מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מאגוזי מלך - אפשר להכין חלב? (זה לא יוצא קצת מריר?)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

אופק, כשאתה כותב מרקם של שמנת,
המרקם שיוצא מכוס קשיו וכוס מים... נראה לי כמו שמנת מתוקה אבל אני לא מבין גדול בתחום השמנת..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

אגוזי מקדמיה זה לא נורא יקר?
יעלפו - ליקוט של אגוזי מקדמיה דווקא די קל.. אם את מעוניינת לרכוש (סוג ב, אבל מקולף) - הרצל ביבי מוכר ב-70 שקל לקילו לאריזה של 5 או 3 קילו אני חושב.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מיהו הרצל ביבי?
הרצל ביבי הוא הבעלים של רשת ניצת הדובדבן, והיבואן הכי גדול של מזון אורגני לישראל. מאוד ותיק בתחום.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אז כדי להשיג את המקדמיה אני צריכה להגיע לניצת?
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אז כדי להשיג את המקדמיה אני צריכה להגיע לניצת?
שבה ומקפיצה לטובת יודעי דבר- כדי להשיג מקדמיה צריך להגיע לניצת הדובדבן ולבקש לרכוש בכמות גדולה או מה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

כדי להשיג מקדמיה צריך להגיע לניצת הדובדבן...
בגדול צריך לפתח "מערכת יחסים" עם הרצל.. ובגדול הוא דורש שבשביל שהזמנה תהיה 1000 שקל לפחות. אני קונה ממנו פעמיים בשנה בקושי כך שזה לא סיפור לעבור את ה-1000 (רק המקדמיה זה 350). אני ממליץ לך פשוט להצטרף לאחד הקואופים שעובדים איתו באזור המרכז שיזמינו בשבילך (ואולי יוסיפו 5%-10%).
אם את במקרה עוברת במעלה החמישה, אז את יכולה פשוט להרים לו צלצול לפני או לא.. ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ.. אז לא לבזבז את הזמן שלו.. פשוט להיות רצינית ואדיבה, לא לנג'ס אותו בשאלות, לדעת בדיוק מה את רוצה ולהגיד שזה "בשביל העסק חטיפי בריאות שלך החדש". אחרי כמה פעמים שתקני ככה הוא יזהה אותך ואז כבר אפשר לנג'ס לו יותר ולשאול כשאת שם אם יש שקים פתוחים של דברים אחרים שאת רוצה (ואז לא צריך לקנות שק שלם נגיד של חמניות, פשתן ועוד..).
בהצלחה.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ.. אז לא לבזבז את הזמן שלו..
המממ.. אני לא ממש הטיפוס שינסה להתחבב על אדם לחוץ לשם אגוזי מקדמיה :-) נשמע לי קצת מאיים מדי. בכל אופן, אם אפשר להצטרף באיזו דרך להזמנה הבאה שלך (במקביל אני מנסה לבדוק את אופציית הקאופרטיב התל אביבי ומה שיש להם להציע)- אני אשמח.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

מאגוזי מלך - אפשר להכין חלב?
קרוטונית - אפשר - יצא לך מר?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

חלב קוקוס

מידע על קוקוס טרי ב{{}}הכול על אגוזים

אבדיל בין המים של הקוקוס (שנמצאים במרכז הגרעין) לחלב קוקוס. חלב קוקוס מכינים בד"כ מקוקוסים בוגרים - על ידי הסרת הסיבים. אפשר לעשות זאת באמצעים ביתיים בקלות:
לוקחים קוקוס בוגר מרוקנים את המים לבלנדר - מפצחים אותו - מוציאים את הבשר - שמים בבלנדר - טוחנים עד זוב דם...
לוקחים את שקית הסינון שהראיתי בעמוד זה למעלה - שופכים לתוכה את העיסה - וחולבים עם יד (עושה הרגשה של קרם ידיים..).
יוצא חלב סמיך ועשיר שהוא מעדן בפני עצמו... פשוט מדהים...
אפשר לדלל עם מים - אפשר להוסיף קקאו ותמרים...
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

בנוגע לקפה - בחנות תבלינים אתיופית בפ"ת מוכרים פולי קפה ירוקים לקלייה עצמית. אני לא בקטע, אבל אם יש מעוניינים אשמח לקשר.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

בשביל החלב קוקוס הזה צריך בלנדר רציני או שגם פשוט יותר יכול להתמודד?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי פלונית* »

...מקוקוסים בוגרים - על ידי הסרת הסיבים
למה אתה מתכוון בסיבים?

איך ניצלת את העיסה שנשארה בשקית הסינון?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני אישית לא מבין את הקטע הזה של לסנן חלב מהצומח.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

בשביל החלב קוקוס הזה צריך בלנדר רציני או שגם פשוט יותר יכול להתמודד?
אמא אדמה - עם בלנדר פחות רציני גם אפשר (הכנתי פעם עם אוסטר) - פשוט חתכתי את הקוקוס לחתיכות קטנות יותר ומילאתי רק עד חצי הקנקן.
פלונית - סיבים תזונתיים, fiber.. העיסה שנשארה מצוינת ל"עיבוי" כמו עיסות שנשארות כשמכינים מיץ.. אפשר לשלב בקלתית של עוגות נאות, פת-שמש (ראו מאפים נאים).
אורי - אתה מדבר באופן כללי על הסרת סיבים? כלומר גם מיצים? אני חושב שזה בעיקר בגלל מה שכתבתי ב{{}}מדור מתכוני אוכל חי בהקדמה - חלב זה סוג של הרגל שקשה לחלק מהאנשים להפטר ממנו.. במיוחד כשזה חלק מהקפה.. הקורנפלקס וכו'..
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ניסיתי עכשיו להכין יוגורט במתכון אינטואיטיבי (בלי לקרוא כאן). שמתי יותר מים ממה שכתוב כאן בהוראות. בטח ייצא יוגורט נוזלי.
אדווח מחר על הטעם והתוצאות.
noalili*
הודעות: 18
הצטרפות: 23 מרץ 2008, 15:04

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי noalili* »

ניסיתי להכין יוגורט מפרג... הוא החמיץ כנראה כי לא ממש הייתי מסוגלת לטעום בגלל הריח. מה גם שיש לי תחושה שהטעם של הפרג לא ממש מתאים ביוגורט.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני שם לב ששכחתי לדווח -
well,
הוא ייצא טיפ טיפה יוגורטי (לא מספיק), אבל התקלקל אחרי שניסיתי לתת לו לתסוס עוד בחוץ
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שמנת נאה

nut]+ cream 02[/po].jpg
בתמונה: שמנת-נאה מאגוזי ברזיל, אגוזי לוז ותמרים מזן חלאווי. מקושטת בסלרי מהאדנית.
מתכון אהוב עלי במיוחד,
אני קורא לו שמנת-נאה, כי זה מזכיר לי שמנת.
זה גם בסיס מצוין לכל גלידת שמנת.

הרכיבים:
  • אגוזים / שקדים / שומשום / שילוב ביניהם (להלן - היבשים). אפשר אולי גם פרג אבל לא ניסיתי.
  • מים
  • אופציונאלי אך מומלץ - עלה ירוק רך וניטרלי (למשל תרד, חוביזה, עלי מלוכיה, או חסה לא מרה)
  • אופציונאלי - תמרים
בבלנדר שלי צריך לפחות 150-200 גרם מהאגוזים/שקדים/שומשום, כי אחרת הוא עובד על ריק..

הכנה:
שלב א - בבלנדר חזק או מעבד מזון - לטחון את היבשים כמה דק שאפשר, בלי מים. לבעלי בלנדר חלש - לרסק אותם קודם עם פטיש או מכתש ועלי, ורק אז לשים בבלנדר על יבש.
שלב ב - לשפוך לבלנדר מים בגובה של היבשים - להוסיף את העלים הירוקים, ולטחון טוב טוב. אם הבלנדר מתקשה להזיז, אפשר להשתמש בדחפן, או מדי פעם להפסיק את הפעולה ולערבב עם היד.
שלב ג - להוסיף את התמרים אם רוצים ולהמשיך לטחון. (על 150 גרם אגוזים הייתי מוסיף תמר אחד או שניים)

מומלץ להכניס לפריזר לכמה דקות, ואז לשמור בקירור.

אתמול הכנתי מאגוזים (לוז וברזיל) ושומשום חצי-חצי, עם תמרים והמון תרד, מאוד נהניתי מהתוצאה הטעימה.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

שמנת נאה
זה נשמע לי מאוד דומה ליוגורט נא מהצומח - זה לא אותו דבר?
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

זה נשמע לי מאוד דומה ליוגורט נא מהצומח - זה לא אותו דבר?
אבל זה בכלל לא אותו הדבר... אולי יכולים להיות "שכנים" אבל ממש לא אותו הדבר.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אבל זה בכלל לא אותו הדבר... אולי יכולים להיות "שכנים" אבל ממש לא אותו הדבר.
אז מה ההבדל? (מודה שלא התעמקתי עדיין אבל אולי תוכלו לספר לי?)
משוטטת*
הודעות: 55
הצטרפות: 13 ינואר 2005, 18:06

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי משוטטת* »

אז מה ההבדל?
אותו הבדל בין יוגורט לשמנת "רגילים" -
יוגורט הוא מותסס.
שמנת לא (והיא גם סמיכה יותר).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יוגורט הוא מותסס.
שמנת לא (והיא גם סמיכה יותר).

בדיוק מה שמשוטטת כתבה + הבדל באחוזי השומן, נראה לי.
לדוגמא, אפשר להשתמש בשניהם כבסיס לגלידת תות. אחד ייצא גלידת יוגורט תות, והשני גלידת שמנת תות. שני מרקמים וטעמים שונים לחלוטין.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעל* »

אני מנסה להכין יוגורט משקדים. ויש משהו שלא הבנתי. השרתי אותם ל 12 שעות וראיתי שאח"כ נטע כתבה שהיא קילפה אותם. איך? הם לא נראים כמו משהו שיתקלף בזמן הקרוב. נראה לי שבשביל לקלף חייבים לחלוט במים רותחים. האומנם?
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעל* »

יוגורט משקדים
בסוף חלטתי את השקדים לפחות מדקה במים רותחים ואז קילפתי.
אחר כך טחנתי על יבש במעבד מזון קטנצ'יק שיש לי ואח"כ בבלנדר עם המים. בשלב הזה זה נראה מרקם די מבטיח. מאתמול ועד היום זה תסס, עד שראיתי את השכבה של הנוזלים למטה. ערבבתי עם כפית וטעמתי. טעם חמצמץ נעים, אבל המרקם הוא לא של יוגורט. משהו גרגירי יותר. כמו קוטג' מרוסק או משהו בסגנון. הבן זוג עשה פרצוף והקטנה דווקא התלהבה. אבל ראיתי למעלה שמרקם גס מתקשר לקלקול מהיר, אז קצת חששתי לתת לה יותר. איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
ביצה_עלומה*
הודעות: 201
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ביצה_עלומה* »

איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
מצטרפת לשאלה. הכנתי ואני חושדת שהוא מקולקל
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

מצטרפת לשאלה. הכנתי ואני חושדת שהוא מקולקל
עוד לא הצלחתי לקלקל יוגורט בעצמי.. וזה בלי להקפיד בכלל.. כלומר לפעמים שכחתי לגביו והוא תסס.. לפעמים שבועיים במקרר..
הדיווח היחידי הבדוק שקיבלתי היה מחברי דרור - שגילה שטחינה למרקם גס מדי ולא קרמי יכולה לגרום לקלקול.
מניסיוני רק משתבח עם הזמן.. אפילו יוגורט שהביאה חלוקית נחל למומולדת - שהיה במרקם גס מדי והיה תוסס מדי לרוב אנשים - לאחר שהיה זמן בחוץ ושכב עוד כמה ימים במקרר כאן.. פשוט שמתי אותו בבלנדר עם 2 תמרים ואני עדיין משתמש בו עד היום.. מאד טעים.

אולי אני צריך לנסות לקלקל יוגורט בכוונה.. רק כדי לראות מתי זה באמת מקולקל.. אבל חבל לי על האגוזים!

ביצה - מדוע החשד? מה המתכון? לא טעים? תכניסי למקרר עד יום שבת ויש סיכוי טוב שאני אהיה בחפלק בתל-אביב. אשמח לטעום.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אתמול אחה"צ טחנתי (לפי הנחיות אופק) 2 כוסות קשיו ו2 כוסות מים. שמתי בצנצנת כזאת של מיץ עגבניות (גודל ליטר, פתח רחב, זכוכית, פקק מתכת, שימושי להפליא!) והכנתי מכסה הדוק מבד טריקו.
היום בצהרים זה הגיע למרק צמיגי מאוד מאוד (כמעט אפשר להפוך בלי שישפך), טעם חמצמץ קלות וריח נפלא (עוג אמר ריח של גבינה, אני אומרת ריח של קקי של יונק. תכלס - אותו הדבר).
הכנסתי למקרר.
איך זה שלך (אופק) יצא נוזלי?

כשהצנצנת תתפנה ננסה יוגורט מחמנייה מונבטת או שומשום (חלב שומשום רץ פה בכמויות).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

איך זה שלך (אופק) יצא נוזלי?
ה עוגיה - אחרי התסיסה זה נראה שזה מתקשה אבל מניסיוני אחרי ניעור זה נעשה נוזלי שוב. אז לנער ולבדוק. אם עדיין קשה אז זה
בהחלט תופעה מעניינת.. אולי יש ביבנאל בקטריות אחרות באוויר!

מאד אשמח לשמוע איך הבקטריה הזו מסתדרת עם החמניות והשומשום - הניסיונות שלי עד כה לא עלו בהצלחה (תיקון - לחמניות אני נותן ממש לתסוס בקושי ואז זה יוצא סביר אבל ממש לא יוגורט ולא להיט).
ביצה_עלומה*
הודעות: 201
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ביצה_עלומה* »

ביצה - מדוע החשד? מה המתכון?
ביום שישי השריתי שקדים במים פושרים. קילפתי. השריתי את הקלופים במים ושמתי במקרר. אתמול בערב טחנתי בבלנדר עם כמות שווה של מים. שמתי בקערה וכיסיתי במגבת. היום בצהריים העברתי לבקבוק וניערתי. העברתי למקרר.
אתה מוזמן לטעום :-)
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

קקי של יונק
נישמע מעניין החלטתי לנסות אבל ממקדמיה :-)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

ביום שישי השריתי שקדים במים פושרים
ביצה - אני ממליץ להתחיל (ולהצליח) מקשיו או מקדמיה לפני שעוברים לאגוזים אחרים.. שקדים קלופים טחונים (בלי מים) עם עשבי טיבול ומלח ולימון יוצא אחלה גם בלי ההתססה..
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אחה"צ הוצאתי מהמקרר את היוגורט קשיו (היה שם מהצהרים) והוא היה אותו הדבר (duh!) - צמיגי כמו בצק שמרים רך. שום נוזלים.
שמתי בבלנדר עם תוספת מים ויצא נוזלי כמו של אופק. טעים לי ולעוג שכבר היה לנו למה להשוות, מוזר לכל השאר (מבוגרים).
רציתי לראות איך יהיה מחר אבל נגמר.

במקביל שמתי חלב שומשום עם כמה כפיות מה"יוגורט" לראות איך יהיה מחר אבל שוב באו אנשים ושתו (יצא חלב שומשום מוצלח במיוחד כי הוכן על שאריות טחינת הקפה בבלנדר. יצא קצת מוקה. טעים מאוד לכולם).
אז רק חלב חמניות נשאר לעבור את הלילה. עד כה נעשה צמיגי + מים כהים. עורבב שוב.
ידווח.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
אני ללא ספק קלקלתי יוגורט לא מזמן
אבל כנראה שהוא מעולם לא היה יוגורט (כלומר התקלקל לפני שתסס, או משהו כזה).
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

עכשיו מנסה להכין יוגורט מזרעי המפ... אדווח בקרוב
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מישהו הצליח ליצור משהו קרוב ללבנה? חשקה נפשי...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי מירב_ב* »

מישהו הצליח ליצור משהו קרוב ללבנה?
כן, אנוכי. מקווה להגיע למחשב מאוחר יותר שפויה, ולכתוב את המתכון.
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

יוגורט מזרעי המפ
זה ממסטל?
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

כן, אנוכי. מקווה להגיע למחשב בערב שפויה, ולכתוב את המתכון
מחכה בקוצר רוח. יש לי המון קשיו. שבוע הבא יהיה לי בלנדר חדש לחנוך.
_יוגורט מזרעי המפ
זה ממסטל?_
אין מצב... אבל וואו, יש לך בטח המון המון זרעים...
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני יכולה להעיד שהלבנה של מירב טעימה ביותר :-)
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני יכולה להעיד שהלבנה של מירב טעימה ביותר
אז תנו מתכון, תהיו בני אדם!
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

יוגורט מזרעי המפ

חחחח, אפשר להשיג אותם בקנדה די בזול... הם מקולפים בד"כ אז אי אפשר להנביט (למרות שמצאתי חנויות שמוכרות אותם שלמים) בכל מקרה מדובר בזן עם רמת THC מאוד נמוכה, ואין טעם להשתמש בזרעים לגידול. בזרעים עצמם אין THC, אבל יש להם ערך תזונתי מאוד מאוד גבוה.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

חלב שומשום מוקה

הכנתי לי עכשיו אייס-ארומה אבל בלי המחיר הגבוה (זה הכספי וזה של הכאב בטן)

הכנתי חלב משומשום טחון, קשיו, תמרים ומים. הוספתי קצת קפה (קלוי, טחון) והרבה הרבה קרח.
יצא ברד מוקה כזה בדיוק במתיקות ובטעם שצריך
ואני יודעת שכל מה שבפנים טוב (הכמות של הקפה זניחה. לא שאני חושבת שהוא כזה גרוע).

נסו ותיהנו :-)
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

הכנתי חלב משומשום טחון,
נשמע נהדר.
איך את מכינה חלב משומשום טחון?
והאם הקפה נשאר בפנים, כלומר זה אספרסו כזה או פילטר או פרנץ' פרס, או פשוט כמו בקפה שחור?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

חלב שומשום

שומשום, תמרים ומים.
היחסים שעובדים טוב אצלי: 1 כף שומשום, 2 תמרים, 150-180 מ"ל מים.
האמת שלאחרונה זה קצת מתוק לי מדי. נפחית מעט תמרים.

שמתי קפה טחון ככה אבל נראה לי שבפעם הבאה ננסה לשים מנת אספרסו. נראה אם זה משנה.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

היחסים שעובדים טוב אצלי: 1 כף שומשום, 2 תמרים, 150-180 מ"ל מים.
החלב יעבוד גם בבלנדר לא איי-איי-איי לדעתך? נשמע טעיםםםם.
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הי ה עוגיה
את טוחנת לחלב את השומשום בנפרד ואז הכול בבלנדר?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

את טוחנת לחלב את השומשום בנפרד ואז הכול בבלנדר?
פעם טחנתי שומשום במטחנת תבלינים ואז הכול הרבה זמן בבלנדר לא איאיאי
עכשיו יש בלנדר חיה רעה
אז שומשום לבד
ואז כל השאר (כרגיל, לא כל הנוזלים מההתחלה)

מומלץ. גם עם בלנדר עגלה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

פעם טחנתי שומשום במטחנת תבלינים ואז הכול הרבה זמן בבלנדר לא איאיאי
אפשר גם לסנן את החלב במסננת בד, לקבלת מרקם חלבי

אני מרגיש ששומשום נותן את הטעם הכי טוב לקפה וכו', בגלל המרירות
והצלחתי להגיע לטעם של מוקה בלי להוסיף קפה
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

הצלחתי להגיע לטעם של מוקה בלי להוסיף קפה
איך איך?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

איך איך?
חלב שומשום, עם הרבה שומשום ומעט תמרים,
מזן של שומשום מריר יחסית (המרירות גורמת לטעם המדובר)
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

מזן של שומשום מריר יחסית
האם צריך להשרות את השומשום?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

האם צריך להשרות את השומשום?
עם הויטמיקס שלך אין צורך.
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

האם צריך להשרות את השומשום?

למרות שזרעים תמיד רצוי להשרות בשביל להקל קצת על העיכול שלהם
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעל* »

אז תנו מתכון, תהיו בני אדם!

אינטואיטיבית, נראה לי שאולי פשוט כמו שמכינים לבנה מיוגורט מן החי. כלומר - לוקחים יוגורט (רצוי כמות גדולה, לפחות 3-4 כוסות), שמים בתוך בד חיתול, מתבלים במלח, קושרים ותולים לניקוז הנוזלים. עד למרקם הרצוי.

הכמות של הקפה זניחה. לא שאני חושבת שהוא כזה גרוע).
קפה כשלעצמו לא כזה גרוע, אבל חשוב לדעת, שקפאין מפריע לספיגת הסידן בגוף, כך שלא כדאי לבנות יותר מדי על הסידן של השומשום במקרה זה...
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

חלב שקדים מר

הוספתי היום לחלב השקדים מספר גרעני מישמש (רק הגרעין בלי הגוגו) ששרו כיומיים שלושה במים וזה נתן טעם נהדר ,קצת כמו מרציפן עם איזה אפקט אלכוהולי. כוס שקדים שהושרו 12 שעות 3 תמרי מדג'הול שלוש וחצי כוסות מים 7-8 גרעיני משמיש. לטחון בבלנדר ולסנן.
.
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

שמנת קוקוס

הדרך הכי הכי הכי טעימה להכין קרם קוקוס (לא ממש חלבי אבל, יותר כמו שמנת) זה לקחת את בשר הקוקוס ולהעביר אותו דרך מסחטת מיץ בסגנון הצ'מפיון, כך שכל הסיבים יוצאים אבל לא מתערבבים מים. יוצא קרם סמיך ועשיר שלא יאמן. רק מה, קצת קשה על הג'וסר וצריך להיזהר שלא יתחמם.

הוספתי היום לחלב השקדים מספר גרעני מישמש (רק הגרעין בלי הגוגו)
אני שמעתי שזה מאוד מאוד רעיל, ותרופה יעילה וזולה נגד סרטן הערמונית (מה שיסביר למה מנסים להפחיד...)
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

אני שמעתי שזה מאוד מאוד רעיל, ותרופה יעילה וזולה נגד סרטן הערמונית (מה שיסביר למה מנסים להפחיד...)
שמתי ממש מעט יחסית לכמות וגם הרגיש לי לשתות מעט כך שזה קצת כמו ליקר אבל מאוד מאוד טעים.
גם אני שמעתי משהו לגבי מחקר שגילה שכמות קטנה כל יום של לטריל ( Latrile ) או אולי חומר אחר שיש בשקדים ובמשמיש עוזרת למנוע סרטן .מעניין אם אפשר
למצוא חומר בנושא.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

ניסיון ראשון בהכנת יוגורט ממקדמיה.

כוס אגוזים וכוס מים, חצי לימון, תמר אחד.
התערובת יצאה סמיכה יותר מיוגורט "רגיל". ממש סבבה.
אחרי לילה בחוץ התערובת הפכה לעיסה מחוררת כזו, די דוחה. ממש מקולקל.
חשבתי שאמורה להיות תסיסה שגם מגביהה את המשקה. לא?
נו, ניסיתי לתת לה עוד זמן והיא רק התקלקלה יותר.
אז איפה טעיתי?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נו, ניסיתי לתת לה עוד זמן והיא רק התקלקלה יותר.
אז איפה טעיתי?
נשמע כמו מה שהיה לנו עם הקשיו. התקבל משהו במרקם של בצק שמרים רך מאוד.
אבל הריח היה גבינתי וכשהוספנו מים וטחנו התקבל מרקם נהדר.

למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
היה ממש, אבל ממש חם היום ואתמול. אולי זה קשור?
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

קישור למאמר באנגלית האם ניתן לרפות סרטן בעזרת ויטמין B-17

אני לא יודע כמה אמין המאמר אבל נישמע מעניין ואולי שווה תרגום לעברית.
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

את החומר לטריל (ויטמין B-17) ניתן לקבל מגרעיני מישמש,שקדים,אגוזי מקדמיה,כוסמת ודוחן (millet)ועוד זרעים ועשבים שונים.
לא הצלחתי להבין לגבי הכמויות שכדי לצרוך ומה לגבי הרעילות היחסית גבוה שבגרעיני מישמש ובשקדים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

חשבתי שאמורה להיות תסיסה שגם מגביהה את המשקה. לא?
סירופ - ממליץ פשוט לטעום כל כמה שעות (לפעמים לאחר ערבוב קל) - כשיש לזה טעם תוסס - להכניס למקרר. ואז לטעום שוב - אם נראה לך שזה לא תוסס מספיק תמיד אפשר להוציא את זה מקירור לעוד כמה שעות.
צל_הימים*
הודעות: 1274
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי צל_הימים* »

את החומר לטריל
לפני כמה עשרות שנים הייתה פרשה גדולה סביב הלאטריל בארה"ב, שבסופה מנהל המזון והתרופות (FDA) הכריז על כל העסק כנוכלות. אם מעניין אותך, כדאי קצת לצלול אל תוך החומר. ניתן להתחיל מוויקיפדיה . בסוף המאמר יש קישורים בשפע להמשך מחקר.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

חלב קשיו

ואוו! כל כך קרמי וטעים! ממש קשה להאמין!
מה שעשיתי הוא כזה: בבלנדר - קשיו ומים (ביחס של 2:1 בערך, אולי אפילו 3:1 - לטובת המים)- אחרי הערבוב הראשוני עצרתי לטעום, ומה אני אגיד לכם? ממש חלב!
הוספתי- המון קרח, 2 נקטרינות, 2 תמרים ובלינדרתי שוב. יצא מדהים. שתיתי שתי כוסות ובאמצע השלישית, רגע לפני שהתפקעה לי הבטן (נו, זה כל כך טעים!) עצרתי, מילאתי את הכוס במה שנשאר בבלנדר ואחסנתי במקרר בינתיים (הערכה: המשקה לא ישרוד שם לאורך זמן, בזכות הטעם, לא בגלל עמידות לקויה).

ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
אני שותה כוס חלב שקדים ליום.טיפים שקיבלתי מ-Honeysuckle Rose קשיו לא נחשב נא בגלל חשיפה לחום בתהליך הקילוף אם אני לא טועה ושקדים כדאי לשים לב לקנות תוצרת הארץ ולא קליפורניה כי קליפורניה גם עוברים תהליך עם חום וגם מדרס אקולוגי גדול יותר.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
אנחנו שותים חלב שומשום כל יום. נראה לי שכל אחד שותה שווה ערך ל4 כפות שומשום. וזה רק בגלל שאנחנו מתאפקים (כדי שלא יבוא על חשבון רסק ירוק )
noalili*
הודעות: 18
הצטרפות: 23 מרץ 2008, 15:04

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי noalili* »

הכנתי אתמול חלב קשיו. לא כ"כ טעים לי. עוד לא החלטתי אם זה הטעם של הקשיו עצמו, או שהקשיו בסדר ופשוט כל העסק לא טעים. קניתי את הקשיו בשוק מחנה יהודה והמוכר אמר שהוא לא קלוי והוא באמת גם לא נראה קלוי. למישהו יש מושג מה הבעיה?
שבוע שעבר לעומת זאת הכנתי חלב שקדים שהיה לי מאוד טעים.תחליף מצוין לחלב הסויה שאני רגילה לשתות!
בכל אופן לא יודעת אם מתאים לי סיפור הקשיו.. למרות שהוא הרבה יותר קרמי מחלב שקדים.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

תודה.
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
כן, כן, בהתחלה עוד ניסיתי לשכנע ת'צמי שזה -+ הטעם. הרצון כאן משתלט.

ממש חם היום ואתמול
אולי זו הבעיה. ליאת טאוב אמרה לי לטעום כל כשעה שעתיים או לחכות עד שיש "מי גבינה" למטה.

ניסיתי שוב עם מקדמיה אבל הפעם נראה לי שחיכיתי פחות מידי זמן. ואחרי יום במקרר זה פשוט יצא לא טעים. לא מקולקל אבל לא טעים.
הרגשתי שיש לזה טעם של כלום, מפוספס כזה. לא מתוק, לא מלוח, לא תוסס, לא יוגורטי בטוח. ניסיתי להחזיר לבלנדר ולהוסיף תמרים. יצא ממש לא טעים.

עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

_עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח._
טוב, התייאשתי. אוף.
יצא דליל מאוד, ולימוני מאוד. פשוט לא טעים.
אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
טוב פעם הבאה.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

חלב שקדים, שמתי לב ש100 גרם שקדים, לפני השרייה. נותנים ליטר חלב או קצת יותר.
אני מוסיפה טיפה'לה קינמון ושלושה תמרים.
אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.
כך שבעצם אצלנו אני צריכה להכין חצי ליטר כל שלושה ימים.
תענוג.
ה עוגיה בא לי חלב שומשום! לעבודה, מחפשת עכשיו איך ומה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
סירופ חביבה - פליז דונט גיב אפ! את עושה כאן ממש שירות לכולנו.. בסוף כשתצליחי את תבואי עם טיפים מצוינים שעוד לא עלינו עליהם שיעזרו לכולנו להכין יוגורט בלי לפספס.
לא ברור לי מה קורה.. כי גם המתכון שניסית אחרון בלי תסיסה - זה ממש טעים! אבל עם התסיסה זה באמת בדיוק כמו שליאת הכינה ואני מכין..
בהצלחה בניסיון הבא..
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
לי עכשיו יש אחד כזה שעשיתי לפני כשלוש-ארבע שעות. זה באמת מאוד דליל בהתחלה (ממש נוזל מהבלנדר לצנצנת).
אני שמתי רק קשיו ומים. את הלימון אני מוסיף כשזה מוכן (לא שיש לי איזו תובנה עמוקה לגבי זה, פשוט ככה הבנתי מהמתכון).
נכון לעכשיו זה עדיין דליל. נראה מה יהיה בבוקר. אדווח.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

חלב שומשום - גרסה 2

נסי כף שומשום טחון, שני תמרים ו150 מ"ל מים (כל זה כפול 6 למשל).
לא כל המים מההתחלה ואולי לא כל המים בכלל. הוסיפי מים לפי הטעם/סמיכות.
(אני עושה כפול 8 כל בוקר לשנינו. היום עשיתי עוד אחד בערב. ממכר...)
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

חמאת שקדים

אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.
במידה והתחיל להתקלקל ניתן להכין ממנו חמאה מן הצומח נהדרת.
מוסיפים מעט מלח,שמיר קצוץ, שום ואו עשבי תיבול אחרים ,שמים לסנן בבד (כמו להכנת לבנה) בתוך המקרר.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

במידה והתחיל להתקלקל ניתן להכין ממנו חמאה מן הצומח נהדרת
wow תודה לשניכם. ממש.
את הדף של החמאה עדיין לא גיליתי.

הגברתי את הקור במקרר. זה אחרי שעגבניות מרוסקות משבת כבר התקלקלו היום (ראשון).
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אז הנה הדיווח ליוגורט קשיו:
בבוקר היה לזה מרקם מגניב צמיגי כזה, עם הרבה חורים של אויר. לא נשפך מהצנצנת אלא צריך להוציא עם כף.
הוספתי קצת לימון וקצת מלח ויצא מגניב.
במשך כל זמן ההמתנה זה היה פשוט במטבח, בצנצנת מכוסה במגבת.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי מירב_ב* »

לבּנֶה מהצומח

כוס אגוזי מקדמיה קלופים
כוס מים חיים

מכינים יוגורט מהצומח - ואז מעבירים את העיסה לתוך חיתול בד ונותנים למים לטפטף. הגבינה שהתקבלה הייתה פשוט נפלאה. אפשר היה אפילו להכין כדורים ולטבול אותם בשמן זית.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

מירב תודה! חובה תמונה! של הכדורים בתוך צנצנת שקופה ויפה באור שמש מלאה שמן זית ועשבי טיבול! מהר לפני שאקדים אותך...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

טוב אז היום צילמתי את היוגורט בדיוק אחרי שלב התסיסה לפני שמערבבים ומכניסים למקרר.
ככה זה נראה מפרופיל אחרי ~20 שעות של תסיסה (מצהריים עד בוקר) בעונה זו בהרי הגליל (חם פה חם פה..)
yogurt]+ fin ferment profile[/po].jpg

שימו לב למי הגבינה למטה.
ככה זה נראה מלמעלה.

yogurt]+ fin ferment top[/po].jpg
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי יעל* »

שימו לב למי הגבינה למטה.
ככה זה נראה מלמעלה.

אופק,
כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים לפני חודש בערך. בשלב של התסיסה ועם המים בתחתית.
אלא שאצלי, גם לאחר הניעור והשהייה במקרר זה נשאר באותו המרקם הגבינתי ולא התקבל יוגורט חלק כמו בתמונות בראש העמוד...
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים...
ואצלי כך היה נראה הניסיון הראשון, עם המקדמיה. עם הטעם הדוחה.
אולי באמת אנסה להוסיף את הלימון אח"כ.
יאללה שיצא היוגורט, בא לי לבנה!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

בקשר ליוגורט ולמרקם:
יעל - כנראה שזה השקדים - אם זה לא נוזלי מספיק בשבילך, פשוט תוסיפי מים (לפני או אחרי התסיסה זה לא משנה).
סירופ - מה שרואים בתמונה זה עם הלימון ועם התמרים ועם המלח שעורבבו למרקם אחיד לפני התסיסה.

מירב - שמתי היוגורט בשקית בד - כמה שעות בחוץ - ואחרי זה פחדתי שיתקלקל אז זה במקרר כבר למעלה מ-24 שעות על מסננת בתוך קערה.. יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר - ונשאר בתוך השקית גבינה יוגורטית - אבל לא מספיק קשיחה בשביל לגלגל מזה כדורים. את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר
מה עשית עם המים?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי מירב_ב* »

את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?

ככל שמחכים יותר, הגבינה מסמיכה ומתקשה.
והכדורים שמתקבלים לא מאוד קשים.
השתמשתי במקדמיה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי with_passion* »

תמונות של הלבנה של מירב הוספו לעיל! איזה יופי!
מירב - כדאי להוסיף את המתכון באתר goneraw אם התמונה של הכדורים.. אם אין לך כוח אני יכול להוסיף ולתת לך איזה קרדיט שאת רוצה..
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יוגורט קשיו הולך מצוין.

צזיקי

שלשום אכלנו יוגורט עם פירות וכוסמת מונבטת (תמונה מתישהו. צילמנו). היה טעים טעים.
היום הכנתי לאירוע צזיקי: את היוגורט טחנתי עם שמיר ושום (עדיף לעשות ריסוק עדין, שיישארו רסיסים מהתוספות אבל לי אצה הדרך, כרגיל) והוספתי קוביות פקוס, קוביות עלה צבר צעיר ומלח. בהגשה זילפתי שמן זית מעל. הקהל אכל הכול :-)
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”