איך באמת לנקות?
- פשטות מרצון. להעיף 90% ממה שיש בבית. אם יש רק סט אחד של כלים, אז גם אין עומס בארונות, גם הניקיון נהיה כל כך פשוט, גם לא נערמים כלים בכיור, וההקלה עצומה. אותו הדבר בנוגע לבגדים, לספרים, לצעצועים ועוד...
- ניקוי אבק
- להתמקד כל פעם באיזור קטן. להתחיל ממף אחד או אפילו חצי מדף. להוריד ממנו את כל חפצי הנוי, יצירות חן ומופת, ואוספים (או להזיז אותם לצד אחר של המדף). אם יש הרבה אבק אז לנקות קודם עם סמרטוט רטוב (סחוט, לא נוטף מים) אפשר עם קצת חומר לניקוי כללי. אחר כך לנגב עם סמרטוט יבש. לדעתי לאבק, הכי טוב זה סמרטוטים מחולצות טריקו או גופיות ישנות (כותנה).
- אחרי שהמדף עצמו נקי, מתחילים להחזיר אליו את החפצים שהיו עליו. מנגבים כל חפץ ושמים במקומו על המדף.
זה נכון גם לגבי חפצים על השיש במטבח וגם לגבי בקבוקי השמפו והקרמים והבשמים באמבטיה.
- שטיפת ריצפה - יש כמה שיטות:
- אפשר לטאטא ואז לשטוף עם סמרטוט לח. יתרונות - מהיר, חסכוני במים. רצפות פרקט אסור להרטיב בהרבה מים אז רק ככה עם סמרטוט לח. חסרונות, אם הרצפה מלוכלכת מאוד זה די מורח את הליכלוך ולא ממש מנקה.
- לשפוך הרבה מים ואז לגרוף אותם החוצה או לחור ניקוז. אחרי זה לנגב בסמרטוט סחוט. יתרונות - מאוד נקי. חסרונות - אם יש איזורים של חוטי חשמל על הריצפה באיזורים של המחשב ושל הטלוויזיה למשל, לא כדאי. לפעמים לוקח הרבה זמן להשתלט על כל המים. תמיד נשארות שלוליות ולוקח הרבה זמן להתייבש (שזה בעיה אם אנשים או חיות מסתובבים בבית). צריך שיהיה חור ניקוז (שעלול להיסתם מכל הלכלוך) או לגור בבית קרקע, אחרת אין אפשרות לשטוף ככה. צורך הרבה מים.
- שיטה נוספת, אחרי הטיאטוא, לשטוף את הריצפה עם סמרטוט רטוב מאוד. אחר כך לגרוף את המים למקום אחד. לאסוף שערות וכל מיני ליכלוכים מתוך השלולית עם נייר טואלט, ורק אחר כך לאסוף את השלולית עם סמרטוט סחוט. ככה המים לא מתלכלכים מהר.
- את הסמרטוט לשטוף בדלי נוסף. ואז פשוט את שני הדליים לרוקן לאסלה (אפשר גם בגינה למי שיש ומשתמשים בחומר ניקוי ידידותי). לא כדאי לשטוף את הסמרטוטים בכיורים ובאמבטיה מחשש לסתימות מכל השערות והג'יפה שנדבקים לסמרטוט.
- יש כאלה שמעדיפים לנקות חדר חדר.
- שיטת בשמת א לניקוי יסודי
- מפנים את הרהיטים מהאיזור שאני הולכת לשטוף (כסאות מעלים הפוך על השולחן, מסדרים הכל למקום שהרצפה תהיה כמה שיותר פנויה. אצלי חדרים קטנים מאוד אז פשוט מעבירה ומנקה בחלקים. כלומר, מעבירה רהיטים מחלק אחד של החדר לחלק אחר, שוטפת את החלק הפנוי, כשמתייבש מחזירה אליו ושוטפת את החלק הבא, וכן הלאה).
- טובלים את הסמרטוט בדלי וסוחטים אותו היטב.
- מחזיקים את הסמרטוט ביד ועוברים על הפנלים סביב-סביב. אני מתחילה מהדלת, מקיפה את החדר, וחוזרת לדלת. ככה מנקים את הפאנל ואת נקודת המפגש עם הקיר, שהיא בעייתית עם מגב.
- טובלים שוב את הסמרטוט בדלי, והפעם מוציאים אותו די רטוב ופורשים על המגב.
- משפשפים את הרצפה עם הסמרטוט על המגב, מתחילים מקצה החדר והולכים אחורה לכיוון הדלת/התחלת האיזור (אם רק חלק מחדר). בתנועות גדולות ימינה-שמאלה.
- מורידים את הסמרטוט מהמגב, ואז חוזרים שוב לקצה החדר ו"סוחבים" חזק עם המגב את המים. את אוספת כך לכיוון הדלת (שם הדלי) מים מלוכלכים עם עוד כל מיני לכלוכים.
- את הליכלוכים אוספים וזורקים לפח.
- שוב טובלים את הסמרטוט בדלי, מעלה מטה כמה פעמים, וסוחטים היטב היטב.
- פורשים את הסמרטוט הסחוט היטב על המגב ושוב עוברים על החדר מהקצה ועד הדלת, בהליכה אחורה, וכך את גם מוחה את סימני הסחיבה של המגב (פסים דקים נשארים) ולבסוף גם סופגת את שלולית המים שנשארה שם.
שופכת לאסלה את המים המלוכלכים, ממלאה מים חדשים.
המלצות עם מה לנקות:
- מטאטא מגומי מטאטא יותר טוב. דברים לא נדבקים וקל לנקות אותו. הוא עמיד להמון זמן.
- אם יש שואב טוב, עדיף לשאוב את הרצפות במקום לטאטא. בתנאי כמובן שהשואב באמת טוב. יש היום בשוק שואבים, שלא שווים כלום. במיוחד אלה ללא השקית. נסתמים כל הזמן ואחרי שני שימושים מתחילים לזייף. עושים את הרעש של השאיבה אבל לא את השאיבה עצמה. או ששואבים אבל חלש. ולא עוזר שטיפת פילטר וניקוי. מאוד מתסכל.
- מומלץ מאד סמרטוט ריצפה ממיקרופייבר. הצבעוניים היקרים יחסית - 16 ש"ח ליחידה. הם מאוד עמידים, מאוד נוחים לעבודה ולסחיטה, ומנקים יותר טוב.
- ניקוי חלונות - יש שתי שיטות:
- האחת, להתיז על החלון חומר לניקוי חלונות ולנגב. זה טוב לחלונות קטנים ונקיים יחסית ולמראות.
- לחלונות גדולים ו/או מלוכלכים מאוד משתמשים במגב. יש מגבים מיוחדים לחלונות, כמו שמשתמשים בתחנות דלק לניקוי שמשות האוטו. מצד אחד ספוג מצד שני מגב. ממלאים קערה עם מים ונוזל כלים. טובלים את הספוג (אפשר גם סתם סמרטוט) ומורחים בנדיבות על הזכוכית. כעת "גורפים" את המים עם המגב. חשוב בין גריפה לגריפה לנגב את המגב עם סמרטוט ואז זה לא משאיר פסים. לסיום עוברים על הפינות ועל פסים שונים עם בד כותנה יבש או מגבת מטבח מכותנה. אפשר גם עם מגבת נייר אבל זה פחות אקולוגי.
לא להתפתות לקנות את הפטנט עם המגנט ששוטף משני צידי החלון. לא שווה כלום.
- איך מנקים באופן יסודי שירותים? את האסלה, הקירות וכו':
- מרטיבים ושופכים מלח לימון באסלה, מחכים קצת.
באסלה משפשפים במברשת, שוטפים.
- אפשר לעבור גם על הידית והמפסק של החשמל אם רוצים.
- מנגבים בסמרטוט/מגבת יבשה.
- הורדת אבנית קשה וכתם חום/חלודה מנזילת מים מתמשכת בשרותים שעמדו ללא שימוש תקופה ארוכה
- ניקיון האמבטיה
- לפזר אבקת הלבּנה של אקובר, לחכות כמה דקות, לשפשף בסקוצ'ברייט, לחכות עוד כמה דקות ולשטוף.
- אפשר לנסות לנקות עם ספוג הפלא, או עם חומץ, או עם סודה לשתיה.
תרמו: ניצן אמ, דגנית ב, אישה עם מטאטא, בשמת א, יעלי לה, לבנה במילואה