נועה ו
ה עוגיה צודקות. יש עוד מרכיבים במוכנות למעבר לאוכל מוצק, והם מפורטים במאמר הראשון של ורד שנועה צירפה. נושא הישיבה עלה כשדיברנו על לצרף את בתה של חיוכון לארוחות המשפחתיות.
לגבי מזונות הלא מומלצים לפני גיל שנה, הנה הרשימה המלאה (למיטב ידיעתי):
ביצים* - יש תינוקות שמפתחים אליהן תגובה אלרגית.
שומשום* (טחינה, חלבה וכו') - יש תינוקות שרגישים אליו או שמפתחים רגישות אם נחשפים אליו מוקדם.
בוטנים* (חמאת בוטנים, במבה) - כנ"ל.
חיטה, שעורה, שיבולת שועל (קוואקר)* - בגלל שמכילים גלוטן. תינוקות שנחשפים אליו לפני גיל שנה או 9 חודשים (תלוי את מי שואלים) עשויים לפתח
מחלת צליאק שפירושה אי סבילות של הגוף לגלוטן.
דבש* - יש בו חיידק בשם בוטולינום שמבוגרים יודעים להתמודד איתו אך עשוי להיות מסוכן לתינוקות.
חלבון מהחי (בשר, מוצרי חלב וחלבון ביצה)* - כבד מדי למערכת העיכול הזעירה והחדשה.
ירקות ממשפחת הסולניים* (עגבניות, תפו"א, חצילים, פלפל, גמבה). ירקות אלו מכילים סולנין - חומר רעיל שאצל מבוגרים בריאים הכבד יודע לנטרל ושלא רצוי להעמיס על כבד של תינוק.
סויה* - מכיוון שמכילה פיטו אסטרוגן (אסטרוגן בצורתו הצמחית).
פירות הדר*
פירות טרופיים*