ממשיכים ללדת בבית

אנונימי

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אנונימי »

הצעות לססמא (חולצה/סטיקרים):

|#| ללדת בבית - להוולד מחדש
|#| ילדתי בבית - נולדתי מחדש

|#| אין כמו ללדת בבית (אין כמו ללדת בבית)
|#| אפשר ללדת בבית
|#| אפשר גם אחרת - אפשר ללדת בבית
|#| גם אני ילדתי בבית
|#| טבעי (לי) ללדת בבית
|#| ללדת טבעי בבית

|#| לחופש נולד.. בבית
|#| תוצרת בית
|#| אני ילד של בית
|#| נולדתי בבית

|#| לידת בית-בטוח בשבילך
|#| לידה בבית - בטוח בשבילי

|#| החופש ללדת בבית
|#| ללדת כמו שאת רוצה
|#| אני בוחרת היכן ללדת
|#| אני יולדת כמו שאני חיה

|#| אין אף חיה שיולדת על הגב
|#| רק חיפושיות יולדות על הגב
|#| אפילו חיפושיות לא יולדות על הגב

|#| סדרה של חולצות: לידה בבית כי ... (היא בטוחה, זה טוב לתינוק, זה טוב לאמא...)

|#| לידה זה כמו שפעת, נשארים בבית
|#| לידה זו לא מחלה

|#| thers no place like home, thers no birth like homebirth
|#| home sweet homebirth

===
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שרה_לה* »

מיילדות אמה"י (ארגון מיילדות הבית בישראל) מזמינות את משפחות יולדות- הבית ל מפגש לצורך יצירת מציאות התומכת בקיום לידות-בית בישראל.
נתכנס וניזום פעילות לקידום ושיפור התנאים החברתיים והכלכליים בלידות- הבית.

המקום- חצר בית רונית קופליס, גן-יאשיה, עמק חפר.
תאריך- 8.4.05 יום שישי בשעה 9:00

כדאי להביא בקבוקי שתיה, נשנושים, שמיכה/מחצלת לשבת עליה, כלי כתיבה, רצון עז ורעיונות לפעילות בונה.

(לגן-יאשיה מגיעים –
  1. יציאה מכביש שש בניצני עוז, ימינה ברמזור עד אחרי בת חפר, שמאלה עד גן יאשיה.
  2. ירידה מכביש 4 בצומת כפר הרואה לכביש 581. ישר כל הדרך עד שילוט ימינה.
  3. מואדי ערה בצומת ברקאי לכביש 581. ישר עד פניה שמאלה.
  4. בתוך הישוב- ישר עד צומת T , ימינה עד בית שישי מימין.)
משפחות שלא יוכלו להגיע אך מעונינות לתרום את כישוריהן, יוכלו ליצור קשר דרך הדף הזה או דרכי או דרך המיילדת שלהן. כמובן שיתקבלו בברכה גם תומכים ותומכות שטרם ילדו בבית.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי סיגל_ב* »

למרות שטרם הצטרפתי ל - משפחות יולדות- הבית (דגש על טרם) רציתי לחזק את ידיכן ולאחל בהצלחה.
למפגש לא אוכל להגיע אך אשמח לעמוד אתכן בקשר אחריו כדי לראות אם יש משהו שאוכל לעזור בו.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

_אני רוצה מאוד!! להצטרף לעניין
מצד שני התל"מ שלי הוא ב 12/4_
ושלי ב- 15/4 ... מצד שלישי, אם עוד לא אלד ולא אצטרך לנהוג, כלומר יהיה לי טרמפ (אפשר גם ברכב שלי) אז נראה לי יותר טוב לבוא מאשר להזעיק את המיילדת מהמיפגש המאד חשוב הזה!!!!

כבר כמה שנים אני מחפשת איך לפעול לטובת נושא לידות הבית וזה עוד הרבה לפני שהיה לי מושג שאהיה בהריון ומתי. כרגע דווקא נראה זמן גרוע להיות פעילה (חוץ מזה שאני שגרירה כל הזמן, נותנת מידע לאנשים ולא מתחבאת עם מה שאני חושבת), אהיה או לא אהיה, בכל מקרה מחזקת את ידיכן/ם.
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ב_דרך* »

אנחנו נגיע.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כל מיילדות אמה"י מגיעות ?
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שרה_לה* »

כמו שאמרתי, זו רק פתיחה לסדרה של ארועים. במפגש הזה ננסה ליזום ביחד את ההמשך, כך שאפשר יהיה להצטרף באופן פיזי לארועים הבאים. הפעם, כולנו זקוקים ליזמים שביננו, לאלה שיודעים להרים פרויקטים, לבולדוזרים, ולראש שמאחורי.

אני מניחה שכל מיילדות הארגון יהיו. זו הכוונה לפחות.

אפשר להתחיל להעלות רעיונות פה, ולהמשיך לבשל אותם במפגש.
כבר יש לנו הצעה, מלקוח בעילום שם, להנפיק חולצות עם כיתוב (משהו כמו- "גם אני ילדתי בבית"). וזה בטח יעלה כסף, אז גם את זה צריך לגייס.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אז גם את זה צריך לגייס
שכל אחד יקנה את החולצה של עצמו.
הייתי הולכת גם על חולצות ילדים "נולדתי בבית של/עם אמא ואבא שלי".

מה עם נשים קוראות ללדת? ישתתפו בפגישה? בעשיה?
אבישלום_שליט*
הצטרפות: 22 מרץ 2003, 02:28
דף אישי: הדף האישי של אבישלום_שליט*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אבישלום_שליט* »

צריכות אתר ? אשמח לתרום.
אולי משהו קצת יותר סטטי מדף באופן. הצהרות, מידע, עצומה ?
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מה עם מיילדות בית שאינן באירגון?
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אני איתכן!!!
לא יכולה להגיע בימי שישי (עובדת), אבל מוכנה לתרום מיכולתי ברעיונות, ארגון, כתיבה...
ואם זה יהיה יום אחר גם אוכל להגיע...
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

בנתיים כתבתי את כל מיני הרעיונות שמסתובבים בראשי כבר איזה זמן:
נסיוני בסיעור מוחות מלמד, שכדאי תחילה להציף את כל הרעיונות כולם ורק אח"כ להתחיל לגבש (ולפסול), ולהסביר למה "זה" לא יעבוד....
(ככה יכול להיות רעיון א' לא מוצלח רעיון ב' עקום אבל הם ישתלבו לרעיון C מצויין).

בכוונה אני כותבת פה כדי שלפגישה אפשר יהיה כבר להגיע עם עוד פיתוחים ועיבודים:

פעילות לחופש בחירה בלידה

חוק ומשפט

הקמת מרכזי לידה עצמאיים - כבר היה בדיון בכנסת, מה קורה עם זה?
אישור ללידות בית - כנ"ל יש להמשיך את הפעילות, כך שמילדות בית ישתתפו בדיונים. לטעמי חשוב להבין שאם אנחנו רוצו "הכרה" של המדינה יהיה גם מיסוד של התחום, בעיני הוא לא רע כשלעצמו, (היה על זה דיון בדף אחר אולי ביטוח למילדות בית / מילדת בית מסוכנת בי-ם). אנחנו צריכות להשפיע על אופי המיסוד. אנחנו צריכות להתעקש להיות חלק מתהליך קביעת הדרישות - שימו לב שבעצם גם אמה"י עושות איזו תהליך של מיסוד.

לפעול לכך שיהיה המקרים תשלום של מל"ל לתומכי הלידה, התקציב שהוא "מענק אישפוז" ישלום במקום לביה"ח ל
למילדת הבית
למרכז הלידה
לרופאה המילדת (או הרופא)
רופא הילדים
הרופאה התופרת
(בקיצור אלו שבאים הביתה)

מענק לידה גם ליולדת בית שלא נרשמת בבי"ח - את זה אפשר להשיג הן ע"י שינוי חקיקה והן ע"י תביעה בבג"ץ בגין אפליה של יולדת בית למצוא יולדת בית שמוכנה לתבוע את המדינה... (כלומר לא לקבל מענק לידה כי היא לא הולכת לבי"ח ואז לתבוע כי הופלתה לרעה), בעצם אפשר לתקוף את העניין מהכיוון של: מה מטרת המענק?

חשוב לדעת שהמשמעות בטווח הקצר עשויה להיות התנגדות של בי"ח משום שהצעד הראשון של המל"ל יהיה ככל הנראה הפסקת תשלום מענק האישפוז לבי"ח.

ארגונים שיכולים לסייע (פה אולי יש עוד רעיונות)

ארגוני נשים – חוק : קולך, האגודה לזכויות הפרט, באונ' ת"א יש הלב במשפט זו עמותה שפועלת בענינים משפטיים אולי אפשר יהיה לגייס את הצוות שעוסק בפרויקטים של חקיקה:

פרויקט ייעוץ וחקיקה
הפרויקט מהווה מערך לקידום חקיקה חברתית בכנסת, ובכלל זה ניסוח תקציב חברתי אלטרנטיבי לתקציב המדינה. מטרת הפרויקט הינה גיבוש וניסוח תגובה להצעות חוק המועלות בכנסת - במסגרת זו משמעים מתנדבי התנועה בדיונים בוועדות השונות של הכנסת את קולם של הנזקקים, ומביאים לתמורות משמעותיות בחוקים (דוגמת חוק המשכנתאות שהתקבל לאחרונה, אגרות בגין ייצוג בבתי משפט, הצעת התקציב ועוד); העלאת יוזמות חקיקה חדשות מרביתן ללא עלות תקציבית כלשהי. הרעיון המרכזי בפרויקט הוא שימוש בחקיקה ובתקציב ככלי חברתי רב עוצמה לתיקון עיוותים בחברה הישראלית.

לידת בית אולי לא מה שהם התכוונו אבל אולי שווה לעניין אותן/ם?

פעילות תקשורתית

כבר למפגש הקרוב להזמין כתבים שעשויים להתעניין בנושא:
רן רזניק – כתב בריאות של הארץ,
הכתבת שכתבה כתבות ביקורתיות על הפריות מבחנה (לא זוכרת שמה אבל היה דיון ממש עכשיו באתר)
הורים וילדים, להיות משפחה, באופן טבעי...
לאישה, את, לידי גלובס.
כתבי בריאות של ידיעות ומעריב, ערוץ 1/2/10 מקומיים.
תכניות בוקר.

לנסות לגייס מפורסמות שילדו בבית: אולי לגייס את סנדי בר שילדה בבית (אמנם בארה"ב אבל בכ"ז), אולי יש אחרות שחקניות / פוליטיקאיות

לנסות לעניין משרדי יח"צ / פירסום - אולי יהיה להם איזה אינטרס?, להזמין "מפורסמים" למפגשים המאורגנים – זה בד"כ יוצר בזזז תקשורתי.
להזמין חברות כנסת (אנחנו כבר יודעות שגילה גמליאל אוהדת, אולי יש עוד כמוה?)

פעילות הסברתית

אני לא יודעת איך לנסח בעדינות אז פשוט אומר – לשלוח ל"חזית" דווקא את אלו שעוברות כ"מיינסטרים" שלא יפסלו מייד כתמהוניות / הזויות D-: (והסליחה עם ההזויות שביננו...) – כדי שאפשר יהיה לדון בטיעון ולא בטוענים...

לשלוח לבעלי עניין את הספר /ים לידות בית בישראל, לידה פעילה, המוסף של באופן טבעי על לידות בית/ (ואולי גם טבעי ללדת שאינני מכירה טיבו)
לרופאים גניקולוגיים? (האם לבכירים? או אולי דווקא עדיפים החדשים שיש עוד סיכוי להשפיע עליהם...
אולי סטודנטים לרפואה? להציע להם את הספרים במחיר מוזל?

להשמיע קול בפורומים באינטרנט: להגיב שוב ושוב בעד לידות בית / טבעיות (אני מציעה לשים לב שזה יהיה בעד לידת בית ולא נגד לידה בבי"ח, לא פסילה של בי"ח שיוצרת אנטגוניזם וחוסר הקשבה)
להכין אולי דף שאלות (התנגדויות) ותשובות שאפשר להפיץ באינטרנט , לשלוח למי שמתענינת.
אולי אפילו לנסח איזה תקציר / פול של תשובות, שמסביר יתרונות הלידה הטבעית / ביתית

"לשכוח" עותקים של ספרים אלו בחדרי המתנה של רופאי נשים?
אם הספרים יקרים מידי - אפשר אולי לנסח איזה מסמך / חוברת ואז להשאיר אותה בחדרי המתנה של הרופאים.

לגייס רופאים תומכים / לא מתנגדים ללידת בית ולהפיץ אץ המידע בעזרתם?! שישמשו דוברים שיתמכו בעניין גם בתוך מחלקותיהם?

לאסוף נתונים של כל מילדות הבית (כמו שעשתה אילנה)
לתת מידע – יש המון הפחדה בעניין שחלקה לפחות מבוסס על חוסר ידע.

לכתוב עבודות באקדמיה – לעודד את מי שרוצים לכתוב עבודות כאלו, לשתף פעולה עם הסטודנטיות שמבקשות עזרה באתר?!

כסף לפעילות

קשרים עם מרכזי יולדות בחו"ל? אולי יש מישהו שיהיה לו עניין כלכלי בהקמת מרכז לידה כזה?
אולי יש תורמים שירצו לקדם את העניין?
לגייס את נעמ"ת / אחותי / ויצו – ארגוני נשים אחרים
גיוס כספים / שירותים ללא תשלום - זו שאלה שכדאי לחשוב עליה כרגע עוד אין לי רעיונות (אולי יולדת בית עשירה ?! (-: ) אולי דווקא מי שירצה לפעול נגד אפליית העניות במצב שקיים היום? כי זה בעצם תענוג של עשירות....

זהו הרעיונות הראשוניים שלי לעת עתה.

לסיום, אומר שבעיני חשוב חשוב! שלא ניפול לבור של "חופש ללידה טבעית" זה שונה מחופש לבחור לידה כרצוני
ולמה אני מכוונת?!
עלינו להחליט אם אנחנו רוצות לפעול להגדלת חופש הבחירה של נשים בעניני פוריות או להגדיל את החופש לבחור לידה טבעית.
אני מעדיפה את האפשרות הראשונה למרות שהמשמעות היא שיהיו נשים שיבחרו אחרת ממני, אחרת עד כדי כך שאחשוב שהן ממש עושות רע... (קיסרי אלקטיבי למשל).

המגמה של התחברות אל הלידה הטובה – פעילה – מילדותית לא התערבותית גורמת לעיתים ללחץ לא סביר על יולדות שרוצות אחרת (כלומר רוצות בי"ח – אפידורל – לידה רפואית)
זה מתבטא בנסיונות לשכנע שלא לקחת אפידורל עד כדי הפעלת לחץ לא סביר) , לחץ גדול מאוד להניק - אנחנו אמנם מדברות על נתנו בקבוק תמ"ל למי שכתבה הנקה בלבד אבל כמה מחברותי יצאו פצועות מבי"ח בשל לחץ להניק למרות שהן חקרו, למדו והחליטו מטעמים שונים שלא להניק.
עבורי הפעילות רלוונטית אם היא מגדילה את החופש לכולן, גם לאלו ששונות ממני (כלומר טועות P-: )

>איך, איך אני שוב באופוזיציה? תומכת במיסוד וגם בחופש לבחור אחרת מאיתנו.... (-;<

עבורי אם אני פועלת להגדלת החופש זה צריך להיות גם החופש לעשות מה שאנחנו חושבות שהוא פחות רצוי...

בצד המעשי - אני יכולה לתרום במעט הבנה משפטית (ללא נסיון בתחום, אבל אני זוכרת שמ-י היתה עו"ד...
וביכולת לנסח מסמך פרו לידה טבעית שאותו נוכל להפיץ.
(יש לי גם רעיון להדפסה זולה של עלונים, כתבתי המון, אני מתעצלת לפרט אבל אם וכאשר נהיה שם בהחלט יש דרכים לעשות את זה זול יחסית)
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

תומכת במיסוד וגם בחופש לבחור אחרת מאיתנו נראה לי שכולנו ככה, לא? בעיני ללחוץ על מישהי ללדת טבעי זה בדיוק כמו להתערב בלי סיבה ולהפריע ללידה טבעית.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

לגבי המיסוד, ראי: ציד מכשפות מודרני במיוחד דברי אורנה ובמידה גם דברי רני.
אז בעצם יש פה שתי שאלות שונות:
אחת, האם אנחנו בעד מיסוד?
שתים שאלה דל אסטרטגיה (או טקטיקה אני תמיד מבלבלת בינהן...)

לגבי חופש לבחור אחרת מאיתנו...
גם בעיני בעיני ללחוץ על מישהי ללדת טבעי זה בדיוק כמו להתערב בלי סיבה ולהפריע ללידה טבעית_
אך אסתכן ואומר שיש מי שאני חושדת שנוהגים כאילו "ראו את האור" איזו גישה רוסו - יאנית בטוחות/ים שיודעות/ים מה טוב גם לאחרות/ים. שאם האחרים רק ידעו את המידע יבחרו כמונו (להניק, ללדת בבית, ללדת טבעי, לצרוך פחות, לא לחסן, כל דבר...)
ולכן לא, אני חוששת שלא כולנו ככה_ מוכנים לפעול כדי לתת לאחרים (הלא מבינים (-;) _חופש לבחור (אחרת מאיתנו).
אבל אשמח להתבדות ביחס לזה{@

וכדאי שאפרד מהמחשב לאיזה זמן... לא עשיתי כלום אחר הבוקר
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

עוד רעיון שעלה לי - לתרגם את המאמרים בנושא לעברית (צריך להתיחס לזכויות יוצרים ולבקש רשות לעשות זאת)
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי טל* »

Pלונית אחרת, סידרתי את ההדגשות, תבדקי אם זה לטעמך.
כדי להדגיש מילה או משפט שמים אותם בין שתי כוכביות (*).
והמון בהצלחה!
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

תודה על העריכה,
מצויין, כנראה שמתי כוכבית מיותרת (-:
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אוי, לא יכולה לבוא (יומולדת לבכורים בגן. מסובך להזיז).
מצד שני - אם צריך בולדוזר - זה לא אני (בהגדרה עדינה).

פילונית - הצעות מצוינות, חלקן גובשו כבר ב"נשים קוראות ללדת". אני יודעת שהארגון הזה קצת בתרדמת, ובכל זאת נראה לי יותר נכון להעיר אותו, מאשר להתחיל הכל מחדש.
ולגבי החופש לבחור אחרת - אני בהחלט בעד חופש בחירה בלידה, אבל אם אני צריכה לפעול, ולמקד את הפעילות שלי, אז אני אתמקד בנושאים שקרובים ללבי, ויש בהם הרבה מאד פעולה נדרשת - ופחות אפעל באופן אקטיבי (מעבר לניסוחים במקומות הרלוונטיים) כדי שמישהי תוכל לעשות מה שלדעתי הוא מזיק לה ולתינוקה (וזו עדיין זכותה המלאה, בהחלט, כמו שזכותה גם לחשוב שמה שאני עושה מזיק לי ולתינוקי). כלומר - אני לא רואה את עצמי פועלת להבטיח מספר מרדימים אפידורליים כך שכל אישה תוכל לקבל אפידורל בזמינות מיידית (אולי זה בכלל מצב קיים, לא יודעת) למרות שאני מקבלת את זכותה של כל אישה לקבל אפידורל בזמינות מיידית כשהיא רוצה בכך - לפחות כל עוד יש כל כך הרבה מה לעשות כדי לאפשר לידה טבעית, או בנושא הדף - לידת בית.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

ולגבי החופש לבחור אחרת - אני בהחלט בעד חופש בחירה בלידה, אבל אם אני צריכה לפעול, ולמקד את הפעילות שלי, אז אני אתמקד בנושאים שקרובים ללבי, ויש בהם הרבה מאד פעולה נדרשת... ...אני לא רואה את עצמי פועלת להבטיח מספר מרדימים אפידורליים כך שכל אישה תוכל לקבל אפידורל בזמינות מיידית ודאי ודאי. אני חושבת שאנחנו מסכימות.
אני מדגישה מה ש חשוב לי, זה לפעול בעד לידות בית ולא נגד לידה רפואית בבי"ח לקדם את העניין שלי בלידת בית מבלי לפסול את רצונן של נשים אחרות.
חשוב לי שהפעילות לא תוביל לשלילת החופש של נשים "רפואיות" ללדת כרצונן (מקווה שאני מצליחה להסביר את עצמי), לא רוצה שכתוצאה מהפעילות שלי - בעדי יהיו נשים שילחצו עליהן ללדת טבעי למרות שהן יודעות שזה לא מה שהן רוצות. (וברור שהפעילות שלי - שלנו תתמקד בהטבת מצב יולדות הבית / טבעיות ולא בשיפור התנאים הרפואיים בבי"ח).

ובכל זאת נראה לי יותר נכון להעיר אותו, מאשר להתחיל הכל מחדש. בהחלט! האמת שהנחתי שמדובר בהתעוררות של /מחוברת עם נשים כורעות ולא באיזו יוזמה חדשה, אני טועה?! כך או כך ברור שכדאי לנצל דברים שכבר נעשו ולהמשיך בעשיה (אולי עם רעיונות חדשים).
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

לגבי המיסוד, ראי: ציד מכשפות מודרני במיוחד דברי אורנה ובמידה גם דברי רני.
רני ואורנה קושרים את קבלת הטיפול המיילדותי הטוב והבטוח ביותר (שלרוב היולדות הוא מחוץ לבית-החולים) בהשקפת עולם "באופנית", למרות שאין קשר ישיר בין השניים. העדר מיסוד היום מונע גם מנשים שמוכנות לשלם על הלידה בעצמן את האפשרות ללדת בבית (עקב ביטול הביטוח) ומאלץ אותן להסתכן בלידת בית-חולים (בארץ זה אומר סיכוי של כ-20% לניתוח קיסרי).
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

בעיני ללחוץ על מישהי ללדת טבעי זה בדיוק כמו להתערב בלי סיבה ולהפריע ללידה טבעית.
מסכימה לגמרי.
אהבתי את הרעיונות של חוק ומשפט. בימים שהייתי בולדוזר מאד אהבתי את הרעיון שאני אתבע בבג"צ את המדינה שמפלה אותי על לידת בית. זה היה כשהייתי בולדוזר ולא בחודש תשיעי או בכלל בהריון. מאד מפתה אותי להיענות לקריאת התגר הזו, אבל אני מוצאת שלהילחם כרגע זה הדבר האחרון שנכון לי, קצת לצערי. וגם, צריכה נורא את הכסף.
אבל מה שעולה לי מהדברים של פילונית בהקשר הזה, זה שאם יש מישהי שכבר ילדה בבית ולא התאשפזה ממילא, והיא בעניין, אז אפשר לתבוע, גם בדיעבד, גם אם היא ילדה לפני שנתיים והספיקה להתאושש ולחזור לבולדוזריות שלה. נראה לי ששנה שנתיים אחרי אין התיישנות על דבר כזה.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

רוקדת - רעיון מצויין
באמת חשבתי לי - מי עשויה להתאים לתביעה כזו ולא יכלתי לחשוב על דרך כי אני, כמוך, מתכננת ללכת לבי"ח אחרי בגלל הצורך בכסף.
גיא,
זה לא 25% ? (ככה היה נדמה לי, פשוט).

<מאוד מצחיק אותי שנהייתי פילונית (נקבה קטנה של פיל) כי חשבתי פשוט פלונית שתבלוט באחרותה D-: >
שיפון_1*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 14:31

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

שיח מרתק בנות-אני מקרה קצת שונה כי ילדתי בבית אבל באנגליה. למרות זאת שילמתי ביטוח הלאומי, וקיבלתי על התקופה בה שהיתי בחו"ל קיצבת ילדים מאז הולדתה של ביתי, אך לא מענק לידה מכיוון שילדתי בבית. נראה לכן שיש לזה סכוי בבית משפט, אני תוהה אם רעש הרקע של עברי החו"לנקי מוריד את הסכוי לזכות.
אגב זכורה לי לטובה אישה חביבה ממושב עמינדב בשם רותי, שתבעה את מענק הלידה, מקרה שהתפרסם, וזכתה אם אני לא טועה. אבל לא כתביעה ייצוגית בבג"צ.
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

אני תוהה אם רעש הרקע של עברי החו"לנקי מוריד את הסכוי לזכות.
אני חושבת שעדיף אכן ללכת לתביעה של מישהי שילדה בארץ. אני מניחה שאני וה

נקבה קטנה של פיל מועמדות פחות טובות כי מדובר בלידה ראשונה. יש יותר נשים שילדו לידה שניה או שלישית בבית ולא הלכו לבית חולים, מאחר ומדובר בפחות כסף.
האם יש לתנועה איזו עו"ד טוב/ה למקרים כאלה? אני מכירה כמה עו"דים שמתעסקים בזכויות אדם, אבל אני לא יודעת עד כמה התביעה הזו תעניין אותם, הרי זכותה ה"יאפית" של האישה ללדת בבית לא בוערת להם כמו זכותו של ילד למרפאה בכפר בדואי לא מוכר, נגיד. אבל לפני שאני מבררת אני אשמח לדעת מה מצב העו"דים שמייצגים את התנועה, אם יש כאלה ומה הם חושבים על תביעה ייצוגית כזו.
אז הנה, גם אם אני לא אגיע (ונסיעות נעשות לי קשות מיום ליום) אני בהחלט מוכנה לברר כמה דברים בטלפון ובאימייל, אם הם יועילו.
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

עוד עניין שאפשר לתבוע עליו בהקשר של אפליה: העובדה שיש בתי חולים שמשחררים יולדת לאחר שש שעות מהלידה, אבל יולדת בית משמגיעה אליהם מחוייבת להישאר 12 שעות, גם היא מעידה על אפליה. הבעיה היא שברוב בתי החולים אין מדיניות לשחרר אחרי שש שעות, אבל עצם העובדה שהם מאפשרים ליולדות שלהם להשתחרר ככה ועדיין שזכויותיהן לא תיפגענה, לעומת דרישה שונה מנשים שילדו בבית, גם היא עילה לתביעה בעניין אפליה.
עוד עניין לתביעה, אבל זה כבר משוכה קצת גבוהה: המדינה מפלה אותי כשהיא לא משלמת למיילדת שלי ולא דואגת לבטח אותי, את הכסף לעומת זאת אין לה בעיה להעביר לבית חולים גם אם שהיתי בו רק שעתיים. למרות שהמשוכה הזו נראית לי ראויה לדלג מעליה, אני חושבת שראוי קודם לטעון את השתיים הקודמות ומשם להמשיך הלאה (אולי זה מפני שאני מתקשה קצת לקפוץ בשלב זה).
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שיפון - יכול להיות שיש לך זכאות כבר כיום, כי בתור ישראלית בחו"ל, את יכולה פשוט להגיש קבלה מסודרת - ויכול להיות שלא ישימו לב שהמוסד בו ילדת הוא ביתך. שווה לקרוא היטב את ההוראות באתר בט"ל, ואולי להתיעץ עם עו"ד.
רוקדת - גם מי שבאה אחרי לידת בית יכולה להשתחרר מוקדם, הבעיה היא שללא 12 השעות, היא לא זכאית למענק הלידה, וזו ההגדרה של בט"ל: מי שילדה בבי"ח, או הגיעה תוך 24 שעות ואושפזה למשך 12 שעות לפחות (מהזכרון, לא ציטוט).
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אה, ועוד משהו: צריך לתבוע את מענק הלידה תוך שנה מהלידה.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

רוקדת,
אין לי מושג לגבי עו"ד אבל נדמה לי ש מ י היא עו"ד שכבר לא עוסקת בכך, וחוץ מזה אפשר עו"ד של תנועות נשים.
לגבי תביעה - היא לא חייבת להיות ייצוגית, מה גם שכדי להגיש תביעה ייצוגית צריך אישור של בימ"ש. מספיק שיהיו תביעות כאלו של בודדות ויזכו זה ייצר "רעש תקשורתי" . כמובן זה לא פוסל את הערוץ הייצוגי.
לא בטוח שיולדת חו"ל היא מועמדת "פחות טובה" השאלה היא אם יולדות אחרות שיולדות בחו"ל מקבלות מענק לידה / דמי לידה אם הן יולדות בבי"ח. (נדמה לי שהן מקבלוצת משהו אבל אני לא זוכרת בדיוק מה ומתעצלת לחפש).

לגבי השיחרור מוקדם לא חשבתי על זה, מצד שני החוק מנוסח כך שאומר שזכאית למענק יולדת שאושפזה / נזקקה לאישפוז - מי שילדה בבי"ח אושפזה גם אם הלכה הביתה שעתיים אחרי. אז פה אולי צריך לתקוף את החוק לא את התקנות של המל"ל (יותר קל לתקוף בבימ"ש תקנות מאשר חוקים).
אבישלום_שליט*
הצטרפות: 22 מרץ 2003, 02:28
דף אישי: הדף האישי של אבישלום_שליט*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אבישלום_שליט* »

אגב חו"ל.
מה עם גיוס עזרה בינ"ל (מרסדן וואגנר, WHO) לטעון שהזכות הזו היא לא זכות יחודית שרק ישראליות מבקשות.
אגב הליך משפטי, אולי עדיף בחו"ל, אם הוא ממילא קם על מוסדות המדינה. (אני מדבר מחוסר ידיעה בנושאים משפטיים)
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לגבי ביטוח לאומי: יש כבר תביעה של ויצו. אני אחת מאלה שהצטרפו לתביעה. לא יודעת מה קורה עם זה היום.
לגבי הצלת לידות הבית: להבנתי מה שמאיים כרגע על לידות הבית בארץ זה הביטוח. אז אם פועלים -- כדאי קודם כל לחשוב איך להשפיע בכיוון הזה.
נועה_ברקת*

ממשיכים ללדת בבית

ואני אומרת, לעלות לירושליים לכנסת. כל השבט, הרבה נשים מניקות, קודם כל כדי למחות על הצרה של הביטוח. כדי שתהיה אפשרות להמשיך ללדת ביבת כמו קודם ולפחות לא תהיה הרעה בתנאים.
במאבקים ציבוריים, במיוחד לאור ההתנתקות והתרופות לסרטן המעי הגס ואלוהים יודע איזה צרות אחרות, חייבים להיות מאד ממוקדים בדעת הציבור. צריך לקבוע סדרי עדיפויות והראשון בהם הוא שאלת הביטוח, שגורם למיילדות וליולדות לא ללדת בבית.
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

נועה , אם אני מבינה נכון הביטוח של המיילדול אינו עניין ממשלתי בכלל-אלא חברות פרטיות. לא כדאי למחות על זה בכנסת ..
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

קודם כל כדי למחות על הצרה של הביטוח
אם הבנתי נכון הביטוח הוא על ידי חברות ביטוח עסקיות,
האם המדינה מבטחת את הרופאים / בתי החולים או שהללו קונים ביטוח מחברות ביטוח?
אני שואלת משום שנועה מציעה לעלות עם הביטוח לכנסת אך לא ברור לי אם הכנסת היא צד בעניין בכלל (בהקשר הביטוחי אני מתכוונת).

מסכימה שצריך להתמקד ולקבוע סדר עדיפויות וסדר פעולות - זה הרעיון בפגישה המדוברת, לא?! (-:
אולי כדאי לקבוע צוותי משימה ואז לפעול בכמה כיוונים? (ביטוח, חקיקה בכנסת, הסדרים מול המל"ל (מוסד לביטוח לאומי).

לגבי מיקוד בדעת הציבור - אני חושבת שמעבר לפעילות ציבורית כדאי לדאוג שהנושא יהיה כל הזמן בתקשורת - שהאופציה הזו של לידת בית לא תהיה ידוע רק למעטים. שהיא לא תשמע כל כך חריגה (זה לא בסתירה לפעילות ממקודת)

אבישלום לא בטוחה שהבנתי אגב הליך משפטי, אולי עדיף בחו"ל, אם הוא ממילא קם על מוסדות המדינה. (אני מדבר מחוסר ידיעה בנושאים משפטיים) בכל מקרה, כדי לתבוע את מוסדות מדינת ישראל - תובעים בארץ בבימ"ש מנהלי / בבג"ץ. (במקרים מהמשפחה הזו של טענת אפליה אי תקינות מנהלתית)
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

טוב, מסתבר שהם שינו את הטופס, וכבר אין פרצה ליולדות בית בחו"ל.
כמו כן, צריך לתבוע דמי לידה תוך 18 ח', ולא תוך שנה.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

לגבי תשלום ליולדות חו"ל - חוק הביטוח הלאומי:
סע' 43 (ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), אם אירעה הלידה מחוץ לישראל =בבית חולים או במוסד רפואי שהתביעה למענק אשפוז אינה ניתנת להגשה באמצעותו=, ישולם מענק האשפוז למבוטחת בסכום השווה להוצאות האשפוז שהיו לה בקשר ללידה, ובלבד שסכום זה לא יעלה על סכום מענק האשפוז שנקבע, לפי הענין, בלוח ב'1, כפי שהיה במועד שבו ילדה המבוטחת.
אולי דווקא אפשר לתבוע...
אם זה במדינה שלידות בית מוסדרות בה (הולנד, אנגליה, קנדה) הרי שניתן לטעון שזהו מוסד רפואי (אולי, אני חושבת בקול רם)
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

_האם המדינה מבטחת את הרופאים / בתי החולים או שהללו קונים ביטוח מחברות ביטוח?
אני שואלת משום שנועה מציעה לעלות עם הביטוח לכנסת אך לא ברור לי אם הכנסת היא צד בעניין בכלל (בהקשר הביטוחי אני מתכוונת)._
זה באמת משהו ששווה לבדוק. אני לא מבינה בזה בגרוש. אבל נשמע לי הגיוני שאם לידות הבית היו ממוסדות לא היתה כזאת בעיה עם הביטוח. מה קורה במדינות שלידות הבית בה מוכרות? אין בעיית ביטוח.
סלעית*
הצטרפות: 28 יולי 2003, 05:24

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי סלעית* »

כרמית מ, את בטוחה לגבי 18 חודשים? כי לפני כמה חודשים אמרו לי 12 חודשים (ואשמח לדעת שלא פספסתי את המועד)
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

קראתי הבוקר באתר בט"ל.
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

להבנתי מה שמאיים כרגע על לידות הבית בארץ זה הביטוח. אז אם פועלים – כדאי קודם כל לחשוב איך להשפיע בכיוון הזה.
אני הבנתי שהסיבה העיקרית לביטול הביטוח היא אי-קיום של פרוטוקול מסודר ללידות בית בארץ. כאשר לא קיים פרוטוקול כזה, וכל מיילדת נוהגת בהתאם לשיקול דעתה (שיכול לכלול גם שיקולים לא רפואיים) חברת הביטוח לא יכולה להעריך את הסיכון. ברגע שלידות הבית ימוסדו, ויונהג לגביהם פרוטוקול רפואי (כמו לגבי כל פעילות אחרת בתחום הבריאות), לא תהיה בעיה עם הביטוח.
מישהי_בהריון*
הצטרפות: 21 מרץ 2005, 13:25

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי מישהי_בהריון* »

אני הבנתי שהסיבה העיקרית לביטול הביטוח היא אי-קיום של פרוטוקול מסודר ללידות בית בארץ
ואני רוצה לומר לכולכם שאני נחשבת ליולדת בסיכון בגלל שבלידה הראשונה זה נגמר בניתוח קיסרי. ולמרות שמאז ילדתי רגיל ומוצלח אף מיילדת לא מוכנה "לגעת" בי בגלל הפחד מהביטוח והפרוטוקול. אז מה זה מאלץ אותי לעשות?
  • ללדת בבית עם מיילדת ללא רשיון או אפילו ללא הסמכה.(כן שרהלה אני יודעת שאת עדיין לוקחת ויב'ק אבל אני מאד רחוקה ממך)
  • ללכת לבית חולים ללדת שזה עוד יותר גרוע מבחינתי.
ומה תעשנה כל היולדות שגרות במרק של מעל חצי שעה מבית חולים?
או כאילו שיש בעברן ניתוח קיסרי?
או כל חריגה אחרת מהפרוטוקול?
מה נעשה אנחנו???מי יעזור לנו ללדת בדרך שלנו???
<הייתי חייבת לפרוק>
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

מישהי בהריון, אני איתך. ברור לי שיהיו לא מעט מאיתנו שיפסידו ברגע שתתמסדנה לידות הבית. השאלה היא מה האלטרנטיבה. להשאיר את זה ככה?
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

אולי באמת המפגש יכול להיות מקום לגיבוש פרוטוקול לידת בית שמנוסח ע"י (א)נשים שלא מפחדות מלידת בית, חלופי לזה שמשרד הבריאות מעצב.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

מישהי,
המצב באמת מתסכל,
אולי מרכזי לידה יהיו הפיתרון ליולדות בקבוצה הזו? לא "בסיכון גבוה" אבל גם לא "הריון בריא" לגמרי או שתנאי הבית לא מאשפרים לידת בית. (בכ"ז רוצים את האפשרות להתפנות לבי"ח במצבי חירום תוך זמן קצר, בכ"ז יש יותר סיכון אחרי ניתוח קיסרי וכו')
כולנו פה לא פוסלים את ייתרונות מערכת הבריאות והטכנולוגיה.
מישהי_בהריון*

ממשיכים ללדת בבית

גם את זה אני רוצה לומר; שקודם כל תחלטנה מיילדות אימה'י מה הן רוצות ועל מה הן מוכנות לוותר. הן עדיין רחוקות משם.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

כאשר לא קיים פרוטוקול כזה, וכל מיילדת נוהגת בהתאם לשיקול דעתה (שיכול לכלול גם שיקולים לא רפואיים) חברת הביטוח לא יכולה להעריך את הסיכון
זה קישקוש וכסת"ח. בשורה התחתונה, אמצעי לחץ נגד לידות בית.
הרי רופא, שעובד בבית חולים, יכול בלי שום בעיה ליילד אשה במטוס או בכל מצב שקורה, וברור לכל אידיוט (כן, בא') שהרופא ינהג בהתאם לשיקול דעתו, ובזה ייכללו כמובן תמיד שיקולים לא רפואיים, וזה לא משנה. לכן זה קישקוש. המאבק פה הוא אחר. התירוצים שמהגגים באופן רשמי לא מחזיקים מים.
אבל זה מחזיר אותנו לזה שאת הפרוטוקולים רוצים לקבוע כל אלה שלא מבינים שום דבר בלידות בית, ושהכל מהלך שמובל על ידי אלה שעושים כמיטב יכולתם לקפד את לידות הבית מכל הכיוונים.
אם צריכה להיות דרישה, אז היא קודם כל: שאת הפרוטוקולים יקבעו מיילדות אמה"י. שהכנסת תאפשר לפרוטוקולים ולקריטריונים להיקבע על ידי אמה"י. מותר יהיה לכמה מומחים נוספים להיות מוזמנים לפאנל המומחים, אבל צריך שמי שיקבע יהיו המיילדות, ולא הרופאים המתנגדים ללידות בית וגם חסרי ידע בנושא.
מישהי_בהריון*

ממשיכים ללדת בבית

אולי מרכזי לידה יהיו הפיתרון ליולדות בקבוצה הזו?
תסלחי לי אבל זה נשמע רע. ואני יודעת שלא התכוונת אבל זה נשמע קצת כמו גטו.הרי כל המועדוני יולדות "הטרנדיים" ומרכזי הלידה הם בעצם דרך של בית החולים לחלוב ממני,היולדת,עוד כסף. "רוצה להביא דולה? סבבה. תביאי 2000 שקלים ותבחרי מהרשימה". "רוצה מיילדת פרטית? סבבה. תשלמי ותבחרי מהרשימה". "את אחרי קיסרי? אנחנו לא מבטיחים לך לידה לא התערבותית. את בסיכון. אולי מרכז הלידה לא בשבילך". אני בטוחה שיש כאילו שזה מתאים להן. אבל לי זה מרגיש...פאתטי.
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

כאשר לא קיים פרוטוקול כזה, וכל מיילדת נוהגת בהתאם לשיקול דעתה (שיכול לכלול גם שיקולים לא רפואיים) חברת הביטוח לא יכולה להעריך את הסיכון
זה קישקוש וכסת"ח. בשורה התחתונה, אמצעי לחץ נגד לידות בית.
חברת הביטוח אינה ישראלית ובוודאי שאינה מנוהלת על ידי רופאים, ואני לא חושב שיש לה עניין למנוע לידות בית. היא מבטחת מיילדות בית במדינות אחרות. בכל מקרה, את הדברים האלו שמעתי ממיילדת מאמה"י.

שאת הפרוטוקולים יקבעו מיילדות אמה"י
הלוואי, אבל קשה לי להאמין שיתנו למישהו חוץ מרופאים לקבוע את הפרוטוקולים. זאת בעיה, כי הפרוטוקול שניסה להציע משרד הבריאות הוא באמת מגוחך (אני חושב שנירית שפירא סיכמה אותו ב: אישה שיש לה רחם לא יכולה ללדת בבית.). אולי אפשר לתבוע שהרופאים שיחברו את הפרוטוקול בעלי ניסיון והבנה בלידות בית, גם אם זה אומר להביא מומחים מחו"ל.

הרי כל המועדוני יולדות "הטרנדיים" ומרכזי הלידה הם בעצם דרך של בית החולים לחלוב ממני,היולדת,עוד כסף.
הכוונה של החוק (שמקדמת כרגע גילה גמליאל) היא לאפשר הקמת מרכזי לידה פרטיים מחוץ לבתי החולים.
המימון של הלידה יבוא מקופת המדינה, כמו בלידה בבית-חולים. המודל הוא מרכזי הלידה באירופה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

חברת הביטוח אינה ישראלית ובוודאי שאינה מנוהלת על ידי רופאים, ואני לא חושב שיש לה עניין למנוע לידות בית
זה מה שמשונה פה. משהו בהחלט מסריח בנושא הזה. צריך לחפור עמוק, כי הרי לא היתה אף פעם תביעה לביטוח הזה, כך שיש פה משהו מעבר.
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

באשר לנושא חו"ל והתביעה מביטוח לאומי, כן פועל פה חוק התיישנות, אבל צריך להבין כי ביטוח לאומי החמקמק, גובה באופן שלדעתי בלתי חוקי, ב"ל על אף שבחו"ל גובים ביטוח לאומי מבעלי ויזת עבודה או סטודנט. את הדרישה לב"ל בקשו מאתנו בהצתה מאוחרת ולכן דרשנו כספים המגיעים לנו מביטוח לאומי (לאחר שחייבו אותנו לשלם אותו)בשלב מאוחר, מהתאריך המוגדר בחוק.כרגע אנו מקיימים תביעה נגד בטוח לאומי, בעבור כספים המגיעים לנו מתקופה זו(קצבת ילדים). לא תבעתי מענק לידה כי שאלו אותי בפירוש אם ילדתי בבית ולמרות שיכולתי להביא מסמכי בית חולים מאנגליה, העדפתי לא להסתבך בשקרים-עניין של סגנון.

בקיצור באופן מעשי במידה והייתי יולדת בבית חולים באנגליה יכולתי לקבל מענק לידה בישראל דרך ביטוח לאומי-
על אף שניתן ללדת באנגליה במסגרת שרותי הבריאות הכללים, אין הביטוח הלאומי בארץ מכיר בזכאות למענק לידה שנעשה בבית בארץ או בחו"ל.
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אולי מרכזי לידה יהיו הפיתרון ליולדות בקבוצה הזו?
לא תודה.
אני לא חושבת שהלידה שלי היתה בסיכון, ואני כן חושבת שהמקום המתאים לה ביותר היה בבית.
בפרוטוקולים של אמה"י קיבלתי "עובר" (עם כמה כסת"חים מעבר לסטנדרט), בפרוטוקול של משרד הבריאות - לא.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

חברות, אולי כדאי לחשוב על כך שגם מילדות הבית לא לוקחות כל לידה...
אני כמובן מדברת על מרכזי לידה מהסוג שיש בחו"ל - לא על "מרכז לידה בתה"ש" שהוא בעייתי גם בעיני.
אבל יולדת שגרה מרחק שעתיים מבי"ח ומוכנה לנסוע לאילנה שמש לא ברור לי מדוע זה נשמע רע_ או _לא תודה שתלד במרכז לידה שמציע לידה מילדותית לא התערבותית, שהמדינה תממן (כמו בבי"ח) והיולדת תזכה בכל ההטבות.
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כי אני רוצה ללדת בבית, ולא רואה שום סיבה למה לא.
ונכון - אני לא מגדירה לידות אצל אילנה כלידות בית (וההבדל בין שם לבין מרכז הלידה האידאלי הוא באמת לא גדול) - כי זה לא בבית. (וכבר היינו בדיון, אז מראש: זה לא מפחית מנפלאותן, ומהיותן לא בית-חולימיות, אבל לא בית. נדמה לי שהסכמנו על "לידה אישית".)
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

נראה לי שהגענו למבוי סתום... בכל זאת אשאל האם את בגישה של הכל או לא כלום?
לדעתי התעקשות על כך שכל אישה תוכל ללדת בבית תוביל לכזו התנגדות של הממסד שהתוצאה תהיה הקיצוניות השניה. אבל ייתכן שאני טועה.
אני מבינה את התיסכול של מי שמיסוד לא יפתור עבורה את המצב, ולא יאפשר לה ללדת בבית באופן "לגיטימי"
הסכמנו על לידה אישית אין פירושו, כך לדעתי, שאין שום מגבלה משום סוג שהוא, אני צנועה בתקוותי - מקווה שטווח האפשרויות יגדל.
עוד דבר - חברה הציעה שכמה ארגונים שפועלים בכיוון יתאחדו (נשימקו, אמה"י, באופן, ואולי עוד ארגונים) ואז אפשר לפנות בבקשת עזרה לשתי"ל.
<ממשיכה להעלות רעיונות>
יונת_שרון*

ממשיכים ללדת בבית

אם לסכם, השאלות הרלוונטיות הן:
  1. למה חברת הביטוח הפסיקה את הביטוח למיילדות הבית?
  2. האם נהלים שיוכרו ע"י פקידי השלטון יגרמו לה לבטח אותן שוב?
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

אבל יולדת שגרה מרחק שעתיים מבי"ח ומוכנה לנסוע לאילנה שמש לא ברור לי מדוע זה נשמע רע או לא תודה שתלד במרכז לידה שמציע לידה מילדותית לא התערבותית, שהמדינה תממן (כמו בבי"ח) והיולדת תזכה בכל ההטבות.
ראשית, מפני שהיא מרגישה ורוצה אחרת וצריך לקחת את הרצונות שלה בחשבון.
שנית, מפני שבתהליך שהיא עוברת עם מיילדת קבועה מראש אינו דומה ל"נחיתה" על מרכז לידה בו אינך מכירה את המיילדות ולא עברת איתן שום תהליך. יש מדינות בהן המדימה מכתיבה ליולדת מי המיילדת, בית או בית חולים, אבל היא זוכה לליווי ממנה במשך ההריון, זו גישה הרבה יותר אישית מאשר ליפול על מישהי שאת לא מכירה ברגע שאמור להיות אחד הרגעים הכי אינטימיים בחיים שלך, את לא חושבת?
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

אני דווקא חושבת הרבה מאוד (-;
אבל אני באמת לא מבינה את הטענה הכל כך חזקה נגד מרכזי לידה - בקנדה, בהולנד, בגרמניה, יש מעקב הריון ע"י מילדת והיא זו שמיילדת את היולדת - ראי דבריהן של מ י ואיבי ב מיילדות בית ציפיות ומציאות.
נראה לי שיש בילבול בין מה שבארץ קוראים לו - לא בצדק, מרכז לידה לבין מרכזי לידה שיש בעולם ומציעים שירות מילדותי.

ואני שוב מבהירה שלדעתי בפעילות לשינוי חברתי כדאי לשים לב שלא שופכים את התינוק עם המיים שלא פועלים בגישה של הכל או לא כלום.
ואין פירושו שאינני מכבדת את רצונן, תסכולן, והבאסה של מי שלא יוכלו ללדת בבית גם אם ימוסדו לידות הבית.
כך שאם אוסיף על השאלות של יונת בעניני הביטוח שיש שאלות / משימות נוספות:
1) ניסוח פרוטוקול ע"י מילדות הבית ורופאים אוהדי הרעיון שיצי חלופה לפרוטוקול המתגבש במ. הבריאות.
2) פעילות פליטית - חוקית כדי לתת מקום לפרוטוקול כזה (אפשר לתקוף בבימ"ש את משרד הבריאות על שפעל באופן לא סביר בעת גיבוש הנהלים)
3) איזו פעילות הסברתית רוצים לעושת
4) איזו פעילות חקיקיתית / משפטית רוצים לעשות
5) האם רוצים להקים מרכזי לידה או רק לקדםאת לידות הבית
6) האם רוצים שכל אחת תוכל ללדת בבית או שמסתפקים בכך שרוב היולדות יוכלו ללדת בבית.
7) את מי אפשר לגייס לטובת השינוי.
8) לקבוע סדר עדיפויות לפעילות מה קודם למה
9) לקבוע תהליכי עבודה - האם כל משימה בנפרד, האם יש קבוצות שונות שיעבדו במקביל על מטרות שונות.
10) כיצד לגייס כספים לנושא - פעילות חברתית עולה כסף.

כולן מוזמנות להוסיף רעיונות / נקודות שצריך לקבל בהן החלטות.
אם יורשה לי לומר - לא ברור לי הכיוון שהדף מתפתח בו... במקום לחשוב על דרכים מעשיות הוא הופך לדף הוצאת קיטור (לגיטימית בעיני) שבו אני מותקפת על הצעותי ומוצאת עצמי מסבירה לאלמונית מסויימת (וגם לכרמית ורוקדת) מדוע היא לא תוכל ללדת בבית גם אחרי המיסוד.
מבחינתי - תלדי בבית באמצע המדבר ללא אמצעי פינוי לבי"ח, אחרי 5 לידות קיסריות, לא אני קבעתי שאסור לך לעשות כן ולא אני הכתובת לתיסכול והביקורת.

אם לא שמתן לב אני בצד שמנסה לחשוב איך אפשר לשפר את מצב הנשים הישראליות לא בצד שאוסר לידות בית....

נדתה לי שתרמתי רעיונות רבים, אני מודה שאתן מוציאות לי את הרוח מהמפרשים ואת החשק לתרום את כישורי הארגוניים, המשפטיים והאחרים לטובת העניין
<קולות אחרים מוזמנים להשמע פה>
יום טוב ובהצלחה
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אבל פילונית (אמרה הג'ירפה) - נוסח כבר פרוטוקול ע"י מיילדות אמה"י. הוא מגדיר נדמה לי שלוש רמות סיכון.
A - יולדות בסיכון נמוך. אין בעיה ללדת בבית
B - יולדות בסיכון בינוני - יכולות ללדת בבית, עם "חגורת בטיחות" (אמבולנס בכוננות, שתי מיילדות וכו').
C - יולדות בסיכון גבוה, שלא כדאי שילדו בבית (ומיילדות אמה"י לא יהיו מוכנות ליילד).
ההגדרות הן יחסית שמרניות, ונועדו לרצות את משרד הבריאות - והן יותר מוגבלות ממה שהיה עד הגדרתן, ולאו דווקא מתוך נטילת סיכון, אלא פשוט מתוך "כניסה לראש" של הממסדים, וזהירות עם הדברים שמפחידים אותם.

עדיין, משרד הבריאות הציע קרטריונים הרבה יותר נוקשים, שכמעט אף אישה אינה עומדת בהם (לפחות אישה שיש לה רחם, כמאמר נירית).
לא נראה לי סביר לקבל את הקריטריונים האלו, ששוללים זכות בסיסית ביותר של נשים רבות שאין שום סיבה עניינית שלא ילדו בבית (גם "חגורת הבטיחות" היא בעיקרה כסת"ח, ברוב המקרים, אבל מקובל עלי - בהחלט חשוב גם לכסת"ח את המיילדות).
לא מדובר על יולדת במרחק שלוש שעות מבי"ח אחרי 5 קיסריים עם תאומים. מדובר על מישהי אחרי קיסרי אחד (וזו לא לידה בסיכון!), על מישהי שהקיאה רוב ההריון, על מישהי שבלידה קודמת (בנסיבות שונות לחלוטין מההריון הנוכחי) נולד לה תינוק קטן או גדול, על מישהי שעברה את שבוע 41 (כן!). דברים בסיסיים.

זכותי הבסיסית ביותר היא ללדת בבית שלי.
מאבק על הזכות למיילדת (כי ללדת אפשר גם לבד) שלא יכלול מקרים עם טיפה גוון אפור, מבחינתי לא שווה כלום. זה לא מאבק על רוב היולדות, אלא על מיעוטן. אפשר לעשות סקר פה באתר, מי מיולדות הבית עומדת בקריטריונים הבלתי אפשריים שמשרד הבריאות הציע.
לא מדובר על "בכל מצב". גם היום לא בכל מצב המיילדות יסכימו ליילד בבית.
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אה, ולגבי "לידה אישית" - התכוונתי, שבסופו של דיון, הסכמנו שלידה אצל אילנה היא לא לידת בית, אלא לידה אישית, שזה מצוין אבל לא אותו דבר.
כשהתחלתי את הבירורים שלי לגבי מקום הלידה, מרכז לידה נשמע לי אידאלי, ולידת בית פשרה כי אין מרכז לידה (אז עוד פחות מהיום). בהמשך הבירור, הבנתי, שמה שאידאלי עבורי הוא לידת בית. לא מרכז לידה - ואני מתכוונת גם למרכז הלידה האידאלי, לא רק לקיים. עצם היציאה מהבית שלי והמעבר לטריטוריה אחרת, שבה אני אורחת, הוא בעייתי.
במסגרת חופש הבחירה, אני חושבת שמצוין שיהיו גם מרכזי לידה - אבל זה לא תחליף, ומי שבאמת מסוכן מדי שתלד בבית, מסוכן מדי גם שתלד במרכז לידה - היא צריכה בית חולים (ידידותי, תומך - אבל רפואי).
נועה_ברקת*

ממשיכים ללדת בבית

מוציאות לי את הרוח מהמפרשים ואת החשק לתרום את כישורי הארגוניים, המשפטיים והאחרים לטובת העניין
אוי ווי... אל תתייאשי מזה בכלל. ברוך בואך למועדון גדול של מי שמנסה לשנות ונתקל בבעיות. יש כאן הרבה חילוקי דיעות, סדרי עדיפויות שונים והרבה מאד ידע לא שלם. כלומר, הרבה מאד ידע שמחולק לפיסות קטנות אצל הרבה אנשים, כך שאין ממש תמונה שלמה.
זה נושא שצריך ללמוד אותו ובעיקר לשמוע קודם כל מהמיילדות ומהיולדות בבית מה הן רוצות, מה הבעיות שהן ניצבות מולן ואיך הן היו רוצות שנעזור להן. לכן, הרעיון של מפגש הוא נכון. תהליכים כאלו מטבעם הם מפרכים, מעלים המון עניינים בין אישיים, המון תסכול וחוסר הסכמה. צריך תמיד לזכור שמעבר לכל זה יש מטרה ולזכור מהי.
אני הייתי אומרת שהמטרה שלנו היא להבטיח לכל אישה שרוצה בכך ללדת בבית. כלומר, לתמוך בכך שהפרוטוקולים וההנחיות שגובשו על ידי מיילדות הבית יאומצו על ידי הממסד, יוכרו על ידי חברות הביטוח ויאפשרו למיילדות לקבוע את חוקי הגילדה שלהן. תמיד יש שוליים וזכותם להתקיים ולהקים לעצמם גילדות משלהם...
יונת_שרון*

ממשיכים ללדת בבית

Pלונית, אני בכל זאת רוצה לנסות למקד:
כרגע האיום על לידות בית הוא נושא הביטוח. לכן הפעילות צריכה להתמקד בהחזרת הביטוח. אם נהלים, חקיקה וכו' יעזרו -- נפלא. אבל אם לא -- חבל סתם להוציא אנרגיה בכיוון שלא יעזור.
ולגבי מרכזי לידה: זה יכול להיות דבר נהדר, אבל זה לא ממש קשור להצלת לידות הבית.
מישהי_בהריון*

ממשיכים ללדת בבית

פילונית,חבל שאת לוקחת את דבריי ודברינו כהתקפה אישית. אף אחת ובוודאי שלא אני פנתה אלייך באופן אישי כאחראית למצב הנוכחי. תרגיעי את האגו (-;
אני דווקא באה בטרוניה כלפי מיילדות אימה'י שמבקשות עזרה ותמיכה במאבק לגיטימי וצודק אולם עדיין לא החליטו באיזה צד הן,למעשה, ומה הן רוצות.מה הן רוצות כקבוצה מגובשת.
אני,בתור יולדת שפונה אליהן בשעת הצורך,מרגישה שאני לא מקבלת מענה הוגן לצורך שלי.ואם אין להן כוונה להכליל אותי בתוך קבוצת היולדות בפוטנציאל שהן מוכנות לקבל-עדיף לי להשקיע את מאמצי ומאבקי בנתיבים אחרים.
עכשיו זה יותר ברור?
ןאם כבר הגעתי עד הלום (-: נקודה נוספת למחשבה. יש לא מעט "באופניות" שילדו בניתוח קיסרי בגלל מצב פתולוגי חד פעמי כמו מנח עכוז או תאומים וכד'. זאת אומרת שאף אחת לא חפה מאימת הקיסרי. כל יולדת צריכה לזכור זאת. היום זו אני,אולי מחר זו את. אולי מחר את תהיי ב"רשימה השחורה". ולכן המאבק של מיילדות הבית,הוא גם המאבק של כל יולדת ויולדת. כי כל אחת יכולה למצוא את עצמה הופכת להיות "יולדת בסיכון".
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

מוציאות לי את הרוח מהמפרשים ואת החשק לתרום את כישורי הארגוניים, המשפטיים והאחרים לטובת העניין
חס וחלילה. הצעת כאן הצעות נהדרות וחשובות, חלק מהעניין כאן הוא שמתפתח דיון ומטבע הדברים לא כולן מסכימות על הכל, מטבע הדברים עולים חילוקי דעות וגם מנסים לראות מה יותר חשוב ממה, זו לא סיבה להתיאש. יש לך רוח במפרשים רק באוירה של הסכמה טוטאלית? מה עם דיון שמקדם את העניין שבו לכל אחת יש מקום להגיד את מה שחשוב לה? אל תוותרי כל כך בקלות, חבל בשביל כולנו.
אילנה_לשם*
הצטרפות: 17 ינואר 2003, 19:40
דף אישי: הדף האישי של אילנה_לשם*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אילנה_לשם* »

משהי בהריון יקרה !

אני מאד שמחה שכתבת כאן .

אני לא מבינה למה כל העלהום הזה ( לא פה בדף אלא של הממסד)
נגד לידת בית אחרי קיסרי
הלא ידוע שהסיכון העיקרי הוא פתיחת הצלקת וזהו ארוע נדיר מאד סטיסטית

אני חושבת שבתי החולים עושים עוול גדול מאד לנשים יולדות שיש בעברן קיסרי מסמנים אותנו כאילו אנו באיזה סכנה נוראית.

כמה היסטריה יש סביב העניין הזה

בלידה השניה שלי הבנתי שאני מסומנת ומיועדת לקיסרי נוסף....
ניסיתי לידת בית אצל מילדת שבדיעבד לא שלמה עם ויבק..... והלידה הסתיימה בבית חולים.... גם בגיני כמובן.
ורק בלידה השלישית ילדתי בבית עם מיילדת מדהימה שהיתה לגמרי בעניין.

היום אני יודעת שגם מיילדת הזו כמעט לא מקבלת ויבק והממסד מחפש אותה בפינה ומתייחס למיילדות בית שלוקחות ויבקים כאילו שעשו פשע ( ראו -את עניין המיילדת המסוכנת מהעיתונות )

זאת בעיה כי מילדת בית שלוקחת אישה לאחר קיסרי מוטב שתהיה שלמה עם העניין

וגם אלו שרוצות ומוכנות צריכות להתמודד עם המוסד העויין

אני לא אשכח ( מוטב שכן אבל קשה לי)
את אחראית חדר לידה באסף הרופא שהיתה מזועזעת ממני שילדתי בבית ואמרה לי אני לא הייתי נוגעת בך - את לא שלמה
ובאמת הייתי לא שלמה אחרי שיצאתי ממנה ובטח שלא הייתי נותנת לה לגעת בי...
אז זו המציאות שלנו
מציאות לא קלה
אז אני מבינה אותך
מאחלת לך לידה טובה ועוצמתית
ליבי עימך והלוואי שיכולתי לעזור- אם יש דרך בה אוכל לעזור תגידי.... אולי יש משהו
אילנה
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

אמנם הדף נפתח במטרה לפעול להמשך לידות הבית - ואז דבריך יונת שרון, אכן מדוייקים ואני אף מסכימה עם הנוסח של נועה ברקת :
הייתי אומרת שהמטרה שלנו היא להבטיח לכל אישה שרוצה בכך ללדת בבית. כלומר, לתמוך בכך שהפרוטוקולים וההנחיות שגובשו על ידי מיילדות הבית יאומצו על ידי הממסד, יוכרו על ידי חברות הביטוח ויאפשרו למיילדות לקבוע את חוקי הגילדה שלהן. תמיד יש שוליים וזכותם להתקיים ולהקים לעצמם גילדות משלהם...

יחד עם זאת, לטעמי יש לפעול בו בזמן גם להקמת מרכזי לידה - לדעתי הללו שלובים יחד ולא שני נושאים נפרדים. כלומר, יונת, בניגוד לטענתך שזה לא ממש קשור בעיני זה קשור ועוד איך. שכן כפי שכתבתי בראשית דברי בדף זה, לדעתי יש לתכנן בראיה רחבה של חופש בחירה בלידה ולא חופש לבחור ללדת בבית, מה גם שלמקרה שלא יצלח האחד עדיין תהיה החלופה שהיא הרע במיעוטו. (לעומת זאת אם הפעילות תהיה לטובת לידות בית והיא לא תצלח, יהיה מאוד קשה לשכנע שמרכז לידה הוא נכון - הפעילות והפעילות יסווגו כ"לא מבינות" חריגות" או כל תיוג אחר שיאפשר לסתום את הגולל על לידה לא רפואית)

מישהי בהריון, לגבי נקודה נוספת למחשבה. ברור לי שמחר זו יכולה להיות אני - וזה מחזיר אותי לתשובה שנתתי ליונת. בעיני מרכזי הלידה יכולים להיות חלופה עבור יולדות (אולי אני) שלא יוכלו ללדת בבית. יותר מזה אני מאמינה שככל שיהיו יותר חלופות לבי"ח ולידה רפואית כך ייטב לכולנו, ואני מאמינה שאפילו ללדת בבי"ח יהיה פחות התערבותי/רפואי אם האקלים סביב הלידה ישתנה, אם ההגדרה של לידה נורמאלית תתרחב. מאמינה שאז מרכז לידה יהיה מקום ללידה מילדותית ולא בי"ח בתחפושת שעולה הרבה כסף.

ורוקדת, לשאלתך, יש לך רוח במפרשים רק באוירה של הסכמה טוטאלית? ואם כן?! אז מה?
וענינית? כן, לא בא לי לפעול באוירה של תוקפנות ועוינות גם אם הן לא מופנות כלפי. למרות נוסח שאלתך הטואטאלי - לא נדרשת הסכמה טוטאלית אבל אני כן מחפשת "אי הסכמה ענינית" (מהסוג שיונת למשל מציעה, או שמישהי בהריון ניסחה בהודעתה האחרונה). לא בא לי על אוירה מילחמתית ולא בא לי כעס גם אם הוא לא מופנה כלפי.
מה עם דיון שמקדם את העניין שבו לכל אחת יש מקום להגיד את מה שחשוב לה? הרגשתי היתה שהדיון לא מתקדם בכיוון כזה, אלא בכיון אחר - כפי שציינתי.

הצעת כאן הצעות נהדרות וחשובות_ _אל תוותרי כל כך בקלות, חבל בשביל כולנו. תודה {@

ועכשיו אאמץ את המלצתה של יונת מפעם ואתאמן בלשתוק (-: (טוב, האמת הצעת שאתאמן בלהקשיב, אבל אולי אקח את זה Pרה Pרה P-: )

מקווה שהועלתי במשהו.
נועה_ברקת*

ממשיכים ללדת בבית

לטעמי יש לפעול בו בזמן גם להקמת מרכזי לידה - לדעתי הללו שלובים יחד ולא שני נושאים נפרדים
שני הנושאים קשורים בכך שהם שני תתי נושאים של הנושא: כל אישה זכאית ללדת כרצונה. ואפילו הם שייכים לתת הנושא של: כל אישה זכאית ללדת כרצונה בסביבה טבעית (להבדיל מכל אישה זכאית ללדת כרצונה בניתוח קיסרי..)
זה לגיטמי שיהיה קידום הנושא הרחב יותר. אם זה מה שמדבר אליך ואל נשים נוספות.
לפי הבנתי, הקריאה של מיילדות הבית היא לסייע להן בתת הנושא של לידות הבית. זהו גם לפי הבנתי הנושא הכי בעייתי כרגע, מאחר וכבר הוקם מרכז לידה בישראל ואם יוכח שהוא כלכלי, יקומו עוד אחרים מן הסתם.
<נועה מתאמנת בחשיבה נמרצת על דברים. זה מועיל לחידוש תאי המוח הפגועים שלה>
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מרכז לידה הוא לא אלטרנטיבה למי שלא יכולה ללדת בבית (מסיבות שתלויות בה/בהריון, ולא מסיבות סביבתיות כמו מרחק מבי"ח וכדומה, שאז זה כן פתרון) כי היא גם לא תעמוד בקריטריונים של לידה במרכז לידה. גם לידה במרכז לידה אמורה להיות רק לידה בסיכון נמוך (ובאותה מידה של צדק).

אני מאד מקווה שאת לא רואה את דברי כהתקפה. אני רק מציינת שהשליחה שלך אותנו (נשות קבוצת סיכון B) למרכז לידה, היא לא פתרון.
אני כן חושבת שההתמקדות שלנו צריכה להיות בנושא לידות הבית - ולא במרכזי לידה, פשוט כי זה פיזור כוחות, ובשביל מרכז לידה צריך קודם כל גוף כלכלי שיבחר לעשות את זה - ואז סביר שהוא יוכל גם להשיג את הרשות החוקית לכך. לדעתי, אין טעם בהחלטה תיאורטית, שלא תמומש בפועל - בעוד לידות בית עם מיילדת עלולות להפסיק להתקיים, לפחות במתכונתן הנוכחית, אם לא נפעל.
בהמשך, או אולי אפילו במקביל אבל כנושא נפרד, אפשר לפעול גם בכיוונים אחרים המגבירים את חופש הבחירה בלידה, ואת הכבוד ליולדת (גם בבי"ח).
זה בעצם ארגון נשים קוראות ללדת - אבל כאמור, הוא די רדום.
כאן מדברים בעצם על כינוס חירום להצלת לידות הבית. כי זה הנושא הכי בוער ומיידי.
יונת_שרון*

ממשיכים ללדת בבית

Pלונית, יש לי תחושה שיהיה אפשר להתקדם הרבה יותר בשיחה פנים אל פנים. אני מציעה שנחכה לפגישה אצל רונית קופליס, ואחר כך (או קודם) נארגן פגישת צפוניות. לרונית לא אגיע, אבל לפגישה ב-שרה לה וצפונה סביר שכן (אם תהיה).
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

ממממ (מתאמנת בהקשבה פעילה (-:)
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

מאחר וכבר הוקם מרכז לידה בישראל ואם יוכח שהוא כלכלי
כרגע אין אף מרכז לידה בישראל, ולא יהיה כזה עד שיעבור החוק בכנסת. חדרי הלידה הטבעית בבתי-החולים הם לא מרכזי לידה, גם אם קוראים להם בשם זה. אין בעיה מהבחינה הכלכלית - בהנחה שהבט"ל ישלם למרכזי הלידה את אותם דמי אישפוז שמשולמים לבית-החולים, כיוון שלידה במרכז לידה הרבה יותר זולה מלידה בבית-חולים.

החשיבות של חוק "מרכזי הלידה" הוא ההוצאה של הלידה מידי בתי-החולים. כאשר החוק יאפשר להעביר את דמי האישפוז לגופים חיצוניים, הדרך ללידות-בית במימון המדינה תהיה הרבה יותר קצרה.

אולי אפשר לפעול גם דרך משרד האוצר (למישהו יש קשרים שם?) כיוון שלידות-בית ומרכזי לידה יוזילו מאד את הלידה ואת ההוצאות הנילוות (קראתי פעם סקירה בנושא, אולי של ה-WHO). אולי אפשר למכור להם את העסק בעטיפה של "הפרטת הלידה"?

אני מסכים שהמטרה כרגע היא הצלת לידות הבית. אני לא רואה דרך אחרת להחזיר את הביטוח חוץ ממיסוד. כיוון שאני מאמין שמיסוד לידות הבית יגיע בכל מקרה, עדיף שהוא יקבע עם מעורבות גבוהה ככל האפשר של אמה"י ושל האנשים הנוכחים כאן, ביחוד לטובת יולדות מ"קבוצה B".
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

אני רק מציינת שהשליחה שלך אותנו (נשות קבוצת סיכון B) למרכז לידה, היא לא פתרון
אני מקווה ומאמינה שמעורבות אמה"י במיסוד תוביל לכך שקבוצה B תוכל ללדת בבית.
ואגב אני לא שולחת אף אחת לשום מקום (-: (ולא אני לא רואה בדבריך התקפה עלי)

<Pלונית לא באמת יכולה להתאפק ולא לענות D-: >

גיא,
מסכימה עם כל מילה.
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

אני מעוניינת לקבל כמה הבהרות, ומצטערת מראש אם פיספסתי משהו מהכתוב למעלה
(1)האם הוגשה כבר הצעת חוק בנוגע לליידות במרכזי לידה?ואם כן מי
עומד מאחוריה? איזה חברות כנסת מקדמות את נושא הלידות
הטבעיות או תחומים קרובים?
(2)בנושא הביטוחי במידה ותושג חברת בטוח שתהיה מוכנה לבטח לידות
בית, האם משבר לידות הבית יחלוף? אם כן, אז ניתן למצוא חברת
ביטוח מחו"ל המספקת ביטוח לנשים יולדות בבית המבטחות לדוגמה:
באנגליה או הולנד.
} ועוד שאלה בסיסית האם אנו מדברים על ביטוח מקצועי של מיילדות
בית, או סוג אחר של ביטוח?

יש לי מספר קצות חוט (קשרים אישיים), שיתכן ויוכלו לסייע בעיקר
בתחום הביטוח.
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

1 גילה גמליאל מנסה לקדם הצעה לחופש בבחירת מקום הלידה, שתאפשר מרכזי לידה ולידה בבית, בכפוף לקריטריונים של משרד הבריאות.
2 החברה שביטחה את המיילדות עד היום היא LLOYDS הבריטית. היא ממשיכה לבטח מיילדות בית במדינות אחרות. מדובר בביטוח מקצועי של המיילדות.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

מוסיפה על גיא - אנחנו רואים בעיה ב קריטריונים של משרד הבריאות משום שמי שקובע אותם לא קשור כלל בלידות בית (שלא לומר מתנגד להן...)
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

היא ממשיכה לבטח מיילדות בית במדינות אחרות
אילו מדינות? מה ההבדל / הנימוק?
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

היא ממשיכה לבטח מיילדות בית במדינות אחרות ממה שהבנתי, רק במדינות שיש הכרה ממשלתית בלידות בית. המיילדות הן עובדות מדינה.
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

לפי הבנתי, לחברת הביטוח חשוב שיהיה פרוטוקול שמחייב את המיילדות (פחות משנה אם מי שאוכף את הפרוטוקול היא המדינה או גוף אחר). החשש הוא ממיילדת שתחליט החלטות (כמו להמנע מהתערבות או ממעבר לבית-חולים) לא על בסיס רפואי בלבד, ובכך גם תסכן את היולדת וגם תחשף לתביעה (אותה חברת הביטוח תדרש לכסות).

נכון שאותו דבר יכול להיות אמור גם לגבי כל מיילדת, אחות או רופא שהם עובדי מדינה, אך במקרה שלהם אי-קיום הפרוטוקול יעלה להם בשלילת רישיון - ולדעת החברה זה כנראה מקטין את הסיכון.
אם_פי_3*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אבל יש פרוטוקול של מיילדות אמה"י, ונדמה לי שכולן חתומות עליו, וגם אם לא - זו נראית לי בעיה ממש קטנה, כי כולן מסכימות עליו.
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

תודה לכם ולכן על התשובות,עוד קצת הבהרות:
(1) מה המצב כרגע, המיילדות בית ללא ביטוח מקצועי ולכן לא מקיימות לידות בית או לוקחות את הסיכון על עצמן?
(2)הביטוח המקצועי הופסק בשל העדר פרוטוקול המפרט את הקריטריונים של משרד
הבריאות, או בשל סיבות אחרות?
(3)מי (שמות, תפקידים, וועדות) אחראי על הנושא במשרד הבריאות?
(4)כל עוד לא היה מיסוד, הביטוח המקצועי התנה תנאים, כגון המיילדת תוכל ליילד נשים
המוגדרות בסיכון נמוך, וכו'...
(5) האם משהו נפגש עפ גילה גמליאל על מנת להבהיר לה את עמדת אמה"י או נשימקו?
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

בררתי קצת, והבנתי שסוכנות הביטוח מדנס, מתמחה במה שקשור לביטח אחראיות מקצועית בתחום הרפואה, האם משהו שוחח איתם כבר?

גיא, בהמשך לתשובתך האחרונה מדוע חברת הביטוח אינה קובעת פרוטוקול בעצמה, מעצם היותה גוף כלכלי המחשב את סיכוניו האקטואריים מחד, אך מעוניין לפתוח את שירותיו לכמה שיותר לקוחות, מאידך?
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

שיפון,
1)
מילדות הבית מפסיקות לילד בבית - כל אחת עם תום הביטוח שלה. יש מי שטוענים שחלקן ממשיכות לילד ללא ביטוח תוכלי לקרוא ב הפסקת ביטוח למיילדות בית
2) לא ברור לנו מדוע הופסק הביטוח המקצועי - המילדות אולי קיבלו הסברים.
3) יש קישור בפרוקטוקול הדיון של הועדה עם גילה גמליאל וגם באתר פה, ויש לי מה שכרמית שלחה לי - פרוטוקול (סיכום?) הועדה שישבה על מנת למסד את העניין
4) אין לי מושג
5) היה דיון בכנסת בהנהגת גילה גמליאל
את יכולה לקראו בדף מאמרים על לידות בית

בגדול נשימקו פעלו לפני איזה זמן אבל נדמה לי שהפעילות התמסמסה.
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

שסוכנות הביטוח מדנס, מתמחה במה שקשור לביטח אחראיות מקצועית בתחום הרפואה, האם משהו שוחח איתם כבר?
הם היו הנציגים בארץ שביטחו את מיילדות הבית.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

גיא, בהמשך לתשובתך האחרונה מדוע חברת הביטוח אינה קובעת פרוטוקול בעצמה, מעצם היותה גוף כלכלי המחשב את סיכוניו האקטואריים מחד, אך מעוניין לפתוח את שירותיו לכמה שיותר לקוחות, מאידך?
אולי זה רעיון טוב להציע? כפיתרון למצב
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

מדוע חברת הביטוח אינה קובעת פרוטוקול בעצמה
אבל יש פרוטוקול של מיילדות אמה"י, ונדמה לי שכולן חתומות עליו, וגם אם לא - זו נראית לי בעיה ממש קטנה, כי כולן מסכימות עליו.
אני לא בטוח שכולן מסכימות עליו (אני חושב שיש מיילדות שמתנגדות באופן גורף לקיום של פרוטוקול כלשהו). בכל מקרה, כל עוד אין גוף שדואג לאכוף את הפרוטוקול (לחברת הביטוח עצמה אין את הכלים לכך), אין לקיומו משמעות.

כל עוד לא היה מיסוד, הביטוח המקצועי התנה תנאים, כגון המיילדת תוכל ליילד נשים המוגדרות בסיכון נמוך, וכו'
כרגע הבט"ל משלם "דמי אשפוז" רק לבתי החולים (את זה החוק של גמליאל אמור לשנות). וגם אחרי שהחוק יעבור, כדי להגדיר יולדת בסיכון נמוך דרוש פרוטוקול מוסכם.
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

אני לא בטוח שכולן מסכימות עליו (אני חושב שיש מיילדות שמתנגדות באופן גורף לקיום של פרוטוקול כלשהו). בכל מקרה, כל עוד אין גוף שדואג לאכוף את הפרוטוקול (לחברת הביטוח עצמה אין את הכלים לכך), אין לקיומו משמעות.
אני חולקת עליך... קח לדוגמה ביטוח לרכב, המיועד לבעל הרכב בלבד, בעל הרכב לא יאפשר נסיעה על הרכב למשהו אחר, מכיוון שאין הביטוח מכסה נוהג אחר-
ואם נחזור לענייננו המיילדות יכבדו את מסגרת הביטוח מכיוון שאם יחרגו מהמגבלות (הפרוטוקול)הן לא תהיינה מכוסות במקרה של תביעה.
היבט נוסף הוא הסכמתן של המיילדות להמצאותו של פרוטוקול וחוקיי השוק החופשי, יש ביקוש גבוה לכסוי רחב של מקריםמצד המיילדות אבל אין היצע של חברות ביטוח הנותן מענה לכסוי כזה במחיר סביר.
ההיצע והביקוש צריכים להפגש גם בעניין זה, אני משערת שזה חלק מהתהליך התודעתי הכרוך במיסוד לידות הבית, הפנטזיה נפגשת עם המציאות.
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

תודה על כל ההבהרות וההפנייות,נדמה לי שאני מצליחה סוף סוף להבין קצת ממה שקורה פה.
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

בביטוח רכב, החברה בודקת רק אם קיימת את תנאי הפוליסה בזמן התאונה. היא לא תבדוק (ולא יכולה לבדוק) אם הפרת את תנאי הפוליסה בזמן כלשהו לפני התאונה. גם ברפואה אין לחברה דרך לוודא את קיום "התנאים", אך המקרים בהם החברה צריכה לשלם הם המקרים בהם כן מוכחת רשלנות מצד המבוטח (מה שיכול להמנע אם הוא היה נתפש בפעמים קודמות שהתרשל, גם אם לא היתה פגיעה).

אני גם לא מאמין ש Lloyd's (או כל חברה גדולה אחרת) תמציא מודל ביטוחי חדש בשביל 13 מיילדות בית בישראל. זה ממש לא ביקוש גבוה, אפילו במונחים של חברת ביטוח ישראלית.
שיפון_1*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

מה שיכול להמנע אם הוא היה נתפש בפעמים קודמות שהתרשל, גם אם לא היתה פגיעה
יש הבדל בין אכיפה ופיקוח לבין ביטוח, ברפואה כמו גם בנהיגה, במידה ולא התמלאו תנאי הביטוח לא יהיה כסוי ביום הדין כלומר במקרה של תביעה - האינטרס הוא של המבוטח לקיים את תנאי הביטוח. לסיכום, פיקוח הוא עניין חשוב אבל עניינו לא כרוך ולא מותנה בנושא הביטוח.

אני גם לא מאמין ש Lloyd's (או כל חברה גדולה אחרת) תמציא מודל ביטוחי חדש בשביל 13 מיילדות בית בישראל. זה ממש לא ביקוש גבוה, אפילו במונחים של חברת ביטוח ישראלית.

טענתי המקורית היתה כי לבסוף המיילדות יצטרכו לוותר קצת על מנת להמשיך ולקיים את המוסד הנפלא הזה של ליידות בית, ולו רק בכדי להיות מבוטחות מקצועית. תיאור הביקוש הגבוה התייחס לקבוצת המיילדות ולא ביקוש של ביטוח מקצועי ללידות בית בקבוצת הביטוחים המיקצועיים.

באשר לטיעון שהעלת כאן, כן המיעוט של הביטוחים הוא בעייתי, כחברת ביטוח צריך לראות את העניין הזה בראייה לטווח ארוך שכן יש מגמת התרחבות בלידות הבית. היום אני נפגשת עם אבא שלי המהווה פיגורה בתחום הביטוח נראה מה אפשר לעשות.
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

האם אפשר להביא את הבת שלי (שנולדה בבית, והיא כבר כמעט בת 5...)?
שליחת תגובה

חזור אל “אתגרים ומכשלות”