בנתיים כתבתי את כל מיני הרעיונות שמסתובבים בראשי כבר איזה זמן:
נסיוני בסיעור מוחות מלמד, שכדאי תחילה להציף את כל הרעיונות כולם ורק אח"כ להתחיל לגבש (ולפסול), ולהסביר למה "זה" לא יעבוד....
(ככה יכול להיות רעיון א' לא מוצלח רעיון ב' עקום אבל הם ישתלבו לרעיון C מצויין).
בכוונה אני כותבת פה כדי שלפגישה אפשר יהיה כבר להגיע עם עוד פיתוחים ועיבודים:
פעילות לחופש בחירה בלידה
חוק ומשפט
הקמת מרכזי לידה עצמאיים - כבר היה בדיון בכנסת, מה קורה עם זה?
אישור ללידות בית - כנ"ל יש להמשיך את הפעילות, כך שמילדות בית ישתתפו בדיונים. לטעמי חשוב להבין שאם אנחנו רוצו "הכרה" של המדינה יהיה גם מיסוד של התחום, בעיני הוא לא רע כשלעצמו, (היה על זה דיון בדף אחר אולי ביטוח למילדות בית / מילדת בית מסוכנת בי-ם). אנחנו צריכות להשפיע על אופי המיסוד. אנחנו צריכות להתעקש להיות חלק מתהליך קביעת הדרישות - שימו לב שבעצם גם אמה"י עושות איזו תהליך של מיסוד.
לפעול לכך שיהיה המקרים תשלום של מל"ל לתומכי הלידה, התקציב שהוא "מענק אישפוז" ישלום במקום לביה"ח ל
למילדת הבית
למרכז הלידה
לרופאה המילדת (או הרופא)
רופא הילדים
הרופאה התופרת
(בקיצור אלו שבאים הביתה)
מענק לידה גם ליולדת בית שלא נרשמת בבי"ח - את זה אפשר להשיג הן ע"י שינוי חקיקה והן ע"י תביעה בבג"ץ בגין אפליה של יולדת בית למצוא יולדת בית שמוכנה לתבוע את המדינה... (כלומר לא לקבל מענק לידה כי היא לא הולכת לבי"ח ואז לתבוע כי הופלתה לרעה), בעצם אפשר לתקוף את העניין מהכיוון של: מה מטרת המענק?
חשוב לדעת שהמשמעות בטווח הקצר עשויה להיות התנגדות של בי"ח משום שהצעד הראשון של המל"ל יהיה ככל הנראה הפסקת תשלום מענק האישפוז לבי"ח.
ארגונים שיכולים לסייע (פה אולי יש עוד רעיונות)
ארגוני נשים – חוק : קולך, האגודה לזכויות הפרט, באונ' ת"א יש
הלב במשפט זו עמותה שפועלת בענינים משפטיים אולי אפשר יהיה לגייס את הצוות שעוסק בפרויקטים של חקיקה:
פרויקט ייעוץ וחקיקה
הפרויקט מהווה מערך לקידום חקיקה חברתית בכנסת, ובכלל זה ניסוח תקציב חברתי אלטרנטיבי לתקציב המדינה. מטרת הפרויקט הינה גיבוש וניסוח תגובה להצעות חוק המועלות בכנסת - במסגרת זו משמעים מתנדבי התנועה בדיונים בוועדות השונות של הכנסת את קולם של הנזקקים, ומביאים לתמורות משמעותיות בחוקים (דוגמת חוק המשכנתאות שהתקבל לאחרונה, אגרות בגין ייצוג בבתי משפט, הצעת התקציב ועוד); העלאת יוזמות חקיקה חדשות מרביתן ללא עלות תקציבית כלשהי. הרעיון המרכזי בפרויקט הוא שימוש בחקיקה ובתקציב ככלי חברתי רב עוצמה לתיקון עיוותים בחברה הישראלית.
לידת בית אולי לא מה שהם התכוונו אבל אולי שווה לעניין אותן/ם?
פעילות תקשורתית
כבר למפגש הקרוב להזמין כתבים שעשויים להתעניין בנושא:
רן רזניק – כתב בריאות של הארץ,
הכתבת שכתבה כתבות ביקורתיות על הפריות מבחנה (לא זוכרת שמה אבל היה דיון ממש עכשיו באתר)
הורים וילדים, להיות משפחה, באופן טבעי...
לאישה, את, לידי גלובס.
כתבי בריאות של ידיעות ומעריב, ערוץ 1/2/10 מקומיים.
תכניות בוקר.
לנסות לגייס מפורסמות שילדו בבית: אולי לגייס את סנדי בר שילדה בבית (אמנם בארה"ב אבל בכ"ז), אולי יש אחרות שחקניות / פוליטיקאיות
לנסות לעניין משרדי יח"צ / פירסום - אולי יהיה להם איזה אינטרס?, להזמין "מפורסמים" למפגשים המאורגנים – זה בד"כ יוצר בזזז תקשורתי.
להזמין חברות כנסת (אנחנו כבר יודעות שגילה גמליאל אוהדת, אולי יש עוד כמוה?)
פעילות הסברתית
אני לא יודעת איך לנסח בעדינות אז פשוט אומר – לשלוח ל"חזית" דווקא את אלו שעוברות כ"מיינסטרים" שלא יפסלו מייד כתמהוניות / הזויות D-: (והסליחה עם ההזויות שביננו...) – כדי שאפשר יהיה לדון בטיעון ולא בטוענים...
לשלוח לבעלי עניין את הספר /ים לידות בית בישראל, לידה פעילה, המוסף של באופן טבעי על לידות בית/ (ואולי גם טבעי ללדת שאינני מכירה טיבו)
לרופאים גניקולוגיים? (האם לבכירים? או אולי דווקא עדיפים החדשים שיש עוד סיכוי להשפיע עליהם...
אולי סטודנטים לרפואה? להציע להם את הספרים במחיר מוזל?
להשמיע קול בפורומים באינטרנט: להגיב שוב ושוב בעד לידות בית / טבעיות (אני מציעה לשים לב שזה יהיה בעד לידת בית ולא נגד לידה בבי"ח, לא פסילה של בי"ח שיוצרת אנטגוניזם וחוסר הקשבה)
להכין אולי דף שאלות (התנגדויות) ותשובות שאפשר להפיץ באינטרנט , לשלוח למי שמתענינת.
אולי אפילו לנסח איזה תקציר / פול של תשובות, שמסביר יתרונות הלידה הטבעית / ביתית
"לשכוח" עותקים של ספרים אלו בחדרי המתנה של רופאי נשים?
אם הספרים יקרים מידי - אפשר אולי לנסח איזה מסמך / חוברת ואז להשאיר אותה בחדרי המתנה של הרופאים.
לגייס רופאים תומכים / לא מתנגדים ללידת בית ולהפיץ אץ המידע בעזרתם?! שישמשו דוברים שיתמכו בעניין גם בתוך מחלקותיהם?
לאסוף נתונים של כל מילדות הבית (כמו שעשתה אילנה)
לתת מידע – יש המון הפחדה בעניין שחלקה לפחות מבוסס על חוסר ידע.
לכתוב עבודות באקדמיה – לעודד את מי שרוצים לכתוב עבודות כאלו, לשתף פעולה עם הסטודנטיות שמבקשות עזרה באתר?!
כסף לפעילות
קשרים עם מרכזי יולדות בחו"ל? אולי יש מישהו שיהיה לו עניין כלכלי בהקמת מרכז לידה כזה?
אולי יש תורמים שירצו לקדם את העניין?
לגייס את נעמ"ת / אחותי / ויצו – ארגוני נשים אחרים
גיוס כספים / שירותים ללא תשלום - זו שאלה שכדאי לחשוב עליה כרגע עוד אין לי רעיונות (אולי יולדת בית עשירה ?! (-: ) אולי דווקא מי שירצה לפעול נגד אפליית העניות במצב שקיים היום? כי זה בעצם תענוג של עשירות....
זהו הרעיונות הראשוניים שלי לעת עתה.
לסיום, אומר שבעיני חשוב חשוב! שלא ניפול לבור של "חופש ללידה טבעית" זה שונה מחופש לבחור לידה כרצוני
ולמה אני מכוונת?!
עלינו להחליט אם אנחנו רוצות לפעול להגדלת חופש הבחירה של נשים בעניני פוריות או להגדיל את החופש לבחור לידה טבעית.
אני מעדיפה את האפשרות הראשונה למרות שהמשמעות היא שיהיו נשים שיבחרו אחרת ממני, אחרת עד כדי כך שאחשוב שהן ממש עושות רע... (קיסרי אלקטיבי למשל).
המגמה של התחברות אל הלידה הטובה – פעילה – מילדותית לא התערבותית גורמת לעיתים ללחץ לא סביר על יולדות שרוצות אחרת (כלומר רוצות בי"ח – אפידורל – לידה רפואית)
זה מתבטא בנסיונות לשכנע שלא לקחת אפידורל עד כדי הפעלת לחץ לא סביר) , לחץ גדול מאוד להניק - אנחנו אמנם מדברות על נתנו בקבוק תמ"ל למי שכתבה הנקה בלבד אבל כמה מחברותי יצאו פצועות מבי"ח בשל לחץ להניק למרות שהן חקרו, למדו והחליטו מטעמים שונים שלא להניק.
עבורי הפעילות רלוונטית אם היא מגדילה את החופש לכולן, גם לאלו ששונות ממני (כלומר טועות P-: )
>איך, איך אני שוב באופוזיציה? תומכת במיסוד וגם בחופש לבחור אחרת מאיתנו.... (-;<
עבורי אם אני פועלת להגדלת החופש זה צריך להיות גם החופש לעשות מה שאנחנו חושבות שהוא פחות רצוי...
בצד המעשי - אני יכולה לתרום במעט הבנה משפטית (ללא נסיון בתחום, אבל אני זוכרת שמ-י היתה עו"ד...
וביכולת לנסח מסמך פרו לידה טבעית שאותו נוכל להפיץ.
(יש לי גם רעיון להדפסה זולה של עלונים, כתבתי המון, אני מתעצלת לפרט אבל אם וכאשר נהיה שם בהחלט יש דרכים לעשות את זה זול יחסית)