מתכוני כרוב
מתכוני כרוב
מה אפשר להכין מכרוב אדום?
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מתכוני כרוב
סלט כרוב אדום עם (בלי לסקול) מיונז. טעים. מאוד.
-
- הודעות: 606
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42
מתכוני כרוב
סלט כרוב אדום עם (בלי לסקול) מיונז. טעים. מאוד
מגררים דק (בדיסקית הגירור של המג'ימיקס, או קוצצים לאיטריות דקיקות. מערבבים יחד חצי כוס מיונז וחצי כוס חומץ (אפשר פחות אם לא אוהבים נורא חמוץ), מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על הכרוב. טעים.
ואפשר גם לגרר, להוסיף תפוחי עץ חמוצים, קלופים ומגוררים ולתבל במיונז ובחומץ, עם מיץ לימון וטיפה סוכר.
מגררים דק (בדיסקית הגירור של המג'ימיקס, או קוצצים לאיטריות דקיקות. מערבבים יחד חצי כוס מיונז וחצי כוס חומץ (אפשר פחות אם לא אוהבים נורא חמוץ), מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על הכרוב. טעים.
ואפשר גם לגרר, להוסיף תפוחי עץ חמוצים, קלופים ומגוררים ולתבל במיונז ובחומץ, עם מיץ לימון וטיפה סוכר.
מתכוני כרוב
כרוב מאודה עם תפוחי עץ:
מצרכים:כרוב אדום קטן/בינוני קצוץ דק.
1/2 ק"ג תפוחי עץ לבישול, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
כוס מים.
3 כפות סוכר (אפשר חום).
4 ציפורן.
5 כפות חומץ.
50 גר' חמאה.
כף ריבה (כל טעם).
הכנה:
לבשל כל הרכיבים, למעט:חמאה+ריבה, במשך שעה וחצי עד שעתיים, על אש קטנה.
בגמר הבישול להוסיף החמאה והריבה.
ניתן להגיש חם או קר.
תוספת מצויינת לבשר או בכלל.
-
- הודעות: 559
- הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
- דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*
מתכוני כרוב
כרוב שבמקרר שלי מחפש את החברים שלו, מחפש מי שינענע אותו ומחפש אהבה.
ולא מוצא.
משמעות דווקא יש לו.
הוא כרוב מגוש קטיף... (פירוש חדש למושג "כרוב כבוש"?)
טוב אני הולכת מפה לפני שנהיה גם כאן דיון פוליטי...
אם מישהו מתנדב לבוא להכין לי את הכרוב, שיבוא. אני אשמח.
ולא מוצא.
משמעות דווקא יש לו.
הוא כרוב מגוש קטיף... (פירוש חדש למושג "כרוב כבוש"?)
טוב אני הולכת מפה לפני שנהיה גם כאן דיון פוליטי...
אם מישהו מתנדב לבוא להכין לי את הכרוב, שיבוא. אני אשמח.
-
- הודעות: 464
- הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
- דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*
מתכוני כרוב
כרוב שהיינו מכינים לילדים בפעוטון שהיה לנו ועל כן זכה לכינוי:
כרוב פעוטון
(טוב אולי זה לא כל כך מתאים לאתר הזה, אבל טעים ופשוט להכין:- חותכים בצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן
- בנתיים חותכים גם את הכרוב לקוביות ומוסיפים לסיר מכסים ונותנים להתבשל עד שרך
- קצת לפני הסוף או באמצע או מהתחלה (לא ממש משנה) מוסיפים 3/4 כוס רוטב סויה
- אפשר לאכול קר או חם. וטעים.
-
- הודעות: 67
- הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 20:28
- דף אישי: הדף האישי של מתנחלת_אלמונית*
מתכוני כרוב
כרוב עם שמן מלח ולמון
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני כרוב
פשוט וטעים: חותכים כרוב לחתיכות קטנות ולעיסות, מוסיפים חצי קופסת קוטג', שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי, מלח והרבה פלפל שחור גרוס גס. לדעתי זה גם טוב לדיאטה.
מתכוני כרוב
מישהו יודע איך עושים כרוב כבוש כמו בשוארמות ,קצת חריף וצהוב ?
מתכוני כרוב
הצהוב בכרוב כנראה בהרט.
איך עושים אדום כמו בשוארמות? זה ורוד יפה כזה.
איך עושים אדום כמו בשוארמות? זה ורוד יפה כזה.
מתכוני כרוב
כל מה שצריך זה שרירים ומעט מלח גס
הצבע הוורוד נוצר כאשר לשים את הכרוב האדום המגורד עם מעט מלח גס. ללוש היטב היטב ובסבלנות מספר דקות
להוסיף מיץ לימון, שמן, טיפה חומץ, מעט מים, סוכר, מעט קימל טחון ואם רוצים, מעט מיונז (הכל בהתאם לטעם האישי)
תהנו
הצבע הוורוד נוצר כאשר לשים את הכרוב האדום המגורד עם מעט מלח גס. ללוש היטב היטב ובסבלנות מספר דקות
להוסיף מיץ לימון, שמן, טיפה חומץ, מעט מים, סוכר, מעט קימל טחון ואם רוצים, מעט מיונז (הכל בהתאם לטעם האישי)
תהנו
-
- הודעות: 9
- הצטרפות: 19 יולי 2006, 23:48
מתכוני כרוב
הייתי שמחה לעוד מתכוני כרוב, ועם יש ענין אני יכולה להוסיף את שלי (אבל לנו קצת נמאס מהם)...
-
- הודעות: 355
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
מתכוני כרוב
כן, יש ענין (לנו עוד לא נמאס מהם)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני כרוב
החביב עלי זה כרוב מאודה עם אטריות, אבל מתכון דומה מופיע פה בעמוד אחר (נדמהלי) (יעל)
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
מתכוני כרוב
כרוב באורז
מתכון מוצלח של שרי אנסקי: טעים, פשוט, מזין ומשביע.1 כרוב ירוק קצוץ דק
1 בצל קצוץ
שמן
2 כפות רוטב עגבניות, או רסק עגבניות
1 כוס אורז שטוף
1+1/2 כוסות מים
1 כפית מלח
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הכרוב, רסק עגבניות ומלח. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים יתאדו (זה לוקח זמן).
מוסיפים את האורז, המים וכפית המלח, ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן.
תהנו (ומי שיתרגם לי את זה לאורז מלא, יבורך).
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מתכוני כרוב
תהנו (ומי שיתרגם לי את זה לאורז מלא, יבורך).
לדעתי אותו הדבר רק לבשל 40 דקות
לדעתי אותו הדבר רק לבשל 40 דקות
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
מתכוני כרוב
תודה! וזה לא יסמרטט את הכרוב?
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מתכוני כרוב
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הכרוב, רסק עגבניות ומלח. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים יתאדו (זה לוקח זמן).
נשמע לי שאחרי זה הוא אמור להיות די מסמורטט. עוד אפשרות: אחרי "זה" (כלומר השורה שציטטתי למעלה), להוציא את "זה" מהסיר, לבשל אורז מלא עד לשלב שבו הוא חצי מוכן (משהו כמו 20 דקות) ולהוסיף את "זה" לשאר הבישול.
נשמע לי שאחרי זה הוא אמור להיות די מסמורטט. עוד אפשרות: אחרי "זה" (כלומר השורה שציטטתי למעלה), להוציא את "זה" מהסיר, לבשל אורז מלא עד לשלב שבו הוא חצי מוכן (משהו כמו 20 דקות) ולהוסיף את "זה" לשאר הבישול.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
מתכוני כרוב
במביק,
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני כרוב
סלט כרוב קצת אחר:
חותכים כרוב לבן דק דק. בערך נגיד 300 גרםגם בערך 4 גבעולי סלרי לחתוך די דק .
לקצץ כמה עלי בזיליקום טריים.
בצנצנת לשקשק:
שמן זית, מיץ לימון, מלח ,פלפל שחור או מוטב טיפת טבסקו.
יש המוסיפים קצת מיונז. בארוחה לא בשרית הוספתי במקום מיונז יוגורט.
מערבבים את הרוטב והסלט וזוללים.
מתכוני כרוב
מחפשת מתכון לסלט כרוב מתקתק עם שומשום קלוי וסויה, מישהו מכיר? תודה
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכוני כרוב
רק לאחרונה למדתי על שלב הכנה שעושה טוב לכרוב חי:
לקצוץ דק, לפזר מלח (כמו חצילים) ולחכות כחצי שעה. הכרוב הופך רך ולעיס יותר, ועדיין פריך וטעים. לשטוף טיפה מהמלח ולסנן, ורק אז להוסיף את שאר חומרי הסלט (גזר מגורר, לימון ומיונז, למשל...).
לקצוץ דק, לפזר מלח (כמו חצילים) ולחכות כחצי שעה. הכרוב הופך רך ולעיס יותר, ועדיין פריך וטעים. לשטוף טיפה מהמלח ולסנן, ורק אז להוסיף את שאר חומרי הסלט (גזר מגורר, לימון ומיונז, למשל...).
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 15 מאי 2010, 21:34
מתכוני כרוב
מחפשת בנרות מתכון לכרוב כבוש (אדום) ללא סוכר או דבש (סוכרת הריון...)
יש למישהו משהו?
יש למישהו משהו?
מתכוני כרוב
כרוב כמו בשווארמה חמוץ וצהוב:
בסיר שמים מעט חומץ ומלח ועמבה ומרתיחים מעט ומיד מצננים. תנסו ותהינו.
בסיר שמים מעט חומץ ומלח ועמבה ומרתיחים מעט ומיד מצננים. תנסו ותהינו.
מתכוני כרוב
אה... וגם לכרוב סגול אפשר להוסיף חמוציות לא מסוכרות עם גרעיני חמניה. לרוטב: מיץ לימון פלפל שחור מלח ושמן זית לפי הטעם.
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
מתכוני כרוב
מטגנים בצל גדול קצוציק בקצת שמן עד ש'משקיף'
מוסיפים כרוב חתוך לרצועות בינוניות ''עם אופי'' ומטגנים גם אותו
מתבלים בקצת מלח,פילפלו,פפריקה ,כף אבקת מרק נטולת מ''ג וקורקום +קמצוץצון סוכר וקופ' רסק עגבניות
אם רוצים מוסיפים עכשיו גם 1/2 כוס אורז/קינואה/דוחן/קוסמת/גריסי פנינה ''שתויים''(= שהושרו לפחות חצי שעה במים )
יוצקים מים רותחים עד לכיסוי כל העסק
מרתיחים
מקטינים אש ומכסים
ומבשלים בביעבוע עדין עוד כ30 דק'
זהו יאמי !
טעים עד מאוד קר למחרת אני יודעת על כאלה שאפילו מעדיפים לאכול קר מהמקרר למחרת
באהבה
מוסיפים כרוב חתוך לרצועות בינוניות ''עם אופי'' ומטגנים גם אותו
מתבלים בקצת מלח,פילפלו,פפריקה ,כף אבקת מרק נטולת מ''ג וקורקום +קמצוץצון סוכר וקופ' רסק עגבניות
אם רוצים מוסיפים עכשיו גם 1/2 כוס אורז/קינואה/דוחן/קוסמת/גריסי פנינה ''שתויים''(= שהושרו לפחות חצי שעה במים )
יוצקים מים רותחים עד לכיסוי כל העסק
מרתיחים
מקטינים אש ומכסים
ומבשלים בביעבוע עדין עוד כ30 דק'
זהו יאמי !
טעים עד מאוד קר למחרת אני יודעת על כאלה שאפילו מעדיפים לאכול קר מהמקרר למחרת
באהבה
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 31 מאי 2013, 13:26
מתכוני כרוב
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מחפשת מתכון של כרוב מאודה דיאטטי ללא רסק עגבניות
מחפשת מתכון של כרוב מאודה דיאטטי ללא רסק עגבניות