![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
אז ככה: יואבי שלי בן שלוש וארבעה חודשים והשנה החלטתי לא לשלוח אותו לגן (שנה שעברה הוא כן היה בגן – והיה לו שם כיף מאוד). אבל מאחר והשנה לא מצאתי גן שמגיע לרמתו של הגן הקודם ומאחר וגם ככה נשארתי עם הקטן בבית (היום בן שנה וחמש) ומאחר שאני קוראת בלילות יותר מידי את "באופן" – החלטתי (בצעד נועז ושובר כל מסגרת חברתית שיש סביבי) – שנישאר שלושתנו בבית!
היום – 4 חודשים אחרי אני יכולה לאמר שאני מאוד מרוצה מהבחירה שלי – אבל יש משהו שמפריע לי בהתנהלות של יואב כשאנחנו בבית. יש מעט מאוד דברים שמעניינים אותו לעשות בבית: 1. לשחק עם צי המכוניות שלו 2. לבנות בקוביות 3.לצפות ב- D.
![V V](./images/smilies/v.gif)
זהו! הוא אמנם מאוד יצירתי עם הקוביות והמכוניות אבל.......... ואני יודעת שמה שאני כותבת לא תואם את רוח האתר: אני מרגישה שהוא מפסיד המון!!!! צבעי ידיים, ומכחולים, ולגזור, ולהשחיל, ולהדביק, ולהמציא כל מיני דברים, ולבשל, ולרוץ בגשם, ולהכין חנוכיה מגבס/חימר/קלקר – משהו!!!!!!! זה פשוט לא מעניין אותו! מידי פעם הוא משתכנע (אני לא לוחצת בכלל) ומצייר ל- 3 דקות – וזהו! כמובן שאין מה לדבר על משחקי קופסא (חס וחלילה.....). אני אמתן את מה שאני כותבת בזה שאומר שכשהוא עם הקוביות/מכוניות שלו אז זה עולם מאוד עשיר. יש בו המון דמיון, ועם הקוביות הוא בונה דברים מרשימים והוא מאוד נהנה מהמשחק שלו.....אבל לפעמים נראה לי שהוא גם משתעמם בבית (ואז בד"כ מגיע הקטע של: "אמא אני רוצה לראות די.וי.די") – ואני חושבת לעצמי : יש כ"כ הרבה דברים מדהימים וכיפים שיכולנו לעשות עכשיו – חבל!
בכלליות הוא ילד מאוד שמח ומאושר ופעיל וסקרן – ואני באמת מנסה כל הזמן לאמר לעצמי לתת לו לבחור את התעסוקות שלו – אבל האמת – שזה עדיין מטריד אותי. אני נמצאת המון עם ילדים פחות או יותר בגיל שלו ואני "מתבאסת" קצת שיואבי לא מתעניין בעוד תחומים, אני חוששת שהוא מפסיד או משהו (אני בטח נשמעת נורא.....גם לעצמי זה לא נשמע טוב....) – אבל אני באמת מרשה לעצמי לכתוב כאן את רחשי ליבי:
"גם אני רוצה שיואבי יציר בצבעי ידיים ויתלכלך מצבע ויהיה גאה בעבודה שלו" (יואבי לוקח צבע בקצה האצבע עושה קו ומבקש לשטוף ידיים).
"גם אני רוצה שיואבי ייקח חלק במשחק עם ילדי השכונה שעשו כאילו הם מכינים משתה גדול וערכו "בכאילו" שולחן לתפארת ו"בישלו" " – (יואבי עובר על השולחן עם המכונית שלו ושוב עושה כאילו היא עשתה תאונה עם הצלחות........)
"אני רוצה לשחק איתו משחק הזיכרון" , "אני רוצה שיהיה אפשר בכלל למשוך אותו לשמוע הוראות של משחק חדש.... " – אין מצב! הוא פשוט לא מעוניין! ואני כמובן לא יכולה לכפות עליו להתעניין!!!
כשאני כותבת את השורות האלו אני ממש מרגישה את התסכול שלי...... הוא כן ילד שיודע להקשיב אבל יותר לדברים כמו: "אתה רואה את המערבל בטון? אתה רואה איך שהוא מסתובב? בפנים יש לו ....וכו' וכו'"
אבל כל דבר שהוא לא חוויתי בשבילו (מטוסים,חיות, לבנות מגדלים, טרקטור באתר בנייה) – פשוט לא מושך אותו....
אני מניחה שרוב התגובות שייכתבו כאן יהיו בסגנון של "אל תנסי להשליך עליו את הרצונות שלך" , ואני בהחלט מוכנה לקבל כל סוג של תגובה....אני מקווה שתצליחו להתחבר לתחושות שניסיתי להעביר כאן.
יעל
(ד"א – זו ללא ספק הדבר הכי ארוך שכתבתי באתר הזה.......בד"כ אני קוראת סמויה......
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)