מדריך בוטני לזולל הנבוך

אנונימי

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: קינואה ערך ותועלת
ערך תזונתי

גריסים ובורגול

נועה בר (2004-11-08T15:40:32):
מי יודע למי ערך תזונתי גבוה יותר - גריסים או בורגול?
סירופ מייפל (2004-11-12T15:22:31):
מי יודע למי ערך תזונתי גבוה יותר - גריסים או בורגול?
לפי הספר, wellness foods AtoZ כמה נתונים יבשים. אני לא יודעת לגבי העיכול וכד'.

כוס מבושלת של בורגול:
קלוריות- 151
חלבון: 6ג'
פחממות: 34ג'
סיבים תזונתיים: 8.2ג'
שומן: 0.4ג'
שומן רווי: 0.1ג'
monounsaturated fat: 0.1g
Polyunsaturatedfat: 0.2g
כולסטרול: 0מ"ג
פוטסיום: 124מ"ג
סודיום: 9מ"ג
ניאצין: 1.8מ"ג (11% מהצריכה היומית)
ברזל: 1.8מ"ג (22% מהצריכה היומית)
מגנזיום 58מ"ג (14% מהצריכה היומית)

כוס מבושלת של גריסי פנינה - pearl barley
קלוריות- 193
חלבון: 4ג'
פחממות: 44ג'
סיבים תזונתיים: 6ג'
שומן: 0.7ג
שומן רווי: 0.2ג'
monounsaturated fat: 0.1g
Polyunsaturatedfat: 0.3g
כולסטרול: 0מ"ג
פוטסיום: 146מ"ג
סודיום: 5מ"ג
תיאמין: 0.1מ"ג (11% מהצריכה היומית)
ניאצין: 3.2מ"ג (20% מהצריכה היומית)
ברזל: 2.1מ"ג (26% מהצריכה היומית)
סלניום 14מ"ג (25% מהצריכה היומית)
אבץ 1.3מ"ג (12% מהצריכה היומית)
ורד לב (2004-11-13T14:41:28):
סירופ מייפל יהיה הבדל בערכים התזונתיים אם מדובר בבורגול מלא או לבן.
הנה אתר שאני נוהגת להשתמש בו, משערת שיש עוד כאלו. הוא מכיל אינדקסי מזון עם תכולתם מבחינת אבות המזון וגם דברים ספציפיים יותר, כמו התפלגות חומצות האמינו, חומצות השומן ועוד.
יש שם נתונים גם לגבי שמות מסחריים של מזונות, בעיקר בארה"ב, אני חשובת, אבל זה גם טוב.
דיון שהועבר מדף אחר בנושא גלוטן (חלבון חיטה) ועוד שאלות על חיטה (ללחוץ על הפלוס)
אורית של יקו (2005-06-27T10:51:38):
לא מצאתי בקלות איפה מתאים לשאול, אבל מכיוון שכבר חודש אנחנו מחפשות בארץ "גלוטן חיטה", או באנגלית Wheat Gluten החלטתי פשוט לשאול כאן. בברקלי (משם הגענו לפני שלושה שבועות) היינו קונות את זה במשקל ומכינות סייטן ("בשר חיטה" בשם חיבה). בדקתי כבר בזעירא, ניצת הד..., עדן, משק ברזילי, ולאף אחד אין מושג על מה אני מדברת ואני לא מאמינה שאין בארץ...
תודה!


מא צ'י (2005-06-27T10:59:49):
comm]כאן display topic threads[/po].asp?CommID=93&ForumID=1197&TopicID=90602&PagePosition=1
מישהי אומרת שניתן להשיג גלוטן חיטה ויטלי בחנויות המתמחות בחמרי גלם לאפיה.

אני לא מכירה את המוצר ולא ראיתיו אף פעם, אבל יודעת שמוסיפים אותו במאפיות גדולות ללחם, אז אולי זה הכיוון?

<מא>


אורית של יקו (2005-06-27T12:24:26):
אני אבדוק בכמה מאפיות.
תודה!


אורית של יקו (2005-06-28T14:20:21):
טוב, יתכן שהמטבע (שוב) נמצא תחת הפנס... אני אשיג את הגלוטן ממאפייה של חברות שלי בגבעתיים (לחם טאטי). הייתי כל כך בראש של למצא את זה בחנויות בריאות, שפסחתי על האופציה הכי פשוטה!
תודה, מא צ'י על ההכוונה.



במבי ק (2005-06-28T16:01:05):
מה עושים עם הגלוטן חיטה? מה התכונות שלו? (אחלה קפה, טאטי)


אליה דור כהן (2005-06-28T22:17:32):
לנו יש מתכון להכנת גלוטן.
מה זה בשר חיטה? (סייטן)?

ניב וליאת


אורית של יקו (2005-06-30T12:07:40):
כן, "בשר חיטה" זה סייטן. אנחנו משתמשות בגלוטן על מנת להכין את סייטן. ואז אנו משתמשות בסייטן במתכונים הקוראים לבשר, בעיקר עם ירקות מוקפצים, "בולונז" וכו. למי שלא רגיש, גלוטן חיטה עשיר מאוד בחלבונים. ניתן לקרא עליו קצת יותר כאן: http://www.stybel.co.il/[po]lect full[/po].php?id=45
אח"כ אולי אוסיף לינק למתכון קל לסייטן.
איזה מתכון לגלוטן יש לכם ניב וליאת?
כן, אחלה קפה טאטי...
ביי.


אורי יורמן (2007-06-20T19:16:28):
חברת טבע דלי החלה לשווק סייטן בחנויות טבע.
מייק_בר_רב_אשי*
הודעות: 379
הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי מייק_בר_רב_אשי* »

שאלת אותי מה הם בעצם גרעיני קינואה, ולאיזה משפחה הם שייכים.
מסתבר שזה לא דגניים, כמו רוב יתר המזונות הפחמימניים הגרעיניים. שהרי כמעט כל המזונות החשובים ביותר הם דגניים:
חיטה (ללחם, עוגות ופסטה), אורז, תירס (למאכל, לאנרגיה חלופית, ובעיקר להזנת חזירים), שעורה (ללחם ולבירה וכמזון לסוסים), שבולת-שועל ("קוואקר"), שיפון (לחם שחור כבד).
המזון הפחמימני החשוב היחיד שאיננו דגני הוא תפוח-אדמה, מהסולניים, כמובן, יחד עם העגבניה והחציל, הפלפל ו... הטבק.
לא, בעצם יש עוד מזונות פחמימניים חשובים, אבל לא בבית-ספרנו. למשל הקאסווה (ידועה גם בשם טפיוקה וגם מניהוט) היא ממשפחת החלבלוביים. לא לבלבלבלבל עם משפחת החבלבליים, שנתנה לנו את הבטטה. חבלבליים מלשון חבל, שענפיה נכרכים כחבלים סביב צמחים אחרים; ואילו חלבלוביים מלשון חלב, שענפיה ועליה מפרישים בהיפצעם נוזל דמוי חלב.
והנה מתברר כי הקינואה היא בת משפחת הסלקיים, כמו הסלק, וכמו הרבה צמחי בר של מדבר ומלֵחות. לא לקנא בקינואה.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

מייק,
אין כמו הדפים שאתה פותח.
:-)
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

אז אפשר שאלה?
מה עם כוסמת? היא דגן?
ומה עם אורז שחור ("אורז בר")? שמעתי שזה בכלל צמח מים...
מריצה*
הודעות: 1
הצטרפות: 11 יולי 2006, 21:11

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי מריצה* »

ומה בין כוסמת לכוסמין?

>אם כבר אנחנו כאן<
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי יעלי_לה »

ומה עם אמרנט???
הגמד_חיוכון*
הודעות: 799
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

ואיך משיגים את הטפיוקה הנחשקת הנ"ל?
(ואם כבר, איך עושים ממנה גלידה כמו בסרט בני וגון? טוב, אולי זה לא, אבל איך מבשלים אותה?)
ומה מקורה? והיכן היא נקראת קאסווה? (הרחב, פרט והדגם)
<סליחה, זה הכל, תודה, שלום>
איילת_א*
הודעות: 217
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
דף אישי: הדף האישי של איילת_א*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי איילת_א* »

כוסמת (Buckwheat), אינה דגן כפי שנוהגים לחשוב, אלא פרי (או אגוז), של צמח עשבוני חד שנתי שמקורו במזרח אסיה, ממשפחת הארכוביתיים (POLYGONACEAE).

ה כוסמין (Spelt) הוא סוג של דגן עתיק, למעשה חיטה קדומה לא מוכלאת, בעל ערך תזונתי גבוה.
ייחודו בהרכב החלבונים שלו - השונה משל החיטה, מה שעושה אותו קל לעיכול למי שרגיש לגלוטן (חלבון החיטה).

ולגבי אורז בר (או אורז פרא), Wild rice
הוא בכלל לא אורז אלא עשב הצומח במים, בעיקר בביצות ובאגמים הרדודים של צפון אמריקה.
הוא מכיל יותר חלבון מאורז רגיל ועשיר במיוחד בליזין, סוג של חומצת אמינו שאינה אופיינית לאורז.

ה אמרנט (Amaranth) אינו דגן אמיתי מבחינה בוטנית.
הוא קרוב משפחה של התרד והסלק וגם של הקינואה.
תכולת החלבון שלו גבוהה יחסית לדגנים ועומדת על 15 עד 18 אחוזים, והוא מכיל גם את חומצות האמינו ליזין ומתיונין, שאינן נמצאות, למשל, בקינואה.
האמרנט עשיר גם בסידן, ברזל, נחושת, מגנזיום ובוויטמינים A ו- C. לאמרנט גם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים (פי שלושה מחיטה) והוא מכיל פי שניים יותר סידן מאשר חלב (אם כי הסידן שבו פחות זמין לספיגה מהסידן שבמוצרי החלב).
בנוסף לכך האמרנט מכיל שישה עד 10 אחוזי שומן, רובו בלתי רווי והוא עשיר בחומצת שומן לינולאית (אומגה 3). האמרנט מכיל גם טוקוטריאנול - נגזרת של ויטמין E שיכולה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם. הוא אינו מכיל גלוטן ולכן הוא מתאים גם לחולי צליאק.

ה טפיוקה (Tapyoka) הוא סוג של עמילן, המופק משורש צמח הקאסווה, שמוצאו בדרום אמריקה ומרכזה.
מקור לסידן ולפחמימות וגם דלת שומן. משמשת גם כתחליף טבעי לג’לטין ופופולרית אצל חולי צליאק.


ולבקשתך, גמד חיוכון: הנה מתכון בתיאבון (-:
הגמד_חיוכון*
הודעות: 799
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

תודה רבה לך על הפירוט וההשקעה דולפין חביב. הארת את עיני!
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי סלט_פירות* »

ועוד שאלה לגבי הקינואה.
קיבלתי הוראות לתזונה מהנטורופתית שלי, והיא מתייחסת לקינואה כדגן. ע"פ הדיאטה הדגנים שמותרים לי הם בכמות של חצי כוס (מבושל) ליום.
השאלה היא האם קינואה מתפקדת כדגן במקרה הזה, ואם לא אז מה כן?
מייק_בר_רב_אשי*
הודעות: 379
הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי מייק_בר_רב_אשי* »

זהירות עם הטפיוקה!
אינני יודע אם ובאיזה מצב אפשר להשיג טפיוקה בשוק בארץ ובארצות אחרות. אבל צריך לזכור שהטפיוקה מכילה רעל חריף ומסוכן, ורק אחרי תהליך של שטיפת הרעל היא כשרה לאכילה. תהליך זה של שטיפת הרעל הוא פרוצדורה מורכבת, שהיא בבחינת שגרה אצל מי שאוכל טפיוקה, אך מי שקופץ לתוך זה צריך להיות מודע לבעיה וללמוד איך להיפטר מהרעל.
תום*
הודעות: 101
הצטרפות: 29 מאי 2005, 02:53

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי תום* »

אני די בטוחה שהטפיוקה בכדורים אינה מכילה כל רעל.
היא פשוטה מאוד להכנה ומגיעה עם הוראות שימוש, שכוללות רק בישול במים.
זה מוצר מעובד מאוד (המעבר בין "קסאווה" ל"טפיוקה" הרי הוא עיבוד) ונראה לי לא סביר שיעשו את כל העיבוד המסחרי, אבל ישאירו בפנים רעל.
עניין הרעל אולי רלוונטי לאותן אפריקאיות שמרסקות ושוטפות את צמח הקסאווה על בסיס יום-יומי.
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אמרנט הוא ממשפחת הירבוזיים ושמו בעברית - ירבוז (כמה מפתיע...)
משפחת הירבוזיים קרובה למדי למשפחת הסלקיים.
אפשר לומר בן דוד שני של של התרד והסלק וגם של הקינואה

הוא עשיר בחומצת שומן לינולאית (אומגה 3)
אבל אחרי בישול היא כולה מחומצנת, לא?
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי נעמה...* »

תגידו,בורגול זה דגן טבעי או מוצר מעובד? ממה זה עשוי?
וגריסי פנינה?
אפשר להנביט אותם אם כן?
ואיך אוכלים את גרעיני השעורה,אם בכלל...
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

וגם - יש דייסות לתינוקות שהן אורגניות ועשויות מדגנים מלאים?
אני יודעת שאני יכולה לבשל את הדגנים האורגניים שאני אוכלת אבל דומני שזה לא יצא במרקם החלק של דייסות התינוקות, שאכן מאד חביבות על תינוקות (אני נותנת דייסות בכפית, לא בבקבוק רחמנא ליצלן...)
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טלי_מא* »

בורגול זה דגן טבעי או מוצר מעובד?
מעובד

ממה זה עשוי?
חיטה

וגריסי פנינה?
שעורה מקולפת (אך לא הוציאו את ליבה, כמו שעושים לחיטה לבנה או אורז לבן)

שזה לא יצא במרקם החלק של דייסות התינוקות
את יכולה לטחון את הדגנים לפני הבישול.
כדאי להרחיק מתן גלוטן ככל שניתן (כלומר להתחיל בגיל מבוגר כמה שיותר) ולגוון בדגנים.
אפשר לטחון פנימה גם קינואה, דוחן, אמרנט...
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

מסכימה עם מא.
אני טחנתי את האורז ועשיתי ממנו דייסה כשהיא היתה קטנה.
לא הבנתי למה התנצלת על מתן בכפית, מתן בכפית ולא בבקבוק זו הדרך הנכונה להאכיל תינוקות.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

לי זה נראה שהדיסות האלה התעשיתיות הן פיתרון לאמהות ממהרות . האיכות האמיתית היא מבישול של אוכל אמיתי.
מי אמר שתינוקות אוהבים מרקם חלק?
זה כמו שאומרים שכולם אוהבים כחול.
אני יכולה לספר שהתינוקת שלי יכולה לרוק לי בפרצוף דברים עם מרקם חלק .היא מעדיפה להחזיק ביד את האוכל שלה.או שזה יהיה בגרגירים. יש לה גנים פרסיים וזה מתבטא בחיבה לאורז מבושל היטב.
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

את יכולה לטחון את הדגנים לפני הבישול.
רעיון מדהים...
ואם כבר שואלים ממה דברים עשויים - מה זה דוחן?
(אגב, זה נכון שלא כל התינוקות אוהבים מרקם חלק. זאת שלי דווקא מתעקשת על זה, די לצערי)
וגם - אם צריך לתת דגנים עם גלוטן רק בגיל מבוגר, לא נשארים הרבה דגנים חוץ מאורז, לא? (התינוקת שלי בת 8 חד')
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי במבי_ק* »

_בורגול זה דגן טבעי או מוצר מעובד?
מעובד_

מה מעובד בו?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טלי_מא* »

זו חיטה שבישלו אותה וגרסו אותה
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי אביב_חדש* »

זו חיטה שבישלו אותה_ ייבשו _וגרסו אותה
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי במבי_ק* »

אהה... חשבתי שזו רק חיטה גרוסה. אז מה הערכים התזונתיים של בורגול? זה לא נשמע כזה נורא... ומה לגבי קוסקוס?

אני תמיד חשבתי שאוכל מעובד זה כל הטבעולים והדברים שנראים כמו סוליות ומעורבבים במלא חומרים מייצבים ומשמרים. לא ידעתי שגם הדבר עצמו (נניח אורז תפוח) יכול להיות אוכל מעובד.
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי נעמה...* »

אז רגע,אם גריסי פנינה הם שעורה קלופה,אז גריסים "רגילים" הם שעורה "מלאה"?
מה הערך התזונתי שלהם לעומת דגנים אחרים?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי אילה_א* »

וסולת מישהו מבין מה היא ואיך מכינים אותה?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

איזה דף מוצלח ומועיל!

<מחכה שיהיה כבר אפשר להפוך אותו ל דף ערך :-) >
שיריק*
הודעות: 68
הצטרפות: 09 יוני 2006, 17:19

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי שיריק* »

אני חושבת שסולת זה גם חלק ספציפי של חיטה.
מי יודע להסביר מה ההבדל בין קמח תירס (הצהוב, זה שמכינים איתו ממליגה) לבין קורנפלור?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טלי_מא* »

V ללא גלוטן - קינואה, דוחן, אמרנט, אורז (יש לי בעיה עם אורז - ממליצים לא לתת לתינוקות דגנים מלאים, אבל לדעתי אם הדגן לא מלא אז אין בכלל מה לתת אותו, זה כמו לתת סוכר), תירס
W מופחתי גלוטן - שיבולת שועל (יש בו גלוטן אבל ניסויים הראו שזה סוג שלא נוטה לעורר רגישות. למרות מה שכתוב כאן אבל בכל מקרה הייתי משתמשת בו במשורה או משתדלת להימנע), כוסמת (חשודה לגלוטן בשל העיבוד עם מוצרים מכילי גלוטן. שייך בעיקר לצליאקים)
X יחד עם החיטה, בעלי הגלוטן - שיפון, כוסמין, שעורה
  • קוסקוס - מכינים מסולת
  • סולת - סולת היא דגן טחון בטחינה גסה. בדרך כלל הדגן הוא חיטה, סולת החיטה הינה גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. ה"אקסטרקציה" של סולת היא בדרך כלל 5%-3%, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. במידה ואין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח. (מויקיפדיה
  • קמח תירס וקורנפלור - לדעתי הקורנפלור הוא רק העמילן של התירס, הקמח קמח מהתירס.
in]טבלה של ערכים תזונתיים food[/po].html
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי בשמת_א* »

הקורנפלור הוא עמילן התירס.
חסר כל ערך תזונתי, בגדול.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי במבי_ק* »

תודה, אני לומדת הרבה...

יש לי שאלה כללית - האם ה"מעובד" שאנחנו מדברים עליו כאן הוא מושג ה"מעובד" במובן המקובל שלו? אם למשל דיאטנית אומרת לא לאכול אוכל מעובד, זה אומר שאסור לי להגיש בורגול למי שאמרו לו כך? אני מבינה שגם פסטה היא אם כך אוכל מעובד... ?
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי סאלוש* »

לגבי הכוסמין, הערה, אמנם יש בו גלוטן, אבל זה גלוטן שונה מאשר גלוטן של חיטה. זה אסור לחולי צליאק, אבל לאנשים רגילים, זה יכול להיות הרבה יותר קל לעיכול. לי למשל שיפון וחיטה מלאה עושים כאב בטן, אבל כוסמין (גם מלא) "יורד" מצוין. אני מאוד ממליצה על הדגן הזה. בקמח כוסמין אפשר להשתמש במקום חיטה בכל מתכון (אפשר לשלב כוסמין לבן וכוסמין מלא), יש פתיתים מכוסמין מלא שאפשר להכין בצ'יק צ'ק אם צריכים תוספת מהירה, יש קרקרים. רק על אטריות כוסמין קשה להמליץ - הן לא טעימות. אגב העוגיות כוסמין שמוכרים בחנויות טבע לא טעימות בד"כ, לא מספיק טריות אני חושבת, אבל בבית עוגיות כוסמין זה להיט (כל מתכון לעוגיות שמחליפים את הקמח בקמח כוסמין). רק לשים לב אם זה כוסמין מלא או לבן, אם לוקחים למשל עוגיות ושמים רק כוסמין מלא, ברוב המתכונים (לא בכולם) זה יצא כבד מדי. אז עדיף לשלב לבן ומלא.
אמא_של_שפן*
הודעות: 447
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

אטריות כוסמין נחשבות למעדן מיוחד במטבח היפני מאחר וכל כך קשה להכין אותן כך שלא יתפרקו והן טעימות מאד. כנראה שהמוכנות מכילות איזשהו חומר מקשה או קושר, ולכן העמידות והטעם.
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי סלט_פירות* »

לא יודעת אם שייך לדף הזה.
מחפשת סימוכין שדגנים מלאים יותר בריאים מריקים (לבנים),
מבחינתי יש קונצנזוס שמלאים יותר טובים, והריקים אפילו מזיקים. אבל חלק מבני משפחתי לא מסכימים איתי ואני מחפשת לינקים רשמיים שמראים שפחמימות מעובדות מזיקות.
עוד נושא הוא האורז. קשה מאוד להסביר את הסוגיה, כי הסינים והיפנים חיים על זה, ולא נראה שזה משפיע עליהם רע.
ניסיתי להסביר שאנחנו לא סינים ולא חיים בסין, אבל קישור רשמי של משהו רפואי ישכנע אותם (ויחזק אותי) יותר, אם יש למישהו.
תודה.
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי סלט_פירות* »

מחזירה ל מה חדש... יש למישהו תשובה?
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי יעל* »

שאלה שאלתית!..
אחרי קריאה של שנים בנושא בכל מיני כתבות בכל מיני אתרים, לחלקן תוכלי למצוא בוודאי קישורים מהאתר, גם לי נראה ש"יש קונסנזוס", אבל אני לא יכולה להכריח את בני ביתי להתענין בשכאלה, ולכן גם הם לא מאמינים לי :-(
חוצמיזה גם אני בעצמי לא קוראת כתבות "רפואיות" כי את אלו קשה למצוא, הן בלעז, וצריך לדעת איך לקרוא אותן.
בו זמנית גם אני "מזלזלת" בכתבות בעיתוני "אורח חיים" למיניהם...

יש גם הבדל בין: דגנים מלאים זה "יותר בריא"
לבין "מה שאתה אוכל זה לא_ בריא, והאלטרנטיבה היא אוכל _כן בריא"
זו שאלה שאני בעצמי עוד לא סגורה עליה..

ואיזה קטע בקשר לאורז ולסינים- זה בול מה שהבנזוג אומר לי, D-: זה מהטיעונים החזקים ביותר שלו!
(סתם נו אני גם לא אוהבת אורז מלא, אז זה ניחא... אבל לפחות אני יודעת שזה פחות בריא)
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

אטריות כוסמין נחשבות למעדן מיוחד במטבח היפני
מתקנת- היפנים אוכלים אטריות כוסמת (לא כוסמין..). סובה.

היפנים היום אוכלים בעיקר אורז לבן...והם לא בריאים כמו שפעם היו...
בעבר באמת אכלו אורז מלא וגם המון סוגים של דוחן . הדוחן היה יותר זול מאורז.



יש לי בעיה עם אורז - ממליצים לא לתת לתינוקות דגנים מלאים, אבל לדעתי אם הדגן לא מלא אז אין בכלל מה לתת אותו, זה כמו לתת סוכר)
גם אני.
חוץ מזה שכשפעוטים מתרגלים לאורז לבן קשה להם אחר כך לעבור למלא.
עדיף לתת אורז מלא מבושל יותר זמן ועם יותר מים. או לבשל רגיל ולטחון קצת עם מכתש ועלי.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי יעל* »

היפנים היום אוכלים בעיקר אורז לבן...והם לא בריאים כמו שפעם היו...
שחקת אותה, אבל אולי בכל זאת- יש לך איזה מאמר טוב להביא על זה- באנגלית?

אבל תאמת.. הם בכל זאת נראים יותר טוב מ"האדם הלבן"
טוב זה נשמע קצת גזעני.. אבל בכל זאת
האיש אוסטרלי, תמיד הוא טוען ש"מה יש? הסינים אוכלים אורז לבן וכולי"...
את אומרת שאפשר לטעון בחזרה שהם, באמת לא בריאים כפי שהיו, אבל-
אחרי ביקור באוסטרליה...כשבכל רגע נתון ברחוב בסידני עוברות מלאנתלפים בחורות אסיאתיות קטנות חטובות ויפהפיות, ואותו מספר בחורות לבנות בלונדיניות ו-שמנמנות במקרה הטוב :-/
...קשה להשתמש בטיעון הזה
אין לי איך להסביר את זה, אלא אם נלך לתיאוריות של תזונה מסורתית, שזה הגיוני דווקא
אבל לא כולם שומרים על תזונה מסורתית בחברה המערבית, ובכל זאת הם יותר רזים, העור נראה יותר טוב
(זה באמת, או שסתם נדמה לי?)
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי סלט_פירות* »

אולי בריאים, אבל נראה לי שבכל זאת יש להם גנטיקה שונה, אחרת קשה להסביר את העובדה שהמון אסיאתים חיים בעולם המערבי (פה, בטורונטו, יש המוני המונים. רובים רזים. לא יודעת אם בריאים...), והמבנה שלהם נשמר איכשהוא.
מצד שני יש את עניין ההורמונים, וכמה שהם חלקים (הגברים). זה יכול להיות מהסויה, אבל אני לא יודעת אם זה מוכח.
מבחינתי עניין האורז הלבן הוא די מסתורי. אני יודעת בברור שאורז לבן לא עושה לי טוב, וגם לקטנה שלי (שנה ו-8) עדיין לא מתקבל בברכה. אורז מלא מצוין לשתינו. גנטיקה??
הולכת_את_מעימי*
הודעות: 108
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

נשמע שסולת זה לא אוכל מעובד, אם כך.
אז מה זה קוסקוס מלא?
האם בורגול נעשה מחיטה מלאה?
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

לדעתי (הייתי מדגישה את המילה הזו אבל לא יודעת איך...) היפנים היום נהנים מהתזונה של דור הסבא וסבתא...
אולי בכפרים המצב יותר טוב אבל כאן בטוקיו המודעות מאד נמוכה והאמונה שכל מה שבא מאמריקה זה הכי טוב...p-:
אותי באופן אישי זה מאד מאכזב..
כנראה שהם צריכים ללכת לצד השני כדי להתאזן...
האוכל כאן בסופרים מפוצץ כימיקלים. קשה לי מאד למצוא מה לאכול מחוץ לבית וקונה כמעט רק בחנות טבע.
אנשים מוציאים הון על בגדים ואופנה אך לא משקיעים במה שנכנס לגוף...

סולת - סולת היא דגן טחון בטחינה גסה לפי זה נראה לי שסולת זה כן אוכל מעובד.
אבל אני באופן אישי מפרידה בין מאכלים מעובדים כמו טבעול וכאלה (לא אכניס הביתה) לבין פסטה מלאה , קוסקוס מלא, בורגול שמקלים עלי את החיים כשיש לי פחות זמן או כוח לבשל.
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

סולת זה חלק עמילני לחלוטין של החיטה. היא אמנם לא עוברת שום דבר חוץ מתהליך טחינת הגרעינים, אבל מה שיש בה זה מה שיש בקמח לבן. כל החלקים ה"מלאים" של החיטה הוסרו ממנה.

לכן, מי מבין מה זה סולת מלאה וקוסקוס מלא? הרי זה מאמצע גרעין החיטה והרחק מהנבט והקליפה שלו, אז מה יכול להיות מלא בזה?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טלי_מא* »

לכן, מי מבין מה זה סולת מלאה וקוסקוס מלא? הרי זה מאמצע גרעין החיטה והרחק מהנבט והקליפה שלו, אז מה יכול להיות מלא בזה?
זו באמת תעלומה.

_יש גם הבדל בין: דגנים מלאים זה "יותר בריא"
לבין "מה שאתה אוכל זה לא בריא, והאלטרנטיבה היא אוכל כן בריא"_

דגנים לבנים זה לא בריא.
זה רק סוכר.

|יד1|
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

הצבע של הקוסקוס המלא והרגיל לא אותו דבר...המלא יותר כהה...
אם אין קוסקוס מלא למה יש הבדל בצבע??
מודי_תאני*
הודעות: 350
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי מודי_תאני* »

מה ההבדל בין כוסמין וכוסמת?
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

Buckwheat and Spelt

על רגל אחת, כוסמין היא אם החיטה
כוסמת, או קאשה היא דגן אחר
הסיבה לדמיון בשם היא שבעבר הם היו שמות שונים לאותו הדבר, היום כבר לא...
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

שני דגנים שונים.
הכוסמין דומה לחיטה. נקרא גם אם החיטה, נדמה לי שזו חיטה קדומה.
כוסמת זה משהו אחר לגמרי- ביפן עושים מקמח הכוסמת נודלס-איטריות סובה. את הכוסמת אוכלים הרבה במזרח אירופה-אני שמעתי על זה לראשונה מחברה מרוסיה. היא אמרה לי שהם אוכלים את זה כתבשיל מתוק. אבל זה טעים גם מלוח. קל ומהיר לבישול. בטח יש מלא מתכונים באתר.
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

טוב, כמובן שניצן כתבה בזמן שאני כתבתי אז לא ראיתי...
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

Kasha (אפשר להגדיל בלחיצה)
+תמונה

Spelt (אפשר להגדיל בלחיצה)
+תמונה
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טליה, קטעים איתך :-)
ג'ימס פרטי! :-P
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אולי מצחיק לשאול אבל - יש בקמח לבן תוספות ?ז"א חוץ מחיטה שנכנסו באמ..אמא'שלה:-)תודה
שלוקי*
הודעות: 1
הצטרפות: 12 פברואר 2014, 06:46

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי שלוקי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

חומרים בקמח- זה בכלל לא מצחיק, ושאלתך רלוונטית לגמרי. אני לא יודעת מה הולך בארץ, אבל פה בטורונטו מסתבר שמוסיפים דברים לקמח!
לפני כשלוש שנים נדהמתי לגלות שיש רשימה שלמה של מרכיבים על שקית הקמח המלא שרציתי לקנות (קמח לבן עושה לי כאב בטן), אחד מהם היה אזודיקרבונאמיד שהוא חומר ממכר וגורם/מגביר הפרעות קשב שנאסר לשימוש במספר ארצות באירופה. מוסיפים אותו פה כמשפר אפייה(!!)
לא מזמן קניתי קמח לבן בשביל להכין בצק משחק Play-dough (לא למאכל חס וחלילה) לגן של הבן שלי - רשימת המרכיבים על הקמח כוללת את ידידנו הנ"ל וגם עמילאז, L-cycteine hydrochloride, כלמיני ויטמינים ומינרלים וגם Benzoyl Peroxide שאין לי מושג מה הם אבל נראים לי חשודים.
בקיצור- תקראו מה כתוב במרכיבים אפילו במוצרים "תמימים" כמו קמח.

לגבי אורז לבן- נכון שהסינים אוכלים את זה בכמויות והם באמת סובלים ממחסור גדול בויטמין A (שחסר באורז הלבן) וזה גורם להרבה בעיות ראיה. שמעתי על זה פעם הרצאה במכללת תל חי.
כשרק הגענו לפה גרנו בשכונה של סינים וכל אדם שלישי היה עם משקפיים בעלות עדשות עבות מאוד.
עלי_השלכת*
הודעות: 25
הצטרפות: 12 מאי 2014, 15:46
דף אישי: הדף האישי של עלי_השלכת*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי עלי_השלכת* »

אז אולי בכל זאת למישהי יש פתרון לתעלומת הקוסקוס המלא? או רעיון איפה לחפש פתרון?
האם, כמו בטחינה מלאה, מוסיפים לזה קצת קליפות? או צובעים את זה?
או שיש פתרון יותר נחמד?
דליה*
הודעות: 46
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:19

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי דליה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם באורז לבן יש גלוטן?
דליה*
הודעות: 46
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:19

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי דליה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אין תשובה חד משמעית .....אז אולי לכם יש בשבילי תשובה?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי ציל_צול* »

באורז אין גלוטן, למיטב ידיעתי.
אושה*
הודעות: 25
הצטרפות: 19 מאי 2014, 20:51

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי אושה* »

באורז עצמו אין גלוטן. אפשר גם להשיג איטריות מאורז שמצויין במפורש על גבי האריזה שלהן שהן ללא גלוטן. אולי יכול להיות שישתרבב גרעין חיטה לאריזה של גרגרי אורז? אז כדאי לבדוק או לשטוף היטב או לקנות אריזות אורז שכתוב עליהן ללא גלוטן.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז מיהו דגן העל הכוסמין או הכוסמת?
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”