להתנקות מסוכרים בהנקה 2
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
~ראו גם:
גמילה: להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה / החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים
אפשרויות אחרות לסוכר: סוגי סוכר / תחליפי סוכר / נפלאות הסטיוויה
אפשרויות אחרות למאכלים טעימים: מתכונים מתוקים בלי סוכר / שוקולד חי / קינוחים חיים / גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים / חטיף בריא / חטיף לא מועיל ולא מזיק / חטיפים בריאים לגן שעשועים
ילדים וממתקים: תשוקה למתוק אצל ילדים / האם להגביל אכילת ממתקים / לאכול ממתקים / שוקולד כן או לא / חינוך לאכילת ממתקים / לשכנע בנזקי תרבות הממתקים / סבים סבתות וממתקים / ילדים סוכר והיפראקטיביות~
גמילה: להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה / החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים
אפשרויות אחרות לסוכר: סוגי סוכר / תחליפי סוכר / נפלאות הסטיוויה
אפשרויות אחרות למאכלים טעימים: מתכונים מתוקים בלי סוכר / שוקולד חי / קינוחים חיים / גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים / חטיף בריא / חטיף לא מועיל ולא מזיק / חטיפים בריאים לגן שעשועים
ילדים וממתקים: תשוקה למתוק אצל ילדים / האם להגביל אכילת ממתקים / לאכול ממתקים / שוקולד כן או לא / חינוך לאכילת ממתקים / לשכנע בנזקי תרבות הממתקים / סבים סבתות וממתקים / ילדים סוכר והיפראקטיביות~
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לרגל קייץ חדש ושפע שינויים ובתקווה לקייץ אמיתי של שקט ושמחה-
אני פותחת בזאת דף המשך-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
(לדף להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה)
ומתחילה SB מההתחלה, עם מעט הנקה והרבה שמש ומים.
אני פותחת בזאת דף המשך-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
(לדף להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה)
ומתחילה SB מההתחלה, עם מעט הנקה והרבה שמש ומים.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לא להאמין!!!!! ישבתי שבוע שעבר וקראתי את כל הדף המקסים שלנו מההתחלה ועד הסוף. וכל כך כעסתי על עצמי שלא שמרתי ושקעתי שוב לדיכאון חורף... ואיך אני צריכה קבוצת תמיכה שוב.
והנה את פותחת את הדף!
מצטרפת ומהר. רק לא מוותרת על הכוסמת...
והנה את פותחת את הדף!

-
- הצטרפות: 29 יולי 2007, 15:46
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני לא מאמינה! כבר שבועות שאני רוצה לקרוא שוב את הדף המקסים שלנו ולא מעיזה, כי אני לא מצליחה לשמור (מתנדנדת על 64 כשהמטרה בדף הקודם היתה 57).
ו.... היום בצהריים נכנסתי אליו ואמרתי לעצמי שצריך להתחיל SB מחדש!!
אז יאללה. ממש רוצה להיפטר מהקילוגרמים המיותרים, שונאת משקל עודף בקיץ.
לוטם, את גדולה.
צריך גם לקרוא לגמד, מיצי, סלט פירות (לשעבר סיון נ), מתוקה, אף (שנדמה לי שירדה יותר מדי...?...), וכל מי שרוצה להצטרף.
סליחה שאני מכנה עצמי עדיין פלוניתקה בדף זה. הפולנים לא מגלים שהם בדיאטה.
ו.... היום בצהריים נכנסתי אליו ואמרתי לעצמי שצריך להתחיל SB מחדש!!
אז יאללה. ממש רוצה להיפטר מהקילוגרמים המיותרים, שונאת משקל עודף בקיץ.
לוטם, את גדולה.
צריך גם לקרוא לגמד, מיצי, סלט פירות (לשעבר סיון נ), מתוקה, אף (שנדמה לי שירדה יותר מדי...?...), וכל מי שרוצה להצטרף.
סליחה שאני מכנה עצמי עדיין פלוניתקה בדף זה. הפולנים לא מגלים שהם בדיאטה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלונית אהלן!
גדול .
לוטם, את גדולה

לוטם, את גדולה
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אפשר להתחיל כשתינוק אוטוטו בן שלושה חודשים או שזה מוקדם מידי?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני יודעת שאת דיאטת המדד הגליקמי שמבוססת על אותו עיקרון כמעט אפשר. אז נראה לי שגם סאוט ביץ'.
-
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אפשר להצטרף...? (לא קראתי את הקודם)
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אפשר להצטרף...? (לא קראתי את הקודם)
בטח!
ממליצה להעיף מבט בקודם, כדי לקבל את כל הקישורים והפרטים על דיאטת ה-SB. אבל נשתדל להעביר אותם לפה גם.
בטח!
ממליצה להעיף מבט בקודם, כדי לקבל את כל הקישורים והפרטים על דיאטת ה-SB. אבל נשתדל להעביר אותם לפה גם.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בעיני חובה לקרוא את הקודם, הוא כל כך מעורר השראה, ומלאאאאאא בטיפים ומתכונים נפלאים.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם, את בחורה מצטיינת (אוהבת את הבלוג שלך. עכשיו נזכרתי למה נכנסתי לפה, כי כתבת לאחרונה על שוקולד-מיגרנה-סוכרים-מיגרנה: המעגל הנבזי).
בעיני חובה לקרוא את הקודם, הוא כל כך מעורר השראה, ומלאאאאאא בטיפים ומתכונים נפלאים.
וגם צחוקים וסחבקייה.
מתחילה מ-ח-ר. אולי ארשה לעצמי קצת פירות פעם ביום למניעת מיגרנות. נראה. יש לי טופו, אדממה, ביצים אורגניות, גבינות צפתית ובולגרית, גרגרי חומוס, ירקות (אני צמחונית). צריכה לקנות עדשים וקצת שקדים.
יאללה. אני בתקופה כל כך מסובכת בחיי, כך שאם ארד במשקל זה יעלה לי ת'מצברוח.
אז כל מי שמסוגלת לקבוע תאריך התחלה ומסכימה לגלות כמה קילו היא מעוניינת להוריד, שתעדכן.
וגם צחוקים וסחבקייה.
מתחילה מ-ח-ר. אולי ארשה לעצמי קצת פירות פעם ביום למניעת מיגרנות. נראה. יש לי טופו, אדממה, ביצים אורגניות, גבינות צפתית ובולגרית, גרגרי חומוס, ירקות (אני צמחונית). צריכה לקנות עדשים וקצת שקדים.
יאללה. אני בתקופה כל כך מסובכת בחיי, כך שאם ארד במשקל זה יעלה לי ת'מצברוח.
אז כל מי שמסוגלת לקבוע תאריך התחלה ומסכימה לגלות כמה קילו היא מעוניינת להוריד, שתעדכן.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני מתחילה מחר, כמובן
, קודם אני צריכה לקרוא את הדף הקודם ולרענן את זכרוני (מה ההקלות למניקות?).
חוץ מזה שאני בלי בן-זוג לשבוע, מה שאומר ש...יותר חשוב שאני אוכל בכלל משהו, מאשר שאקפיד, אבל אנסה.
<או שהיונק רעב או שאני רעבה>
אני מתחילה מחר, כמובן

חוץ מזה שאני בלי בן-זוג לשבוע, מה שאומר ש...יותר חשוב שאני אוכל בכלל משהו, מאשר שאקפיד, אבל אנסה.
<או שהיונק רעב או שאני רעבה>
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מה ההקלות למניקות?
נמרה,
יש פה שני עקרונות מרכזיים:
אם את מסוגלת את 1, אז יופי. אם זה לא אפשרי אז:
השתדלי לרכז הפחמימות פעם ביום. הימנעי בכל מקרה מפחמימות בעלות מדד גבוה (המדד חשוב מאוד מאוד להצלחת הדיאטה).
את המדד הגליקמי של מזונות שונים תוכלי למצוא בדף הקודם, כולל בלינקים שמסופקים שם.
נמרה,
יש פה שני עקרונות מרכזיים:
- שבועיים ראשונים בלי פחמימות, ואחר כך הוספה הדרגתית ומבוקרת--רצוי לרכז אותן לפעם ביום.
- הימנעות ממאכלים בעלי מדד גליקמי גבוה.
אם את מסוגלת את 1, אז יופי. אם זה לא אפשרי אז:
השתדלי לרכז הפחמימות פעם ביום. הימנעי בכל מקרה מפחמימות בעלות מדד גבוה (המדד חשוב מאוד מאוד להצלחת הדיאטה).
את המדד הגליקמי של מזונות שונים תוכלי למצוא בדף הקודם, כולל בלינקים שמסופקים שם.
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אף (שנדמה לי שירדה יותר מדי...?...)
כן, זה באמת מה שקרה. מתישהו בסתיו פשוט חזרתי לאכול הכל, ועם הזמן עליתי במשקל.
אני עדיין רזה יחסית לעצמי, אבל לא בריאה. נראה לי שאני אצטרף לדף לצורך התזונתי עצמו להתנקות מסוכרים , ועכשיו שההורמונים קצת יותר מאוזנים אני מקווה לא לרדת בצורה כל כך דרסטית.
לוטם, את גדולה
<אני מתלבטת מה זה אומר שיש כאן קבוצה מהדף של שנה שעברה
אין כאן איזה אייקון מנופף לשלום? >
כן, זה באמת מה שקרה. מתישהו בסתיו פשוט חזרתי לאכול הכל, ועם הזמן עליתי במשקל.
אני עדיין רזה יחסית לעצמי, אבל לא בריאה. נראה לי שאני אצטרף לדף לצורך התזונתי עצמו להתנקות מסוכרים , ועכשיו שההורמונים קצת יותר מאוזנים אני מקווה לא לרדת בצורה כל כך דרסטית.
לוטם, את גדולה
<אני מתלבטת מה זה אומר שיש כאן קבוצה מהדף של שנה שעברה

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
<אני מתלבטת מה זה אומר שיש כאן קבוצה מהדף של שנה שעברה אין כאן איזה אייקון מנופף לשלום? >
?
?
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אחחח איזה כיף שהדף התחדש לו. אני לפעמים עוד משתמשת בו לרעיונות למתכונים, שומרת ומדפיסה.
למרות שאפשר להגיד שהגעתי למנוחה ולנחלה מהבחינה המשקלית של העניין. ירדתי יותר ממה שהצבתי לעצמי (59 כרגע. כבר 11 שנה שלא הייתי במשקל הזה), וזה בלי דיאטה. זה שינוי תזונתי אמיתי. כזה שחיפשתי המון שנים, והנה זה עובד.
אי אפשר להגיד שאני לגמרי נקיה מסוכרים. יש פה ושם שוקולד 70%, איזה עוגיה שמותר לי אבל יש בה קצת סוכר.
יש הרבה פירות וירקות.
חלק מהעניין הוא גם הנסיון איכשהוא להשתפר במצב העור שלי (ראו את הדף שלי עזרה במציאת מתכונים לדיאטה נטולת כמעט הכל . אני לא לגמרי אוכלת לפי זה היום, אבל הרבה פחות חיטה. כמעט ולא שיבולת שועל. ואת שאר הדברים במידה).
אז אישית אני זוקפת את ההצלחה לכמה דברים:
בעקרון, אני ממשיכה כמו שאני. גם ממשיכה לרדת בקצב איטי איטי. בכל מקרה כל הירידה (משהו כמו 19 קילו) היתה במשך שנה וחודשיים. הדרגתי וטוב.
אבל יכול להיות שיהיו שוב שינויים בתזונה לכבוד החלפת הנטורופתית שלי, ונסיון שני לטפל בבעית העור. יש דיבורים על טבעונות (קצת מפחידותי, בהתחשב בזה שהבטן שלי ושל יונקת הבית לא מסתדרות עם כל מיני קטניות), והרבה עבודה עצמית.
אולי בסוף אהיה רזה
אין לי זמן בכלל במשך היום מאז שהתחלתי לעבוד, אז אני כותבת כמה שאני יכולה עכשיו ( יום ראשון ), כדי לשתף עד כמה שאפשר.
אה, והנה בעיה חדשה, אפרופו עבודה.
אני כל הזמן רעבה בעבודה.
זה כנראה בגלל שאני קמה מוקדם (6), ומתחילה לעבוד מוקדם (7:30). אוכלת משהו קטן (סוג של קורנפלקס בריא) לפני העבודה, ומחסלת כמה פירות וגזר גמדי, קפה, תה, מים, אגוזים, ובכל מקרה מגיעה מאוד רעבה לארוחת הצהריים ב-12.
וגם אח"כ אוכלת קצת פירות כדי לשרוד עד 4, אז אני יוצאת לאסוף את הבנות מהגן והמשפחתון והביתה.
כל הזמן רעבה. יכול להיות שזה לא רעב אמיתי. אולי אפשר לקרוא לזה תאבון. בכל מקרה, קצת בעייתי לי.
יש עצות??
למרות שאפשר להגיד שהגעתי למנוחה ולנחלה מהבחינה המשקלית של העניין. ירדתי יותר ממה שהצבתי לעצמי (59 כרגע. כבר 11 שנה שלא הייתי במשקל הזה), וזה בלי דיאטה. זה שינוי תזונתי אמיתי. כזה שחיפשתי המון שנים, והנה זה עובד.
אי אפשר להגיד שאני לגמרי נקיה מסוכרים. יש פה ושם שוקולד 70%, איזה עוגיה שמותר לי אבל יש בה קצת סוכר.
יש הרבה פירות וירקות.
חלק מהעניין הוא גם הנסיון איכשהוא להשתפר במצב העור שלי (ראו את הדף שלי עזרה במציאת מתכונים לדיאטה נטולת כמעט הכל . אני לא לגמרי אוכלת לפי זה היום, אבל הרבה פחות חיטה. כמעט ולא שיבולת שועל. ואת שאר הדברים במידה).
אז אישית אני זוקפת את ההצלחה לכמה דברים:
- ללא חלב, בגלל היונקת (הרגישות שלה עדיין קיימת, אבל ברמה נמוכה יותר. בכל מקרה אישית ויתרתי על מוצרי חלב פרה, ואני צורכת מעט מוצרים מחלב צאן).
- השמן הכמעט יחיד שאני צורכת הוא שמן זית
- ספורט. למרות שבחודשיים האחרונים לא הלכתי, אבל אתמול חזרתי לזה, ואני מרגישה את זה טובטוב בכל הגוף.
- קינואה, כוסמת, כוסמין, קמוט - אחלה של דברים. לא צריך חיטה כדי לחיות.
בעקרון, אני ממשיכה כמו שאני. גם ממשיכה לרדת בקצב איטי איטי. בכל מקרה כל הירידה (משהו כמו 19 קילו) היתה במשך שנה וחודשיים. הדרגתי וטוב.
אבל יכול להיות שיהיו שוב שינויים בתזונה לכבוד החלפת הנטורופתית שלי, ונסיון שני לטפל בבעית העור. יש דיבורים על טבעונות (קצת מפחידותי, בהתחשב בזה שהבטן שלי ושל יונקת הבית לא מסתדרות עם כל מיני קטניות), והרבה עבודה עצמית.
אולי בסוף אהיה רזה

אין לי זמן בכלל במשך היום מאז שהתחלתי לעבוד, אז אני כותבת כמה שאני יכולה עכשיו ( יום ראשון ), כדי לשתף עד כמה שאפשר.
אה, והנה בעיה חדשה, אפרופו עבודה.
אני כל הזמן רעבה בעבודה.
זה כנראה בגלל שאני קמה מוקדם (6), ומתחילה לעבוד מוקדם (7:30). אוכלת משהו קטן (סוג של קורנפלקס בריא) לפני העבודה, ומחסלת כמה פירות וגזר גמדי, קפה, תה, מים, אגוזים, ובכל מקרה מגיעה מאוד רעבה לארוחת הצהריים ב-12.
וגם אח"כ אוכלת קצת פירות כדי לשרוד עד 4, אז אני יוצאת לאסוף את הבנות מהגן והמשפחתון והביתה.
כל הזמן רעבה. יכול להיות שזה לא רעב אמיתי. אולי אפשר לקרוא לזה תאבון. בכל מקרה, קצת בעייתי לי.
יש עצות??
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ועוד משהו, ספציפית לגבי ההתנקות מהסוכרים - הגעתי למצב שבו לוטם היתה באיזהשהוא שלב בדף הקודם - חוש הטעם שלי השתנה. כל מיני מאכלים נהיו מתוקים מדי, ופחות מושכים. השוקולד מושך (לא נראה לי שאאבד את המשיכה הבסיסית לשוקולד, מקרה אבוד) אבל הרבה פחות. אני מסתפקת בפחות ונהנית מפירות וירקות טריים כמו שלא נהניתי מעולם.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כל הכבוד לכן בננות...
האמת שאצלי הכל היה טוב ויפה שנה שעברה, עד שהגיעה המלחמה ואז ההפלה, ואז ירדתי מהמסלול לגמרי. חזרתי לנקודת האפס, התמכרות לפחמימות ו 10 קילו עודפים.
אני מתחילה מחר (צריך לחסל את כל הפחמימות שנשארו מהיומולדת של קטני ביום שבת
) .
בהצלחה לכולן @}
האמת שאצלי הכל היה טוב ויפה שנה שעברה, עד שהגיעה המלחמה ואז ההפלה, ואז ירדתי מהמסלול לגמרי. חזרתי לנקודת האפס, התמכרות לפחמימות ו 10 קילו עודפים.
אני מתחילה מחר (צריך לחסל את כל הפחמימות שנשארו מהיומולדת של קטני ביום שבת

בהצלחה לכולן @}
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_<אני מתלבטת מה זה אומר שיש כאן קבוצה מהדף של שנה שעברה אין כאן איזה אייקון מנופף לשלום? >
?_
כלומר, האם זה טוב שאנחנו עדיין מתמידות, או שזה רע שהרבה מאיתנו שוב זקוקות לדף. אולי אנחנו פשוט שמחות לחזור למקום שבו מבינים אותנו ויש חברה טובה?
תהייה, זה הכל.
?_
כלומר, האם זה טוב שאנחנו עדיין מתמידות, או שזה רע שהרבה מאיתנו שוב זקוקות לדף. אולי אנחנו פשוט שמחות לחזור למקום שבו מבינים אותנו ויש חברה טובה?
תהייה, זה הכל.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
הבוקר נשקלתי, אני יותר 65 מ-64
אבל לא מתייאשת...
באופן כללי אני מקפידה על תזונה בריאה וטבעית ככל האפשר, אבל עדיין נאבקת בפחמימות, בעיקר בזמן התקפי מיגרנה.
סלט פירות, מדהים מה שאת מספרת. רוצות פירוט: מה את אוכלת, מה מצב העור,וכו.
אלונצ'יק, מכירה כמה בנות שעלו במשקל אחרי הפלה. אני חושבת שזה נגרם מזעזועים הורמונליים שמשפיעים על חילוף החומרים. אבל, זה הפיך לגמרי, ואת תרדי הכל חזרה.
אף, אני חושבת שזה גם וגם. הרי תזונה בריאה זה אורח חיים, יש עליות וירידות, וכמעט כמו כל דבר צריך ליווי מדי פעם, ועל כן אנחנו פשוט שמחות לחזור למקום שבו מבינים אותנו ויש חברה טובה. אגב, איך יצאת מהתקופה שבה רזית יותר מדי? ספרי.

באופן כללי אני מקפידה על תזונה בריאה וטבעית ככל האפשר, אבל עדיין נאבקת בפחמימות, בעיקר בזמן התקפי מיגרנה.
סלט פירות, מדהים מה שאת מספרת. רוצות פירוט: מה את אוכלת, מה מצב העור,וכו.
אלונצ'יק, מכירה כמה בנות שעלו במשקל אחרי הפלה. אני חושבת שזה נגרם מזעזועים הורמונליים שמשפיעים על חילוף החומרים. אבל, זה הפיך לגמרי, ואת תרדי הכל חזרה.
אף, אני חושבת שזה גם וגם. הרי תזונה בריאה זה אורח חיים, יש עליות וירידות, וכמעט כמו כל דבר צריך ליווי מדי פעם, ועל כן אנחנו פשוט שמחות לחזור למקום שבו מבינים אותנו ויש חברה טובה. אגב, איך יצאת מהתקופה שבה רזית יותר מדי? ספרי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אגב, איך יצאת מהתקופה שבה רזית יותר מדי? ספרי.
קודם התחלתי לאכול המון פחמימות. אכלתי הרבה דברים שאני לא אמורה לאכול, הגוף שלי קצת הזדעזע מהעניין, אבל לאט לאט התחלתי לעלות.
כשהילדון הגיע לגיל שנה וקצת, וההנקות קצת ירדו, הגוף שלי פתאום התאזן. לא לגמרי, אבל פשוט התחלתי לעלות במשקל כמו בן אדם נורמלי שאוכל כמויות כאלה.
עכשיו שאני יודעת שהגוף שלי שורף קלוריות בצורה נורמלית אני רוצה לחזור לאכול בריא, בתקווה שזה יגרום לירידת משקל קלה ולא מטורפת.
קודם התחלתי לאכול המון פחמימות. אכלתי הרבה דברים שאני לא אמורה לאכול, הגוף שלי קצת הזדעזע מהעניין, אבל לאט לאט התחלתי לעלות.
כשהילדון הגיע לגיל שנה וקצת, וההנקות קצת ירדו, הגוף שלי פתאום התאזן. לא לגמרי, אבל פשוט התחלתי לעלות במשקל כמו בן אדם נורמלי שאוכל כמויות כאלה.
עכשיו שאני יודעת שהגוף שלי שורף קלוריות בצורה נורמלית אני רוצה לחזור לאכול בריא, בתקווה שזה יגרום לירידת משקל קלה ולא מטורפת.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, ישבתי ועשיתי שיעורי בית וקראתי מחדש את ספרו של SB. והגעתי למסקנות מעניינות.
אין שום מצב שאני עושה את הדיאטה כפי שהיא מוצעת בספר ממספר סיבות-
אין שום מצב שאני עושה את הדיאטה כפי שהיא מוצעת בספר ממספר סיבות-
- התפריטים שלו הרבה יותר מלאים באוכל ממה שאני אוכלת בשבוע- ז"א בתפריט לכל יום יש פי 10 יותר אוכל ממה שאני מסוגלת הן להכין והן לאכול. אני אוכלת ביום בערך מה שהוא מציע לאכול בארוחה בודדת מתוך ארבע הארוחות.
- אין לי כוונה לצרוך ממתיקים מלאכותיים הנתפסים בעיני לגרועים יותר מסוכר.
- אני מעדיפה להכניס כפית סוכר לתפריט מאשר ממתיק מלאכותי.
- מוצרי חלב דלי שומן שוים לקליפת השום ואף פחות מבחינת סידן- הסידן נעשה זמין לגוף בעזרת שומנים. גבינה עם פחות מחמישה אחוזי שומן היא בזבוז מבחינתי- הסידן שבה לא יתעכל בלאו הכי.
- לכן מוצרי החלב שאני אצרוך יהיו מינימום 5% עם עדיפות ליותר.
- כמות הבשרים לא נתפשת מבחינתי. אני מסתפקת בפחות. פעם בשבוע זה די והותר. ובשר הודו ועוף. אדום- רק בקנייפה (מסעדה מדהימה בשרונה)
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, אז אני ממשיכה. אני נעזרת בספר האהוב עלי- "לחיות עד 120" של ד"ר סדובסקי. מומלץ בכל בית.
ואלו הכללים שאני כן מכתיבה לעצמי:
מיים ללא הגבלה
כמה כפות יוגורט יוגורמה עם חופן שקדים, קשיו או בוטנים
2-3 עגבניות שרי מהגינה
ביצה
ארוחת צהריים-
מנת דגנים- כוסמת/ קינואה/אורז מלא
ירקות טריים- מלפפון, עגבניות, זיתים, שום, פטרוזיליה
לפעמים פרוסת גבינ"צ או מעט עוף
ארוחת ארבע- ענבים אורגנים או תאנים מהגינה- עד תחושת שובע או כוס קפה על חלב, עם כפית סוכר חום.
ארוחת ערב- ביצה/ סלט ירקות/ מנת יוגורט עם כף טחינה או שקדיה
ומיים- בשפע.
אם בא לי חטיף או עוגה חד פעמית- בכייף ובלי יסורים.
מה נראה לכן?
ואלו הכללים שאני כן מכתיבה לעצמי:
- המנעות מלחם שאינו מחיטה מלאה, עם עדיפות לשיפון.
- התנזרות מג'אנק פוד.
- מיעוט חטיפים - לכל היות חטיף אחד ביום שאינו מכיל שוקולד, כגון קרטיב או יוגורט ממותק או שייק פירות, כוס אחת.
- מעבר מאורז לבן לאורז מלא, אדום או רגיל. כולל הכנת סושי מאורז אדום, נוסה והיה הצלחה כבירה בשישי האחרון.
- שימוש בקמח כוסמין, קמח שיפון וקמח חיטה מלא ואורגני גם למאכלים הביתיים והמשפחתיים.
- המנעות מאלכוהול.
- המנעות ממאכלים מוכנים חלקית, מזון קפוא לסוגיו שנועד "לקצר תהליכים" ובמקומו להכין כל יום טרי עד כמה שאפשר.
- עדיפות למזון נא על פני מבושל, בטמפרטורת החדר על פני קר או חם.
- המנעות מתפו"א ובמקומם לשלב בטטה.
- ביצים-אורגניות של בורוכוב- עד 2 ביום. גם מטוגנות, בשמן זית וחמאה לסרוגין.
- יוגורט עיזים
- עד 2 כפות טחינה ביום.
מיים ללא הגבלה
כמה כפות יוגורט יוגורמה עם חופן שקדים, קשיו או בוטנים
2-3 עגבניות שרי מהגינה
ביצה
ארוחת צהריים-
מנת דגנים- כוסמת/ קינואה/אורז מלא
ירקות טריים- מלפפון, עגבניות, זיתים, שום, פטרוזיליה
לפעמים פרוסת גבינ"צ או מעט עוף
ארוחת ארבע- ענבים אורגנים או תאנים מהגינה- עד תחושת שובע או כוס קפה על חלב, עם כפית סוכר חום.
ארוחת ערב- ביצה/ סלט ירקות/ מנת יוגורט עם כף טחינה או שקדיה
ומיים- בשפע.
אם בא לי חטיף או עוגה חד פעמית- בכייף ובלי יסורים.
מה נראה לכן?
-
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם הי
מסכימה עם מה שכתבת לגבי הדיאטה וגם התפריט שלך נראה לי מצוין!!@}
לא כתבת מה לגבי שמן זית, גרעיני חמניות ודלעת (אורגניים), נבטים, קטניות.
בהצלחה!!
מסכימה עם מה שכתבת לגבי הדיאטה וגם התפריט שלך נראה לי מצוין!!@}
לא כתבת מה לגבי שמן זית, גרעיני חמניות ודלעת (אורגניים), נבטים, קטניות.
בהצלחה!!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטמית ,
קודם כל, תודה על השיתוף. הממצאים שלך מאלפים, ומאוד מתאימים לתפיסה התזונתית שלי.
אז גם אני הולכת לבנות לי תפריט!
בנוגע לחיטה, את צודקת. התזונאית שלי אמרה לי שחיטה היא דגן לא מוצלח ומאוד אלרגני. כדאי להימנע ממנו.
הפיצית קוראת לי...
קודם כל, תודה על השיתוף. הממצאים שלך מאלפים, ומאוד מתאימים לתפיסה התזונתית שלי.
- בקשר ל-SB. לדעתי זאת דיאטה מצוינת, והולמת אורח חיים תזונתי טבעי ומאוזן.
- אני חוששת שאולי הכמויות שהקצבת לעצמך הן מעטות מדי? אני שואלת את זה בתור אחת שממש לא אוכלת הרבה. למה התכוונת ב-AIR REATHER?
- אולי תרשי לעצמך גיוון בירקות ובמנת הפרי היומית? וכן גיוון בחלבון (סויה, למשל). בסך הכל התפריט שלך נראה לי מאוזן.
אז גם אני הולכת לבנות לי תפריט!
בנוגע לחיטה, את צודקת. התזונאית שלי אמרה לי שחיטה היא דגן לא מוצלח ומאוד אלרגני. כדאי להימנע ממנו.
הפיצית קוראת לי...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם , נראה מצוין!
מה עם קמח סויה אורגני? בדיאטת אטקינס למשל הוא מותר אחרי השבועיים הראשונים. וככה הייתי מטגנת פילטים של דג, שניצילם וכו'.
וגם, ממליצה להתרגל לפתוח את היום עם המון מים. עוד לפני צחצוח השיניים. המינימום הוא 2 כוסות לאתחל את המערכות. השאיפה היא להגיע ל -4 כוסות.
ועדיף באחת מהן לסחוט איזה חצי לימון.
עושה פלאים למערכת העיכול, ולמנגנון השובע.
מתחילה היום, לוקחת שאיפה גדולה, לא יודעת למה זה כל כך קשה לי הפעם, כנראה כי אני בבית במשרה מלאה, וזה חדש לי ומעמיד מולי פיתויים גדולים יותר.
אני כמו שנה שעברה יותר לכיוון האטקינס, עם גבינות ונקניקים, רחוק מ- 5% שומן. והרבה סלטים, וענבים ירוקים שאני לא יכולה לחיות בלעדיהם ואיזה מזל שמותר!!!
מה עם קמח סויה אורגני? בדיאטת אטקינס למשל הוא מותר אחרי השבועיים הראשונים. וככה הייתי מטגנת פילטים של דג, שניצילם וכו'.
וגם, ממליצה להתרגל לפתוח את היום עם המון מים. עוד לפני צחצוח השיניים. המינימום הוא 2 כוסות לאתחל את המערכות. השאיפה היא להגיע ל -4 כוסות.
ועדיף באחת מהן לסחוט איזה חצי לימון.
עושה פלאים למערכת העיכול, ולמנגנון השובע.
מתחילה היום, לוקחת שאיפה גדולה, לא יודעת למה זה כל כך קשה לי הפעם, כנראה כי אני בבית במשרה מלאה, וזה חדש לי ומעמיד מולי פיתויים גדולים יותר.
אני כמו שנה שעברה יותר לכיוון האטקינס, עם גבינות ונקניקים, רחוק מ- 5% שומן. והרבה סלטים, וענבים ירוקים שאני לא יכולה לחיות בלעדיהם ואיזה מזל שמותר!!!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פעמים רבות כשאני רעבה אני הולכת למקרר ואוכלת חתיכת אבטיח או חתיכת לחם או מלפפון...
בול!
שמתי לב גם שהשעות הקשות ביותר אצלי הם אחרי הצהריים, איך שפיצ מתעורר סביב 16. מתחילה החגיגה, פלח אבטיח, קצת בייגלה, לחם עם משהו... ו...ו...
עד שבעלי מגיעה בסביבות 19 לארוחת ערב.
ובגלל החום המטורף אני לא יכולה לצאת החוצה בשעות האלו.
בול!
שמתי לב גם שהשעות הקשות ביותר אצלי הם אחרי הצהריים, איך שפיצ מתעורר סביב 16. מתחילה החגיגה, פלח אבטיח, קצת בייגלה, לחם עם משהו... ו...ו...
עד שבעלי מגיעה בסביבות 19 לארוחת ערב.
ובגלל החום המטורף אני לא יכולה לצאת החוצה בשעות האלו.

להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_וגם, ממליצה להתרגל לפתוח את היום עם המון מים. עוד לפני צחצוח השיניים. המינימום הוא 2 כוסות לאתחל את המערכות. השאיפה היא להגיע ל -4 כוסות.
ועדיף באחת מהן לסחוט איזה חצי לימון._
מאמצת. בעיקר לאור העובדה שאני לא יכולה לפתוח את הבוקר בלי קפה שחור (בלי חלב וסוכר, רק המשקה המריר הנפלא הזה). וקפה, אמר לי האייפקיסט, גוזל לפחות שתי כוסות מים מהגוף.
מתחילה היום, לוקחת שאיפה גדולה, לא יודעת למה זה כל כך קשה לי הפעם,
גם אני. וגם לי נורא קשה הפעם. וגם אני בבית המון. אבל לרזות בקיץ זה כל כך כיף. שווה.
בהצלחה לנו.
ועדיף באחת מהן לסחוט איזה חצי לימון._
מאמצת. בעיקר לאור העובדה שאני לא יכולה לפתוח את הבוקר בלי קפה שחור (בלי חלב וסוכר, רק המשקה המריר הנפלא הזה). וקפה, אמר לי האייפקיסט, גוזל לפחות שתי כוסות מים מהגוף.
מתחילה היום, לוקחת שאיפה גדולה, לא יודעת למה זה כל כך קשה לי הפעם,
גם אני. וגם לי נורא קשה הפעם. וגם אני בבית המון. אבל לרזות בקיץ זה כל כך כיף. שווה.
בהצלחה לנו.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, באתי לעדכן שאני אצטרף טכנית רק בשבוע הבא. בינתיים אני מתנקה מסוכרים (זו המטרה העיקרית שלי) בדרך מאד מקורית - אין לי זמן לאכול...
דוקא מים אני שותה הרבה.
דוקא מים אני שותה הרבה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כן, שכחתי קטניות ושמנים ועוד כל מיני פירות ומוצרים נוספים כמו אדממה.
הairbreather זו אגדה או מציאות על נשים שחיות על נשימות טובות והרבה מיים ואנרגיה שהן שואפות מהיקום. אני מכירה שלושה אנשים שפגשו אחת מהן וזה נשמע לי מציאות אפשרית, או לפחות לאכול באמת מעט ולהפיק מהמעט שאני אוכלת את המקסימום, במקום אכילת הנהנתנות כרגע עבורי שזה לאכול הרבה אבל בדיעבד גופי מפיק מזה מעט מאוד.
אז לסיכום, המטרה שלי היא לאכול מעט ושרוב מה שייכנס לגופי יהפוך לחיוני ורק מעט ממנו יהפוך לפסולת. מתוך ההנחה שלי שזוהי תזונה נכונה, וככה אוכלות חיות מלקטות וגם טורפות בטבע- מעט ותוך הפקת אנרגיה מירבית.
הairbreather זו אגדה או מציאות על נשים שחיות על נשימות טובות והרבה מיים ואנרגיה שהן שואפות מהיקום. אני מכירה שלושה אנשים שפגשו אחת מהן וזה נשמע לי מציאות אפשרית, או לפחות לאכול באמת מעט ולהפיק מהמעט שאני אוכלת את המקסימום, במקום אכילת הנהנתנות כרגע עבורי שזה לאכול הרבה אבל בדיעבד גופי מפיק מזה מעט מאוד.
אז לסיכום, המטרה שלי היא לאכול מעט ושרוב מה שייכנס לגופי יהפוך לחיוני ורק מעט ממנו יהפוך לפסולת. מתוך ההנחה שלי שזוהי תזונה נכונה, וככה אוכלות חיות מלקטות וגם טורפות בטבע- מעט ותוך הפקת אנרגיה מירבית.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בהצלחה לנו.

אמא נמרה, תאכלי. רעב גוזל יותר משהוא מעניק. וזה לא נוגד את מה שכתבתי קודם, כי איני מדבר על רעב אלא אכילה מועטה. כשאני מגיעה לרעב המצב מסוכן...

אמא נמרה, תאכלי. רעב גוזל יותר משהוא מעניק. וזה לא נוגד את מה שכתבתי קודם, כי איני מדבר על רעב אלא אכילה מועטה. כשאני מגיעה לרעב המצב מסוכן...
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אז לסיכום, המטרה שלי היא לאכול מעט ושרוב מה שייכנס לגופי יהפוך לחיוני ורק מעט ממנו יהפוך לפסולת. מתוך ההנחה שלי שזוהי תזונה נכונה,
לוטם, מעניין, נשמע נכון. בכלל, ידוע שאנשים שאוכלים מעט כל חייהם מאריכים ימים. ויש תנועה כזאת של אנשים שאוכלים ממש מעט ביום למטרה זאת.
האם יש לך עוד פרטים על הפקת המקסימום ממעט מזון? יש המון היגיון בלא להעמיס על הקיבה, כבד ולבלב סוכרים, שמני טרנס ושאר זבלים, על מנת לאפשר להם תפקוד יעיל. בקיצור, ספרי עוד.
סבתא שלי, בת 93, אמנם לא אוכלת אוכל מאוד בריא, אבל גם לא ג'אנק, אך כל חייה אוכלת באופן מסודר להפליא, מאוד לאט, ומנות מאוד קצובות. תמיד היתה באותו משקל, ללא תנודות. ושיא הבריאות.
אבא שלי (זאת לא אמא שלו), הוא גם אכלן קטן במיוחד. הוא כן אוכל אוכל בריא, בלי לדעת על זה הרבה, הוא פשוט אוהב ירקות ופירות ואוכל קליל ולא מבושל, במנות מאוד מאוד קטנות. יש לו מנגנון שובע מפותח להפליא. הוא יכול להשאיר שני ביסים מפרוסת לחם טרייה וחמימה, פשוט כי זה הספיק לו. הוא אף פעם לא "גומר מהצלחת" רק כי האוכל שם. תמיד חצי ממנה נשאר. הוא אפילו לא מודע לזה. הוא מאוד אוהב שוקולד, אבל אף פעם לא יאכל יותר מכמה קוביות פעם ביום-יומיים, או שתי עוגיות, עם הקפה של אחרי הצהריים. הוא תמיד היה ועדיין מאוד מאוד מאוד רזה, ובגיל 71 יש לו כושר של אדם צעיר (בלי לעשות יותר מדי כושר). הוא מלא חיוניות, עובד פול טיים. אני מייחסת את זה לתזונה שלו. יש לו את היחס הכי בריא לאוכל שאני מכירה. שבסיסו הוא חוסר מחשבה על אוכל. הוא פשוט ככה.
אמא נמרה,
בינתיים אני מתנקה מסוכרים (זו המטרה העיקרית שלי)
עדכני אותנו גם בשבוע הזה איך הולך וכו'.
לוטם, מעניין, נשמע נכון. בכלל, ידוע שאנשים שאוכלים מעט כל חייהם מאריכים ימים. ויש תנועה כזאת של אנשים שאוכלים ממש מעט ביום למטרה זאת.
האם יש לך עוד פרטים על הפקת המקסימום ממעט מזון? יש המון היגיון בלא להעמיס על הקיבה, כבד ולבלב סוכרים, שמני טרנס ושאר זבלים, על מנת לאפשר להם תפקוד יעיל. בקיצור, ספרי עוד.
סבתא שלי, בת 93, אמנם לא אוכלת אוכל מאוד בריא, אבל גם לא ג'אנק, אך כל חייה אוכלת באופן מסודר להפליא, מאוד לאט, ומנות מאוד קצובות. תמיד היתה באותו משקל, ללא תנודות. ושיא הבריאות.
אבא שלי (זאת לא אמא שלו), הוא גם אכלן קטן במיוחד. הוא כן אוכל אוכל בריא, בלי לדעת על זה הרבה, הוא פשוט אוהב ירקות ופירות ואוכל קליל ולא מבושל, במנות מאוד מאוד קטנות. יש לו מנגנון שובע מפותח להפליא. הוא יכול להשאיר שני ביסים מפרוסת לחם טרייה וחמימה, פשוט כי זה הספיק לו. הוא אף פעם לא "גומר מהצלחת" רק כי האוכל שם. תמיד חצי ממנה נשאר. הוא אפילו לא מודע לזה. הוא מאוד אוהב שוקולד, אבל אף פעם לא יאכל יותר מכמה קוביות פעם ביום-יומיים, או שתי עוגיות, עם הקפה של אחרי הצהריים. הוא תמיד היה ועדיין מאוד מאוד מאוד רזה, ובגיל 71 יש לו כושר של אדם צעיר (בלי לעשות יותר מדי כושר). הוא מלא חיוניות, עובד פול טיים. אני מייחסת את זה לתזונה שלו. יש לו את היחס הכי בריא לאוכל שאני מכירה. שבסיסו הוא חוסר מחשבה על אוכל. הוא פשוט ככה.
אמא נמרה,
בינתיים אני מתנקה מסוכרים (זו המטרה העיקרית שלי)
עדכני אותנו גם בשבוע הזה איך הולך וכו'.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בעיקר לאור העובדה שאני לא יכולה לפתוח את הבוקר בלי קפה שחור (בלי חלב וסוכר, רק המשקה המריר הנפלא הזה). וקפה, אמר לי האייפקיסט, גוזל לפחות שתי כוסות מים מהגוף.
בדיוק, שמתי לב שאם אני לא שותה דבר פרט הנס, אני אחרי חצי שעה כבר בשירותים. כמו משתן טבעי. וזה לא נראה לי בכלל בריא.
ביינתים נורמאלי. אכלתי קדרת עוף ובצל. וקצת ענבים ירוקים.
השעות הקשות עוד לפני...
בדיוק, שמתי לב שאם אני לא שותה דבר פרט הנס, אני אחרי חצי שעה כבר בשירותים. כמו משתן טבעי. וזה לא נראה לי בכלל בריא.
ביינתים נורמאלי. אכלתי קדרת עוף ובצל. וקצת ענבים ירוקים.
השעות הקשות עוד לפני...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
יש 2 דברים שקשה לי איתם בסיבוב הזה.
- שכחתי איך מבשלים באמצע השבוע. הייתי ממש טובה בזה פעם קודמת, והפסקתי. אני כבר לא זוכרת איך הצלחתי לבשל לעצמי, אולי גם מכיון שזה באמת רק בשבילי. הילדים אוכלים ארוחה קלה בערב, האיש כמעט ולא אוכל בבית בכלל. זה דורש הרבה משמעת עצמית להתחיל לבשל רק בשבילי.
- אני לא אוהבת סלט. גם בפעם הקודמת לא אהבתי סלט, אבל הכרחתי את עצמי. אני לא אוהבת לחתוך סלט, אני לא במיוחד אוהבת ירקות חיים. סלט גם מנפח לי את הבטן ולכן אני לא אוהבת לאכול אותו הרבה.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
או.קיי, אני בעצם מתחילה היום (אחרי יום די מזעזע של מסיבת פרידה מסוכרים עם בראוני וחצי... מתוודה).
אז כל היום אשמור, ובלילה אבנה לי תפריט ואכתוב אותו פה.
אף, אני כל כך איתך ב:
שכחתי איך מבשלים באמצע השבוע הייתי ממש טובה בזה פעם קודמת, והפסקתי. אני כבר לא זוכרת איך הצלחתי לבשל לעצמי, אולי גם מכיון שזה באמת רק בשבילי
אף פעם לא הייתי בשלנית במיוחד. אבל לפני בוא הפיצית (כבר בעצם ילדה), הייתי תמיד מכינה לי פעם ביום סלט ענק עם גבינה בולגרית וחומוסים ושעועית ירוקה מאודה קלילות ומקוררת, וכו. ועוד הייתי מכינה ליומיים ירקות מוקפצים עם טופו או קטניות, או מן שקשוקה ענקית עם המון ירקות וביצים אורגניות שהחזיקה אותי ליום שלם. ואז בערב, בשעות קשות, הייתי מנשנשת מזה. ובכלל הייתי מנשנשת מזה לאורך היום. ולמרות שבאופיי אני נשנשנית ולא ארוחנית, זה היה נשנוש בריא ודל קלוריות.
כיום אני כמעט לא עושה את זה. כי זה באמת רק בשבילי. הפיצית לא אוכלת מזה (היא מאוד אוהבת ירקות--גאה בעצמי--אבל לא מעורבבים), ובעלי כשהוא פה, אוכל רק אוכל קנוי. חייבת לחזור לזה.
אז בזכותך, אף חצוף, הכנתי לי סיר ענק של ירקות מוקפצים קלילות בקצת שמן זית שיהיה לי ליום-יומיים.
סלט גם מנפח לי את הבטן ולכן אני לא אוהבת לאכול אותו הרבה.
האם יש ירקות מסוימים שגורמים לתחושת הניפוח, ואולי הם "מבאסים" לך את הסלט?
_ביינתים נורמאלי. אכלתי קדרת עוף ובצל. וקצת ענבים ירוקים.
השעות הקשות עוד לפני..._
אלונצ'יק, אפשר עדכונים פה?
יאללה, בהצלחה. זכרו שהקיץ זו העונה הכי מוצלחת לדיאטות. הגוף עובד קשה בחום והלחות, ואוכל קליל זה ממש מה שמגיע לו (ולנו).
אז כל היום אשמור, ובלילה אבנה לי תפריט ואכתוב אותו פה.
אף, אני כל כך איתך ב:
שכחתי איך מבשלים באמצע השבוע הייתי ממש טובה בזה פעם קודמת, והפסקתי. אני כבר לא זוכרת איך הצלחתי לבשל לעצמי, אולי גם מכיון שזה באמת רק בשבילי
אף פעם לא הייתי בשלנית במיוחד. אבל לפני בוא הפיצית (כבר בעצם ילדה), הייתי תמיד מכינה לי פעם ביום סלט ענק עם גבינה בולגרית וחומוסים ושעועית ירוקה מאודה קלילות ומקוררת, וכו. ועוד הייתי מכינה ליומיים ירקות מוקפצים עם טופו או קטניות, או מן שקשוקה ענקית עם המון ירקות וביצים אורגניות שהחזיקה אותי ליום שלם. ואז בערב, בשעות קשות, הייתי מנשנשת מזה. ובכלל הייתי מנשנשת מזה לאורך היום. ולמרות שבאופיי אני נשנשנית ולא ארוחנית, זה היה נשנוש בריא ודל קלוריות.
כיום אני כמעט לא עושה את זה. כי זה באמת רק בשבילי. הפיצית לא אוכלת מזה (היא מאוד אוהבת ירקות--גאה בעצמי--אבל לא מעורבבים), ובעלי כשהוא פה, אוכל רק אוכל קנוי. חייבת לחזור לזה.
אז בזכותך, אף חצוף, הכנתי לי סיר ענק של ירקות מוקפצים קלילות בקצת שמן זית שיהיה לי ליום-יומיים.
סלט גם מנפח לי את הבטן ולכן אני לא אוהבת לאכול אותו הרבה.
_ביינתים נורמאלי. אכלתי קדרת עוף ובצל. וקצת ענבים ירוקים.
השעות הקשות עוד לפני..._
אלונצ'יק, אפשר עדכונים פה?
יאללה, בהצלחה. זכרו שהקיץ זו העונה הכי מוצלחת לדיאטות. הגוף עובד קשה בחום והלחות, ואוכל קליל זה ממש מה שמגיע לו (ולנו).
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בעיקר מלפפונים ועלים ירוקים. אז איזה מין סלט זה?
שמחה לעזור!
בעיקר מלפפונים ועלים ירוקים. אז איזה מין סלט זה?
שמחה לעזור!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, יום וחצי מאוחרי...
אתמול הגזמתי עם הענבים. חייבת להפסיק. וגם אכלתי בערב כוסמת. והכוונה שלי דווקא כן להיכנס למשטר קפדני של שבועיים.
קניתי אתמול את הספר "אטקינס הנוסחא החדשה" , ויש שם קטע מאוד יפה על השמירה במשקל. שכל שבוע מוסיפים בין 5 ל 10 גרם פחמימות (בריאות) ורואים איך הגוף מגיב, ברגע שעולים חצי קילו, מורידים 5 גרם ונשארים עם זה לכל החיים.
אדם ממוצע חיי בריא על צריכת 70-100 גרם פחמימות. שזה די הרבה.
מה שכן מדהים, אתמול , כבר, לא היו לי נפילות עייפות ומצב רוח, והייתי רגועה בצורה מדהימה גם במבחנים קשים בשעות הערב. אז שמישהו יגיד לי שסוכר לא משפיע עלינו.
אתמול הגזמתי עם הענבים. חייבת להפסיק. וגם אכלתי בערב כוסמת. והכוונה שלי דווקא כן להיכנס למשטר קפדני של שבועיים.
קניתי אתמול את הספר "אטקינס הנוסחא החדשה" , ויש שם קטע מאוד יפה על השמירה במשקל. שכל שבוע מוסיפים בין 5 ל 10 גרם פחמימות (בריאות) ורואים איך הגוף מגיב, ברגע שעולים חצי קילו, מורידים 5 גרם ונשארים עם זה לכל החיים.
אדם ממוצע חיי בריא על צריכת 70-100 גרם פחמימות. שזה די הרבה.
מה שכן מדהים, אתמול , כבר, לא היו לי נפילות עייפות ומצב רוח, והייתי רגועה בצורה מדהימה גם במבחנים קשים בשעות הערב. אז שמישהו יגיד לי שסוכר לא משפיע עלינו.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_האם יש ירקות מסוימים שגורמים לתחושת הניפוח, ואולי הם "מבאסים" לך את הסלט?
בעיקר מלפפונים ועלים ירוקים. אז איזה מין סלט זה?_
קניתי סלט לארוחת צהריים בעבודה, וזה הזכיר לי. אני גם לא אוהבת עגבניות, אולי רק שרי ותמר. גם לא מתה על פלפלים במיוחד.
מה שמחזיר אותי למשפט הראשון שלי אני לא אוהבת סלט.
בעיקר מלפפונים ועלים ירוקים. אז איזה מין סלט זה?_
קניתי סלט לארוחת צהריים בעבודה, וזה הזכיר לי. אני גם לא אוהבת עגבניות, אולי רק שרי ותמר. גם לא מתה על פלפלים במיוחד.
מה שמחזיר אותי למשפט הראשון שלי אני לא אוהבת סלט.

להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ויש שם קטע מאוד יפה על השמירה במשקל. שכל שבוע מוסיפים בין 5 ל 10 גרם פחמימות (בריאות) ורואים איך הגוף מגיב, ברגע שעולים חצי קילו, מורידים 5 גרם ונשארים עם זה לכל החיים.
נשמע כמו שיטה מצוינת. זה כולל גם פירות? או רק דגנים?
זה כל כך כל כך ברור שסוכר ופחמימות ריקות (וגם לא ריקות) מעייפים. אני רואה את זה גם על ילדים. חברה שלי הפסיקה עם דגנים (אבל כן אוכלת הרבה פירות). היא תמיד אמרה שאחרי הארוחות היא חייבת ללכת לישון. ועכשיו זה עבר לגמרי. היא גם בלי להתכוון ירדה 5 קילו....
מה שמחזיר אותי למשפט הראשון שלי אני לא אוהבת סלט
ישראלית שלא אוהבת סלט??? המממ. אז אל תכריחי את עצמך!
לכי לסופר או לחנות הירקות, ובחרי אך ורק את הירקות שאת כן מחבבת, ואכלי רק קצת מהם. ואם את אוהבת ירקות מוקפצים או אפויים, אז התמקדי בהם.
זה כל כך כל כך ברור שסוכר ופחמימות ריקות (וגם לא ריקות) מעייפים. אני רואה את זה גם על ילדים. חברה שלי הפסיקה עם דגנים (אבל כן אוכלת הרבה פירות). היא תמיד אמרה שאחרי הארוחות היא חייבת ללכת לישון. ועכשיו זה עבר לגמרי. היא גם בלי להתכוון ירדה 5 קילו....
מה שמחזיר אותי למשפט הראשון שלי אני לא אוהבת סלט
ישראלית שלא אוהבת סלט??? המממ. אז אל תכריחי את עצמך!
לכי לסופר או לחנות הירקות, ובחרי אך ורק את הירקות שאת כן מחבבת, ואכלי רק קצת מהם. ואם את אוהבת ירקות מוקפצים או אפויים, אז התמקדי בהם.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
זה כולל הכל, אחרי השבועיים הראשונים, מכל קבוצת מזון יש טבלא מסודרת מה לאכול הרבה, מה בינוני, ומה לעיתים רחוקות. אפילו ספגטי מקמח מלא וכו'...
קינוח מומלץ שם זה תפוח עץ ירוק וגבינת צ'דר... ינוסה בערב.
ביינתים בסדר, היי של התחלה כזה, תחושה נעימה. השעה 17 , ואני לא עייפה, לא עצבנית, לא רעבה, לא מסתובבת במטבח כמו אבודה אחרי משהו מתוק... משהו טעים...
@}
זה כולל הכל, אחרי השבועיים הראשונים, מכל קבוצת מזון יש טבלא מסודרת מה לאכול הרבה, מה בינוני, ומה לעיתים רחוקות. אפילו ספגטי מקמח מלא וכו'...
קינוח מומלץ שם זה תפוח עץ ירוק וגבינת צ'דר... ינוסה בערב.
ביינתים בסדר, היי של התחלה כזה, תחושה נעימה. השעה 17 , ואני לא עייפה, לא עצבנית, לא רעבה, לא מסתובבת במטבח כמו אבודה אחרי משהו מתוק... משהו טעים...
@}
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מסתמן פתרון לבעיית הרעב שלי בעבודה.
הייתי אתמול אצל הנטורופתית והיא אמרה לאכול ארוחת בוקר שניה. משהו עם משמעות כמו אבוקדו, סלט, ביצה קשה.
אז היום הכנתי לי סנדביץ' מלחם קמוט עם אבוקדו וביצה קשה. אז חוצמזה שזה היה מאוד טעים, זה בהחלט עזר לי להחזיק מעמד והייתי פחות רעבה.
אם רק היה פתרון כזה מהיר לבעיית העייפות... (מישהו יכול לדבר עם יונקת הבית שתתחשב קצת בלילה?).
מחוסר זמן אני לא מגיבה פה, אבל קוראת בבוקר ובערב את כל העדכונים, ומחזקת את ידיכן בכל מה שקשור למה שאנחנו מכניסות לגופינו. זה כל כך חשוב לזהות ולהבין מה טוב לנו ומה לא ולבחור את המזון שלנו לפי מה שהגוף מבקש. לאט לאט הטעמים משתנים, מה שפעם היה נעים לחיך נהיה מתוק מדי, ומאכלים מלאים, טריים וטבעיים נהיים טעימים כמו שלא חשבנו שיהיו.
הייתי אתמול אצל הנטורופתית והיא אמרה לאכול ארוחת בוקר שניה. משהו עם משמעות כמו אבוקדו, סלט, ביצה קשה.
אז היום הכנתי לי סנדביץ' מלחם קמוט עם אבוקדו וביצה קשה. אז חוצמזה שזה היה מאוד טעים, זה בהחלט עזר לי להחזיק מעמד והייתי פחות רעבה.
אם רק היה פתרון כזה מהיר לבעיית העייפות... (מישהו יכול לדבר עם יונקת הבית שתתחשב קצת בלילה?).
מחוסר זמן אני לא מגיבה פה, אבל קוראת בבוקר ובערב את כל העדכונים, ומחזקת את ידיכן בכל מה שקשור למה שאנחנו מכניסות לגופינו. זה כל כך חשוב לזהות ולהבין מה טוב לנו ומה לא ולבחור את המזון שלנו לפי מה שהגוף מבקש. לאט לאט הטעמים משתנים, מה שפעם היה נעים לחיך נהיה מתוק מדי, ומאכלים מלאים, טריים וטבעיים נהיים טעימים כמו שלא חשבנו שיהיו.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, ממליצה בחום על הספר של אטקינס- הנוסחא החדשה. הוא ממש ממלא במוטיבציה ורעיונות.
יש 200 תפריטים יומיים, והמווון מתכונים.
חסרון: הוא משתמש בהמון תחליפי סוכר. בשלב של שמירת המשקל, פנקייקים, מאפינס , עוגות וכאלה... הכל עם תחליף סוכר לאפיה. אני דווקא רוצה להגיע למצב של לא לחפש תחליפים אלא לחיות ככה.
למרות שברור שבחגים וימי הולדת עדיף שתהיה לי פרוסת עוגה בריאה, במקום שאתפתה...
חוץ מזה, אתמול היה בסדר גמור, בצהוריים אכלתי עם הפשפש סלט גדול עם טונה ובולגרית. ובערב עם בעלי כבד עוף עם ביצים.
היום יש פילה דג בחמאה ושעועית ירוקה בשום ושמן זית...
בנות, נא לעדכן! ומהר!
@}
יש 200 תפריטים יומיים, והמווון מתכונים.
חסרון: הוא משתמש בהמון תחליפי סוכר. בשלב של שמירת המשקל, פנקייקים, מאפינס , עוגות וכאלה... הכל עם תחליף סוכר לאפיה. אני דווקא רוצה להגיע למצב של לא לחפש תחליפים אלא לחיות ככה.
למרות שברור שבחגים וימי הולדת עדיף שתהיה לי פרוסת עוגה בריאה, במקום שאתפתה...
חוץ מזה, אתמול היה בסדר גמור, בצהוריים אכלתי עם הפשפש סלט גדול עם טונה ובולגרית. ובערב עם בעלי כבד עוף עם ביצים.
היום יש פילה דג בחמאה ושעועית ירוקה בשום ושמן זית...
בנות, נא לעדכן! ומהר!
@}
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בנות, נא לעדכן! ומהר!
מעדכנת (איך בנות אוהבות שמבקשים מהן לספק עדכונים... נכון? היש תענוג גדול מזה, לספק עדכונים בגלל שביקשו מאיתנו?)
אז ככה: אתמול היה יום לא רע. הרבה ירקות, גבינה בולגרית, שקשוקה מביצים אורגניות, אפונה, אבל גם... פיתה שלמה מקמח מלא. היא ממש היתה מיותרת. חזרתי עם הפיצית מותשת בערב, והרגשתי שאני חייבת ביס פחמימה. אבל באמת יכולתי להסתפק בשליש פיתה. כל השאר היה סתם, אפילו לא נהניתי.
אבל... כבר מרגישה פחות כמהה לפחמימות. ו לא מסתובבת במטבח כמו אבודה אחרי משהו מתוק...
פתחתי את היום עם ירקות עם אפונה מאודה ובולגרית (יודעת שאפונה זה לא טוב לשלב הראשון של SB, אבל היא עוזרת לי, אז מילא).
סלט פירות, הנתורפטית שלך נשמעת מוצלחת. כשיהיה לך טיפה זמן, ספרי עוד על הדיאטה שלך, העור וכו'.
יום מצוין לכולן.
מעדכנת (איך בנות אוהבות שמבקשים מהן לספק עדכונים... נכון? היש תענוג גדול מזה, לספק עדכונים בגלל שביקשו מאיתנו?)
אז ככה: אתמול היה יום לא רע. הרבה ירקות, גבינה בולגרית, שקשוקה מביצים אורגניות, אפונה, אבל גם... פיתה שלמה מקמח מלא. היא ממש היתה מיותרת. חזרתי עם הפיצית מותשת בערב, והרגשתי שאני חייבת ביס פחמימה. אבל באמת יכולתי להסתפק בשליש פיתה. כל השאר היה סתם, אפילו לא נהניתי.
אבל... כבר מרגישה פחות כמהה לפחמימות. ו לא מסתובבת במטבח כמו אבודה אחרי משהו מתוק...
פתחתי את היום עם ירקות עם אפונה מאודה ובולגרית (יודעת שאפונה זה לא טוב לשלב הראשון של SB, אבל היא עוזרת לי, אז מילא).
סלט פירות, הנתורפטית שלך נשמעת מוצלחת. כשיהיה לך טיפה זמן, ספרי עוד על הדיאטה שלך, העור וכו'.
יום מצוין לכולן.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
(יודעת שאפונה זה לא טוב לשלב הראשון של SB, אבל היא עוזרת לי, אז מילא).
דווקא לפי אטקינס אפונה טריה מותרת. יבשה אסורה.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אה, יופי, איזה כיף. תודה.
אלונ צ'יק , ספרי עוד על האטקינס. מה העקרונות שקשורים לאורח חיים תזונתי? וכשמוסיפים גרמים של פחמימות סופרים גם גרמים של פירות? בקיצור, פרטי והדגימי.
אה, יופי, איזה כיף. תודה.
אלונ צ'יק , ספרי עוד על האטקינס. מה העקרונות שקשורים לאורח חיים תזונתי? וכשמוסיפים גרמים של פחמימות סופרים גם גרמים של פירות? בקיצור, פרטי והדגימי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קצת קשה לי כי אני בעצמי בתהליך הקריאה והלמידה.
א. כמובן לעבור לאורגני.
ב. להיפרד לתמיד, מכל מה שלבן ולא מוצרי חלב. סוכר, פסטה, קמח, לחם , ועוד......
כמעט בכל מאכל יש פחמימות. בשלב הראשון מתחילים עם 20 גרם פחמימות (מעט מאוד
) , זה נקאר "זירוז הירידה" , ויורדים מאוד, אחרי שבועיים עולים כל שבוע ב- 10 גרם, ל 40-50 ובודקים אם ההרזיה נמשכת בקצב סביר, אם כן ממשיכים כך עד ל 2 קילו ממשקל היעד.
אז מתחיל השלב השלישי שנקרא "טרום החיים האמיתיים" בו מוסיפים לאט לאט פחמימות, על חשבון חלבונים ודברים אחרים ולא בנוסף!, ביינתים יורדים את ה- 2 קילו האלו. ומוצאים את כמות הפחמימות האופטימלית בה לא עולים ולא יורדים ומרגישים טוב.
העניין הוא לשלב בתזונה כל הזמן שמנים בריאים, כגון שמן זית , שמן אגוזים וכו'. להיפרד לתמיד משמנים צמחיים כמו תירס, חמניות וכו'.
מקסימום מותר לטגן בשמן קנולה.
להימנע מחריכת בשר, ובישול ממושך של האוכל. ובמיוחד לא לבשל בטמפרטורות גבוהות עם שמן זית.
רגע משכיבה את הפצפון וממשיכה...
א. כמובן לעבור לאורגני.
ב. להיפרד לתמיד, מכל מה שלבן ולא מוצרי חלב. סוכר, פסטה, קמח, לחם , ועוד......
כמעט בכל מאכל יש פחמימות. בשלב הראשון מתחילים עם 20 גרם פחמימות (מעט מאוד

אז מתחיל השלב השלישי שנקרא "טרום החיים האמיתיים" בו מוסיפים לאט לאט פחמימות, על חשבון חלבונים ודברים אחרים ולא בנוסף!, ביינתים יורדים את ה- 2 קילו האלו. ומוצאים את כמות הפחמימות האופטימלית בה לא עולים ולא יורדים ומרגישים טוב.
העניין הוא לשלב בתזונה כל הזמן שמנים בריאים, כגון שמן זית , שמן אגוזים וכו'. להיפרד לתמיד משמנים צמחיים כמו תירס, חמניות וכו'.
מקסימום מותר לטגן בשמן קנולה.
להימנע מחריכת בשר, ובישול ממושך של האוכל. ובמיוחד לא לבשל בטמפרטורות גבוהות עם שמן זית.
רגע משכיבה את הפצפון וממשיכה...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בננות איה אתן?
אתמול היה לי יום קשה... אחר הצהריים היה לי מאבק נפשי קשה מאוד על שוקולד. ממש הייתי על סף משבר... אז ניסיתי להעסיק את עצמי, ואחר כך חברים טובים באו והעבירו לנו ערב מהנה ביותר.
אבל, אני מנסה לחשוב מה גרם לי לקושי הזה, בטוח משהו שאכלתי... ובטוח שזה הענבים שאני לא יכולה להפסיק לנשנש.
איך אצלכן?
שבת שלום @}
אתמול היה לי יום קשה... אחר הצהריים היה לי מאבק נפשי קשה מאוד על שוקולד. ממש הייתי על סף משבר... אז ניסיתי להעסיק את עצמי, ואחר כך חברים טובים באו והעבירו לנו ערב מהנה ביותר.
אבל, אני מנסה לחשוב מה גרם לי לקושי הזה, בטוח משהו שאכלתי... ובטוח שזה הענבים שאני לא יכולה להפסיק לנשנש.
איך אצלכן?
שבת שלום @}
-
- הצטרפות: 26 יוני 2007, 17:04
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני אמנם עדיין לא לגמרי שם, אבל נתתן לי מוטיבציה.
ביום חמישי התחלתי לשמור. מאוד מאוד קשה ואני מרגישה רעב רוב הזמן.
משתדלת לנשנש גבינות, ענבים ותאנים (אם אני מוצאת).
הגמילה מהשוקולד ומהלחם- מאוד קשה, אבל אני מצליחה.
סתם נשקלתי היום וקילו כבר ירד (תוך יומיים...). יש לי עוד הרבה יותר להוריד ולקרוא מה אתן אוכלות- מאוד עוזר לי מבחינת רעיונות של מה לאכול.
אני מאוד מקווה שגם מזג האויר ישתנה פה בקרוב ושאוכל להתחיל להוסיף טיולים עם המנשא ועם הפיצית השמנמנה.
האם יש קשר לתזונה שלי ולהרכב החלב? יכול להיות שהחלב שלי מאוד שמן בגלל מה שאני אוכלת (דווקא לא הרבה שומן) או שזה לא קשור.
ביום חמישי התחלתי לשמור. מאוד מאוד קשה ואני מרגישה רעב רוב הזמן.
משתדלת לנשנש גבינות, ענבים ותאנים (אם אני מוצאת).
הגמילה מהשוקולד ומהלחם- מאוד קשה, אבל אני מצליחה.
סתם נשקלתי היום וקילו כבר ירד (תוך יומיים...). יש לי עוד הרבה יותר להוריד ולקרוא מה אתן אוכלות- מאוד עוזר לי מבחינת רעיונות של מה לאכול.
אני מאוד מקווה שגם מזג האויר ישתנה פה בקרוב ושאוכל להתחיל להוסיף טיולים עם המנשא ועם הפיצית השמנמנה.
האם יש קשר לתזונה שלי ולהרכב החלב? יכול להיות שהחלב שלי מאוד שמן בגלל מה שאני אוכלת (דווקא לא הרבה שומן) או שזה לא קשור.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בננות איה אתן?
אני לפחות פה... בדף... אבל אתמול היה לי יום מזעזע שכלל 2 משולשי פיצה גדולים וחצי בראוני...
הסיפור שלי הוא כזה: יש ימים שאני אוכלת מעט מעט מעט. באופן טבעי , אני אוכלת מעט. בימי מיגרנה, או אפילו חשד של מיגרנה, אני פשוט מרגישה שחייבת פחמימות ואז, ופה הדבר החשוב, כאילו הכל נפרץ. לא שומרת בכלל.
זאת בעצם הבעיה שלי עכשיו. או ימים דלים במיוחד, או ימים לא מאוזנים כלל.
משהו השתבש אצלי. פעם, אם הייתי "תוקעת" הרבה פחמימות בבוקר, הייתי מקפידה לאכול רק ירקות בערב. עכשיו, אם "חטאתי", אז נפרץ הסכר.
עצות? הערות?
אלונצ'יק, אני תוהה בקשר לענבים. זוכרת מפעם קודמת שבשלב ב' הם עזרו לך מאוד. אבל אם את זקוקה להם כל הזמן, וענבים זהו פרי מתוק מאוד, אז את מן הסתם באיזשהו מעגל סוכרים. מצד שני, אם תרשי לעצמך רק ענבים, בלי שוקולד, אז אולי זה יעזור לך לצלוח את הימים. צריך לברר אם הם בגדר מכשול או עזרה.
מרבה רגליים, ברוכה הבאה. ממש כדאי לך לקרוא את הדף הקודם. יש דיונים מאלפים על הנקה והרכב החלב וכו'.
אני לפחות פה... בדף... אבל אתמול היה לי יום מזעזע שכלל 2 משולשי פיצה גדולים וחצי בראוני...
הסיפור שלי הוא כזה: יש ימים שאני אוכלת מעט מעט מעט. באופן טבעי , אני אוכלת מעט. בימי מיגרנה, או אפילו חשד של מיגרנה, אני פשוט מרגישה שחייבת פחמימות ואז, ופה הדבר החשוב, כאילו הכל נפרץ. לא שומרת בכלל.
זאת בעצם הבעיה שלי עכשיו. או ימים דלים במיוחד, או ימים לא מאוזנים כלל.
משהו השתבש אצלי. פעם, אם הייתי "תוקעת" הרבה פחמימות בבוקר, הייתי מקפידה לאכול רק ירקות בערב. עכשיו, אם "חטאתי", אז נפרץ הסכר.
עצות? הערות?
אלונצ'יק, אני תוהה בקשר לענבים. זוכרת מפעם קודמת שבשלב ב' הם עזרו לך מאוד. אבל אם את זקוקה להם כל הזמן, וענבים זהו פרי מתוק מאוד, אז את מן הסתם באיזשהו מעגל סוכרים. מצד שני, אם תרשי לעצמך רק ענבים, בלי שוקולד, אז אולי זה יעזור לך לצלוח את הימים. צריך לברר אם הם בגדר מכשול או עזרה.
מרבה רגליים, ברוכה הבאה. ממש כדאי לך לקרוא את הדף הקודם. יש דיונים מאלפים על הנקה והרכב החלב וכו'.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אוי אוי אוי
על הפנים, כאילו מרגע שפתחתי בקריאה לחזור למשטר תזונה המוח והגוף שלי הולכים יד ביד אל הקמח הבהיר, אל הסוכר ואל המתוק.
כשקלטתי שכל פעם שאני רק מהרהרת בתזונה ישר תוקף אותי רעב עמוק, ניסיתי להוריד הילוך,יענו להתעלם מהעניין, אני לא בשום דיאטה. רק לנסות להקשיב מתי אני רעבה באמת ומתי סתם משתוקקת.
מאז יום חמישי, שהאיש חזר מהמילואים, אכלתי רק ג'אנק וגם קצת דברים אחרים. נפילת אנרגייה, כאילו בגלל שהחזקתי חזק להיות חזקה בשלושת השבועות הקודמים- התחשק לי סתם להזרק על המילגה ולנשנש כל היום. מה שבאמת קרה זה שאכלתי בעיקר ביצים ככה שזה לא נורא, מה שכן נורא זה לאכול מעבר לשובע, עד תחושת בחילה. ושכחתי שביום שישי אכלתי ג'אנק אמיתי ולא טעים בקניון. פיחס.
אלונצ'יקית, בענבים יש המון סוכר פירות שיוצר באמת חשק לעוד אבל יש בו המון אנרגיה....
על הפנים, כאילו מרגע שפתחתי בקריאה לחזור למשטר תזונה המוח והגוף שלי הולכים יד ביד אל הקמח הבהיר, אל הסוכר ואל המתוק.
כשקלטתי שכל פעם שאני רק מהרהרת בתזונה ישר תוקף אותי רעב עמוק, ניסיתי להוריד הילוך,יענו להתעלם מהעניין, אני לא בשום דיאטה. רק לנסות להקשיב מתי אני רעבה באמת ומתי סתם משתוקקת.
מאז יום חמישי, שהאיש חזר מהמילואים, אכלתי רק ג'אנק וגם קצת דברים אחרים. נפילת אנרגייה, כאילו בגלל שהחזקתי חזק להיות חזקה בשלושת השבועות הקודמים- התחשק לי סתם להזרק על המילגה ולנשנש כל היום. מה שבאמת קרה זה שאכלתי בעיקר ביצים ככה שזה לא נורא, מה שכן נורא זה לאכול מעבר לשובע, עד תחושת בחילה. ושכחתי שביום שישי אכלתי ג'אנק אמיתי ולא טעים בקניון. פיחס.
אלונצ'יקית, בענבים יש המון סוכר פירות שיוצר באמת חשק לעוד אבל יש בו המון אנרגיה....
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
גם אני מתחילה היום!!!
לבנתיים הלך טוב, אבל זו לא חוכמה אני ערה רק 3 שעות...
בן זוגי גם מצטרף, למרות שהוא מאוד רזה, הוא מכור לפחממות...
לבנתיים הלך טוב, אבל זו לא חוכמה אני ערה רק 3 שעות...
בן זוגי גם מצטרף, למרות שהוא מאוד רזה, הוא מכור לפחממות...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קינואה, כוסמת, כוסמין, קמוט
סליחה על הבורות מה הכוונה בכוסמין? קמח כוסמין? זה לא סוג של חיטה?
בשבועיים הראשונים גם מותר?
סליחה על הבורות מה הכוונה בכוסמין? קמח כוסמין? זה לא סוג של חיטה?
בשבועיים הראשונים גם מותר?
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ברוכה הבאה, כוסמת!!
_קינואה, כוסמת, כוסמין, קמוט
סליחה על הבורות מה הכוונה בכוסמין? קמח כוסמין? זה לא סוג של חיטה?_
כן, כוסמין זה דגן, אם החיטה (SPELT). אסור בשבועיים הראשונים.
יש כאלה שמדלגות על שלב אחד ורק מאוד מאוד מורידות פחמימות, נמנעות לחלוטין מפחמימות ריקות (קמח לבן, סוכר וכו'), וכן נמנעות מפחמימות אלרגניות--כמו חיטה.
אבל שלב 1 הוא נפלא.
_אוי אוי אוי
כשקלטתי שכל פעם שאני רק מהרהרת בתזונה ישר תוקף אותי רעב עמוק, ניסיתי להוריד הילוך,יענו להתעלם מהעניין, אני לא בשום דיאטה. רק לנסות להקשיב מתי אני רעבה באמת ומתי סתם משתוקקת._
גם אני, לוטם, גם אני.
משהו הסתבך לי בשלוש שנים האחרונות. אף פעם לא היתה לי בעיה לעשות דיאטות ובכלל תמיד שקלתי 57-60. חוץ משנה אחת, ואז עשיתי במשך כמה חודשים דיאטה, וירדתי הכל. מאז שהפיצית נולדה, אם אני מחליטה לעשות דיאטה, זה מיד תירוץ לאכול פחמימות. ובכלל אם אני לא לועסת איזו פחמימה בבוקר כואב לי הראש. ואם אני פותחת את הסכר טיפה, הוא מיד נפרץ. אולי החלטות קיצוניות עכשיו לא מתאימות. צריכה לחשוב, האם דיאטה זה דבר חיובי? איך אפשר לעבור למצב שבו אני לא בשום דיאטה. רק לנסות להקשיב מתי אני רעבה באמת ומתי סתם משתוקקת. ??
אולי אני צריכה לאכול קצת פחמימות ולרשום כל מה שאני אוכלת.
_קינואה, כוסמת, כוסמין, קמוט
סליחה על הבורות מה הכוונה בכוסמין? קמח כוסמין? זה לא סוג של חיטה?_
יש כאלה שמדלגות על שלב אחד ורק מאוד מאוד מורידות פחמימות, נמנעות לחלוטין מפחמימות ריקות (קמח לבן, סוכר וכו'), וכן נמנעות מפחמימות אלרגניות--כמו חיטה.
אבל שלב 1 הוא נפלא.
_אוי אוי אוי
כשקלטתי שכל פעם שאני רק מהרהרת בתזונה ישר תוקף אותי רעב עמוק, ניסיתי להוריד הילוך,יענו להתעלם מהעניין, אני לא בשום דיאטה. רק לנסות להקשיב מתי אני רעבה באמת ומתי סתם משתוקקת._
גם אני, לוטם, גם אני.
משהו הסתבך לי בשלוש שנים האחרונות. אף פעם לא היתה לי בעיה לעשות דיאטות ובכלל תמיד שקלתי 57-60. חוץ משנה אחת, ואז עשיתי במשך כמה חודשים דיאטה, וירדתי הכל. מאז שהפיצית נולדה, אם אני מחליטה לעשות דיאטה, זה מיד תירוץ לאכול פחמימות. ובכלל אם אני לא לועסת איזו פחמימה בבוקר כואב לי הראש. ואם אני פותחת את הסכר טיפה, הוא מיד נפרץ. אולי החלטות קיצוניות עכשיו לא מתאימות. צריכה לחשוב, האם דיאטה זה דבר חיובי? איך אפשר לעבור למצב שבו אני לא בשום דיאטה. רק לנסות להקשיב מתי אני רעבה באמת ומתי סתם משתוקקת. ??
אולי אני צריכה לאכול קצת פחמימות ולרשום כל מה שאני אוכלת.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ידעתי...
יש לי מתכון מצויין לעוגת תפוחים מדהימה עם קמח כוסמין שאני מכינה כל שבוע
התפלאתי לראות את זה ב"מותרים"...
יש לי קצת חולשה...זו תופעה מוכרת???
ידעתי...
יש לי מתכון מצויין לעוגת תפוחים מדהימה עם קמח כוסמין שאני מכינה כל שבוע
התפלאתי לראות את זה ב"מותרים"...
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
נשמע הגיוני. הרי התחלת גמילה....
נשמע הגיוני. הרי התחלת גמילה....
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אולי החלטות קיצוניות עכשיו לא מתאימות. צריכה לחשוב, האם דיאטה זה דבר חיובי?
בדיוק, בדיוק! מזדהה...
כוסמת, זו תופעה ידועה ומומלץ להרחיק אותה מנהיגה, ז"א במצב כזה לא כדאי לנהוג ועדיף להשאר בסביבת המינימום פעילות עד שזה מתאזן.
אני חושבת שביום שני שעבר שכמעט עשיתי תאונה היה החלושס הזה של ללא פחמימות מהבוקר. זה לא היה נעים...
תובנה חשובה:
מטרת התזונה שלי הפעם- לשפר את תזונת כל בני הבית, לאוכל טרי, טבעי ובריא.
בדיוק, בדיוק! מזדהה...
כוסמת, זו תופעה ידועה ומומלץ להרחיק אותה מנהיגה, ז"א במצב כזה לא כדאי לנהוג ועדיף להשאר בסביבת המינימום פעילות עד שזה מתאזן.
אני חושבת שביום שני שעבר שכמעט עשיתי תאונה היה החלושס הזה של ללא פחמימות מהבוקר. זה לא היה נעים...
תובנה חשובה:
מטרת התזונה שלי הפעם- לשפר את תזונת כל בני הבית, לאוכל טרי, טבעי ובריא.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קשה מרגע לרגע...
מקווה שאחזיק מעמד...
מקווה שאחזיק מעמד...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_תובנה חשובה:
מטרת התזונה שלי הפעם- לשפר את תזונת כל בני הבית, לאוכל טרי, טבעי ובריא._
אהבתי. הלוואי עלי. מכיון שהילדים שלי אוכלים מחוץ לבית חצי יום (גם כשהם בחופש, אני לרוב לא איתם), וגם האיש אוכל לרוב מחוץ לבית, זה מצמצם את השליטה שלי לחלק מאוד מסוים מהתזונה שלהם. אם אני אצליח בחלק הזה לדאוג לאוכל טרי, טבעי ובריא אני אהיה מאושרת. המצב לא מאוד רע, אבל יש מקום לשיפור. היתה קצת התדרדרות בזמן האחרון, כשהגדולה מבקשת ממתקים, דגני בוקר מזעזעים ועוד כהנה וכהנה, אבל אני מקווה לחזור למנהגים הטובים.
שבוע שעבר האיש עשה שוק, קנה לי כל מיני ירקות טריים, עכשיו אני רק צריכה לעשות איתם משהו. הוא גם עבר בבחירה הטבעית (אוי, החנות הזאת ממש מסוכנת) וקנה לי עוגיות שוות.
מטרת התזונה שלי הפעם- לשפר את תזונת כל בני הבית, לאוכל טרי, טבעי ובריא._
אהבתי. הלוואי עלי. מכיון שהילדים שלי אוכלים מחוץ לבית חצי יום (גם כשהם בחופש, אני לרוב לא איתם), וגם האיש אוכל לרוב מחוץ לבית, זה מצמצם את השליטה שלי לחלק מאוד מסוים מהתזונה שלהם. אם אני אצליח בחלק הזה לדאוג לאוכל טרי, טבעי ובריא אני אהיה מאושרת. המצב לא מאוד רע, אבל יש מקום לשיפור. היתה קצת התדרדרות בזמן האחרון, כשהגדולה מבקשת ממתקים, דגני בוקר מזעזעים ועוד כהנה וכהנה, אבל אני מקווה לחזור למנהגים הטובים.
שבוע שעבר האיש עשה שוק, קנה לי כל מיני ירקות טריים, עכשיו אני רק צריכה לעשות איתם משהו. הוא גם עבר בבחירה הטבעית (אוי, החנות הזאת ממש מסוכנת) וקנה לי עוגיות שוות.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
שכחתי מטרה נוספת חשובה. אני חייבת לאכול מזונות עשירים בברזל. אני שוב אנמית, זה מה שקורה ברגע שאני מפסיקה לקחת ברזל. אני שונאת לקחת ברזל וחייבת לשנות את התזונה שלי כדי לשפר את רמות הברזל בגוף.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_אולי החלטות קיצוניות עכשיו לא מתאימות. צריכה לחשוב, האם דיאטה זה דבר חיובי?
בדיוק, בדיוק! מזדהה..._
אז בואו נחשוב על זה יחד. איך אפשר להיכנס ברכות לאורח חיים תזונתי מעוט פחמימות בלי שבירות מטורפות (כי מחר מתחילים דיאטה, כי יש רגשי אשמה וכו'). בעצם, כך שמתישהו מפסיקים לחשוב על זה (כמו אבא שלי שכתבתי עליו פה).
אני מרגישה שזה אפשרי, כי אמנם תמיד היה לי יחס לא פשוט לאוכל, אבל באופן טבעי שמרתי על ימים מאוד מאוזנים. משהו השתבש.
יש לי חברה טובה, שדווקא לא אוכלת בריא, אבל מעט ומסודר ותמיד באותו משקל, שאומרת "מדיאטות רק משמינים".
אז אני כן רוצה לעשות דיאטה, כי אני רוצה לרדת 7 קילו, רוצה מאוד מאוד לשבור את מעגל הפחמימות-אינסולין-נחיתת אינסולין-נחיתת אנרגיה-פחמימות, אבל לא רוצה להרגיש שאני בדיאטה, יש בזה משהו לא נכון פסיכולוגית בשבילי עכשיו.
האם אני מבקשת לרבע את המעגל, לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? או ברצינות, האם זה בכלל אפשרי?
סליחה על ההגיגנות, אבל יש לי תחושה שפה נמצא המפתח. וזה מה שאני הכי רוצה לתת לבת שלי: הרגלי אכילה בריאים ללא מחשבה עליהם.
בדיוק, בדיוק! מזדהה..._
אז בואו נחשוב על זה יחד. איך אפשר להיכנס ברכות לאורח חיים תזונתי מעוט פחמימות בלי שבירות מטורפות (כי מחר מתחילים דיאטה, כי יש רגשי אשמה וכו'). בעצם, כך שמתישהו מפסיקים לחשוב על זה (כמו אבא שלי שכתבתי עליו פה).
אני מרגישה שזה אפשרי, כי אמנם תמיד היה לי יחס לא פשוט לאוכל, אבל באופן טבעי שמרתי על ימים מאוד מאוזנים. משהו השתבש.
יש לי חברה טובה, שדווקא לא אוכלת בריא, אבל מעט ומסודר ותמיד באותו משקל, שאומרת "מדיאטות רק משמינים".
אז אני כן רוצה לעשות דיאטה, כי אני רוצה לרדת 7 קילו, רוצה מאוד מאוד לשבור את מעגל הפחמימות-אינסולין-נחיתת אינסולין-נחיתת אנרגיה-פחמימות, אבל לא רוצה להרגיש שאני בדיאטה, יש בזה משהו לא נכון פסיכולוגית בשבילי עכשיו.
האם אני מבקשת לרבע את המעגל, לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? או ברצינות, האם זה בכלל אפשרי?
סליחה על ההגיגנות, אבל יש לי תחושה שפה נמצא המפתח. וזה מה שאני הכי רוצה לתת לבת שלי: הרגלי אכילה בריאים ללא מחשבה עליהם.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
שכחתי מטרה נוספת חשובה. אני חייבת לאכול מזונות עשירים בברזל. אני שוב אנמית,
אפית חצופית, כתבנו ביחד.
גם אני שוב אנמית!! בעצם אני אנמית כמעט כל חיי. אני גם צמחונית, שזה לא עוזר.
אני בטוחה ללא ספק שאנמיה גורמת לכמיהה לפחמימות.
אולי זאת הבעיה מאז הלידה???
הממ....
אפית חצופית, כתבנו ביחד.
גם אני שוב אנמית!! בעצם אני אנמית כמעט כל חיי. אני גם צמחונית, שזה לא עוזר.
אולי זאת הבעיה מאז הלידה???
הממ....
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני פעם למדתי שאנמיה גוררת חוסר תיאבון, אצל ילדים. יכול להיות שכשגדלים זה מתהפך?
פלוניתקה, את מבקשת לרבע את המעגל, אבל זה בדיוק הריבוע אליו אשמח להכנס. אז אולי, בלי להשמע צינית, ב דף תמיכה שכזה- זה אפשרי?
אני פעם למדתי שאנמיה גוררת חוסר תיאבון, אצל ילדים. יכול להיות שכשגדלים זה מתהפך?
פלוניתקה, את מבקשת לרבע את המעגל, אבל זה בדיוק הריבוע אליו אשמח להכנס. אז אולי, בלי להשמע צינית, ב דף תמיכה שכזה- זה אפשרי?
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה, את מבקשת לרבע את המעגל, אבל זה בדיוק הריבוע אליו אשמח להכנס
לוטם, את כזאת חמודה.
למה בחרת את דימוי הריבוע ולא את דימוי לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ? כי עוגה זה פחמימות?
סתם בצחוק.
ב דף תמיכה שכזה- זה אפשרי?
אני סבורה שכן. הדף הקודם מאוד עזר לי ולימד אותי המון. זאת על אף שמגיל 16 אני מתעניינת בתזונה נכונה (הייתי טבעונית בתיכון! טבעונית ממש). צריכות לחשוב איך עושים את זה.
אני ממש בטוחה שזה מתהפך. זה לא בדיוק גורר תיאבון. האנמיה יוצרת תחושת חולשה, מין חוסר יכולת "להרים את הראש". לי זה גורם לרצות כל היום לשתות קפה עם משהו מתוק ליד.
לוטם, את כזאת חמודה.
למה בחרת את דימוי הריבוע ולא את דימוי לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ? כי עוגה זה פחמימות?

ב דף תמיכה שכזה- זה אפשרי?
אני סבורה שכן. הדף הקודם מאוד עזר לי ולימד אותי המון. זאת על אף שמגיל 16 אני מתעניינת בתזונה נכונה (הייתי טבעונית בתיכון! טבעונית ממש). צריכות לחשוב איך עושים את זה.
אני ממש בטוחה שזה מתהפך. זה לא בדיוק גורר תיאבון. האנמיה יוצרת תחושת חולשה, מין חוסר יכולת "להרים את הראש". לי זה גורם לרצות כל היום לשתות קפה עם משהו מתוק ליד.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
גם אני אנמית... כמעט כל החיים, תקופות פחות תקופות יותר. כשאני מתחילה להרגיש עייפות כרונית אני ישר יודעת שחסר לי B12 וברזל.
הפסקתי עם הענבים, נראה אם זה מה שהוציא אותי משיווי משקל. להפתעתי קראתי בספר שגם בצל לבן ממש לא מומלץ במיוחד בטיגון. ואני מבשלת עם המוווון בצל. אז עוברים לבצל ירוק שדווקא מומלץ בחום.
קשה לי לצאת מהדפוס של 3-2 ארוחות ביום (לרוב אני מוותרת על ארוחת בוקר). מה שגורם לארוחות גדולות מדי. במקום נגיד 5 סבירות.
הפסקתי עם הענבים, נראה אם זה מה שהוציא אותי משיווי משקל. להפתעתי קראתי בספר שגם בצל לבן ממש לא מומלץ במיוחד בטיגון. ואני מבשלת עם המוווון בצל. אז עוברים לבצל ירוק שדווקא מומלץ בחום.
קשה לי לצאת מהדפוס של 3-2 ארוחות ביום (לרוב אני מוותרת על ארוחת בוקר). מה שגורם לארוחות גדולות מדי. במקום נגיד 5 סבירות.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
נגמר היום הראשון
אין בכלל תחושת רעב
אבל מה שכן יש זו חולשה אדירה, תחושה כללית לא טובה,
כאב קל ועמום בראש (לא חד כמו מיגרנה) וגם דכדוך קל...
יכול להיות שבגלל ההנקה המלאה השיטה הזו לא מתאימה לי? או שאולי אלו תהליכי ניקוי....
אין בכלל תחושת רעב
אבל מה שכן יש זו חולשה אדירה, תחושה כללית לא טובה,
כאב קל ועמום בראש (לא חד כמו מיגרנה) וגם דכדוך קל...
יכול להיות שבגלל ההנקה המלאה השיטה הזו לא מתאימה לי? או שאולי אלו תהליכי ניקוי....
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כוסמת, אני חושבת שכדאי לך לעבור לשלב 2. בכ"ז את בהנקה מלאה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני לא מיניקה כבר כמעט חודשיים - תוהה אם אני יכולה לקחת לי פטור משלב 1 בכל זאת, או שחבל כי זה פשוט לא ייקח אותי רחוק? מה אתן אומרות... (לא יכולה לדמיין את זה, זה דרסטי מדי בשבילי, אבל כן מרגישה שמודעות לסוכרים הריקים שנכנסים אלי והפחתה שלהם תיטיב אתי מאוד מאוד)
-
- הצטרפות: 17 יולי 2007, 04:34
- דף אישי: הדף האישי של סיון_נ*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כוסמת, אני מצטרפת לדעתה של לוטם. בהנקה מלאה עדיף לעשות משהו קרוב יותר לרוח הדברים שהיו בדף הקודם לדף הזה, ולהתאים את התפריט לטעמך/צרכייך.
שלב 1 של SB לא מומלץ בהנקה מלאה עד כמה שידוע לי. אני אישית בהנקה מלאה זקוקה להמון אנרגיה ואוכל מזין ומחזק. אפשר לאכול את המלאים למינהם - אורז מלא, חיטה מלאה, קינואה - בהגבלה. וגם לאכול פירות (לא אבטיח, אבל כן תפוח ואפילו בננה). זה נותן המון.
והכי חשוב, בעיקר בקיץ - לשתות המון מים.
ולגבי ה קינואה, כוסמת, כוסמין, קמוט_ - הזכרתי אותם כי בעיקר כי אני כמעט ולא אוכלת חיטה, ולא שיבולת שועל. אם הם לא היו, או שלא הייתי מגלה אותם, היה לי הרבה יותר קשה לגרום לתזונה שלי להיות קבועה.
אני לא בשום דיאטה_ וגם _מטרת התזונה שלי הפעם- לשפר את תזונת כל בני הבית, לאוכל טרי, טבעי ובריא._ וגם _האם דיאטה זה דבר חיובי?
זה בדיוק מה שהרגשתי בסיבוב הקודם, ושם נשארתי. תזונת הבית השתפרה (לא לחלוטין), ודיאטה זה לא דבר חיובי. שינויים בריאים בתזונה הם דבר חיובי.
שלב 1 של SB לא מומלץ בהנקה מלאה עד כמה שידוע לי. אני אישית בהנקה מלאה זקוקה להמון אנרגיה ואוכל מזין ומחזק. אפשר לאכול את המלאים למינהם - אורז מלא, חיטה מלאה, קינואה - בהגבלה. וגם לאכול פירות (לא אבטיח, אבל כן תפוח ואפילו בננה). זה נותן המון.
והכי חשוב, בעיקר בקיץ - לשתות המון מים.
ולגבי ה קינואה, כוסמת, כוסמין, קמוט_ - הזכרתי אותם כי בעיקר כי אני כמעט ולא אוכלת חיטה, ולא שיבולת שועל. אם הם לא היו, או שלא הייתי מגלה אותם, היה לי הרבה יותר קשה לגרום לתזונה שלי להיות קבועה.
אני לא בשום דיאטה_ וגם _מטרת התזונה שלי הפעם- לשפר את תזונת כל בני הבית, לאוכל טרי, טבעי ובריא._ וגם _האם דיאטה זה דבר חיובי?
זה בדיוק מה שהרגשתי בסיבוב הקודם, ושם נשארתי. תזונת הבית השתפרה (לא לחלוטין), ודיאטה זה לא דבר חיובי. שינויים בריאים בתזונה הם דבר חיובי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
יעלי יקרה,
תלוי מאוד מה מטרתך. באם הרזיה, של 5 ויותר קילו, שלב 1 מאוד מומלץ. הוא נקרא שלב הזירוז, הוא מאתחל את הגוף ומעלה אותו על מסלול הרזיה, בשבועיים האלו ההרזיה מהירה. ואחרי שבועיים מוסיפים לאט לאט פחמימות מורכבות וטובות ועדיין מרזים!
זה ניראה קשה, אבל יש כל כך הרבה מה לאכול. היומיים - שלושה הראשונים הם הקשים ביותר. אתמול למשל לא שמתי לב אפילו שאכלתי כל היום סלט
תאכלי עוף עם ירקות מוקפצים, סלט יווני, דגים, גבינות מעולות (אצלי עכשיו נהיה הרגל לקינוח גבינת צ'דר מיושנת, ממש צרפתי
)
בשבוע השני אפשר להוסיף לסלט קצת אגוזים, גרעינים וכו'...
תלוי מאוד מה מטרתך. באם הרזיה, של 5 ויותר קילו, שלב 1 מאוד מומלץ. הוא נקרא שלב הזירוז, הוא מאתחל את הגוף ומעלה אותו על מסלול הרזיה, בשבועיים האלו ההרזיה מהירה. ואחרי שבועיים מוסיפים לאט לאט פחמימות מורכבות וטובות ועדיין מרזים!
זה ניראה קשה, אבל יש כל כך הרבה מה לאכול. היומיים - שלושה הראשונים הם הקשים ביותר. אתמול למשל לא שמתי לב אפילו שאכלתי כל היום סלט
תאכלי עוף עם ירקות מוקפצים, סלט יווני, דגים, גבינות מעולות (אצלי עכשיו נהיה הרגל לקינוח גבינת צ'דר מיושנת, ממש צרפתי

בשבוע השני אפשר להוסיף לסלט קצת אגוזים, גרעינים וכו'...
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כוסמת, אני חושבת שכדאי לך לעבור לשלב 2. בכ"ז את בהנקה מלאה.
גם אני חושבת כך. שימי לב שגם בשלב 2 הפחמימות מאוד מוגבלות. השתדלי לצמצם אותן לפעם ביום, וכמובן להיצמד לערך הגליקמי הנמוך--זה חשוב מאוד.
אני לא מיניקה כבר כמעט חודשיים - תוהה אם אני יכולה לקחת לי פטור משלב 1 בכל זאת, או שחבל כי זה פשוט לא ייקח אותי רחוק? מה אתן אומרות...
קודם כל, ברוכה הבאה יעלי לה.
זאת שאלה טובה. אם את מצויה עמוק בתוך מעגל הפחמימות-אינסולין-ירידת סוכר-פחמימות, אז מאוד כדאי להיגמל קצת. אולי תעשי את זה רק לשבוע? או אפילו לחמישה ימים?
אני עכשיו לא מצליחה כל כך (אוכלת רק פחמימות מלאות וטובות, אבל לא מצליחה לוותר עליהן). אבל בעבר, כשהצלחתי, זה היה פשוט מדהים. תחושת התנקות ושחרור, וגם כל מה שמתוק הופך לכל כך כל כך מתוק. עד היום, למשל, אני לא מסוגלת לשתות חלב בקפה יותר--החלב עצמו מתוק לי מדי!! וכמעט כל העוגות והעוגיות מתוקות לי מדי. זה ממש מדהים איך הגמילה משפיעה על הכמיהה לסוכר.
אז מה דעתך על כמה ימים? אולי אפילו רק 3-4?
גם אני חושבת כך. שימי לב שגם בשלב 2 הפחמימות מאוד מוגבלות. השתדלי לצמצם אותן לפעם ביום, וכמובן להיצמד לערך הגליקמי הנמוך--זה חשוב מאוד.
אני לא מיניקה כבר כמעט חודשיים - תוהה אם אני יכולה לקחת לי פטור משלב 1 בכל זאת, או שחבל כי זה פשוט לא ייקח אותי רחוק? מה אתן אומרות...
קודם כל, ברוכה הבאה יעלי לה.
זאת שאלה טובה. אם את מצויה עמוק בתוך מעגל הפחמימות-אינסולין-ירידת סוכר-פחמימות, אז מאוד כדאי להיגמל קצת. אולי תעשי את זה רק לשבוע? או אפילו לחמישה ימים?
אני עכשיו לא מצליחה כל כך (אוכלת רק פחמימות מלאות וטובות, אבל לא מצליחה לוותר עליהן). אבל בעבר, כשהצלחתי, זה היה פשוט מדהים. תחושת התנקות ושחרור, וגם כל מה שמתוק הופך לכל כך כל כך מתוק. עד היום, למשל, אני לא מסוגלת לשתות חלב בקפה יותר--החלב עצמו מתוק לי מדי!! וכמעט כל העוגות והעוגיות מתוקות לי מדי. זה ממש מדהים איך הגמילה משפיעה על הכמיהה לסוכר.
אז מה דעתך על כמה ימים? אולי אפילו רק 3-4?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני צריכה לחשוב על זה כי אני גם צמחונית...
אבל מצד שני, אני יודעת שאם לא יהיו לי הגבלות מדוייקות
אני יכולה לזייף בקלות... ומאוד מושך אותיההרזיה המהירה של שלב 1.
בן זוגי אומר שהקושי שלי הוא בגלל שתמיד כשקשה לי אני הולכת לפחממות ועכשו החללים לא מתמלאים והכל צף.
הגיוני...
קמתי בבוקר עם תחושה שצמתי יום שלם...
אני אנסה עוד יום של שלב 1 ואם התחושה לא תשתפר, אני אעבור לשלב 2...
תודה לכל העונים (-:
אבל מצד שני, אני יודעת שאם לא יהיו לי הגבלות מדוייקות
אני יכולה לזייף בקלות... ומאוד מושך אותיההרזיה המהירה של שלב 1.
בן זוגי אומר שהקושי שלי הוא בגלל שתמיד כשקשה לי אני הולכת לפחממות ועכשו החללים לא מתמלאים והכל צף.
הגיוני...
קמתי בבוקר עם תחושה שצמתי יום שלם...
אני אנסה עוד יום של שלב 1 ואם התחושה לא תשתפר, אני אעבור לשלב 2...
תודה לכל העונים (-:
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
יש לי חברה טובה, שדווקא לא אוכלת בריא, אבל מעט ומסודר ותמיד באותו משקל,
אני נשואה לאיש כזה.
מאז שאנחנו נשואים, שנינו במגמה של שיפור התזונה, אבל אצלו חלק מזה מתבטא במעבר מקולה לדיאט קולה.
זה מה שקורה כשהוא מרגיש שהוא משמין.
_אני פעם למדתי שאנמיה גוררת חוסר תיאבון, אצל ילדים. יכול להיות שכשגדלים זה מתהפך?
אני ממש בטוחה שזה מתהפך. זה לא בדיוק גורר תיאבון. האנמיה יוצרת תחושת חולשה, מין חוסר יכולת "להרים את הראש". לי זה גורם לרצות כל היום לשתות קפה עם משהו מתוק ליד._
אני ממש מסכימה. אצל ילדים מנגנון השובע עובד, כך שאם אין להם תאבון הם לא אוכלים. אצלנו, העייפות וחוסר התאבון יכולים פשוט להוביל לנשנוש, ולצריכת מתוק בלי סיבה.
אתמול בערב סוף סוף אכלתי סלט עם טונה וביצה קשה. הצרה היא שאכלתי את זה רק בתשע בלילה, ממש מאוחר מדי לארוחת ערב, אז בינתיים אכלתי שטויות.
אני נשואה לאיש כזה.
מאז שאנחנו נשואים, שנינו במגמה של שיפור התזונה, אבל אצלו חלק מזה מתבטא במעבר מקולה לדיאט קולה.

_אני פעם למדתי שאנמיה גוררת חוסר תיאבון, אצל ילדים. יכול להיות שכשגדלים זה מתהפך?
אני ממש בטוחה שזה מתהפך. זה לא בדיוק גורר תיאבון. האנמיה יוצרת תחושת חולשה, מין חוסר יכולת "להרים את הראש". לי זה גורם לרצות כל היום לשתות קפה עם משהו מתוק ליד._
אני ממש מסכימה. אצל ילדים מנגנון השובע עובד, כך שאם אין להם תאבון הם לא אוכלים. אצלנו, העייפות וחוסר התאבון יכולים פשוט להוביל לנשנוש, ולצריכת מתוק בלי סיבה.
אתמול בערב סוף סוף אכלתי סלט עם טונה וביצה קשה. הצרה היא שאכלתי את זה רק בתשע בלילה, ממש מאוחר מדי לארוחת ערב, אז בינתיים אכלתי שטויות.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
עליי עבר יום מאוד קשה... כששחזרתי קלטתי ששתיתי את הקפה עם סוכר לבן!
ביינתים לא נשברתי , אבל כמה אני מאושרת שהיום מתקרב לקיצו.
לארוחת ערב: פטריות ברוטב שמנת מוקרמות. +סלט.
ביינתים לא נשברתי , אבל כמה אני מאושרת שהיום מתקרב לקיצו.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
נשמע מעולה!!!
אצלי, היום השני, בצהריים הרגשתי שעוד שניה אני מתעלפת
אז עשיתי לי מעט קווקר מלא+כפית סילאן וזה החזיר אותי לחיים!
פשוט כך!
אז זה מה שאני אוסיף לי פעם ביום...
נשמע מעולה!!!
אצלי, היום השני, בצהריים הרגשתי שעוד שניה אני מתעלפת
אז עשיתי לי מעט קווקר מלא+כפית סילאן וזה החזיר אותי לחיים!
פשוט כך!
אז זה מה שאני אוסיף לי פעם ביום...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כוסמת, בעיני כל דבר קטן שיכול לעזור לנו לעבור את היום, מבלי קפיצות סוכר משוגעות הוא טוב.
לי למשל אייס קפה עם מלא קרח ותוספת שמנת לקפה , בסביבות 16 אחרי שנת הצהריים של פיציק ממש מצילה אותי.
לי למשל אייס קפה עם מלא קרח ותוספת שמנת לקפה , בסביבות 16 אחרי שנת הצהריים של פיציק ממש מצילה אותי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לי למשל אייס קפה עם מלא קרח ותוספת
העניין הוא שהתינוקת שלי עכשו בטיפול הומאופטי אז במקביל אסור לי קפאין, שוקו, וכל מיני חריפים חיים כמו שום חי או בצל חי בקיצור - צימצום רציני...כל כך מנוגד למי שאני,
הבת של זורבה (-:
העניין הוא שהתינוקת שלי עכשו בטיפול הומאופטי אז במקביל אסור לי קפאין, שוקו, וכל מיני חריפים חיים כמו שום חי או בצל חי בקיצור - צימצום רציני...כל כך מנוגד למי שאני,
הבת של זורבה (-:
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כוסמת, בעיני כל דבר קטן שיכול לעזור לנו לעבור את היום, מבלי קפיצות סוכר משוגעות הוא טוב.
מסכימה לגמרי.
אני עוברת ימים מזעזעים. חושבת שהתחלתי בזמן די גרוע--לפני דד ליין רצחני של הגשת מאמר. אבל מצד שני, זה יעשה לי כל כך טוב. ומצד שלישי, מרוב שלא הצליח לי, גלשתי לנשנוש פחמימות אינסופי, ומצד רביעי, מחר אני חייבת להתחיל!!
מסכימה לגמרי.
אני עוברת ימים מזעזעים. חושבת שהתחלתי בזמן די גרוע--לפני דד ליין רצחני של הגשת מאמר. אבל מצד שני, זה יעשה לי כל כך טוב. ומצד שלישי, מרוב שלא הצליח לי, גלשתי לנשנוש פחמימות אינסופי, ומצד רביעי, מחר אני חייבת להתחיל!!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מחר אני חייבת להתחיל!!
יאללללללללללללללללללההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
היום ממש לא היה היום שלי. כאב ראש גרם לי לצרוך פחמימות ומתוק בלי שליטה.
מחר אני חייבת להתחיל!!
אה, לא יודעת אם זה יהיה מחר. :-\ בינתיים אני סופגת השראה, מקווה שזה יבוא.
מחר אני חייבת להתחיל!!
אה, לא יודעת אם זה יהיה מחר. :-\ בינתיים אני סופגת השראה, מקווה שזה יבוא.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
נכון! מאמר, דד-ליין, הדיאטה רק תעזור להם כי היא תשפר את מצב הרוח.
תודה, אלונ צ'יק.
נכון! מאמר, דד-ליין, הדיאטה רק תעזור להם כי היא תשפר את מצב הרוח.
תודה, אלונ צ'יק.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בינתיים אני סופגת השראה, מקווה שזה יבוא.
אפית חצופית, לספוג השראה זה גם חשוב. בשיא הרצינות! לפעמים זה לוקח טיפה זמן להיכנס לעניינים, ומעקב אחר הדף והשתתפות בו תעזור לזה להגיע. ככה זה אצלי, בכל אופן.
אפית חצופית, לספוג השראה זה גם חשוב. בשיא הרצינות! לפעמים זה לוקח טיפה זמן להיכנס לעניינים, ומעקב אחר הדף והשתתפות בו תעזור לזה להגיע. ככה זה אצלי, בכל אופן.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
היום הייתי ב- להתמלא בסוכרים בהנקה 2
כל היום אכלתי דגנים ומתוקים, במפגש שהתחלתי טוב אבל טעמתי וטעמתי וטעמתי...האמת היה כייף...
מעניין אם מעצם המחשבה שאני כן בגמילה מסוכרים- תבוא הירידה במשקל? להיט לא?
כל היום אכלתי דגנים ומתוקים, במפגש שהתחלתי טוב אבל טעמתי וטעמתי וטעמתי...האמת היה כייף...
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
חזרתי לעדכן מה קורה אצלי:
משקל - 62.5 ק"ג , מקוה להגיע בסוף השנה הבאה (דהיינו ר"ה תשס"ט) ל-55 ק"ג.
לאורך היום אני נמנעת מפחממות. בערב אני אוכלת לחם עם הרבה ירקות. חיבת את הלחם הזה או פסטה או אורז, מה עדיף?
כל יום אוכלת בננה אחת, זה הרגל עוד מההריון וזה עושה לי טוב, לא מותרת על זה.
גאה לספר שאת כל השוקולדים ששלחה משפחתי שתחיה ושתיבדל לחיים ארוכים, בריאים ושמחים (ארבע חפיסות שוקולד אגוזים, שתי שקיות שני מיני פסק זמן ושקית של מיני קיטקט), ארזתי כמו שהם, באותה השקית שבה הגיעו ושמתי בפח עם החיתולים של היונק...וצעדנו שנינו (היונק ואני) לפח הזבל השכונתי. מה שנקרא תזונה מונעת .
עוזר לי שפיזרתי במקומות אטסטרטגיים בבית (חדר השינה ובמטבח) קעריות עם שקדים שהושרו וקולפו. מאד זמין וטעים ומזכיר לי שאפשר לאכול את זה במקום להכן כריך.
ועם כל זה, אני מקפידה לאכול הרבה, ועם צריך אז בערב אפילו ארבע פרוסות לחם, כי אחרת אני מרגישה רעבה וגם היונק, לדעתי מתלונן. נשמע הגיוני?
משקל - 62.5 ק"ג , מקוה להגיע בסוף השנה הבאה (דהיינו ר"ה תשס"ט) ל-55 ק"ג.
לאורך היום אני נמנעת מפחממות. בערב אני אוכלת לחם עם הרבה ירקות. חיבת את הלחם הזה או פסטה או אורז, מה עדיף?
כל יום אוכלת בננה אחת, זה הרגל עוד מההריון וזה עושה לי טוב, לא מותרת על זה.
גאה לספר שאת כל השוקולדים ששלחה משפחתי שתחיה ושתיבדל לחיים ארוכים, בריאים ושמחים (ארבע חפיסות שוקולד אגוזים, שתי שקיות שני מיני פסק זמן ושקית של מיני קיטקט), ארזתי כמו שהם, באותה השקית שבה הגיעו ושמתי בפח עם החיתולים של היונק...וצעדנו שנינו (היונק ואני) לפח הזבל השכונתי. מה שנקרא תזונה מונעת .
עוזר לי שפיזרתי במקומות אטסטרטגיים בבית (חדר השינה ובמטבח) קעריות עם שקדים שהושרו וקולפו. מאד זמין וטעים ומזכיר לי שאפשר לאכול את זה במקום להכן כריך.
ועם כל זה, אני מקפידה לאכול הרבה, ועם צריך אז בערב אפילו ארבע פרוסות לחם, כי אחרת אני מרגישה רעבה וגם היונק, לדעתי מתלונן. נשמע הגיוני?
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
עוד משהו: שמתי לב שאני אוכלת הרבה ירקות ירוקים ובהנאה גדולה ממש מחפשת אותם. ואם אני מכינה לי רסק ירוק , אז בכלל אני יכולה לשתות ממנו שעות בלי לאכול. אולי אני אכין ממנו לערב ולא לבוקר, ואז תתמתן הכמיהה לפחממות בערב.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ואם אני מכינה לי רסק ירוק , אז בכלל אני יכולה לשתות ממנו שעות בלי לאכול. אולי אני אכין ממנו לערב ולא לבוקר, ואז תתמתן הכמיהה לפחממות בערב.
פירוט ומיד! אני גם רוצה!
שמתי לב שאני אוכלת הרבה ירקות ירוקים ובהנאה גדולה ממש מחפשת אותם
פירוט ומיד, איזה ירקות?
חיבת את הלחם הזה או פסטה או אורז
לפי הסדר של האיכות והמדד הגליקמי: אורז מלא (חובה מלא, כדאי להשרות אותו קודם לכמה שעות או אפילו שעה, כדי לקצר את זמן הבישול) או קינואה הכי טובים, לאחר מכן לחם משיפון, לאחר מכן לחם או פסטה מכוסמת. חיטה, אפילו מלאה, היא הכי פחות טובה מבחינת ערכה התזונתי והאלרגניות שלה.
סך הכל, נמרה, את עושה חיל. אכן נמרה. כל הכבוד. המשיכי לעדכן. באיזה משקל התחלת ומתי?
אם זה אפשרי ולא גילית לנו אז מה יהיה עם הסחבקייה והאחווה הנשית של הדף?
אעדכן בהמשך, אני בעייפות נוראית, פשוט גמורה, סמרטוט.
פירוט ומיד! אני גם רוצה!
שמתי לב שאני אוכלת הרבה ירקות ירוקים ובהנאה גדולה ממש מחפשת אותם
פירוט ומיד, איזה ירקות?
חיבת את הלחם הזה או פסטה או אורז
לפי הסדר של האיכות והמדד הגליקמי: אורז מלא (חובה מלא, כדאי להשרות אותו קודם לכמה שעות או אפילו שעה, כדי לקצר את זמן הבישול) או קינואה הכי טובים, לאחר מכן לחם משיפון, לאחר מכן לחם או פסטה מכוסמת. חיטה, אפילו מלאה, היא הכי פחות טובה מבחינת ערכה התזונתי והאלרגניות שלה.
סך הכל, נמרה, את עושה חיל. אכן נמרה. כל הכבוד. המשיכי לעדכן. באיזה משקל התחלת ומתי?
אם זה אפשרי ולא גילית לנו אז מה יהיה עם הסחבקייה והאחווה הנשית של הדף?
אעדכן בהמשך, אני בעייפות נוראית, פשוט גמורה, סמרטוט.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אחרי התלבטויות ומחשבה הגעתי למסקנה ששלב א' לא בשבילי. קשה לי עם שינויים דרסטיים. גם מסיגריות נגמלתי בהדרגה...
ואני לא חושבת שאני יכולה להרשות לעצמי עגשיו סימפטומים כמו חולשה וטשטוש.
אבל הדף הזה הוא השראה גדולה ואני כן עשיתי ועושה שינויים בתזונה, ובהחלט מרגישה איזון מסוים בחשקים. בדרך כלל יש לי בבוקר קרייבינג ללחם. בימים האחרונים המרתי את הלחם באבטיח, והבוקר דילגתי על זה. הקרייבינג הבא שהיה לי היה לסרדינים!

אבל הדף הזה הוא השראה גדולה ואני כן עשיתי ועושה שינויים בתזונה, ובהחלט מרגישה איזון מסוים בחשקים. בדרך כלל יש לי בבוקר קרייבינג ללחם. בימים האחרונים המרתי את הלחם באבטיח, והבוקר דילגתי על זה. הקרייבינג הבא שהיה לי היה לסרדינים!

-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
הקרייבינג הבא שהיה לי היה לסרדינים
כל הכבוד!
וכל הכבוד ל אמא נמרה על ההתמדה והפתרונות. היונק מתלונן? מאוד הגיוני, אבל הוא יונק מזון בריאות! אני מעריצה את סיפור החבילה שנזרקה כלעומת שבאה- תעצומות נפשך מעוררות השראה!
כל הכבוד!
וכל הכבוד ל אמא נמרה על ההתמדה והפתרונות. היונק מתלונן? מאוד הגיוני, אבל הוא יונק מזון בריאות! אני מעריצה את סיפור החבילה שנזרקה כלעומת שבאה- תעצומות נפשך מעוררות השראה!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
הסרדינים היו לי מתוקים 0-:
ועכשיו השקדים ממש אבל ממש מתוקים לי
איזה חירפון! D-:
ועכשיו השקדים ממש אבל ממש מתוקים לי
איזה חירפון! D-: