מזונות שנראים ואינם חיים
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מזונות שנראים ואינם חיים
ישנם מזונות רבים בשוק שאנשים רבים חושבים שהם "חי" אולם הם עברו תהליכי פיגול בדרך. באופן רשמי כל מזון שחומם למעל 42 מעלות צלזיוס איבד את חיוניותו לעד. אם נרצה ללכת על בטוח - נבחר להשתמש בשפע ובמגוון של מזונות שאנו יודעים מה עבר עליהם מהצמח ועד הצלחת. אם תזונתכן מבוססת על פירות ועלים ירוקים - בתחום זה אין בד"כ הפתעות. טרי זה בריא.. אולם טבעונאים רבים בוחרים לאכול גם דברים אחרים, וטבעונאים רבים לא אוכלים 100% חי - עם זאת, טוב ושימושי להיות מודעים למה חי ומה לא.
המודעות צריכה להיות מתוחכמת יותר כשמדובר במזונות שעברו עיבוד - אבל גם במזונות יבשים שאנשים פשוט לא יודעים מה עבר עליהם.
אני מתחיל כאן רשימה של מזונות שיש נטייה לחשוב עליהם כנאים אך לא תמיד או אפילו לעולם אינם נאים.
המודעות צריכה להיות מתוחכמת יותר כשמדובר במזונות שעברו עיבוד - אבל גם במזונות יבשים שאנשים פשוט לא יודעים מה עבר עליהם.
אני מתחיל כאן רשימה של מזונות שיש נטייה לחשוב עליהם כנאים אך לא תמיד או אפילו לעולם אינם נאים.
- כל דבר שבא מ{{}}פחית שימורים נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
- כל דבר שבא מ{{}}צנצנת ואקום (כזו שהפקק שאוב כלפי מטה ולא זז עד הפתיחה) נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
- כל דבר שבא מ{{}}קופסא טטרה-בריק (כמו של חלב סויה) נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
- גם שימורים אחרים בצנצנת לא ואקום - אלא אם אתם יודעים את תהליך ההכנה - יש סיכוי טוב ששפכו על זה מים רותחים.
- בורגול - גריסי חיטה שעברו חליטה (ראו ממה זה עשוי שאלות על דגנים) - ולכן אינם נאים (אלטרנטיבות רבות - ראו טאבולה לנצח ב{{}}סלטים חיים).
- כל מוצרי הסויה.. חלב, לציטין, טופו - הסויה מבושלת.
- מיסו ורוטב סויה - זהו מזון שעובר התססה לאחר בישול - לכן יש כאלו שמחשיבים סוגים שלא עברו פסטור סופי שמזון חי - אין כרגע בארץ את הסוג הזה.
- אבקת חרובים - עוברת קלייה מאסיבית - אבקה נאה יש לה טעם אחר לגמרי והיא לא "נמסה". ראו מתכוני חרובים.
- לחם מונבט - אמנם מנביטים את החיטה במקום קמח, אך יש לוודא שהטמפ' היא של ייבוש ולא אפייה (לא ידוע לי על לחם מונבט נא בחנויות).
- שמרי בירה ונבט חיטה.
- סירופ מייפל.
- סוכר.
- בירה .
- מיצים "טריים" מקופסא או מכל כלי אחר (עוברים פסטור אלא אם מצויין במפורש).
- טחינה (ראו טחינה חיה) - גרעיני השומשום בין השאר עוברים כמעט תמיד ייבוש בטמפ' גבוהה אם לא קלייה.
- כמעט כל ה{{}}אגוזים בשוק, מקולפים או לא, עברו ייבוש וסביר שבטמפ' של 60 מעלות לפחות.
- שיבולת שועל - עוברת חליטה ו\או אידוי גם כשהיא שטוחה ובד"כ גם כשהיא שלמה.
- כל ה{{}}תבלינים היבשים.
- כל ה{{}}פירות היבשים, דבלים, צימוקים, בננות, אננס, (חוץ מתמרים - אותם לפעמים מעבירים אידוי שיהיו מבריקים ועסיסיים יותר). כדאי לוודא שפשוט עברו ייבוש בשמש.. זה עדיין לא מבטיח שלא בושלו בתנורי שמש.
- עיסת תמרים - אלו שבאים בחפיסה - עברו בישול לריכוך (עשויים מתמרים סוג ב').
- דפי נורי - אלו של הסושי.. בד"כ עברו קלייה - אבל יש כאלה נאים.. עוד לא ראיתי בארץ.
- אצות מיובשות - במיוחד היפניות (היג'יקי, אראמה..)
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
מזונות שנראים ואינם חיים
מה לגבי אגוזים "טבעיים" בחנות טבע או בסופר?
מה לגבי הפשתן והשומשום בשקיות בחנות טבע?
מה לגבי הפשתן והשומשום בשקיות בחנות טבע?
מזונות שנראים ואינם חיים
ומה עם התמר המגולען בואקום?
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
מזונות שנראים ואינם חיים
אגוזים עוברים קילוף באדים - משמע אגוזים קלופים לרוב לא נאים
תמרים בואקום- לדעתי עוברים הרתחה לקטילת חידקים והערכת חיי המדף
תמרים בואקום- לדעתי עוברים הרתחה לקטילת חידקים והערכת חיי המדף
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מזונות שנראים ואינם חיים
יש פה בבית כבר המון זמן דיון על איך מקלפים את האגוזים השקדים והגרעינים המקולפים אני טוענת שטובלים אותם בחומצה שממיסה את הקליפה מישהו יודע משהו על איך עושים אתזה ? אולי אחרי דובי שבט(חבר של מיקי מאוס ) אני אלך לשאול מישהו שמוכר כאלה בשוק והוא אוהב אותי (בטח אוהב כל הכסף שלי נשאר אצלו )
מזונות שנראים ואינם חיים
(בטח אוהב כל הכסף שלי נשאר אצלו )
D-:
D-:
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
מזונות שנראים ואינם חיים
מישהו יודע משהו על איך עושים אתזה ?
שמעתי שבואקום.
שמעתי שבואקום.
מזונות שנראים ואינם חיים
אני שמעתי שאגוזי קשיו מקולפים אחד אחד, ידנית, על ידי פועלים.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מזונות שנראים ואינם חיים
כל הפירות היבשים, דבלים, צימוקים, בננות, אננס, (חוץ מתמרים - אותם לפעמים מעבירים אידוי שיהיו מבריקים ועסיסיים יותר). כדאי לוודא שפשוט עברו ייבוש בשמש.. זה עדיין לא מבטיח שלא בושלו בתנורי שמש.
פירות יבשים אורגניים - חלקם הגדול מיובש RAW לחלוטין. חלקם גם מיובש בשמש. לדעתי ראוי לערוך ולציין את זה בטענה במעלה הדף
פירות יבשים אורגניים - חלקם הגדול מיובש RAW לחלוטין. חלקם גם מיובש בשמש. לדעתי ראוי לערוך ולציין את זה בטענה במעלה הדף
מזונות שנראים ואינם חיים
משהו על איך עושים אתזה ?
שמעתי שבואקום
נכון חלקית, אולי נכון יותר להגיד שע"י שימוש בלחץ אוויר:
יותר נכון - שימוש בהפרשי לחץ
מכניסים למיכל, מעלים את לחץ האוויר לאט-לאט, האוויר הדחוס מחלחל לתוך האגוז וגם הלחץ בתוך האגוז גדל
ואז מורידים את האויר במיכל בבת אחת - בגלל שהלחץ הגבוהה בתוך האגוז לא יכול להתאזן מספיק מהר (לחלחל החוצה דרך הקליפה)
הוא "יוצא" מהאגוז בבת אחת ובעצם מפוצץ את הקליפה מבפנים החוצה.
אגוזים עוברים קילוף באדים
אותו פטנט אבל עם קיטור.
לדעת מיודעי דבר רוב הקילוף מתבצע בלחץ-אוויר בלי קיטור.
אפשר לשחרר את תאוריית הקונספירציה
שמעתי שבואקום
נכון חלקית, אולי נכון יותר להגיד שע"י שימוש בלחץ אוויר:
יותר נכון - שימוש בהפרשי לחץ
מכניסים למיכל, מעלים את לחץ האוויר לאט-לאט, האוויר הדחוס מחלחל לתוך האגוז וגם הלחץ בתוך האגוז גדל
ואז מורידים את האויר במיכל בבת אחת - בגלל שהלחץ הגבוהה בתוך האגוז לא יכול להתאזן מספיק מהר (לחלחל החוצה דרך הקליפה)
הוא "יוצא" מהאגוז בבת אחת ובעצם מפוצץ את הקליפה מבפנים החוצה.
אגוזים עוברים קילוף באדים
אותו פטנט אבל עם קיטור.
לדעת מיודעי דבר רוב הקילוף מתבצע בלחץ-אוויר בלי קיטור.
אפשר לשחרר את תאוריית הקונספירציה
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
מזונות שנראים ואינם חיים
שאלה לגבי אחסון של אגוזים לסוגיהם - האם הקפאה הורסת משהו מהחיוניות שלהם?
-
- הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
- דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*
מזונות שנראים ואינם חיים
כל הפירות היבשים, דבלים, צימוקים, בננות, אננס
בעברי עבדתי בכרם ענבים לצימוקים ובבית אריזה לתמרים יבשים. כל הפירות עובדו ללא חימום וללא אידוי ולא הרתחה ולא שום שינוי טמפרטורה מלבד פרישה לייבוש בשמש.
אבל – אם הם לא אורגנים – הם מרוססים בכמויות שלא יאומנו של מדבירי מזיקים וקוטלי חרקים בעודם על הגפנים והדקלים. לאחר הבציר והגדיד, ללא שום שטיפה – הענבים והתמרים מונחים בשמש לייבוש על יריעות פלסטיק. הם מרוססים בדוחה חרקים כדי שלא ייאכלו לפני השיווק על ידי אורחים לא רצויים.
כך שאפשר לאכול פירות מיובשים נאים, אך מזעזעים מבחינת תכולת הכימיקלים שבהם.
בעברי עבדתי בכרם ענבים לצימוקים ובבית אריזה לתמרים יבשים. כל הפירות עובדו ללא חימום וללא אידוי ולא הרתחה ולא שום שינוי טמפרטורה מלבד פרישה לייבוש בשמש.
אבל – אם הם לא אורגנים – הם מרוססים בכמויות שלא יאומנו של מדבירי מזיקים וקוטלי חרקים בעודם על הגפנים והדקלים. לאחר הבציר והגדיד, ללא שום שטיפה – הענבים והתמרים מונחים בשמש לייבוש על יריעות פלסטיק. הם מרוססים בדוחה חרקים כדי שלא ייאכלו לפני השיווק על ידי אורחים לא רצויים.
כך שאפשר לאכול פירות מיובשים נאים, אך מזעזעים מבחינת תכולת הכימיקלים שבהם.
-
מזונות שנראים ואינם חיים
אדמה טובה,
אני מכיר באופן אישי דוכן בשוק לוינסקי שמייבש פירות בחום של 180 מעלות.
אבל שוב, לגבי האורגניים - הרוב RAW למיטב ידיעתי.
אני מכיר באופן אישי דוכן בשוק לוינסקי שמייבש פירות בחום של 180 מעלות.
אבל שוב, לגבי האורגניים - הרוב RAW למיטב ידיעתי.
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מזונות שנראים ואינם חיים
הרי ברור שאין כמעט ויטמינים במיצי הפירות ה'סחוטים טרי' מהמקררים, אבל זה שהם עוברים הרתחה???
-
מזונות שנראים ואינם חיים
ואיך אדע האם הפירות היבשים האורגניים שאני קונה אכן נאים?
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מזונות שנראים ואינם חיים
אבל זה שהם עוברים הרתחה???
פיסטור. ברור, אחרת הם היו מתקלקלים ו/או גורמים לך קלקול קיבה. .
פיסטור. ברור, אחרת הם היו מתקלקלים ו/או גורמים לך קלקול קיבה. .
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
מזונות שנראים ואינם חיים
הפיסטור הוא להאריך את חיי המדף - אבל עדיין גם למיץ לא מפוסטר יש חיי מדף של כמה ימים - בקרור. חברת ג'נסיס (קואופרטיב) שיווקה בעבר לכל החוף הצפון מערבי בארה"ב מיצים טריים - אחרי זה אודוולה (המתחרים הגדולים יותר) התלוננו - והחברה נאלצה לשווק במסגרת מקומית ומאד מצומצמת - עכשיו לפי האתר הם חוזרים למכור כמו פעם.
האם ידוע למישהו על חברה מקומית שבאופן מפורש אומרת שהם לא מפסטרים?
האם ידוע למישהו על חברה מקומית שבאופן מפורש אומרת שהם לא מפסטרים?
-
מזונות שנראים ואינם חיים
ואיך אדע האם הפירות היבשים האורגניים שאני קונה אכן נאים?
קשה לדעת, כמו תבלינים יבשים, פירות יבשים מגיעים ממקומות שונים בעולם ויש הרבה תיווך... גם אם הצלחת לברר פעם אחת - זה לא אומר שבעוד שבועיים מה שיש לך באותה אריזה הגיע מהצד השני של העולם... כמעט ולא מייבשים פירות כאן בארץ - אבל הנה עוד סיבה לחפש מקומי. למשל פה באזור שלי - דיברתי עם המפעל לפירות יבשים במירון - הם לא מוכרים את זה בשום מקום אחר - אבל יש להם למכירה שזיפים מיובשים - דיברתי עם הבחור האחראי - והוא אמר שהם פשוט שמים אותם על רשתות על הארץ בשמש. זה לא אורגני - ולכן זה ריסוס מרוכז - לכן אני לא קונה שם באופן רגיל. אז מה עושים?
קודם כל - אני ממליץ לאכול פירות טריים.. אנחנו גרים באזור בעולם בו יש פירות טריים כל השנה. אין שום יתרון בריאותי בייבוש מזון. אם אתם מעוניינים בכל זאת בשימור על ידי יבוש - או בשביל לייצר מגוון קולינרי רחב יותר.. אז פשוט לייבש בעצמכם - בשמש או במייבש מזון.
הקפאה של זרעים ואגוזים בתרדמת (יבשים לפני שירד עליהם גשם\הושרו במים) משמרת אותם לזמן ארוך יותר.
קשה לדעת, כמו תבלינים יבשים, פירות יבשים מגיעים ממקומות שונים בעולם ויש הרבה תיווך... גם אם הצלחת לברר פעם אחת - זה לא אומר שבעוד שבועיים מה שיש לך באותה אריזה הגיע מהצד השני של העולם... כמעט ולא מייבשים פירות כאן בארץ - אבל הנה עוד סיבה לחפש מקומי. למשל פה באזור שלי - דיברתי עם המפעל לפירות יבשים במירון - הם לא מוכרים את זה בשום מקום אחר - אבל יש להם למכירה שזיפים מיובשים - דיברתי עם הבחור האחראי - והוא אמר שהם פשוט שמים אותם על רשתות על הארץ בשמש. זה לא אורגני - ולכן זה ריסוס מרוכז - לכן אני לא קונה שם באופן רגיל. אז מה עושים?
קודם כל - אני ממליץ לאכול פירות טריים.. אנחנו גרים באזור בעולם בו יש פירות טריים כל השנה. אין שום יתרון בריאותי בייבוש מזון. אם אתם מעוניינים בכל זאת בשימור על ידי יבוש - או בשביל לייצר מגוון קולינרי רחב יותר.. אז פשוט לייבש בעצמכם - בשמש או במייבש מזון.
הקפאה של זרעים ואגוזים בתרדמת (יבשים לפני שירד עליהם גשם\הושרו במים) משמרת אותם לזמן ארוך יותר.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מזונות שנראים ואינם חיים
כמעט ולא מייבשים פירות כאן בארץ - אבל הנה עוד סיבה לחפש מקומי
אני קונה תמרים של קיבוץ שדה אליהו. אורגניים. אלה הפירות היבשים שאנחנו אוכלים.
אני לא קונה דבלים כי הן מתורכיה.
אני קונה תמרים של קיבוץ שדה אליהו. אורגניים. אלה הפירות היבשים שאנחנו אוכלים.
אני לא קונה דבלים כי הן מתורכיה.
-
מזונות שנראים ואינם חיים
מה רע בתורכיה? (באמת רוצה להבין)
אופק- יש לך אפשרות להפנות אותי להוראות לייבוש בשמש? (וכמה זמן זה יחזיק? השאלה היא בעצם, האם כשאייבש שזיפים/ תאנים וכו' זה יחזיק מעמד את החורף?)
אופק- יש לך אפשרות להפנות אותי להוראות לייבוש בשמש? (וכמה זמן זה יחזיק? השאלה היא בעצם, האם כשאייבש שזיפים/ תאנים וכו' זה יחזיק מעמד את החורף?)
מזונות שנראים ואינם חיים
אני שמעתי שאגוזי קשיו מקולפים אחד אחד, ידנית, על ידי פועלים.
אני מעדיפה לאכול אוכל ''מת'' לגמרי, שאפילו עבר ''וידוא הריגה'' (להרתיח ב-100 מעלות), מאשר לדעת שנתתי יד לניצול ולשיעבוד של אנשים עניים בעולם השלישי שישבו וקילפו את האגוזים אחד אחד תמורת שכר זעום, רק כדי שאני לא אצטרך לבזבז חלק זעיר מזמני הפנוי בקילוף כמות קטנה של אגוזים.
סדר עדיפויות כזה בערך:
.
.
. . . עוד כמה דברים באמצע . . .
.
.
.
.
.
. . . עוד המון דברים באמצע . . .
.
.
.
אני מעדיפה לאכול אוכל ''מת'' לגמרי, שאפילו עבר ''וידוא הריגה'' (להרתיח ב-100 מעלות), מאשר לדעת שנתתי יד לניצול ולשיעבוד של אנשים עניים בעולם השלישי שישבו וקילפו את האגוזים אחד אחד תמורת שכר זעום, רק כדי שאני לא אצטרך לבזבז חלק זעיר מזמני הפנוי בקילוף כמות קטנה של אגוזים.
סדר עדיפויות כזה בערך:
- אנושות ואנושיות
- שפיות
.
.
. . . עוד כמה דברים באמצע . . .
.
.
.
- איכות התזונה המשפחתית שלי
.
.
. . . עוד המון דברים באמצע . . .
.
.
.
- השערות לגבי רמת הח?יו?ת של התזונה שלי והאם היא משפיעה/לא משפיעה על בריאותי
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מזונות שנראים ואינם חיים
מה רע בתורכיה? (באמת רוצה להבין)
אין שום רע, אם אני בתורכיה.
במלים אחרות: אני משתדלת לקנות מקומי.
לייבוש בשמש? (וכמה זמן זה יחזיק? השאלה היא בעצם, האם כשאייבש שזיפים/ תאנים וכו' זה יחזיק מעמד את החורף?)
במקור, ייבוש הפירות נועד לאפשר:
אין שום רע, אם אני בתורכיה.
במלים אחרות: אני משתדלת לקנות מקומי.
לייבוש בשמש? (וכמה זמן זה יחזיק? השאלה היא בעצם, האם כשאייבש שזיפים/ תאנים וכו' זה יחזיק מעמד את החורף?)
במקור, ייבוש הפירות נועד לאפשר:
- מזון בחודשים שבהם היה פחות מזון.
- מסחר עם ארצות אחרות בעת העתיקה ובימי הביניים (השיירות והאניות יכלו להעביר דבלים, תמרים וצימוקים - לא תאנים או ענבים).
-
מזונות שנראים ואינם חיים
אם באמת
פירות יבשים אורגניים - חלקם הגדול מיובש RAW לחלוטין. חלקם גם מיובש בשמש.
בחנות שאני קונה בה לא מצויין הדבר על האריזה, מדוע?
תמיד כתוב אורגני. אף פעם לא כתוב ייבוש בשמש ואף פעם לא כתוב: ללא שימוש בגופרית...
פירות יבשים אורגניים - חלקם הגדול מיובש RAW לחלוטין. חלקם גם מיובש בשמש.
בחנות שאני קונה בה לא מצויין הדבר על האריזה, מדוע?
תמיד כתוב אורגני. אף פעם לא כתוב ייבוש בשמש ואף פעם לא כתוב: ללא שימוש בגופרית...
-
מזונות שנראים ואינם חיים
חניתה - שמתי לב שעל הפירות המיובשים האורגניים שמיובאים מתורכיה לא כתוב אם הייבוש טבעי או לא. לרוב הם מתוצרת נימקס nimeks.
אני לא קונה אותם גם מהסיבה הזאת, גם כי הם מתורכיה, וגם כי הם ארוזים בפלסטיק.
אני לא קונה אותם גם מהסיבה הזאת, גם כי הם מתורכיה, וגם כי הם ארוזים בפלסטיק.
-
מזונות שנראים ואינם חיים
מה לגבי הפירות היבשים מן הארץ, נדמה לי שאני רואה רק אותם בחנות שלנו. גם שם לא מצויינים פרטים חשובים.
-
מזונות שנראים ואינם חיים
אורגניים? של איזו חברה?
-
מזונות שנראים ואינם חיים
או קיי. אז איך מייבשים?
-
מזונות שנראים ואינם חיים
ענבל,
בדיוק היה היום חפלק אצל תמי צרי. היא מייבשת פירות במייבש מזון - הפירות היבשים הכי משובחים שטעמתי (אולי חוץ מזיתי השמש של אופק).
אז כנראה שמייבש מזון זאת אופציה טובה
בדיוק היה היום חפלק אצל תמי צרי. היא מייבשת פירות במייבש מזון - הפירות היבשים הכי משובחים שטעמתי (אולי חוץ מזיתי השמש של אופק).
אז כנראה שמייבש מזון זאת אופציה טובה
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
מזונות שנראים ואינם חיים
מישהו יכול לענות לי לגבי השאלה על ההקפאה, או שזה קשור לדף אחר?
-
מזונות שנראים ואינם חיים
סלט,
קטונתי מלענות לשאלה שלך, כי מדובר בנושא מאוד מורכב, שמכיל בין היתר גם כימיה וגם מבט יותר הוליסטי/אנרגטי על המזון.
מה שכן, אזכיר עובדה קטנה, שנראה לי יכולה לשים את הדברים בפרופורציה - זרעים יבשים שהוקפאו כראוי יכולים אפילו לנבוט.
נראה לי שהעובדה נכונה גם לגבי אגוזים (שהם סוג של זרע יבש סה"כ) אבל עוד לא בדקתי.
קטונתי מלענות לשאלה שלך, כי מדובר בנושא מאוד מורכב, שמכיל בין היתר גם כימיה וגם מבט יותר הוליסטי/אנרגטי על המזון.
מה שכן, אזכיר עובדה קטנה, שנראה לי יכולה לשים את הדברים בפרופורציה - זרעים יבשים שהוקפאו כראוי יכולים אפילו לנבוט.
נראה לי שהעובדה נכונה גם לגבי אגוזים (שהם סוג של זרע יבש סה"כ) אבל עוד לא בדקתי.
-
מזונות שנראים ואינם חיים
חוזר עם השאלה
תמרים מהשוק - האם הם מיובשים בתנור או נאים לחלוטין?
תמרים מהשוק - האם הם מיובשים בתנור או נאים לחלוטין?
-
מזונות שנראים ואינם חיים
אורי -
בכלליות אם התמרים נראים עסיסיים (יענו הרבה מים) ונראה שהם מיועדים להיות מחוץ למקרר (בחנות, בניגוד לזורגניקה שבפרוש כתוב שהם מיועדים לקרור) - אז סביר שהם עברו אחד או יותר מתהליכים שונים - חשיפה לאדים (בישול), שטיפה בגלוקוזה, הוספת ח. משמר, שימון בפראפין.. אם בטעות קנית, בד"כ תרגיש את זה בטעם. בד"כ קל להבחין במין ברק לא טבעי שהתמרים עברו אידוי..
בדרך חזרה עצרנו בשוק לווינסקי ושאלתי ספציפית אם יש להם מדג'ולים מקרור - המוכר הוציא לי קופסא בטמפ' של מקרר עם מדג'ולים מדהימים... בתמרים פלוס בקיבוץ כנרת הם מוכרים מדג'ולים אורגניים מ{{}}הקפאה בפעם האחרונה שהייתי במבצע של 32 שקל לקילו! אחרי שהם מפשירים קצת הם פשוט נמסים בפה יותר מכל תמר אחר...
בכלליות אם התמרים נראים עסיסיים (יענו הרבה מים) ונראה שהם מיועדים להיות מחוץ למקרר (בחנות, בניגוד לזורגניקה שבפרוש כתוב שהם מיועדים לקרור) - אז סביר שהם עברו אחד או יותר מתהליכים שונים - חשיפה לאדים (בישול), שטיפה בגלוקוזה, הוספת ח. משמר, שימון בפראפין.. אם בטעות קנית, בד"כ תרגיש את זה בטעם. בד"כ קל להבחין במין ברק לא טבעי שהתמרים עברו אידוי..
בדרך חזרה עצרנו בשוק לווינסקי ושאלתי ספציפית אם יש להם מדג'ולים מקרור - המוכר הוציא לי קופסא בטמפ' של מקרר עם מדג'ולים מדהימים... בתמרים פלוס בקיבוץ כנרת הם מוכרים מדג'ולים אורגניים מ{{}}הקפאה בפעם האחרונה שהייתי במבצע של 32 שקל לקילו! אחרי שהם מפשירים קצת הם פשוט נמסים בפה יותר מכל תמר אחר...
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
מזונות שנראים ואינם חיים
מצאתי את הדף הזה.. מתאים לכאן..
http://purelyraw.com/deadfoodlist.htm
http://purelyraw.com/deadfoodlist.htm
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מזונות שנראים ואינם חיים
בשביל להוסיף ברק לחלק מהפירות (תפוחים ירוקים ותמר מג'הול לדוג')
מורחים עליהם חומר זיגוג הקרוי "שילאק" או בלשון העם E904
השילאק עשוי מחלק אחד של הפרשות חרקים שעוברים תהליכי זיקוק ושלושה חלקים אלכוהול.
זו היתה הברה למען תמימות הדעים שהיתה כאן בקשר לאידוי...
מורחים עליהם חומר זיגוג הקרוי "שילאק" או בלשון העם E904
השילאק עשוי מחלק אחד של הפרשות חרקים שעוברים תהליכי זיקוק ושלושה חלקים אלכוהול.
זו היתה הברה למען תמימות הדעים שהיתה כאן בקשר לאידוי...
-
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2008, 22:09
- דף אישי: הדף האישי של בריא_לעד*
מזונות שנראים ואינם חיים
מאמר על אגוזי קשיו-הלא נאים :|O
http://www.rawfoods.com/articles/rawcashew.html
http://www.rawfoods.com/articles/rawcashew.html
-
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2008, 22:09
- דף אישי: הדף האישי של בריא_לעד*
מזונות שנראים ואינם חיים
עוד כמה מזונות מדאיגים בלא נאותם:
http://www.purelyraw.com/deadfoodlist.htm
http://www.purelyraw.com/deadfoodlist.htm
-
מזונות שנראים ואינם חיים
זרעי השומשום שאני קונה מניצת הדובדבן נובטים = משמע חיים.
אלטרנטיבה בריאה ואקולוגית לקניית אגוזים בחנות היא ללקט בעונה או לקנות אגוזים בקליפתם ישירות מהמגדל (מקדמיה, שקדים, פקאן, מלך, צנוברים).
אם רוצים כמות גדולה של אגוזים מקולפים - נדמה לי שאין ברירה וצריך להתפשר על איכות.
חלופה אחרת היא גרעיני חמניה ודלעת מקולפים, ניתן לקנות אותם בכמויות, אין צורך בפיצוח וניתן להנביטם.
אלטרנטיבה בריאה ואקולוגית לקניית אגוזים בחנות היא ללקט בעונה או לקנות אגוזים בקליפתם ישירות מהמגדל (מקדמיה, שקדים, פקאן, מלך, צנוברים).
אם רוצים כמות גדולה של אגוזים מקולפים - נדמה לי שאין ברירה וצריך להתפשר על איכות.
חלופה אחרת היא גרעיני חמניה ודלעת מקולפים, ניתן לקנות אותם בכמויות, אין צורך בפיצוח וניתן להנביטם.