מיילדת או דולה

.מי,*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 06:42

מיילדת או דולה

שליחה על ידי .מי,* »

הענין של דולה לא ממש ברור לי. האם מדובר במיילדת? ואם לא - אם יש מיילדת טובה האם יש מקום גם לדולה?
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

דולה היא תומכת לידה. היא לא מחליפה את המיילדת, והמיילדת לא מחליפה אותה.
אם מדובר בלידה בבית חולים, הדולה לא פעם משמשת פה לבני הזוג הנרגשים והעסוקים, משמשת לביאה מגינה בשער החדר, מתפקדת כאדם היחיד היציב לכל אורך האירוע כי היא לא עובדת לפי משמרות אלא נמצאת עם המשפחה מהתחלה עד הסוף (מצחיק לקרוא ללידה סוף...(-: )
מטפלת בבעל בסנדביצ'ים וצחוקים ושיחות ובכך תומכת בו וגם "מורידה" אותו מהיולדת שלפעמים רוצה גם שיניחו לה וגם לא להיות לבד אבל בטח לא להיות לבד עם בעל מודאג .
הדולה החכמה תנחה את הבעל לפני הלידה וגם במהלכה כיצד לגעת באשתו כשכואב לה. (גם בעל שיודע בדיוק איך לעשות את זה צריך את התזכורת הזו ברגעים מסויימים בלידה.) היא תדע לפנות את המקום ולהניח לזוג לחגוג את הלידה בלי לגנוב מהם את ההצגה, בלי לדחוק אחד מהם לצד. היא תדע מתי לשיר ומתי להיות בשקט. והיא תדע לעבוד יד ביד עם המיילדת בלי לתת לה להרגיש מאויימת.
דולה היא התגלמות האחווה הנשית. שליחה של הבריאה.
<ענת עדיין מתרגשת מכך שנפל בחלקה ללדת עם הדולה ליאת בן אדיבה אפילו שעברו כמעט שנתיים>
ענת_גביש*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

ואולי התכוונת למיילדת בית טובה מול דולה. מה שכתבתי מתייחס ללידה בבית חולים. אולי גם ללידת בית, אבל אין לי נסיון.
שרהלה*
הצטרפות: 16 נובמבר 2002, 10:12

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שרהלה* »

דולה היא תומכת לידה. היא לא מחליפה את המיילדת, והמיילדת לא מחליפה אותה
אז זהו שמיילדת טובה כן מחליפה דולה, או בעצם, מפחיתה את הצורך בכזו. מה שקרה בבבתי החולים זה שהמיילדת הפסיקה להיות "עם האישה" , כי יש לה כמה יולדות תחת פיקוחה, וגם היא הולכת כשנגמרת המשמרת. יולדות גילו שלידה עם תמיכה מקצועית נשית הרבה יותר מוצלחת, אז- נוצר איזה וואקום , שאליו נכנסו תומכות הלידה. תבורכנה ידיהן של כל התומכות.
גם בבית יש מקום לתומכת לידה. במיוחד אם זו לידה ארוכה. אבל גם כל חברה טובה יכולה להפוך לתומכת נלהבת ומסורה.
מיצי_פיצי*
הצטרפות: 30 מאי 2003, 08:14
דף אישי: הדף האישי של מיצי_פיצי*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי מיצי_פיצי* »

הי שרהלה, קראתי ונזכרתי (כאילו שזה לא בראש שלי כל הזמן) בלידה שלנו עם סוזי שאמנם אינה דולה מקצועית אבל בשבילי זכתה בכבוד בתואר (אם כי קצת קשוחה - אחרי הכל בצבא היא היתה מדריכת כושר קרבי...) ולמי שלא בעניינים - כל מי שהיא לא שרהלה, אז ילדתי עם שרלה לפני חודשיים בכייף והיא מאוד לחצה שאמצא מישהי שתצטרף אלינו ללידה כי אני איימתי על שרהלה שתהיה לידה ארוכה וקשה ואני אהיה בכיינית איומה ונודניקית והיא כנראה לא רצתה לסבול את זה לבד (בסוף התבדינו, הלידה היתה לא ארוכה, לא קשה ואני התגליתי כבכיינית סטנדרטית לחלוטין). בכל אופן, סוזי חברתי הצטרפה, הייתה יעילה ותומכת להפליא ובגלל שאנחנו חברות אז היא ממש בראש שלי וזה היה בשבילי הרבה יותר טוב מדולה שאולי היא מקצועית אבל לא חברה שמכירה אותי ויודעת לדבר אל ליבי.
מיצי_פיצי*
הצטרפות: 30 מאי 2003, 08:14
דף אישי: הדף האישי של מיצי_פיצי*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי מיצי_פיצי* »

קראתי את עצמי ואני רוצה להבהיר שאין לי שום דבר נגד דולות, אני אפילו לא מכירה אף אחת ואני בטוחה שיש נשים שעבורן זה נפלא אבל לי די קשה להפתח כלפי אדם "זר" ולא פשוט עבורי שמישהו שאינו קרוב אלי נוגע בי כך שבשבילי חברה טובה היתה בדיוק במקום.
ציירת_הקומיקס*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ציירת_הקומיקס* »

אז אולי אפשר, בהזדמנות הזו, גם להבין סוף סוף- באילו בתי חולים מותר להכניס דולה? יש מקומות שמגבילים? יש מקומות ש"סתם" עויינים את הרעיון?
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

לי היתה דולה, שאינה דולה "מקצועית" אבל היתה נהדרת. היא היתה כל כך טובה שאני מזמינה אותה גם ללידה הבאה!
ענת_גביש*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

שרהלה הדגשתי לך את המשפט שציטטת, שידעו שאת מתייחסת אליו ולא כתבת אותו בעצמך.
וגם, כתבת: מה שקרה בבבתי החולים זה שהמיילדת הפסיקה להיות "עם האישה" , כי יש לה כמה יולדות תחת פיקוחה, וגם היא הולכת כשנגמרת המשמרת. וזה בעצם הענין. איך מיילדת טובה בבית חולים יכולה להיות באמת טובה במצב כזה?
למען הסר ספק, לא שמעתי על מישהי מחברותיי שילדה עם שרהלה והיתה זקוקה גם לדולה... (-:

ציירת, אני לא יודעת על רשימה כי זה בטח משתנה כל הזמן בהתאם ליחסי ציבור של בית החולים באותו זמן. בכל אופן בבבתי חולים צפת ופורייה אפשר להכניס דולות. יש בתי חולים שמאפשרים דולות רק מטעמן, מה שנראה לי די מעצבן אבל אולי הרע במיעוטו.
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

בענין דולות, ידוע לי כי בפריפריות ניתן להכניס למשל בהדסה עין כרם, בטבריה, נצרת וצפת. לא יודעת לגבי נהריה, באר שבע ואילת. בליס, וולפסון, אסה"ר ובלינסון אסור אם כי אני יודעת על יולדת שהתעניינה לאחרונה ובליס הסכימו שחברה שלה שמשמשת גם דולה במקצועה תחתום על נייר שהיא לא מתערבת בשומדבר רפואי ויתנו לה להכנס. אבל בשביל זה כמובן צריך לנדנד להם ואפילו להפגש עם האחראית על המיילדות. בתה"ש יש רשימה של בנות שלהם שעובדות איתם . במאיר גם יש רשימה ובלניאדו אמורה להיות רשימה אבל אני מבינה ששם זה הכי פתוח.
כשאני עובדת אני ממש לא רואה עצמי מחליפה למיילדת, אני כמובן לא יודעת אף לא חצי ממה שהיא יודעת ובעצם אני מסכימה עם מה שנאמר פה. האידאל הוא שהמיילדת בבי"ח היתה בחדר כל הזמן, מלטפת ומעודדת. אבל המצב לא כזה ולא לכל אחת יש מישהי שיכולה להיות שם עבורה בזמן הלידה ולדעת גם מה הדבר הנכון לעשותו ולכן יש דולות.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אגב, אני לא דולה, ובטח לא מיילדת אבל אם מישהי (באיזור צפון) רוצה אורחת בלידה שלה (מבטיחה לעזור ולעשות כמיטב יכולתי) אני מאד מעונינת!
עמבר*
הצטרפות: 20 ינואר 2004, 17:46

מיילדת או דולה

שליחה על ידי עמבר* »

שלום לכולם! אני מאלו שקוראים ולא כותבים- היום זה הישתנה...
אז אני דולה (למדתי ב"מדיסין" עם גילה רונאל) וזה הידע שלי לגבי הנושא: מיילדת היא אחות עם הכשרה מיוחדת של שנה נוספת במיילדות. כיום נותנים להן גם הכשרות שקשורות לשיטות אלטרנטיביות- כמו שיאצו, רפלקסולוגיה וכו'. מיילדות שרוצות להרחיב את הכילים שלהן עושות קורסים יותר רציניים בשיטות טיבעיות שונות (עבודה עם קול, דימיון מודרך, שיאצו, ארומותרפיה ו....אין סוף של דברים). מיילדות כאלו הן עדיין די נדירות. גם למיילדת מדהימה יש זמן מוגבל (בבית חולים כמובן), והיא בדר"כ אחראית על 3 יולדות ולפעמים יותר.
כאן ניכנסת הדולה- היא תומכת באישה ונימצאת איתה לאורך כל הלידה - ולא מתחלפת כשניגמרת המשמרת...
היא תעשה כל מה שיעזור ויתמוך באישה- עיסויים, נשימות, דימיון מודרך, ריקודי בטן, תנוחות שונות שיקדמו את הלידה, תידאג שהאווירה טובה ולא מלחיצה, ובמיקרים מסויימים רק תחזיק ליולדת את היד ותיסתכל לה בעיניים- אם זה מה שהיא רוצה.
מהלידות שראיתי בבית חולים מאיר (שם מכניסים רק דולות של מדיסין) ניראה לי שדולה נחוצה יותר בבתי חולים ופחות בלידות בית.
דרך אגב- הדולה עושה עם האישה גם עבודת הכנה לפני הלידה.
לפי מה שאני יודעת: בתל השומר יש דולות של בית החולים (קצת יקר וגם הן עובדות במשמרות- מה שקצת מפספס את הרעיון)
באיכילוב אסור, במאיר רק דולות של מדיסין, בליניאדו צריך רק להודיע מראש, בי-ם גם צריך להודיע, בנהריה גם אין בעיה.
ניראה לי שזהו. אז ביי...
ציירת_הקומיקס*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ציירת_הקומיקס* »

תודה על התשובות. (ולמכרי- ככל הידוע לי אני לא בהריון, סתם מתענינית לעתיד...)
לילך_בר*
הצטרפות: 29 דצמבר 2003, 20:08

מיילדת או דולה

שליחה על ידי לילך_בר* »

אני ילדתי גם עם מיילדת וגם עם דולה. הייתי בלידה שניה בבית אחרי לידה ראשונה בניתוח קיסרי. הדולה שלי היתה אלוהים בכבודו ובעצמו, כך הרגשתי, ויש לי המון אהבה וכבוד אליה. בלעדיה אני מעריכה שהסיכויים לסיים את הלידה בבית חולים היו גבוהים ביותר...
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ורד_לב* »

למי שמעוניין/ת ערב בנושא דולות בהריון ובלידה היום בערב.
פרטים נוספים ב תומכת לידה {@
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

לי היתה מיילדת מקסימה ביותר. לא בבית. לא ברור לי מה היתה עושה דולה אם הייתה שם. חברה שילדה עם דולה סיפרה שהקלו עליה העיסויים השונים שהדולה עשתה.
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

מיילדת או דולה

שליחה על ידי מישהי* »

ילדתי בלידתי השנייה עם מיילדת בית. בבית. למרות שהיא היתה מקסימה ומקצועית מאד חסרה לי תמיכה נוספת. יותר מסז'ים, יותר מגע- המיילדת לא ספקה את הצורך הזה. יותר תמיכה נפשית. חסר לי.
ורד_לב*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ורד_לב* »

זה נראה לי כ"כ אישי.
לי היו 2 מיילדות בבית, דודו ו יעל זלאיט. נהנתי מכל אחד וכל אחד נתן לי משהו אחר בתהליך הזה.
דולה בבי"ח- למה? אולי כי את לא יודעת על מי את נופלת ואולי תזדקקי למישהי שתעזור לך בלידה או מול הצוות, או שתסביר לך דברים תו"כ וכו'.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מישהי - זה תלוי במיילדת. יש כאלו שעושות יותר וכאלו שפחות.
רונה_בראון*
הצטרפות: 20 אוגוסט 2001, 01:27
דף אישי: הדף האישי של רונה_בראון*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי רונה_בראון* »

למרות שהדובדבן שבקצפת היא הלידה, תפקידה של ה"דולה" - המלווה בלידה הוא ראשית ללוות את האישה ובן זוגה בדרך הזו, ב"שנת הלידה". מכאן, שכאשר מגיעים ללידה ה"דולה" אינה אדם זר כלל ועקר. הלידה אינה סוף הדרך כמובן ומלווה טובה לא תסיים את עבודתה בלידה אלא תמשיך ללוות את האם והמשפחה ככל שיידרש. בעוני השבטי שלנו (קרי - אנחנו די לבד...) דולה לאחרי לידה חשובה לא פחות מבלידה עצמה (בארה"ב זה הופך מקובל יותר ויותר). אגב בתי חולים שמאפשרים: גם בתי החולים הסרבנים מאפשרים לעתים "מלווה שני". אפשר לבדוק עם בית החולים אם קיימת האפשרות ובמקום שהמלווה השניה תהיה החמות (לרוב אלו שזה לא מתאים להן...) זו יכולה להיות אישה אחרת. כל עוד לא משתמשים במילה "דולה" זה בדרך כלל עובר בשלום (לא לשכוח לבקש רשות מראש ולקבלה בכתב למניעת הפתעות ביום הלידה). לא אידיאלי, אבל סתגלני משהו. ככל שתהיה יותר דרישה מצד יולדות לצרף מלווה נוספת ללידה (פרט לבעל) כך בתי החולים יפתחו את שעריהם. בל נשכח שזהו עסק כלכלי לכל דבר עבור בתי החולים (חבל שהיולדות לא ירוויחו מהתחרות).
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שרון* »

האם מישהי נעזרה בדולה בשם עונגי?
ואשמח לשמוע המלצות על דולה באיזור זכרון יעקוב.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אני חושבת שהיא מופיעה ב-סיפור הלידה של אמא נמרה }
ורד_לב*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ורד_לב* »

יש את חגית ספנסר מפרדס חנה. שמעתי עליה טובות מחברה שילדה איתה.
יש את מרסיה קליסמן (נדמה לי שזה שם המשפחה שלה) ועינת שגם את שם משפחתה שכחתי (למרסיה יהיה המספר). שתיהן בכרכור.
שרון*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שרון* »

תודה,
אם כי אינני מתליחה למצוא את מס' הטלפון שלהן ב 144 יש לכן מושג היכן אוכל למצוא ... או מישהי שנעזרה באחת מהן ואוכל לדבר איתה?
ורד_לב*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אברר לך טלפונים
ורד_לב*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ראו ערב אונליין עכשיו.
פרטים ב תומכת לידה
רונה_בראון*
הצטרפות: 20 אוגוסט 2001, 01:27
דף אישי: הדף האישי של רונה_בראון*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי רונה_בראון* »

שרון,
אם טרם יצרת קשר עם דולה, מציעה לך לפנות ל"מרכז הישראלי לחינוך ללידה" בטלפון 09:9590998טל, המזכירה, תשמח לתת לך רשימה של דולות באזור שלך, וותיקות וצעירות (יש לא מעט!!! וטובות...)

בהצלחה.

רונה בראון
שרון*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שרון* »

האם למישהי יש המלצות על ממט מרגלית- מיילדת בלניאדו.
צריכה המלצות וכל המיילדות בלניאדו שדיברתי עימן עד כה תפוסות.
תודה
שלי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שלי* »

אני חוזרת על שאלה שנשאלה . המלצות על מילדת פרטית. בלניאדו יש רשימה אבל אני לא מכירה אף אחת.
יש למישהי המלצות? תודה
אביבית*
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 13:12

מיילדת או דולה

שליחה על ידי אביבית* »

שלום רב!
אני רפלקסולוגית בכירה, החלום שלי הוא לטפל בחדר לידה? האם משהו יודע מה עלי לעשות?
תודה!
קלריס*
הצטרפות: 16 דצמבר 2004, 00:10

מיילדת או דולה

שליחה על ידי קלריס* »

שלום בנות!
כיצד אוכל לדעת איפה יש דולות באזור מגוריי?? (צפת)
תודה רבה-
אמא_גמדים*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי אמא_גמדים* »

כנסי לאתר של המרכז הישראלי לחינוך ללידה -
www.leyda.co.il
וחפשי תומכת לידה, זה מוצג לפי אזורים.
בהצלחה.
קלריס*
הצטרפות: 16 דצמבר 2004, 00:10

מיילדת או דולה

שליחה על ידי קלריס* »

תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא_מתפשרת_הפעם*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2005, 22:57

מיילדת או דולה

שליחה על ידי לא_מתפשרת_הפעם* »

סלחו לי אבל גם לאחר קריאת הדף עד כאן עדיין לא קיבלתי תמונה ברורה על השאלה "מיילדת או דולה - מה עדיף?". נראה שרובכן ממליצות על דולה, בעיקר בגלל המגע והתמיכה הנפשית (חשוב ביותר, אני מסכימה), מתוך הנחה שהמיילדת לא מצליחה בדר"כ לספק את אלה משום שעליה לתמרן בין כמה לידות בו-זמנית.
אבל מה עם מיילדת פרטית בבית-חולים? דומני שאם משלמים לאחת כזו, היא מלווה את הלידה כולה, ויש לה את היכולת להשפיע על אופי הלידה מאחר שהיא מכירה את הצוות הרפואי.
זקוקה לעצתכן בנות יקרות - עלי להתכונן ללידה הבאה אחרי לידה ראשונה טראומטית ביותר. לשלם הן למיילדת פרטית והן לדולה נבצר ממני. הנה רשימה של הדברים שחשובים לי מצד האישה שתלווה את הלידה (דולה או מיילדת):
  1. שתהיה נוכחת, שלא תעלם פתאום כשיגיעו הצירים המשמעותיים.
  2. שתגונן עליי מול הצוות הרפואי, תשתף אותי במתרחש, תתייעץ איתי, ולא תתייחס אלי כאל חומר ביד היוצר.
  3. שתהיה אמפטית ורגישה.
  4. שתעשה כל מה שהיא יכולה להקל על כאבי.
  5. שתאפשר לי עד כמה שניתן לבחור איך ללדת.
  6. שתדאג שהתינוק ישאר איתי כמה שיותר זמן אחרי הלידה.
  7. שתעזור לי להניק אותו.
זאת הרשימה שעולה לי בראש כרגע. בטח יש עוד כמה עניינים ששכחתי, ואולי אוסיף בהמשך. מיותר לציין שלא זכיתי לאף אחד מאלה בלידה הקודמת.
אז בהנחה שאלה המטרות, מי לדעתכן יכולה לבצע את המכלול בצורה הטובה ביותר? מיילדת פרטית או דולה?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

דולה. חוץ מסעיף מספר 5.
עדי_יותם*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אני חושבת שתלוי במיילדת ותלוי בדולה, אין תשובה חד משמעית לכאן או לכאן. יכול להיות שמיילדת פרטית בצירוף חברה טובה או בת משפחה קרובה ותומכת יכולה להיות צירוף טוב עבורך. מה שמטריד אותי הוא מספר המקומות המצומצם מאוד שבהם תוכלי להשתמש במיילדת פרטית. מהן הציפיות שלך לאחר הלידה, אפשרויות הביות וכו'?
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

מה זה אומר מיילדת פרטית? באיזה בי"ח זה מתאפשר? האם היא שייכת לצוות ביה"ח?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בלניאדו אפשר לבחור מרשימה קיימת של 10 מיילדות וזה עולה כ-2200 ש"ח, בתל השומר לא ניתן לבחור ועולה כפול.
לא_מתפשרת_הפעם*

מיילדת או דולה

טרה רוסה - את באמת חושבת שדולה תוכן לגונן עליי בפני הצוות הרפואי, בהנחה שהיא "מבחוץ"? ואיך היא תוכל להחליט כמה זמן התינוק יהיה איתי לפני שיקחו אותו לתינוקייה? אני חוששת שהצוות בכלל לא יתייחס אליה. (אני מדגישה שכרגע אני חושבת על לידה בבית-חולים, כי אחרי הסבל הגדול שעברתי קשה לי להעלות על הדעת שלא תהיה לי אפשרות לבקש הרדמה. אגב, בפעם הקודמת ביקשתי ולא עזר, ואיבדתי את עצמי לגמרי מרוב כאב של שעות)

עדי יותם- בטוח שאת צודקת, ומה שחשוב זה בראש ובראשונה בן-האדם, ולא הגדרת המקצוע. ידוע לך או למישהו אחר עוד על האפשרות למיילדת פרטית בבתי-חולים באיזור השרון? לפי מה שקראתי כאן באתר זה אפשרי גם ב"מאיר" (מאוד קרוב אליי) וגם ב"לניאדו" (קצת רחוק, אבל אם לא תהיה ברירה...). לאחר הלידה, לא איכפת לי בכלל מה יגידו בתינוקייה, התינוק שלי יהיה איתי - כך גם היה בלידה הקודמת בתל השומר, מיד אחרי שיצאתי מהתאוששות (כל פעם כששאלו אמרתי שהוא עוד לא ינק, וישנתי איתו במיטה). האמת היא שגיליתי כאן את האפשרות פשוט "להבריז" אחרי הלידה, ואתבשל עם הרעיון הזה, שקוסם לי מאוד. הפחד היחיד הוא כמובן מה יהיה אם אני או התינוק נזדקק לטיפול רפואי (ומה שיותר גרוע - מה יהיה אם משהו יסתבך בבית ולא נדע בכלל).
פלוני_אלמונית*

מיילדת או דולה

לא יודעת מה שמעת אבל לא ידוע לי על אופציה למיילדת פרטית במאיר כ"ס, עד כמה לניאדו יכול להיות רחוק אם את מהשרון?
דיאנה*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2001, 23:32

מיילדת או דולה

שליחה על ידי דיאנה* »

הי לכולם,אני מתלמדת להיות דולה ואשמח ללוות נשים מירושלים ללידה בחינם ומכל הלב,אם מישהי רוצה או מכירה מישהי שמעוניינת אז הפלא שלי הוא:0544759350
לא_מתפשרת_הפעם*

מיילדת או דולה

אכן ביררתי ואין אפשרות למיילדת פרטית במאיר. אני במרחק 7 דקות נסיעה משם, אז זה די מפתה למשוך עד שאי-אפשר יותר בבית ואז לנסוע לשם באופן בהול. שמעתי גם שבלניאדו, כמו בתה"ש, גם אם מבקשים מיילדת פרטית, לא ניתן למעשה לבחור אותה, זה תלוי מי עובדת בדיוק במשמרת שאת מגיעה - אז אני תוהה עד כמה זה מועיל (אולי תיפול עלי מפלצת כמו בפעם הקודמת?). מכאן שנשארתי עם אותן ההתלבטויות, עם אותם הפחדים, עם אותם החלומות על הלידה שמעירים אותי בלילה...
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שני* »

לא מתפשרת הפעם
אני חושבת שאת טועה בעניין לניאדו ואפשר לבחור מיילדת פרטית מתוך המיילדות שלהם.
הכי שווה זה להגיע לשם עם דולה (את יכולה להביא את מי שאת רוצה)ואז יש לך עוד עזרה בטוחה "מהבית" זה גם יותר זול ועל המיילדות שלהם שמעתי רק דברים טובים בינתיים.
3 חברות שלי ילדו שם ב-3 חודשים (2במרכז לידה ו 1 ברגיל)הן היו מאד מאד מרוצות. שלושתן גם לקחו דולה.
פלוני_אלמונית*

מיילדת או דולה

תכנסי לאתר של לניאדו ו\או תתקשרי למועדון היולדות שלהן, בהחלט אפשר לבחור מיילדת פרטית מתוך רשימה ורק היא תהיה בלידה שלך לכל אורכה, את תפגשי איתה לפני החתימה על חוזה וכך תוכלי לראות מי מתאימה לך, תוכלי גם לבקש המלצות, את גם יכולה מיילדת פרטית ודולה.
עדי_יותם*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

לא מתפשרת, אני מציעה לך ללכת לשניים-שלושה סיורים בבתי היולדות הקרובים אלייך, ואז גם תקבלי תשובות מוסמכות (פחות או יותר... לפחות תדעי מה המדיניות הרשמית) וסיכוי טוב שאחד מהם יהיה מקום שבו פשוט תרגישי בטוחה ומוכנה ללדת שם, ואת זה תוכלי לבחור. את נשמעת די חוששת, ואני יכולה להבין את זה, אבל ידיעה והיכרות משחררת המון פחדים וחששות. תמשיכי לעדכן!
טל_טלית*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2006, 18:08

מיילדת או דולה

שליחה על ידי טל_טלית* »

הבנתי שבת"הש אפשר בתוספת תשלום לשכור מיילדת פרטית או דולה. וכאן עולה השאלה מהכותרת שלדעתי עדיין לא קיבלה מענה: מה עדיף - מיילדת או דולה? אם המיילדת נשארת איתי כל הזמן ויודעת לעעשות עיסויים וכו', זה לא מספיק? או אולי עדיף דולה כי זה יותר זול?
ושאלה לגבי איכילוב (שם אסור להכניס דולה) - זה נכון שבחדר הטבעי יש מיילדת צמודה, כלומר פרטית? ואם כן אז גם אם החדר תפוס והולכים על לידה טבעית בחדר רגיל?
עדי_יותם*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

התחלתי לכתוב תשובה ואז עליתי לקרוא שוב את הדף וראיתי שכבר כתבתי בדיוק אותם דברים שאני חושבת היום. :-) טל טלית, את יכולה לפרט מה חשוב לך ולמה את מצפה בלידה אופטימלית לפי התסריט שלך, מן המלווים שלך?
מה לגבי אחרי הלידה? הבעיה המרכזית של תה"ש לטעמי היא שאין שם ביות מלא, למלונית את לא יכולה לעלות מיד, בהנחה שאת מעוניינת בזה. קיימת כמובן האפשרות להשתחרר מוקדם, אבל אם חלילה יש סיבוך כלשהו, או מגיעים חלילה לניתוח, אז התסריט הזה לא ריאלי. ואז גם אפשרות המלונית מעוכבת, במקרה הטוב.
טאו_להורות*
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי טאו_להורות* »

מהדף היבנתי שהמודעות מרוכזת בעיקר במרכז הארץ.
נכון להיום בגליל המערבי אפשרות הבחירה של היולדות המעדיפות ללדת בבית החולים הוא בנהריה,צפת או לנסוע לחיפה.
נשים בהריון בר סיכון שעשו את רוב מעקב ההריון בקהילה יעדיפו גם ללדת "בבית החולים של הרופא שלהן" (יש רופאים שטוענים שכל הריון הוא בר סיכון)
נשים בריאות בהריון תקין, שמעדיפות ללדת לידה טבעית בבית החולים הציבורי ברוב המקרים מקבלים 3\1 מילדת ו15 \1 רופא מומחה 9\1 רופא מתמחה ו12\1 רופא מומחה מרדים.
זו התקינה בבתי החולים ממשלתיים.
כמובן שלא בכל משמרת חדר לידה עמוס וחדר הקבלה מפוצץ ולפעמים יש מזל ונופלים על משמרת נעימה עם צוות פנוי.
מכאן שאם לא רוצים לסמוך על המזל ובני הזוג לא רוצים להישאר לבד והיולדת רוצה עיסוי ותמיכה אישית ומקצועית כדאי שתבחר גם דולה.
יש מילדות בית שישמחו גם ללוות יולדות לבית החולים, אך לצערי עד כה רק בית החולים הפרטי בנצרת הסכים לאפשר למילדות המלוות גם לילד.
שרון*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שרון* »

שלום!
אני רוצה ללדת עם מיילדת פרטית במרכז לידה טבעית אני מתלבטת בין המרכז בליניאדו או בתל השומר -ביקרתי בשניהם והעיקר חסר לי מידע ממקור ראשון על המרכז בתל השומר אז אם למישהי יש אינפורמציה על המיילדות שם ועל החוויה אשמח לשמוע...בקשר ללניאדו -נפגשתי עם מספר מיילדות שם כולן מקסימות למישהי יש אולי המלצות על מיילדת בשם איריס?
תודה !
נילי_בנימין*
הצטרפות: 27 יולי 2008, 09:48

מיילדת או דולה

שליחה על ידי נילי_בנימין* »

הי שרון,
אין לי את המידע שאת מחפשת אך...
איזו לידה זו בשבילך? גורם הזמן קריטי בלידה שניה ואילך, במיוחד אם הראשונה לא לקחה מלא שעות.
איפה את גרה, בהמשך לגורם הזמן, כמה זמן ייקח לך להגיע לכל אחד מבתי החולים שאת רוצה ללדת בהם.
ליוויתי לידות בתל השומר וכן בלניאדו אך לא זכורה לי איריס, איפה היא עובדת אנסה לחפש מידע ולעדכן אותך.
את יכולה ליצור עימי קשר בטלפון: 050-6983166, אשמח לדבר איתך
נילי
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

מיילדת או דולה

שליחה על ידי או_רורה* »

נילי, אני מבינה שאת דולה?
שאלה לי, האם גורם הזמן המשתנה בלידה שניה, רלוונטי גם אם בין הראשונה והשנייה אין הרבה מרווח זמן, נניח שנתיים לעומת 4?
נילי_בנימין*
הצטרפות: 27 יולי 2008, 09:48

מיילדת או דולה

שליחה על ידי נילי_בנימין* »

הי או רורה,
סליחה שלקח לי זמן לענות.
זמן הלידה בלידה שניה מתקצר, וככל שתמשכי יותר זמן בבית במקום הרגוע שלך כך יותר טוב.
לגבי השאלה של הפרשי הזמן בין לידה ראשונה לשניה אין לי תשובה חד משמעית, מה שכן הגוף כבר מכיר וזוכר את התהליך.
לצוואר הרחם לוקח זמן להתרכך, להפתח ולהמחק וזה בעצם גורם הזמן.
את מוזמנת ליצור קשר לפרטים נוספים
יום נפלא
נילי
שקדיה*
הצטרפות: 07 ינואר 2006, 21:40

מיילדת או דולה

שליחה על ידי שקדיה* »

שלום,
אני מתכננת ללדת במרכז הלידה הטבעי בלניאדו, ומתלבטת לגבי מיילדת פרטית שם. האם לדעתכן יש צורך גם במיילדת פרטית וגם בדולה? או שמיילדת פרטית עונה על רוב הצרכים שבד"כ דולה עונה עליהם?
תודות!
איילה_ארגמן_לוי*
הצטרפות: 07 אפריל 2010, 00:07

מיילדת או דולה

שליחה על ידי איילה_ארגמן_לוי* »

בקשר לתפקיד הדולה בלידות בית
אני בעצמי דולה והייתי בכמה לידות בית עם מיילדות ומיילדים מצוינים (רק היום חזרתי מאחת כזאת), אכן הצורך בדולה קטן יותר מבבית החולים (שם נוכחות של דולה ממש קריטית לסיוע בלידה בריאה ומעצימה) אך גם בלידות הבית הרגשתי שהיה לי תפקיד מאוד מאוד מאוד חשוב ונדרש, וגם כמובן שזה מה שאמרו הזוגות/נשים שליוותי. מכיוון שמתוקף תפקידה הדולה פנויה לחלוטין להיות עם היולדת אך ורק מההיבטים הרגשיים, נפשיים, הוליסטיים תפקיד בכל זאת אחר גם כאשר יד מיילד/ת בעלי קישורים וגישה הוליסטית ללידה. נכון שחברה טובה יכולה להיות תומכת אך לא כמו דולה מנוסה. למשל, בלידה שהבוקר חזרתי ממנה הגעתי הרבה לפני המיילד שנוהג להגיע בשלבים יותר מתקדמים יותר של הלידה, הייתי עם היולדת ברגעים חשובים שבהם המיילד היה צריך להיות ולייצג את הפן הרפואי, וגם במקרה בלידה הזאת ספציפית היה צורך לעבור לבית החולים ולי הייתה האופציה ללוות את היולדת גם שם וגם להישאר איתה עד שלב ההנקה.
חשוב לי לציין שכל מיילד/ות הבית שהכרתי עד היום פשוט מעולים! ואם זאת נודה על האמת שלרוב מיילד/ות הבית מעדיפים ונוטים לא להגיע בשלבים המוקדמים של הלידה. רובם כוללים פגישה או שתיים לפני הלידה ולא פנויים להיפגש שלוש-ארבע פגישות עומק ארוכות עם היולדת לפני הלידה. וגם במהלך הלידה לא תמיד פנויים לחלוטין להיבטים ההוליסטיים של הגוף-נפש-רוח של היולדות כי בכל זאת נושאים תפקיד חשוב ויקר ערך אחר והוא החלק הרפואי.
לכן מניסיוני האישי לעתים קרובות מאוד מיילדת הבית לא מחליפה את תפקיד הדולה, ולעתים זה ממש קריטי ללידה בריאה ומעצימה. כמובן שכל זה דיבור כללי ותאורטי ולכל אישה בכל לידה יתאים משהו נכון וייחודי לה.
מקווה שהשיתוף שלי יתרום למישהי
בהצלחה בבחירת המלווים הטובים והנכונים לך
פלוני_אלמונית*

מיילדת או דולה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם מישהו יודע אודות מילדת בשם קלרה מתל השומר ארצה את הטלפון או כיצד להשיג אותה
שליחת תגובה

חזור אל “מדור לידה”