אני עומדת להעביר סדנא של שחרור קולי.
לצורך כך אני מתעניינת בהבעה קולית אותנטית של אנרגיית החיים.
להבנתי, אנרגיית החיים הכי חזקה תתבטא קולית בכמה מצבים עיקריים בחיים.
למשל במהלך סקס, למשל במצב של כאב חזק, למשל - ובמיוחד במיוחד במהלך לידה.
לדעתי במקומות האלה נמצא הקול הכי אותנטי שלנו.
מתוך הדוגמאות שהבאתי, יש לשער שהבעה קולית הכי עוצמתית ואותנטית עשויה לנבוע משני מצבים מנוגדים לכאורה - הנאה וכאב.
לידה, שיש בה גם הנאה וגם כאב וגם יצירת חיים חדשים, נראית לי המקום עם הביטוי הכי חזק של אנרגיית חיים, ולכן גם המקום שבו הביטוי הקולי והשחרור הקולי עשוי להיות הכי עוצמתי.
במיוחד כאשר מדובר בלידות טבעיות.
כיוון שלא חוויתי לידה, אני לא יכולה להביא חומרים מניסיון אישי. וגם לו חוויתי, עדיין הייתי רוצה לשמוע גם מחוויות של אחרות.
ולכן אני מחפשת סרטי לידה שבהם אפשר לשמוע את היולדת, ולא רק מוזיקת רקע.
קיבלתי כמה הפניות לסרטי לידה טבעית, אבל באמת שמה ששמעו שם בעיקר היה מוזיקת רקע, ואולי פה ושם איזו צעקה, או מעט אנחות. אפילו בסרטים של לידה אורגזמית נשמעו בעיקר המהומים.
אני תוהה אם מי שיולדת בלידה טבעית היא באמת כלכך שקטה.
או שבמכוון חותכים את הקטעים הקולניים, או מעמעמים אותם. ואם כן, אז למה.
אני דווקא הייתי מצפה לשמוע בלידה טבעית הרבה קולות, נשימות, צעקות, נהמות....
ציפיתי לשמוע משהו הרבה יותר פראי.
האם אני טועה?
ההולכת בדרכים כתבה לי בתשובה לשאלתי בככר השוק:
_אהבת, ברוב סרטוני הלידה יש מוזיקת רקע, אני מניחה שהיולדות מבקשות לשמור בפרטיות את הקולות שהן מוציאות בלידה...
זה באמת קטע, שאלה שמעלות סרטונים לרשת לא מתביישות להראות למשל עירום, אבל אנחות וצעקות משאירות חסוי,
אני חושבת שזה מרגיש יותר חושפני בהרבה מובנים... אבל באמת חבל שאין לנו כמעט צ'אנס להיחשף לזה ולהגיע מוכנות ללידה גם מהבחינה הזו._
ואם זה נכון מה שכתבה, אני באמת תוהה מה הסיבה שעד כדי כך אפשר להיחשף (עירום, תהליך הלידה וכו') - ועדיין דווקא הקול, מכל הדברים, מרגיש הדבר שהכי קשה לחשוף.
זה גם עשוי לחדד את ההשערה שלי, שאנחנו לא מרשים לעצמנו מספיק להתבטא קולית, לא בסקס, לא כשכואב לנו, ולא בהרבה מצבים בחיים.
כי הקול משום מה, בחברה שלנו, דווקא הקול - מכל הדברים - נחשב למשהו מבייש. (כאשר הוא בא במלוא הביטוי שלו).
ושלכן אנרגיית החיים הזו נשארת חסומה ותקועה בתוכנו הרבה יותר מדי.
וזו גם אחת הסיבות שסדנא של שחרור קולי נראית לי מתבקשת.
כיוון שכך, מה אני מבקשת מכן -
כדי לדעת לכוון נכון את מה שאני הולכת לעשות בסדנא, ולהביא דברים מבוססים, חשוב לי להבין את הנושא לעומק קצת יותר.
ולכן אשמח לעזרה באחד מהבאים:
- סרטי לידה מהאינטרנט שבהם אפשר לשמוע את היולדת במהלך הלידה.
- אם יש לכם סרטים אישיים שלכן שאתן מוכנות לשלוח לי באופן פרטי, אודה לכן. אני מתחייבת לא לחשוף ולא להראות לאף אחד אחר. (המייל שלי מופיע בדף הבית)
- אם אתן יכולות אפילו לשתף כאן בכתב על המהלך הקולי של הלידה שלכן - תבורכו.