אגוזי סבון
אגוזי סבון
אני תוהה לעצמי כמה אנשים כבר מודעים לזה שלא חייבים אבקת כביסה וכל המרככים למניהם ובמקום זה יש פשוט אגוזי סבון נפלאים שעושים את אותה העבודה
קראתי והשכלתי בנושא וכן כן אני רוצה לעבור לכביסה טבעית ללא כימיקלים. לא מצאתי רק איפה אפשר לרכוש אותם פה בארץ
נכון לעכשיו אני כבר לא קונה אקונומיקה וסבון כלים. במקום אקונומיקה אנחנו משתמשים בחומץ ובשביל הריח שמן אתרי או מי ורדים. כל הנושא הזה עוד בחיתולים אצלי אבל בקרוב נפרוץ בגדול
קראתי והשכלתי בנושא וכן כן אני רוצה לעבור לכביסה טבעית ללא כימיקלים. לא מצאתי רק איפה אפשר לרכוש אותם פה בארץ
נכון לעכשיו אני כבר לא קונה אקונומיקה וסבון כלים. במקום אקונומיקה אנחנו משתמשים בחומץ ובשביל הריח שמן אתרי או מי ורדים. כל הנושא הזה עוד בחיתולים אצלי אבל בקרוב נפרוץ בגדול
אגוזי סבון
הנה אתר שמסביר על אגוזי סבון
http://www.biglal.co.il/websites/chitulim/716.asp
http://www.biglal.co.il/websites/chitulim/716.asp
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
- דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*
אגוזי סבון
אחת עשרה (נולי) מוכרת.
ונראה לי שראיתי שגם חגית משיח הטבע.
אני משתמשת, נהנית מהחיסכון בזיהום. בן-זוגי, מאידך, שונא את הריח של המים שיוצאים (ואח"כ מחכים בשירותים להדחת האסלה)
ונראה לי שראיתי שגם חגית משיח הטבע.
אני משתמשת, נהנית מהחיסכון בזיהום. בן-זוגי, מאידך, שונא את הריח של המים שיוצאים (ואח"כ מחכים בשירותים להדחת האסלה)
אגוזי סבון
אני לא הייתי מרוצה מהאגוזים בתור חומר כביסה. כביסה מלוכלכת ממש (בגדי עבודה של שיפוצניק או בגדים של תינוק שבדיוק התחיל לעבור למוצקים) נשארו מלוכלכים. על בגדים בהירים נהיו כתמים ושאר הכביסה היתה פשוט אנמית... הרעיון מאחורי האגוזים אדיר אבל לא אהבתי את התכלס
אגוזי סבון
חומר כביסה אחר שכן אהבתי היה מאפר.
בחורף רוקנו את האח ושמרנו את האפר. צריך לסנן כדי שיהיה רק אבקה (בלי גושים) ואז להשרות ל12 או 24 שעות (אני צריכה לבדוק את זה). אחרי ההשריה צריך להעביר את הכל דרך בד (חיתול בד עושה את העבודה מצויין) והנוזל שיוצא הוא סבוני להפליא.
צריך רק להיזהר כשמסננים אחרי ההשריה כי אם האפר מושרה יותר מדי זמן הוא נהיה חומצי.
אבל בכל מקרה הסבון די טוב (לכלוכים קשים גם הוא לא מוציא) וכמו עם האגוזים, אפשר להוסיף שמן לריח.
בחורף רוקנו את האח ושמרנו את האפר. צריך לסנן כדי שיהיה רק אבקה (בלי גושים) ואז להשרות ל12 או 24 שעות (אני צריכה לבדוק את זה). אחרי ההשריה צריך להעביר את הכל דרך בד (חיתול בד עושה את העבודה מצויין) והנוזל שיוצא הוא סבוני להפליא.
צריך רק להיזהר כשמסננים אחרי ההשריה כי אם האפר מושרה יותר מדי זמן הוא נהיה חומצי.
אבל בכל מקרה הסבון די טוב (לכלוכים קשים גם הוא לא מוציא) וכמו עם האגוזים, אפשר להוסיף שמן לריח.
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
אגוזי סבון
מוכרים אותם גם בביוסנטר.
אגוזי סבון
השתמשתי היום על חיתולי קקי ואני לא מרוצה מהתוצאה
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
אגוזי סבון
חיתולי קקי זה רק שמש. מוציא בצ'יק את הכתמים..
-
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אגוזי סבון
אני משתמשת באגוזים כבר שנתיים וחצי בכביסה קרה (אין לנו דוד חימום במכונה) ומרוצה.
לא תמיד יורדים כל הכתמים אבל זה בסדר מבחינתי.
אם יש בגדים חשובים (נגיד של הבן זוג לעבודה) אני מבקשת מחמותי לכבס...
שקית אחת של קילו מספיקה לי בערך לשנה (אני עושה מכונה כמעט כל יום) וזה מאד נוח וחסכוני.
ממליצה@}
לא תמיד יורדים כל הכתמים אבל זה בסדר מבחינתי.
אם יש בגדים חשובים (נגיד של הבן זוג לעבודה) אני מבקשת מחמותי לכבס...
שקית אחת של קילו מספיקה לי בערך לשנה (אני עושה מכונה כמעט כל יום) וזה מאד נוח וחסכוני.
ממליצה@}
-
- הצטרפות: 05 מאי 2007, 22:18
- דף אישי: הדף האישי של אחת_עשרה*
אגוזי סבון
מורן - איך את מייבשת? האם את תולה חיתולים לייבוש בשמש?
אני מאד מרוצה מאגוזי הסבון, אבל כדאי לבוא אליהם עם ציפיות מתאימות.
הכביסה יוצאת ללא ריח, מן ריח של נקי, אבל בלי בישום, ויש אנשים שקשה להם להתרגל לזה.
אם מכבסים חיתולים עם קקי, שכמובן צריך לשטוף אותם לפני הכביסה, הייבוש בשמש בד"כ מוריד את כל הכתמים.
הכביסה יוצאת ללא ריח, מן ריח של נקי, אבל בלי בישום, ויש אנשים שקשה להם להתרגל לזה.
אם מכבסים חיתולים עם קקי, שכמובן צריך לשטוף אותם לפני הכביסה, הייבוש בשמש בד"כ מוריד את כל הכתמים.
-
אגוזי סבון
אני לא הייתי מרוצה מהאגוזים בתור חומר כביסה. כביסה מלוכלכת ממש (בגדי עבודה של שיפוצניק או בגדים של תינוק שבדיוק התחיל לעבור למוצקים) נשארו מלוכלכים. על בגדים בהירים נהיו כתמים ושאר הכביסה היתה פשוט אנמית..
אני מסכימה איתך - אגוזי הסבון לא מתאימים לכביסה מאד מלוכלכת, אלא אם כן משתמשים בשילוב מלבין (ויש מלבין אקולוגי).
אותו כנ"ל לגבי כביסה לבנה - האגוזים הופכים אותה לגוון קצת צהבהב, אז מדי כמה כביסות צריך להשתמש במלבין.
אני מחזיקה גם נוזל כביסה אקולוגי, ולכביסות שממש צריך, משתמשת בו במקום באגוזים.
אני מסכימה איתך - אגוזי הסבון לא מתאימים לכביסה מאד מלוכלכת, אלא אם כן משתמשים בשילוב מלבין (ויש מלבין אקולוגי).
אותו כנ"ל לגבי כביסה לבנה - האגוזים הופכים אותה לגוון קצת צהבהב, אז מדי כמה כביסות צריך להשתמש במלבין.
אני מחזיקה גם נוזל כביסה אקולוגי, ולכביסות שממש צריך, משתמשת בו במקום באגוזים.
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
אגוזי סבון
אני משתמשת באגוזים כבר יותר משלוש שנים, ועד עכשיו הייתי מרוצה.
אבל הבת שלי קצת גדלה, והיא אוהבת בגדים וורודים. ולא נעים, אבל כל הבגדים שלה נראים זוועה. מלאים בכתמים חומים. עד כדי כך שאני מעדיפה שבגד יישאר עוד קצת מלוכלך רק לא להכניס אותו לכביסה, כי משם אני כבר יודעת איך הוא ייצא - כמו סמרטוט.
אני שמה את הבהירים בשמש, אבל זה לא ממש משפיע.
גם המכנסיים שלי, מכנסי הקיץ שעשויים מבדי כותנה - נראים ממש ג'יפה כשהם יוצאים מהכביסה.
די, נמאס לי.
ודרך אגב, שמתי אבקת הלבנה, ניסיתי לשים יותר אגוזים, פחות אגוזים, זה לא משנה. לאחרונה אפילו שפכתי סנו אוקסיג'ן (:-P) על הכתמים, בתקווה להציל כמה בגדים שפשוט יהפכו לסמרטוטי מטבח. גם זה לא עזר.
יש הרבה בגדים שפשוט נזרקו, כי אי אפשר אפילו לתרום אותם. גם לא אקולוגי מי יודע מה.
אני בדרך לנוזל כביסה.
אבל הבת שלי קצת גדלה, והיא אוהבת בגדים וורודים. ולא נעים, אבל כל הבגדים שלה נראים זוועה. מלאים בכתמים חומים. עד כדי כך שאני מעדיפה שבגד יישאר עוד קצת מלוכלך רק לא להכניס אותו לכביסה, כי משם אני כבר יודעת איך הוא ייצא - כמו סמרטוט.
גם המכנסיים שלי, מכנסי הקיץ שעשויים מבדי כותנה - נראים ממש ג'יפה כשהם יוצאים מהכביסה.
די, נמאס לי.
ודרך אגב, שמתי אבקת הלבנה, ניסיתי לשים יותר אגוזים, פחות אגוזים, זה לא משנה. לאחרונה אפילו שפכתי סנו אוקסיג'ן (:-P) על הכתמים, בתקווה להציל כמה בגדים שפשוט יהפכו לסמרטוטי מטבח. גם זה לא עזר.
יש הרבה בגדים שפשוט נזרקו, כי אי אפשר אפילו לתרום אותם. גם לא אקולוגי מי יודע מה.
אני בדרך לנוזל כביסה.
אגוזי סבון
וואו כמה אנשים לא מרוצים מהאגוזי סבון
הזמנתי בסופו של דבר מאיזה חנות אבל בגלל שלא קיבלו את הכרטיס אשראי שלי נאלצתי לבטל את ההזמנה
אז מה עושים לגבי כביסה אקולוגית שלא תעלה לי הרבה כסף??
הזמנתי בסופו של דבר מאיזה חנות אבל בגלל שלא קיבלו את הכרטיס אשראי שלי נאלצתי לבטל את ההזמנה
אז מה עושים לגבי כביסה אקולוגית שלא תעלה לי הרבה כסף??
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
אגוזי סבון
גם לדעתי. ולדעתי כך גם חומרי כביסה אקולוגיים אחרים. לא לצפות ל"ריח של כביסה". יש חומר, נדמה לי של "אקובר", לכתמים קשים, בבקבוק עם מברשת. אני משתמשת בו כשצריך ודי מרוצה בדרך כלל. במקומות שבהם הוא לא עוזר, לא בטוחה שחומרים לא אקולוגיים כן היו עוזרים.
לאחרונה אפילו שפכתי סנו אוקסיג'ן () על הכתמים, בתקווה להציל כמה בגדים שפשוט יהפכו לסמרטוטי מטבח. גם זה לא עזר.
אז למה שדוקא אגוזי סבון יעשו את העבודה?..
סבותינו היו מכבסות יום שלם בשבוע והורסות את הגב ואת כפות הידיים. אנחנו התרגלנו לצפות לאותה תוצאה בלי להתאמץ. יש לזה מחיר...
גם לדעתי. ולדעתי כך גם חומרי כביסה אקולוגיים אחרים. לא לצפות ל"ריח של כביסה". יש חומר, נדמה לי של "אקובר", לכתמים קשים, בבקבוק עם מברשת. אני משתמשת בו כשצריך ודי מרוצה בדרך כלל. במקומות שבהם הוא לא עוזר, לא בטוחה שחומרים לא אקולוגיים כן היו עוזרים.
לאחרונה אפילו שפכתי סנו אוקסיג'ן () על הכתמים, בתקווה להציל כמה בגדים שפשוט יהפכו לסמרטוטי מטבח. גם זה לא עזר.
אז למה שדוקא אגוזי סבון יעשו את העבודה?..
סבותינו היו מכבסות יום שלם בשבוע והורסות את הגב ואת כפות הידיים. אנחנו התרגלנו לצפות לאותה תוצאה בלי להתאמץ. יש לזה מחיר...
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
אגוזי סבון
_ולא נעים, אבל כל הבגדים שלה נראים זוועה. מלאים בכתמים חומים. עד כדי כך שאני מעדיפה שבגד יישאר עוד קצת מלוכלך רק לא להכניס אותו לכביסה, כי משם אני כבר יודעת איך הוא ייצא - כמו סמרטוט.
גם המכנסיים שלי, מכנסי הקיץ שעשויים מבדי כותנה - נראים ממש ג'יפה כשהם יוצאים מהכביסה._
ענת, רק לשם הבהירות אני חייבת לשאול, את מוצאת את האגוזים מלכלכים בפני עצמם או פשוט לא מנקים? אני שוקלת להתחיל שימוש בהם, לא ממש מטריד אותי העניין הזה של כתמים קיימים על בגדים אצלנו הילדים אוכלים עירומים בדרך כלל ובכלל בעצם רוב היום עירומים ככה שהם לא ממש מלכלכים בגדים (ובחורף הם לובשים בגדים ישנים ומהוהים גם ככה ככה שעוד כתם פחות כתם לא יפיל אותי) אבל זה די מבעס אם עושים כביסה של בגדים של מבוגרים שאמורים להיות נקיים ואז הכל יוצא ג'יפה...
גם המכנסיים שלי, מכנסי הקיץ שעשויים מבדי כותנה - נראים ממש ג'יפה כשהם יוצאים מהכביסה._
ענת, רק לשם הבהירות אני חייבת לשאול, את מוצאת את האגוזים מלכלכים בפני עצמם או פשוט לא מנקים? אני שוקלת להתחיל שימוש בהם, לא ממש מטריד אותי העניין הזה של כתמים קיימים על בגדים אצלנו הילדים אוכלים עירומים בדרך כלל ובכלל בעצם רוב היום עירומים ככה שהם לא ממש מלכלכים בגדים (ובחורף הם לובשים בגדים ישנים ומהוהים גם ככה ככה שעוד כתם פחות כתם לא יפיל אותי) אבל זה די מבעס אם עושים כביסה של בגדים של מבוגרים שאמורים להיות נקיים ואז הכל יוצא ג'יפה...
אגוזי סבון
אני שמה בינתיים אבקת כביסה רגילה ושמן אקליפטוס
מצויין!! ריח של יער!
מצויין!! ריח של יער!
-
אגוזי סבון
אני שמה בינתיים אבקת כביסה רגילה
אבל חשבתי שרצית פיתרון אקולוגי....
רק נתון נוסף - אפשר לקנות דוגמית של אגוזי סבון (10 ש"ח + 4 ש"ח משלוח) ופשוט לנסות 3-4 כביסות.
רק נתון נוסף - אפשר לקנות דוגמית של אגוזי סבון (10 ש"ח + 4 ש"ח משלוח) ופשוט לנסות 3-4 כביסות.
-
אגוזי סבון
כי משם אני כבר יודעת איך הוא ייצא - כמו סמרטוט.
למה כמו סמרטוט? לא הבנתי.
אני די בטוחה שהאגוזים עצמם לא עשו את הכתמים, אלא פשוט לא הורידו כתמים קיימים.
הפיתרון שלי לכך - כשאני רואה בגד על כתם, אני שמה עליו מסיר כתמים אקולוגי לפני הכביסה. אחרי הכביסה כבר אין מה לעשות, כי הכתם "מתיישב" על הבגד.
פיתרון אחר - אני מחזיקה גם נוזל כביסה אקולוגי, וכשיש לי כביסה "כבדה" יותר, כלומר מלוכלכת/מוכתמת יותר, אני משתמשת בנוזל.
למה כמו סמרטוט? לא הבנתי.
אני די בטוחה שהאגוזים עצמם לא עשו את הכתמים, אלא פשוט לא הורידו כתמים קיימים.
הפיתרון שלי לכך - כשאני רואה בגד על כתם, אני שמה עליו מסיר כתמים אקולוגי לפני הכביסה. אחרי הכביסה כבר אין מה לעשות, כי הכתם "מתיישב" על הבגד.
פיתרון אחר - אני מחזיקה גם נוזל כביסה אקולוגי, וכשיש לי כביסה "כבדה" יותר, כלומר מלוכלכת/מוכתמת יותר, אני משתמשת בנוזל.
אגוזי סבון
אני עכשיו מחפשח תחליף לאבקה הרגילה
-
אגוזי סבון
יש חומרי כביסה אקולוגיים למכביר. הם רק בד"כ יקרים.
דווקא נוזל הכביסה במחיר יותר שפוי מהאבקה.
יש חומרי כביסה אקולוגיים למכביר. הם רק בד"כ יקרים.
דווקא נוזל הכביסה במחיר יותר שפוי מהאבקה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אגוזי סבון
אני אמנם לא משתמשת באגוזי סבון למדיח, אבל אולי כדאי לך לתפור שקית קטנה יותר מחתיכת חיתול בד בלי קשירה- הרי במדיח הסבון לא "מטייל" כמו במכונת כביסה ואין חשש שהאגוזים יתפזרו (לפחות ככה זה במדיחים שאני מכירה).
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
אגוזי סבון
אחת עשרה, איפה אפשר להשיג את האגוזים לנסיון? אשמח להזמין...
התגובות כאן על אגוזי כביסה לא נשמעות משהו לצערי..
אנחנו מעוניינים בכביסה יותר אקולוגית (וגם תכף בעז"ה יולדים ואז נכנס תינוק קטן ורגיש לעסק...) אבל אין לנו תקציב כרגע לחומרי כביסה אקולוגים.
בינתיים הורדתי את המרכך ואני משתמשת רק באבקה + חומץ או שמנים...
מה אתן אומרות על האבקות של תינוקים? קניתי עכשיו ואני מרגישה שהריח של האבקה יותר חזק...
מישהי מבינה בזה??
התגובות כאן על אגוזי כביסה לא נשמעות משהו לצערי..
אנחנו מעוניינים בכביסה יותר אקולוגית (וגם תכף בעז"ה יולדים ואז נכנס תינוק קטן ורגיש לעסק...) אבל אין לנו תקציב כרגע לחומרי כביסה אקולוגים.
בינתיים הורדתי את המרכך ואני משתמשת רק באבקה + חומץ או שמנים...
מה אתן אומרות על האבקות של תינוקים? קניתי עכשיו ואני מרגישה שהריח של האבקה יותר חזק...
מישהי מבינה בזה??
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
אגוזי סבון
למאוכזבות האגוזים (אני עצמי לא ניסיתי) - מזכירה את הפתרון הנוח של חומץ.
אני משתמשת בחומץ כבר שנים (לטוב ולרע...), ונקיה למדי. נקיה בערך כמו עם נוזל כביסה רגיל.
אני משתמשת בחומץ כבר שנים (לטוב ולרע...), ונקיה למדי. נקיה בערך כמו עם נוזל כביסה רגיל.
אגוזי סבון
רק חומץ? אני שמה אבקה וחומץ. לא ידעתי שאפשר רק חומץ. אפשר?
-
אגוזי סבון
ניסינו מהדוגמית ואני מרוצה. הוריד יפה כתמי קקי של חצי יונק (יונק+מוצקים) מהטטרות של ניגובי הפספוסים של השיניים (אל תשאלו...). יצאה כביסה נקיה ונעימה אפילו יותר מהאבקה הסמי-אקולוגית הרגילה שלנו. עכשיו השאלה, איך אני משיגה עוד בלי להתקע חצי יום בדואר הממש ממש סיוטי שלנו?
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
אגוזי סבון
מי שלא הבינה - האגוזים מותירים כתמים על הכביסה.
הסיבה שהייתי מרוצה עד כה היא שרוב הבגדים שלנו כהים יחסית, ולא רואים. עם הבגדים הבהירים של בתי, התחלתי להתבאס.
זה בוודאות האגוזים, ולא כתמים אחרים. הבגד נכנס בלי כתמים, יוצא עם.
אני ממליצה על האגוזים לכביסות צבעוניות. לכבסים בהירים (לבנים, וורודים, תכלת וכו') התחלתי לשים נוזל כביסה קונבנציונאלי. אני אנסה גם חומץ.
הסיבה שהייתי מרוצה עד כה היא שרוב הבגדים שלנו כהים יחסית, ולא רואים. עם הבגדים הבהירים של בתי, התחלתי להתבאס.
זה בוודאות האגוזים, ולא כתמים אחרים. הבגד נכנס בלי כתמים, יוצא עם.
אני ממליצה על האגוזים לכביסות צבעוניות. לכבסים בהירים (לבנים, וורודים, תכלת וכו') התחלתי לשים נוזל כביסה קונבנציונאלי. אני אנסה גם חומץ.
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
- דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*
אגוזי סבון
_הסיבה שהייתי מרוצה עד כה היא שרוב הבגדים שלנו כהים יחסית, ולא רואים. עם הבגדים הבהירים של בתי, התחלתי להתבאס.
זה בוודאות האגוזים, ולא כתמים אחרים. הבגד נכנס בלי כתמים, יוצא עם._
מאד מוזר. אני מכבסת כבר יותר מחצי שנה עם אגוזי סבון, יש לי כמות ניכרת של בגדים בהירים שאני מכבסת שוב ושוב ועד כה לא נתקלתי בהכתמות.
זה בוודאות האגוזים, ולא כתמים אחרים. הבגד נכנס בלי כתמים, יוצא עם._
מאד מוזר. אני מכבסת כבר יותר מחצי שנה עם אגוזי סבון, יש לי כמות ניכרת של בגדים בהירים שאני מכבסת שוב ושוב ועד כה לא נתקלתי בהכתמות.
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
אגוזי סבון
אפשר לכבס רק עם חומץ. חומץ רגיל (כתוב עליו "חומץ טבעי", והוא עולה בערך 6 ש"ח). שליש-חצי כוס למכונה.
<חלק מההודעה הקודמת שלי נמחק. הנהו: הכביסה יוצאת ללא ריח (לטוב ולרע...)>.
ענת, יכול להיות שאת נפלת על מנה קלוקלת של אגוזים?
<חלק מההודעה הקודמת שלי נמחק. הנהו: הכביסה יוצאת ללא ריח (לטוב ולרע...)>.
ענת, יכול להיות שאת נפלת על מנה קלוקלת של אגוזים?
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
אגוזי סבון
מבקשת שוב את המס' של המקום שמזמינים לנסיון...
תודה
תודה
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 21:10
- דף אישי: הדף האישי של כריסטופית_רובין*
אגוזי סבון
האם חומץ לא מזיק לבגדים בטווח הקצת יותר ארוך?
-
אגוזי סבון
האם חומץ לא מזיק לבגדים בטווח הקצת יותר ארוך?
לא יודעת, יודעת שטכנאי מכונת כביסה אמר לי שחומץ הורס את הגומיות של המכונה - לא בטןןח ארוך אלא מהר מאד.
לא יודעת, יודעת שטכנאי מכונת כביסה אמר לי שחומץ הורס את הגומיות של המכונה - לא בטןןח ארוך אלא מהר מאד.
-
אגוזי סבון
יודעת שטכנאי מכונת כביסה אמר לי שחומץ הורס את הגומיות של המכונה
וגם יש לו יופי של אינטרס! ככה תזמיני אותו מהר יותר לטיפולים כי המכונה שלך תהיה מפוצצת אבנית.
שתי מכונות שונות, עם חומץ, אף גומיה לא נהרסה. להפך מכונה אחת שהיתה מסריחה מכיוון הגומיות של הסגירה הפסיקה להסריח אחרי כמה כביסות בחומץ.
חומץ מדולל הוא הרבה יותר עדין מכל חומר כימי שיש באבקות והמלבינים הכי "כביסה עדינה" שיש על המדף.
וגם יש לו יופי של אינטרס! ככה תזמיני אותו מהר יותר לטיפולים כי המכונה שלך תהיה מפוצצת אבנית.
שתי מכונות שונות, עם חומץ, אף גומיה לא נהרסה. להפך מכונה אחת שהיתה מסריחה מכיוון הגומיות של הסגירה הפסיקה להסריח אחרי כמה כביסות בחומץ.
חומץ מדולל הוא הרבה יותר עדין מכל חומר כימי שיש באבקות והמלבינים הכי "כביסה עדינה" שיש על המדף.
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
- דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*
אגוזי סבון
אז צריך לשים חומץ מדולל?
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
אגוזי סבון
חומץ מדולל
עם מי מכונת הכביסה -כן זה נהיה מדולל.
עם מי מכונת הכביסה -כן זה נהיה מדולל.
-
אגוזי סבון
מי שלא הבינה - האגוזים מותירים כתמים על הכביסה.
לא יודעת. לי זה לא קרה, ולא שמעתי על זה מאף אחת מהלקוחות שלי עד כה. מעניין למה קרה אצלך...
לא יודעת. לי זה לא קרה, ולא שמעתי על זה מאף אחת מהלקוחות שלי עד כה. מעניין למה קרה אצלך...
-
אגוזי סבון
מבקשת שוב את המס' של המקום שמזמינים לנסיון...
את יכולה להזמין דרך האתר שלי www.nuli.co.il,
אבל אם את מזמינה רק דוגמית אגוזים, עדיף בטלפון 077-2144556, כדי שלא תחויבי על מלוא דמי המשלוח.
את יכולה להזמין דרך האתר שלי www.nuli.co.il,
אבל אם את מזמינה רק דוגמית אגוזים, עדיף בטלפון 077-2144556, כדי שלא תחויבי על מלוא דמי המשלוח.
אגוזי סבון
יש אגוזי סבון בחנות האורגנית "הירוקה" בפרדס חנה. גם בדוגמית וגם באריזה של קילו.
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
אגוזי סבון
קניתי חבילה קטנה בניצת הדובדבן, בנתיים הריח שנשאר על הבגדים יותר חריף לי מריח החומץ, איתו אני מכבסת בדרך כלל. כתמים לא היו.
כל כמה כביסות אני צריכה להחליף אגוזים?
כל כמה כביסות אני צריכה להחליף אגוזים?
אגוזי סבון
אלה לי לה,
אני מתחילה עם 4 אגוזים. כביסה אחרי אני מוסיפה להם שניים "טריים" וכן בכל כביסה, ואת אלה שנראים "עייפים" אני משחררת לפנסיה: לפח, לקומפוסט או בקריביים, לאן שהם בוחרים...
אני מתחילה עם 4 אגוזים. כביסה אחרי אני מוסיפה להם שניים "טריים" וכן בכל כביסה, ואת אלה שנראים "עייפים" אני משחררת לפנסיה: לפח, לקומפוסט או בקריביים, לאן שהם בוחרים...
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
אגוזי סבון
תודה
אגוזי סבון
אין לי שקית לאגוזים שקניתי. שקית בד פשוטה מתאימה?
אנחנו מכבסים עם חומץ (סינטתי, הכי פשוט), מוסיפה כמה טיפות שמן נדיף גרניום בתא של המרכך והכביסה יוצאת נ-ה-ד-ר. ממליצה מאד.
אנחנו מכבסים עם חומץ (סינטתי, הכי פשוט), מוסיפה כמה טיפות שמן נדיף גרניום בתא של המרכך והכביסה יוצאת נ-ה-ד-ר. ממליצה מאד.
אגוזי סבון
גם לי אין "שקית רישמית", קניתי לי שקית של צ'ולנט קטנה, כזאת מבד שנסגרת עם שרוך, זה עובד מעולה.
אני חושבת ששמעתי פעם שיש אנשים שמשתמשים בגרב דקה... אבל לא בדקתי את היעילות של כך מעולם.
אני חושבת ששמעתי פעם שיש אנשים שמשתמשים בגרב דקה... אבל לא בדקתי את היעילות של כך מעולם.
אגוזי סבון
תודה דובונית. קראתי אתמול את ההוראות על הארזה הגדולה בקואופרטיב ושם כתבו שאכן אפשר לשים בגרב.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2008, 11:49
- דף אישי: הדף האישי של ג_ל_י*
אגוזי סבון
האם אתן שוברות את האגוזים לפני?
-
אגוזי סבון
האם אתן שוברות את האגוזים לפני?
תלוי ברמת העצלות שלי באותו הרגע (שיכולה להיות ממש איומה) לא חשתי בהבדל.
תלוי ברמת העצלות שלי באותו הרגע (שיכולה להיות ממש איומה) לא חשתי בהבדל.
אגוזי סבון
קניתי בעדן מרקט בחוצות המפרץ. 16 ש"ח ל100 גרם. (קניתי את הכמות המינימלית לנסיון).
המכונה בפעולה נקווה לטוב.
המכונה בפעולה נקווה לטוב.
-
אגוזי סבון
אני רוצה לנסות וראיתי שיש בעדן כמה חברות.
יש המלצות?
יש המלצות?
אגוזי סבון
שלום וברכה !
לגבי סבון אני מפיצה סבון נוזלי מחומרים טיבעיים רב תכליתי כולל כביסה ומדיח הכל במוצר אחד-. מדהים שווה לנסות ולא יקר !
באתר http://150654.livepage.co.il/150654/Products הברירה הטיבעית שם האתר.
הסבון תוצרת הארץ
לגבי סבון אני מפיצה סבון נוזלי מחומרים טיבעיים רב תכליתי כולל כביסה ומדיח הכל במוצר אחד-. מדהים שווה לנסות ולא יקר !
באתר http://150654.livepage.co.il/150654/Products הברירה הטיבעית שם האתר.
הסבון תוצרת הארץ
אגוזי סבון
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
התחלתי להשתמש עם האגוזים ,וחטפתי אלרגיה של החיים.
את האגוזים קניתי העדן גן העיר
התחלתי להשתמש עם האגוזים ,וחטפתי אלרגיה של החיים.
את האגוזים קניתי העדן גן העיר
-
- הצטרפות: 07 אפריל 2015, 02:01
אגוזי סבון
למה לקנות אם אפשר פשוט לגדל לבד???
לא הבנתי איך אפשר לחסוך אם קונים!
אני כן קניתי אגוזי סבון, לזריעה ולא לשימוש! מתוך 10 אגוזים, 8 נבטו לי! ואני גר בשפלה...
אז נכון שאני אצטרך להמתין עד שהעצים יתפתחו ויניבו, אבל מאידך אני חוסך בעלויות העצומות של הקניה (במבט עתידי).
לגבי השימוש באגוזים, האגוזים כן משאירים כתמים במכונת כביסה! ויש לכך סיבה טובה!!!
האגוזים משחררים סבונין בטמפרטורה מסויימת, נדמה לי שזה מ-30 מעלות ומעלה. כאשר הטמפרטורה יורדת הסבונין הטבעי פשוט מתמצק בחזרה. הדרך היחידה לפתור את זה, זה פשוט לעצור את המכונה כאשר היא מגיעה לשלב הכביסה במים קרים, ולהעביר את הכביסה להשריה במים חמים לחצי שעה ואז לתלות. או, לחילופין, אפשר לתת למכונה לסיים את הפעולות שלה ולהעביר את הכביסה לשטיפה קלה ביד במים חמים!
בכל מקרה, אם נשארו כתמים, כביסה במיץ לימון טבעי יורידו אותם
הייתי מציע גם תוספת של מלח, אך מלח סתם ייבש את הסיבים של הבדים ויגרום לשבירת הבדים!
לא הבנתי איך אפשר לחסוך אם קונים!
אני כן קניתי אגוזי סבון, לזריעה ולא לשימוש! מתוך 10 אגוזים, 8 נבטו לי! ואני גר בשפלה...
אז נכון שאני אצטרך להמתין עד שהעצים יתפתחו ויניבו, אבל מאידך אני חוסך בעלויות העצומות של הקניה (במבט עתידי).
לגבי השימוש באגוזים, האגוזים כן משאירים כתמים במכונת כביסה! ויש לכך סיבה טובה!!!
האגוזים משחררים סבונין בטמפרטורה מסויימת, נדמה לי שזה מ-30 מעלות ומעלה. כאשר הטמפרטורה יורדת הסבונין הטבעי פשוט מתמצק בחזרה. הדרך היחידה לפתור את זה, זה פשוט לעצור את המכונה כאשר היא מגיעה לשלב הכביסה במים קרים, ולהעביר את הכביסה להשריה במים חמים לחצי שעה ואז לתלות. או, לחילופין, אפשר לתת למכונה לסיים את הפעולות שלה ולהעביר את הכביסה לשטיפה קלה ביד במים חמים!
בכל מקרה, אם נשארו כתמים, כביסה במיץ לימון טבעי יורידו אותם
הייתי מציע גם תוספת של מלח, אך מלח סתם ייבש את הסיבים של הבדים ויגרום לשבירת הבדים!