'היטל בצורת' על צריכת מים עודפת

אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

~תחילת הדיון הועברה מ-ככר_השוק.~

---

על 'היטל בצורת' אפשר לקרוא ב:
"האתר של עיריית רמת גן"http://www.ramat-gan.muni.il/%D7%94%D7% ... %D7%AA.htm
"מרכז השלטון המקומי"http://watercalc.co.il/hetel.aspx

"כתבות בנושא"http://tbk.mako.co.il/tag/%D7%94%D7%99% ... 7%A8%D7%AA

"מחשבון מים"http://watercalc.co.il/watercalc.aspx ב'מרכז השלטון המקומי'
והסבר "איך להשתמש במחשבון"http://watercalc.co.il/about.aspx

ראו גם:
סקר_כמה_מים_אני_צורך‏
האם_באמת_''משבר_המים''‏
מצוקת_המים_בישראל
משבר_המים_בעולם
כיצד_לחסוך_מים‏
אמא_של_תינוקת*
הצטרפות: 04 נובמבר 2009, 18:11

שליחה על ידי אמא_של_תינוקת* »

אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה!!!
האם מישהו מבאי הכיכר יכול להאיר את עיניי:
בעלי הגיע כעת מהדואר עם חשבון המים: קיבלנו חשבון של 1320 ש,ח!!!!
כשראיתי את הפירוט היה כתוב 410 ש,ח על מים, 18 ש"ח על ביוב, ו890 ש"ח !!! על צריכה עודפת -

ואנחנו ממש חסכניים במים, לא עושים אמבטיות, סוגרים ברזים כו'- אנחנו 2 מבוגרים ותינוקת...
מה קורה פה?הצילו!!!
רוני_חרובים*
הצטרפות: 24 אפריל 2008, 22:54
דף אישי: הדף האישי של רוני_חרובים*

שליחה על ידי רוני_חרובים* »

אמא של תינוקת - משהו לא מסתדר. הביוב אמור לעלות כחצי מעלות המים. את יכולה לכתוב לי כמה קוב צויין שצרכתם? מבחינת החסכון במים צריך לבדוק עוד פרטים. מה קורה אצלכם עם כביסות ושטיפת כלים. האם מדיחים הרבה אסלות ביום. מה בקשר להשקייה? אם אתם משקים הרבה כדאי לחשוב בכיוון של מערכת מים אפורים.
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

שליחה על ידי אוד_ליה* »

אולי לא עידכנתם את כמות הנפשות בעירייה. אם לא מעדכנים אז כביכול יש אדם אחד בבית, וכל שאר הצריכה- עודפת... אם זה המקרה אז זה הפיך (רוצו לבדוק).
אפשרות נוספת: יש זליגה או שמישהו גונב לכם מים... בדקו את המונה כשאתם בטוחים שכל הברזים סגורים- לראת שאין נזילה. ובכלל, נסו לעקוב אחרי המונה ולגלות...
אמא_של_תינוקת*

רוני חרובים ואודליה - תודה על תגובתכם...אני ממש הייתי בהלם.
אז ככה: באמת לא עדכנו מספר נפשות, לא ידעתי שצריך...תינוקת נחשבת חלק מהנפשות לפי העיריה?
לגבי כביסות- עושים כביסות אבל לא יותר מדי, ומשקים בהקפדה, הכוללת איסוף מי גשמים...אנחנו באמת חסכניים בגלל זה ההלם.
רוני-
הקוב שכתוב? איפה בחשבון אני רואה את זה? בכמות. אם כן אז כתוב 3 כמויות:
16, 16 ו 43. האם זה הקוב??
אמא_של_תינוקת*

אה, ועוד משהו- אנחנו גרים בשכירות, אם זה משנה...זה לא הבית בבעלותנו.
היטל_בצורת*
הצטרפות: 04 נובמבר 2009, 21:42

שליחה על ידי היטל_בצורת* »

לאמא של תינוקת

_410 ש,ח על מים, 18 ש"ח על ביוב, ו890 ש"ח !!! על צריכה עודפת_

היות שלא הצהרתם על מספר נפשות - הצריכה המותרת, ללא קנס היא 12 קוב לחודש. על כל קוב מעבר לכך מוטל קנס של 20 ש"ח. (לארבע נפשות זה 16 קוב לחודש).

12 קוב ראשונים - תשלום של 4 ש"ח לקוב..
10 קוב הבאים - תשלום של 5.65 ש"ח לקוב
כל קוב נוסף - 7 ש"ח לקוב.

בנוסף, על כל קוב מעבר לצריכה הראשונית (16 קוב ל- 4 נפשות) משלמים קנס של 20 ש"ח.
לפי ההיטל בצורת של 890 ש"ח צרכתם 44.5 קוב מעבר לצריכה המותרת.

לגבי הביוב, משהו לא מסתדר לי. התשלום של אגרת ביוב הוא 2.2 ש"ח לכל קוב.

_אנחנו גרים בשכירות,_
זה לא משנה.

איך לבדוק האם יש נזילה:
אם את סוגרת את כל הברזים, האם מונה המים ממשיך להסתובב? אם כן, אז כנראה שיש נזילה...

כדאי לקרוא "כאן"http://watercalc.co.il/hetel.aspx הסבר די ברור לגבי היטל הבצורת
בו_לילי*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 22:26
דף אישי: הדף האישי של בו_לילי*

שליחה על ידי בו_לילי* »

בהמשך לדיון כאן....
איפה מצהירים (באיחור) על מספר הנפשות בבית?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

_תינוקת נחשבת חלק מהנפשות לפי העיריה?_
אוי ואבוי אם לא. תינוק צורך הכי הרבה מים במשפחה (החלפת חיתולים, שטיפות , החלפת הרבה בגדים וכולי).
ובכלל כל ההיטל הזה - מה זה לתמיד?
אי אפשר לעצור את האיוולת הזו?
זה לא שאני נגד חיסכון במים - אני מאוד בעד! גם בימים של שפע במים, אבל פה אין לזה שום הגיון ותקצבו את המים לנפש בצורה לא הגיונית. לא?
כמה אדם ממוצע צורך בחודש?
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

_ובכלל כל ההיטל הזה - מה זה לתמיד?
אי אפשר לעצור את האיוולת הזו?_
אני יודע שזו לא דעה פופולארית, אבל אני חושב שזה נכון שמי שצורך מים (או כל משאב מוגבל שהוא) בכמות מוגזמת, ישלם על זה היטל גבוה. סה"כ יש כאן כמות מים מוגבלת ואי אפשר לצרוך אותה בלי חשבון.
נכון שצריך לדאוג שכספי ההיטל לא ייכנסו סתם לאוצר המדינה אלא ילכו לטיפול בבעיות המים פעם אחת ולתמיד, ונכון שהאשמים במצב הם קובעי המדיניות ואלו שיושים שם למעלה, אבל עדיין אני חושב שזה נכון שיש היטל.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

העברתי את הדיון הזה מ-ככר_השוק, והוספתי בראש הדף קישורים להסבר על הנושא + 'מחשבון מים' שמאפשר חישוב התייקרות המים (מהאתר שהביאה היטל_בצורת).

_כמה אדם ממוצע צורך בחודש?_
ראי סקר_כמה_מים_אני_צורך.
היטל_בצורת*
הצטרפות: 04 נובמבר 2009, 21:42

שליחה על ידי היטל_בצורת* »

אמא_של_תינוקת
האם אתם גרים בבית פרטי או בית דירות? בבית דירות יש גם "צריכה משותפת" - מים של שטח משותף - למשל שטיפת חדר מדרגות, השקיית גינה. הצריכה המשותפת מתחלקת בין הדיירים.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

שליחה על ידי טלי_מא* »

עודד |Y|

בעיני המים בישראל מתומחרים הרחק מתחת למחירם האמיתי.
יש הרבה מה להגיד על זה מכל מיני כיוונים, אבל בבסיס הכל - המים פשוט זולים מידי.
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

עודד |Y|
ומזכיר שלדעתי הפתרון היחידי הוא ילודה מבוקרת.
הבהרה: הדברים אמורים על הנושא בכללותו ולא על משפחה מסוימת.
אם_הכרובית*
הצטרפות: 05 מאי 2007, 22:00
דף אישי: הדף האישי של אם_הכרובית*

שליחה על ידי אם_הכרובית* »

_איפה מצהירים (באיחור) על מספר הנפשות בבית?_

*בירושלים*
דרך הקישור לאתר של חברת "הגיחון"http://www.hagihon.co.il/sherut.asp?cat=343
מורידים 'טופס הצהרה על מספר נפשות', מצלמים תעודות זהות עם ספחים שמעידים על מספר הנפשות בבית ושולחים לחברת הגיחון

הנה גם הקישור אם לא עבד למעלה:
http://www.hagihon.co.il/sherut.asp?cat=343
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

_איפה מצהירים (באיחור) על מספר הנפשות בבית?_
אם תקראי בצד השני של החשבון אז באותיות הקטנות כתוב שאם לא מצהירים- אז משפחה נחשבצ 4 נפשות. ואם יש יותר אז צריך להצהיר. כדאי לדבר עם מחלקת הגביה ולהאיר את עיניהם. שמשפחה לפי החוק זה ארבע נפשות ושלא היתה לכם צריכה עודפת לפי זה. (נכון, ללכת לשם ולדבר וכו'- שווה לך את הכסף!)
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

_אני יודע שזו לא דעה פופולארית, אבל אני חושב שזה נכון שמי שצורך מים (או כל משאב מוגבל שהוא) בכמות מוגזמת, ישלם על זה היטל גבוה_
|Y|
גם אני חושבת ככה. וזו הדרך היחידה לגרום לאנשים להפסיק לבזבז מים ( הנחה למי שלא צורך הרבה, התחליף שהוצע להיטל, לא תזיז לאף אחד).

_איפה מצהירים (באיחור) על מספר הנפשות בבית?
אם תקראי בצד השני של החשבון אז באותיות הקטנות כתוב שאם לא מצהירים- אז משפחה נחשבצ 4 נפשות_
אבל החישוב במילא הוא כאילו גר רק אדם אחד בבית אם לא מצהירים. או שלא הבנתי נכון?
נקודות_ורודות_אגדיות*

_אני יודע שזו לא דעה פופולארית, אבל אני חושב שזה נכון שמי שצורך מים (או כל משאב מוגבל שהוא) בכמות מוגזמת, ישלם על זה היטל גבוה_

גם אני חשבתי בתחילה ככה. אבל עכשיו, ממה שאנשים מתארים - התקצוב לאדם לא נשמעת הגיונית. עוד לא הבנתי מה הצריכה הממוצעת של אדם - אבל אם לא חישבו את הצריכה הממוצעת ולפי זה חישבו אז מה מצפים מאנשים?

אני מודעת לחלוטין לטירוף של האנשים - כבר כתבתי על זה במקום אחר - כביסות מוגזמות, שטיפות מוגזמות של הבית ועוד ועוד - אבל מפה ועד להגיע לקנס שאמא של תינוקת מספרת...
אמא של תינוקת - האם את יכולה לספר קצת איך אתם משתמשים במים? את יודעת, לא בקטע של לחדור לפרטיות, אלא כדי להבין האם אתם צורכים ממוצעים.
יש לכם גינה גדולה? כמה כביסות את עושה בשבוע? כמה מקלחות? כמה שוטפים את הבית?

ומה שהכי גרוע במס הזה - שהוא לא נועד באמת כדי לפטור את בעיית המים. לא נעשו פה פעולות שכבר מזמן מזמן היו אמורות לנצל מים בצורה חכמה יותר.

כפי שמישהו אמר לי : לא הצליחו להטיל מס על ירקות ופירות, אז הביאו את זה ממקום אחר...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_אז משפחה נחשבצ 4 נפשות._

לא לפי מה שכתוב "כאן"http://watercalc.co.il/hetel.aspx:

"ברירת המחדל למי שלא דיווח היא נפש אחת (אם כי כאמור המכסה המינימלית לקנס היא 24 קוב לחודשיים). על צרכן שיפגר בתשלום תוטל ריבית צמודה בשיעור 4% לשנה."
דורה_החוקרת*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2009, 09:10

שליחה על ידי דורה_החוקרת* »

מישהו בענין של קצת מחאה אזרחית כנגד המס האכזרי בזה? אין שום טעם שהאזרחים ישלמו עבור טעויות של רודפי השררה והשלטון!!! (התפלת מים יבוא מים וכן נתינת מים בכמות קצת פחותה לירדנים וכו', כולן אפשרויות שאפשר היה לקים אותן לפני שגובים מאיתנו עשרות אלפי שקלים נוספים!
אם מישהו יודע איך ולמי ניתן להצטרף למחאה , אשמח לשמוע.
נקודות_ורודות_אגדיות*

האם יש פה עוד שנדרשו לקנס הזה?
אני לא מחוברת לשעון מים, כך שלא ממש מבינה מה קורה פה.
אהבת_עולם*

מה ש-אמא_של_תנוקת כתבה בהתחלה: _קיבלנו חשבון של 1320 ש,ח!!!!_
נשמע לי פשוט מוגזם ברמות ובלי פרופורציה בכלל.
במיוחד אם היא אכן משתדלת לחסוך במים (ואני מאמינה לה שלא בזבזה) - איך מגיעים לסכום כזה?! זה ממש מפחיד.
היא צריכה להתלונן ולדרוש שיבדקו את זה.

האם יכול להיות שהם 'שם למעלה' מנצלים את המצב ו'תוקעים' כל מיני סכומים לא סבירים?
יול*
הצטרפות: 07 יוני 2008, 15:12

שליחה על ידי יול* »

_האם יש פה עוד שנדרשו לקנס הזה?_
אני מכירה כמה משפחות שהיו צריכות לשלם קנס, אבל זה לא הגיע לסכומים כאלה. 100-200 שקל משהו כזה.
אם הבנתי נכון מה-1.11 זה מחושב לפי 10 מ"ק לנפש, אך לא פחות מ-24 מ"ק ליחידת דיור.
כלומר שאדם אחד או שניים ביחידת דיור לא צריכים להצהיר כי גם ככה מחושב להם 24 מ"ק.
מעל שני אנשים צריך להצהיר כדי שיחושב לפי מספר האנשים.
הקנס הוא 20 ש"ח לכל מ"ק החורג מהתקצוב.

באתר של עיריית תל אביב זה מוסבר בצורה די ברורה, אני לא יודעת אם זה נכון רק לאזור תל אביב או שזה מחושב בדיוק אותו דבר בכל אזורי הארץ:
http://www.tel-aviv.gov.il/Hebrew/Arnon ... /extax.asp
המוסא*
הצטרפות: 28 מאי 2009, 03:24

שליחה על ידי המוסא* »

מזל שיש ירדנים בעולם. אחרת לא היה את מי להאשים.
אנחנו נדרשנו לשלם את הקנס הזה, כי לא הצהרנו כמה אנחנו ולמעשה יושבות כאן שתי משפחות על אותו השעון. ולמרות שיש כאן שתי משפחות על מכסה של משפחה אחת חרגנו רק בקצת וקיבלנו קנס של איזה 50 ש"ח.
הקנס הזה נראה לי הגיוני אם המטרה שלו לגרום לאנשים לא להתפרע עם המים. כולנו יודעים שאנשים צורכים מים בבתיהם ומשקים את גינותיהם כאילו אנחנו בקנדה.
אני מציע לכולנו, וכל אחד לפי יכולתו:
למחזר את מי האמבטיה והמקלחת - הם יכולים לשמש להדחת האסלה ולהשקיית גינות
להשתמש בתכשירי ניקוי מתכלים ולהשתמש במי הכביסה והמטבח להשקיית גינה ודשא או סתם להזרים אותם כדי שהמים האלה ייספגו באדמה ולא סתם יזרמו לביוב ויתערבבו עם כל הקקי שלנו.
להתקלח עם בנות ובני הזוג ;-)
כל זה כמובן בלי קשר לכך שמנהלי המדינה הם חארות, מושחתים ודואגים רק לתחת שלהם, ובלי קשר לזה שבישראל מגדלים הרבה גידולים חקלאיים שלא מתאימים בכלל לאקלים כאן וצורכים ה-מ-ו-ן מים.
הרעיון הוא לא איך להפיק יותר מים לצריכה, אלא איך לצרוך *פחות* מים. כמו שהתשובה לבעיות העולם היא לא איך לייצר יותר מזון, אלא איך *לצמצם* את הצריכה *ולצמצם* את האוכלוסיה.
אהבת_עולם*

אם מצהירים על מספר הנפשות רק לאחר שכבר התקבל קנס - האם הקנס יבוטל רטרואקטיבית? מי יודע?
דלעת*
הצטרפות: 13 יולי 2008, 18:10

שליחה על ידי דלעת* »

לנושא הדף, אני מהחושבים שהיטל הבצורת הוא נכון וצריך להמשיך גם בלי קשר לבצורת, מכל הסיבות שכבר נאמרו כאן.

לעניין אמא של תינוקת, פותחת הדף - אם את עוד קוראת כאן -
לי נראה שמדובר בטעות בחישוב.

אצל ההורים שלי, בבית משותף, היה חודש אחד שהקריאה - של הבניין כולו - היתה יותר מפי שתיים מהרגיל, וכמובן שקיבלו קנס. מדובר היה בכמות לא הגיונית בעליל, שאם היו זורמים מים בכמות כזו, הכל היה צריך להיות מוצף. בדקו, ולא היתה נזילה.
העניין כרגע עדיין בבדיקה, אבל ההשערה של ההורים שלי היא שמדובר באיזו קפיצה של המונה.
אני מציעה לך לבדוק את החשבון, במיוחד לנוכח חודשים קודמים (והבאים), ולהבין האם באמת צרכתם את הכמות הזו או שמדובר בטעות.
המוסא*
הצטרפות: 28 מאי 2009, 03:24

שליחה על ידי המוסא* »

_אם מצהירים על מספר הנפשות רק לאחר שכבר התקבל קנס - האם הקנס יבוטל רטרואקטיבית? מי יודע?_
לי אמרו שלא, אבל אני מתכוון לבדוק את זה.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שליחה על ידי פלוני* »

קנסות בדרך כלל לא מביאים לפתרון.
המכסה שמעליה משלמים קנס היא גבוהה, אנו לא מגיעים אפילו לחצי מהמכסה המוקצבת לנו
אהבת_עולם*

קיבלתי במייל:

*הקנס/מס על המים – כיצד להימנע מתשלום היטל הבצורת*

היטל הבצורת שהנו קנס/מס לכלל תושבי המדינה הינו גזירה בסך מאות ואלפי שקלים שניתן להימנע ממנה אם ננקוט בצעדים שיתוארו להלן.
ברצוני להדגיש כי צרכן שישלם את ההיטל/קנס לא יוכל לקבל את כספיו בחזרה.
רק צרכנים שלא ישלמו יימנעו מההיטל.

להלן מה שנדרש כדי להימנע מהתשלום:

א. מבטלים את הוראת הקבע לגורם המוניציפאלי (עירייה/מועצה מקומית/אזורית) – יש לבטל את הוראת הקבע באופן מיידי בטרם הגעת הוראת החיוב של הרשות לגורם המשלם (בנק/כרטיס אשראי).

ב. משלמים בהוראה ידנית רק את הסכום של הצריכה הרגילה לרשות העירונית.

ג. אין לשלם את השובר של היטל הבצורת.

ד. דורשים מהרשות המקומית את קריאת המונה של מועד תחילת הטלת ההיטל - הרשויות כלל לא ערכו קריאת מונים בתאריך 15.07.2009 - שלב זה אופציונאלי רק אם הרשות תבקש בצורה כלשהי את ההיטל. אם הרשות המוניציפאלית לא ערכה קריאת מונה בתאריך 15.07.2009, אין להם זכות לבצע הערכה של קריאת מונה לצורך חיוב היטל הבצורת.

הרשויות המוניציפאליות הודיעו כי לא יפתחו בתהליכים לגביית ההיטל, אלא רק יעבירו לאוצר את ההיטל שיגבה. אי תשלום ההיטל ימנע מהרשויות להצטרף להסדר הגבייה. כלומר, רק "פרייארים" שישלמו את ההיטל יממנו את המס הנוסף של הממשלה!

מאחר וכל אחד מהצרכנים משתדל לחסוך - המשימה של חיסכון בצריכת המים יושג, כעת נותר רק למנוע מהאוצר לקבל את המס הבלתי צודק .

עד כאן ההסבר כיצד להימנע מההיטל - בהמשך, הסבר על אי הצדק בהטלת ההיטל -

*הקנס/ מס שהוטל עלינו הצרכנים אינו צודק ואינו מוסרי מהסיבות הבאות (רשימה חלקית)*:

א. אנו נדרשים לשלם את מחיר הרשלנות הניהולית של קברניטי המדינה והפקידות המקצועית הבכירה אשר החליטו כבר בשנת 2002 על התפלת מים מסיבית אך בפועל לא הוקמו מפעלי התפלה כנדרש. חונכנו לקחת אחריות על מעשינו – איני מבין מדוע עלינו לשלם מס כבד על אחריות של אחרים בעוד שהאחראים עדין יושבים על כיסאותיהם ומדושנים ממנעמי השלטון....

ב. היטל הבצורת הנו למעשה מס כבד נוסף ולא אמצעי לטיפול בבעיית המים – הכסף מועבר לאוצר ולא לקידום נושא מצוקת המים.

ג. המס אינו מבדיל בין סוגי צרכנים בעלי צרכים שונים אלא מתוקצב לפי נפש כאילו כולם גרים בדירה בבית משותף.

a. אין התייחסות נאותה לבעלי בתים פרטיים – האם בהחלטת המחוקקים הייתה כוונה להפוך את כל הגינות בארץ ליבשות - האם כוונתם להסב את כל יישובינו הפורחים שייראו כמחנות פליטים?

b. אין התייחסות לאזורים בארץ - בנגב יש להשקיע יותר מים כדי לשמר את הגינות בהשוואה לאזורי המרכז והצפון.

c. באילת ואשקלון כל המים באים ממקורות שאינם הכנרת אלא ממקורות מקומיים ומתקני התפלה - מדוע יש להטיל קנס על תושבי אלו?
אהבת_עולם*

לא ממש הצלחתי להבין איך זה עובד. קצת הלכתי לאיבוד. (איך אפשר 'לצאת בשלום' מאי תשלום?!)

אשמח אם מישהו יכול להסביר בצורה יותר ברורה, או אם יש תובנות בקשר לנ"ל.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

_כולנו יודעים שאנשים צורכים מים בבתיהם ומשקים את גינותיהם כאילו אנחנו בקנדה._
דוקא בקנדה (ובאירופה, ובניו זילנד) משתמשים במים באופן הרבה יותר חסכוני מבישראל - כך שמעתי.
יול*
הצטרפות: 07 יוני 2008, 15:12

שליחה על ידי יול* »

נתניהו שוב מתקפל, היטל הבצורת יוקפא (היום בדה מארקר):
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 08_1126522
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

"הדג מסריח מהראש"
ילדים (אזרחי המדינה) מתנהגים כמו שלמדו מהוריהם (קברניטי המדינה לדורותיהם)

אם מישהו חושב שהאמבטיה שלו היא מה שישבור (ששבר, בעצם) את משק המים הישראלי - שיבושם לו ושיקח את הכדורים נגד שיגעון גדלות.
בעית המים של ישראל היא בעיה של חקלאות אירופאית עם משק מים של מדבר; בעיה של גלגול הטיפול בעניין ממשלה לממשלה, מאחר שמדובר בעשיה שאת הקופון שלה לעולם תגזור הממשלה הבאה; בעיה של עצימת מים נוכח גניבת המים שלנו בצפון, ושל חלוקת המים שלנו למדינות שכנות תמורת... תמורת מה ובשל מה ולמה בעצם?!

אהבת_עולם המון תודה על העזרה @}
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

אני מעתיקה ומדביקה מכתב לחתי לכל אנשי הכפר עין הוד שבו אני גרה, בעקבות בקשה של אחת התושבות לחתום על עצומה נגד ההיטל.
שלום לכולם

אני יודעת שמה שאני הולכת לכתוב לא הולך להיות פופולרי במיוחד. אני לא בטוחה כלל שאני נגד קנס המים. אני יודעת שאני באופן אישי צורכת הרבה פחות מים עכשיו, המודעות שלי הרבה יותר גבוהה, בין השאר כי אני יודעת שאני הולכת לשלם על זה. ואני לא לבד. אנחנו בשנת בצורת. למה ואיך הגענו למצב הנוכחי של משק המים, זה לא משנה כרגע. זה לא הזמן להאשים. צריך לעשות. אין ספק שצריך למצוא פתרונות, ושזה התפקיד של המדינה בין השאר. יחד עם זאת העלאת תעריפי המים אינה סותרת את הטיפול בבעיה. הכספים שייגבו מהאזרחים צריכים ללכת למתקני התפלה או לבניית מאגרי מים, כדי שבעתיד אולי יהיה אפשר להוזיל שוב את מחירם.

עד עכשיו שילמנו מחירים די מגוחכים למים , 100 ₪ לחודש זה באמת מעט מאוד בהתייחס לכך שאנחנו חיים במדינה שלמעלה מחמישים אחוז משיטחה הוא מדברי. אין שום סיבה שנשלם כל כך מעט בשביל המים. המים כאן זה מצרך יקר ערך, וראוי שכך נתייחס אליו. אין שום סיבה שהמדינה תסבסד את מחירי המים. העלאת התעריפים אינה עונש. זהו עידכון של המחירים לכאן ולעכשיו, עידכון שהיה אולי צריך להיעשות בהדרגה כבר לפני שנים, בהתאם לגידול הדמוגרפי של מדינת ישראל. להזכירכם, מדינה ישראל מונה כיום כמעט 8 מיליון תושבים. לפני 20 שנה מנינו כמה מיליונים פחות מזה, כל זה על אותה פיסת אדמה, עם אוצר מים שהולך ומידלדל, עם כנרת וים המלח וירדן שהולכים מצטמצמים ונעלמים. תחשבו על כמה מים צורך אדם מהעולם השלישי ותשוו את זה אלינו. אנחנו מגדלים דשאים בלי בושה , ורוצים שהמדינה תסבסד את זה. לא הגיוני שנשלם על המים כמו שמשלמים הנורווגים. אני זוכרת שפעם היו אומרים שבקבוק מים בערב הסעודית עולה שם יותר מקולה.אז נכון, פה זה לא ערב הסעודית אבל גם אל נורווגיה, וצריך שתהיה פרופורציה. אי אפשר להמשיך לחשוב רק על האינטרס הצר שלנו כאנשים פרטיים. זה לא יעבוד.

לכן אני לא מתכונת לחתום על העצומה הזאת.
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

שליחה על ידי תמר* »

מייל שקיבלתי היום:

עצומה נגד קנס המים

אז למי שלא לגמרי הבין....

חישוב המים החדש הוא לא פחות משערורייה...
שימו לב... התעריף החדש נקבע עד שנת 2020!!!

עד ינואר 2010, קצבת המים עומדת על 36 קוב למשפחה לחודשיים.

החל מינואר 2010 קצבת המים תעמוד על-5 קוב לנפש – לפי מספר הנפשות בבית.

5 קוב לנפש לחודשיים!!! כמות זו לא מספיקה אפילו למקלחת קצרה מאד (3-5 דקות) ביום, מכונת כביסה אחת פעם בשבוע, ניקיון הבית פעם בשבועיים (2 דליי מים מקסימום), שתייה, בישול (מינימום) והורדת מים בשירותים.

מה קורה אם צריך לנקות יותר מפעם בשבועיים?

או אם הולכים לשירותים יותר מפעם ביום?

מה עם מקלחת קצת יותר ארוכה?

או אם בא אורח ללילה ורוצה גם להתקלח?

מה קורה אם יש יותר ממכונת כביסה אחת (ולמי אין? צריך גם לכבס מצעים ומגבות מפעם לפעם לא?)

ומה עם להדיח את הכלים??? (אולי נעבור לחד פעמי – אבל גם זה לא טוב... איכות הסביבה...

מעל 5 קוב עד 25 קוב מחיר קוב מוכפל!!!

הידעתם כי בבתים משותפים אין יותר קצבת מים לגינה כלל – כל השקיה מחולקת במספר הדיירים ויורדת מקצבת הבית.

מה פתאום התקנה עד שנת 2020??? מי אמר שלא יהיה מים עד אז??? אולי אם יתחילו להפעיל את הפתרונות הקיימים לא תהיה מצוקה גם בשנות בצורת!!!

הפתרון להפיל את חוסר העשייה הממשלתית על האזרחים הוא ביזיון

חייבים לעצור את זה!!!

אל תחכו עד שתראו את חשבון המים הבא שיעלה בעשרות ומאות אחוזים !!!מהרו לחתום ולהעביר.
עדיין לא הוכרזה שנת בצורת אבל תעריפי המים עולים!!!
אסור להישאר אדישים לזה !!!
כל מי שאיכפת לו
זהו מייל שבא למחות על החלטת הממשלה, לפתור "בקלות" את בעיית המים באמצעות הטלת קנס על האזרחים.
נא לחצו על הקישור והוסיפו חתימתכם
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

תמר, צריך בסך הכל לפנות לאתר רשות המים ולקרוא את הרפורמה המתוכננת ואז מגלים שהמייל מאד מטעה.

למשל, לגבי ה-5 קוב לחודשיים שמוזכר במייל- זו לא הקצבה! מדובר על כך שהכמות הזאת תהיה במחיר מוזל מאד והקובים שמעל זה יהיו במחיר הגבוה ב- 20%-10%. תוכלי להשתמש כאוות נפשך במחיר גבוה יותר.

"כאן אפשר לקרוא עוד על העניין"http://www.water.gov.il/NR/rdonlyres/55 ... reform.pdf

מעבר לכך, כמובן שיש כאן חוצפה ממדרגה ראשונה.
שנים שהתשלומים על מים וביוב הופנו לנושאים אחרים ולא לטיפוח מקורות המים ולתיקון צנרת מים וביוב.
גם עכשיו לא ברור אם התוספת הזו תופנה לאן שצריך (בהסבר של הרשות אין מילה על כך) בדיוק כמו שהמס של החודשים האחרונים לא הופנה לכך.

חוצפה נוספת- בהסבר שלהם הם משווים בין עלויות המים לתקשורת במגזר הביתי וטוענים שגם העניים מוציאים פי4 על תקשורת. לטענתם, אם על מוצר לא הכרחי אנחנו מוכנים לשלם כל-כך הרבה אז למה לטעון נגד תשלום על מוצר כל-כך הכרחי כמו מים... איזו ציניות.

חוצפה אחרונה להיום- פקידוני האוצר לשעבר חברו למילארדרים החמדנים כדי להקים חברות להתעשרות מנושא המים. הבא בתור זה כנראה התעשרות מאוויר נקי.
אהבת_עולם*

מייל שקיבלתי היום מארגון 'אוואז':

**מים אפורים=עתיד ירוק**

הי,

**אנחנו קוראים לועדת השרים לאשר את חוק מים אפורים**.

**הממשלה מעדיפה להעלות את מחירי המים ולהתעלם מהמשבר שעומד בפנינו, אבל חוק מים אפורים יביא לחסכון משמעותי גם במים וגם בכסף**.

אז ליחצו על **הקישור הבא כדי לחתום** ולהשפיע על ועדת השרים לפני ההצבעה על החוק:

http://www.avaaz.org/he/save_our_water/ ... K_TF_TRACK

תודה!

---

**פירוט:**

המדינה שלנו עומדת בפני משבר מים חמור, בעל השלכות חברתיות, כלכליות וסביבתיות מרחיקות לכת. אבל הממשלה מעדיפה להעלות את מחירי המים ב-45%(!) במקום להתמודד עם הבעיה.

יש אלטרנטיבה: הצעת חוק שמעודדת שימוש חוזר ב"מים אפורים תובא בקרוב להצבעה בועדת השרים. יישום החוק יפחית 10% מצריכת המים הפרטית ואף יחסוך לכל אחת ואחד מאתנו מאות שקלים בשנה, אבל משרד האוצר ומשרד הבריאות מתנגדים לו.

**חשוב שננצל את הזמן עד ההצבעה כדי להשפיע על החלטת השרים - בואו נציף אותם בהודעות שקוראות להם לטפל במשבר המים ולאשר את החוק!**

ליחצו כאן כדי לשלוח את הודעתכם:

החוק מסדיר שימוש חוזר פשוט ובטוח במי כביסה וכדומה ונהנה מתמיכת ח"כים ממפלגות שונות, רשות המים והציבור. אבל משרד האוצר ומשרד הבריאות לא מוכנים להשקיע את המשאבים הנדרשים ליישום החוק - הם מעדיפים להעלות את מחירי המים מאשר לחסוך במים ובכספי הצרכנים!

בואו נקרא להם להצביע בהתאם לאינטרס הציבורי! אח"כ **הפיצו את ההודעה הזו** לכל מי שאתם מכירים כדי להבטיח שקולנו המשותף יהיה חזק וצלול:

בתקווה ובנחישות,

רלוקה בישראל ושאר צוות אוואז בעולם

---

לקריאה נוספת:

1. עוד על החוק:
http://www.nitzan.org.il/סביבה/חוקמיםאפורים.aspx

2. ביטוח לאומי מתריע שהעלאת מחירי המים תעמיק את העוני:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000514003

-------------------

(*אודות אוואז*: אוואז יוזם ומנהל קמפיינים גלובליים כדי להבטיח שעמדותיהם וערכיהם של אזרחי העולם ישפיעו על ההחלטות המתקבלות בזירה הבינלאומית.
פירוש המלה אוואז במספר שפות הוא "קול". אוואז הוא ארגון בלתי-תלוי וללא מטרות רווח, שאינו ממומן על-ידי ממשלות או
תאגידים. צוות הארגון ממוקם בכל רחבי העולם, כולל לונדון, ריו דה ז'נרו, ניו-יורק, ז'נבה וישראל.

אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק המקומית שלנו, ולהכיר דרכה את חברי אוואז האחרים בישראל בכתובת:
http://www.avaaz.org/avaaz_israel_facebook)
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”