בערך כאן זה התחיל
בפברואר 2005 ניגשתי לבקש תנופה מ אורנה שפרון , ועל הדרך קיבלתי תמיכה משמעותית ונמרצת.
ש מים וארץ (08.02.2005 08:36):
היי אורנה
באתי לבקש 'תנופה'....
מזה זמן אני שוקלת ברצינות להתחיל ללמוד לנגן ((((( (( (בפסנתר) )) )))))
אם הקולות ה'זדוניים' בתוכי לא ישתלטו עלי אז יש מצב שאחרי פסח אני אוכל להתחיל כבר.
העניין הוא שבתוכי אני לפעמים עוד שומעת את הקול שאומר: עזבי, את כבר זקנה מידי בשביל זה (42 ! ), את לא תצליחי להתמיד, בטח לא תתאמני מספיק...אין לך ובטח גם לא יהיה לך פסנתר.....ואורגנִית זה לא שווה...אולי תתפשרי על גיטרה, פסנתר צריך להתחיל ללמוד בגיל 8.....
אז אני צריכה תנופה, את חוות דעתך, האם יתכן שהרצון הזה שלי באמת ב ש מים מידי?
את מכירה מישהו שהתחיל לנגן בגיל כזה מאוחר?
(על חלילית אני קצת יודעת לנגן ותווים בסיסיים אני מכירה)
יש לי את הזמן להתאמן
יש לי מוטיבציה
מאפריל גם יהיה לי תקציב
ורק עוד קצת אומץ חסר לי
מה דעתך?
אלמונית(08.02.2005 11:31):
הי שמים.
ראיתי את שאלתך אצל אורנה שיפרון, ורציתי להגיד לך שאני התחלתי ללמוד פסנתר בגיל 25, בלי שום רקע מוסיקלי קודם. החלטתי ש"אני לא יוצאת מן העולם הזה בלי לדעת תווים". (לעומת זאת רשיון נהיגה הוצאתי בגיל 43).
למדתי "קלאסי" כשנתיים, וזה היה אושר גדול. מאז עברו עוד 20 שנה... ועד היום אני יכולה לנגן קטעים מ"המחברת של אנה מגדלנה באך" בגאווה ובהנאה גדולות. זה קסם!
גם אם לא תהיי פסנתרנית קונצרטים, ממליצה לך בחום רב!
כדאי לבדוק איזה סגנון מתאים לך יותר קלאסי או פתוח יותר. ואולי את כבר יודעת.
גם לארגן פסנתר זה לא בשמים (אולי במקרה שלך : כן בשמים ). יש פסנתרים ממש זולים, אפשר לשכור פסנתר בסכום סמלי, ואפשר אפילו - כמו שקרה לנו לפני שנה - למצוא פסנתר ממסעדה שהתפרקה, שלא היה איפה לאחסן, והוא מתארח אצלינו בלי שום תמורה. שילמנו רק הובלה.
ש מים וארץ (08.02.2005 12:04):
ליבי הולם בי...איזה כיף ומעודד לשמוע!
תודה.
רוקדת באור (08.02.2005 11:24):
שמים יקרה
קראתי במקרה את מה שכתבת לאורנה על חלומך לנגן בפסנתר, ואני מוצאת את עצמי כותבת לך בהתרגשות עצומה. לפני שנתיים (בגיל 38) החלטתי להגשים חלום ולהתחיל לנגן בצ'לו ואין שמחה ממני על החלטה זו.
זה חלום שיש לי מגיל 12, אחרי ששמעתי את ז'קלין דה-פרה מנגנת ונישבתי בקסמה ובקסמו של הכלי- כמובן שמבחינת ההורים היה כבר מאוחר להתחיל!!!
שולחת לך חיבוק ושק מלא וגדוש באומץ לב.
ועוד הרהור בנושא, מכיון שגם בנושא חינוך ילדינו אנו עוסקים, גיליתי שכשהתחלתי לנגן ,ההחלטה והעשייה מעבירה לבני האהוב מסרים ושיעורים; על האומץ לנסות, ללכת אחרי הלב, שאף פעם לא מאוחר להתחיל, שלא כל דבר צריך להיות פרקטי, ללמוד לראות את עצמינו פנימה ולא מול קריטריון חיצוני.....
זהו לעכשיו, אני אלך לי לדרכי לנגן ולרקוד. מקווה שעזרתי
ש מים וארץ (08.02.2005 12:20):
רוקדת באור, <איזה ניק שמח>
כמה מעודד ומשמח לשמוע!
צ'לו נשמע לי אפילו עוד יותר קשה ממה שחשבתי בשביל עצמי.
לגמרי מזדהה עם מה שכתבת בהקשר של חינוך ילדינו (בכורתי למדה ויודעת לנגן מקסים בחליל צד, בשלוש שנים האחרונות הפסיקה ואני חולמת שתחזור לזה ושנזכה לנגן ביחד)
את עדיין לומדת?
באיזו מסגרת?
כמה זמן את מקדישה לאימון?
רוקדת באור (08.02.2005 14:05):
מקווה שיצא לי הפרצוף הנכון (מדושנת מעונג), פשוט כי הצלחתי לנגן. אני עדיין לומדת אצל מורה פרטית שמגיעה אלי הביתה כשיש לי זמן וכסף. שאלת האימונים נוגעת בנושא רגיש . יש תקופות שאני מצליחה לנגן יום-יום ויש תקופות שבכלל לא. למזלי הבן שלי מנגן בכינור ומידי פעם מזכיר לי את חשיבות הנושא (אני מקווה שבכורתך תחזור לנגן, זה מאוד מיוחד לנגן ביחד)
לפעמים אני מרגישה שהקשר שלי לצ'לו מהווה שיקוף לקשר שלי עם עצמי , ואז כשאני רחוקה מעצמי אני רחוקה גם ממנו. (זו כמובן גם דרך למצוא את השביל חזרה)
אורנה שפרון (08.02.2005 14:40):
שמים,
מוסיקה נועדה לכולם, לכל אחד במקום שלו, עם הצרכים שלו, עם האהבות שלו.
את לא צריכה להוכיח שום דבר, את לא מחוייבת להגיע לאנשהו, את לא עומדת לבחינות.
את פשוט רוצה לנגן.
אם את רוצה פסנתר - אל תתפשרי על משהו אחר.
לכי על זה, .
בגדול,
בלי שום חשבון,
בשמחה,
בהתרגשות,
בסקרנות,
באהבה
באומץ.....
רק עצה אחת - בחרי את המורה בקפדנות. בדקי עד כמה הוא גמיש, מוכן להתנסויות חדשות, מוכן להקשיב לתלמידיו והאם את מרגישה אתו טוב ונוח.
בהצלחה...
{דף בלוג