שיטות לשיפור רמת הברזל:
תזונה ותוספי מזון
- עלים ירוקים
- עשב חיטה ושעורה.
- אגוזים וזרעים לא קלויים וחמאותיהם
- קטניות למיניהן
- נבטים
- דגנים מלאים (אורז מלא, חיטה מלאה ומוצריה וכו').
- פירות יבשים כמו דבלים ומשמשים
- פעמיים בשבוע כבד בקר וגם טמפה
- מיץ רימונים טבעי
- מרק ירקות והודו עם המון פטרוזיליה ושאר ירקות עתירי ברזל ובסוף כשהבישול הסתיים, להוסיף למרק אגוזים טחונים (נראה כמו אבקה),
- ויטמינים ותוספי תזונה (ראו גם פירוט להלן)
- תוספת ברזל לתינוק יונק
כשלוקחים תכשירי ברזל, השיפור בספירות מהיר אך לגוף נדרשים לפחות 3-4 חודשים של שימוש מסודר כדי להתאושש. כדאי להתמיד בטיפול לפחות 3 חודשים (נאוה פרנס).
כדאי להעלות רמת ברזל, גם אם יש צורך בתוסף מזון חיצוני לשם כך, ואח"כ לשַמֵר אותה עם תזונה נכונה ומבוקרת. זה מסוג הדברים שלא כדאי להזניח, לשחק איתם או להשהותם (ורד לב).
- פריפל 3: טיפות ברזל מלאכותיות
- פלורויטל: תוספת ברזל טבעית.
- פרנטל. של סולגאר.
- בתכשירים המכילים גם חומצה פולית, הספיגה טובה יותר.
- אוליגותירפיה. כדורונים קטנטנים שנמסים בפה, תחת הלשון.
- _מיץ נוני (בשתייה).
- טיפות הרב מירושלים
המלצות לתכשירי ברזל טובים שלא עושים עצירות (ללחוץ על הפלוס)
ה עוגיה (2009-10-29T12:12:03):
ממליצה על תוסף המגביר ספיגת ברזל. פריטון של שרון קוצר.
ברזל עדין - יש סירופ שהוא מיצוי של כלמיני פירות וצמחים, תיכף יבואו כאלה שגם זוכרים את השם. מתוק לאללה ויקר גם (כ90 ש' הבקבוק עם כ25 מנות).
טנא מלא כוכבים (2009-10-29T12:34:08):
אני נטלתי פלורידקס, לא סבלתי מתופעות של עצירות.
בריאות!
בהריון שני (2009-10-29T12:48:11):
אני לוקחת ברזל של biocare. שום עצירות.
גם יקר אבל פחות (סביבות ה-90 שקל ל-60 קפסולות)
נבט חיטה (2009-10-29T13:27:44):
אני נוטלת פריפל 3 קופסא עם ציור של פרפר.
כל ההריונות נטלתי את הברזל הזה ולי הוא מצוין.
ציל צול (2009-10-29T13:34:11):
הברזל העדין נקרא פלורדיקס והוא אכן לא עושה עצירות אבל חשוב לזכור שעצירות תלויה מאוד במה שאת אוכלת. אני טבעונית וזה בסדר לי. יכול להיות שבתזונה אחרת הוא כן ישפיע.
מחירו בסופר פארם מרקיע לכדי 100 שקלים אבל באינטרנט אפשר למצוא אותו בפחות. אני קניתי עכשיו מויטמין גלובל ב 75 ש"ח וזה כבר הפרש רציני. מסכום מסוים הם שולחים חינם אז אולי שווה לך.
רק בריאות. אגב, הברזל של שרון קוצר קיבל המלצה חמה גם מחברה שלי אבל אני עצמי לא ניסיתי.
פיית החלב (2009-10-29T15:15:05):
ברזל עדין של SOLGAR
בסביבות ה60 ש"ח ל-60 קפסולות
מעולה, יעיל, ללא עצירות
גם אמא של אורי (2009-10-29T17:13:41):
יש מספר צורות של ברזל הנמצאות בשימוש בתוספים השונים.
הכי טוב מבחינת הזמינות (רמת הספיגה) ומיעוט תופעות הלוואי הוא הביסגליצינט. בשמו "העממי" הוא נקרא גם ברזל עדין. מכילים את הצורה הזו התוסף של חברת סולגאר, פמינה של אלטמן, ברזל עדיף של הדס ועוד. תסתכלי מה כתוב בהרכב.
אני אישית מהניסיון שלי בשטח פחות אוהבת את הפריפול. הצורה הכימית של הברזל שם היא פולימלטוז קומפלקס ותאורטית היא אמורה להיות טובה כמו הביסגליצינט, אבל בפועל הרבה נשים מדווחות על תופעות של מע' עיכול ונראה כי היא משמרת/מעלה פחות ביעילות את רמות הברזל וההמוגלובין.
<דיאטנית ומטפלת במרפאת בריאות האישה בהריוניות רבות>
בהצלחה.
גם אמא של אורי (2009-10-29T17:22:36):
הפלורידקס אגב, הוא מסוג Ferrous gluconate והוא ידוע כבעל יחסית מעט תופעות לוואי אבל הזמינות שלו פחות טובה מזו של הביסגליצינט.
אוד ליה (2009-10-29T17:55:56):
גם אני ממליצה על פלורדיקס, לא גורם תופעות ומעלה את הברזל מהר יחסית לכדורים.
גם יעל (2009-10-29T18:57:23):
גם אני לוקחת ברזל עדין של סולגאר. לא עושה בעיות.
רוקדת לאור ירח (2009-10-29T21:17:45):
אני רואה שכבר המליצו לך על פלורדיקס . יקר אבל שווה את זה .
איריס ר (2009-10-29T21:54:21):
ומאותה חברה- יש את פלורויטל. זה מה שאני לקחתי.
חוט השני (2009-10-29T22:21:59):
אני לוקחת ברזל של biocare. שום עצירות.
אחת גלילית (2009-10-29T23:14:14):
אין לי הרבה להוסיף רק לחזק את מצדדות הברזל העדין של סולגאר בשילוב עם הפלורדיקס, אני לקחתי בהמלצת נטורופת יום ככה ויום ככה
דינה (2009-10-30T03:34:36):
לוקחת פריפול, אין שום תופעות לוואי בתחום העיכול (לעומת תוסף אחר שניסיתי, שאמור להיות "עדין", של לייף (החברה של הסופרפארם)).
יתרון נוסף הוא שהוא לא בקפסולה אלא בכדור, הרבה הרבה יותר נעים לבליעה ולא עושה טעם-לוואי.
בקשר ליעילות, לא בדקתי עדיין את רמת ההמוגלובין / ברזל, אבל לפחות בהרגשה נראה שהמצב השתפר מאד.
בהצלחה!
ביצה עלומה (2009-10-30T13:22:28):
אני לוקחת פוריפול ובינתיים לא סובלת מעצירות
בהצלחה
גלי לבנדר (2009-11-15T22:16:42):
אחריי שהודיעו לי שרמת הברזל שלי כ"ך נמוכה שכנראה אהיה חייבת מנות דם בלידה ומכאן שלא אוכל ללדת בבית...
החלטתי לקחת ברזל למרות בעיות העצירות
המליצו לי על AKTIFERRIN - F שיש בו ברזל, חומצה פולית וסרין (שאני לא בטוחה מה זה)
ולמרבה התדהמה זה גורם לי לשלשל
לא יודעת אם זו תופעה ספציפית שלי או כללית
אבל אחריי חודשים "עצורים" אני סופסוף משחררת ומרוצה
שונות
- טיפול הומאופתי חד פעמי שיעזור לספוג כמות יותר גדולה של ברזל ממה שהילד אוכל.
- ויטמין C משפר את הספיגה של הברזל באופן משמעותי, וחובה להקפיד עליו בבעיות של מחסור בברזל והמוגלובין נמוך (בגלל זה הנוני מתאים מאד וגם מיצי פירות אחרים, עלים ירוקים, פירות וירקות טבעיים, נבטים וכו'). יש ויטמין C בכדורי בליעה, מציצה, באופן נוזלי. (ורד לב).
- כלורופיל עוזר לספיגת ברזל. מומלץ: שתיה של מיץ עשב חיטה או לחילופין מיץ עשב שעורה שמכילים כלורופיל וגם ברזל, וכמובן הרבה ירקות ירוקים.
תכשירי ברזל (בעיקר הלא-טבעיים שבהם) יכולים לגרום לעצירות.
לפעמים החלפת סוג התכשיר פותרת את הבעיה.
ראו גם פטנטים לעצירות
ברזל בתינוקות
- אם הילד יונק - ניתן לטפל באם באחת השיטות הנ"ל, כדי שהחלב יהיה עשיר יותר בברזל.
- תינוק יונק שגם מקבל פורמולה - הפורמולה מקלקלת את ספיגת הברזל מחלב האם.
- בחודשים הראשונים (כ 4 חודשים) יש מאגר עוד מהרחם.
- בחלב אם יש מעט ברזל, אבל הוא נספג היטב בגוף.
השפעה של חוסר ברזל
אנמיה על רקע חוסר ברזל, שיכולה להתבטא ברמות המוגלובין נמוכות (הברזל הוא רכיב של מולקולת ההמוגלובין) ובתופעות הבאות:
- בילדים: התפתחות המוח - יש קשר לבעיות למידה, ריכוז ועוד. זאת מאחר וההמוגלובין הוא נשא של חמצן, כך שאם חמצן אינו מגיע אל המוח....
- עייפות וחולשה
- בעיות שינה (בעיקר בילדים)
- חוסר תאבון (ולכן, בילדים, השפעה על ההתפתחות בכלל).
- ליקויים בתיפקוד מערכת העיכול
- בעיות ספיגה של חומרים אחרים מהמזון (בגלל הפגיעה בתיפקוד של מערכת העיכול).
- מצבי רוח וכו' (עוד פרטים ב-התקפי זעם)
- בטווח ארוך- בעיות הקשורות במחזור הווסת ועד בעיות פריון.
- ראו גם אנמיה קשה בהריון
קישורים:
healling]ברזל בנטורופתיה / ורד לב methods[/po]/naturopathy/naturopathy vered lev7 iron.htm
- שינוי תזונתי עדיף על פני תוספים מלאכותיים - Library]יותר זה לפעמים פחות Article1[/po].asp?cat=55&a id=112 / אורי מאיר-צ'יזיק
{דיון שהיה ב"אנמיה בהריון" - צריך לדלות מידע ולמחוק את השאר:}