מחפשת סרטי לידה קולניים

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

מחפשת סרטי לידה קולניים

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

שאלתי בככר השוק אך לא מצאתי עדיין את מה שאני מחפשת.
אני עומדת להעביר סדנא של שחרור קולי.
לצורך כך אני מתעניינת בהבעה קולית אותנטית של אנרגיית החיים.

להבנתי, אנרגיית החיים הכי חזקה תתבטא קולית בכמה מצבים עיקריים בחיים.
למשל במהלך סקס, למשל במצב של כאב חזק, למשל - ובמיוחד במיוחד במהלך לידה.
לדעתי במקומות האלה נמצא הקול הכי אותנטי שלנו.

מתוך הדוגמאות שהבאתי, יש לשער שהבעה קולית הכי עוצמתית ואותנטית עשויה לנבוע משני מצבים מנוגדים לכאורה - הנאה וכאב.
לידה, שיש בה גם הנאה וגם כאב וגם יצירת חיים חדשים, נראית לי המקום עם הביטוי הכי חזק של אנרגיית חיים, ולכן גם המקום שבו הביטוי הקולי והשחרור הקולי עשוי להיות הכי עוצמתי.
במיוחד כאשר מדובר בלידות טבעיות.

כיוון שלא חוויתי לידה, אני לא יכולה להביא חומרים מניסיון אישי. וגם לו חוויתי, עדיין הייתי רוצה לשמוע גם מחוויות של אחרות.
ולכן אני מחפשת סרטי לידה שבהם אפשר לשמוע את היולדת, ולא רק מוזיקת רקע.

קיבלתי כמה הפניות לסרטי לידה טבעית, אבל באמת שמה ששמעו שם בעיקר היה מוזיקת רקע, ואולי פה ושם איזו צעקה, או מעט אנחות. אפילו בסרטים של לידה אורגזמית נשמעו בעיקר המהומים.
אני תוהה אם מי שיולדת בלידה טבעית היא באמת כלכך שקטה.
או שבמכוון חותכים את הקטעים הקולניים, או מעמעמים אותם. ואם כן, אז למה.

אני דווקא הייתי מצפה לשמוע בלידה טבעית הרבה קולות, נשימות, צעקות, נהמות....
ציפיתי לשמוע משהו הרבה יותר פראי.
האם אני טועה?

ההולכת בדרכים כתבה לי בתשובה לשאלתי בככר השוק:
_אהבת, ברוב סרטוני הלידה יש מוזיקת רקע, אני מניחה שהיולדות מבקשות לשמור בפרטיות את הקולות שהן מוציאות בלידה...
זה באמת קטע, שאלה שמעלות סרטונים לרשת לא מתביישות להראות למשל עירום, אבל אנחות וצעקות משאירות חסוי,
אני חושבת שזה מרגיש יותר חושפני בהרבה מובנים... אבל באמת חבל שאין לנו כמעט צ'אנס להיחשף לזה ולהגיע מוכנות ללידה גם מהבחינה הזו._

ואם זה נכון מה שכתבה, אני באמת תוהה מה הסיבה שעד כדי כך אפשר להיחשף (עירום, תהליך הלידה וכו') - ועדיין דווקא הקול, מכל הדברים, מרגיש הדבר שהכי קשה לחשוף.

זה גם עשוי לחדד את ההשערה שלי, שאנחנו לא מרשים לעצמנו מספיק להתבטא קולית, לא בסקס, לא כשכואב לנו, ולא בהרבה מצבים בחיים.
כי הקול משום מה, בחברה שלנו, דווקא הקול - מכל הדברים - נחשב למשהו מבייש. (כאשר הוא בא במלוא הביטוי שלו).
ושלכן אנרגיית החיים הזו נשארת חסומה ותקועה בתוכנו הרבה יותר מדי.

וזו גם אחת הסיבות שסדנא של שחרור קולי נראית לי מתבקשת.

כיוון שכך, מה אני מבקשת מכן -
כדי לדעת לכוון נכון את מה שאני הולכת לעשות בסדנא, ולהביא דברים מבוססים, חשוב לי להבין את הנושא לעומק קצת יותר.
ולכן אשמח לעזרה באחד מהבאים:
  1. סרטי לידה מהאינטרנט שבהם אפשר לשמוע את היולדת במהלך הלידה.
  2. אם יש לכם סרטים אישיים שלכן שאתן מוכנות לשלוח לי באופן פרטי, אודה לכן. אני מתחייבת לא לחשוף ולא להראות לאף אחד אחר. (המייל שלי מופיע בדף הבית)
  3. אם אתן יכולות אפילו לשתף כאן בכתב על המהלך הקולי של הלידה שלכן - תבורכו.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

מחפשת סרטי לידה קולניים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שלום אהבת עולם , בסיפור על הלידה המוקדמת שלי, תיארתי את הצעקה שיצאה מתוכה (אויך כל המסדרון שמע), אולי זה יתן לך משהו.

באופן כללי התחברתי למה שאת כותבת על השימוש בקול. דברייך מזכירים לי דברים שונים שדיברתי עליהם עם מורתי יולי מגנט כשלמדתי אצלה את שיטת פאולה , עד כמה אנחנו נמנעים להשתמש בקול או בקולות מסוימים (במיוחד בסקס).

משהו שחשבתי לשתף אותך:

כשהתפוצצה הפרשה של משה קצב והתחילה החקירה נגדו, התקשרתי לאחותי שהיתה אז בשירות לאומי ואמרתי לה " אחותי, אם את בסיטואציה שמשהו לא נראה לך, אפילו את לא בטוחה מה זה בדיוק, אבל משהו מרגיש לך לא נכון, לא נעים, מוזר - תצעקי! מיד תצעקי! תצעקי "מה אתה עושה, משוגע!" ותצאי מהחדר. מקסימום אחר כך תתנצלי, אבל עם ההרגשה שלך, אי אפשר להתווכח". דיברתי אתה ארוכות להסביר לה איך להשתמש בקול ולא לקפוא, ולא לשתוק (ולבלוע).

לאחר כמה שנים, בלילה אחד, חזרתי הביתה מביקור אצל חברה. עברתי בפארק חשוך ליד הבית שלי. פתאום עלה בדעתי להסתכל על עצמי מבחוץ בעיניים שמחפשות "סכנה". ניסיתי לחשוב אם האינסטינקטים שלי יפעלו בעת סכנה. החלטתי שאני אבחן את זה - אז עמדתי וצעקתי בכל כוחי, ממש, כדי לשמוע את עצמי . פתאום הבנתי שאני נבהלת מלשמוע את עצמי צועקת (כי זה לא יפה, כי זה לא תקשורתי, כי זה מכובד, כי תמיד יש דרך אחרת יותר טובה וכו'), אבל גם הבנתי שחשוב שאני אדע איך אני נשמעת גם בחוץ, ולא רק בפנים (כל אחד מכיר את הזעקה הפנימית שלא, לא?). אז צעקתי, הרבצתי צעקה מקפיאת דם בכל הכוח שלי, ומה עוד - הקלטתי את זה בנייד, כדי שאשמע אחר כך איך זה, שלא אהיה עסוקה בהתבוננות באותו הרגע.
בשבילי זה היה רגע חשוב.

בעבודה שלי עם מטופלות בשיטת פאולה אני יכולה לראות ממש בעיניים את התגובות של הגוף כשהקול נחסם. חלק מהעבודה לפעמים הוא שהאישה מצליחה לתת לעצמה לגיטימציה להשמיע קול, זה אחד החלקים היותר מאתגרים, לדעתי. מתוך השיטה גם ברור לי שקול הוא סוג של תנועה.
גל*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 17:11

מחפשת סרטי לידה קולניים

שליחה על ידי גל* »

http://www.youtube.com/watch?v=30wTNUgl ... 252Fverify age[/po]%253Fnext url%253D%25252Fwatch%25253Fv%25253D30wTNUglBwQ%26h%3DOAQE3rBnRAQFb-6 iZVH3HBc6WE 00eLpnhD0pXFpx9GXzQ
מעניין שדווקא סרטי הלידה שאין בהם מוזיקת רקע- הלידות יחסית שקטות...
גל*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 17:11

מחפשת סרטי לידה קולניים

שליחה על ידי גל* »

http://www.youtube.com/watch?v=UEehQtpY ... ure=fvwrel
והנה אחד קולני במיוחד
חייבת לציין
יש המון דברים בסרט הזה שלא קל לי לראות ואני לא מסכימה איתם.
אני יודעת שהצירים הולכים ומתגברים ככל שהלידה מתעצמת, אבל ללא כל ספר היא נראת כאילו היא הרבה יותר סובלת כשהיא שוכבת במיטה...מאשר בציר הראשון בסרט.
כדאי לקרוא את מה שכתוב בהערות מתחת לסרט
ודבר אחרון, יש לסרט הזה יותר מארבע מליון צפיות, זה מטורף!
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מחפשת סרטי לידה קולניים

שליחה על ידי פלונית* »

אהבת יקרה
הסרט הזה ששלחו לך לדעתי לא משקף "שמוש" קולי ממש מחובר בלידה שימי לב שהקול גבוהה ומכווץ ויש להערכתי וכפי שחווה אותה את האשה המקסימה הזו הרבה פחד והתנגדות לכאב.
בעיני קולות בלידה שהם אותנטיים ומחוברים יותר "עובדים" ממש על הגוף שלך הנוכחת הקשובה.
.קול עמוק בלידה יעזור ליולדת ללדת ויהיה לדעתי יותר חייתי.
בכל אופן כל סרטי הלידה כמעט מרגשים ומלווים התחושת רכות ואמפטיה.לגבי קול,חפשי-יש הרבה ברשת.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”