טוב, רציתי להוסיף קצת משלי:
אמנם הגבר בן חצי שנה (כמעט), אז אין שאלה של גן, מעון וכו', אבל יש מחשבות... (יש קצת אבל זה שייך ל
אמהות וקריירה וכולל בעיקר את הרגשת ההחמצה של אמי וסבתי מהבת ה'לא שאפתנית' שהסתננה למשפחה)
כבר בבית הספר היסודי ידעתי שהילד שלי לא יעבור את זה, וההרגשה התחזקה עם החטיבה והתיכון. הרגשתי איך הזמן שלי מתבזבז, איך המוח שלי מתנוון, ושאני צריכה להילחם כדי לפתח את החשיבה שלי (שלא לדבר על אישיות).
אני מצטערת לומר שגם האוניברסיטה שבה תליתי תקוות רבות לא תיקנה כלכך את החוויה המתסכלת של "חינוך חובה".
היה לי ברור ועדיין ברור
לי שאני רוצה חינוך ביתי., אבל..
אני לא מגדלת ילדים לבד...
בעלי (יש חיה כזו, זה מאד דומה לבן-זוג) גם חושב שהכי טוב בבית, אבל מפחד שהילד יסבול מחוסר חברה. אמנם גם הוא מונה חוויות חברתיות לא נעימות, אך לדעתו זה משהו מחשל, במיוחד לבנים. אני לא נכנסת בכלל לויכוח עם טיעונים כאלה שבאים מהמאדים... בדרך כלל אני עונה שנחכה ונראה איזה טמפרמנט יהיה לילד. ואם משאת נפשו של בני תהיה להצטרף לכיתה בבית הספר - בבקשה.
עדיין הרעיון שהילד יהיה רק בבית קשה לעיכול בטוטליות שלו למשפחה (לסביבה אנחנו לא מעיזים לספר). כרגע אני מתכוונת לומר שנרשום אותו לבית הספר (יש עוד המון זמן עד אז במילא), אבל לא נחייב אותו ללכת. הוא וכך להיות בבית, ויוכל גם להשתמש במה שבית הספר מציע: חברים, מורים מעניינים, ספריה וכדו'.
קיבלתי את הרעיון מחברה שלי, שהוריה ראו בבית הספר מקום חברתי בהגדרה, ולכן אפשרו לה להישאר בבית כשהיא רצתה וללכת לבית הספר כשהתחשק לה. היא הלכה הרבה מאד, בשביל להיות עם חברות, לקחת ספרים מהספריה, ולהיכנס לשיעורים שעניינו אותה. להורים שלה בכלל לא היה אכפת מהציונים ומהשגים לימודיים, כי ראו שהיא לומדת הרבה מאד בעצמה.
יונת - מאד נהניתי לקרוא את הדף הזה, והדרך שבה ניסחת דברים מאד עזרה לי.