מקורות לא חלביים לסידן

אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אביב_חדש* »

יש לי מתכון בספר בישול צמחוני של המבורגר מעדשים. נשמע טוב, לא?
אנונימי

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים וב מדור תזונה טבעית
ראו גם דיון על מוצרי חלב כמקור לסידן , תחליפי חלב טבעיים , כאבי מחזור לידה וסידן
מאמר של הנטורופתית ענבל נתן בר על סידן עם טבלת כמויות במ"ג של סידן במיני מזונות.


  • סרדינים
ירקות ירוקים:
  • במיה
  • ברוקולי
  • כרוב
זרעים:
  • טחינה
  • שקדים
  • טחינת שקדים "שקדיה"
  • אגוזים
  • שומשום נבוט - להשתמש בשומשום הנבוט של חברת ירושליים ("שומשום עוז") להכנת ממרחים, טחינה וכו' כי תהליך ההנבטה של השומשום הופך את המינרלים לזמינים יותר ואף ממתן את הטעם המריר של השומשום המלא.
  • אבקת חרובים
פירות יבשים:
  • דבלים
  • משמש
קטניות:
  • שעועית
  • חומוס
  • סויה
להמנע ממזונות שגורמים להפרשת הסידן מהגוף:
  • מזונות חומציים ועתירי זרחן
  • אלכוהול
  • עישון
  • קפאין
  • עודף חלבונים
  • עודף נתרן
דרכי עיבוד/בישול:
  • יש חמאות אגוזים שונות המגיעות כבר טחונות (של חברת ירושליים, יש בכל בית טבע). הנפוצים הם כמובן השומשום והשקדיה, אבל יש כמעט מכל האגוזים. ניתן להכין אותם כמו טחינה - בכיוון המלוח או לכיוון המתוק עם דבש. אפשר גם למרוח אותם as is על לחם, הם כבדים (בדיוק כמו טחינה גולמית), אבל יש כאלה שאוהבים את זה כך. מדובר באגוזים שטחנו אותם, פשוט כך. אז יש להם את הטעם של האגוז. לא הוסיפו שום דבר לזה (לפחות לאמיתיים שבהם, יש גם התחכמויות שכן הומתקו).
  • לטחון אגוזים לבד- להשרות את הכמות הרצוייה במים לכמה שעות- לילה ולטחון בבלנדר. אפשר את זה להמתיק עם כמה דבלים, שהשרית גם כן ואז הן פחות מתוקות, או פירות יבשים אחרים.
  • אפשר להכין מהקטניות מטבלים וממרחים, כמו ממרח עדשים (אגב, גם בעדשים יש סידן, כמו בכל הקטניות).
  • דייסה מקוואקר עם אבקת חרובים (לבשל ביחד), עם בננה, עם כף שקדיה או שומשום טחון וכו'
  • פסטו. פסטה מקמח מלא, או אטריות, או whatever עם פסטו (עדיף להכין לבד). יש בזה בזיליקום וצנוברים, מעולה בשביל סידן.
  • אבקת חרובים היא מעין "תחליף" לקקאו, או כך מתייחסים אליה. כך שאפשר להכין ממנה משקאות, מאפים, קינוחים, דייסות, או להוסיף אותה למחית פירות. היא לא מאד מתוקה, כך שאין ממה לחשוש.
  • אפשר לאכול גרגרים של חומוס כשהם מתובלים בקצת שמן זית-מלח- פלפל.
טריקים להורדת כמות הגזים בקטניות:
  • כמובן ההשרייה במים למספר שעות- לילה.
  • החלפת מיי הבישול מספר פעמים- בכל פעם שמיי הבישול רותחים, הם מוציאים כזה מין קצף, לשפוך (או יותר טוב לקרר ולהשקות עציצים, צמחים, או לשמור לנקיון- חומר מצויין לנקיון רצפות וכו') ולהחליף מים. אפשר לעשות זאת 4-3 פעמים, תלוי בקטנית (כלומר, עד כמה שהיא ממשיכה להוציא קצף).
  • לבשל עם תבלינים נוגדי גזים: ג'ינג'ר, כמון, כוסברה, שומר וכו' תבלינים שלמים, לא טחונים.
הכי טוב* להוסיף לבישול וגם להשרייה אצת קומבו הידועה בתור סופחת גזים מקצועית. יש בחנויות טבע וחנויות אוריינטליות (בשווקים למיניהם).



תרמו: חבצלת, גילה, בשמת א, ורד לב, אביב חדש
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ורד_לב* »

הסידן קשור לעצמות בגוף, יעני גדילה והתפתחות, התגרמות עצמות, חוזק ויציבות של הגוף, שיניים וכו'.
הסידן גם קשור לשינה, מערכת החיסון של הגוף, עיכול, מערכת העצבים, פעילות המוח וזה רק על קצה המזלג.
אוקצור סידן וברזל הם ממש 2 המינרלים שהגוף משתמש בהם הכי הרבה וזקוק להם, כך שלא כ"כ כדאי להזניחם בכל גיל. אגב, הטמעת הסידן בעצמות מתרחשת עד לגילאי שנות ה-20, כך שחשוב להקנות לילדינו הרגלי אכילה מתאימים שיאפשרו להם לקבל מספיק סידן, כי אח"כ ממש קשה יהיה לגרום לגוף להשקיע (מ"לשקוע") סידן בעצמות- לתשומת לב כל האמהות הפולניות וגם מעדות אחרות ובמחשבה שנייה גם לתשומת לב האבות!!!
יפה*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 ספטמבר 2003, 16:10

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יפה* »

שלום!
רציתי לשאול אם יש לכם הצעה למזונות חליפיים למוצרי החלב - חלב, גבינה, יוגורטים ומעדנים... יש לי ילדה בת שנה ושמונה, מלאה ליחה כבר יותר משנה... התזונאית המליצה בינתיים לוותר על מוצרי החלב למיניהם בתפריט שלה. לי אין בעיה עם זה, הבעיה היא עם המשפחתון - שם אוכלים מוצרי גבינה ולא הייתי רוצה שהיא תרגיש מקופחת שכולם מקבלים והיא לא... (והם מבינים מצוין בגיל הזה!). חוץ מזה -עצם המילה גבינה עושה לה כזה חשק... (רק שואלים אותה: "רוצה גבינה/מעדן?", היא מסתובבת סביבי לא רגועה עד שאני נותנת לה...). אני הורגלתי לכך שבגבינה (ושאר מוצרי החלב) יש הרבה סידן וחלבונים חיוניים לגוף והופתעתי לגלות שהיא גורמת להיווצרות ליחה מרובה אצל ילדים וגם מבוגרים (מי רגיש יותר ומי פחות).
והנה סוף סוף לשאלה: מה ניתן לתת לילדה במקום החלב (וכאן גם סויה לא באה בחשבון בהמלצת התזונאית, לפחות לא לחודש - תכנית ניסיונית לראות איך זה משפיע על הליחה שלה)? איזה מעדן ניתן ליצור כדי שהיא תחשוב שזה גבינה. אגב, אין לה בעיה עם אוכל חדש, רוב הדברים אם הם טעימים היא אוכלת (כמו ההורים שלה).
תודה מראש...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה עושים להמוגלובין נמוך לאשה בהריון?
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

המוגלובין נמוך קשור ל-חוסר ברזל ולא לחוסר סידן. תסתכלי בדף חוסר ברזל
shlulit*
הודעות: 4
הצטרפות: 19 דצמבר 2004, 13:35

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי shlulit* »

שלום,
ידעתי תמיד ששומשום מלא הוא מקור מצוין לסידן.
קניתי השבוע חבילה של "הרדוף" ועל האריזה פורטו סגולותיו של השומשום בענין ברזל גבוה, אך אף מילה על סידן. יתרה מכך, היה כתוב גם שקליפת השומשום לא מתעכלת בגוף, ואז, אני מניחה, לא תהיה לה שום משמעות תזונתית.
שאלותי:
  • האם באמת בשומשום אין סידן? והרי אם יש בו ברזל, אז הוא דווקא "מפריע" לגוף לספוג את הסידן, לא?
  • ואם יש סידן: האם יש משמעות לכך שהשומשום מלא או לא?
תודה לעונים. מתכון לעוגיות שומשום יחולק לעונים :)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ורד_לב* »

זה שהם לא כתבו לא אומר שזה לא קיים שם ;-) יש פשוט דברים שחייבים לכתוב ודברים שהם רשות. אם אינני טועה, סידן לא חייבים לציין על גבי האריזה.
כמובן שיש משמעות לכך שהשומשום מלא מבחינת הסידן (וגם שאר הדברים :-) ). הנה קצת נתונים תזונתיים עבורך.
קליפת השומשום אינה מתעכלת, כי היא עשוייה מסיבים תזונתיים שגופנו לא מעכל. הם כן בעלי תפקידים חשובים של נקיון ושמירה על פעילות תקינה של מערכת העיכול (ניקוי פסולת, רעלים וכו'), כמו כל הסיבים בדגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות וכו'.
shlulit*
הודעות: 4
הצטרפות: 19 דצמבר 2004, 13:35

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי shlulit* »

תודה ורד.
באמת ראיתי בקישור שלך הבדל עצום בין המלא לרגיל, אבל נותרתי עדיין עם השאלה:
אם יש בו גם סידן וגם ברזל, האם הם לא "סותרים" אחד את השני?
הרי לצורך ספיגת ברזל צריך לשמור מרחק בין הברזל לאכילת מוצרי חלב. זה לא הסידן שבהם שמפריע לו להיקלט?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא.
וזה לא המזון היחיד בטבע המכיל גם ברזל וגם סידן.
רוב המזונות מכילים מגוון של רכיבים תזונתיים.....
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי שרון_ג* »

ורד, מה דעתך,
מישהי שלא אוכלת מוצרי חלב וסויה - איזה תחליפים (חוץ מסרדינים) וכמה היא יכולה לצרוך כדי להגיע ל- 1000 מ"ג סידן שהיא צריכה?
(נדמה לי שמותר לה יוגורט עיזים בכמות מתונה)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ורד_לב* »

שרון, קיראי את ShowDoc]זה Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=1442 ואת המאמר הקודם שמקושר אליו.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי שרון_ג* »

תודה ורד.
שומשום חייבים לטחון? אי אפשר לאכול ככה?
(לגבי פשתן אני יודעת שצריך לטחון)
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

ורד, גם לי יש שאלה על סידן.

אפשר לקנות כאן חלב אורז בקרטונים כמו חלב סויה. על האריזה כתוב שיש בזה המון סידן, לא זוכרת את הפירוט, אבל יצא לי שאם אני אשתה קרטון כזה ביום, אז זה יכול להחליף ליטר חלב פרה. נשמע לך הגיוני?

<ניסוח מקוצר - בחלב אורז יש סידן בכמות שאפשר "לסמוך" עליה, או שזו כמות זניחה?>
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ורד_לב* »

שרון ג שומשום שאינו טחון לא יתעכל טוב וייצא בצואה. לכן או טחינה משומשום מלא/ מלא נבוט (שומשום עוז), לטחון זרעי שומשום מלא (אפשר בכמות ולשמור בפריזר), להנביט ולאכול את הנבטים.
אמא נמרה חלב אורז בד"כ לא אמור להכיל כ"כ הרבה סידן, שהרי אורז אינו מקור רציני לסידן. הגיוני שזה מוסף לחלב באופן מלאכותי ואז זה לא איי-איי-איי בסה"כ. כלומר, כן סידן, אבל מלא בטוח עד כמה הגוף יספוג מזה :-S
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי סלט_פירות* »

מה עושים עם קמח/אבקת חרובים? יש למישהו לינק למתכונים או המלצה?
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

קניתי השבוע חבילה של "הרדוף" ועל האריזה פורטו סגולותיו של השומשום בענין ברזל גבוה, אך אף מילה על סידן.
על אריזת הטחינה האורגנית של הרדוף, העשויה משומשום מלא, כתוב שהיא מכילה 854 מ"ג סידן ל-100 גרם. לעומת זאת, טחינה אורגנית משומשום קלוף מכילה רק 100-200 מ"ג סידן ל-100 גרם. כדאי מאוד לחפש טחינה משומשום מלא.

בהזדמנות זו, שווה להציץ ב פרוייקט הטחינה הגדול
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעל* »

יוהו! הדף הזה עוד פעיל??

רציתי לשאול האם בישול ואפייה עם טחינה לא פוגע בערכה התזונתי וביכולת הספיגה של הסידן?
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

היום ראיתי בערכים התזונתיים של סילאן (יותר נכון "סירופ תמרים", יעני 100% תמרים ללא תוספות של גלוקוז וכו') שהוא מכיל המון סידן - יותר מ-1100 מ"ג, שזה בערך כמו החמאות-שומשום הכי משובחות. הייתכן??? התמר לא מופיע ברשימה בראש הדף. מקווה שזו לא טעות... הילדון אוהב סילאן ושונא טחינה ושקדיה...
אם_דניאל*
הודעות: 33
הצטרפות: 09 נובמבר 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של אם_דניאל*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אם_דניאל* »

הקטנה שלי אלרגית למוצרי חלב פרה (עובר דרך חלב אם) וסויה, הגדול - בטיפול סיני ואנחנו נמנעים ממוצרי חלב עבורו.
ככה פתאום הפכנו למשפחה מנועת מוצרי חלב.

איזה כמות סידן הילדים צריכים ביום (בת שנה וקצת ובן עוד מעט 5 ) ? כמה אני צריכה?
האם חרובית (כמו שוקולית) שוות ערך לאבקת חרובים מבחינת הסידן?

באיזה דגנים יש יותר סידן מבאחרים?

בבוקר אני עושהדייסה לקטנה ולי ממים עם טחינה או שקדיה משיבולת שועל או דגנים אחרים שאני טוחנת במטחנת קפה, ממה הכי כדאי להכין את הדייסה מבחינת סידן?
מודי_תאני*
הודעות: 350
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי מודי_תאני* »

למיטב ידיעתי, סוכר מוציא סידן מהגוף, כך שכל מוצר עם סידן שמכיל סוכר לא מועיל בכלל.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ורד_לב* »

מאמר שלי על סידן ומקורותיו במזון |עץ|
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מודי, מאיפה הבאת את הטענה הזאת, והאם היא נכונה רק לסוכרים מזוקקים, או גם לפירות?
יפעת_הירשפלד*
הודעות: 79
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 10:31
דף אישי: הדף האישי של יפעת_הירשפלד*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יפעת_הירשפלד* »

יש מתכון להכנת ממרח מקטניות מונבטות?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עדיין לא כלכך אוהב את שם הדף
הוא מרמז כאילו חלב הוא מקור לסידן, שזה דבר לא נכון.
(עד כמה שידוע לי, הוכח מעבר לכל ספק שחלב גורם לאיבוד סידן, בין היתר בגלל החומציות הנוצרת בפירוקו בגוף)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לא, כי הדף מתמקד במקורות לסידן שאינם חלביים. זו כוונתו - לתת אלטרנטיבה ומידע למי שעד עכשיו הכירו רק את ההמלצות ה"רשמיות" הבעייתיות לגבי מוצרי חלב כמקור עיקרי לסידן.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הוא מרמז כאילו חלב הוא מקור לסידן, שזה דבר לא נכון
ממש לא. הוא אומר - אפשר לקבל סידן גם בלי חלב.
בר_עדש*
הודעות: 992
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי בר_עדש* »

הוכח מעבר לכל ספק שחלב גורם לאיבוד סידן
לא נכון.
חלב הוא כנראה גם מקור לסידן, למרות שלא מומלץ להסתמך עליו.

באופן כללי: אם אתה טוען כי משהו הוכח מעבר לכל ספק אנא הבא את מראה המקום למחקר המוכיח זאת, על מנת שהקוראים יוכלו לבדוק בעצמם אם ה"הוכחה" מספקת אותם.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ממש לא. הוא אומר - אפשר לקבל סידן גם בלי חלב.
נכון. ואני אומר - אי אפשר לקבל סידן מחלב.

באופן כללי: אם אתה טוען כי משהו הוכח מעבר לכל ספק אנא הבא את מראה המקום למחקר המוכיח זאת, על מנת שהקוראים יוכלו לבדוק בעצמם אם ה"הוכחה" מספקת אותם.
תראה, אני לא איש מדע.
אבל כל אנשי המדע שאני מכיר שהתעמקו מאוד בתחום, אומרים חד משמעי את אותם הדברים.
אם אתה רוצה, אפנה לשניים-שלושה מהם ואבקש מהם מראי-מקום / מקורות מדעיים לנושא.
אתה מעוניין בכך?
בר_עדש*
הודעות: 992
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי בר_עדש* »

אתה מעוניין בכך?
בהחלט.
עד עכשיו ראיתי רק טיעונים ספקולטיביים בנושא הזה (כפי שיש טיעונים ספקולטיביים בעד שתיית חלב), אבל אף לא מחקר אחד רציני. אם קיים כזה (גם אם הוא לא מכריע) אני מאד אשמח לראות אותו.
אני ראיתי מחקרים (ממש לא מכריעים בעיני) שניסו למצוא קשר בין שתיית חלב לבעיות בריאותיות שונות, ולא מצאו קשר כזה.

את ההתיחסות הרצינית ביותר למחקרים בנושא הזה (כולל למחקרים "בעד" צריכת חלב) ראיתי בספר "שוטי החלב" של אריה אבני. הוא מציע מספר מחקרים שאפשר לעשות בעתיד כדי לבסס את טיעוניו ולהפריך את הטיעונים הנגדיים, אבל מודה שעדיין לא קיים מחקר אמפירי מכריע בנושא זה.

[הערת עריכה: בהזדמנות להעביר את הדיון הזה ל{{}}מוצרי חלב כמקור לסידן ]
בר_עדש*
הודעות: 992
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי בר_עדש* »

The largest source of dietary calcium for most persons is milk and other dairy products.

ציטוט מתוך נייר עמדה של AAP. אני מניח שזה מייצג את הדעה של רוב אנשי המדע בתחום (למרות שלא נובע מכך שהאמירה הזו בהכרח נכונה).
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אין לי זמן כרגע לחפש רפרנסז, אבל אני זוכרת כמה מחקרים על אוכלוסיות שצרכו הרבה מוצרי חלב ושם שיעורי האוסטיאופורוזיס היו גבוהים מאוד ביחס לאוכלוסיות שלא צרכו (כמו אזורים באפריקה, אסקימוסים וכו') המסקנות היו שעודף חלבון מהחי בתזונה גורם לבריחת סידן (והרי מוצרי חלב עשירים בחלבון). כמובן שיש גם משמעות לפעילות הגופנית אבל זה לא הנושא.

יש בעיה נוספת שהיא פיסטור מוצרי החלב, מה שגורם לסידן להפוך למלח קשה תמס שלא נספג (ומצטבר בכלי הדם) אז אני לא רואה במוצרי חלב בכלל ובמיוחד כפי שהם כיום כמקור לסידן. לזה לא צריך כלל מחקרים אלא ידע בסיסי בכימיה.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

(וביוכימיה,כמובן, כדי להשלים את התמונה (-;)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אינני צורכת כמעט מוצרי חלב (רק ממש מעט חלב בקפה ולפעמים גבינה כזו או אחרת), אך יחד עם זאת אני לא בטוחה שאני צורכת מספיק סידן ממקורות אחרים (למרות שמשתדלת).

איך ניתן לבדוק האם מצבי טוב מבחינת הסידן בגוף? :)
ניבה_שקד*
הודעות: 652
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

_הוא מרמז כאילו חלב הוא מקור לסידן, שזה דבר לא נכון.
(עד כמה שידוע לי, הוכח מעבר לכל ספק שחלב גורם לאיבוד סידן, בין היתר בגלל החומציות הנוצרת בפירוקו בגוף)_

נכון. ההסבר הוא שמוצרי חלב, בשר, וכל שאר הדברים שמגבירים את החומציות בדם, גורמים לדם לקחת לעצמו סידן מהעצמות, כי סידן הוא בסיסי ולכן מאזן את החומציות בדם. הגוף מעדיף לפרק את העצמות מאשר להישאר עם דם חומצי, שזה עוד יותר גרוע. אז חלב אמנם נותן סידן לעצמות, אבל בתגובת נגד לחומציות - הגוף לוקח מהעצמות יותר סידן ממה שהחלב נתן.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי פלונית* »

אינני צורכת כמעט מוצרי חלב (רק ממש מעט חלב בקפה ולפעמים גבינה כזו או אחרת), אך יחד עם זאת אני לא בטוחה שאני צורכת מספיק סידן ממקורות אחרים (למרות שמשתדלת).
איך ניתן לבדוק האם מצבי טוב מבחינת הסידן בגוף? :)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך ניתן לבדוק האם מצבי טוב מבחינת הסידן בגוף? :)
הבדיקה הראשונה היא עם תזונאית (או לבד, יש מחשבונים באינטרנט) לגבי כמות הסידן שאת מכניסה כל יום לגופך.
הבדיקה השניה היא אם יש התדלדלות בצפיפות העצם ואת זה מזמינים דרך קופ"ח.
יש גם בדיקת דם לגילוי עודף או חוסר אבל שימי לב- זה לא מעיד על כמות הסידן שאת אוכלת אלא לבדיקת מחלות מסוימות.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני משער שיש בדיקה פשוטה באבחון ע"י בדיקת הציפורניים, לא?
(יש גם איזה דף - ציפורניים כמראה למצב בריאותי)
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי שלולית_י* »

וכל שאר הדברים שמגבירים את החומציות בדם
אילו מזונות למשל?
אנונאימא*
הודעות: 197
הצטרפות: 16 אוקטובר 2007, 22:14

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אנונאימא* »

לא זוכרת איפה קראתי לפני כמה זמן, שהקטע הזה עם כתמים לבנים בציפורניים כסימן לחוסר סידן הוא מיתוס, ושאי אפשר ללמוד מהציפרניים שום דבר על משק הסידן בגוף.
דניאלה*
הודעות: 1197
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי דניאלה* »

לא זוכרת איפה קראתי לפני כמה זמן, שהקטע הזה עם כתמים לבנים בציפורניים כסימן לחוסר סידן הוא מיתוס, ושאי אפשר ללמוד מהציפרניים שום דבר על משק הסידן בגוף.
כששאלתי על זה פעם את הרופאה, היא הגיבה בתמיהה.
כלומר, היא אפילו לא שמעה על המיתוס.
אני לא יודעת מה נכון ומה לא, אבל מעולם לא נתקלתי בשום אישוש רפואי לעניין הזה.
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

התלבטתי אם לשאול כאן או ב{{}}שאלות ותשובות בנושא תזונה, מקווה שאקבל תשובות טובות :-)

הילד שלי כל הזמן רוצה חלב ומוצריו, הוא צורך המון (המון המון). אני מניחה שזה מפני שהוא זקוק עכשיו להמון סידן (ויעידו על זה כאבי הגדילה שהוא סובל מהם בגפיים).
אני חוששת שכל החלב הזה מבריח לו מינרלים חשובים מהגוף (למשל ברזל. לא עשיתי לו בדיקת דם עדיין, אבל כבר יש סימנים עדינים לאנמיה).

אגוזים וזרעים הוא לא אוכל כמעט בכלל, לא אוהב ולא אהב מעולם.
למעלה כתוב שהקטניות העשירות בברזל הן חומוס, שעועית וסויה. שעועית - גם ירוקה? כי שעועית ירוקה הוא אוהב.
במיה, כרוב וברוקולי הוא אוהב גם. לגבי במיה וברוקולי, נהוג לאכול אותם מבושלים, אז אני מניחה שהם שומרים על הסידן בבישול אחרת אולי היו מציינים את זה, אבל מה עם כרוב? כרוב מבושל עדיין עשיר בסידן? (אני מגישה לו אותם עם נוזלי הבישול)

ולגבי מזונות שגורמים להפרשת הסידן מהגוף_, כתוב למעלה _מזונות חומציים ועתירי זרחן. מישהו יכול לתת פירוט?
עגבניות למשל זה מזון חומצי? אם הכרוב / שעועית ירוקה / במיה שוחים ברוטב עגבניות, הסידן ילך לפח?

תודה מראש לעונים @}
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אפרת* »

שלום לך יעלי לה,
כרוב מבושל הוא עדיין בסדר אבל כמו שאת יודעת מזון חי יכיל בכמות ובאיכות יותר מינרלים וויטמינים מאשר מזון מבושל.
הכוונה במזונות חומציים היא למזון תעשייתי ומעובד. מזון כזה (ג'אנק פוד, שניצלים מוכנים, קופסאות שימורים...) מעלה את רמת החומציות בדם וכדי לאזן את זה הגוף משחרר סידן
מהעצמות. ירקות ופירות גם אם נחשבים חומציים לא מעלים את רמת החומציות בדם בצורה קיצונית כזאת.
הזרחן חיוני לגוף (שיניים, עצמות, מערכת עצבים) והשפעתו חיובית אבל כמו כל דבר המינון חשוב.
זרחן נמצא כמעט בכל המזונות שאנחנו אוכלים (בשר, סויה, ביצים, אגוזים, פירות יבשים, דגנים מלאים).
אבל....במזון תעשייתי מעובד יש לעיתים תוספת זרחן. עודף זרחן בגוף יגרום להפרעות בספיגת סידן, ברזל ועוד.
מוצרי חלב פרה מכילים סידן שספיגתו בגוף לא מלאה וזרחן שממילא מוציא סידן מהגוף.
אולי שמעת שבמדינות בהן אנשים לא ניזונים מחלב אוסטיאופורוזיס (בריחת סידן) היא בעיה נדירה.
מקור טוב נוסף לסידן מעבר למה שהזכרת יהיה טחינה ושקדיה. הטחינה מכילה גם ברזל .
שיהיה בהצלחה - לא פשוט השילוב הזה בין אוכל בריא וילדים....
אפרת אמיר נטורופתית
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה! הרגעת אותי קצת :-) נמשיך עם כרוב / שעועית ירוקה / במיה ברוטב עגבניות, ועם ירקות מוקפצים עתירי ברוקולי (ארוחת הצהריים האהובה עליו, והצורה היחידה שהוא מוכן לאכול ברוקולי)
אוכל תעשייתי הוא לא אוכל כל כך, חוץ ממתקים :-\ אני נאבקת להפחית אבל הוא מקבל את הרוב מחוץ לבית. בקולה ודברים כאלה הוא לא נוגע.
בשר לא אורגני מכיל תוספות זרחן אני מניחה? אין לנו תקציב לבשר אורגני.
(טחינה ושקדייה הוא לא אוהב)
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

יעלי לה, למה לא תשבי איתו על פיצוחים?! אבל אלו הטבעיים- לא המומלחים...
בתיאבון
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

מה לגבי חלבה? להוסיף שומשום לאוכל? ירוקים עשירים מאוד בסידן - עלים מסוגים שונים זה מצוין.
וכמובן מחזקת את כיוון האגוזים הלא קלויים למינם
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

אגוזים וזרעים הוא לא אוכל כמעט בכלל, לא אוהב ולא אהב מעולם.

זה כולל פיצוחים, שומשום, טחינה, שקדייה, חלבה וכל מה שעשוי מאגוזים ומזרעים (ממש חבל כי אני לגמרי פריקית של אגוזים וזרעים, יש בבית המון ואני עושה מהם אחלה דברים. הוא לא סובל את זה מגיל אפס).
מירב*
הודעות: 202
הצטרפות: 01 אוקטובר 2002, 14:22

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי מירב* »

אפשר לטחון את האגוזים ל"מישחה", כמו טחינה, אחרי שמשרים אותם במים, אפשר להכין מהם אח"כ גבינה טיבעונית או יוגורט.
אם מערבבים עם סילאן או סירופ חרובים מתקבל ממתק טבעי (יאמי).
להכין שייק של עלים ירוקים (פטרוזיליה!) ופירות: גם מתוק וגם עשיר מאוד בסידן, ברזל וויטמינים אחרים. כמובן תלוי איזה מרכיבים מכניסים.
ילדים טבעונים רבים גדלו כך. פרטים נוספים תמצאי בדף טיבעונאות.
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

ניסיתי גם את אלה. הוא לא אוהב שום דבר שעשוי מאגוזים ומזרעים. כלום. בשום צורה.

לגבי שייק ירוק, פעם הייתי מכינה לי ומציעה לו גם, אבל המראה הנזלתי ממש מרתיע אותו. האמת, אפשר למצוא משהו שיצבע את זה בגווני סגול, אבל זה לא כל כך רלוונטי לסיפור של הסידן כי ירוקים שמכילים הרבה סידן כמו כרוב לא נטחנים מספיק חלק בבלנדר שלי.

תודה בכל אופן :-) הגברנו את צריכת הברוקולי-שעועית-ירוקה-במיה והפחתנו מוצרי חלב, נראה לי שמצאנו איזון לא רע.
משה*
הודעות: 170
הצטרפות: 10 פברואר 2004, 14:25

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי משה* »

האם יש הבדל בצריכת טחינה גולמית או מעובדת- תוספת מים ולימון וביכולת הספיגה של הסידן?
אנונימי

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אנונימי »

האם יש הבדל בצריכת טחינה גולמית או מעובדת- תוספת מים ולימון וביכולת הספיגה של הסידן?

כןןןןןןןן


טחינה גולמית משומשום מלא עשירה גם בסידן וגם בברזל.

אם שמים בטחינה לימון (חומצי) הסידן לא יספג והברזל יספג שמצריך סביבה חומצית

אם אל שמים לימון יספג הסידן
טלוש*
הודעות: 45
הצטרפות: 26 פברואר 2007, 08:26

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי טלוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הלימון הוא לא חומצי- הוא בסיסי. הטעם לא קובע אם המאכל הוא חומצי או בסיסי.
אם זו הטענה היחידה שלפיה הברזל שבטחינה שמוסיפים לה מים ולימון לא יספג- אז זה לא נכון :)
יעלי_לה
הודעות: 4315
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעלי_לה »

הלימון הוא לא חומצי- הוא בסיסי

:-0
מאיפה הבאת את זה? זה בפירוש לא נכון.
טלוש*
הודעות: 45
הצטרפות: 26 פברואר 2007, 08:26

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי טלוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

סליחה! תיקון- לימון הוא חומצי אבל הוא מייצר בסיס בגוף. התוצר לאחר העיכול שלו הוא בסיסי.
תודה*
הודעות: 39
הצטרפות: 21 ספטמבר 2004, 22:14

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי תודה* »

אני מחפשת מוצר שדל בשומן ובסוכר ושניתן לשלבו כמעט בכל ארוחה כתוסף סידן טוב.
למשל -
ניסיתי שומשום מלא - לטחון ולהוסיף, אבל מסתבר שבמאה גרם שומשום יש כ-600 קלוריות והמון שמן.
באבקת חרובים יש 300 קלוריות במאה גרם אבל המון סוכר, 40% סוכר!
טחינה, חלבה - כמוה שומשום עשירים בשמן וזה לא מתאים.
כך גם אגוזים ופירות יבשים - לא מדובר על כמה אחדים על מנת להגיע לרוב אחוזי הסידן הנדרשים ביום, והכל מלא בסוכר, או שומן או גם וגם :-S

אני צריכה את זה בשביל אדם מבוגר שצריך לקבל 1200 מג סידן ביום, לא אוכל מוצרי חלב אבל כן אוכל שומנים וסוכרים בשאר המזון הרגיל וצריך להקפיד לא לאכול מדי. לכן לאכול על בסיס קבוע 100-200 גרם מאחד הנ"ל זה לא מתאים עבורו.

יש אולי פיתרון אחר? סוג של ירק שמרוכזים בו כמויות של סידן שאני לא יודעת עליו?
סוג של מיצוי או משקה שמבוסס על סידן וניתן להנות ממנו בלי לשלם מחיר כזה גבוה על הסידן שבתוכו.
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי רוזמרין* »

אני צריכה את זה בשביל אדם מבוגר שצריך לקבל 1200 מג סידן ביום
כמות כזאת ללא מוצרי חלב, לדעתי יוכל להגיע רק בעזרת כדורים. למה את חושבת שהוא צריך כמות כזאת? זו המלצת רופא? (אם את מקשיבה לרופאים, אז מה הבעיה בכדורים?).
בכל אופן, סויה (כולל חלב סויה) וטופו עשירים מאד בסידן. אולי המאמר הזה יעניין אותך
בהצלחה
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעל* »

סוג של ירק שמרוכזים בו כמויות של סידן
ברוקולי כמובן. אבל לא נראה לי שזה יספיק, גם אם יאכל הרבה מזה.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעל* »

אגב, מה עם סרדינים?
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

דרוש דחוף !!
רעיונות לתוספי סידן וברזל לפעוטה (15 חודש) שלא יכולה לאכול הרבה מוצרים בגלל רגישויות ואסטמה (סוכרים- קמח לבן וכו, מוצרי חלב- גם יוגורט, פרות קיץ, תמ"ל ועוד כמה יותר ספציפיים. וכן לא טעמה מעולם בוטנים לדורותיהם)

הבת שלי כמעט לא אוכלת כלום כי אסור לה ואני לא מסוגלת לעמוד' כל היום ולבשל... גם ככה אני בקושי עושה את המינימום...

תודה :-)
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעל* »

איך היא עם ירקות ירוקים? משפחת המצליבים? (עלים ירוקים באשר הם מכילים ברזל, כרוב וברוקולי מכילים הרבה סידן)
פירות קיץ - זה כולל חרובים ותאנים? (שניהם מלאים סידן. בעיקר תאנים מיובשות)
מה עם קטניות?
ולא אמרת מילה על בשר - היא אוכלת?
מרק עוף שבושל הרבה עם עצמות?
סרדינים?
דנד_י*
הודעות: 540
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי דנד_י* »

מהדברים שרשמת בסוגריים לא מגיע לא סידן ולא ברזל, הברזל והסידן ממוצרי החלב לא ממש נספג בגוף (פרט אולי לפירות הקיץ - על אילו פירות מדובר?), למה היא לא טעמה עדיין בוטנים?

איך קיבלת את רשימת האלרגיות שלה?

אני תמיד חשדתי שילדים אסמטיים אלה בעצם ילדים שרגישים לחלב.

מה עם שקדים ואגוזים ושומשום (או בפורמט של טחינה ושקדיה וכאלה?)
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

יעל, אולי אני באמת צריכה לנסות לבשל לה ברוקולי, כרוב וחסה - נראה לי שהיא קטנה מדי יש לה מעט שיניים, ואפילו ללעוס מלפפון ופלפל עדיין קשה לה. ירקות עליים דורשים הערכתי מיומנות מורכבת יותר ויותר שיניים
פרות קיץ- אני חרדית, יש לי בעיה עם תאנים, ולגבי חרובים- לא נתקלתי בהם מקרוב. לגבי ממרחים מחרובים- כבר חשבתי עליהם בעבר, אבל הם ירדו מהר מאוד מהפרק כי הם מעובדים ומכילים הרבה חומרים שלא היו אמורים להיות ששם...
יש לך הצעה לגבי חברה שמכניסה +/- מה שצריך ובלי סוכרים למיניהם?
קטניות - אילו קטניות עדיפות? אני לא מבשלת הרבה בבית אז חשוב לי לקבל המלצות ספציפיות, שאוכל לבשל בשבילה ולהקפיא במנות
בשר- אני לא סובלת וממילא היא לא אוכלת, עוף- אני מבשלת 2-3 פעמים בשבוע, למרות שאני לא אוהבת- בשביל בעלי- וממילא היא גם מקבלת. אבל זו לא תדירות מספיקה בשביל לספק את הצרכים שלה, כך אני מאמינה :-/
על סרדינים באמת לא חשבתי. אני מקווה שאמצא משהו מחברה טובה בסופר לידי :-)

דנד י
הברזל והסידן מגיעים בעיקר מהתמ"ל, אצל פעוט בגילה (לא משנה אם הוא אוכל מוצרי חלב או לא) , ברזל מתוספת חיצונית במידה ויש המלצה מרופא. סידן - גם זה לא.
פירות קיץ- גרמו לה להתקפי קוצר נשימה שאילצו אותנו לתת לה הרבה מאוד סטרואידים ודומיהם. אפרסק, נקטרינה, ענבים, שזיפים משמשים וכדומה- אסור לה.
היחידים שמותר לה, ואותם היא נשנשה כל הקיץ- מלון ואבטיח.
תפוח גם כן (אני לא מחשיבה כפרי קיץ)

ואחרי אלו ונוספים שממש ראינו איך הם גורמים לה לתופעות האלו (החסרון הגדול והיחיד שבעלי הביא איתו מבית, זה האסטמה. אחים שלו מתקרבים ל-40 ויש להם משאפים, אחיינים שלו גם כן, אסטמת ילדות)- ליחה קוצר נשימה וסיטורציה נמוכה, הרכבנו מוצרים שאסור שהיא תאכל אותם.
ממילא- לא רציתי לבדוק איתה את הבוטנים (נראה לי שהיא היחידה בשנתון שלא טעמה עדיין במבה ;-) )בגלל הפחד מעוד התקף.

טחינה- התחלתי למרוח לה בלחם, אבל זו כמות ממש קטנה!! (מלאה כמובן)
נתתי לה בהתחלה בבקבוק עם מים, אבל ראיתי שהיא ממש לא אוהבת את זה, אז הפסקתי.
שקדיה יקרה בטרוף, יש לנו מכירה ליד הבית שהיא נמכרת שם ממש בזול- 35 שקל ל400 גרם, בחנויות אצלנו זה עולה כפול. הבעיה שהמכירה לא קבועה. פעם יש ופעם אין...

וגרעינים לא מומלצים מתחת לגיל מסויים בגלל סכנת החנק: שקדים ואגוזים, אז אפילו עוד לא חשבתי על הכיוון.

תודה יקרות D-:
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעל* »

יעל, אולי אני באמת צריכה לנסות לבשל לה ברוקולי, כרוב וחסה - נראה לי שהיא קטנה מדי יש לה מעט שיניים, ואפילו ללעוס מלפפון ופלפל עדיין קשה לה. ירקות עליים דורשים הערכתי מיומנות מורכבת יותר ויותר שיניים
מניסיוני ילדים בגיל הזה אוהבים תבשילים עם ברוקולי. אפשר גם לאפות ברוקולי יחד עם עוד ירקות בתנור - בטטה, קישוא, פלחי בצל - בשמן זית. האפייה מקנה לירקות מתקתקות עדינה והילדים שלי מתים על זה.
כרוב אני מבשלת ברוטב עגבניות, גם זו מנה אהובה.
לא הייתי מבשלת חסה :-) אם יש לך בלנדר טוב, את יכולה לעשות לה שייקים של עלים ירוקים עם אגוזים ותמרים, על בסיס מים כמובן. בגיל הזה עוד אין להם רתיעה ממשקאות ירוקים :-)
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

יעל,
איך מכינים שייק ירוק בבלנדר? מסננים אותו בחיתול אחרי הריסוק? משאירים הכל בפנים? אין לי מסחטה חשמלית :-/
בבלנדר המאורך (כמו בציורים של פעם, רק חדש) עם הסכינים המחוברים בתחתית זה טוב?
דווקא חשבתי פעם, אבל עוד לא יצא לי...

פשוט פתאום המדקרת אמרה לי בסוכות שחשוב להוריד לה X,Y וכו. נתקעתי בלי רעיונות בבת אחת :-S
תודה :-)
דנד_י*
הודעות: 540
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי דנד_י* »

ואז את יכולה להוסיף לשייק טחינה גולמית כמו שהבן של תפילה אוהב... להיט.
לגבי קטניות - אצלינו תבשילי עדשים הולכים בכיף, אותם אוכלים בכפית וגם גרעיני חומוס ולוביה שאותם אוכלים אחד אחד (כשהיא מוכנה לאכול משהו כן?)
להבנתי אין סכנת חנק בשקדים וגרעינים, ויש בעיה עם אגוזים, שלי אוכלת

ניסיתם לתת לה פירות קיץ אורגניים? לפחות אחד לניסוי, כי ייתכן שהרגישות שלה היא לכמויות המטורפות של הדברה שיש על פירות קיץ.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי יעל* »

_יעל,
איך מכינים שייק ירוק בבלנדר? מסננים אותו בחיתול אחרי הריסוק? משאירים הכל בפנים? אין לי מסחטה חשמלית
בבלנדר המאורך (כמו בציורים של פעם, רק חדש) עם הסכינים המחוברים בתחתית זה טוב?_

צריך בלנדר טוב, ולהשאיר הכל בפנים.
הכי טוב ויטהמיקס, או JTC (באלה יוצא ממש חלק), אבל אפשר גם בפחות יקרים, למשל קיצ'נאייד. אם הבלנדר טוב (יכול על קרח), זה רק עניין של להפעיל אותו מספיק זמן.
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

מעולה, תודה D-:
אני אבדוק את אפשרויותי (הכלכליות והטכניות ;-) )
חורף בריא!!
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

לאמא צעירה,

תכיני לה שייק ירוק והיא תשתה מכוס או תאכל בכפית.
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

אין חסות!!
שמעתם דבר כזה? :-/
הלכתי הערב במיוחד כדי לקנות לה ברוקולי וחסה ולא היה!!

אולי בגלל שמיטה...?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לדנד י
אפשר להכין חלב שקדים בקלות .
כוס שקדים -אני משרה במים חמין ומקלפת
2תמרים
750 מ"ל מים
לערבב בבלנדר ולסנן דרך בד חיתול.
לשמור בבקבוק זכוכית במקרר בערך 3 ימים.
שארית שקדים טחונים אפשר להוסיף לעוגיות
אפשר להוסיף לשייק או לדייסה אני משמשת להכנת פנקייקים ילדים.
כאמא לילדה עם אלרגיות ואסטמה כדאי גם לבדוק רגישות לחיטה. היום אני משתשת רק בקמח כוסמין וזה מטיב איתה (וכל המשפחה).
דגן_בגן*
הודעות: 96
הצטרפות: 16 יולי 2014, 06:54
דף אישי: הדף האישי של דגן_בגן*

מקורות לא חלביים לסידן

שליחה על ידי דגן_בגן* »

מוסיפה כאן קישורים לשתי כתבות מענינות של גיל יוסף שחר מהמרכז לרפואת הרמב״ם על סידן אמורפי שמופק מסרטנים כחולים . מעניין מאוד. הכתבה השנייה על הקשר בין סידן לריפוי סרטן

http://www.rambam-medicine.org.il/categ ... supplement

http://www.rambam-medicine.org.il/categ ... revolution
שליחת תגובה

חזור אל “מזונות וחסרים”