ג'ינג'ית,
לגבי כבישים זה ממש עניין של תחושת בטן בריאה.
אני מלקט בתל אביב. מישהו אמר לי פעם לא לעשות את זה כי הצמחים פה מנקים את האוויר וכל הזיהום נשאר בתוכם. בינתיים מאז שהתחלתי ללקט בעיר אני הרבה יותר בריא וחזק וחיוני (ואף חינני, נראה לי). אז מה, הבחור ההוא טעה?
מישהי אחרת אמרה לי לא ללקט עשבים בדשא, כי הוא מדושן וכו'.
אותה הערה אני יכול לומר על היבול העצום שאני מלקט יום-יום כבר כמה שבועות מהדשא שבספורטק הדרומי בתל אביב. אני מלקט שם ומרגיש נהדר. לא מרגיש מורעל אלא להיפך.
מצד שני, לא הייתי נוגע בירבוזים שצומחים מתוך הכביש בתוך התחנה המרכזית. מן הסתם הם פשוט נוראיים.
לגבי כביש מהיר - באמת שאלה טובה כמה מרחק צריך לקחת ממנו...
אגב, פירות הם פחות מזוהמים מעלים ירוקים פשוט כי יש את כל הסינון שהעץ עשה. מצד שני, עלים הרבה יותר "מנקים"

אז השיקול מורכב..
לגבי ליקוט מחצר בניין
אין לי שום מצפון מליקוט חוביזות ירבוזים וגדילנים מהדשא של חצר בניין.
מצד שני, אם צומח שם עץ פפאיה, ואת לא רואה פפאיות על הריצפה (כלומר דיירי הבניין כן קוטפים ואוכלים מהעץ), אז לא הייתי קוטף. אבל לימון לעומת זאת... הייתי מרשה לעצמי לקטוף, במיוחד מהריצפה... כנ"ל תאנה. (פשוט כי לימון זה פחות "שווה", ותאנים יש איזה 5-6 בשלות כל יום בשיא העונה, והריצפה גם ככה מלאה בבשלות שנשרו מהעץ).
בכל מקרה שבו ניכר בבירור שאף אחד לא אוכל מאותו העץ, אין לי שום בעיה מוסרית לקטוף. זה הזמן לכתוב, אגב, שאני כמעט ובכלל לא מלקט פירות בעיר