מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מאגוזי מלך - אפשר להכין חלב? (זה לא יוצא קצת מריר?)
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אופק, כשאתה כותב מרקם של שמנת,
המרקם שיוצא מכוס קשיו וכוס מים... נראה לי כמו שמנת מתוקה אבל אני לא מבין גדול בתחום השמנת..
המרקם שיוצא מכוס קשיו וכוס מים... נראה לי כמו שמנת מתוקה אבל אני לא מבין גדול בתחום השמנת..
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אגוזי מקדמיה זה לא נורא יקר?
יעלפו - ליקוט של אגוזי מקדמיה דווקא די קל.. אם את מעוניינת לרכוש (סוג ב, אבל מקולף) - הרצל ביבי מוכר ב-70 שקל לקילו לאריזה של 5 או 3 קילו אני חושב.
יעלפו - ליקוט של אגוזי מקדמיה דווקא די קל.. אם את מעוניינת לרכוש (סוג ב, אבל מקולף) - הרצל ביבי מוכר ב-70 שקל לקילו לאריזה של 5 או 3 קילו אני חושב.
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מיהו הרצל ביבי?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מיהו הרצל ביבי?
הרצל ביבי הוא הבעלים של רשת ניצת הדובדבן, והיבואן הכי גדול של מזון אורגני לישראל. מאוד ותיק בתחום.
הרצל ביבי הוא הבעלים של רשת ניצת הדובדבן, והיבואן הכי גדול של מזון אורגני לישראל. מאוד ותיק בתחום.
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אז כדי להשיג את המקדמיה אני צריכה להגיע לניצת?
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אז כדי להשיג את המקדמיה אני צריכה להגיע לניצת?
שבה ומקפיצה לטובת יודעי דבר- כדי להשיג מקדמיה צריך להגיע לניצת הדובדבן ולבקש לרכוש בכמות גדולה או מה?
שבה ומקפיצה לטובת יודעי דבר- כדי להשיג מקדמיה צריך להגיע לניצת הדובדבן ולבקש לרכוש בכמות גדולה או מה?
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
כדי להשיג מקדמיה צריך להגיע לניצת הדובדבן...
בגדול צריך לפתח "מערכת יחסים" עם הרצל.. ובגדול הוא דורש שבשביל שהזמנה תהיה 1000 שקל לפחות. אני קונה ממנו פעמיים בשנה בקושי כך שזה לא סיפור לעבור את ה-1000 (רק המקדמיה זה 350). אני ממליץ לך פשוט להצטרף לאחד הקואופים שעובדים איתו באזור המרכז שיזמינו בשבילך (ואולי יוסיפו 5%-10%).
אם את במקרה עוברת במעלה החמישה, אז את יכולה פשוט להרים לו צלצול לפני או לא.. ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ.. אז לא לבזבז את הזמן שלו.. פשוט להיות רצינית ואדיבה, לא לנג'ס אותו בשאלות, לדעת בדיוק מה את רוצה ולהגיד שזה "בשביל העסק חטיפי בריאות שלך החדש". אחרי כמה פעמים שתקני ככה הוא יזהה אותך ואז כבר אפשר לנג'ס לו יותר ולשאול כשאת שם אם יש שקים פתוחים של דברים אחרים שאת רוצה (ואז לא צריך לקנות שק שלם נגיד של חמניות, פשתן ועוד..).
בהצלחה.
בגדול צריך לפתח "מערכת יחסים" עם הרצל.. ובגדול הוא דורש שבשביל שהזמנה תהיה 1000 שקל לפחות. אני קונה ממנו פעמיים בשנה בקושי כך שזה לא סיפור לעבור את ה-1000 (רק המקדמיה זה 350). אני ממליץ לך פשוט להצטרף לאחד הקואופים שעובדים איתו באזור המרכז שיזמינו בשבילך (ואולי יוסיפו 5%-10%).
אם את במקרה עוברת במעלה החמישה, אז את יכולה פשוט להרים לו צלצול לפני או לא.. ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ.. אז לא לבזבז את הזמן שלו.. פשוט להיות רצינית ואדיבה, לא לנג'ס אותו בשאלות, לדעת בדיוק מה את רוצה ולהגיד שזה "בשביל העסק חטיפי בריאות שלך החדש". אחרי כמה פעמים שתקני ככה הוא יזהה אותך ואז כבר אפשר לנג'ס לו יותר ולשאול כשאת שם אם יש שקים פתוחים של דברים אחרים שאת רוצה (ואז לא צריך לקנות שק שלם נגיד של חמניות, פשתן ועוד..).
בהצלחה.
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ.. אז לא לבזבז את הזמן שלו..
המממ.. אני לא ממש הטיפוס שינסה להתחבב על אדם לחוץ לשם אגוזי מקדמיה נשמע לי קצת מאיים מדי. בכל אופן, אם אפשר להצטרף באיזו דרך להזמנה הבאה שלך (במקביל אני מנסה לבדוק את אופציית הקאופרטיב התל אביבי ומה שיש להם להציע)- אני אשמח.
המממ.. אני לא ממש הטיפוס שינסה להתחבב על אדם לחוץ לשם אגוזי מקדמיה נשמע לי קצת מאיים מדי. בכל אופן, אם אפשר להצטרף באיזו דרך להזמנה הבאה שלך (במקביל אני מנסה לבדוק את אופציית הקאופרטיב התל אביבי ומה שיש להם להציע)- אני אשמח.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מאגוזי מלך - אפשר להכין חלב?
קרוטונית - אפשר - יצא לך מר?
קרוטונית - אפשר - יצא לך מר?
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב קוקוס
מידע על קוקוס טרי ב{{}}הכול על אגוזיםאבדיל בין המים של הקוקוס (שנמצאים במרכז הגרעין) לחלב קוקוס. חלב קוקוס מכינים בד"כ מקוקוסים בוגרים - על ידי הסרת הסיבים. אפשר לעשות זאת באמצעים ביתיים בקלות:
לוקחים קוקוס בוגר מרוקנים את המים לבלנדר - מפצחים אותו - מוציאים את הבשר - שמים בבלנדר - טוחנים עד זוב דם...
לוקחים את שקית הסינון שהראיתי בעמוד זה למעלה - שופכים לתוכה את העיסה - וחולבים עם יד (עושה הרגשה של קרם ידיים..).
יוצא חלב סמיך ועשיר שהוא מעדן בפני עצמו... פשוט מדהים...
אפשר לדלל עם מים - אפשר להוסיף קקאו ותמרים...
-
- הודעות: 1080
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
בנוגע לקפה - בחנות תבלינים אתיופית בפ"ת מוכרים פולי קפה ירוקים לקלייה עצמית. אני לא בקטע, אבל אם יש מעוניינים אשמח לקשר.
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
בשביל החלב קוקוס הזה צריך בלנדר רציני או שגם פשוט יותר יכול להתמודד?
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
...מקוקוסים בוגרים - על ידי הסרת הסיבים
למה אתה מתכוון בסיבים?
איך ניצלת את העיסה שנשארה בשקית הסינון?
למה אתה מתכוון בסיבים?
איך ניצלת את העיסה שנשארה בשקית הסינון?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אני אישית לא מבין את הקטע הזה של לסנן חלב מהצומח.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
בשביל החלב קוקוס הזה צריך בלנדר רציני או שגם פשוט יותר יכול להתמודד?
אמא אדמה - עם בלנדר פחות רציני גם אפשר (הכנתי פעם עם אוסטר) - פשוט חתכתי את הקוקוס לחתיכות קטנות יותר ומילאתי רק עד חצי הקנקן.
פלונית - סיבים תזונתיים, fiber.. העיסה שנשארה מצוינת ל"עיבוי" כמו עיסות שנשארות כשמכינים מיץ.. אפשר לשלב בקלתית של עוגות נאות, פת-שמש (ראו מאפים נאים).
אורי - אתה מדבר באופן כללי על הסרת סיבים? כלומר גם מיצים? אני חושב שזה בעיקר בגלל מה שכתבתי ב{{}}מדור מתכוני אוכל חי בהקדמה - חלב זה סוג של הרגל שקשה לחלק מהאנשים להפטר ממנו.. במיוחד כשזה חלק מהקפה.. הקורנפלקס וכו'..
אמא אדמה - עם בלנדר פחות רציני גם אפשר (הכנתי פעם עם אוסטר) - פשוט חתכתי את הקוקוס לחתיכות קטנות יותר ומילאתי רק עד חצי הקנקן.
פלונית - סיבים תזונתיים, fiber.. העיסה שנשארה מצוינת ל"עיבוי" כמו עיסות שנשארות כשמכינים מיץ.. אפשר לשלב בקלתית של עוגות נאות, פת-שמש (ראו מאפים נאים).
אורי - אתה מדבר באופן כללי על הסרת סיבים? כלומר גם מיצים? אני חושב שזה בעיקר בגלל מה שכתבתי ב{{}}מדור מתכוני אוכל חי בהקדמה - חלב זה סוג של הרגל שקשה לחלק מהאנשים להפטר ממנו.. במיוחד כשזה חלק מהקפה.. הקורנפלקס וכו'..
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ניסיתי עכשיו להכין יוגורט במתכון אינטואיטיבי (בלי לקרוא כאן). שמתי יותר מים ממה שכתוב כאן בהוראות. בטח ייצא יוגורט נוזלי.
אדווח מחר על הטעם והתוצאות.
אדווח מחר על הטעם והתוצאות.
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ניסיתי להכין יוגורט מפרג... הוא החמיץ כנראה כי לא ממש הייתי מסוגלת לטעום בגלל הריח. מה גם שיש לי תחושה שהטעם של הפרג לא ממש מתאים ביוגורט.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אני שם לב ששכחתי לדווח -
well,
הוא ייצא טיפ טיפה יוגורטי (לא מספיק), אבל התקלקל אחרי שניסיתי לתת לו לתסוס עוד בחוץ
well,
הוא ייצא טיפ טיפה יוגורטי (לא מספיק), אבל התקלקל אחרי שניסיתי לתת לו לתסוס עוד בחוץ
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
שמנת נאה
nut]+ cream 02[/po].jpgבתמונה: שמנת-נאה מאגוזי ברזיל, אגוזי לוז ותמרים מזן חלאווי. מקושטת בסלרי מהאדנית.
מתכון אהוב עלי במיוחד,
אני קורא לו שמנת-נאה, כי זה מזכיר לי שמנת.
זה גם בסיס מצוין לכל גלידת שמנת.
הרכיבים:
- אגוזים / שקדים / שומשום / שילוב ביניהם (להלן - היבשים). אפשר אולי גם פרג אבל לא ניסיתי.
- מים
- אופציונאלי אך מומלץ - עלה ירוק רך וניטרלי (למשל תרד, חוביזה, עלי מלוכיה, או חסה לא מרה)
- אופציונאלי - תמרים
הכנה:
שלב א - בבלנדר חזק או מעבד מזון - לטחון את היבשים כמה דק שאפשר, בלי מים. לבעלי בלנדר חלש - לרסק אותם קודם עם פטיש או מכתש ועלי, ורק אז לשים בבלנדר על יבש.
שלב ב - לשפוך לבלנדר מים בגובה של היבשים - להוסיף את העלים הירוקים, ולטחון טוב טוב. אם הבלנדר מתקשה להזיז, אפשר להשתמש בדחפן, או מדי פעם להפסיק את הפעולה ולערבב עם היד.
שלב ג - להוסיף את התמרים אם רוצים ולהמשיך לטחון. (על 150 גרם אגוזים הייתי מוסיף תמר אחד או שניים)
מומלץ להכניס לפריזר לכמה דקות, ואז לשמור בקירור.
אתמול הכנתי מאגוזים (לוז וברזיל) ושומשום חצי-חצי, עם תמרים והמון תרד, מאוד נהניתי מהתוצאה הטעימה.
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
שמנת נאה
זה נשמע לי מאוד דומה ליוגורט נא מהצומח - זה לא אותו דבר?
זה נשמע לי מאוד דומה ליוגורט נא מהצומח - זה לא אותו דבר?
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
זה נשמע לי מאוד דומה ליוגורט נא מהצומח - זה לא אותו דבר?
אבל זה בכלל לא אותו הדבר... אולי יכולים להיות "שכנים" אבל ממש לא אותו הדבר.
אבל זה בכלל לא אותו הדבר... אולי יכולים להיות "שכנים" אבל ממש לא אותו הדבר.
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אבל זה בכלל לא אותו הדבר... אולי יכולים להיות "שכנים" אבל ממש לא אותו הדבר.
אז מה ההבדל? (מודה שלא התעמקתי עדיין אבל אולי תוכלו לספר לי?)
אז מה ההבדל? (מודה שלא התעמקתי עדיין אבל אולי תוכלו לספר לי?)
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אז מה ההבדל?
אותו הבדל בין יוגורט לשמנת "רגילים" -
יוגורט הוא מותסס.
שמנת לא (והיא גם סמיכה יותר).
אותו הבדל בין יוגורט לשמנת "רגילים" -
יוגורט הוא מותסס.
שמנת לא (והיא גם סמיכה יותר).
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
יוגורט הוא מותסס.
שמנת לא (והיא גם סמיכה יותר).
בדיוק מה שמשוטטת כתבה + הבדל באחוזי השומן, נראה לי.
לדוגמא, אפשר להשתמש בשניהם כבסיס לגלידת תות. אחד ייצא גלידת יוגורט תות, והשני גלידת שמנת תות. שני מרקמים וטעמים שונים לחלוטין.
שמנת לא (והיא גם סמיכה יותר).
בדיוק מה שמשוטטת כתבה + הבדל באחוזי השומן, נראה לי.
לדוגמא, אפשר להשתמש בשניהם כבסיס לגלידת תות. אחד ייצא גלידת יוגורט תות, והשני גלידת שמנת תות. שני מרקמים וטעמים שונים לחלוטין.
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אני מנסה להכין יוגורט משקדים. ויש משהו שלא הבנתי. השרתי אותם ל 12 שעות וראיתי שאח"כ נטע כתבה שהיא קילפה אותם. איך? הם לא נראים כמו משהו שיתקלף בזמן הקרוב. נראה לי שבשביל לקלף חייבים לחלוט במים רותחים. האומנם?
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
יוגורט משקדים
בסוף חלטתי את השקדים לפחות מדקה במים רותחים ואז קילפתי.
אחר כך טחנתי על יבש במעבד מזון קטנצ'יק שיש לי ואח"כ בבלנדר עם המים. בשלב הזה זה נראה מרקם די מבטיח. מאתמול ועד היום זה תסס, עד שראיתי את השכבה של הנוזלים למטה. ערבבתי עם כפית וטעמתי. טעם חמצמץ נעים, אבל המרקם הוא לא של יוגורט. משהו גרגירי יותר. כמו קוטג' מרוסק או משהו בסגנון. הבן זוג עשה פרצוף והקטנה דווקא התלהבה. אבל ראיתי למעלה שמרקם גס מתקשר לקלקול מהיר, אז קצת חששתי לתת לה יותר. איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
בסוף חלטתי את השקדים לפחות מדקה במים רותחים ואז קילפתי.
אחר כך טחנתי על יבש במעבד מזון קטנצ'יק שיש לי ואח"כ בבלנדר עם המים. בשלב הזה זה נראה מרקם די מבטיח. מאתמול ועד היום זה תסס, עד שראיתי את השכבה של הנוזלים למטה. ערבבתי עם כפית וטעמתי. טעם חמצמץ נעים, אבל המרקם הוא לא של יוגורט. משהו גרגירי יותר. כמו קוטג' מרוסק או משהו בסגנון. הבן זוג עשה פרצוף והקטנה דווקא התלהבה. אבל ראיתי למעלה שמרקם גס מתקשר לקלקול מהיר, אז קצת חששתי לתת לה יותר. איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
-
- הודעות: 201
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
- דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
מצטרפת לשאלה. הכנתי ואני חושדת שהוא מקולקל
מצטרפת לשאלה. הכנתי ואני חושדת שהוא מקולקל
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מצטרפת לשאלה. הכנתי ואני חושדת שהוא מקולקל
עוד לא הצלחתי לקלקל יוגורט בעצמי.. וזה בלי להקפיד בכלל.. כלומר לפעמים שכחתי לגביו והוא תסס.. לפעמים שבועיים במקרר..
הדיווח היחידי הבדוק שקיבלתי היה מחברי דרור - שגילה שטחינה למרקם גס מדי ולא קרמי יכולה לגרום לקלקול.
מניסיוני רק משתבח עם הזמן.. אפילו יוגורט שהביאה חלוקית נחל למומולדת - שהיה במרקם גס מדי והיה תוסס מדי לרוב אנשים - לאחר שהיה זמן בחוץ ושכב עוד כמה ימים במקרר כאן.. פשוט שמתי אותו בבלנדר עם 2 תמרים ואני עדיין משתמש בו עד היום.. מאד טעים.
אולי אני צריך לנסות לקלקל יוגורט בכוונה.. רק כדי לראות מתי זה באמת מקולקל.. אבל חבל לי על האגוזים!
ביצה - מדוע החשד? מה המתכון? לא טעים? תכניסי למקרר עד יום שבת ויש סיכוי טוב שאני אהיה בחפלק בתל-אביב. אשמח לטעום.
עוד לא הצלחתי לקלקל יוגורט בעצמי.. וזה בלי להקפיד בכלל.. כלומר לפעמים שכחתי לגביו והוא תסס.. לפעמים שבועיים במקרר..
הדיווח היחידי הבדוק שקיבלתי היה מחברי דרור - שגילה שטחינה למרקם גס מדי ולא קרמי יכולה לגרום לקלקול.
מניסיוני רק משתבח עם הזמן.. אפילו יוגורט שהביאה חלוקית נחל למומולדת - שהיה במרקם גס מדי והיה תוסס מדי לרוב אנשים - לאחר שהיה זמן בחוץ ושכב עוד כמה ימים במקרר כאן.. פשוט שמתי אותו בבלנדר עם 2 תמרים ואני עדיין משתמש בו עד היום.. מאד טעים.
אולי אני צריך לנסות לקלקל יוגורט בכוונה.. רק כדי לראות מתי זה באמת מקולקל.. אבל חבל לי על האגוזים!
ביצה - מדוע החשד? מה המתכון? לא טעים? תכניסי למקרר עד יום שבת ויש סיכוי טוב שאני אהיה בחפלק בתל-אביב. אשמח לטעום.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אתמול אחה"צ טחנתי (לפי הנחיות אופק) 2 כוסות קשיו ו2 כוסות מים. שמתי בצנצנת כזאת של מיץ עגבניות (גודל ליטר, פתח רחב, זכוכית, פקק מתכת, שימושי להפליא!) והכנתי מכסה הדוק מבד טריקו.
היום בצהרים זה הגיע למרק צמיגי מאוד מאוד (כמעט אפשר להפוך בלי שישפך), טעם חמצמץ קלות וריח נפלא (עוג אמר ריח של גבינה, אני אומרת ריח של קקי של יונק. תכלס - אותו הדבר).
הכנסתי למקרר.
איך זה שלך (אופק) יצא נוזלי?
כשהצנצנת תתפנה ננסה יוגורט מחמנייה מונבטת או שומשום (חלב שומשום רץ פה בכמויות).
היום בצהרים זה הגיע למרק צמיגי מאוד מאוד (כמעט אפשר להפוך בלי שישפך), טעם חמצמץ קלות וריח נפלא (עוג אמר ריח של גבינה, אני אומרת ריח של קקי של יונק. תכלס - אותו הדבר).
הכנסתי למקרר.
איך זה שלך (אופק) יצא נוזלי?
כשהצנצנת תתפנה ננסה יוגורט מחמנייה מונבטת או שומשום (חלב שומשום רץ פה בכמויות).
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
איך זה שלך (אופק) יצא נוזלי?
ה עוגיה - אחרי התסיסה זה נראה שזה מתקשה אבל מניסיוני אחרי ניעור זה נעשה נוזלי שוב. אז לנער ולבדוק. אם עדיין קשה אז זה
בהחלט תופעה מעניינת.. אולי יש ביבנאל בקטריות אחרות באוויר!
מאד אשמח לשמוע איך הבקטריה הזו מסתדרת עם החמניות והשומשום - הניסיונות שלי עד כה לא עלו בהצלחה (תיקון - לחמניות אני נותן ממש לתסוס בקושי ואז זה יוצא סביר אבל ממש לא יוגורט ולא להיט).
ה עוגיה - אחרי התסיסה זה נראה שזה מתקשה אבל מניסיוני אחרי ניעור זה נעשה נוזלי שוב. אז לנער ולבדוק. אם עדיין קשה אז זה
בהחלט תופעה מעניינת.. אולי יש ביבנאל בקטריות אחרות באוויר!
מאד אשמח לשמוע איך הבקטריה הזו מסתדרת עם החמניות והשומשום - הניסיונות שלי עד כה לא עלו בהצלחה (תיקון - לחמניות אני נותן ממש לתסוס בקושי ואז זה יוצא סביר אבל ממש לא יוגורט ולא להיט).
-
- הודעות: 201
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
- דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ביצה - מדוע החשד? מה המתכון?
ביום שישי השריתי שקדים במים פושרים. קילפתי. השריתי את הקלופים במים ושמתי במקרר. אתמול בערב טחנתי בבלנדר עם כמות שווה של מים. שמתי בקערה וכיסיתי במגבת. היום בצהריים העברתי לבקבוק וניערתי. העברתי למקרר.
אתה מוזמן לטעום
ביום שישי השריתי שקדים במים פושרים. קילפתי. השריתי את הקלופים במים ושמתי במקרר. אתמול בערב טחנתי בבלנדר עם כמות שווה של מים. שמתי בקערה וכיסיתי במגבת. היום בצהריים העברתי לבקבוק וניערתי. העברתי למקרר.
אתה מוזמן לטעום
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
קקי של יונק
נישמע מעניין החלטתי לנסות אבל ממקדמיה
נישמע מעניין החלטתי לנסות אבל ממקדמיה
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ביום שישי השריתי שקדים במים פושרים
ביצה - אני ממליץ להתחיל (ולהצליח) מקשיו או מקדמיה לפני שעוברים לאגוזים אחרים.. שקדים קלופים טחונים (בלי מים) עם עשבי טיבול ומלח ולימון יוצא אחלה גם בלי ההתססה..
ביצה - אני ממליץ להתחיל (ולהצליח) מקשיו או מקדמיה לפני שעוברים לאגוזים אחרים.. שקדים קלופים טחונים (בלי מים) עם עשבי טיבול ומלח ולימון יוצא אחלה גם בלי ההתססה..
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אחה"צ הוצאתי מהמקרר את היוגורט קשיו (היה שם מהצהרים) והוא היה אותו הדבר (duh!) - צמיגי כמו בצק שמרים רך. שום נוזלים.
שמתי בבלנדר עם תוספת מים ויצא נוזלי כמו של אופק. טעים לי ולעוג שכבר היה לנו למה להשוות, מוזר לכל השאר (מבוגרים).
רציתי לראות איך יהיה מחר אבל נגמר.
במקביל שמתי חלב שומשום עם כמה כפיות מה"יוגורט" לראות איך יהיה מחר אבל שוב באו אנשים ושתו (יצא חלב שומשום מוצלח במיוחד כי הוכן על שאריות טחינת הקפה בבלנדר. יצא קצת מוקה. טעים מאוד לכולם).
אז רק חלב חמניות נשאר לעבור את הלילה. עד כה נעשה צמיגי + מים כהים. עורבב שוב.
ידווח.
שמתי בבלנדר עם תוספת מים ויצא נוזלי כמו של אופק. טעים לי ולעוג שכבר היה לנו למה להשוות, מוזר לכל השאר (מבוגרים).
רציתי לראות איך יהיה מחר אבל נגמר.
במקביל שמתי חלב שומשום עם כמה כפיות מה"יוגורט" לראות איך יהיה מחר אבל שוב באו אנשים ושתו (יצא חלב שומשום מוצלח במיוחד כי הוכן על שאריות טחינת הקפה בבלנדר. יצא קצת מוקה. טעים מאוד לכולם).
אז רק חלב חמניות נשאר לעבור את הלילה. עד כה נעשה צמיגי + מים כהים. עורבב שוב.
ידווח.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
איך יודעים שהיוגורט מקולקל?
אני ללא ספק קלקלתי יוגורט לא מזמן
אבל כנראה שהוא מעולם לא היה יוגורט (כלומר התקלקל לפני שתסס, או משהו כזה).
אני ללא ספק קלקלתי יוגורט לא מזמן
אבל כנראה שהוא מעולם לא היה יוגורט (כלומר התקלקל לפני שתסס, או משהו כזה).
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
עכשיו מנסה להכין יוגורט מזרעי המפ... אדווח בקרוב
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מישהו הצליח ליצור משהו קרוב ללבנה? חשקה נפשי...
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מישהו הצליח ליצור משהו קרוב ללבנה?
כן, אנוכי. מקווה להגיע למחשב מאוחר יותר שפויה, ולכתוב את המתכון.
כן, אנוכי. מקווה להגיע למחשב מאוחר יותר שפויה, ולכתוב את המתכון.
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
יוגורט מזרעי המפ
זה ממסטל?
זה ממסטל?
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
כן, אנוכי. מקווה להגיע למחשב בערב שפויה, ולכתוב את המתכון
מחכה בקוצר רוח. יש לי המון קשיו. שבוע הבא יהיה לי בלנדר חדש לחנוך.
_יוגורט מזרעי המפ
זה ממסטל?_
אין מצב... אבל וואו, יש לך בטח המון המון זרעים...
מחכה בקוצר רוח. יש לי המון קשיו. שבוע הבא יהיה לי בלנדר חדש לחנוך.
_יוגורט מזרעי המפ
זה ממסטל?_
אין מצב... אבל וואו, יש לך בטח המון המון זרעים...
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אני יכולה להעיד שהלבנה של מירב טעימה ביותר
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אני יכולה להעיד שהלבנה של מירב טעימה ביותר
אז תנו מתכון, תהיו בני אדם!
אז תנו מתכון, תהיו בני אדם!
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
יוגורט מזרעי המפ
חחחח, אפשר להשיג אותם בקנדה די בזול... הם מקולפים בד"כ אז אי אפשר להנביט (למרות שמצאתי חנויות שמוכרות אותם שלמים) בכל מקרה מדובר בזן עם רמת THC מאוד נמוכה, ואין טעם להשתמש בזרעים לגידול. בזרעים עצמם אין THC, אבל יש להם ערך תזונתי מאוד מאוד גבוה.
חחחח, אפשר להשיג אותם בקנדה די בזול... הם מקולפים בד"כ אז אי אפשר להנביט (למרות שמצאתי חנויות שמוכרות אותם שלמים) בכל מקרה מדובר בזן עם רמת THC מאוד נמוכה, ואין טעם להשתמש בזרעים לגידול. בזרעים עצמם אין THC, אבל יש להם ערך תזונתי מאוד מאוד גבוה.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב שומשום מוקה
הכנתי לי עכשיו אייס-ארומה אבל בלי המחיר הגבוה (זה הכספי וזה של הכאב בטן)הכנתי חלב משומשום טחון, קשיו, תמרים ומים. הוספתי קצת קפה (קלוי, טחון) והרבה הרבה קרח.
יצא ברד מוקה כזה בדיוק במתיקות ובטעם שצריך
ואני יודעת שכל מה שבפנים טוב (הכמות של הקפה זניחה. לא שאני חושבת שהוא כזה גרוע).
נסו ותיהנו
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
הכנתי חלב משומשום טחון,
נשמע נהדר.
איך את מכינה חלב משומשום טחון?
והאם הקפה נשאר בפנים, כלומר זה אספרסו כזה או פילטר או פרנץ' פרס, או פשוט כמו בקפה שחור?
נשמע נהדר.
איך את מכינה חלב משומשום טחון?
והאם הקפה נשאר בפנים, כלומר זה אספרסו כזה או פילטר או פרנץ' פרס, או פשוט כמו בקפה שחור?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב שומשום
שומשום, תמרים ומים.היחסים שעובדים טוב אצלי: 1 כף שומשום, 2 תמרים, 150-180 מ"ל מים.
האמת שלאחרונה זה קצת מתוק לי מדי. נפחית מעט תמרים.
שמתי קפה טחון ככה אבל נראה לי שבפעם הבאה ננסה לשים מנת אספרסו. נראה אם זה משנה.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
היחסים שעובדים טוב אצלי: 1 כף שומשום, 2 תמרים, 150-180 מ"ל מים.
החלב יעבוד גם בבלנדר לא איי-איי-איי לדעתך? נשמע טעיםםםם.
החלב יעבוד גם בבלנדר לא איי-איי-איי לדעתך? נשמע טעיםםםם.
-
- הודעות: 1700
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
הי ה עוגיה
את טוחנת לחלב את השומשום בנפרד ואז הכול בבלנדר?
את טוחנת לחלב את השומשום בנפרד ואז הכול בבלנדר?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
את טוחנת לחלב את השומשום בנפרד ואז הכול בבלנדר?
פעם טחנתי שומשום במטחנת תבלינים ואז הכול הרבה זמן בבלנדר לא איאיאי
עכשיו יש בלנדר חיה רעה
אז שומשום לבד
ואז כל השאר (כרגיל, לא כל הנוזלים מההתחלה)
מומלץ. גם עם בלנדר עגלה.
פעם טחנתי שומשום במטחנת תבלינים ואז הכול הרבה זמן בבלנדר לא איאיאי
עכשיו יש בלנדר חיה רעה
אז שומשום לבד
ואז כל השאר (כרגיל, לא כל הנוזלים מההתחלה)
מומלץ. גם עם בלנדר עגלה.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
פעם טחנתי שומשום במטחנת תבלינים ואז הכול הרבה זמן בבלנדר לא איאיאי
אפשר גם לסנן את החלב במסננת בד, לקבלת מרקם חלבי
אני מרגיש ששומשום נותן את הטעם הכי טוב לקפה וכו', בגלל המרירות
והצלחתי להגיע לטעם של מוקה בלי להוסיף קפה
אפשר גם לסנן את החלב במסננת בד, לקבלת מרקם חלבי
אני מרגיש ששומשום נותן את הטעם הכי טוב לקפה וכו', בגלל המרירות
והצלחתי להגיע לטעם של מוקה בלי להוסיף קפה
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
הצלחתי להגיע לטעם של מוקה בלי להוסיף קפה
איך איך?
איך איך?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
איך איך?
חלב שומשום, עם הרבה שומשום ומעט תמרים,
מזן של שומשום מריר יחסית (המרירות גורמת לטעם המדובר)
חלב שומשום, עם הרבה שומשום ומעט תמרים,
מזן של שומשום מריר יחסית (המרירות גורמת לטעם המדובר)
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מזן של שומשום מריר יחסית
האם צריך להשרות את השומשום?
האם צריך להשרות את השומשום?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
האם צריך להשרות את השומשום?
עם הויטמיקס שלך אין צורך.
עם הויטמיקס שלך אין צורך.
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
האם צריך להשרות את השומשום?
למרות שזרעים תמיד רצוי להשרות בשביל להקל קצת על העיכול שלהם
למרות שזרעים תמיד רצוי להשרות בשביל להקל קצת על העיכול שלהם
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אז תנו מתכון, תהיו בני אדם!
אינטואיטיבית, נראה לי שאולי פשוט כמו שמכינים לבנה מיוגורט מן החי. כלומר - לוקחים יוגורט (רצוי כמות גדולה, לפחות 3-4 כוסות), שמים בתוך בד חיתול, מתבלים במלח, קושרים ותולים לניקוז הנוזלים. עד למרקם הרצוי.
הכמות של הקפה זניחה. לא שאני חושבת שהוא כזה גרוע).
קפה כשלעצמו לא כזה גרוע, אבל חשוב לדעת, שקפאין מפריע לספיגת הסידן בגוף, כך שלא כדאי לבנות יותר מדי על הסידן של השומשום במקרה זה...
אינטואיטיבית, נראה לי שאולי פשוט כמו שמכינים לבנה מיוגורט מן החי. כלומר - לוקחים יוגורט (רצוי כמות גדולה, לפחות 3-4 כוסות), שמים בתוך בד חיתול, מתבלים במלח, קושרים ותולים לניקוז הנוזלים. עד למרקם הרצוי.
הכמות של הקפה זניחה. לא שאני חושבת שהוא כזה גרוע).
קפה כשלעצמו לא כזה גרוע, אבל חשוב לדעת, שקפאין מפריע לספיגת הסידן בגוף, כך שלא כדאי לבנות יותר מדי על הסידן של השומשום במקרה זה...
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב שקדים מר
הוספתי היום לחלב השקדים מספר גרעני מישמש (רק הגרעין בלי הגוגו) ששרו כיומיים שלושה במים וזה נתן טעם נהדר ,קצת כמו מרציפן עם איזה אפקט אלכוהולי. כוס שקדים שהושרו 12 שעות 3 תמרי מדג'הול שלוש וחצי כוסות מים 7-8 גרעיני משמיש. לטחון בבלנדר ולסנן..
-
- הודעות: 48
- הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
- דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
שמנת קוקוס
הדרך הכי הכי הכי טעימה להכין קרם קוקוס (לא ממש חלבי אבל, יותר כמו שמנת) זה לקחת את בשר הקוקוס ולהעביר אותו דרך מסחטת מיץ בסגנון הצ'מפיון, כך שכל הסיבים יוצאים אבל לא מתערבבים מים. יוצא קרם סמיך ועשיר שלא יאמן. רק מה, קצת קשה על הג'וסר וצריך להיזהר שלא יתחמם.הוספתי היום לחלב השקדים מספר גרעני מישמש (רק הגרעין בלי הגוגו)
אני שמעתי שזה מאוד מאוד רעיל, ותרופה יעילה וזולה נגד סרטן הערמונית (מה שיסביר למה מנסים להפחיד...)
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אני שמעתי שזה מאוד מאוד רעיל, ותרופה יעילה וזולה נגד סרטן הערמונית (מה שיסביר למה מנסים להפחיד...)
שמתי ממש מעט יחסית לכמות וגם הרגיש לי לשתות מעט כך שזה קצת כמו ליקר אבל מאוד מאוד טעים.
גם אני שמעתי משהו לגבי מחקר שגילה שכמות קטנה כל יום של לטריל ( Latrile ) או אולי חומר אחר שיש בשקדים ובמשמיש עוזרת למנוע סרטן .מעניין אם אפשר
למצוא חומר בנושא.
שמתי ממש מעט יחסית לכמות וגם הרגיש לי לשתות מעט כך שזה קצת כמו ליקר אבל מאוד מאוד טעים.
גם אני שמעתי משהו לגבי מחקר שגילה שכמות קטנה כל יום של לטריל ( Latrile ) או אולי חומר אחר שיש בשקדים ובמשמיש עוזרת למנוע סרטן .מעניין אם אפשר
למצוא חומר בנושא.
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ניסיון ראשון בהכנת יוגורט ממקדמיה.
כוס אגוזים וכוס מים, חצי לימון, תמר אחד.התערובת יצאה סמיכה יותר מיוגורט "רגיל". ממש סבבה.
אחרי לילה בחוץ התערובת הפכה לעיסה מחוררת כזו, די דוחה. ממש מקולקל.
חשבתי שאמורה להיות תסיסה שגם מגביהה את המשקה. לא?
נו, ניסיתי לתת לה עוד זמן והיא רק התקלקלה יותר.
אז איפה טעיתי?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
נו, ניסיתי לתת לה עוד זמן והיא רק התקלקלה יותר.
אז איפה טעיתי?
נשמע כמו מה שהיה לנו עם הקשיו. התקבל משהו במרקם של בצק שמרים רך מאוד.
אבל הריח היה גבינתי וכשהוספנו מים וטחנו התקבל מרקם נהדר.
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
אז איפה טעיתי?
נשמע כמו מה שהיה לנו עם הקשיו. התקבל משהו במרקם של בצק שמרים רך מאוד.
אבל הריח היה גבינתי וכשהוספנו מים וטחנו התקבל מרקם נהדר.
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
היה ממש, אבל ממש חם היום ואתמול. אולי זה קשור?
היה ממש, אבל ממש חם היום ואתמול. אולי זה קשור?
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
קישור למאמר באנגלית האם ניתן לרפות סרטן בעזרת ויטמין B-17
אני לא יודע כמה אמין המאמר אבל נישמע מעניין ואולי שווה תרגום לעברית.
אני לא יודע כמה אמין המאמר אבל נישמע מעניין ואולי שווה תרגום לעברית.
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
את החומר לטריל (ויטמין B-17) ניתן לקבל מגרעיני מישמש,שקדים,אגוזי מקדמיה,כוסמת ודוחן (millet)ועוד זרעים ועשבים שונים.
לא הצלחתי להבין לגבי הכמויות שכדי לצרוך ומה לגבי הרעילות היחסית גבוה שבגרעיני מישמש ובשקדים.
לא הצלחתי להבין לגבי הכמויות שכדי לצרוך ומה לגבי הרעילות היחסית גבוה שבגרעיני מישמש ובשקדים.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חשבתי שאמורה להיות תסיסה שגם מגביהה את המשקה. לא?
סירופ - ממליץ פשוט לטעום כל כמה שעות (לפעמים לאחר ערבוב קל) - כשיש לזה טעם תוסס - להכניס למקרר. ואז לטעום שוב - אם נראה לך שזה לא תוסס מספיק תמיד אפשר להוציא את זה מקירור לעוד כמה שעות.
סירופ - ממליץ פשוט לטעום כל כמה שעות (לפעמים לאחר ערבוב קל) - כשיש לזה טעם תוסס - להכניס למקרר. ואז לטעום שוב - אם נראה לך שזה לא תוסס מספיק תמיד אפשר להוציא את זה מקירור לעוד כמה שעות.
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
את החומר לטריל
לפני כמה עשרות שנים הייתה פרשה גדולה סביב הלאטריל בארה"ב, שבסופה מנהל המזון והתרופות (FDA) הכריז על כל העסק כנוכלות. אם מעניין אותך, כדאי קצת לצלול אל תוך החומר. ניתן להתחיל מוויקיפדיה . בסוף המאמר יש קישורים בשפע להמשך מחקר.
לפני כמה עשרות שנים הייתה פרשה גדולה סביב הלאטריל בארה"ב, שבסופה מנהל המזון והתרופות (FDA) הכריז על כל העסק כנוכלות. אם מעניין אותך, כדאי קצת לצלול אל תוך החומר. ניתן להתחיל מוויקיפדיה . בסוף המאמר יש קישורים בשפע להמשך מחקר.
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב קשיו
ואוו! כל כך קרמי וטעים! ממש קשה להאמין!מה שעשיתי הוא כזה: בבלנדר - קשיו ומים (ביחס של 2:1 בערך, אולי אפילו 3:1 - לטובת המים)- אחרי הערבוב הראשוני עצרתי לטעום, ומה אני אגיד לכם? ממש חלב!
הוספתי- המון קרח, 2 נקטרינות, 2 תמרים ובלינדרתי שוב. יצא מדהים. שתיתי שתי כוסות ובאמצע השלישית, רגע לפני שהתפקעה לי הבטן (נו, זה כל כך טעים!) עצרתי, מילאתי את הכוס במה שנשאר בבלנדר ואחסנתי במקרר בינתיים (הערכה: המשקה לא ישרוד שם לאורך זמן, בזכות הטעם, לא בגלל עמידות לקויה).
ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
אני שותה כוס חלב שקדים ליום.טיפים שקיבלתי מ-Honeysuckle Rose קשיו לא נחשב נא בגלל חשיפה לחום בתהליך הקילוף אם אני לא טועה ושקדים כדאי לשים לב לקנות תוצרת הארץ ולא קליפורניה כי קליפורניה גם עוברים תהליך עם חום וגם מדרס אקולוגי גדול יותר.
אני שותה כוס חלב שקדים ליום.טיפים שקיבלתי מ-Honeysuckle Rose קשיו לא נחשב נא בגלל חשיפה לחום בתהליך הקילוף אם אני לא טועה ושקדים כדאי לשים לב לקנות תוצרת הארץ ולא קליפורניה כי קליפורניה גם עוברים תהליך עם חום וגם מדרס אקולוגי גדול יותר.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
אנחנו שותים חלב שומשום כל יום. נראה לי שכל אחד שותה שווה ערך ל4 כפות שומשום. וזה רק בגלל שאנחנו מתאפקים (כדי שלא יבוא על חשבון רסק ירוק )
אנחנו שותים חלב שומשום כל יום. נראה לי שכל אחד שותה שווה ערך ל4 כפות שומשום. וזה רק בגלל שאנחנו מתאפקים (כדי שלא יבוא על חשבון רסק ירוק )
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
הכנתי אתמול חלב קשיו. לא כ"כ טעים לי. עוד לא החלטתי אם זה הטעם של הקשיו עצמו, או שהקשיו בסדר ופשוט כל העסק לא טעים. קניתי את הקשיו בשוק מחנה יהודה והמוכר אמר שהוא לא קלוי והוא באמת גם לא נראה קלוי. למישהו יש מושג מה הבעיה?
שבוע שעבר לעומת זאת הכנתי חלב שקדים שהיה לי מאוד טעים.תחליף מצוין לחלב הסויה שאני רגילה לשתות!
בכל אופן לא יודעת אם מתאים לי סיפור הקשיו.. למרות שהוא הרבה יותר קרמי מחלב שקדים.
שבוע שעבר לעומת זאת הכנתי חלב שקדים שהיה לי מאוד טעים.תחליף מצוין לחלב הסויה שאני רגילה לשתות!
בכל אופן לא יודעת אם מתאים לי סיפור הקשיו.. למרות שהוא הרבה יותר קרמי מחלב שקדים.
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
תודה.
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
כן, כן, בהתחלה עוד ניסיתי לשכנע ת'צמי שזה -+ הטעם. הרצון כאן משתלט.
ממש חם היום ואתמול
אולי זו הבעיה. ליאת טאוב אמרה לי לטעום כל כשעה שעתיים או לחכות עד שיש "מי גבינה" למטה.
ניסיתי שוב עם מקדמיה אבל הפעם נראה לי שחיכיתי פחות מידי זמן. ואחרי יום במקרר זה פשוט יצא לא טעים. לא מקולקל אבל לא טעים.
הרגשתי שיש לזה טעם של כלום, מפוספס כזה. לא מתוק, לא מלוח, לא תוסס, לא יוגורטי בטוח. ניסיתי להחזיר לבלנדר ולהוסיף תמרים. יצא ממש לא טעים.
עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח.
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
כן, כן, בהתחלה עוד ניסיתי לשכנע ת'צמי שזה -+ הטעם. הרצון כאן משתלט.
ממש חם היום ואתמול
אולי זו הבעיה. ליאת טאוב אמרה לי לטעום כל כשעה שעתיים או לחכות עד שיש "מי גבינה" למטה.
ניסיתי שוב עם מקדמיה אבל הפעם נראה לי שחיכיתי פחות מידי זמן. ואחרי יום במקרר זה פשוט יצא לא טעים. לא מקולקל אבל לא טעים.
הרגשתי שיש לזה טעם של כלום, מפוספס כזה. לא מתוק, לא מלוח, לא תוסס, לא יוגורטי בטוח. ניסיתי להחזיר לבלנדר ולהוסיף תמרים. יצא ממש לא טעים.
עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח.
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
_עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח._
טוב, התייאשתי. אוף.
יצא דליל מאוד, ולימוני מאוד. פשוט לא טעים.
אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
טוב פעם הבאה.
אדווח._
טוב, התייאשתי. אוף.
יצא דליל מאוד, ולימוני מאוד. פשוט לא טעים.
אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
טוב פעם הבאה.
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב שקדים, שמתי לב ש100 גרם שקדים, לפני השרייה. נותנים ליטר חלב או קצת יותר.
אני מוסיפה טיפה'לה קינמון ושלושה תמרים.
אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.
כך שבעצם אצלנו אני צריכה להכין חצי ליטר כל שלושה ימים.
תענוג.
ה עוגיה בא לי חלב שומשום! לעבודה, מחפשת עכשיו איך ומה.
אני מוסיפה טיפה'לה קינמון ושלושה תמרים.
אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.
כך שבעצם אצלנו אני צריכה להכין חצי ליטר כל שלושה ימים.
תענוג.
ה עוגיה בא לי חלב שומשום! לעבודה, מחפשת עכשיו איך ומה.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
סירופ חביבה - פליז דונט גיב אפ! את עושה כאן ממש שירות לכולנו.. בסוף כשתצליחי את תבואי עם טיפים מצוינים שעוד לא עלינו עליהם שיעזרו לכולנו להכין יוגורט בלי לפספס.
לא ברור לי מה קורה.. כי גם המתכון שניסית אחרון בלי תסיסה - זה ממש טעים! אבל עם התסיסה זה באמת בדיוק כמו שליאת הכינה ואני מכין..
בהצלחה בניסיון הבא..
סירופ חביבה - פליז דונט גיב אפ! את עושה כאן ממש שירות לכולנו.. בסוף כשתצליחי את תבואי עם טיפים מצוינים שעוד לא עלינו עליהם שיעזרו לכולנו להכין יוגורט בלי לפספס.
לא ברור לי מה קורה.. כי גם המתכון שניסית אחרון בלי תסיסה - זה ממש טעים! אבל עם התסיסה זה באמת בדיוק כמו שליאת הכינה ואני מכין..
בהצלחה בניסיון הבא..
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
לי עכשיו יש אחד כזה שעשיתי לפני כשלוש-ארבע שעות. זה באמת מאוד דליל בהתחלה (ממש נוזל מהבלנדר לצנצנת).
אני שמתי רק קשיו ומים. את הלימון אני מוסיף כשזה מוכן (לא שיש לי איזו תובנה עמוקה לגבי זה, פשוט ככה הבנתי מהמתכון).
נכון לעכשיו זה עדיין דליל. נראה מה יהיה בבוקר. אדווח.
לי עכשיו יש אחד כזה שעשיתי לפני כשלוש-ארבע שעות. זה באמת מאוד דליל בהתחלה (ממש נוזל מהבלנדר לצנצנת).
אני שמתי רק קשיו ומים. את הלימון אני מוסיף כשזה מוכן (לא שיש לי איזו תובנה עמוקה לגבי זה, פשוט ככה הבנתי מהמתכון).
נכון לעכשיו זה עדיין דליל. נראה מה יהיה בבוקר. אדווח.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חלב שומשום - גרסה 2
נסי כף שומשום טחון, שני תמרים ו150 מ"ל מים (כל זה כפול 6 למשל).לא כל המים מההתחלה ואולי לא כל המים בכלל. הוסיפי מים לפי הטעם/סמיכות.
(אני עושה כפול 8 כל בוקר לשנינו. היום עשיתי עוד אחד בערב. ממכר...)
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
חמאת שקדים
אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.במידה והתחיל להתקלקל ניתן להכין ממנו חמאה מן הצומח נהדרת.
מוסיפים מעט מלח,שמיר קצוץ, שום ואו עשבי תיבול אחרים ,שמים לסנן בבד (כמו להכנת לבנה) בתוך המקרר.
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
במידה והתחיל להתקלקל ניתן להכין ממנו חמאה מן הצומח נהדרת
wow תודה לשניכם. ממש.
את הדף של החמאה עדיין לא גיליתי.
הגברתי את הקור במקרר. זה אחרי שעגבניות מרוסקות משבת כבר התקלקלו היום (ראשון).
wow תודה לשניכם. ממש.
את הדף של החמאה עדיין לא גיליתי.
הגברתי את הקור במקרר. זה אחרי שעגבניות מרוסקות משבת כבר התקלקלו היום (ראשון).
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
אז הנה הדיווח ליוגורט קשיו:
בבוקר היה לזה מרקם מגניב צמיגי כזה, עם הרבה חורים של אויר. לא נשפך מהצנצנת אלא צריך להוציא עם כף.
הוספתי קצת לימון וקצת מלח ויצא מגניב.
במשך כל זמן ההמתנה זה היה פשוט במטבח, בצנצנת מכוסה במגבת.
בבוקר היה לזה מרקם מגניב צמיגי כזה, עם הרבה חורים של אויר. לא נשפך מהצנצנת אלא צריך להוציא עם כף.
הוספתי קצת לימון וקצת מלח ויצא מגניב.
במשך כל זמן ההמתנה זה היה פשוט במטבח, בצנצנת מכוסה במגבת.
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
לבּנֶה מהצומח
כוס אגוזי מקדמיה קלופיםכוס מים חיים
מכינים יוגורט מהצומח - ואז מעבירים את העיסה לתוך חיתול בד ונותנים למים לטפטף. הגבינה שהתקבלה הייתה פשוט נפלאה. אפשר היה אפילו להכין כדורים ולטבול אותם בשמן זית.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
מירב תודה! חובה תמונה! של הכדורים בתוך צנצנת שקופה ויפה באור שמש מלאה שמן זית ועשבי טיבול! מהר לפני שאקדים אותך...
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
שימו לב למי הגבינה למטה.
ככה זה נראה מלמעלה.
אופק,
כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים לפני חודש בערך. בשלב של התסיסה ועם המים בתחתית.
אלא שאצלי, גם לאחר הניעור והשהייה במקרר זה נשאר באותו המרקם הגבינתי ולא התקבל יוגורט חלק כמו בתמונות בראש העמוד...
ככה זה נראה מלמעלה.
אופק,
כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים לפני חודש בערך. בשלב של התסיסה ועם המים בתחתית.
אלא שאצלי, גם לאחר הניעור והשהייה במקרר זה נשאר באותו המרקם הגבינתי ולא התקבל יוגורט חלק כמו בתמונות בראש העמוד...
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים...
ואצלי כך היה נראה הניסיון הראשון, עם המקדמיה. עם הטעם הדוחה.
אולי באמת אנסה להוסיף את הלימון אח"כ.
יאללה שיצא היוגורט, בא לי לבנה!
ואצלי כך היה נראה הניסיון הראשון, עם המקדמיה. עם הטעם הדוחה.
אולי באמת אנסה להוסיף את הלימון אח"כ.
יאללה שיצא היוגורט, בא לי לבנה!
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
בקשר ליוגורט ולמרקם:
יעל - כנראה שזה השקדים - אם זה לא נוזלי מספיק בשבילך, פשוט תוסיפי מים (לפני או אחרי התסיסה זה לא משנה).
סירופ - מה שרואים בתמונה זה עם הלימון ועם התמרים ועם המלח שעורבבו למרקם אחיד לפני התסיסה.
מירב - שמתי היוגורט בשקית בד - כמה שעות בחוץ - ואחרי זה פחדתי שיתקלקל אז זה במקרר כבר למעלה מ-24 שעות על מסננת בתוך קערה.. יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר - ונשאר בתוך השקית גבינה יוגורטית - אבל לא מספיק קשיחה בשביל לגלגל מזה כדורים. את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?
יעל - כנראה שזה השקדים - אם זה לא נוזלי מספיק בשבילך, פשוט תוסיפי מים (לפני או אחרי התסיסה זה לא משנה).
סירופ - מה שרואים בתמונה זה עם הלימון ועם התמרים ועם המלח שעורבבו למרקם אחיד לפני התסיסה.
מירב - שמתי היוגורט בשקית בד - כמה שעות בחוץ - ואחרי זה פחדתי שיתקלקל אז זה במקרר כבר למעלה מ-24 שעות על מסננת בתוך קערה.. יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר - ונשאר בתוך השקית גבינה יוגורטית - אבל לא מספיק קשיחה בשביל לגלגל מזה כדורים. את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר
מה עשית עם המים?
מה עשית עם המים?
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?
ככל שמחכים יותר, הגבינה מסמיכה ומתקשה.
והכדורים שמתקבלים לא מאוד קשים.
השתמשתי במקדמיה.
ככל שמחכים יותר, הגבינה מסמיכה ומתקשה.
והכדורים שמתקבלים לא מאוד קשים.
השתמשתי במקדמיה.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
תמונות של הלבנה של מירב הוספו לעיל! איזה יופי!
מירב - כדאי להוסיף את המתכון באתר goneraw אם התמונה של הכדורים.. אם אין לך כוח אני יכול להוסיף ולתת לך איזה קרדיט שאת רוצה..
מירב - כדאי להוסיף את המתכון באתר goneraw אם התמונה של הכדורים.. אם אין לך כוח אני יכול להוסיף ולתת לך איזה קרדיט שאת רוצה..
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
יוגורט קשיו הולך מצוין.
היום הכנתי לאירוע צזיקי: את היוגורט טחנתי עם שמיר ושום (עדיף לעשות ריסוק עדין, שיישארו רסיסים מהתוספות אבל לי אצה הדרך, כרגיל) והוספתי קוביות פקוס, קוביות עלה צבר צעיר ומלח. בהגשה זילפתי שמן זית מעל. הקהל אכל הכול
צזיקי
שלשום אכלנו יוגורט עם פירות וכוסמת מונבטת (תמונה מתישהו. צילמנו). היה טעים טעים.היום הכנתי לאירוע צזיקי: את היוגורט טחנתי עם שמיר ושום (עדיף לעשות ריסוק עדין, שיישארו רסיסים מהתוספות אבל לי אצה הדרך, כרגיל) והוספתי קוביות פקוס, קוביות עלה צבר צעיר ומלח. בהגשה זילפתי שמן זית מעל. הקהל אכל הכול