילית או קישואית וגם הפיצות ניראות פשוט מדהים! וכן גם אני מתחיל או חוזר ליראות את הכיעור שבבישול אבל יש דברים שקשה להוציא מהמערכת , אולי עוד טיול לקטים או שניים או....... אחד גדול באיזה יער גשם נטול חצילים
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
הכנתי סלט שכלל לא מעט במיה נאה יצא מאוד טעים וגם נתן אפקט חזק של ניקוי (מתכון בדף סלטים חיים) .מעניין מה אומרים אל זה נטורופטים או טיבעונאים.
אשמח אם למישהו יש עוד רעיונות לטפח במיה חיה.
אשמח אם למישהו יש עוד רעיונות לטפח במיה חיה.
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
סלט במיה נאה ברוטב עגבניות
- במיה
- עלי בייבי
- מלפפון
- זוקיני
- חסה
- כרוב
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
במיה אנחנו אוכלים ככה.
לא בסלט.
אחד-אחד.
לא בסלט.
אחד-אחד.
-
- הודעות: 229
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
- דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
תוצאה של הנדסה או השבתה גנטית.
אסור להנדס גנטית בישראל ואין בארץ גידולים כאלה.
רק מה שמגיע מחו"ל וזה לא חצילים.
(בד"כ סויה או תירס בתוך מזונות מעובדים)
אסור להנדס גנטית בישראל ואין בארץ גידולים כאלה.
רק מה שמגיע מחו"ל וזה לא חצילים.
(בד"כ סויה או תירס בתוך מזונות מעובדים)
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
הנה עוד מתכון שנראה מבטיח ודי פשוט להכנה - צ'ילי עם חצילים:
חציל נא עם צ'ילי
אשמח אם מישהו אחר יכין ויצלם ויטעם וידווח...
חציל נא עם צ'ילי
אשמח אם מישהו אחר יכין ויצלם ויטעם וידווח...
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
במיה אנחנו אוכלים ככה.
גם אני אוהבת במיה טרייה אחת אחת, לא ניסיתי בסלט.
גם אני אוהבת במיה טרייה אחת אחת, לא ניסיתי בסלט.
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
תפ"א, בטטות גם לא מומלץ ללא עיבוד בחום.
-
- הודעות: 961
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
- דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
אני מוסיפה בטטה נאה לסלט ואוכלת טריה . ככה סתם . זה לא בריא בלי עיבוד בחום ?
(מדובר על בטטה צעירה , לא סיבית מדי ולא עם לחב לבן שיוצא כשפורסים)
(מדובר על בטטה צעירה , לא סיבית מדי ולא עם לחב לבן שיוצא כשפורסים)
מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים
שלום
אני שמח להביא לשאר החברים בטבעונאות את המרשם הבא שאלתרתי בעצמי והתקבלה תוצאה טובה-לקחת 3 חצילי בלאדי גודל בינוני-לקלף את הקליפה,לאחר מכן 2\1 כוס כוסמת מונבטת להוסיף תבלינים כפי שאתם אוהבים! לעבד הכל במעבד מזון, מתקבלת מין דייסה,את זה לשטח על תבנית משומנת
ולשים בשמש! אחרי כמה שעות להפוך !וזהו החצילים מוכנים, ואין להם שום מרירות!! בדוק... בתאבון
אני שמח להביא לשאר החברים בטבעונאות את המרשם הבא שאלתרתי בעצמי והתקבלה תוצאה טובה-לקחת 3 חצילי בלאדי גודל בינוני-לקלף את הקליפה,לאחר מכן 2\1 כוס כוסמת מונבטת להוסיף תבלינים כפי שאתם אוהבים! לעבד הכל במעבד מזון, מתקבלת מין דייסה,את זה לשטח על תבנית משומנת
ולשים בשמש! אחרי כמה שעות להפוך !וזהו החצילים מוכנים, ואין להם שום מרירות!! בדוק... בתאבון