ממשיכים ללדת בבית
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*
ממשיכים ללדת בבית
בעלי, המוכשר של המשפחה, מוסיף:
אפשר ללדת בבית שיכול לעמוד בפני עצמו, וגם כתוספת ל אפשר גם אחרת שיכולה להיות חולצה חדשה עם חותמת של באופן, מה שמתאים גם לחינוך אחר ואוכל אחר וכן הלאה...
אפילו חיפושיות לא יולדות על הגב
לידה זה כמו שפעת, נשארים בבית
אני בוחרת היכן ללדת
<וכל זה על הבוקר , לפני שהוא בכלל התחמם>
אפשר ללדת בבית שיכול לעמוד בפני עצמו, וגם כתוספת ל אפשר גם אחרת שיכולה להיות חולצה חדשה עם חותמת של באופן, מה שמתאים גם לחינוך אחר ואוכל אחר וכן הלאה...
אפילו חיפושיות לא יולדות על הגב
אני בוחרת היכן ללדת
<וכל זה על הבוקר , לפני שהוא בכלל התחמם>
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ממשיכים ללדת בבית
thers no place like home, thers no birth like homebirth.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
ממשיכים ללדת בבית
רגע, לא אמרנו ש לידה זו לא מחלה ?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
ממשיכים ללדת בבית
נראה לי שעדיף: לידה בבית - בטוח בשבילי ולא בשבילך - פחות מטיף...
לידה זה כמו שפעת גם לי עושה רע...
לידה זה כמו שפעת גם לי עושה רע...
-
- הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
- דף אישי: הדף האישי של תמר_א*
ממשיכים ללדת בבית
סיסמאות עם ללדת על הגב לא נשמעות גם לי. זה ישרת את האמירות של "אז תלדי בתנוחה שנוחה לך בחדר הטבעי בבי"ח, בבי"ח זה וזה מאפשרים כל שיגעון של היולדת, למה לסכן אותך ואת התינוק בבית?"
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*
ממשיכים ללדת בבית
אמרנו שהריון זה לא מחלה.
אמרנו שהריון זה לא מחלה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ממשיכים ללדת בבית
נראה לי שעדיף: לידה בבית - בטוח בשבילי ולא בשבילך - פחות מטיף...

thers no place like home, thers no birth like homebirth

אפשר ללדת בבית שיכול לעמוד בפני עצמו, וגם כתוספת ל אפשר גם אחרת

thers no place like home, thers no birth like homebirth

אפשר ללדת בבית שיכול לעמוד בפני עצמו, וגם כתוספת ל אפשר גם אחרת

ממשיכים ללדת בבית
לדעתי כמה קצר ככה קולע, המסר צריך לצור בטחון בפורמט של לידה בבית להבהיר כי הוא מתאים לא רק לפריקים, לפזר את מסך העשן של הדיעות הקדומות. האנשים שילבשו את החולצות יהיו חלק מהסלוגן.
סיסמאות שאהבתי,:
ילדתי בבית/ נולדתי בבית
אין כמו ללדת בבית
וגם..
טבעי (לי) ללדת בבית
סיסמאות שאהבתי,:
ילדתי בבית/ נולדתי בבית
אין כמו ללדת בבית
וגם..
טבעי (לי) ללדת בבית
ממשיכים ללדת בבית
או גירסה נוספת: ללדת טבעי בבית
(בלי פסיקים כך שיש כפל משמעויות, ללדת, טבעי בבית ו-ללדת טבעי, בבית)
(בלי פסיקים כך שיש כפל משמעויות, ללדת, טבעי בבית ו-ללדת טבעי, בבית)
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
- דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*
ממשיכים ללדת בבית
העברתי את רשימת ההצעות לסלוגן למעלה הדף.
ממשיכים ללדת בבית
שלום לכולן
אני אהבתי מאוד את טבעי ללדת..בבית
ואת ללדת בבית להיוולד מחדש
שיהיה לכולן חג שמח וכשר ואני עכשיו גיליתי את האתר הזה -עדיף מאוחר מאשר לעולם לא ומקווה שבין הנקה להנקה אני גם אמצא לי קצת זמן להגיע לכאן
לילה טוב והמון אהבה
אני אהבתי מאוד את טבעי ללדת..בבית
ואת ללדת בבית להיוולד מחדש
שיהיה לכולן חג שמח וכשר ואני עכשיו גיליתי את האתר הזה -עדיף מאוחר מאשר לעולם לא ומקווה שבין הנקה להנקה אני גם אמצא לי קצת זמן להגיע לכאן
לילה טוב והמון אהבה
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
ממשיכים ללדת בבית
אני בעד לידת בית
בטוח בשבילי/ך

- לא יודעת איך להוציא את ה "בטוח" מעל השורה (כמו בפרסומת שעשו לויאגרה LOL)
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
ממשיכים ללדת בבית
מצטרפת לבשמת:
_אלה שמצאו חן בעיני:
אין כמו ללדת בבית
לידת בית - בטוח בשבילך
גם אני ילדתי בבית
נולדתי בבית
סדרה של חולצות: לידה בבית כי ... (היא בטוחה, זה טוב לתינוק, זה טוב לאמא...)_
_אלה שמצאו חן בעיני:
אין כמו ללדת בבית
לידת בית - בטוח בשבילך
גם אני ילדתי בבית
נולדתי בבית
סדרה של חולצות: לידה בבית כי ... (היא בטוחה, זה טוב לתינוק, זה טוב לאמא...)_
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
ממשיכים ללדת בבית
חשבתן על השיר "ברבאבא" - מישהו זוכר היכן הוא נולד?:-D
וחוצמיזה עוד משפט: נשים יכולות לעשות את זה בהולנד, ניו זילנד ואנגליה - וגם אצלינו!
וחוצמיזה עוד משפט: נשים יכולות לעשות את זה בהולנד, ניו זילנד ואנגליה - וגם אצלינו!
ממשיכים ללדת בבית
המועדפים עליי:
--אין כמו ללדת בבית (אין כמו ללדת בבית)
-- גם אני ילדתי בבית
-- טבעי (לי) ללדת בבית
-- ללדת טבעי בבית
-- נולדתי בבית
--home sweet homebirth
ואולי להוסיף: גם אני נולדתי בבית
מה פחות מצא חן בעיניי:
כל ענייני החיפושיות - לא צריך להעליב מי שכן ילדה על הגב
אני יולדת כמו שאני חיה - לפעמים קורה שהלידה לא יוצאת כמו שרצינו, ולהקיש באופן גורף מהלידה על החיים של מישהי מעורר אצלי לפחות אנטגוניזם.
<סלעית ילדה גם בבית וגם לא, אז היא מדברת מניסיון אישי>
ומצטרפת לבשמת
את שניהם אני אלבש, אם זה יהיה על חולצה חמודה... ולא על חולצת טריקו ארוכה וגדולה כמו שתמיד עושים לכתובות האלה (אני כבר לא הולכת בבגדים שגדולים עלי בכמה מידות ).
--אין כמו ללדת בבית (אין כמו ללדת בבית)
-- גם אני ילדתי בבית
-- טבעי (לי) ללדת בבית
-- ללדת טבעי בבית
-- נולדתי בבית
--home sweet homebirth
ואולי להוסיף: גם אני נולדתי בבית
מה פחות מצא חן בעיניי:
כל ענייני החיפושיות - לא צריך להעליב מי שכן ילדה על הגב
אני יולדת כמו שאני חיה - לפעמים קורה שהלידה לא יוצאת כמו שרצינו, ולהקיש באופן גורף מהלידה על החיים של מישהי מעורר אצלי לפחות אנטגוניזם.
<סלעית ילדה גם בבית וגם לא, אז היא מדברת מניסיון אישי>
ומצטרפת לבשמת
את שניהם אני אלבש, אם זה יהיה על חולצה חמודה... ולא על חולצת טריקו ארוכה וגדולה כמו שתמיד עושים לכתובות האלה (אני כבר לא הולכת בבגדים שגדולים עלי בכמה מידות ).
-
- הצטרפות: 28 יולי 2004, 13:32
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אני*
ממשיכים ללדת בבית
המיילדת שלי רקמה לתינוק על כובע: born @ home.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
ממשיכים ללדת בבית
– נולדתי בבית
– תוצרת בית
– אין כמו ללדת בבית
– אני ילד של בית

– תוצרת בית
– אין כמו ללדת בבית
– אני ילד של בית

ממשיכים ללדת בבית
סתם קוריוז
אני בוקית אמיתית. אפילו בלידה אני נשארת בבית
(-:
אני בוקית אמיתית. אפילו בלידה אני נשארת בבית
(-:
-
- הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
- דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*
ממשיכים ללדת בבית
אני אהבתי:
- אין כמו ללדת בבית
- home sweet homebirth
- born @ home
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*
ממשיכים ללדת בבית
_לידה זה כמו שפעת, נשארים בבית
רגע, לא אמרנו ש לידה זו לא מחלה ?_
כמו מחלה ויראלית שבגינה לא הולכים לבית חולים , אבל במחלה חיידקית זו בהחלט בעיה קשה! (-;
המיילדת שלי רקמה לתינוק על כובע: born @ home
גם לנו יש כובע כזה -מקסים ממש!!!
ולמונו נוקי- אפשר:
ברבאבא נולד בגינה- אני נולדתי בבית!
רגע, לא אמרנו ש לידה זו לא מחלה ?_
כמו מחלה ויראלית שבגינה לא הולכים לבית חולים , אבל במחלה חיידקית זו בהחלט בעיה קשה! (-;
המיילדת שלי רקמה לתינוק על כובע: born @ home
גם לנו יש כובע כזה -מקסים ממש!!!
ולמונו נוקי- אפשר:
ברבאבא נולד בגינה- אני נולדתי בבית!
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
ממשיכים ללדת בבית
פתחתי דף חדש פרויקט נשים מומחיות, יש שם מכתב שהתגלגל לידי מטעם שדולת הנשים, שמעודד נשים מומחיות מכל תחום שהוא להרשם אצלם, ושדולת הנשים יזמינו אותך להתראיין ולהגיב בתקשורת על הנושא שלך, כולל תמיכה והדרכה.
חשבתי שכל הנושא של לידה הומאנית, זכויותיך בלידה ולידה בבית יקבל קצת תמיכה מארגון נשים אחד לפחות, ויהיה יותר איזון בין הקולות האלה לבין הקולות הרפואיים.
הדף הזה היה צריך להגיע ישר לנשים קוראות, אבל הן כנראה כבר לא מתפקדות כארגון, ואפילו האימייל שלהן שבק חיים.
אז אני מפרסמת כאן, בתקווה שזה יעזור.
מי מכירה נשים שהיו יכולות להתראיין, ומוכנה לשלוח להן את זה?
חשבתי שכל הנושא של לידה הומאנית, זכויותיך בלידה ולידה בבית יקבל קצת תמיכה מארגון נשים אחד לפחות, ויהיה יותר איזון בין הקולות האלה לבין הקולות הרפואיים.
הדף הזה היה צריך להגיע ישר לנשים קוראות, אבל הן כנראה כבר לא מתפקדות כארגון, ואפילו האימייל שלהן שבק חיים.
אז אני מפרסמת כאן, בתקווה שזה יעזור.
מי מכירה נשים שהיו יכולות להתראיין, ומוכנה לשלוח להן את זה?
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
ממשיכים ללדת בבית
שני רעיונות ליחסי ציבור ללידות בית
1) לכתוב מכתב/ים למערכת של ידיעות אחריונות שכתבו כתבה (לא מחמיאה במיוחד לטעמי) על דר' מישל אודנט (לא בודקת איות) הצפוי לבקר בארץ.
2) לחבור אל ה"אויב" (-: ראיתי בתפוז שסימילק עושים תחרות סיפורי לידה נושאת פרסים - אפשר לנצל את ההזדמנות ולכתוב גם סיפורי לידות בית ו"להפיץ את הבשורה".
ליהיא
1) לכתוב מכתב/ים למערכת של ידיעות אחריונות שכתבו כתבה (לא מחמיאה במיוחד לטעמי) על דר' מישל אודנט (לא בודקת איות) הצפוי לבקר בארץ.
2) לחבור אל ה"אויב" (-: ראיתי בתפוז שסימילק עושים תחרות סיפורי לידה נושאת פרסים - אפשר לנצל את ההזדמנות ולכתוב גם סיפורי לידות בית ו"להפיץ את הבשורה".
ליהיא
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*
ממשיכים ללדת בבית
שאלה אחת לי אליך פלוני אלמוני
- למה צריך יחסי ציבור ללידת בית?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
ממשיכים ללדת בבית
למה צריך יחסי ציבור ללידת בית?
אם לידת בית תתפס (ע"י הציבור וע"י רופאים) כנורמלית ובטוחה, משרד הבריאות (כמעט כתבתי "החינוך") יפסיק לשים רגליים למיילדות בית וליולדות בית.
זה כמו שטוב שיש כתבות אוהדות על חינוך ביתי.
אם לידת בית תתפס (ע"י הציבור וע"י רופאים) כנורמלית ובטוחה, משרד הבריאות (כמעט כתבתי "החינוך") יפסיק לשים רגליים למיילדות בית וליולדות בית.
זה כמו שטוב שיש כתבות אוהדות על חינוך ביתי.
-
ממשיכים ללדת בבית
שרית, "האישי הוא הפוליטי" .
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
ממשיכים ללדת בבית
וצדיקות מלאכתן נעשת ע"י תבשיל ותמר (-:
תודה
תודה

-
ממשיכים ללדת בבית
כתבתי שורה והתכוונתי לכתוב עוד משהו אבל יצא שהלכתי וחזרתי כעת, ובזמן שלא הייתי נתקלתי בכתבה הירודה כל כך ממוסף השבת של ידיעות. אוף איזו רמה...
בכל אופן, שרית אני מסכימה כמובן שלידה זה דבר אישי ולא ציבורי, אבל יש יולדות ומיילדות בית שחשות צורך לצאת לספרה הציבורית כדי שיוכלו לשוב וללדת בביתן פנימה. כלומר, ברור שאיש לא חוסם להם את פתח הלידה ליציאת התינוק \-: אבל יש צורך לצאת לציבורי כדי להתמודד עם כל הפוליטיקה שמסביב ללידה, ולידת בית בפרט.
<תמר סיימה אמש לשטוח את זה על פני 40 דף P-: >
בכל אופן, שרית אני מסכימה כמובן שלידה זה דבר אישי ולא ציבורי, אבל יש יולדות ומיילדות בית שחשות צורך לצאת לספרה הציבורית כדי שיוכלו לשוב וללדת בביתן פנימה. כלומר, ברור שאיש לא חוסם להם את פתח הלידה ליציאת התינוק \-: אבל יש צורך לצאת לציבורי כדי להתמודד עם כל הפוליטיקה שמסביב ללידה, ולידת בית בפרט.
<תמר סיימה אמש לשטוח את זה על פני 40 דף P-: >
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
ממשיכים ללדת בבית
לידה זה דבר אישי ולא ציבורי
הלידה של חוה כהן מרחובות היא אישית.
התפיסה של הלידה על ידי החברה, המדינה והממסד הרפואי היא עניין ציבורי לכל דבר.
והתפיסה של הלידה על ידי הציבור והממסד, משפיעה גם משפיעה על הלידה האישית של חוה.
כמו שכתבתי בדף את יולדת כמו שאת חיה - לפעמים יותר נכון להגיד שאת יולדת כמו שהחֶברה שלך חיה.
הלידה של חוה כהן מרחובות היא אישית.
התפיסה של הלידה על ידי החברה, המדינה והממסד הרפואי היא עניין ציבורי לכל דבר.
והתפיסה של הלידה על ידי הציבור והממסד, משפיעה גם משפיעה על הלידה האישית של חוה.
כמו שכתבתי בדף את יולדת כמו שאת חיה - לפעמים יותר נכון להגיד שאת יולדת כמו שהחֶברה שלך חיה.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
ממשיכים ללדת בבית
נראה לי שפה המקום הטוב ביותר לשים את הקישור הזה.
מאמר שנכתב ע"י מנהל ביה"ח ליולדות בבילינסון והוא חשוב מאד בעיניי, כי מגיע ממישהו שאחראי על חשיבה מערכתית ומודה בכך שהוא מכיר בכך ומעוניין ליצור הכרה בלידות בית ודרכים לשלבה במערכת הקיימת היום בארץ.
תהנו
מאמר שנכתב ע"י מנהל ביה"ח ליולדות בבילינסון והוא חשוב מאד בעיניי, כי מגיע ממישהו שאחראי על חשיבה מערכתית ומודה בכך שהוא מכיר בכך ומעוניין ליצור הכרה בלידות בית ודרכים לשלבה במערכת הקיימת היום בארץ.
תהנו

-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
ממשיכים ללדת בבית
קראתי בעניין, ורד, תודה.
ממשיכים ללדת בבית
ורד,תודה על ההפנייה למאמר. רציתי להגיב על הקטע "כדי להבטיח את בריאותם של היולדת והתינוק...", שוב, מאד מקומם אותי המשפט: רפואה המבוססת על עובדות, ומאד מרגיזה היהירות שבמשפט המדבר על כך שבכל הנוגע להחלטות רפואיות יש העברת אחריות מהמטופלת לצוות...בדף על הניתוח הקיסרי כתבתי כבר שהרופאים שוכחים ש האשה היא שיוצרת בגופה את התינוק, כלומר, הגוף שלה מכיל את החוכמה הבלתי ניתפסת הזו של יצירת אדם, שילוב ואיזון בין כל כך הרבה מנגנונים, חוכמה שלא קיימת בגופו של הרופא המומחה ביותר והמדופלם ביותר... ויש לכך משמעות!! יש צורך להמשיך ולכבד גוף זה, ועם כל הידע הרפואי יש עובדות החיות בתוך הגוף- בתחושותיה של אישה, בקולות הפנימיים, בדברים שנישמתה אומרת בה... והרופא חייב ללמוד לראות בהם משקולות קריטיות!!! הרפואה,לא מתעסקת רק עם עובדות, זה שקר. כמו שמדע איננו מתעסק רק בעובדות, אלא בהשערות . לרופא יכולה להיות השערה מסויימת לגבי סיכויים מסויימים, אבל בהרבה פעמים אין לו שום וודאות לגבי מה יצליח גופה של אישה לעשות ומה לא... והרי הגוף כל כך פלאי ביכולותיו, בהתגברויות על מכשולים, אם רק נותנים לו ומאמינים בו...מתישהוא צריכה להשתנות כל הגישה היהירה הזו של רופאים... מתישהוא נשים עם אמונה בגוף צריכות לחדור אל מיקצועות הגניקולוגיה והמיילדות כרופאות, כ"נותנות את הטון", כמסוגלות להטיל וטו ולתת המלצות וחוות דעת שונות, ואז אולי יהיה שינוי אמיתי בבתי החולים...
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
ממשיכים ללדת בבית
תראי, צריך גם להסתכל על ה bright side 
ברור שזה כתוב ומנוסח ע"י רופא בכיר ובכ"ז אני מוצאת נקודות אור במאמרו ובגישה המשתנה ומתפתחת המובלת ע"י "רק" 500 משפחות בשנה, לעומת הנתון הכללי על לידות בארץ בשנה.
תחשבי איזה מדהים זה שקומץ מצליחים לשנות תפיסות והתנהלויות של מערכות שלמות.
אין לי ספק שקשה יהיה מאד- עד כדי בלתי אפשרי- להתאים לגמרי את המערכת "אלינו" ובכ"ז זה פותח פתח גם לאלה שרוצות ולא מצליחות ללכת עד הסוף עם רעיון הלידה בבית.
ברגע שקובעי מדיניויות מדברים ככה, יש תקווה אמיתית.
זו דעתי, לפחות

ברור שזה כתוב ומנוסח ע"י רופא בכיר ובכ"ז אני מוצאת נקודות אור במאמרו ובגישה המשתנה ומתפתחת המובלת ע"י "רק" 500 משפחות בשנה, לעומת הנתון הכללי על לידות בארץ בשנה.
תחשבי איזה מדהים זה שקומץ מצליחים לשנות תפיסות והתנהלויות של מערכות שלמות.
אין לי ספק שקשה יהיה מאד- עד כדי בלתי אפשרי- להתאים לגמרי את המערכת "אלינו" ובכ"ז זה פותח פתח גם לאלה שרוצות ולא מצליחות ללכת עד הסוף עם רעיון הלידה בבית.
זו דעתי, לפחות

-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
ממשיכים ללדת בבית
קראתי. לא התרשמתי כאילו הוא בעד נשים או בעד לידה בבית. ההפך. הוא פשוט ניסה להיות דיפלומט.
קראתי. לא התרשמתי כאילו הוא בעד נשים או בעד לידה בבית. ההפך. הוא פשוט ניסה להיות דיפלומט.
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:29
- דף אישי: הדף האישי של לירי_יער*
ממשיכים ללדת בבית
לא ממש יודעת לאן לשייך
יש כל כך הרבה דפים של לידות בית.......לשמחתי !
בכל מקרה-
קיבלתי השבוע מייל משמח מרונית קופליס מיילדת בית, שהעבירה לי מאילנה שמש כנ"ל-
אחד הזוגות שילד עם אילנה בבית ( או בצימר- לא ממש משנה לי- לא בב"ח)
קיבל החזר כספי של 2100 שח מקופת חולים כללית- פלטינום.-מול קבלה של המיילדת עבור לידה פרטית.
וגם החזר של 150 ש"ח על כל פגישה פרטית עם מיילדת כנ"ל -מול קבלה על מעקב הריון פרטי.
היא מוסיפה שצריך להיות מבוטחים בכללית פלטינום (לא מושלם) לפחות 9 חודשים לפני המעקב הריון ו\או הלידה .
כלומר לא באמצע ההריון לעבור- ושהביטוח בכללית לא כל כך יקר ועומד יפה מול ההחזר.
אז לכל אנשי לידות הבית- קולולולולולו ! יש התקדמות!
יש כל כך הרבה דפים של לידות בית.......לשמחתי !
בכל מקרה-
קיבלתי השבוע מייל משמח מרונית קופליס מיילדת בית, שהעבירה לי מאילנה שמש כנ"ל-
אחד הזוגות שילד עם אילנה בבית ( או בצימר- לא ממש משנה לי- לא בב"ח)
קיבל החזר כספי של 2100 שח מקופת חולים כללית- פלטינום.-מול קבלה של המיילדת עבור לידה פרטית.
וגם החזר של 150 ש"ח על כל פגישה פרטית עם מיילדת כנ"ל -מול קבלה על מעקב הריון פרטי.
היא מוסיפה שצריך להיות מבוטחים בכללית פלטינום (לא מושלם) לפחות 9 חודשים לפני המעקב הריון ו\או הלידה .
כלומר לא באמצע ההריון לעבור- ושהביטוח בכללית לא כל כך יקר ועומד יפה מול ההחזר.
- אני אישית עדיין לא בדקתי את עניין הביטוח. אבדוק ואעדכן.
אז לכל אנשי לידות הבית- קולולולולולו ! יש התקדמות!
ממשיכים ללדת בבית
איזה מעולה!
(מיכל סיפרה לי על כך כבר מזמן)
(מיכל סיפרה לי על כך כבר מזמן)
ממשיכים ללדת בבית
אז למה לא שיתפת בזה? יכולנו ועוד אחרים אולי לקבל החזרים. משמח גם אותי. מקווה להנות מזה בלידה הבאה- לנו יש פלניטום- באמת לא ביטוח יקר.
ממשיכים ללדת בבית
אז למה לא שיתפת בזה?
היה על זה כל כך הרבה בזז , זה לא משהו חדש. אני התקשרתי לשרות לקוחות של פלטינום ושוב ושוב הם בדקו וחזרו אליי שלא היה ולא נברא - יולדות בית לא יקבלו החזר. לכן שאלתי את מיכל שהיתה המיילדת שלי מה קורה עם זה והיא אמרה שלאילנה יש זוג כזה שקיבל החזר. הייתי בטוחה שכבר כתבו על זה פה.
היה על זה כל כך הרבה בזז , זה לא משהו חדש. אני התקשרתי לשרות לקוחות של פלטינום ושוב ושוב הם בדקו וחזרו אליי שלא היה ולא נברא - יולדות בית לא יקבלו החזר. לכן שאלתי את מיכל שהיתה המיילדת שלי מה קורה עם זה והיא אמרה שלאילנה יש זוג כזה שקיבל החזר. הייתי בטוחה שכבר כתבו על זה פה.
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
ממשיכים ללדת בבית
כדאי לבדוק את הפוליסה, כי כשאני עשיתי פלטינום נאמר לי שההחזר הנ"ל הוא על כל שירות פרטי שקשור להריון ולידה. צריך רק לזכור שה 2100 ש"ח האלה הם גבול עליון וניתנים על כל ה"סל" הפרטי ביחד. כך שאם עשית סקירת מערכות פרטית, או הלכת להומאופת פרטי, או ליועצת הנקה פרטית, או כל שילוב של הנ"ל ועוד, שכבר מגיע לסכום הזה -- זה כבר לא משנה אם כן או לא יחזירו לך על לידת הבית.
אבל שלידת בית כשלעצמה תהיה פסולה להחזר נשמע לי חשוד מאד מאד, כי גם היא שירות פרטי שניתן ע"י בעל מקצוע. ודינה אמור להיות כדינה של כל לידה פרטית. לעניין ההחזר, מה זה משנה איפה התרחשה? מה איתי, בדקי את הפוליסה. אם אין סיוג מפורש לגבי לידות בית אני לא כל כך רואה איך מישהו יכול להגיד לך שהן לא נופלות במסגרת השירותים הזכאים להחזר.
אבל שלידת בית כשלעצמה תהיה פסולה להחזר נשמע לי חשוד מאד מאד, כי גם היא שירות פרטי שניתן ע"י בעל מקצוע. ודינה אמור להיות כדינה של כל לידה פרטית. לעניין ההחזר, מה זה משנה איפה התרחשה? מה איתי, בדקי את הפוליסה. אם אין סיוג מפורש לגבי לידות בית אני לא כל כך רואה איך מישהו יכול להגיד לך שהן לא נופלות במסגרת השירותים הזכאים להחזר.
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
ממשיכים ללדת בבית
תודה על המידע, שווה בירור!
-
ממשיכים ללדת בבית
קחו בחשבון שמדובר על החזר חד פעמי ליולדת, כלומר - פעם אחת לכל ההריונות, כולל כל הטיפולים (סקירות וכו').
עדיין נחמד, אבל לא מה שיציל אותנו.
עדיין נחמד, אבל לא מה שיציל אותנו.
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:29
- דף אישי: הדף האישי של לירי_יער*
ממשיכים ללדת בבית
כמו שהבנתי פעם אחת לכל הריון ולא לכל ההריונות-אבל גם אם לא......
לדעתי זאת הכרה בלידות בית מצד המערכת.
לדעתי זאת הכרה בלידות בית מצד המערכת.
ממשיכים ללדת בבית
אני גם ראיתי באחד הדפים ב"באופן" שהכללית מחזירה, בדקתי ומה שנאמר לי (עוד לא בדקתי, לוקח חודשיים לעבור ורק בסוף נראה את ההחזרים).
כיום הסל להריון/לידה הוא 2900 ש"ח, שהם תקפים לכל הוצאה שקשורה להריון ולידה.
אני עוברת ממכבי, שם הייתי מבוטחת "זהב" (או איך שלא קורים לדבר הכי יקר שלהם) ועם המעבר הותק כמבוטחת "זהב" מומר לותק של מבוטחת "פלטינה" של הכללית, ככה שאני זכאית להחזרים מהרגע הראשון.
זה מה שאמרו לי כמה פעמים הנציגות של הכללית בטלפון.
מקווה שזה נכון.
מבחינת מחיר הביטוח, אין הרבה הבדל בין התשלום החודשי של מכבי לזה של הכללית.
סוכן הביטוח שלי אומר שיש פולחיסת ביטוח בריאות פרטית של מגדל שנותנת החזרים על דברי הריון /לידה, אבל היא חייבת להיות בתוקף שנה לפני הכניסה להריון. אז זה יחכה לפעם הבאה...
בהצלחה לכולנו!
כיום הסל להריון/לידה הוא 2900 ש"ח, שהם תקפים לכל הוצאה שקשורה להריון ולידה.
אני עוברת ממכבי, שם הייתי מבוטחת "זהב" (או איך שלא קורים לדבר הכי יקר שלהם) ועם המעבר הותק כמבוטחת "זהב" מומר לותק של מבוטחת "פלטינה" של הכללית, ככה שאני זכאית להחזרים מהרגע הראשון.
זה מה שאמרו לי כמה פעמים הנציגות של הכללית בטלפון.
מקווה שזה נכון.
מבחינת מחיר הביטוח, אין הרבה הבדל בין התשלום החודשי של מכבי לזה של הכללית.
סוכן הביטוח שלי אומר שיש פולחיסת ביטוח בריאות פרטית של מגדל שנותנת החזרים על דברי הריון /לידה, אבל היא חייבת להיות בתוקף שנה לפני הכניסה להריון. אז זה יחכה לפעם הבאה...
בהצלחה לכולנו!
-
- הצטרפות: 15 ספטמבר 2007, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_נואה*
ממשיכים ללדת בבית
פגישת נשים קראות ללדת צפונית בבריאה- מקום ללדת בבן עמי ב 4.3.2012 ב 20:00 מוזמנים כל מי שמאמין בחופש הבחירה בלידה ורצה לקדם את הנושא בצפון לתאום ופתיחת השער 0544795241
-
ממשיכים ללדת בבית
כללית אכן מחזירים עד 75% ממה ששילמת עד תקרה של 2500 ש"ח.
בזמנו אמרו לי שמיילדת לא נחשבת אבל ליווי הריון כן.
המיילדת שלי כתבה "ליווי הריון" על החשבונית וקיבלתי את הכסף בלי בעיה. מה שכן, לוקח להם די הרבה זמן להחזיר- משהו כמו חודשיים וחצי.
בזמנו אמרו לי שמיילדת לא נחשבת אבל ליווי הריון כן.
המיילדת שלי כתבה "ליווי הריון" על החשבונית וקיבלתי את הכסף בלי בעיה. מה שכן, לוקח להם די הרבה זמן להחזיר- משהו כמו חודשיים וחצי.
-
ממשיכים ללדת בבית
מדגישה שוב שמדובר בהחזר של פעם אחת לכל ההריונות.
כלומר אם בחרתן להוציא את הכסף בהריון הראשון על לידת בית/סקירות/רופא פרטי וכד' בשאר ההריונות לא מקבלים שום החזר.
כלום.
כלומר אם בחרתן להוציא את הכסף בהריון הראשון על לידת בית/סקירות/רופא פרטי וכד' בשאר ההריונות לא מקבלים שום החזר.
כלום.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2018, 19:10
ממשיכים ללדת בבית
לידות בית, משרד הבריאות נלחם בשליח האחרון שלנו,
דוקטור אילן הלוי זקוק לנו,
תתגייסו, תעזרו להקים קול, למענו, הנלחם למעננו
https://www.facebook.com/haleviilan/pos ... 9428513932
דוקטור אילן הלוי זקוק לנו,
תתגייסו, תעזרו להקים קול, למענו, הנלחם למעננו
https://www.facebook.com/haleviilan/pos ... 9428513932