מרכז לידה לניאדו או בני ציון עזרה

אליה*
הצטרפות: 24 יוני 2004, 19:38

שליחה על ידי אליה* »

היי יקרות. אני בהריון ראשון.שבוע 35+2
מתכווננת ללידה טבעית. הייתי מאוד סגורה על מרכז הלידה הטבעית בלניאדו, עד שאמרו לי שעדיף שאת השלב הראשון אעבור בבית. (אני גרה בחיפה)
המליצו לי גם על בני ציון. אבל עכשיו דיברתי במקרה עם מיילדת משם, לקבוע תור לסיור, ואמרתי לה שאני רוצה ללדת בלידה טבעית אז היא אומרת לי:" קודם כול, מאיפה הביטחון שאת רוצה לידה טבעית?". זה קצת הרתיע אותי התגובה שלה. זה מעיד על הגישה, לא? מזומרת מאיפה הביטחון???? אמרתי לה " אני לפחות מתכווננת לזה. אני לא יודעת מה יקרה בזמן אמת."
נראה לי שבלניאדו במרכז לידה לא יגידו לי דבר כזה. אני לא יודעת.
העניין הוא שאני ממש, אבל ממש לא רוצה להשאיר את התינוק שלי ולו רגע אחד בתינוקיה, רוצה שיהיה צמוד אליי מרגע שהוא יוצא. אבל...במידה וצריך,(אין לי מושג למה) אז התינוקיה בבני ציון מומלצת פי מאה מהתינוקיה שבלניאדו.(שמעתי מרבות).שלא לדבר על מחלקת יולדות א' המיושנת בלניאדו.
בקיצור, איך לעזאזל אני עושה את הבחירה הנכונה לי ביותר????
אה, וגם בבני ציון אין כניסה לדולות. בלניאדו טבעי- יש.
בבני ציון זה חינם- בלניאדו 1100 ש"ח מיילדת צמודה.
האם לקחת בחשבון את המרחק הגיאוגרפי??עד כמה זה חשוב בלידה ראשונה??
בבקשה עזרה, המלצות, דיעות. צריכה אתכן. תודה מראש@}@}
אושר*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 00:39

שליחה על ידי אושר* »

לעניות דעתי המרחק לא כ"כ משנה, אני ילדתי בלניאדו ומבחינת הביות המלא- היה מצוין, לא נרשמו שום תגובות שליליות, אלא להיפך.
אבל- רשמתי לעצמי , בלידה הבאה בעז"ה, לשכור מיילדת פרטית ספציפית. כי המיילדת לרוב קובעת את אופי הלידה (במיוחד לידה ראשונה), וכמה שהשתדלתי לבוא מוכנה- יוגה, עיסוי פרינאום, תוכנית לידה והמון ספרים וכו'- נפלתי על מיילדת- אעפס, לא משהו...

לדעתי, נכון להיום (- לפני הלידה לא חשבתי כך) זה שוה כל שקל של עוגמת נפש אח"כ.

אבל, יש לי חברה שלא התכוננה ללידה בכלל (לא ידעה מה זה פיטוצין,פרינאום ושאר מילות מפתח) לא קראה שום ספר, ולא היתה בטיפת חלב- והיתה לה לידה קצרה ונפלאה! כך ש u never know
רוית*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2002, 00:31

שליחה על ידי רוית* »

היתה לי לידה בבני ציון והיה ממש סיוט... צוות מזעזע יחס משפיל (אסור דולה) ובכלל עדיף שתשכבי עם אפידורל ותפסיקי לצעוק כי רוב היולדות ישנות.....
שמעתי בחיפה על כרמל שיותר סימפטי
לידה קלה
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

אני לא הייתי לוקחת על עצמי את המרחק הזה.
אני גם חיפאית. ילדתי את ארבעת ילדיי בכרמל.
שתהיה לידה מעולה.
שקדיה*
הצטרפות: 07 ינואר 2006, 21:40

שליחה על ידי שקדיה* »

הי אליה,
שאלתי שאלה דומה לא מזמן בדף בתי יולדות בצפון
אני באותן התלבטויות. מהתשובות שענו לי עלה שבתי החולים בחיפה לא מאוד מומלצים, ושיש המון חשיבות למזל. דווקא את בני ציון פסלתי מיד כששמעתי שאי אפשר להכניס דולה, ראשית כי נראה לי שארצה דולה, ושנית- כי זה נראה לי קצת חשוד שבית חולים לא מאפשר להכניס דולה. בבתי החולים בירושלים (בה אני גרה כעת) מאוד מעודדים ליווי בלידה ורואים בזה עזרה רבה ליולדת ולמיילדת.
כמה חיפאיות כתבו שהן נסעו את המרחק ללניאדו ושזה ממש לא נורא.
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אני ילדתי את בתי הבכורה ב"חדר הטבעי" בבני ציון, עם מיילדת מקסימה. היתה לידה נהדרת. אחר כך היא היתה איתי בביות מלא פרט לבדיקת רופאים של שעה בתינוקיה, והשתחררנו הביתה מהר מאד.

גם אנחנו שקלנו בזמנו לנסוע ללניאדו בגלל האפשרות להיעזר שם בדולה, אבל נסיעה של 40 דקות בזמן צירים מאד הרתיעה אותנו, וזה מה שהיטה את הכף בסוף לטובת בני ציון.
בזמנו אפשר היה להיכנס לחדר הטבעי (שעומד ריק רוב הזמן..) עם עם פתיחה של 4 ס"מ, נראה לי שזאת מן "בדיקת רצינות" שהם עושים כדי לראות שהיולדת באמת רוצה לידה טבעית ולא מתכוונת לבקש אפידורל ברגע שהכאבים יתגברו. בתחילת הלידה, עד שנכנסנו לחדר הטבעי, היתה לנו מיילדת לא כל כך נחמדה. אחרי שנכנסנו אליו היה פשוט נהדר.
אני חושבת שהמיילדות שעובדות בחדר הזה עוברות הכשרה נוספת שממוקדת בלידה טבעית (שימוש בשמנים, עיסוי, וכו'). וגם הפרוטוקולים בתוך החדר מבחינת שימוש במוניטור ובדיקות במהלך הלידה הם הרבה פחות התערבותיים.

מציעה לכם לעשות את הסיור ולהתעניין יותר מי המיילדות שעובדות בחדר הטבעי, איך זה מתנהל שם וכו'. כשאנחנו עשינו את הסיור הובילה אותו מיילדת בשם רונית (אם אני זוכרת נכון) שדווקא התעככבה הרבה בחדר הטבעי וסיפרה על האפשרויות ללידה טבעית למרות שרוב הזוגות שם לא היו ממש בעניין... מכרמל התרשמתי הרבה פחות לטובה בזמנו.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

אני גרה בפרדס חנה ומתכונת (עכשיו, יש לי עוד איזה 20 שבועות לשנות את דעתי) ללדת במאיר כ"ס, שזה בערך כמו מרחק הנסיעה מחיפה לנתניה.
לא נשמע לי רחוק ליסוע מחיפה לנתניה בשביל לידה כנראה נעימה יותר.
לגבי המחיר, את לא חיבת מרכז לידה טבעי בשביל ללדת טבעי, אבל זו כבר הרגשה שלך.
אני מנסיון כבר יודעת שבריכות ומוזיקה וגז צחוק וכל השטנצים מסביב רק מפריעים לי, תנו לי רק לכרוע על הרצפה בשקט וללדת ;-) .

שיעבור בקלות.
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

תודה,תודה ושוב תודה!
טוב,דיעותיכן מגוונות.ואתן מעלות כאן שיקולים שאני מעלה עם עצמי.
האמת, בא לי ללדת בחדר לידה טבעית בלניאדו כי ראיתי אותו כבר וכאילו בדמיוני אני כבר רואה את עצמי כורעת ללדת שם, בוהה בקיר הסגלגל ונשענת על החבל. מדי פעם הולכת לאמבטיה עם המים החמימים להקל על הכאבים.
כאילו, נראה לי ששם, עצם זה שיש דבר כזה "מרכז לידה טבעית" ולא רק חדר לידה טבעית, אולי מעיד על הפתיחות והרצינות שלהם בעניין ,לא?
נראה לי שהמיילדות בלניאדו ראו יותר לידות בגישה טבעית מאשר מיילדות בבני ציון.(לפי התגובה שלה-"מאיפה הבטחון שאת רוצה ללדת טבעי?"-אני בטוחה שמיילדת במרכז לידה לניאדו לא הייתה אומרת את זה.)
אבל,אם כך, נותרו מס' שאלות לפתור: האם מחלקת יולדות יותר חשובה ממקום הלידה עצמה? בני ציון לעומת לניאדו-נראה לי שכאן בני ציון לוקחים.
וגם...מתי נתחיל להתניע לכוון נתניה מחיפה?איך אדע מתי? האם זה יהיה נסבל 40 דקות באוטו במושב האחורי, נשענת על כדור פיזיו?
שוב תודה יקרות@} אתן עוזרות לי מאוד לגבש עמדה וכיוון.@}
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

שליחה על ידי אמא_ללי* »

וכאילו בדמיוני אני כבר רואה את עצמי כורעת ללדת שם, בוהה בקיר הסגלגל ונשענת על החבל
רק שאולי בזמן אמת בכלל לא תרצי לכרוע או להשתמש בחבל....

ברור לי שמדובר רק בדמיון, אבל בעיני חלק מהותי מההתכוננות ללידה טבעית הוא ההתכוונות פנימה, וההבנה שאת הולכת לפגוש את עצמך במצב בלתי מוכר לחלוטין, ושאין דרך לדעת מראש מה תרצי או לא תרצי במהלך לידה. לכן הדבר הכי חשוב הוא ללדת במקום שאת מרגישה בו בטוחה, שאת סומכת על הצוות שאיתך שיכבד את הרצונות שלך, ולהגיע כמה שיותר ברורה בתוך עצמך. (מקווה שזה יצא ברור, אם לא -תגידי, אני אשמח להבהיר).

ועוד שאלה - האם חייבים להחליט מראש? את יכולה, למשל, לראות עד כמה הצירים חזקים ואז להחליט אם את רוצה לנסוע רחוק או לא? (אחרי שביקרת כמובן בשני המקומות וראית ששניהם אופציונליים מבחינתך).
יוטי_בעיר*

אני רוצה לשתף אותך בחויה שהיתה לי:
לידה ראשונה ילדתי בישראל עם אפידורל ובלידה השניה גרתי בלונדון והחלטתי שאני רוצה טבעי.
אנגליה זו ארץ חלומות ללידות טבעיות אבל אני לא אכנס לזה עכשיו, רק שצריך להירשם לבית חולים בו את יולדת ואני נרשמתי לאחד שהוא כ20-30 דקות נסיעה מהבית שלי.

התכוננתי ללידה בעיקר ע"י קריאת הספר "לידה פעילה" (מומלץ!) ותרגולים של קולות נמוכים לזמן הצירים.
הצירים התחילו בבקר והתחזקו לקראת הצהרים אבל לי היה נוח איתם, בישלתי לשבת וכל פעם שהגיע ציר הלכתי לסלון ועשיתי סיבובי אגן (כמו חימום לפני טאי צ'י) או כרעתי ליד הספה והוצאתי קולות.
בקיצור, נסענו לבית חולים במונית כשאני בצירים מה זה מתקדמים וכואבים מאחורה מתפתלת ובעלי יושב מקדימה עם נהג מונית הודי שלא מבין מה המשוגעת הזאת עושה בספסל האחורי של המונית שלו ושניהם מגבירים לפול וליום שירים הודים ברדיו. שעה אחרי שהגענו לבית החולים כבר היה לנו תינוק בידים.

מה שרציתי לומר זה שנסיעה בצירים זה לא נורא כל כך. קחי לך כמה כריות, שבי בספסל האחורי, תנועי איך שבא לך בציר ותנוחי בינהם.
אפשר לשמוע מוזיקה ולשיר בקול רם כשכואב, אפשר לפתוח את החלון ולצרוח החוצה.
זה דוקא יכול להעביר את הזמן נחמד :-) .
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

וואו יוטי!!! איזה סיפור מדהים!! כמעט עושה חשק ללדת במושב האחורי :-)
לוקחת את ההמלצה שלך ברצינות....כמה כריות, אולי גם כדור פיזיו מאחורה. הלוואי שתוך שעה יהיה לי כבר תינוק בידיים....
אגב, קראתי וקוראת את "לידה פעילה" ו"טבעי ללדת".
האם לידה ראשונה בהכרח יותר כואבת משנייה? או שפשוט מכירים כבר את הכאב? האם אי לקיחת אפידורל יותר קשה בלידה הראשונה מאשר בלידה שנייה??@}@}
יוטי_בעיר*

לא יודעת לענות לך על השאלות, אצלי הייתי מוכנה לכאב יותר בלידה השניה כי יותר התכוננתי לאיך להתמודד איתו.
הלידה השלישית שלי, אגב, היתה מאד מאד ארוכה אבל רק בסוף היה נורא כואב ובחדר לידה רוב הזמן באמת הייתי על הכדור הזה ולא הרגשתי כאבים.
כדור פזיו אולי יש להם בלניאדו, אם לא בא לך להיסחב (את יכולה להתקשר ולשאול).

כמעט עושה חשק ללדת במושב האחורי
ללידה השלישית נסענו במונית למרכז לונדון לבי"ח אחר כשאני מאחורה עם כרית הנקה ענקית ודריה (היתה בית 3 וחצי) ישבה איתי מאחורה וחיקתה את הקולות הנמוכים שעשיתי. הנהג לקח אותנו לקצה השני של מרכז העיר בטעות כי הוא התבלבל בכתובת. אז באמת חשבתי שאני יולדת במונית (ובסוף הלידה התארכה...).
יוטי_בעיר*

צ'מעי, עם כל הזכרונות שהעלת בי עכשיו ממש עשית לי חשק ללדת :-) .
זו חויה נורא חזקה ועם כל הכאב שבזה זה באמת דבר נפלא.
תמצאי לך מקום שנוח לך בו, קחי איתך מישהו אסרטיבי שידאג שלא יציקו לך יותר מידי ועזבי את ענין הלהגיע לשם.
חשוב באמת שתרגישי נוח עם המקום, במיוחד בלידה ראשונה.
חן_נושי*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:29
דף אישי: הדף האישי של חן_נושי*

שליחה על ידי חן_נושי* »

מהחוייות שלי בלניאדו (X3) -
קודם כל זה בית חולים על שלל מגרעותיו של בית חולים באשר הוא...
ומעבר לזה רק דברים טובים יש לי להגיד על המקום.
גמישים, חביבים, ובהחלט פרו-לידות טבעיות.
שתהיה לידה טובה ובריאה.
ורדה_בן_ארי*
הצטרפות: 22 יוני 2005, 16:55
דף אישי: הדף האישי של ורדה_בן_ארי*

שליחה על ידי ורדה_בן_ארי* »

היתה לי לידה בבני ציון והיה ממש סיוט... צוות מזעזע יחס משפיל (אסור דולה) ובכלל עדיף שתשכבי עם אפידורל ותפסיקי לצעוק כי רוב היולדות ישנות.....

ולי דווקא הייתה לידה בבני ציון (לפני ארבע שנים ) קיסרית. עם צוות מקסים. ואחרי הלידה פשוט תענוג. בגלל הקיסרי הייתי שם שבוע ונהנתי מיחס מדהים שלא ציפיתי לו. בחדר התינוקות אחיות מקסימות. הייתי עם תינוקי כמה ומתי שרציתי. הכל היה מאוד נינוח ומאוד גמיש.
בחרתי את בית החולים הזה אחרי סיור בכרמל וברמבם בגלל שהיה היחיד שהתיר לאב להיות עם התינוק צמוד מרגע היוולדו גם בבדיקות הרופאים. זה היה הדבר היחיד שהיה חשוב לי. וכל היתר היה צ'ופר. ממליצה מאוד !
רוניתה_פיתה*
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*

שליחה על ידי רוניתה_פיתה* »

לא חיפאית, אבל אם אני לא טועה - גיסתי ילדה לפני חודשיים ברוטשילד (יש שם חד"ל טבעי?) - לידה שלישית, אמנם, אך טבעית מאוד, ובעיקר המיילדת הייתה ממש קשובה לה ונתנה לה לעשות מה שהיא יודעת, בלי להתערב היכן שלא נחוץ.
אני פשוט רואה שאף אחת לא כתבה על הבי"ח הזה...
חיפאית_חיננית*
הצטרפות: 05 מאי 2008, 18:12
דף אישי: הדף האישי של חיפאית_חיננית*

שליחה על ידי חיפאית_חיננית* »

רוטשילד ובני ציון זו אותה הגברת בשינוי אדרת...
אני בעד לניאדו. כשאת מגיעה לשם את מקבלת מיילדת שמכוונת ללידה טבעית. לעומת בני ציון שתלוי מי באותו זמן במשמרת. לחברה שלי יש סיפור זוועה מהלידה בחדר הטבעי בני ציון, אבל זה היה כבר לפני כ-5 שנים ונראה לי שמאז זה השתפר.
הבאסה לדעתי בלניאדו, זה הלחץ שאם חלילה תרצי אלחוש כלשהו, אז הכסף הלך לפח. כדאי להצליח לשחרר אותו אם הולכים לשם.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

ממליצה על לניאדו. בעיקר כי כשאת נכנסת לחדר לידה טבעית המיילדת שלך מכוונת ללידה טבעית והיא גם איתך כל הזמן.
גם אם את מגיעה כמוני בסערה וכאבים, ומתחילים להציע לך אפידורל, מספיק שתגידי שאת רשומה לחדר לידה טבעית וכבר מבינים את הראש שלך..
ולדעתי זה דווקא יתרון שאת צריכה לחשוב טוב לפני שאת מבקשת אלחוש, עוזר לך לשמור על מה שרצית..
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

גם אני ממליצה על לניאדו
נסיעה בעת צירים זה לא נעים אבל גם לא נורא
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

שליחה על ידי יעל_ש* »

גם אני מאזור חיפה ונסעתי פעמיים ללניאדו וממליצה.
מכירה הרבה יותר מדי סיפורים על חיפה שלא נגמרו בלידת טבעיות.
לא רציתי להמר.
מה שכן,
אני את הצירים משכתי בנתניה עצמה.
התחלתי את שתי לידותי בירידת מים.
כך שמחד, היה לי סימן שזה מתחיל, ומאידך, כמעט לא היו צירים ונסעתי בנחת.
הרווחתי טיולים על החוף וארוחה במסעדה שווה בטיילת.
בלילה ישנתי במחלקת נשים (בה מותר לבן הזוג להיות איתך, שלא כמו ביולדות)
ובבוקר ילדתי בשמחה בחדר הטבעי.
זה מאוד אישי,
אבל לי היום (אחרי שני נסיונות מוצלחים) ברור שאישית, נחמד לי להעביר צירים בנתניה ולא באוטו...
גם זה קורה.
וגם,
לא חייבים להחליט.
את לא מפסידה כלום מלהרשם ללניאדו ולהחליט ברגע האחרון (או למשל להחליט שאם יש ירידת מים תעדיפי לנסע לשם...)
כי במקומות אחרים ילחצו על זירוזים ודומיהם..
תפתחי אופציות...
בהצלחה.
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

שליחה על ידי ענת_קדם* »

ילדתי את הילד שלי בלידה טבעית בלניאדו. לא בחדר לידה טבעית אלא פשוט בחדר. היחס היה מדהים! מיילדת מלאכית. התנאים ממש לא משהו אבל אני מקווה ששיפצו מאז זה היה לפני בערך 5 שנים.... אגב היה ביות מלא והיה ממש בסדר. מתכננת ללדת גם את הילד הזה שם עם דולה. אם אספיק מבחינת הזמן. אני מהשרון. קבלתי מהדולה מידע שבית החולים מאוד מקבל דולות חיצוניות כך שממש לא חובה לקחת דולה או מיילדת פרטית מהמקום. בהצלחה. עוד שאלות אם יש את יכולה בדף בית שלי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני ילדתי ברוטשילד. לידה טבעית וקסומה.
היו קשים בדרך בהתמודדות עם האנטיפטיות של הצוות. הגעתי עם כוונה ברורה ללידה טבעית וברוח טובה ובסופו של דבר דברים הסתדרו בצורה פלאית.
רואה חשיבות בללדת קרוב לבית, עניין של כרמה. (בגלל זה גם בחרנו ברוטשליד ולא ברמב"ם או כרמל).
היה כייף אדיר לצעוד ברגל לחדר לידה, ובערב שישי להשתחרר הביתה ולעשות את הדרך בצעידה.
אי_טל*
הצטרפות: 26 ינואר 2009, 14:21
דף אישי: הדף האישי של אי_טל*

שליחה על ידי אי_טל* »

אני דולה ורוצה לספר שליוויתי לידות בכרמל ובבני ציון (בלי להגיד שאני דולה). שניהם נוראיים בעיני באותה מידה.
מה שחשוב זה להגיע לבית חולים כמה שיותר מאוחר. ולא לאפשר התערבות.
לידה שמתחילהבשלב מוקדם בבית חולים מסתיימת בהתערבות
אז נסיעה שיכולה להביא אותך רחוק יותר בשלבי הלידה נשמע דווקא טוב!
את גם לא חייבת להכנס אל הבית חולים אם את מרגישה צורך לנסוע את יכולה לעשות סיבוב בים או ללכת להסתובב בקרבת בית החולים.
מעבר לכך אם את שוקלת עוד בתי חולים אז יש את מעייני הישועה(בבני ברק /פתח תקווה) שהסטטיסטיקה שלהם של לידות טבעיות מהגבוהות בארץ!
יוטי_בעיר*

מה שחשוב זה להגיע לבית חולים כמה שיותר מאוחר. ולא לאפשר התערבות.
זה מה שאני מתכננת לעשות הפעם עם בי"ח "מאיר".
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

לא קראתי לעומק את כל השרשור.
מחלקת יולדות ב' בלניאדו מדהימה. בדיקות הרופא בחדר, מאוד מאוד מעודדים הנקה וחשוב להם שתצליח (הרופא שלח אליי יועצת הנקה כי לקטן היה מעט חום אז ליתר בטחון) לא העירו כמעט שהתינוק ישן איתי במיטה. בקיצר לא התערבו.
פגשתי בנות שילדו במרכז הלידה הטיבעית- הן היו מאושרות. אני את הלידה השנייה שלי ילדתי טבעי עם המון עידוד מהמיילדת בחדר רגיל. בלידה השלישית ילדתי רק את השילייה בלניאדו עם מיילדת מגעילה ששמעה היטב את דעתי עליה. המסקנה: המיילדת חשובה מאוד!!! ותתתעקשי על יולדות ב', למרות שעם שני הגדולים הייתי ביולדות א' והיה בסדר גמור לא היה לחץ להחזיר את התינוק בזמן והאמת את רוב הזמן ביליתי בתינוקייה אבל אין אין כמו ביות מלא.
אני הגעתי בשתי הלידות הראשונות כבר ממש ממש בלידה (פתיחה 6 ופתיחה מלאה) אז לא יודעת איך להעביר שם צירים. בלידה השלישית כבר הגעתי עם תינוק בידיים...
ורד_דרור*
הצטרפות: 25 אפריל 2009, 21:39
דף אישי: הדף האישי של ורד_דרור*

שליחה על ידי ורד_דרור* »

לא ילדתי בלניאדו אלא במרכז לידה טבעית בתל השומר , שם הרבה יותר יקר ומתחייבים מראש וזה היה שווה כל שקל! לכי עם מה שראית בעייני רוחך, כי רוחך ראתה זאת. כל כך משמעותית בעייני האוירה והתמיכה והידיעה שיש מי שמאמין בך שאת אישה שיודעת ללדת. תני לעצמך את מקסימום ההזדמנות ללדת בהנאה. ובהצלחה!
צ'ילי_ושמן_זית*
הצטרפות: 12 פברואר 2009, 21:20
דף אישי: הדף האישי של צ'ילי_ושמן_זית*

שליחה על ידי צ'ילי_ושמן_זית* »

מישהי יודעת מה הגישה בלניאדו ללידה טיבעית אחרי קיסרי?
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

תודה על השיתופים המעולים והמועילים!!
כן, נראה לי שאתכוונן ללניאדו-מרכז לידה טבעית..מרגיש לי יותר רגוע, מכוון ללידה טבעית בלי מאבקים או שכנועי צוות...
אני כבר נורא מתרגשת. מרגישה שהראש של קטני ירד לי למטה(נכון זו תחושה כזו שלוחץ משהו בין הרגליים כשהולכים?? על שלפוחית השתן..) בכול אופן, בלניאדו גם אוכל להביא את גיסתי הדולה, בלי להסתיר שהיא דולה.(שלא כמו בבני ציון)
אשמח לעוד שיתופים.
אגב, גמני שמעתי על מחלקת יולדות ב' של לניאדו, לעומת א' המיושנת, אבל אין מה לעשות, זה עניין של מזל...העיקר היכן יולדים, לא? גם ככה אם הכול יילך כשורה, בעזרת השם יתברך, אני מתכוננת לחזור בשחרור מוקדם הבייתה.
אגב, איך הם בעניין של אי מתן חיסונים ,זריקות וויטמין k?
שוב תודה @}@}
יוטי_בעיר*

אני לא יודעת כי לא ילדתי שם, אבל הבנתי שהם רגועים יחסית לבתי חולים אחרים.

מישהי יודעת מה הגישה בלניאדו ללידה טיבעית אחרי קיסרי?
לניאדו ידועים בתור מי שנותנים ללדת טבעי גם למי שהיא לא הריון הכי בריא, כך שיתכן שדוקא שם יש סיכוי שלא יעשו בעיות על לידה טבעית אחרי קיסרי.

אפשר לשאול את ד"ר אילן הלוי, ממרכז ג'אהרה דולה , הוא מיילד בית וגם בלניאדו.
אני שאלתי אותו כמה שאלות על לניאדו מתוך הנחה שהוא קצת יותר אוביקטיבי.
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

בקשר לחיסונים ולויטמין K - את צריכה לחתום על טופס, אני חיסנתי אבל זאת איתי בחדר לא ולא עשו לה בעיות בכלל.
וזה לא רק מזל לאיזו מחלקה פונים זה הרבה גם עניין של אסרטיביות. אותנו רצו להפנות ליולדות א' והתעקשנו וככה יצא שחנכנו חדר חדש לגמרי...(היינו יום אחרי שנפתחה המחלקה)
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

ושוב, מצתרפת בכל פה להמלצה של יוטי פה מעליי: לשאול את ד"ר אילן הלוי, מיילד בבית וגם בלניאדו.
אותי יילד בלניאדו.

האמת, דבר אחד טוב אין לי להגיד על התינוקייה האיומה, על האחיות שסירבו לתת לי את התינוק לביות מלא (וודאי שלקחתי אותו..)
על המיילדת התוקפנית וכו.

מצד שני, בל נשכח את האלטרנטיבות - עדיף לניאדו או מעייני הישועה......
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

או רורה,
_האמת, דבר אחד טוב אין לי להגיד על התינוקייה האיומה, על האחיות שסירבו לתת לי את התינוק לביות מלא (וודאי שלקחתי אותו..)
על המיילדת התוקפנית וכו.
מצד שני, בל נשכח את האלטרנטיבות_
איפה זה היה, בלניאדו????
כי כולם כאן אומרים שאין בעיה שם עם ביות מלא......
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

אותנו רצו להפנות ליולדות א' והתעקשנו וככה יצא שחנכנו חדר חדש לגמרי...(היינו יום אחרי שנפתחה המחלקה)
מיכלי לי...איזה מזל..אבל איך בדיוק אפשר להתעקש, אם מובילים אותך ליולדות א', אז מה את יכולה לומר??(אני באמת שואלת, למקרה שאתקל בזה)
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

אגב לקיחת החלטה,יש לי שאלה די דחופה..
אני ממש לא מעוניינת (וגם לא הייתי מעוניינת ובכול זאת עשיתי) באולטראסאונד נוסף (אחרי אחד בהתחלה, ושתי סקירות מערכות). פשוט קראתי על תופעות הלוואי האפשריות ונראה לי שממש לא בא לי ולו באחוז אחד להשפיע על בעיות קשב וריכוז אצל הקטני שבבטן שלי.
למה אני כותבת את זה, כי במרכז לידה טבעית בלניאדו, אחד התנאים להרשמה לחדר הטבעי הוא משקל העובר(ומשם כנראה גם מצג) יחד עם העמסת סוכר וספירת דם- שעם זה אין לי בעייה-עשיתי.
לא יודעת להסביר, יש לי מן מחסום לקבוע תור לרופא/ה לבצע אולטראסאונד רביעי. אני אפילו די מפתיעה את עצמי, לא ידעתי שאני יכולה להיות כזאת לא מיינסטרימית ולספוג תגובות שונות ומשונות...
האם יש מוצא??? כלומר,האם יש דרך להתחמק מהאולטראסאונד הזה ועדיין להתקבל לחדר לידה טבעית? (זה די פרדוקס הרי אולטראסאונד זה הכי לא טבעי מול חדר לידה טבעי...)
האם מישהי מכן גם לא עשתה הערכת משקל ובדקה מנח בצורה אחרת??
או שפשוט אשמח אם תעזורנה לי לפרוץ את המחסום הזה או למצוא אלטרנטיבה. או שתגידו לי שזה ממש ממש לא נורא לחשוף את הקטני לקרינה של כמה דקות(רק לכתוב את זה זה כבר מעצבן אותי
תודה יקרות @}@}
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אליה,

ממה שבררתי עד עתה, ממש לא נורא אולטרסאונד נוסף. בלידה הראשונה הידיים הטובות של הרופא העריכו נכונה את המשקל !

בכל מקרה שיהיה לך בשעה טובה !!! (אגב, אם יהיה רלוונטי, התינוקיה בבני ציון ממש בסדר (במובן שפשוט זורמים עם המשפחה) .
יוטי_בעיר*

התינוקיה בבני ציון ממש בסדר (במובן שפשוט זורמים עם המשפחה)
יש לי הרגשה שפותחת הדף לא מעונינת בתינוקיה, אולי בגלל שהיא מזכירה השתחררות מוקדמת הביתה.
אותי אישית מענין מה זה אומר "זורמים עם המשפחה" כשמדברים על תינוקיה? :-)
(אני שואלת בתום לב).
אל_פקה*
הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

מה זה אומר "זורמים עם המשפחה" כשמדברים על תינוקיה?
מאפשרים בדיקת רופא בנוכחות קרוב משפחה (לא טריוויאלי...). לבדיקה הזו (פעם ביום, חצי שעה) ישנה חובת נוכחות וביתר הזמן הילוד רשאי להתרוצץ במסדרונות המחלקה באין מפריע. ככה היה לפחות כשאני הייתי שם, לאחרונה לפני פחות משנה.
יוטי_בעיר*

מאפשרים בדיקת רופא בנוכחות קרוב משפחה (לא טריוויאלי...). לבדיקה הזו (פעם ביום, חצי שעה) ישנה חובת נוכחות וביתר הזמן הילוד רשאי להתרוצץ במסדרונות המחלקה באין מפריע. ככה היה לפחות כשאני הייתי שם, לאחרונה לפני פחות משנה.
זה לא מה שבכל התינוקיות עושים? (סליחה על הבורות, ילדתי במאיר לפני יותר מ-5 שנים ונתנו לנו להיות בבדיקות, שאר הלידות ילדתי בארץ שאין בה תינוקיות בבית חולים)
אל_פקה*
הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*

שליחה על ידי אל_פקה* »

זה לא מה שבכל התינוקיות עושים?
יש בתי"ח בלי אופציה לביות מלא, ואז חייבים להפקיר בהם את התינוקות בלילה, למשל. יש מקומות שלא מאפשרים ליווי של הורה בבדיקות. יש כל מיני. התנאים בבני ציון הם יחסית בסדר.
אמונה_בה'*
הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20

שליחה על ידי אמונה_בה'* »

ואם,
חס וחלילה
את מגיעה למצב שבו הוחלט על כך שלא תגשי ללידה טבעית, (כמובן מסיבות בריאותיות. אצלי, חשש לרעלת) תשקלי את העניין של לניאדו מחדש.
כי הרופאים איומים המילדות, לא כולן בגישה של להכניס דולה וכאלה, והיחס לא מזהיר.
כמובן שאם הלידה טבעית והכל בסדר וןאת יכולה להגיע לחדר הטבעי אז מן הסתם גם הזרימה עם ביות וכו' יהיו בסדר, פשוט במצבים אחרים זה לא הולך חלק.
נקודה נוספת, הם לא נתנו לי לראות את הבדיקות דם במהלך האשפוז לפני ואחרי הלידה. ללא סיבה מוצדקת. סתם!

אין לי עניין להלחיץ חס וחלילה, אני הגעתי אליהם מרחוק בגלל הגישה הטבעית והתאכזבתי מרות! אז כל מקרה לגופו...

ללידה הבאה אם יהיה צפי לטבעית ללא עניינים אני עדיין מתעתדת להגיע לחדר הטבעי שלהם. ללדת ולברוח...
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

שליחה על ידי רוני* »

לצערי גם לי אין מילים טובות להגיד על לניאדו
אמנם חדר הלידה הטבעי נחמד
אבל בניגוד להבטחות המוקדמות, המיילדת שם היתה ללא כל ידע או גישה ללידה טבעית
לא הסכימה ללידה על שש, הכריחה לשכב,
התעקשה בכוח לחתוך
בקיצור
פשוט נורא

אם את הולכת לשם אז רק עם מיילדת פרטית
שתכירי אותה קודם , ותהיה בראש שלך
אחרת
את יכולה לצערי ליפול על מיילדת גרועה

שיהיה בהצלחה ובשעה טובה!
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

יוטי בעיר,

מסכימה עם כל מה ש'אל פקה' רשמה, ואפילו אפשר להגיד שלא מעט בתי חולים המצהירים על ביות מלא, לא ממש ממשים את ההצהרה. בבני ציון היחס סביר. אין תחושה שהתינוק שייך לבית החולים והיולדת מפריע למהלך העבודה ה'תקין'...,
זה בגדר הישג לא רע במקומותינו... .
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

כן, בכל מה שנוגע ל"אחרי הלידה" בני ציון בהחלט אחלה ביחס למקובל (בהנחה שאת רוצה להישאר שם ולא להשתחרר מייד).
באשר ללידה עצמה... נו, יש ויש. אבל נראה לי שזה נכון בכל מצב של לידה לא-פרטית. אין דרך לדעת על מי תפלי. נחישות עוזרת בכל מקרה, גם מול צוות חמצמץ.
מצד שני, לא נראה לי שהמרחק חיפה-נתניה הוא שיקול, בטח לא בלידה ראשונה. אם לניאדו יותר עושה לך את זה, לכי לשם.
יוטי_בעיר*

_אין תחושה שהתינוק שייך לבית החולים והיולדת מפריע למהלך העבודה ה'תקין'...,
זה בגדר הישג לא רע במקומותינו..._
נכון :-( .
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

תודה בנות @}
אשה_מהשרון*
הצטרפות: 27 מרץ 2010, 11:33

שליחה על ידי אשה_מהשרון* »

שלם לך אליה יקרה,
אני מניחה שאת כבר ממש בדרך ללידה בשעה טובה.
אני ילדתי לפני כמה חודשים במרכז לידה טבעית ליניאדו דיאדה. המקום אכן מסביר פנים,
הרבה כבוד לאישה, גם במהלך הבדיקות. מה שעוד טוב שם במיוחד (להבדיל מבתי חולים אחרים, ששמעתי שבהם מתנפלים בצעקות על היולדת הכאובה) הוא הסובלנות כלפי ההחלטות של הזוג. לבד מכמה פעמים אולטרסאונד לא עשינו שם בדיקות, כי אנחנו פשוט לא זורמים עם הדרך הזאת, ובליניאדו הם רגילים לזה, ולא הטיו לנו מוסר ולא הציקו לנו בכלל.
מנהלת מרכז לידה טבעית היא פנינה, מיילדת בחסד עליון עם גישה נפלאה ועזרה לי המון לעבור את הצירים (שארכו כשלושה ימים רצופים, מתוכם שנים עברנו בבית), הייתה אתי וחיזקה אותי. ואז... אטרע מזלי והיא הייתה חייבת ללכת והביאו לי מיילדת בשם פרידה, שהייתה באמת לא נעימה, מלאת אמונות טפלות (שזה הדבר האחרון שאת צריכה בתהליך לידה), אמרה לי שבפחד שלי אני עוצרת את הלידה, ותוקעת את התינוק כי אני מפחדת מכאב וכו' וכו', כשבעצם הייתי אחת היולדות הכי אמיצות שאני מכירה :) עם כל הצניעות :). בכל אופן, היא לא הפסיקה לשאול אם אני רוצה אפידוראל, במהלך כל ציר שעברתי, וניג'סה לי ממש כאילו היא לא יודעת שבאתי ללדת לידה טבעית. הצטערתי על כך מאד.
בכל אופן, אחרי ימים ושעות של צירים, הרופא אמר שהפתיחה לא מספיקה בהשוואה למשך הזמן, ושהתינוק יותר מדי זמן בפנים, והוא ממליץ לקבל פיטוצין (זירוז). החלטנו לזרום עם דעת הרופא לשם טובת התינוקון הקטן והאהוב שלי, ועברתי לחדר לידה.
האמיני לי שזה לא נעים במיוחד, הקור שם, הקולות, החוויה אחרת לגמרי. ביקשתי אפידוראל כדי לא לעבור צירי לחץ של זירוז ללא משכך כאבים, והיית הלי מיילדת נפלאה בשם רינת שהכינה לי את הפרינאום ויילדה את הבן שלי ממש חלק.
אז כמו שהסבירו לך כאן - מאד תלוי במיילדת, וגם איזה טיפוס את. אני שקטה, וכדלוחצים עליי לא יודעת להדוף. המיילדת ההיא שניג'סה לי עם האפידוראל הייתה נוראית, אבל הכל זכור לי כחוויה טובה :)
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

אישה מהשרון יקרה
המון המון תודה על השיתוף המקסים. זה לא ייאמן..רק שלשום פנינה המיילדת חזרה אליי בטלפון בקשר לשאלה שהפניתי אליהם והם חזרו אליי. אחרי השיחה איתה אמרתי לבעלי שאני מתפללת שזו תהיה המיילדת שלי. נשמעת מדהימה, וכול כך לעניין...אמן שהיא תהיה המיילדת שלי..
מה שסיפרת מאוד מועיל לי. אני לומדת מזה ומתכווננת איך לפעול ברגע האמת.
אז רינת ופנינה מומלצות ופרידה - לא ממש.
אני מאוד מקווה שלא ישאלו אותי אם אני רוצה אפידורל...
בכול אופן- תבורכי@}
(אשתף גם אני בחוויה שאעבור שבע"ה תהיה טובה וקלה.
פסח שמח וטוב!@}
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

התינוקייה בלינאדו איומה איומה שזה אין מילים........
ברור שהיה איתי בבית מלא אבל....... לא נתנו לי להוציא אותו מייד כשהגעתי לקחת אותו (שעה וחצי אחרי הלידה, היה לי דימום מאוד חזק).
פשוט נאלצתי להתפרץ לתינוקייה ולקחת אותו החוצה תוך מחאה חריפה ואיום מצד הצוות.
לא להאמין......

מעבר לזה, כשהבאתי אותו לבדיקה ובכלל בכל הזמן מאז שלקחתי אותו - הם היו איומים... מזלזלים, לא מכבדים,
ביציאה מבית החולים הייתה סצינה....

הבנות שהיו איתי בחדר (ביות מלא, כן?) התלוננו שהוא מפריע להן לישון בלילה והיו צעקות ...אין מילים.

אבל.......
(וזה אבל גדול) הלידה יותר חשובה מכל דבר אחרי. באמת..
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

עוד מיילדת לא סימפטית עד מגעילה (אבל לא איומה...) היא : הדס.
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

או רורה,
יש לי שאלה: מתי ילדת שם? כי השם של מיילדת בשם הדס לא מופיע ברשימה שלהם...
_מעבר לזה, כשהבאתי אותו לבדיקה ובכלל בכל הזמן מאז שלקחתי אותו - הם היו איומים... מזלזלים, לא מכבדים,
ביציאה מבית החולים הייתה סצינה...._
יואו איזה סיוט...מתפללת לניסיון אחר.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

בכל מקרה גם אם את מגיעה לחדר לידה טבעי בלניאדו את צריכה לעבור דרך המיון ושם כנראה יציעו לך אפידורל, ככה שבכל מקרה תצטרכי ל"התמודד" עם זה.
אני באיזה שהוא שלב אחרי ששאלו אותי "את רוצה אפידורל?" "אולי את רוצה להפסיק כבר את הכאב הזה"?, וכאלה צעקתי עליהם שאני רוצה את החדר הטבעי שלי ואת המיילדת שלי ושיעזבו אותי בשקט!
ואז קיבלתי את אביגייל שהיתה פשוט מדהימה!
ואח"כ אפשר לבקש גם חדר פרטי זה עולה משהו כמו 300 ש"ח ליום אבל שווה כל שקל, (מה שכן לא תמיד יש). בעלי נשאר איתי שם כל הזמן ואף אחד לא קיטר על הביות.
בפעם השניה חזרתי הביתה אחרי 12 שעות בערך. זה בכלל היה מעולה :-)
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

ואח"כ אפשר לבקש גם חדר פרטי זה עולה משהו כמו 300 ש"ח ליום אבל שווה כל שקל,
נראה לי ממש שווה.
אני לא לוקחת מיילדת פרטית מפאת חוסר תקציב,לכן נותר לי לקוות ולהתפלל שתגיע אליי המיילדת האידאלית בשבילי. אמן @}
תודה על השיתוף.@}
אינה*
הצטרפות: 25 דצמבר 2007, 11:30

שליחה על ידי אינה* »

זו הלידה הראשונה שלי ואני מתלבטת מאוד בעיקר בין בני ציון ללניאדו. אני מתכננת ללדת בחדר רגיל, אך ללא אפידורל, בשאיפה ללא קיסרי (רק אם באמת חייבים, מה שלי אין את הכלים לקבוע) ועם ביות מלא. הייתי בקורס הכנה ללידה בבני ציון, והם לא אומרים את זה מפורשות אבל ברור שהם חותרים לכיוון האפידורל למשל, מה שאומר שאני אצטרך להילחם בהם תוך כדי לידה ע"מ שלא לקבל אותו. השאלות שלי הן האם בלניאדו בחדרי הלידה הרגילים הם גם בעלי אורינטציה פרו טבעית או שלא ממש? האם למישהי היה ניסיון שם במקרי חרום ולא בלידה שהתנהלה כסדרה? איך הם תפקדו? האם הם ערוכים לכך בצורה טובה או שמהבחינה הזאת בכל זאת עדיף בית חולים גדול?
איך הביות בבני ציון, הם תומכים ועוזרים או שהם נגד זה ומתנהגים בהתאם?
תודה רבה
פלוני_אלמונית*

אני ילדתי בכרמל, בלי אפידורל ובלי שום בעיות!
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

סיכויים טובים בהרבה בלניאדו. בלי להתבלב. כמובן, אין תעודות ביטוח, אבל הסבירות גבוהה פי עשרות מונים בלניאדו לסיים לידה בצורה טובה, למי ששואפת להסתדר ללא משככים.
לגבי החשש מקיסרי ומקרי חירום - אין הבדלים משמעותיים, למיטב ידיעתי.
ואם יורשה לי הערה אישית - את נשמעת ממש בסרטים. לדעתי כדאי מאוד לחפור ולראות מה עומד מאחורי זה, ואז להיפטר מזה. @}
אחותי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2007, 09:35

שליחה על ידי אחותי* »

אחותי ילדה בלניאדו
נכחתי בלידה
המיילדת (מאוד נחמדה ומאוד מנוסה) לא הירשתה לה לקום מהמיטה בשלב מסוים
וגם לא ידעה לילד אותה בתנוחה אחרת מלבד בשכיבה
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

שליחה על ידי יעל_ש* »

שלום אינה, כבר עניתי כאן למעלה.
ממליצה מאוד על לניאדו. סיכויים גבוהים בהרבה ללידי כמו שאת רוצה.
בהצלחה.
דינה*
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

שליחה על ידי דינה* »

שתי חוויות מלניאדו
אחת הזמנו את החדר ללידה טבעית, ובסוף החלטתי על אפידורל, עברנו לחדר הרגיל, והיחס היה נוראי בסגנון של "את לא היולדת שתכננה ללדת בטבעי?? מה את עושה פה?? בשביל מה את צריכה דולה??"
השניה ילדתי בחדר הטבעי, עם מיילדת נוראית, אם זה היה תלוי בה הייתה מקבלת חוקן-אפידורל-זירוז-קיסרי-פקיעה בבת אחת.
היא יצאה ונכנסה מהחדר בלי לסגור את הדלת, ואני הייתי בבגדי המלך החדשים מהרגע שנכנסו, וכשהיא איבדה את הסבלנות שאלה "את מתכוונת ללדת היום או מה??" ועוד כל מיני...
תלוי על מי נופלים... חבל על הכסף... פעם הבאה בבית בלי נדר...
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

והם לא אומרים את זה מפורשות אבל ברור שהם חותרים לכיוון האפידורל למשל, מה שאומר שאני אצטרך להילחם בהם תוך כדי לידה ע"מ שלא לקבל אותו.
לא תצטרכי. אם רואים מישהי נחושה לא מתעסקים איתה. בלידה האחרונה שלי זה היה "את לא רוצה משהו נגד כאבים?" עניתי בחיוך "לא" ובזה זה נגמר.
זו היתה לידה שנייה, אבל אני מניחה שבכל זאת ההבדל היה בנחישות שלי, ואולי יש יולדות (כמוך למשל) שיכולות להיות באותו state of mind גם בלידה ראשונה.
איך הביות בבני ציון, הם תומכים ועוזרים או שהם נגד זה ומתנהגים בהתאם?
כנראה אחד מבתי החולים היותר תומכי ביות בארץ. ברמת ההצהרה, בהחלט מעודדים ולא מתנגדים, מקצים חדרים נפרדים ליולדות "מבייתות", מעודדים נוכחות הורים בכל הבדיקות והטיפולים, ומוכנים להתקשר אלייך לנייד כדי שתגיעי עם התינוק כשיש רופא שמוכן לבדוק אותו, ולא שהוא ואת תחכו בתינוקייה שעות. וברור שהוא איתך בלילה, ולמעשה בכל שעה שבה את רוצה שהוא יהיה איתך. אם תגידי שאת רוצה ביות הם ייערכו בהתאם ויהיה בסדר.
עם זאת, עדיין יש לאן להשתפר. קשה מאוד להעביר לילה ראשון עם תינוק לבד וללא תמיכה (ואת המלווה שלך יוציאו בתשע בערב, שלא יהיו אשליות בעניין), העזרה שניתנת בהנקה היא מקצועית אך מינימלית, אלא אם את מביאה מישהי מטעמך (היועצות באיזור מוכרות למערכת ומורשות להיכנס. את היועצת שלי הכניסו גם הרבה אחרי שעות הביקור).
לדעתי, אם את באמת רוצה ביות מלא (מלא מלא, כמו שצריך להיות), כדאי מאד להתארגן על שחרור מוקדם. שוב -- אם אין בעיות מיוחדות ואת נחושה, לא יעמדו בדרכך (לי שלחו עו"ס. ניהלנו שיחה ידידותית קצרה :-D). ביות מלא כשמו כן הוא -- בבית.
>ויהיו כאן מי שיאמרו, ואולי בצדק, שעדיף לא להגיע לבי"ח מלכתחילה. אבל עם זה אין לי ניסיון<
נורית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2002, 05:46

שליחה על ידי נורית* »

אין מה להסתמך על חוויות אישיות של יולדות כי זה כל כך אינדווידואלי!
יותר חכם לבדוק סטטיסטיקות של לידות טבעיות פר בית חולים וזה נותן תמונה הכי מהימנה.
יש איזה אתר שמכיל את האינפורמציה הזאת, נדמה לי.
בטוח אפשר למצוא.
בהצלחה.
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

היי..זו אני שפתחתי את הדף בזמנו. ראיץי שהוא פעיל אז באתי לעדכן..
אכן ילדתי לבסוף בלניאדו. אבל לא לידה בחדר הטבעי. ביקשתי אפידורל בסוף. היחס היה טוב פלוס.
במבט לאחור אולי עדיף היה שהייתי יולדת בבני ציון. כי אם זו לא לידה בחדר הטבעי אז זה בעצם אותו דבר. שמעתי המון טוב על בני ציון וברור לי שבפעם הבאה בע"ה אלד שם.@}
אגב, כול בחירה שלך תהיה טובה. הכול עניין של מזל גם, על איזה מיילדת נופלים ומה מידת האסרטיביות שלך בנוגע לרצונות שלך, אה, וגם מידת הסבל לגבי כן אפידורל או לא.
אינה*
הצטרפות: 25 דצמבר 2007, 11:30

שליחה על ידי אינה* »

אליה, המון המון מזל טוב
ולכל הבנות תודה רבה על התשובות המפורטות
נראה לי שאני באמת אלך על בני ציון בסוף, ובמקרה הצורך אתעקש, כי באמת כבר הבנתי שבחדרי הלידה הרגילים הרבה מאוד תלוי במזל
נבוא בגישה חיובית ויהיה בסדר :-)
פלוני_אלמונית*

אינה,

ראיתי את השאלות שלך לגבי בני ציון, הם משתפים פעולה יפה במובן של ביות מלא. כולל נוכחות מלאה לחלוטין בכל בדיקה. רשמו בעדינות: "לא מעוניינים" כאשר ביקשנו לוותר על חיסון. מצד שני, אין כ"כ סיוע לידך. אולי אם מתאים לך תחשבי על משהו שיכול ללוות אותך בלילה. פשוט להיות לצידך.

להתעקש בנעימות ובבהירות לעצמך ולסביבה זה כנראה המפתח. במצב הזה, אם למשהוא לא נראה משהוא, יותר קל 'לשים אותו בצד'... . לא קראתי את כל ההתכתבות קודם, אבל אם עדיין לא קראת את 'לידה פעילה' ממליצה לך בחום. הספר הזה היווה השראה מצויינת עבורי.
אליה*

שליחה על ידי אליה* »

אם עדיין לא קראת את 'לידה פעילה' ממליצה לך בחום. הספר הזה היווה השראה מצויינת עבורי.

נכון מאוד!

תודה על האיחולים! @}
יוטי_בעיר*

אליה, מזל טוב.

אני רוצה להוסיף פה בדף המלצה על הלל יפה.
ילדתי שם לפני שבועיים וחצי לידה טבעית והצוות היה נהדר.
חוץ מזה שהייתי מחוברת למוניטור רגיל (עם חוט ארוך שאוכל לזוז איתו) וזה קצת הפריע לי, הכל היה נהדר.
הצוות מאד תמך בלידה טבעית, כל הזמן עודדו אותי ואמרו לי שאני גיבורה והכל מתקדם נהדר.
גם כשהתחלתי לצעוק שאני רוצה אפידורל (כל לידה אני צועקת את זה לקראת הסוף ;-) ) אמרו לי בסדר אבל שזה מתקדם מהר בלי אפידורל, שהוא תיכף יוצא ושאני אשקול שוב. הם לא רצו כמעט להתערב בלידה ובאו לחדר בעיקר כשקראתי להם.
המילדת גם הראתה לבעלי איך לעשות לי עיסויים בגב, מה שלא היה מזיק בכלל אם הוא כבר היה יודע בלידות הקודמות :-) .
לא לקחו ממני את התינוק בחדר הלידה והביות שם באמת מלא.
מה שכן, רצינו להשתחרר מוקדם ועיכבו אותנו עם זה (כי השתחררנו ממחלקת יולדות ולא מהחדרי לידה) אבל גם על זה הם כיפרו בסוף, סידרו לנו אחות טיפת חלב שתראה אותו בבית יום אחרי הלידה והזמינו אותנו לבדיקת PKU יומיים אחרי.

בקיצור, עם כמה שהלל יפה נראה עלוב משהו, זה מקום נחמד ללדת בו, אולי גם להישאר אחרי הלידה (רק שאני התגעגעתי לילדים שלי ורציתי לנוח בבית).
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

שלוש שנים אחרי, מנסה לברר על מרכז הלידה הטבעית בלניאדו.
יש כאן מישהי שיודעת אם השתנה משהו בינתיים? לטובה? לרעה?
גם אצלי ההתלבטות היא בין בני ציון ללניאדו, ראיתי שכתבתן כאן שבבני ציון אסור להכניס דולה. האם זה עדיין רלוונטי?
אשמח לשמוע חוויות מהתקופה האחרונה :-)
דרדרית_בין_החוחים*
הצטרפות: 24 מאי 2014, 22:41
דף אישי: הדף האישי של דרדרית_בין_החוחים*

שליחה על ידי דרדרית_בין_החוחים* »

שתדעו שהחדר הטבעי בלניאדו נהיה בחינם!
(לא כולל בחירת מיילדת- זה עדיין בתשלום)
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

לי היתה חוויה מעולה בחדר הטבעי חודש אחרי שהוא נפתח בשנת 2005. שתי מיילדות מעולות שאחת מהן בכלל לא היתה אמורה להיות שם, אבל באה לתמוך. היה מעולה. בלי עודף בדיקות, בלי פרוטוקולים של 20 דק׳ מוניטור לפחות, בלי תהליך פתיחת וריד, בלי עיצות לקצר ולזרז. חדר פשוט ונעים עם מקלחת ושירותים צמודים.

מצד שני, הגוזלוני נזקק לטיפול אחרי ואושפז באינקובטור והשרות בחלק הזה שנקרא ׳פגיה׳, כמדומני, היה איום ונורא. כולל הנחית שגויות (אין מה לשאוב, אל תדאגי, יהיה חלב...), מתן תרופות ללא ידיעתי (נודע לי רק כשהפסיקו אותן! והייתי שם לידו ככל שרק יכולתי, בין השאיבות וחצאי שעות שינה בשביל לשרוד וליצר קולוסטרום), מתן סוכר ללא ידיעתי ובלי רשותי, התנהגות מגעילה אלי (וגם לאבא שלו וסבתא שלו) בשביל שלא אשאר ליד האינקובטור (לא נכנעתי!), חוסר שיתוף פעולה כשאני רציתי לטפל בו (רחצה, החלפת חיתול וכו׳), ובאופן כללי רצון לנפנף אותי משם. היינו שם חמישה ימים נורא קשים. לרופאים לא היה זמן לעדכן אותי, ורצתי אחריהם במסדרונות בשביל להתחנן למידע. היה נורא קשה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”