לראות גחליליות
לראות גחליליות
האם ידוע למישהו היכן ומתי ניתן לראות גחליליות? מעולם לא ראיתי וזו מישאלה שלי כבר שנים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
לראות גחליליות
פעם ראיתי קטנות ואומללות בסבך של החצבני.
פייר. משאלה שווה ביותר. זכיתי לראות כאלו בהמונים, ענקיות ומדהימות סביב האגמים שבהרי הפוקונו בפנסילווניה. חולמת לזכות לראות את המחזה הזה שוב...
פייר. משאלה שווה ביותר. זכיתי לראות כאלו בהמונים, ענקיות ומדהימות סביב האגמים שבהרי הפוקונו בפנסילווניה. חולמת לזכות לראות את המחזה הזה שוב...
לראות גחליליות
אנחנו הולכים לטייל לעיתים לאחר שקיעה לנחל מטע וכמעט תמיד רואים גחליליות, לא ממש ליד הנחל אלא בשבילים הממשיכים ממנו. מניחה שיש גחליליות בכל איזור הרי ירושלים.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
לראות גחליליות
גם אני ראיתי הרבה בחו"ל. בארץ כבר יש מעט מאוד, אבל יצא לי לראות, לפנות ערב.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
לראות גחליליות
פעם ראיתי קטנות ואומללות בסבך של החצבני.
אנחנו ראינו שתיים דווקא די שוות בחורשת טל (בסבך על שפת הנחל) . הילדה שלי זוכרת את זה נורא נורא טוב, כי היא נורא רצתה לראות גחלילית. אז כשראיתי אחת, הלכתי לבדוק אם היא ישנה, ובדיוק היא יצאה מהחושה שלנו כדי לעשות פיפי, אז ישבנו ביחד(עם אבא) וראינו שתי גחליליות וזה היה מאוד מרגש. עוד שבועיים שוב נוסעים לצפון, ומקווים שוב לראות גחליליות.
אנחנו ראינו שתיים דווקא די שוות בחורשת טל (בסבך על שפת הנחל) . הילדה שלי זוכרת את זה נורא נורא טוב, כי היא נורא רצתה לראות גחלילית. אז כשראיתי אחת, הלכתי לבדוק אם היא ישנה, ובדיוק היא יצאה מהחושה שלנו כדי לעשות פיפי, אז ישבנו ביחד(עם אבא) וראינו שתי גחליליות וזה היה מאוד מרגש. עוד שבועיים שוב נוסעים לצפון, ומקווים שוב לראות גחליליות.
לראות גחליליות
בילדותי, אצל אמא שלי בגינה, בירושלים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
לראות גחליליות
אנחנו ראינו שתיים דווקא די שוות בחורשת טל
יכול להיות שזה עניין יחסי. את אלו שבארץ ראיתי אחרי שראיתי את הזן האמריקאי הענקי (כמו כל דבר שם, לא?) נראו לי חיוורות וזערוריות.
המחזה המושלם (עכשיו אני יכולה לספר כשהקטנה לא נושפת בעורפי "אמא קרטיב!") עשינו קמפינג ביער-אחד כזה אמיתי, עם דובים שחורים ורקונים וכשהחשכה ירדה עשינו סוג של ניווט בחושך המוחלט ואז נגלה לעיניינו מחזה מדהים, בואדי הסמוך, ניצנוץ חגיגי כמו מליוני נורות על עצי חג מולד. מדהים.
במקום שבו היינו באופן קבוע היו סביב האגמים וזה ריצד במים והיה אחד הדברים המדהימים ביותר שראיתי בחיי.
אגב, באור מלא החרקים האלו ממש לא מרשימים... דומות לנמלים עם כנפיים פחות או יותר. לא משהו רומנטי.
יכול להיות שזה עניין יחסי. את אלו שבארץ ראיתי אחרי שראיתי את הזן האמריקאי הענקי (כמו כל דבר שם, לא?) נראו לי חיוורות וזערוריות.
המחזה המושלם (עכשיו אני יכולה לספר כשהקטנה לא נושפת בעורפי "אמא קרטיב!") עשינו קמפינג ביער-אחד כזה אמיתי, עם דובים שחורים ורקונים וכשהחשכה ירדה עשינו סוג של ניווט בחושך המוחלט ואז נגלה לעיניינו מחזה מדהים, בואדי הסמוך, ניצנוץ חגיגי כמו מליוני נורות על עצי חג מולד. מדהים.
במקום שבו היינו באופן קבוע היו סביב האגמים וזה ריצד במים והיה אחד הדברים המדהימים ביותר שראיתי בחיי.
אגב, באור מלא החרקים האלו ממש לא מרשימים... דומות לנמלים עם כנפיים פחות או יותר. לא משהו רומנטי.
לראות גחליליות
תודה על התגובות. נראה לי שאזור ירושלים יתאים ביותר לחיפושים,היות והתינוקת שלנו לא במיטבה בנסיעות ואנו גרים ביבנה.
לא מצאתי במפה את נחל מטע,האם הכוונה לאחד הנחלים הסמוכים ליישוב מטע?נחל זנוח אולי?
חוץ מזה אני חושבת שהאתר הזה מיוחד מאד,ונעים לקבל התייחסות לשאלה הזו ללא הרמת גבות.
לא מצאתי במפה את נחל מטע,האם הכוונה לאחד הנחלים הסמוכים ליישוב מטע?נחל זנוח אולי?
חוץ מזה אני חושבת שהאתר הזה מיוחד מאד,ונעים לקבל התייחסות לשאלה הזו ללא הרמת גבות.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
לראות גחליליות
לפני יומיים ראיתי בעין כרם. כל אחת ראינו בנפרד, הן לא היו יחד אבל בכל זאת הייתה התרגשות רבה. איזה חרק מרתק.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
לראות גחליליות
ילדת, את מוכנה להיות יותר ספציפית בקשר למקום? אנחנו מתכננים כמה טיולי קמפינג בקרוב, פנסילבניה בהחלט בטווח שלנו.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
לראות גחליליות
בילדותי לא ראיתי (גליל), אבל בנזוגי ראה המון (עמק בית שאן). ממה שכתבו פה כולם אני מסיקה שהם נמצאים בעיקר סביב נחלים. באמת בנזוגי גדל במקום עם הרבה מים, ואני לא.
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
- דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*
לראות גחליליות
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... o]Lampyris noctiluca[/po].jpg
שבוע שעבר ראיתי כזאת בחוף הכנרת
צריך לחפש אור קטן ירוק זוהר (כמו סטיק-לייט) לרוב על הקרקע
לילה קסום
שבוע שעבר ראיתי כזאת בחוף הכנרת
צריך לחפש אור קטן ירוק זוהר (כמו סטיק-לייט) לרוב על הקרקע
לילה קסום
-
לראות גחליליות
אוף... לא מצליח לי עם כל הטכנולוגיה הזו של העלאת תמונות לכאן...
אז פשוט תסתכלי על התמונה שיש כאן
אז פשוט תסתכלי על התמונה שיש כאן
-
לראות גחליליות
ואני זוכרת בילדותי איזה לילה קסום ליד הבניאס, כשכל האדמה היתה מנוקדת באורות ירוקים...
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2014, 20:20
לראות גחליליות
אני כל כך מתגעגעת לראות גחליליות . ידעתם שהם נכחדות ?
זה ממש עצוב ! וממש קשה לי עם זה שגם אם ננסה להחזיר אותם זה לא יעבוד אם לא ישתפו פעולה ....
זה ממש עצוב ! וממש קשה לי עם זה שגם אם ננסה להחזיר אותם זה לא יעבוד אם לא ישתפו פעולה ....