טונוס גבוה אצל תינוק
טונוס גבוה אצל תינוק
הבן שלי בן 6 חודשים, מתקמר ומתפתל במתח שרירים מטורף, הוא בריא לגמרי, בריא++...בליעינהרע
מתנגד לכל צורת הרפיה- ערסול, מסז', ובאופן כללי יש תחושה של היפר פנימי.....
אני ממש מנסה לא להכנס למעגל טיפולי פיזיו' למיניהם,ורוצה מאד פשוט לסמוך על הגוף שלו,
אבל לא יודעת אם אני אכן עושה לו נזק נפשי- גופני לטווח הרחוק- כמו שחמותי מבטיחה....
בקיצור- תהיתי אם למישהי היה גם כזה ילד מתוק- ומתוח...
ומה אפשר לעשות כדי להקל על כולנו- בלי פולשנות ואסטרטגיות כוננות רפואית....
עצות????רעיונות????????????.תובנות????????
מתנגד לכל צורת הרפיה- ערסול, מסז', ובאופן כללי יש תחושה של היפר פנימי.....
אני ממש מנסה לא להכנס למעגל טיפולי פיזיו' למיניהם,ורוצה מאד פשוט לסמוך על הגוף שלו,
אבל לא יודעת אם אני אכן עושה לו נזק נפשי- גופני לטווח הרחוק- כמו שחמותי מבטיחה....
בקיצור- תהיתי אם למישהי היה גם כזה ילד מתוק- ומתוח...
ומה אפשר לעשות כדי להקל על כולנו- בלי פולשנות ואסטרטגיות כוננות רפואית....
עצות????רעיונות????????????.תובנות????????
טונוס גבוה אצל תינוק
_הבן שלי בן 6 חודשים, מתקמר ומתפתל במתח שרירים מטורף, הוא בריא לגמרי, בריא++...בליעינהרע
מתנגד לכל צורת הרפיה- ערסול, מסז', ובאופן כללי יש תחושה של היפר פנימי....._
מזכיר לי את הבן שלי. בתור תינוק הוא היה רפוי לעתים רחוקות אם בכלל. השרירים תמיד היו בפעולה. התקדמות מוטורית מהירה מאוד (גם אצלכם?).
היום הוא בן שנתיים וקצת.
לא "טיפלתי" בשום צורה. ניסיתי לעשות לו עיסויים, לבד בבית עם הספר "ידיים אוהבות", אבל זה לא הלך כי הוא פשוט לא היה רפוי לשנייה. בדיעבד אני מצטערת שלא הלכתי איתו לקורס עיסוי תינוקות, ששם ממש מלמדים אותו ואותך איך להגיע להרפיית שרירים, או למשהו אחר כמו בייבי-יוגה למשל.
אני חושבת שיש לכך איזה שהוא קשר לעובדה שהיום הייתי מגדירה אותו כהיפראקטיבי (לא הלכנו לשום אבחון מקצועי, זו הגדרה שלי) (אם כי זה קצת התאזן בזכות %F1%E5%EB%F8[/u]%E5%E4%E9%F4%F8%E0%F7%E8%E9%E1%E9%E5%FA)]שינויים בתזונה -- איזה מין קשר? אין לי מושג. לאו דווקא קשר סיבתי ישיר...
מתנגד לכל צורת הרפיה- ערסול, מסז', ובאופן כללי יש תחושה של היפר פנימי....._
מזכיר לי את הבן שלי. בתור תינוק הוא היה רפוי לעתים רחוקות אם בכלל. השרירים תמיד היו בפעולה. התקדמות מוטורית מהירה מאוד (גם אצלכם?).
היום הוא בן שנתיים וקצת.
לא "טיפלתי" בשום צורה. ניסיתי לעשות לו עיסויים, לבד בבית עם הספר "ידיים אוהבות", אבל זה לא הלך כי הוא פשוט לא היה רפוי לשנייה. בדיעבד אני מצטערת שלא הלכתי איתו לקורס עיסוי תינוקות, ששם ממש מלמדים אותו ואותך איך להגיע להרפיית שרירים, או למשהו אחר כמו בייבי-יוגה למשל.
אני חושבת שיש לכך איזה שהוא קשר לעובדה שהיום הייתי מגדירה אותו כהיפראקטיבי (לא הלכנו לשום אבחון מקצועי, זו הגדרה שלי) (אם כי זה קצת התאזן בזכות %F1%E5%EB%F8[/u]%E5%E4%E9%F4%F8%E0%F7%E8%E9%E1%E9%E5%FA)]שינויים בתזונה -- איזה מין קשר? אין לי מושג. לאו דווקא קשר סיבתי ישיר...
טונוס גבוה אצל תינוק
נזק נפשי- גופני לטווח הרחוק -- ממש לא נראה לי.
טונוס גבוה אצל תינוק
בכורי נולד עם טונוס זהה.
ניתן ללמד להרפות עם כמה תרגילים פשוטים
שלימדה אותנו פיזיוטרפיסטית לגיל הרך.
היא גם עושה ביקורי בית באיזור השרון הצפוני.
בהצלחה
ניתן ללמד להרפות עם כמה תרגילים פשוטים
שלימדה אותנו פיזיוטרפיסטית לגיל הרך.
היא גם עושה ביקורי בית באיזור השרון הצפוני.
בהצלחה
טונוס גבוה אצל תינוק
אנחנו עשינו את זה תוך כדי משחק בלי כל פולשנות
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
טונוס גבוה אצל תינוק
אולי כן שווה לנסות שיטת טיפול כלשהי לא חייב פיזיוטרפיה. אולי אפילו שחית פעוטות עשויה לעזור... לא יודעת. הכרתי מישהי לשבן שלה היו בעיות שונות שקשורות לטונוס, כשהוא היה על הבטן למשל הוא היה עולה עם העורף מאוד מאוד גבוה ונתקע עם ידיים למעלה כמו אוירון וממש לא יכול לרדת מזה, כולו מתוח. היא עשתה לו בבית תרגילי פיזיוטרפיה שונים כי מתנוחה כזו הוא מאוד התקשה להתקדם לזחילה וממש התחיל להתעקב של לדבר על התסכול שלו. חלק ממה שהיא עשתה היה כן לערסל אותו במנשא וכמה שיותר. גם עסויים טיפוליים היו חלק מהטיפול, היא למדה מה צריך לעשות כדי לגרות את השרירים הנגדיים וללמד אותו להרפות, בהתחלה הם היו מתאמצים על חמש דקות עיסוי לפני אמבטיה בערב אבל בסוף הגיעו לזמן ממש ארוך בהנאה. שוב, אין לי מושג אם זו אותה הבעיה, אבל למה לא ללכת ליעוץ עם איש מקצוע? יש אנשי מקצוע טובים ומטיבים. לא חבל?
(אגב, אצלנו נרשמו קוצים בטוסיק, תינוקת עם תיסכול עמוק כי היא לא מתקדמת לפי הצפיות הפנימיות שלה, מה שעבד לנו היה בייביוגה, היה כייף, גם לכם יכול להיות כייף בדרך הטיפול שתתאים לכם).
(אגב, אצלנו נרשמו קוצים בטוסיק, תינוקת עם תיסכול עמוק כי היא לא מתקדמת לפי הצפיות הפנימיות שלה, מה שעבד לנו היה בייביוגה, היה כייף, גם לכם יכול להיות כייף בדרך הטיפול שתתאים לכם).
-
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
טונוס גבוה אצל תינוק
שיואו אני כרגע חוזרת מרופאת התפתחות, הבת שלי היום בת שישה חודשים בידיוק,
הייתה לי הרגשה שיש לה טונוס שרירים גבוה כשהיא נולדה, הרופאה בדקה ואמרה
שבחלק העליון הכל כבר רגיל ובתחתון עדיין גבוה, היא נתנה הפניה, בעלי הסתכל עלי ואמר: את תטפלי בה בעצמך נכון? והרופאה אמרה שמה שעשיתי כנראה עזר ואפשר להמשיך עם זה.
אז מה עשיתי? עשיתי לה הרבה מסאז'ים, ממש לשתי לה את כל הגוף, גילגלתי אותה, אחזתי בידיים ועזרתי לה להתרומם לעמידה [היא נורא מתלהבת מזה, למרות שכולם אומרים שהיא קטנה מידי] תפסתי אותה מהרגליים הפכתי ונדנדתי קלות [היא משוגעת על זה] רגל אל כתף נגדית, הצלבת ידיים, מתיחות ידיים למעלה לצדדים למטה, עם האצבעות כמו טיפות גשם על כל הגוף כולל ראש, שפשופים בגב,ערסול חזק לתוכי ושחרור, בקיצור כל סוג של מגע והילדה אוהבת את זה מאוד, מעניין שבדרך מאוד דומה הצלחתי לשחרר את הבן כשהיה תינוק מרגישות יתר קיצונית, אותו רק מיסאז'תי ולשתי כל יום אפילו באוזניים, הוא היה רגיש לאור, צליל, מגע, ריח, מבטים והיום הוא משוחרר.
תראי אני לא רופאה ואת הכל עשיתי על דעת עצמי מתוך תחושה פנימית שלזה היא זקוקה, הרגשתי את המתח העצום בגוף שלה ופשוט ניסיתי לנקז אותו החוצה בכל דרך שהרגישה לי, אני הרגשתי שדברים עוזרים כשבסוף המשחק היא הייתה רכה ומחוייכת לכמה זמן ועכשיו הרופאה אמרה שהחלק העליון כבר לגמרי סטנדרטי.
הייתה לי הרגשה שיש לה טונוס שרירים גבוה כשהיא נולדה, הרופאה בדקה ואמרה
שבחלק העליון הכל כבר רגיל ובתחתון עדיין גבוה, היא נתנה הפניה, בעלי הסתכל עלי ואמר: את תטפלי בה בעצמך נכון? והרופאה אמרה שמה שעשיתי כנראה עזר ואפשר להמשיך עם זה.
אז מה עשיתי? עשיתי לה הרבה מסאז'ים, ממש לשתי לה את כל הגוף, גילגלתי אותה, אחזתי בידיים ועזרתי לה להתרומם לעמידה [היא נורא מתלהבת מזה, למרות שכולם אומרים שהיא קטנה מידי] תפסתי אותה מהרגליים הפכתי ונדנדתי קלות [היא משוגעת על זה] רגל אל כתף נגדית, הצלבת ידיים, מתיחות ידיים למעלה לצדדים למטה, עם האצבעות כמו טיפות גשם על כל הגוף כולל ראש, שפשופים בגב,ערסול חזק לתוכי ושחרור, בקיצור כל סוג של מגע והילדה אוהבת את זה מאוד, מעניין שבדרך מאוד דומה הצלחתי לשחרר את הבן כשהיה תינוק מרגישות יתר קיצונית, אותו רק מיסאז'תי ולשתי כל יום אפילו באוזניים, הוא היה רגיש לאור, צליל, מגע, ריח, מבטים והיום הוא משוחרר.
תראי אני לא רופאה ואת הכל עשיתי על דעת עצמי מתוך תחושה פנימית שלזה היא זקוקה, הרגשתי את המתח העצום בגוף שלה ופשוט ניסיתי לנקז אותו החוצה בכל דרך שהרגישה לי, אני הרגשתי שדברים עוזרים כשבסוף המשחק היא הייתה רכה ומחוייכת לכמה זמן ועכשיו הרופאה אמרה שהחלק העליון כבר לגמרי סטנדרטי.
-
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
טונוס גבוה אצל תינוק
התקדמות מוטורית מהירה מאוד (גם אצלכם?).
כן
כן
טונוס גבוה אצל תינוק
וואו, תודה על התגובות המהירות......
הוא ישן אז יש לי זמן לפרט קצת....- הוא גדול ומפותח, וחזק מאד....כשהוא שוכב על הגב הוא עושה "גשר" כאילו נשען רק על הראש והרגלים- וככה הוא זוחל- כמו דולפין.....(הפוך...)
הוא ממש לא אוהב עירסולים- אלא מגע חזק יותר-
אהבה טהורה -זה נשמע לי ממש הכיוון שיכול לעזור- הרבה מ ג ע , רק השאלה אם מגע חזק כמו להפוך אותו ולהשתולל- האם זה מנקז אנרגיה- או מלמד אותו להחזיק ולכווץ עוד יותר??
אנוניאמא- זה האמת מה שמדאיג אותי- ההיפר אקטיביות, אני תוהה אם אני לא אתחרט בגיל שנתיים.....
ילדת טבע- אני מאד נרתעת מלתייג אותו בכל שם שהוא- מאז שהרופאת התפתחות אמרה שזה היפר טונוס- זו הפכה להיות אחת המילים הנפוצות סביבי... לא אתפלא אם זה יהיה המילה הראשונה שלו, ולאנשי מקצוע יש כלים, אבל בעיקר מרשמים לתיוגים, אני מנסה משהו ביתי יותר, מה גם שאין לי ספק שזה גם נפשי- ואני רוצה מאד לעבוד על זה אמא-ילד ולא אמא- פיזיו', מסז'יסטית,רופאת התפתחות-ילד....
אולי זה נשמע עקשנות טפשית- אבל לגבי זה מהותי לשמור על האינטי מיות גם כאן....
נראה לי שעצות "עשה זאת בעצמך ממש יכולות לעזור לי.....
אה, וגם- הוא מאד אוהב להיות עם ראש הפוך- כאילו למתוח ת'צוואר- זו התנוחה האופיינית לו....
מישו התעורר-(כמובן עם התמתחות של התעוררות, והראש נשאר תקועע....)
הוא ישן אז יש לי זמן לפרט קצת....- הוא גדול ומפותח, וחזק מאד....כשהוא שוכב על הגב הוא עושה "גשר" כאילו נשען רק על הראש והרגלים- וככה הוא זוחל- כמו דולפין.....(הפוך...)
הוא ממש לא אוהב עירסולים- אלא מגע חזק יותר-
אהבה טהורה -זה נשמע לי ממש הכיוון שיכול לעזור- הרבה מ ג ע , רק השאלה אם מגע חזק כמו להפוך אותו ולהשתולל- האם זה מנקז אנרגיה- או מלמד אותו להחזיק ולכווץ עוד יותר??
אנוניאמא- זה האמת מה שמדאיג אותי- ההיפר אקטיביות, אני תוהה אם אני לא אתחרט בגיל שנתיים.....
ילדת טבע- אני מאד נרתעת מלתייג אותו בכל שם שהוא- מאז שהרופאת התפתחות אמרה שזה היפר טונוס- זו הפכה להיות אחת המילים הנפוצות סביבי... לא אתפלא אם זה יהיה המילה הראשונה שלו, ולאנשי מקצוע יש כלים, אבל בעיקר מרשמים לתיוגים, אני מנסה משהו ביתי יותר, מה גם שאין לי ספק שזה גם נפשי- ואני רוצה מאד לעבוד על זה אמא-ילד ולא אמא- פיזיו', מסז'יסטית,רופאת התפתחות-ילד....
אולי זה נשמע עקשנות טפשית- אבל לגבי זה מהותי לשמור על האינטי מיות גם כאן....
נראה לי שעצות "עשה זאת בעצמך ממש יכולות לעזור לי.....
אה, וגם- הוא מאד אוהב להיות עם ראש הפוך- כאילו למתוח ת'צוואר- זו התנוחה האופיינית לו....
מישו התעורר-(כמובן עם התמתחות של התעוררות, והראש נשאר תקועע....)
טונוס גבוה אצל תינוק
אומה לי - את זוכרת איזה סוג של תרגילים??? ובאיזה שלב ראית שיפור???
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
טונוס גבוה אצל תינוק
אפילו שחית פעוטות עשויה לעזור...
בהחלט.
בהחלט.
טונוס גבוה אצל תינוק
היו בסה"כ 5 תרגילים שעשיתי אותם תוך כדי משחק 5-7 פעמים ביום,
תוך כוונה ,וצחוקים ודיגדוגים והתכרבלויות.
אני זוכרת אותם.
התחלתי לראות שיפור אחרי שבוע.
עד היום יש לו קושי עם התערסלות,
זה התחיל לתת סימנים ביום יום בגיל 3 וחצי,
שמתי לב שלא קל לו ללמוד להתנדנד לבד
זה מצריך התערסלות כשהנדנדה מתדנדנת אחורה,
חזרנו ועשינו עוד כל מיני תרגילים שהמצאנו ,
מהר מאוד הוא למד להתגלגל קדימה- עם אחורה אנחנו עוד מתאמנים.
וגם להתנדנד לבד הוא למד די מהר.
גם שחיית פעוטות יכולה לעזור מאוד.
אצלי הבכור ממש לא ילד מים- לפחות לא היה בגיל צעיר.
היום בגיל 5 הוא סבבא.
אני מאוד סומכת על ההתפתחות של ילדיי בכל התחומים,
לעיתים אני מזהה שאני יכולה לעזור בלי להתערב,
ועדיין כל רגע הוא חדש ומביא איתו את ההבנות שלו.
בהצלחה.
אומה.
תוך כוונה ,וצחוקים ודיגדוגים והתכרבלויות.
אני זוכרת אותם.
התחלתי לראות שיפור אחרי שבוע.
עד היום יש לו קושי עם התערסלות,
זה התחיל לתת סימנים ביום יום בגיל 3 וחצי,
שמתי לב שלא קל לו ללמוד להתנדנד לבד
זה מצריך התערסלות כשהנדנדה מתדנדנת אחורה,
חזרנו ועשינו עוד כל מיני תרגילים שהמצאנו ,
מהר מאוד הוא למד להתגלגל קדימה- עם אחורה אנחנו עוד מתאמנים.
וגם להתנדנד לבד הוא למד די מהר.
גם שחיית פעוטות יכולה לעזור מאוד.
אצלי הבכור ממש לא ילד מים- לפחות לא היה בגיל צעיר.
היום בגיל 5 הוא סבבא.
אני מאוד סומכת על ההתפתחות של ילדיי בכל התחומים,
לעיתים אני מזהה שאני יכולה לעזור בלי להתערב,
ועדיין כל רגע הוא חדש ומביא איתו את ההבנות שלו.
בהצלחה.
אומה.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
טונוס גבוה אצל תינוק
האינקובטורית הבכורה היתה מותחת רגליים קדימה כמו פרימה בלרינה על במת הבולשוי, היתה זריזה מאוד בהתפתחות המוטורית וסירבה לעירסולים. גם היום יש בה המון מתח, אפילו כשהיא ישנה היא לא ממש נינוחה ולא נותנת לעצמה להרפות - אני רואה את זה ברור מאוד לעומת אחותה, שישנה כאילו העולם וכל צרותיו לא קיימים... הטונוס הגבוה התרפה בהדרגה, היו לנו כמה ביקורות אצל פיזיו' אבל רוב התהליך קרה די מאליו. "איך להרפות" היתה ותהיה השאלה הגדולה אצלה. היא טיפוס כזה, עם שפיצים. אני משתדלת לאוורר אותה כמה שיותר כי פעילות גופנית עושה לה טוב, ללכת איתה לבריכה לפחות פעם בשבוע, ולתת לה להתפרק בריקודים. היא לקחה בספריה ספר על יוגה ונשבתה לגמרי בקסמיה, אני צריכה למצוא לה מורה טובה ליוגה או אמנות לחימה.
טונוס גבוה אצל תינוק
פתאום זה נשמע הרבה יותר פשוט,
יש במתח הזה שלו אפילו משהו חינני- הרצון אצלו כלכך חזק, שפתאום אני מבינה את המקום שלי מולו,
סוג של ליווי, ושותפות,
נראה לי שהלחץ שלי מגיע הרבה מהתחזיות האפלות של חמותי, שבכל שיחה לא שוכחת לציין עוד דפקט עתידי כתוצאה מההזנחה הפושעת שלי...
יש במתח הזה שלו אפילו משהו חינני- הרצון אצלו כלכך חזק, שפתאום אני מבינה את המקום שלי מולו,
סוג של ליווי, ושותפות,
נראה לי שהלחץ שלי מגיע הרבה מהתחזיות האפלות של חמותי, שבכל שיחה לא שוכחת לציין עוד דפקט עתידי כתוצאה מההזנחה הפושעת שלי...
טונוס גבוה אצל תינוק
ניסינו שחיית תינוקות- כולם נראו כאילו הם חזרו לרחם- הוא נראה כאילו הוא בבנג'י במפלי הניאגרה.....
הוא היה מאושר- בעט והשפריץ על כולם, נחנק ממים,בסוף המורה ניסה להרגיע אותו, וכשזה לא עבד הוא אמר שלפחות אחרי שעה במים הוא ישן כל היום, איזה ישן- הוא היה בהילוך חמישי עד חצות.....
אז הפסקנו ללכת, כי נראה לי שזה ריגוש עצבני בשבילו,(ובשביל המורה...)
הוא היה מאושר- בעט והשפריץ על כולם, נחנק ממים,בסוף המורה ניסה להרגיע אותו, וכשזה לא עבד הוא אמר שלפחות אחרי שעה במים הוא ישן כל היום, איזה ישן- הוא היה בהילוך חמישי עד חצות.....
אז הפסקנו ללכת, כי נראה לי שזה ריגוש עצבני בשבילו,(ובשביל המורה...)
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
טונוס גבוה אצל תינוק
אחותי, מדובר על שחייה יותר טיפולית.
אני לא יודעת באיזו שיטה היית, אבל אני לא מדברת על "קווה קווה קווה קווה קווה צפרדע ירוקה." (רק מבהירה, גם עבור אחרות)
לא רוצה להדאיג, אבל הכל תלוי במידת ההיפרטונוס וממה הוא נובע.
בעקרון זו לא בעיה שרירית אלא בעיה במח שגורמת לשחרור חומרים שמכווצים את השרירים, או לאי שליטה של המח בכיווץ. ברב המקרים זו לא היפרטוניה אלא מתח יתר שמסתדר לבד עם התפתחות הבידוד של המוח (מיילין)
להיפרטוניה יכולות להיות השלכות ארוכות טווח וגם לא הפיכות.
עכשיו, אני ממש לא אומרת שזה המצב, כי לא ראיתי אותו אף פעם (ואני גם לא מוסמכת לאבחן) אבל אם החוש האמהי שלך הביא אותך לפה לשאול, אז אולי שווה לבדוק.
אני לא יודעת באיזו שיטה היית, אבל אני לא מדברת על "קווה קווה קווה קווה קווה צפרדע ירוקה." (רק מבהירה, גם עבור אחרות)
לא רוצה להדאיג, אבל הכל תלוי במידת ההיפרטונוס וממה הוא נובע.
בעקרון זו לא בעיה שרירית אלא בעיה במח שגורמת לשחרור חומרים שמכווצים את השרירים, או לאי שליטה של המח בכיווץ. ברב המקרים זו לא היפרטוניה אלא מתח יתר שמסתדר לבד עם התפתחות הבידוד של המוח (מיילין)
להיפרטוניה יכולות להיות השלכות ארוכות טווח וגם לא הפיכות.
עכשיו, אני ממש לא אומרת שזה המצב, כי לא ראיתי אותו אף פעם (ואני גם לא מוסמכת לאבחן) אבל אם החוש האמהי שלך הביא אותך לפה לשאול, אז אולי שווה לבדוק.
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
טונוס גבוה אצל תינוק
גם אצלנו יש אחד עם טונוס מוגבר. הוא כבר כמעט בן 6 (שנים כמובן...). כיוון שעבדתי בהתפתחות הילד היה לי דווקא חשוב שתראה אותו פיזיותרפיסטית. היתה אצלו גם אסימטריה (התהפך לכיוון אחד וכו') . בסך הכל היינו אצלה פעמיים שלוש, שבהם ניתנו תרגילים והדרכה הביתה והמשך מעקב.
תזכרי תמיד שאפשר לפנות לגורם המקצועי, לשמוע את דעתו ולהחליט שלא מתאים לך. לא חייבים שום דבר לאף אחד רק לעצמך ולבנך.
אותי עניין מאד לקרוא כאן תיאורים של איך רואים את הטונוס כיום או תופעות נלוות לטונוס. אצלנו בשלב מסויים הטונוס בגוף התבטא יותר בפה והיה מין גמגום שגם הוא, נעלם כלא היה. אבל יש כל מיני עניינים גם רגשיים, גם רגישות תחושתית ושמיעתית, גם מנעד של תגובות רגשיות יותר מוקצנות מאחרים: צחוק חזק, בכי חזק, כעס עוצמתי וכו'. מניחה שאם הוא היה במסגרת היה אולי מאובחן כהיפר ונדרש לקבל טיפול...
בכל אופן, המליצו לך לפנני על דברים שנשמעים טובים, בהצלחה !
תזכרי תמיד שאפשר לפנות לגורם המקצועי, לשמוע את דעתו ולהחליט שלא מתאים לך. לא חייבים שום דבר לאף אחד רק לעצמך ולבנך.
אותי עניין מאד לקרוא כאן תיאורים של איך רואים את הטונוס כיום או תופעות נלוות לטונוס. אצלנו בשלב מסויים הטונוס בגוף התבטא יותר בפה והיה מין גמגום שגם הוא, נעלם כלא היה. אבל יש כל מיני עניינים גם רגשיים, גם רגישות תחושתית ושמיעתית, גם מנעד של תגובות רגשיות יותר מוקצנות מאחרים: צחוק חזק, בכי חזק, כעס עוצמתי וכו'. מניחה שאם הוא היה במסגרת היה אולי מאובחן כהיפר ונדרש לקבל טיפול...
בכל אופן, המליצו לך לפנני על דברים שנשמעים טובים, בהצלחה !
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
טונוס גבוה אצל תינוק
בחוגי "צעד ראשון" עושים המון דברים בסגנון של מה שאהבה טהורה תיארה
אפשר ללמוד שם וליישם באופן קבוע בבית.
גם כיף וגם אפקטיבי.
גם שיעור פרטי יכול להיות נחמד.
אם תרצי, אפשר לברר על חוג או מדריכה מומלצת באיזור מגורייך.
אפשר ללמוד שם וליישם באופן קבוע בבית.
גם כיף וגם אפקטיבי.
גם שיעור פרטי יכול להיות נחמד.
אם תרצי, אפשר לברר על חוג או מדריכה מומלצת באיזור מגורייך.
טונוס גבוה אצל תינוק
ניצן- מלחיץ, אבל גם מרגיע, לא יודעת למה, זה נראה כמו משהו של השרירים- רצוני ביותר, הוא ממש נהנה להיות עם הראש הפוך, ולזחול על הגב, כשהוא היה קטן הוא לא הצליח לשחרר את הראש, אבל עכשיו אם הוא רוצה הוא מצליח, זה יותר כאילו התנוחה המועדפת עליו- עדיין נשמע כמו מוח??? אני ממש אשמח לפירטו, אני מתחילה לקבל איזו תמונת מצב...
חוט השני - איפה את מקיימת את החוגים?? כמה תינוקות יש שם? זה יכול להיות לנו טוב- מסגרת כזו, כי אני שמה לב שלא תמיד אני מצליחה ממש למסז' אותו לאורך זמן..
רסיסים- הוא באמת צוחק-בוכה די חזק, אבל דווקא אין לו רגישות תחושתית, הוא זוחל על הגב וכשהוא יורד מהמזרן לרצפה(על הראש)I, זה לא מזיז לו... ההיפך- הוא אולי טיפה כהה , בריון כזה...
מלחיץ אותי כשאומרים לי מה האינסטינקט האימהי שלך אומר- הוא אומר- תשחררי, תעזבי תסמכי על הגוף שלו, ובו זמנית הוא אומר- נו, טפלי בו כבר, קחי אותו למומחה שיתקן ויקל עליו.....
שמתי לב שהאזור המתוח אצלו (עורף, כתפיים, גב)- הוא צפוף ומכווץ גם אצלי....-מאז שהוא נולד. מעניין.
חוט השני - איפה את מקיימת את החוגים?? כמה תינוקות יש שם? זה יכול להיות לנו טוב- מסגרת כזו, כי אני שמה לב שלא תמיד אני מצליחה ממש למסז' אותו לאורך זמן..
רסיסים- הוא באמת צוחק-בוכה די חזק, אבל דווקא אין לו רגישות תחושתית, הוא זוחל על הגב וכשהוא יורד מהמזרן לרצפה(על הראש)I, זה לא מזיז לו... ההיפך- הוא אולי טיפה כהה , בריון כזה...
מלחיץ אותי כשאומרים לי מה האינסטינקט האימהי שלך אומר- הוא אומר- תשחררי, תעזבי תסמכי על הגוף שלו, ובו זמנית הוא אומר- נו, טפלי בו כבר, קחי אותו למומחה שיתקן ויקל עליו.....
שמתי לב שהאזור המתוח אצלו (עורף, כתפיים, גב)- הוא צפוף ומכווץ גם אצלי....-מאז שהוא נולד. מעניין.
-
טונוס גבוה אצל תינוק
אני לא מדריכה רק הלכתי עם הבת שלי לחוג במשך חצי שנה ומאוד השכלתי ונהנתי.
יש לי חברה שמעבירה חוגים אבל כרגע בחופשת לידה ובוודאי יכולה להמליץ.
את גרה באיזור המרכז?
יש לי חברה שמעבירה חוגים אבל כרגע בחופשת לידה ובוודאי יכולה להמליץ.
את גרה באיזור המרכז?
-
טונוס גבוה אצל תינוק
לא תמיד אני מצליחה ממש למסז' אותו לאורך זמן..
הרבה "תרגילים" ניתנים ליישום תוך כדי השגרה ולא באופן מיוחד "בשעת מסג'" מיועדת.
למשל סתם כשהוא יושב אליך או בזמן טיול במנשא אפשר ללוש אותו לעומק, ממש להרגיש את העצמות שלו.
או להמהמם לו אל תוך הכתפיים והצוואר בקול נמוך.
(אלו סתם דוגמאות, לא יודעת אם זה מה שצריך)
אולי כדאי לך לשאול גם את יהללוך מלאכים
הרבה "תרגילים" ניתנים ליישום תוך כדי השגרה ולא באופן מיוחד "בשעת מסג'" מיועדת.
למשל סתם כשהוא יושב אליך או בזמן טיול במנשא אפשר ללוש אותו לעומק, ממש להרגיש את העצמות שלו.
או להמהמם לו אל תוך הכתפיים והצוואר בקול נמוך.
(אלו סתם דוגמאות, לא יודעת אם זה מה שצריך)
אולי כדאי לך לשאול גם את יהללוך מלאכים
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טונוס גבוה אצל תינוק
האם יש תרופה לזה
טונוס גבוה אצל תינוק
התינוקת שלי בת שלושה חודשים ויש לי תחושה של חוסר שקט בגוף שלה - היא מרבה להימתח אחורה בעיקר כשאני מחזיקה אותה בתנוחה מאוזנת ומנסה לערסל אתה אל הגוף שלי - זה מאד מצער אותי כי אני מרגישה שלא נוח לה בידיים שלי וכתוצאה מזה אני הרבה שמה אותה במזרן פעילות או בטרמפולינה - היא מבסוטה שם ורגועה וצוחקת אבל הייתי רוצה להחזיק אותה יותר ושהיא תוכל להתרפק עלי כמו פעם... מישהי אמרה לי שזה עניין של גיל ואני צריכה לקבל את זה שהיא גדלה ומתעניינת בעוד דברים בעולם חוץ ממני ושהיא נמתחת אחורה מתוך עניין וסקרנות, אבל אני מרגישה שזה לא ממש תקין , היא עוד קטנה וזקוקה לחום אבל נראה לי שהיא מתקשה להרפות. אני חושבת שיש קשר לזה שיש לי זרימת חלב מאוד חזקה והיא התרגלה להרחיק את הראש. בגלל התופעה הזו של הימתחות אני כמעט לא מניקה אותה בישיבה אלא רק בשכיבה על הצד. רק לעיתים רחוקות כשהיא ממש רגועה היא מוכנה לינוק בישיבה - חסר לי הקשר עין איתה שלא קורה בהנקה בשכיבה - ואני לא יודעת אם זה לא מגביר את הבעיה במקום להתמודד איתה.. מהתחלה היא ישנה מאוד פרוסה לכל הצדדים רק על הגב ולא אהבה בכלל תנוחות עירסול במנשא אבל כן הייתה מתרפקת עליי ועכשיו כמעט לא עושה את זה - לא מניחה ראש על הכתף , לא מניחה ראש כששמים אותה לשכב על הבטן . אני מברכת על זה שאין לי בעיה באספקת החלב אבל מצער אותי שההנקה גורמת לה להיות מותקפת - היא ממהרת לבלוע כדי להספיק או מרחיקה את הראש ונראה לי שזה משפיעה על כל החוויה שלה. ניסיתי לרוקן אבל זה לא עוזר כי ברגע שהרפלקס של השיחרור עובד זה יוצא בזרם חזק גם אם לפרק זמן קצר. הייתי רוצה לקבל עצות לאיך לשלוט בזרם מהיר ואיך להרגיע תינוק קצת מתוח. תודה.
-
טונוס גבוה אצל תינוק
לוליז, ממליצה לך על קרניוסקראל ואוסתיאופתיה.
-
טונוס גבוה אצל תינוק
שלום לכולם,
בתי בת 9 חוד׳ עם טונוס גבוהה , היא במעקב בהתפתחות הילד אני מרגישה שזה ממש לא מספיק, פעם בחודש מפגש של 20 דקות עם הפיזוטרפיסטית, נראה לי שאבחר בשחייה בבריכה איתה, חושבת שזה יעזור, היא כבר מנסה לעמוד אבל כפות הרגליים דלה או מכופפות פנימה או במצב של פוינט, אני מנסה ליידר לה את כף הרגל כשהיא מנסה לעמוד, בקיצור נראה לי שאני ריכה לקחת את הטיפול בה צעד אחד קדימה ומאוד מאמינה שזה יעזור.
היא ישנה טוב בלילה ומאז שנולדה יד לה שעות מסודרות, אולי אצלה הבעיה פחות חמורה... בינואר יד לנו מפגש עם הרופא באיכילוב ....
לילה טוב לכולם
בתי בת 9 חוד׳ עם טונוס גבוהה , היא במעקב בהתפתחות הילד אני מרגישה שזה ממש לא מספיק, פעם בחודש מפגש של 20 דקות עם הפיזוטרפיסטית, נראה לי שאבחר בשחייה בבריכה איתה, חושבת שזה יעזור, היא כבר מנסה לעמוד אבל כפות הרגליים דלה או מכופפות פנימה או במצב של פוינט, אני מנסה ליידר לה את כף הרגל כשהיא מנסה לעמוד, בקיצור נראה לי שאני ריכה לקחת את הטיפול בה צעד אחד קדימה ומאוד מאמינה שזה יעזור.
היא ישנה טוב בלילה ומאז שנולדה יד לה שעות מסודרות, אולי אצלה הבעיה פחות חמורה... בינואר יד לנו מפגש עם הרופא באיכילוב ....
לילה טוב לכולם
-
טונוס גבוה אצל תינוק
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
האם יש מילה לוטוס או הכוונה טונוס שילך משתעל ופולט ויותר כמו מיא את האוכל תינוק בן 3 וחצי חודשים שהיה בבדיקה בבית חולים אמרו שיש בלוטת לוטוס שזה בלוטת חיסון של הילד ואין מה לדאוג גם במקרה שזה גדול יתר על המידה רציתי לדעת מה זה בדיוק
האם יש מילה לוטוס או הכוונה טונוס שילך משתעל ופולט ויותר כמו מיא את האוכל תינוק בן 3 וחצי חודשים שהיה בבדיקה בבית חולים אמרו שיש בלוטת לוטוס שזה בלוטת חיסון של הילד ואין מה לדאוג גם במקרה שזה גדול יתר על המידה רציתי לדעת מה זה בדיוק
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2012, 15:16
טונוס גבוה אצל תינוק
יש כאן אמהות לתינוקות עם טונוס מוגבר? אשמח לשמוע מכן ולהתייעץ. בן שנה עם טונוס גבוה
-
טונוס גבוה אצל תינוק
טונוס גבוה אצל פעוט