מתכוני כרוב

אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

מתכוני כרוב

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

מה אפשר להכין מכרוב אדום?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי אביב_חדש* »

סלט כרוב אדום עם (בלי לסקול) מיונז. טעים. מאוד.
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

מתכוני כרוב

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

סלט כרוב אדום עם (בלי לסקול) מיונז. טעים. מאוד
|Y| מגררים דק (בדיסקית הגירור של המג'ימיקס, או קוצצים לאיטריות דקיקות. מערבבים יחד חצי כוס מיונז וחצי כוס חומץ (אפשר פחות אם לא אוהבים נורא חמוץ), מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על הכרוב. טעים.
ואפשר גם לגרר, להוסיף תפוחי עץ חמוצים, קלופים ומגוררים ולתבל במיונז ובחומץ, עם מיץ לימון וטיפה סוכר.
מ_י_כ_ל*
הודעות: 1491
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

מתכוני כרוב

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

כרוב מאודה עם תפוחי עץ:

מצרכים:
כרוב אדום קטן/בינוני קצוץ דק.
1/2 ק"ג תפוחי עץ לבישול, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
כוס מים.
3 כפות סוכר (אפשר חום).
4 ציפורן.
5 כפות חומץ.
50 גר' חמאה.
כף ריבה (כל טעם).
הכנה:
לבשל כל הרכיבים, למעט:חמאה+ריבה, במשך שעה וחצי עד שעתיים, על אש קטנה.
בגמר הבישול להוסיף החמאה והריבה.
ניתן להגיש חם או קר.
תוספת מצויינת לבשר או בכלל.
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

כרוב שבמקרר שלי מחפש את החברים שלו, מחפש מי שינענע אותו ומחפש אהבה.
ולא מוצא.
משמעות דווקא יש לו.
הוא כרוב מגוש קטיף... (פירוש חדש למושג "כרוב כבוש"?)
טוב אני הולכת מפה לפני שנהיה גם כאן דיון פוליטי...
אם מישהו מתנדב לבוא להכין לי את הכרוב, שיבוא. אני אשמח.:-)
חוה_ש*
הודעות: 464
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי חוה_ש* »

כרוב שהיינו מכינים לילדים בפעוטון שהיה לנו ועל כן זכה לכינוי:

כרוב פעוטון

(טוב אולי זה לא כל כך מתאים לאתר הזה, אבל טעים ופשוט להכין:
  1. חותכים בצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן
  2. בנתיים חותכים גם את הכרוב לקוביות ומוסיפים לסיר מכסים ונותנים להתבשל עד שרך
  3. קצת לפני הסוף או באמצע או מהתחלה (לא ממש משנה) מוסיפים 3/4 כוס רוטב סויה
  4. אפשר לאכול קר או חם. וטעים.
מתנחלת_אלמונית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 20:28
דף אישי: הדף האישי של מתנחלת_אלמונית*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי מתנחלת_אלמונית* »

כרוב עם שמן מלח ולמון
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

פשוט וטעים: חותכים כרוב לחתיכות קטנות ולעיסות, מוסיפים חצי קופסת קוטג', שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי, מלח והרבה פלפל שחור גרוס גס. לדעתי זה גם טוב לדיאטה.
שמעון*
הודעות: 10
הצטרפות: 23 מאי 2005, 22:57

מתכוני כרוב

שליחה על ידי שמעון* »

מישהו יודע איך עושים כרוב כבוש כמו בשוארמות ,קצת חריף וצהוב ?
י*
הודעות: 97
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 02:57

מתכוני כרוב

שליחה על ידי י* »

הצהוב בכרוב כנראה בהרט.
איך עושים אדום כמו בשוארמות? זה ורוד יפה כזה.
העורב*
הודעות: 1
הצטרפות: 26 מרץ 2006, 12:47

מתכוני כרוב

שליחה על ידי העורב* »

כל מה שצריך זה שרירים ומעט מלח גס
הצבע הוורוד נוצר כאשר לשים את הכרוב האדום המגורד עם מעט מלח גס. ללוש היטב היטב ובסבלנות מספר דקות
להוסיף מיץ לימון, שמן, טיפה חומץ, מעט מים, סוכר, מעט קימל טחון ואם רוצים, מעט מיונז (הכל בהתאם לטעם האישי)
תהנו
יעל_אחרי_שנתיים*
הודעות: 9
הצטרפות: 19 יולי 2006, 23:48

מתכוני כרוב

שליחה על ידי יעל_אחרי_שנתיים* »

הייתי שמחה לעוד מתכוני כרוב, ועם יש ענין אני יכולה להוסיף את שלי (אבל לנו קצת נמאס מהם)...
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מתכוני כרוב

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

כן, יש ענין (לנו עוד לא נמאס מהם)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

החביב עלי זה כרוב מאודה עם אטריות, אבל מתכון דומה מופיע פה בעמוד אחר (נדמהלי) (יעל)
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

כרוב באורז

מתכון מוצלח של שרי אנסקי: טעים, פשוט, מזין ומשביע.

1 כרוב ירוק קצוץ דק
1 בצל קצוץ
שמן
2 כפות רוטב עגבניות, או רסק עגבניות
1 כוס אורז שטוף
1+1/2 כוסות מים
1 כפית מלח
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הכרוב, רסק עגבניות ומלח. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים יתאדו (זה לוקח זמן).
מוסיפים את האורז, המים וכפית המלח, ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן.


תהנו (ומי שיתרגם לי את זה לאורז מלא, יבורך).
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי במבי_ק* »

תהנו (ומי שיתרגם לי את זה לאורז מלא, יבורך).

לדעתי אותו הדבר רק לבשל 40 דקות
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

תודה! וזה לא יסמרטט את הכרוב?
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי במבי_ק* »

מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הכרוב, רסק עגבניות ומלח. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים יתאדו (זה לוקח זמן).

נשמע לי שאחרי זה הוא אמור להיות די מסמורטט. עוד אפשרות: אחרי "זה" (כלומר השורה שציטטתי למעלה), להוציא את "זה" מהסיר, לבשל אורז מלא עד לשלב שבו הוא חצי מוכן (משהו כמו 20 דקות) ולהוסיף את "זה" לשאר הבישול.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

במביק, :-D
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סלט כרוב קצת אחר:

חותכים כרוב לבן דק דק. בערך נגיד 300 גרם
גם בערך 4 גבעולי סלרי לחתוך די דק .
לקצץ כמה עלי בזיליקום טריים.

בצנצנת לשקשק:
שמן זית, מיץ לימון, מלח ,פלפל שחור או מוטב טיפת טבסקו.
יש המוסיפים קצת מיונז. בארוחה לא בשרית הוספתי במקום מיונז יוגורט.
מערבבים את הרוטב והסלט וזוללים.
אילת*
הודעות: 473
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

מתכוני כרוב

שליחה על ידי אילת* »

מחפשת מתכון לסלט כרוב מתקתק עם שומשום קלוי וסויה, מישהו מכיר? תודה
עורכת*
הודעות: 241
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 21:38

מתכוני כרוב

שליחה על ידי עורכת* »

אילת, בבקשה ובתאבון

סלט כרוב עם שומשום וסויה
אילת*
הודעות: 473
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

מתכוני כרוב

שליחה על ידי אילת* »

עורכת
תודה רבה!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני כרוב

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

רק לאחרונה למדתי על שלב הכנה שעושה טוב לכרוב חי:
לקצוץ דק, לפזר מלח (כמו חצילים) ולחכות כחצי שעה. הכרוב הופך רך ולעיס יותר, ועדיין פריך וטעים. לשטוף טיפה מהמלח ולסנן, ורק אז להוסיף את שאר חומרי הסלט (גזר מגורר, לימון ומיונז, למשל...).
איילת_זיק_אל*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 מאי 2010, 21:34

מתכוני כרוב

שליחה על ידי איילת_זיק_אל* »

מחפשת בנרות מתכון לכרוב כבוש (אדום) ללא סוכר או דבש (סוכרת הריון...)
יש למישהו משהו?
טבחית*
הודעות: 2
הצטרפות: 30 אוגוסט 2011, 16:24

מתכוני כרוב

שליחה על ידי טבחית* »

כרוב כמו בשווארמה חמוץ וצהוב:
בסיר שמים מעט חומץ ומלח ועמבה ומרתיחים מעט ומיד מצננים. תנסו ותהינו.
טבחית*
הודעות: 2
הצטרפות: 30 אוגוסט 2011, 16:24

מתכוני כרוב

שליחה על ידי טבחית* »

אה... וגם לכרוב סגול אפשר להוסיף חמוציות לא מסוכרות עם גרעיני חמניה. לרוטב: מיץ לימון פלפל שחור מלח ושמן זית לפי הטעם.
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

מתכוני כרוב

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

מטגנים בצל גדול קצוציק בקצת שמן עד ש'משקיף'
מוסיפים כרוב חתוך לרצועות בינוניות ''עם אופי'' ומטגנים גם אותו
מתבלים בקצת מלח,פילפלו,פפריקה ,כף אבקת מרק נטולת מ''ג וקורקום +קמצוץצון סוכר וקופ' רסק עגבניות
אם רוצים מוסיפים עכשיו גם 1/2 כוס אורז/קינואה/דוחן/קוסמת/גריסי פנינה ''שתויים''(= שהושרו לפחות חצי שעה במים )
יוצקים מים רותחים עד לכיסוי כל העסק
מרתיחים
מקטינים אש ומכסים
ומבשלים בביעבוע עדין עוד כ30 דק'
זהו יאמי !
טעים עד מאוד קר למחרת אני יודעת על כאלה שאפילו מעדיפים לאכול קר מהמקרר למחרת
באהבה
פלוניעי_אלמונית*
הודעות: 1
הצטרפות: 31 מאי 2013, 13:26

מתכוני כרוב

שליחה על ידי פלוניעי_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשת מתכון של כרוב מאודה דיאטטי ללא רסק עגבניות
שליחת תגובה

חזור אל “בעיות (אמיתיות ומדומות)”