ירון ואפרת שגל

ירון_ואפרת_שגל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2004, 22:08
דף אישי: הדף האישי של ירון_ואפרת_שגל*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ירון_ואפרת_שגל* »

מתארגנת קבוצה להקמת שכונה קהילתית עם זיקה לטבע באזור השרון, 5 דקות מפרדס חנה.
אם אתם בעלי עיניין בחינוך, טיפול ורוח, או פשוט רוצים לנסות לחיות חיי קהילה אחרים, צרו איתנו קשר.
דיאנה - 6388261 04
ירון ואפרת - 8943528 09
אסנת - 8940433 09
ירון_ואפרת_שגל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2004, 22:08
דף אישי: הדף האישי של ירון_ואפרת_שגל*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ירון_ואפרת_שגל* »

מי שמתעניין, ורוצה לבוא ולשמוע עוד, לחוות קצת את המקום ולהכיר את האנשים, מוזמן להצטרף אלינו למפגש ביום שישי הקרוב אחר הצהרים בחריש.
צרו קשר ונסביר איך להגיע ומתי. נשמח לצמוח ולהתרחב עד שיוולד סוף סוף מקום שיהיה אפשר לגור בו קצת אחרת...
טלפונים ליצירת קשר למעלה.
שכנה_של_זורבה*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 00:34
דף אישי: הדף האישי של שכנה_של_זורבה*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי שכנה_של_זורבה* »

בוקר טוב
באיזה ישוב מדובר, האם מדובר בחריש?
אנחנו לא מכירים את חריש אבל חולמים על טבע.
בקנייה או בהשכרה.
יום טוב לכולם
החולמת*
הצטרפות: 16 דצמבר 2004, 14:36

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי החולמת* »

האם מדובר רק על משפחות,או שגם זוגות צעירים בלי ילדים(עדיין)?
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי אפרת* »

שלום לשכנה של זורבה ולחולמת ותודה שנכנסתן לדף הבית שלנו- אנחנו חדשים כאן אז אתן מקבלות הפנים שלנו...
מדובר בחריש, והרעיון הוא שכונה בטבע- ועדיין יש בחריש הרבה ממנו. אולי כדאי לנסוע לסיבוב היכרות ולחוש את המקום (לאו דוקא את השכונות הקיימות, אבל את הסביבה והטבע באזור). אנחנו שואפים להשיג מחירי קרקעות זולים (בפעם האחרונה, נמסר לנו באופן כלל לא פורמלי שמדובר בכעשרים אלף דולר לחצי דונם כולל פיתוח, ואל תקחו זאת כמידע עדכני או מוחלט, אבל בהחלט כשאיפה), ובניה ידידותית וזולה באופן מרוכז. ומי שלבו לדבר מוזמן- בלי קשר להרכבו המשפחתי. אתן מוזמנות מחר למפגש בחריש- אנחנו בטלפון 8943528- 09 לפרטים.
הרבה שמחה!
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

שלום אפרת וירון, אני ענת מפרדס חנה...
מצטערת שלא הגעתי לפגישה היום (מסיבת עייפות פרוזאית לחלוטין).
בכל מקרה, אדבר עם הארכיטקטית האקלימית בנושא, כפי שהבטחתי, ואעדכן אתכם.
בנתיים קיבלתי קצת פרטים על הדמוגרפיה של חריש.
יש לי עוד כמה רעיונות לחלוק איתכם. אתם מוזמנים לעדכן מה ואיך היה בפגישה, ולהודיע על הפגישה הבאה.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

הי אפרת וירון וברוכים הבאים {@
הרעיון נשמע מעניין ומושך, מצטרפת להזמנתה של ענת
אתם מוזמנים לעדכן מה ואיך היה בפגישה, ולהודיע על הפגישה הבאה
אשמח לעניין את זוגי ולשמוע עוד.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ענת_גביש* »

ברוכים הבאים {@
מאד הסתקרנתי לגבי מתכונים לפי האיורוודה . אין לי סיכוי להשתתף בקורס בגלל המרחק.
אם ייצא לך לשים כאן מתכונים ובכלל מידע זה יהיה נהדר.
אפרת*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי אפרת* »

אהלן ענת והפלונית האחרת וכל מי שתהה לגבי הפגישה בחריש.
האמת היא שהיתה פדיחה די גדולה, כיון שעורך הדין שמריץ את כל העניין ושהקים עבורנו את העמותה הודיע ברגע האחרון מאוד שהוא חולה ולא יגיע, ודיאנה שעומדת בראש העמותה ועומדת גם בקשר עם המועצה ובעלי התפקידים הרלוונטים השונים אחרה בשעה, כך ששניים מאיתנו ניסו קצת להסביר באופן מאוד לא מקצועי על הרעיון והביצוע המתוכננים, ואני לא יודעת עד כמה הדברים נראו רציניים למי שהגיע, וחבל, כי הכוונה היא כן בהחלט רצינית. אבל... היה בפגישה גם איש שיווק שגייס לפני 5 שנים 350 משפחות לפרוייקט דומה (קהילה אוטרקית ירוקה) בחריש, דבר שלא יצא לפועל בגלל שבמכרז של המנהל זכו גם קבלנים אחרים (שלא מימשו את זכיונם על הקרקעות, ואלה עדיין עומדות ריקות), והוא יעזור ויתרום מנסיונו. בשבוע-שבועיים הקרובים דיאנה תנסה להפגש עם אנשים במנהל, ואז נפגש שוב, ואני מקווה שהדברים יתחילו להתקדם. מה שבטוח זה שכדי להתחיל לעניין את המנהל או גופים אחרים, אנחנו צריכים להראות מספרים קצת יותר משמעותיים מעשרים המשפחות שאולי יש כרגע. לצורך כך החלטנו שהמעוניינים יפקידו 150 שקלים לחשבון העמותה (שעורך הדין יוסי נורמן אחראי עליו), כדי להראות רצינות בהתעניינות לפחות. זה לא סכום גדול מדי "לסכן" במידה והדברים לא מתפתחים לכוון שנראה לנו. אז אם הייתם רוצים לנסות לתת לזה הזדמנות להתרחש, ואולי לפתור לרבים מאיתנו את בעיית האיפה -לגור- שגם- טבע- וגם- קהילה- וגם- לא- בקצה- אולי שווה להשקיע את הסכום. והזמן והתפילות. וגם לעשות סיבוב בחריש ולרחרח קצת את המקום.
אנחנו בטלפון, לכל שאלה, בהרבה שמחה! 8943528-09.
ענת_שן_לוי*

ירון ואפרת שגל

נראה לי שבחורף יום שישי אחה"צ לא זמן טוב לאופרטיביות...
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

אפרת!
ברכות על הדף.
אני שמחה שבסוף התפנקנו ונשארנו מתחת לשמיכת הפוך. קר מדי בחוץ.
נדבר ונפגש מתישהו ונראה מה הלאה.
שבוע טוב לכם, ואת מוזמנת ל מפגשים באזור חיפה . לפרטים נוספים- יש לך את הטלפון שלי:-]
אפרת*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי אפרת* »

בענייני הבישול.
אנחנו (ירון ואני, כחלק מקהילה קטנה בארץ וגדולה בעולם), מתרגלים בהקתי- יוגה - יוגה של מסירות ואהבה. חלק חשוב בתרגול הזה הנו המזון, כ-intake גדול שלנו מהעולם. למזונות שונים יש השפעה על איברים שונים בגוף- כמו שג'ינג'ר משפיע על הריאות והקיבה, כמו שעלים ירוקים על הכבד וכיו'ב, כך יש גם מזונות אשר משפיעים על התודעה. כאשר עושים עבודה רוחנית, כמו תרגול יוגה (לא רק האסנות הפיזיות), יש נסיון להשקיט את התודעה, למקד אותה, לנקות קצת את רעשי הרקע. מזונות כמו שום ובצל (ואין כאן קשר לתועלתם הרפואית), יוצרים סטימולציה חזקה מדי על ה-mind, ולכן בתזונה הזאת אנחנו נמנעים מהם. התזונה הוודית הנה צמחונית לחלוטין- ללא בשר, עוף, דגים וביצים. לכל אלה, מעבר להשפעה הקרמתית של אכילתם (אשר כרוכה באלימות) יש גם השפעה תודעתית שלא הולכת יד ביד עם סוג התרגול הזה. לכן המתכונים הם ללא כל המרכיבים הללו ואחרים נוספים. גם לאופן הכנת המזון ניתנת חשיבות רבה- לתודעה בה הוא הוכן יש השפעה גדולה על מי שטועם ממנו (אם מבשלים בכעס- האנרגיה של הכעס משפיעה על המזון, ואם מבשלים באהבה, מי שאוכל ממנו יקבל איתו גם את האהבה הזו...). יש גם חשיבות לנקיון - הפיזי והמחשבתי. נשמע מורכב, אבל חדוות הבישול רק התעצמה אצלנו כשהתחלנו לחיות תוך תרגול היוגה הזה. אה, שכחתי לציין שאנחנו גם לא טועמים את המזון תוך כדי הבישול- כדי לשמור על נקיונו האנרגטי, ורק אחרי שאנחנו עורכים תפילה מסויימת, אנחנו נהנים ממנו- וזו תמיד הפתעה.
יש ספר נפלא בעברית על התרגול הזה והתזונה הזאת, עם מתכונים מצויינים - "הטעם שבצמחונות"- אפשר לקנות אותו דרכנו ב-25 שקלים.
מתכון...
מרק דאל (דאל זו כל קטניה קלופה וחצויה)
המרק הזה הוא במקורו למאש צהוב (אפשר להשיג בחנויות הודיות או כאלה שמוכרות קטניות במשקל), אבל אפשר גם עם עדשים אדומות וזה יוצא מצויין.
הדאל הצהוב מכיל הרבה חלבון וקל יחסית לעיכול- גם בהנקה.

כוס דאל צהוב
1300 מ"ל מים
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/4 כפית כורכום
כפית מלח

צ'ונס (שזה מסלה של תבלינים שמוסיפים אחר כך למרק): 2 כפיות גהי או שמן צמחי אחר
2 כפיות גרגרי חרדל
1/3 כפית זרעי כמון
כפית צ'ילי ירוק קצוץ (הריוניות ומניקות- עדיף להמנע ממנו, אז אפשר לוותר)
1/4 כפית אספטידה (הינג- יש בחנויות הודיות. אפשר גם בלי אם אין)
2 עגבניות
חופן עלי כוסברה
20 גרם חמאה

שוטפים היטב את הדאל בקערה עם מים, עד שהמים יוצאים נקיים. מבשלים ברתיחה על אש קטנה, בסיר מכוסה, 25 דקות. מסירים מדי פעם את הקצף שנוצר.
אחרי 15 דקות בישול- מוסיפים ג'ינג'ר, כורכום ומלח. ממשיכים לבשל.
חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
עושים צ'ונס- שמים 2 כפיות גהי במחבת, מוסיפים את גרגרי החרדל. זהירות- הם קופצים- הכינו מכסה!
כשהם מאפירים מוסיפים זרעי כמון, צ'ילי ואספטידה. מערבבים דקה ומוסיפים עגבניות. מערבבים 5 דגות נוספות ומוסיפים 2/3 מהכוסברה הקצוצה. מערבבים 3 דקות ומכבים.
מוסיפים הכל לדאל שהתפרק אחרי 25 דקות, מוסיפים גם חמאה, ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת הכוסברה ומכבים.
בהנאה!
ענת_שן_לוי*

ירון ואפרת שגל

שאנחנו גם לא טועמים את המזון תוך כדי הבישול- כדי לשמור על נקיונו האנרגטי, ורק אחרי שאנחנו עורכים תפילה מסויימת, אנחנו נהנים ממנו- וזו תמיד הפתעה.
מגניב!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אז אתם נמנעעים לחלוטין משום? זה צמח מרפא אדיר!
לוטם מרווני
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ורד_לב* »

היי אפרת, נפגשנו ביום ו' במפגש.
אני חושבת שהרעיון עבר בסדר גמור בסה"כ, הרי זה כ"כ בשלבים ראשונים.
לנו זה לא מתאים באופן אישי, כי אלו שטחים קטנים מדיי (התפנקנו עם 3 דונם, כך ש- 1/2 יהיה לנו ממש קטן), אבל זה בהחלט הניע בחבורה עמה הייתי את העניין. אין לך מה להצטער על ששניים מאיתנו ניסו קצת להסביר באופן מאוד לא מקצועי על הרעיון והביצוע המתוכננים
חוצמזה שסתיה ממש עשתה עליי רושם חזק ביותר. יש לה מבט מדהים ואנרגיה מאד מיוחדת סביבה.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ורד_לב* »

אתם מאד מוזמנים לבקר.
אנחנו גם מבקרים קבוע ב בית פתוח בגן שומרון אולי יעניין אתכם...
יעל_ג*
הצטרפות: 16 ינואר 2002, 14:55
דף אישי: הדף האישי של יעל_ג*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי יעל_ג* »

אפרת, אני מרשה לעצמי להיות חוצפנית ולשאול (את כמובן יכולה לא לענות) - האם את במקרה אותה אפרת שאני חושבת שאת? אני אחות של תמי מחיפה - זוכרת? גרת בטבעון והייתם באוסטרליה...
שכנה_של_זורבה*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 00:34
דף אישי: הדף האישי של שכנה_של_זורבה*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי שכנה_של_זורבה* »

מתי יהיה מפגש נוסף
וסליחה על הבורות איפה נמצאת חריש. (לפי המחיר נשמע זול מדי, ישר עולים סימני שאלה-קרוב לשטחים?)
אישי היקר מתרגל שנים יוגה, (שיבננדה)
אנחנו מחפשים מקום לגור, מקום לחיות, מקום לשכנים עם לב, מקום לאהוב.
קצת לא מצליחים להתניע את נושא המגורים, אולי לא בשלים........, אולי לא נדלקנו, אולי הכל מעל הפופיק שלנו.
אשמח לשמוע על התפתחויות ופגישות נוספות.
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי אלה* »

זה בהחלט קרוב לשטחים , אבל זה בתחום הקו הירוק .
חריש היא מקרה עצוב של תכנון גרנדיוזי ולקוי ואפשר להוסיף הזוי של אריאל שרון מתקופת היותו שר הבינוי .
חריש הוקמה כהאחזות התכנון היה להקים קיבוץ , משנכשלו תכניות אלו הצטרפה חריש לתכנון ייהוד ואדי ערה . כלומר כבוש ואדי ערה על ידי היהודים על פסגת ההרים ,
התכנון נכון להיום נכשל ,חריש נשארה עיר רפאים ותושביה כיום הם בעקר אנשים מרומים שהובטח להם הכל וקבלו כלום.

לזכות האזור אני יכולה לומר שהוא בהחלט ממוקם באזור מקסים גבוה מספיק בכדי להנות מנוף ומזג אויר נעים ,וכל זה יחסית במרכז .
''בעלה''*
הצטרפות: 29 דצמבר 2004, 17:44

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי ''בעלה''* »

שלום ירון ואפרת שגל?????????
אני מהקוראים באתר , אך בדרך כלל לא כותב.
במהלך החיפוש השבועי שלי פתאום קפץ לי השם שלכם.(ומאוד ריגש אותי)
אני מכונה "בעלי" באתר,כך אורית מכנה אותי שם בדף המשך חיינו באפריקה.
חשבתי שאתם "שם" אך מסתבר שאנחנו "שם ואתם "פה" אז ברוך שובכם.
אפרת את יכולה לכתוב לי לכתובת [email protected] ונקשקש .
אייל (בעלה של אורית אוקו ערוסי)
פלוני_אלמונית*

ירון ואפרת שגל

הי חבריא, אין לי שמץ מי אתם ולמה אתם וכו, אבל אני כן יודעת מי אני.אני או אנחנו, זוג מאזור עמק חפר, שדלוקים בטירוף על איזור חריש.מיקום יפיפה חבל על הזמן.אנחנו במגעים עם חברה שם לאפשרות של בניה או מגורים.לא חשוב כ"כ מי אתם,רק משמח אותנו שיש עוד אנשים שגילו את עיר הרפאים, שעתידה להיות קלאסה של חור!תעבירו ותספרו בכל הזדמנותעל חריש.
פלוני_אלמונית*

ירון ואפרת שגל

שלום לדלוקים מעמק חפר.איך מצטרפים לשיגעון,ספרו ספרו!אנחנו מחדרה, אשמח לדעת מכל מי שמוכן לנדב מידע."השואל"
פלוני_אלמונית*

ירון ואפרת שגל

גרתי בחריש 4 שנים ויש לי עדיין דירה מושכרת שם.
לדעתי, המקום היפה ביותר שיש בארץ אבל גם המבוזבז ביותר.
יש הכל (פיתוח, פילרים וקוי צנרת)אבל עוד אין כלום.
אם תתחיל שם בנייה העסק יתרומם לגבהים אדירים.
כדאי לבקר שם. הדיבורים בלי ביקור לא מחמיאים למקום וחבל (ליד שטחים וכו'.) יותר נוח להגיד צמוד לקיבוץ ברקאי ומענית.
תגלת_כהן*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2006, 13:38
דף אישי: הדף האישי של תגלת_כהן*

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי תגלת_כהן* »

שלום לכם. אם אתם עדיין מסתכלים מדי פעם על הדף האישי שלכם, אשמח לשמוע ממכם מה קורה איתכם היום, האם מצאתם את הכיוון אותו חיפשתם? אולי אוכל לעזור בעניין - לפחות לתת לכם אפשרות לחשוב עליה - מדבר יהודה, ים המלח - מקום שקט ושליו עם קהילה קטנה, שבונה את עצמה בימים אלה ואפילו קרוב לירושלים (עשרים דקות נסיעה). צרו אתי קשר בדף הבית שלי - אשמח לשמוע ממכם.
בהצלחה!!
פלוני_אלמונית*

ירון ואפרת שגל

שלום,
אני מחפשת בונה אתרים עבורי וראיתי שבנית אתר של אורי.
אשמח אם תיצור איתי קשר.
שמי ריקי רוזנטל.
מספר הטלפון: 039226070 או 0522941573
גלמונית*
הצטרפות: 05 אפריל 2010, 00:59

ירון ואפרת שגל

שליחה על ידי גלמונית* »

וואו. איזה דף היסטורי.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”