כל שבע שנים
כל שבע שנים
מישהו אמר לי שכל שבע שנים מתחלפים כל התאים בגוף וזה זמן שחלים בנו, מעבר לשינויים הפיזיולוגיים, גם שינויים מהותיים אחרים בחיים. מישהו שמע? יודע ויכול להרחיב בבקשה?
-
- הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
- דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
כל שבע שנים
גם שינויים מהותיים אחרים בחיים.
..."אחרי שבע שנים רעות יבואו שבע שנים טובות"... - זה בלי קשר .
גם אני אשמח לשמוע על כך בהרחבה.
..."אחרי שבע שנים רעות יבואו שבע שנים טובות"... - זה בלי קשר .
גם אני אשמח לשמוע על כך בהרחבה.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*
כל שבע שנים
עד כמה שידוע לי, לא כל התאים מתחלפים (תאי עצב למשל לא). ישנם תאים שמתחלפים בתדירות גבוהה יותר וישנם בתדירות נמוכה יותר. נדמה לי שתאי הכבד הם האיטיים ביותר, אבל אני צריכה לבדוק זאת והם באמת מתחלפים כל שבע שנים. כך, שאפשר להגיד שאחרי שבע שנים, רוב התאים (אלו שמתחלפים) הם חדשים לגמרי.
הביוגרפיה מתייחסת למחזורים של שבע שנים, שבכל מחזור מתרחש "לידה" של איבר חדש בתוכנו:
0-7 - לידה פיזית ולאחריה תקופה של בניית הגוף הפיזי.
7-14 - לידה גוף החיים (גוף אתרי) ובניתו
14-21 - לידת גוף הנפש (אסטרלי) ובנייתו
21-28 - לידת ה"אני" ותחילת העבודה שלו על מעטפת הנפש. התקופה נקראת: נפש התחושה
28-35 - נפש שכלית-רגשית ובנייתה
35-42 - נפש התודעה - לידה ובניה של אותו החלק של הנפש שקשור לרוח
מגיל זה והלאה נבנים איברי הרוח השונים.
אפשר לחלק גם לשלוש תקופות "גדולות" - 0-21 בניית החלק הגופני והארצי של ישותנו, 21-42 - בניית החלק הנפשי שלנו ולאחר מכן בניית החלק הרוחני שלנו. כמובן שזה לא אומר שאנשים מתחת גיל 42 הם לא רוחניים...
ספירת השביעונים מסתיימת למעשה בגיל 63, אבל זה כמובן לא סיבה לחשוב שאין חיים אחרי זה.
בשביל להרחיב אני צריכה שאלות יותר ספציפיות.
ראו גם יעוץ ביוגרפי
הביוגרפיה מתייחסת למחזורים של שבע שנים, שבכל מחזור מתרחש "לידה" של איבר חדש בתוכנו:
0-7 - לידה פיזית ולאחריה תקופה של בניית הגוף הפיזי.
7-14 - לידה גוף החיים (גוף אתרי) ובניתו
14-21 - לידת גוף הנפש (אסטרלי) ובנייתו
21-28 - לידת ה"אני" ותחילת העבודה שלו על מעטפת הנפש. התקופה נקראת: נפש התחושה
28-35 - נפש שכלית-רגשית ובנייתה
35-42 - נפש התודעה - לידה ובניה של אותו החלק של הנפש שקשור לרוח
מגיל זה והלאה נבנים איברי הרוח השונים.
אפשר לחלק גם לשלוש תקופות "גדולות" - 0-21 בניית החלק הגופני והארצי של ישותנו, 21-42 - בניית החלק הנפשי שלנו ולאחר מכן בניית החלק הרוחני שלנו. כמובן שזה לא אומר שאנשים מתחת גיל 42 הם לא רוחניים...
ספירת השביעונים מסתיימת למעשה בגיל 63, אבל זה כמובן לא סיבה לחשוב שאין חיים אחרי זה.
בשביל להרחיב אני צריכה שאלות יותר ספציפיות.
ראו גם יעוץ ביוגרפי
כל שבע שנים
יש פה מאמר מהאתר האנתרופוסופי.
שימי לב לפרק השלישי. במאמר אלישע אבשלום מדבר רק על שלושת השביעונים (=7 שנים) ראשונים (לידה עד גיל 7; 7-14; 14-21), בגלל ההקשר לחינוך, אבל האדם ממשיך להתפתח בשביעונים עד גיל 63, כשבכל שביעון הוא מפתח גוף או ספירה יותר גבוהה שלו, וקושר אותם אליו בצורה אחרת משהיו קשורים קודם. כל שביעון הוא יסוד בהתפתחות האדם, כך שאם בשביעון הראשון הילד מעצב את הגוף הפיזי (ובשאר חייו הגוף רק יגדל או יתבלה, אך השינויים העיצוביים יהיו פעוטים), בשביעון השני אותם כוחות שעסקו בעיצוב הגוף הפיזי יתפנו למשימת השביעון הזה: עיצוב הכוחות האמנותיים, המוסר, התנועה, כוחות החיים העצמאיים (הנפרדים מההורים). וכך הלאה, כל שביעון מתבסס על מה שהושג בשביעון הקודם.
לכן בחינוך ולדורף (אנתרופוסופי) יש חשיבות ליחס שניתן לילד בכל שלב. כמו זרע שמנביטים: הוא לא יקבל את אותו טיפול שמקבל הצמח הבוגר או העץ, מבחינת כמות ההשקייה, הדישון, וכו. על מנת להגיע לשלב הבא בהבשלה אופטימלית יש לעבור את השלב הנוכחי ביחס המתאים לו.
שימי לב לפרק השלישי. במאמר אלישע אבשלום מדבר רק על שלושת השביעונים (=7 שנים) ראשונים (לידה עד גיל 7; 7-14; 14-21), בגלל ההקשר לחינוך, אבל האדם ממשיך להתפתח בשביעונים עד גיל 63, כשבכל שביעון הוא מפתח גוף או ספירה יותר גבוהה שלו, וקושר אותם אליו בצורה אחרת משהיו קשורים קודם. כל שביעון הוא יסוד בהתפתחות האדם, כך שאם בשביעון הראשון הילד מעצב את הגוף הפיזי (ובשאר חייו הגוף רק יגדל או יתבלה, אך השינויים העיצוביים יהיו פעוטים), בשביעון השני אותם כוחות שעסקו בעיצוב הגוף הפיזי יתפנו למשימת השביעון הזה: עיצוב הכוחות האמנותיים, המוסר, התנועה, כוחות החיים העצמאיים (הנפרדים מההורים). וכך הלאה, כל שביעון מתבסס על מה שהושג בשביעון הקודם.
לכן בחינוך ולדורף (אנתרופוסופי) יש חשיבות ליחס שניתן לילד בכל שלב. כמו זרע שמנביטים: הוא לא יקבל את אותו טיפול שמקבל הצמח הבוגר או העץ, מבחינת כמות ההשקייה, הדישון, וכו. על מנת להגיע לשלב הבא בהבשלה אופטימלית יש לעבור את השלב הנוכחי ביחס המתאים לו.
כל שבע שנים
וגם...
שבעה טונים בסולם המז'ורי (מוסיקה)
שבעה צבעים בקשת
שבעה כוכבי לכת
שבעה ימי השבוע
חנה ושבעת בניה
שלגיה ושבעת הגמדים
שבעה שבועות לספירת העומר
עוד?,,,
שבעה טונים בסולם המז'ורי (מוסיקה)
שבעה צבעים בקשת
שבעה כוכבי לכת
שבעה ימי השבוע
חנה ושבעת בניה
שלגיה ושבעת הגמדים
שבעה שבועות לספירת העומר
עוד?,,,
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2005, 01:01
- דף אישי: הדף האישי של מבקש_להתחדש*
כל שבע שנים
וגם...
שבע שנים של מחזור השמיטה.
שבע מחזורים של שמיטה עד לשנת היובל.
מעט, "אין א נאט של" על המספר שבע (ושמונה):
שבע הוא מספר המיצג את הטבע, את המחזור הטבעי של העולם. ביהדות יש עשר ספירות (או אחד עשר, לא נכנס לזה..) המחולקות בגדול לשני חלקים... שלוש הספירות העליונות - 'חכמה', 'בינה' ו'דעת' - העומדות כנגד הראש ושבע ספירות תחתונות המקבילות גם לגוף הגשמי של האדם.
שמונה (וחמישים -> 7*7=49, חמישים הוא כמו 8) מייצג את ה"מעל לטבע". (הגוף הוא הטבע, הראש הוא מעל לטבע).
לדוגמא, חנוכה הוא שמונה ימים, בציצית שמונה חוטים, שבעה שבועות לספירת העומר שבועות, חג מתן תורה, הוא ביום החמישים. - מעל לטבע. ועוד ועוד...
סתם, נראה לי שזה מתחבר.
שבע שנים של מחזור השמיטה.
שבע מחזורים של שמיטה עד לשנת היובל.
מעט, "אין א נאט של" על המספר שבע (ושמונה):
שבע הוא מספר המיצג את הטבע, את המחזור הטבעי של העולם. ביהדות יש עשר ספירות (או אחד עשר, לא נכנס לזה..) המחולקות בגדול לשני חלקים... שלוש הספירות העליונות - 'חכמה', 'בינה' ו'דעת' - העומדות כנגד הראש ושבע ספירות תחתונות המקבילות גם לגוף הגשמי של האדם.
שמונה (וחמישים -> 7*7=49, חמישים הוא כמו 8) מייצג את ה"מעל לטבע". (הגוף הוא הטבע, הראש הוא מעל לטבע).
לדוגמא, חנוכה הוא שמונה ימים, בציצית שמונה חוטים, שבעה שבועות לספירת העומר שבועות, חג מתן תורה, הוא ביום החמישים. - מעל לטבע. ועוד ועוד...
סתם, נראה לי שזה מתחבר.
-
כל שבע שנים
וגם 280 יום שהוא ארבעים שבועות (כלומר כפול שבע) לצפות....
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2005, 01:01
- דף אישי: הדף האישי של מבקש_להתחדש*
כל שבע שנים
גם 280 יום שהוא ארבעים שבועות (כלומר כפול שבע) לצפות....
לא הבנתי. (יש לי תחושה שפספסתי משהו...אולי בדיחה?)
לא הבנתי. (יש לי תחושה שפספסתי משהו...אולי בדיחה?)
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
כל שבע שנים
שבעה כוכבי לכת
תשעה. אבל מי סופר...
תשעה. אבל מי סופר...
-
כל שבע שנים
בכלל לא בדיחה: זהו משכו של הריון ממוצע.
כל שבע שנים
תשעה. אבל מי סופר...
אני יודעת וסופרת, אבל זו הספירה העתיקה ולא בכדי, יש לה משמעות איזוטרית.
אני יודעת וסופרת, אבל זו הספירה העתיקה ולא בכדי, יש לה משמעות איזוטרית.
-
- הצטרפות: 05 מאי 2005, 10:25
כל שבע שנים
וגם 280 יום שהוא ארבעים שבועות (כלומר כפול שבע) לצפות...._
אם כך, מה אומר ה-40? הרי משכו של הריון ממוצע הוא גם 20 פעם 14, או פעמיים 140...
אם כך, מה אומר ה-40? הרי משכו של הריון ממוצע הוא גם 20 פעם 14, או פעמיים 140...
-
כל שבע שנים
אולי כדאי לפתוח דף כל ארבעים שנה....
ארבעים הוא מספר המציין תקופה של מעבר בין מצב אחד למצב שני. ארבעים שנה ממצריים לארץ המובטחת, ארבעים שבועות ממצב של ביצית מופרה למצב של עובר בשל, ארבעים יום של משכב לידה, ארבעים יום לפני הלידה, שבו יוצאת בת הקול ומכריזה בתו של אלמוני לבתו של פלוני ועוד כהנה וכהנה...
ארבעים הוא מספר המציין תקופה של מעבר בין מצב אחד למצב שני. ארבעים שנה ממצריים לארץ המובטחת, ארבעים שבועות ממצב של ביצית מופרה למצב של עובר בשל, ארבעים יום של משכב לידה, ארבעים יום לפני הלידה, שבו יוצאת בת הקול ומכריזה בתו של אלמוני לבתו של פלוני ועוד כהנה וכהנה...
-
- הצטרפות: 05 מאי 2005, 15:20
- דף אישי: הדף האישי של מצד_שני*
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
- דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*
כל שבע שנים
תשעה. אבל מי סופר...
זו הספירה העתיקה ולא בכדי, יש לה משמעות איזוטרית
יעלי, תוכלי לפרט קצת?
זו הספירה העתיקה ולא בכדי, יש לה משמעות איזוטרית
יעלי, תוכלי לפרט קצת?
כל שבע שנים
אני לא יודעת הרבה, אבל כוכבי הלכת קשורים לאסטרליות של האדם, כלומר הנפש ("אסטרו", או משהו כזה, זה כוכב ביוונית). כל כוכב לכת מייצג טיפוס מסוים. נכון שבעת החדשה מצאו עוד 2 כוכבי לכת ואני לא יודעת אם יש להם השפעה על נפש האדם. אני מאמינה שבעת העתיקה האדם היה בתודעה אחרת שאפשרה לו להיות בקשר אסטרלי עם שבעת כוכבי הלכת ולא סתם הגורל כוון לכך שרק שבעה יתגלו לו בעת ההיא.
זו פרשנותי האישית, ואינה מבוססת מדעית, מי שרוצה מוזמן...
זו פרשנותי האישית, ואינה מבוססת מדעית, מי שרוצה מוזמן...
-
כל שבע שנים
חבל ששטיינר כבר איננו....
היה מעדכן אותנו על העת החדשה.
בעת החדשה מצאו עוד 2 כוכבי לכת ואני לא יודעת אם יש להם השפעה על נפש האדם.
אני בטוחה שיש להם השפעה. זה רק לא רשום עדיין בשום מקום. וב'תורה' כתוב שבע אז מתעלמים בנתיים.
את לא מרגישה שחסרים לך השניים הנוספים? הסודות האיזוטריים הכרוכים בהם?
היה מעדכן אותנו על העת החדשה.
בעת החדשה מצאו עוד 2 כוכבי לכת ואני לא יודעת אם יש להם השפעה על נפש האדם.
אני בטוחה שיש להם השפעה. זה רק לא רשום עדיין בשום מקום. וב'תורה' כתוב שבע אז מתעלמים בנתיים.
את לא מרגישה שחסרים לך השניים הנוספים? הסודות האיזוטריים הכרוכים בהם?
-
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כל שבע שנים
וב'תורה' כתוב שבע אז מתעלמים בנתיים.
רגע, רגע, רגע. לא סגרו בסוף על אחד-עשר כוכביא?
רגע, רגע, רגע. לא סגרו בסוף על אחד-עשר כוכביא?
-
כל שבע שנים
נו, זה כבר תלוי באיזו 'תורה' אתה מעיין/מעוניין
כאן תשעה
ובעצם כשאני חושבת על זה עכשיו אז האנתרופוסופים סופרים גם את הירח והשמש כפלנטה, ולא סופרים את 'ארץ', אורנוס, נפטון ופלוטו.
כאן תשעה
ובעצם כשאני חושבת על זה עכשיו אז האנתרופוסופים סופרים גם את הירח והשמש כפלנטה, ולא סופרים את 'ארץ', אורנוס, נפטון ופלוטו.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
כל שבע שנים
אני חושבת שאחד עשר כוכביא כולל גם את השמש, הירח, את נגה סופרים פעמיים, ועוד כוכב שבת כלשהו. (סתם השערה)
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
כל שבע שנים
לא סגרו בסוף על אחד-עשר כוכביא
אחד עשר כוכביא זה מהחלום של יוסף (שהכוכבים משתחווים לו).
הייתי פעם בליל סדר עם משפחה בולגרית, ובמקום לשיר "אחד עשר כוכביא, שנים עשר שבטיא" הם שרו "אחד עשר שבטי ישראל בלי יוסף, שנים עשר שבטי ישראל עם יוסף".
אחד עשר כוכביא זה מהחלום של יוסף (שהכוכבים משתחווים לו).
הייתי פעם בליל סדר עם משפחה בולגרית, ובמקום לשיר "אחד עשר כוכביא, שנים עשר שבטיא" הם שרו "אחד עשר שבטי ישראל בלי יוסף, שנים עשר שבטי ישראל עם יוסף".
כל שבע שנים
כל שבע שנים מתחלף כל החומר שבגוף ולא כל התאים - החומר שבונה את התאים- האטומים...מבנה התא נשאר ורק החומר מתחלף.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כל שבע שנים
וגם שמעתי פעם שאומרים שבזוגיות יש כל שבע שנים משבר גדול.
-
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
כל שבע שנים
שבעה צבעים בקשת
שישה- אדום כתום צהוב ירוק כחול סגול, כשאדום צהוב וכחול הם צבעי בסיס
וכתום ירוק וסגול משלימים.
אני חושבת שאחד עשר כוכביא כולל גם את השמש, הירח, את נגה סופרים פעמיים, ועוד כוכב שבת כלשהו. (סתם השערה)
מזלות מאזניים ושור מתחלקים יחד בוונוס, תאומים ובתולה חולקים במרקיורי.
שישה- אדום כתום צהוב ירוק כחול סגול, כשאדום צהוב וכחול הם צבעי בסיס
וכתום ירוק וסגול משלימים.
מזלות מאזניים ושור מתחלקים יחד בוונוס, תאומים ובתולה חולקים במרקיורי.
כל שבע שנים
אהבה טהורה :
לגבי צבעי הקשת: סופרים גם את האינדיגו שהוא בין כחול לסגול, וכך יש 7 צבעים.
גם לגבי זה יש לי ספקות כי אז אפשר לתת שם של צבע למה שבין הכתום והצהוב, הצהוב והירוק, וכו'... אבל אולי זה לא שרירותי, מדוע מדגישים את מה שבין הכחול והסגול, ומה שבין זוגות צבעים אחרים לא...
יש עוד 2 צבעים שאינם נראים בעין רגילה: אינפרא אדום (לפני האדום) ואולטרא סגול (אחרי הסגול)
לגבי צבעי הקשת: סופרים גם את האינדיגו שהוא בין כחול לסגול, וכך יש 7 צבעים.
גם לגבי זה יש לי ספקות כי אז אפשר לתת שם של צבע למה שבין הכתום והצהוב, הצהוב והירוק, וכו'... אבל אולי זה לא שרירותי, מדוע מדגישים את מה שבין הכחול והסגול, ומה שבין זוגות צבעים אחרים לא...
יש עוד 2 צבעים שאינם נראים בעין רגילה: אינפרא אדום (לפני האדום) ואולטרא סגול (אחרי הסגול)
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
כל שבע שנים
אולי הם מקבילים לשני כוכבי הלכת הנוספים שגילו בעת החדשה בנוסף ל-7 הישנים (כפי שדיברתם במעלה הדף)?
ואולי השניים האלה (שני הצבעים ושני הכוכבים) קשורים למרכזי אנרגיה שהם מעבר למרכזים המוכרים, אולי משהו רוחני יותר שלא היה ידוע לבני אדם בעבר ונפתח להם בתקופה שלנו?
(הרי כל מיני סודות פנימיים מתחילים להתגלות. גם בקבלה, וגם מכל מיני מקורות אחרים...)
אולי הם מקבילים לשני כוכבי הלכת הנוספים שגילו בעת החדשה בנוסף ל-7 הישנים (כפי שדיברתם במעלה הדף)?
ואולי השניים האלה (שני הצבעים ושני הכוכבים) קשורים למרכזי אנרגיה שהם מעבר למרכזים המוכרים, אולי משהו רוחני יותר שלא היה ידוע לבני אדם בעבר ונפתח להם בתקופה שלנו?
(הרי כל מיני סודות פנימיים מתחילים להתגלות. גם בקבלה, וגם מכל מיני מקורות אחרים...)
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
כל שבע שנים
ובכלל, איזה כיף לגלות דף שלא ידעתי על קיומו...