האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
ואני תוהה - למה לא אלינו? לברק הגיבור יש חדר גדול ומרווח, ב-ד-י-ו-ק מספיק מקום בשביל משפחה בשינה משותפת (הוא הרי ישן איתנו...).
ואנחנו גם במרחק הליכה מהתותים הכי טעימים בסביבה.
ואם תחליטו ללדת את מספר שלוש בבית - תהיה לכם רופאה מעבר לקיר
זה כבר מזמן לא בחיסין... לעת עתה המפגשים מתארגנים אצלי בבית בהשתתפות פעילה של תמר מתחילה ולעתים גם מונו נוקי , וחברות שלי שלא מבאופן. הגילאים? מעל חצי שנה, זה בטוח...
סבבה לנסות (ואז יהייה טוב ותמצאו דירה...)
גינות שאפשר להפגש בהן והן קרובות לשתינו הן תש"ח, וגם זו שבבארי (ואז אפשר ללכת גם לג'ימבורי שבמרכז ויצמן) אם את רוצה אפשר לנסות. אפשר גם בבית אבל אז זה חייב להיות אצלך ביום ד כי אני צריכה שקט על המחשב (מאידך ביום ב י' וכולכם מוזמנים בשמחה)
וואו איזה טירוף של חגים התאריך הבא הרלוונטי הוא בערב כיפור 12.10 מתאים?
פרחי באך לגדולים או לקטנים?
אם זה לקטנים - לאחרונה שלחתי אל אירית לנדאו אמא לילדה מהגן שלנו בעקבות המלצה שקיבלתי, ותגובתה של האמא "מה זה הטיפות קסמים האלה שלה?". אם את לא מאתרת טלפון תגידי לי.
ועכשיו רק ראיתי את ברכותיך בדפבית שלי, תודה רבה ונשיקות.
מיצי, יש בינינו טלפתיה....
אני מחפשת המלצה למטפל פרחי באך אצל זוהר אור, את במקביל מחפשת בדף מטפלים, אני מגיעה לשם ולפה ומגלה שזוהר אור ענתה לך....מצחיק, לא?
אשמח לשמוע אם תעלי בחכתך משהו.
בינתיים- שנה נהדרת ומקווה להפגש בקרוב @}
גם אותנו ניסו לשכנע לקחת את הכלבים. אפילו היו מוכנים להוריד את השכירות.
הסלון ושירותים חשוכים אבל בהחלט נראים יותר טוב צבועים בצבע בהיר.
לגבי השכנים, לבעלי זה מפריע, לי לא. נראה בהמשך.
לי טוב שלא אהבתם את הבית .
הי מיצי,
מקווה שי' מרגיש יותר טוב. הצטערנו שפרשתם לפני השיא.....
רציתי לבקש ממך הנחיות מ-ד-ו-י-ק-ו-ת ככל האפשר- איך עשית את הטחינה המעולה במיוחד שהשארת לנו אתמול.
צום קל (!?!) שיהיה לכולנו (-:
אלפי תודות@}
במקרה יש לי בבית יונה שכזו (וגישה נוחה לעוד במינימרקט לידנו), והעיקר- בלנדר מוט, גמכן יש לי ואתחיל מיד להשתמש בו לטחינה.
נראה לי שקיצוץ הפטרוזיליה באופן זה עשה את רוב עבודת השבחת המוצר הסופי.
שמחה לשמוע שי' משתפר.
היי, אשמח לעזור
ראשית, אתן מוזמנות להגיע ביום ב' אחה"צ (זה ערב סוכות אבל אני מניחה שלא קריטי)
וגם - כתבי לי למייל ונעביר פרטים (טלפון, כתובת).
כמובן, מקווה שאת עניין ההנקה כבר הסברת לה (לי עולה הדם לראש רק מלשמוע על סיפורים כאלה).
אוף
כמובן שתוכלי לקחת אותו חזרה. אנחנו גם נהיה בדיאדה היום בבוקר עד הצהריים (יש איזו מכירת חיסול וכל מיני עניינים לילדים) ואביא את היאמו לשם, זה עוזר לך?
מיצי, אפשר להעמיס על דף הבית שלך לספר שאני נ-ו-ר-א מתגעגעת? וכבר לא זוכרת בכלל איך נראה הקטנצ'יק (שלא לדבר על אחיו הגאון...).
ורוצה גם לטעום טחינה שכווווולם מקבלים ורק אני לא......
וגם נשיקה.
מעולה (היום הוא נרדם בו בבית, כי היה מסכן וחולה קצת, והרגשתי כמו בימי ה-4 קילו בבייבי ביורן...)
יש לי קצת בעיה בנשיאה קדמית - רוצה לסגור את הרצועה הדקה שמחברת בין 2 הכתפיות, אבל כשהיא מאחור אני צריכה ממש לעשות התפתלויות (גם אם אני מאריכה אותה לפני הסגירה). יש איזה פטנט, או שכולם מתפתלים?
_נבט, לא ניתן להזמין את היאמו לניסיון, אבל אם את קונה בדיאדה ואת לא מרוצה, את יכולה להחליף למוצר אחר או לקבל זיכוי.
ואם את רוצה התרשמות כללית, את מוזמנת לנסות אותו אצלי, אני גרה בת"א._
לא הודיתי לך על ההצעה. אז תודה! (-:
אני גרה בערבות הנגב אז לצערי לא אוכל לבוא ולהתרשם ממך וממנשאך... (-;
אבל המון תודה על הרצון הטוב ועל התשובה.
ננסה לבדוק את היאמו אצל שכנים באזורנו.
חג שמח!
כבר לא כל כך בא לי לגור בפ"ח, עירוני מדי, אני לא ממש דלוקה על המקום. קציר זה 15 דקות צפונה משם, הבתים עולים חצי מבפ"ח ויש עוד סיבות שלא בא לי לפרט כאן.
את יכולה לקחת לפחות 3000 מ"ג לתקופת המחלה. כשאת חוזרת ל-1000, עדיף לחלק אותו לשניים (בוקר וצהריים, למשל). אפשר לקחת את הפרנטל על בטן ריקה. תניחי את הויטמינים על שולחן האוכל, או שתקני מחזיק מפתחות עם מקום לכדורים.
לקטנים יש ויטמין סי של ביו-קר(Bio-Care), בטיפות. אני שמה בשתיה (חליטת צמחים פושרת, למשל) אבל חשוב שישתו את זה מיד, לכן אפשר לשים ב-100 מ"ל. ולא בשתיה חמה. לקטן אני שמה 4-5 טיפות בכפית מים וישר לפה.
תפרטי מה יש להם (שיעול? נזלת? חום? ) ואני אוסיף עוד כמה עיצות.
בקציר אין כמעט בתים להשכרה, אבל יש למכירה, והרבה מבעלי הבית מוכנים להשכיר בינתיים. פגשנו שם כמה אנשים שגרים ככה כבר שנה-שנתיים. אפשר גם לפנות לצילה מהמועצה, היא נתנה לנו שני מספרי טלפון של בתים להשכרה. דיברנו עם אנשים ביישוב והם הציעו שפשוט נסתובב ונתקשר לכל בית שעומד עם שלט למכירה.
כותבת המתווכת שלך . ראיתי היום בית חדש, יפה בעיניי, להשכרה (נראה עוד לא גרו בה) - 4 חדרים, $700. 0522813900
אני מטיילת עם הבנות בשכונות שונות ורואה פה ושם בתים להשכרה - למה לנו היה כל-כך קשה למצוא?
אז מתי נפגשים? החודש מתאים לי מצוין! בוקר בימים זוגיים או ערב בימים אי זוגיים. לא טוב ב 15, 22, 27 - תורנות.....
(ואז סוףסוף אני אבין לאן אתם עוברים, מתי ולמה...)
ועוד אחד לסיום
מיצי שלום , מצאתי את ההודעה הזו בככר השוק , חשבתי שיעניין אותך אז העתקתי לדף הבית שלך , היי בטוב , מיכל .
כתבה את ההודעה העוגיה .
מתפנה בית בפרדס חנה - הבית שלנו.
בית ישן עם חצר ושכנים טובים. 2.5 ח'. כרגע 300$.
אנחנו מפנים בסוף החודש, מתוכננים כנראה קצת שיפוצים ואז אפשר להיכנס (משהו כמו אמצע דצמבר).
בימים הקרובים יוצב כנראה שלט בחוץ ותהיה התנפלות אז כדאי למהר. אנחנו פה בסופ"ש.
מיצי, הייתי היום בבית החדש עם חברים. לא לטעמי. אני לא יודעת מה הטעם שלך ולא רוצה לעליב אף אחד. מרצפות שיש מבריק לבן. מטבח עם קרניז. מודרני מאוד. הגינה רק בוץ. חוץ מזה הוא מרווח ומסודר נחמד.
איך אתם מרגישים? אם עדיין משתעלים, אז ככה:
לילדים אפשר לחלוט זעתר / קורנית וכשמתקרר להמתיק בדבש. לקטן כפית - שתיים, שלוש פעמים ביום. אפשר לנסות לדחוף לשם קצת ויטמין סי. לגדול לתת לשתות במקום תה.
כורכום - לחמם שתי כפות על מחבת יבשה, כשמתחיל להעלות אדים לכבות את האש ולשאוף עם פה פתוח. הגדול גם אמור לעשות את זה. את הקטן אפשר להחזיק מעל ולקוות לטוב.
אפשר גם סיר מים רותחים עם שמן קורנית / אקליפטוס לימוני בחדר.
מיצי יקרה,
לא יודעת אם את בנוייה לזה, אבל במקרה הצורך קו 27 (מהתחנות בדרך נמיר פינת ארלוזורוב) מגיע ממש עד הבית של נועה. אולי גם על ויצמן נוסע משהו שמגיע לשם- קו 7 או 45 (דולה מתהומות הנשייה של הזכרון הרעוע שלי).
<מנסה לחשוב יצירתי...תחסרו מאד אם לא תוכלו להגיע!@}>
מיצ,
בסוף גמנחנו לא הלכנו היום כי ליבי לא הסכימה לצאת מהבית לפני 12:30....
מחר בבוקר יש לי בייביסיטר והמון סידורים לעשות.
בכל מקרה נשמח למצוא זמן להפגש גם אחד על אחת. אולי מחר אחה"צ?
מצטערת על ההעלמות הפתאומית - מסתבר שלא קל להיות רופא משפחה...
לא יצא לנו השבוע - אני עובדת ימים מלאים (ואלו מבינהם שהיו חצאי יום התמלאו בינתיים...). יש מצב בשבוע הבא?
מיצי שלום,
חברה שלי מעוניינת לקנות חיתולים רב פעמיים יד שניה.
ראיתי את הודעתך בדף של החיתולים- האם עדיין רלוונטי?
אם כן, אשמח אם תצרי עמי קשר- 052-5665872
תודה
היי מיצי
אני גולשת לילה היום, שבוע מטורף לגמרי.
רוצה להפגיש בין י ליהלי מחר בבוקר? (וגם א כמובן) אני אנני אבל נטלי תשמח לבוא לגינה שגם אתם נמצאים בה או מרכז ויצמן או אצלינו.
אני ב 0524579241, הפלא שלך אצלי שגוי נראה לי
היי
לחברה שלך אני ממליצה על רואי הגני . הוא אמנם לא מטפל ברפואה סינית, אבל כן ברפואת צמחים ובאייפק שיכולה לעזור לשתי הבעיות העיקריות שלה. חוצמזה, הוא נטורופט ומטפל מצוין. אפשר להגיד שהגיעה דרכי (את יודעת את השם הפרטי שלי...). הוא בת"א ומטפל גם באיזור פ"ח אחת לשבוע.
אם בכל זאת רפואה סינית, אז אבי פלד מטפל מעולה, באיזור השרון. גם אפשר להגיד שאני הפניתי.
אין לי ואפילו לא קראתי. עשיתי חיפוש בארכיון של הארץ ועלו שם כמה דברים, לא יודעת למי מהם התכוונת, בכל מקרה הבנתי שזה עולה 10 ש"ח. אולי שווה לך? האם קראת, או רק שמעת?
@}
בתקווה ליום ג' משותף, ללא מתנגדים.
<מא מודה שהיא מציצה לעיתים בדיונים לא-לה>
תודה האם זו הכתבה שחיפשת? כי בחיפוש בארכיון ראיתי אולי עוד אחת, לא בטוחה.
באתי לומר שהבוקר אנחנו עסוקות, אני בעבודה ומאיה עם מטפלת. אבל רוצה לעניין אותך ב מפגשגן בת"א אולי תרצי לבוא??. אנחנו מאוד מאוד נשמח.
בעניין הבישול אני מאוד אשמח לדבר איתך, ואם זה יבטיח את הישארותך באזור אז על-אחת-כמה-וכמה יום נפלא.
כן, אנחנו גרים איפה שחשבת. מצאנו בית אבל עוד לא חתמנו על חוזה והוא ממילא יתפנה רק בסוף דצמבר.
סוף סוף הבנתי מה הבעיה בשנ"צ. אני לפעמים מניקה בשכיבה ומקריאה (מדקלמת) סיפור לגדול. אבל אם הקטן לא ישן עמוק, זה מעיר אותו. היום הקטן ואני נמנו במשחקיה[
השמות יפים, אהבתי מאוד נהר אבל זה לא התקבל באהדה ע"י ההורה השני.
חיפשתי הרבה זמן בפ"ח, מעבר לחסרונות שציינתי, פתאום שמתי לב שהמחירים שם כבר ממש לא אטרקטיביים ושבכל מקרה זה יהיה יותר ממה שאני משלמת עכשיו וגם זה יותר מדי בשבילי כרגע. אולי יום אחד כשנקבל את הכסף שאנחנו אמורים לקבל בצורה סדירה, אבל בינתיים אני המפרנסת היחידה...