זכויות יוצרים
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
זכויות יוצרים
כל דבר שאדם כותב - יש לו זכויות עליו. אפשר לוותר על חלק מהזכויות האלה בצורות ובמידות מסויימות. למשל, מי שכותב בפורום פתוח (כזה שכל אחד יכול לגשת אליו), מוותר על זכויות ההפצה באינטרנט. מי שכותב ב-צ'יק צ'ק מוותר על כל הזכויות - מה שהוא כותב הופך לנחלת הכלל. כמובן שאם מישהו לוקח חלק מספר וששם אותו בפורום פתוח - הוא מפר את זכויות ההפצה של בעל החומר. ומי שלוקח חומר של אחרים ושם אותו ב-צ'יק צ'ק מפר את כל זכויות היוצרים שלהם.
-
- הצטרפות: 11 יולי 2001, 10:40
- דף אישי: הדף האישי של דוד_רובנר*
זכויות יוצרים
מי אומר ש לכל דבר שאדם כותב יש זכויות יוצרים ? אם אריסטוטלס כתב משהו, האם הוא רכש על הכתוב על ידו זכויות יוצרים? אם ארכימדס גילה משהו, האם יש לו פטנט/זכויות יוצרים עליו? אם אני מצטט את ישו, האם אני מפר את זכויות היוצרים שלו? אדיסון המציא את נורת הליבון -- האם הוא הוציא עליה פטנט ? כל הדברים בהם את מאמינה -- ושהם לא אוריגינלים שלך, שאני מאמין שהם הרוב -- ואשר אימצת ללבך, האם עליהם חלות זכויות יוצרים במקור?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
- דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*
זכויות יוצרים
דוד, לשאלתך "מי אומר ש לכל דבר שאדם כותב יש זכויות יוצרים?": החוק והדין במדינת ישראל. יש על זה אינספור משפטים שהתנהלו בארץ שבהם נקבע העקרון הזה.
לשאלתך "אם אני מצטט את ישו, האם אני מפר את זכויות היוצרים שלו?": לפי חוקי מדינת ישראל אינך מפר את זכויות היוצרים שלו, כי זכויות יוצרים מוגבלות בארץ למשך כמה עשרות שנים (נדמה לי משהו בין 35 ל-50 שנה). לאחר מכן פוקעות הזכויות וכל אחד רשאי לעשות עם הדברים מה שהוא רוצה.
לשאלתך "כל הדברים בהם את מאמינה -- ושהם לא אוריגינלים שלך ... האם עליהם חלות זכויות יוצרים במקור?": לפי החוק בישראל יש זכויות יוצרים רק על ביטוי של רעיון ולא על הרעיון עצמו. כלומר שרעיון מקורי שלך אינו מוגן וכל אחד יכול לאמץ אותו ואפילו להציגו כשלו, בעוד שאם בטאת את הרעיון בכתב, אז לאף אחד אסור להעתיק את הטקסט ללא רשותך (אם כי מותר לו לכתוב את הרעיון בדרך אחרת).
לגבי ציטטות: הפסיקה בארץ עסקה גם בזה, ונדמה לי שיש החרגה מהחוק הקיים לגבי ציטוט "באורך סביר". מה זה סביר נתון לפרשנות. אבל אין לי ספק שציטוט של כל הטקסט, או של חלק גדול מאד ממנו לא יחשב ציטוט "באורך סביר". גם על זה יש משפטים ופסיקות.
לשאלתך "אם אני מצטט את ישו, האם אני מפר את זכויות היוצרים שלו?": לפי חוקי מדינת ישראל אינך מפר את זכויות היוצרים שלו, כי זכויות יוצרים מוגבלות בארץ למשך כמה עשרות שנים (נדמה לי משהו בין 35 ל-50 שנה). לאחר מכן פוקעות הזכויות וכל אחד רשאי לעשות עם הדברים מה שהוא רוצה.
לשאלתך "כל הדברים בהם את מאמינה -- ושהם לא אוריגינלים שלך ... האם עליהם חלות זכויות יוצרים במקור?": לפי החוק בישראל יש זכויות יוצרים רק על ביטוי של רעיון ולא על הרעיון עצמו. כלומר שרעיון מקורי שלך אינו מוגן וכל אחד יכול לאמץ אותו ואפילו להציגו כשלו, בעוד שאם בטאת את הרעיון בכתב, אז לאף אחד אסור להעתיק את הטקסט ללא רשותך (אם כי מותר לו לכתוב את הרעיון בדרך אחרת).
לגבי ציטטות: הפסיקה בארץ עסקה גם בזה, ונדמה לי שיש החרגה מהחוק הקיים לגבי ציטוט "באורך סביר". מה זה סביר נתון לפרשנות. אבל אין לי ספק שציטוט של כל הטקסט, או של חלק גדול מאד ממנו לא יחשב ציטוט "באורך סביר". גם על זה יש משפטים ופסיקות.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
זכויות יוצרים
מעבר לכך, אין בעיה להביא מקורות ולהסתמך על אחרים, אבל - ע"י קישור ולא ציטוט, מהסיבות שיונת ורועי תארו, של אי הסכמת הכותב לתנאי האתר, המיוחדים, וב' - יש עניין של מינון. זה קשור, לדעתי, ליצירת "דמות וירטואלית". אני יכולה להשתמש בשם בדוי ובזהות בדויה (ואני אישית בחרתי לא לעשות כך), אבל כשאני כותבת בעקביות תחת הזהות הזו, אני יוצרת דמות, וע"י כך מאפשרת לאחרים להעריך את דברי בצורה טובה יותר מאשר אם הם נאמרים ע"י אלמוני. תאמר, מה שחשוב הוא התוכן, ולא הדובר - זה נכון, חלקית. מצד אחד, זה שהטיפש הגדול ביותר אומר שלילה בחוץ, לא אומר שהשמש זורחת (וזה ציטוט, לא זוכרת של מי, אבל ברמה המקובלת) מצד שני, אם אני יודעת, מתוך ההיכרות הוירטואלית, למשל, שלבשמת, שגית ואחרות, יש ידע מעמיק בתחום ההנקה, אני אתייחס לדבריהן אחרת, מאשר לדברי מישהי לא מוכרת, במיוחד אם הדברים ישמעו לי מפתיעים = מחדשים.
כשאתה רק מצטט, מביא מדברי אחרים, קשה להגיע אליך. ואני חושבת, שהרבה אנשים באים לאתר הזה, לא רק בשביל הדעות, אלא בעיקר בשביל ליצור קשר אנושי (שהרבה פעמים חורג מגבולות הוירטואליות) שבסיסו דיון.
כשאתה רק מצטט, מביא מדברי אחרים, קשה להגיע אליך. ואני חושבת, שהרבה אנשים באים לאתר הזה, לא רק בשביל הדעות, אלא בעיקר בשביל ליצור קשר אנושי (שהרבה פעמים חורג מגבולות הוירטואליות) שבסיסו דיון.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
זכויות יוצרים
לעניין החוק:
זכויות יוצרים - עד 50 שנה אחורה, למעט דברים שיש עליהם זכויות יוצרים מיוחדות של יורשים.
אורך ציטוט - קטע טקסט קצר מאוד. כמה שורות, ולעולם לא טקסט שלם (גם אם אורך הטקסט השלם קצר מאורך הקטע שמותר לצטט). אשתדל לברר במחלקת זכויות יוצרים שלנו מה אורך הטקסט המדויק המותר, לפי החוק, לציטוט.
זכויות יוצרים - עד 50 שנה אחורה, למעט דברים שיש עליהם זכויות יוצרים מיוחדות של יורשים.
אורך ציטוט - קטע טקסט קצר מאוד. כמה שורות, ולעולם לא טקסט שלם (גם אם אורך הטקסט השלם קצר מאורך הקטע שמותר לצטט). אשתדל לברר במחלקת זכויות יוצרים שלנו מה אורך הטקסט המדויק המותר, לפי החוק, לציטוט.
-
- הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
- דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*
זכויות יוצרים
עד כמה שידוע לי לא מדובר על אורך טקסט פיזי. יש ענין שנקרא "לב הטקסט" או משהו כזה (לא מתחיבת על השם המדויק) ואם משהו לוקח בדיוק את 2 שורות מתוך טקסט בעל מאות שורות, אך שורות אלה הן התמצית של הכתוב - כאילו הפר זכויות יוצרים.
דוגמא יותר ברורה היא, ידוע שבמוסיקה מותר לקחת כמה תוים ממנגינה מוכרת ולשלבם בתוך מנגינה חדשה (אם אני לא טועה אפילו לא צריך לבקש רשות על זה). אבל, אסור ללא רשות לקחת את התוים המרכזים של אותה מנגינה... בסימפוניה החמישית של בטהובן (שוב, אם אני לא טועה) יש את התוים המרכזים האלה שכולם מכירים "טַה טַה טַטַם..." - אלה נחשבים "לב היצירה" ואסור לצטט אותן בתוך יצירות אחרות ללא רשות מפורשת.
דוגמא יותר ברורה היא, ידוע שבמוסיקה מותר לקחת כמה תוים ממנגינה מוכרת ולשלבם בתוך מנגינה חדשה (אם אני לא טועה אפילו לא צריך לבקש רשות על זה). אבל, אסור ללא רשות לקחת את התוים המרכזים של אותה מנגינה... בסימפוניה החמישית של בטהובן (שוב, אם אני לא טועה) יש את התוים המרכזים האלה שכולם מכירים "טַה טַה טַטַם..." - אלה נחשבים "לב היצירה" ואסור לצטט אותן בתוך יצירות אחרות ללא רשות מפורשת.
-
זכויות יוצרים
רועי, נתקלתי היום במקרה בדף מי זוכר את מילות השיר וכתבת שם על מילות השיר שבקשה ענת גביש שבטח פגו עליו כבר זכויות יוצרים... אז אם הוא נכתב בשנות ה-40 לא פגו עליו עדין הזכויות.
הזכויות עומדות וקיימות 70 שנה ממות המחבר.
מחבר השיר היה צריך למות בשנת 1932 בשביל שאפשר יהיה לפרסם את השיר ללא חשש.
הזכויות עומדות וקיימות 70 שנה ממות המחבר.
מחבר השיר היה צריך למות בשנת 1932 בשביל שאפשר יהיה לפרסם את השיר ללא חשש.
-
- הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 15:06
- דף אישי: הדף האישי של לאה_מ*
זכויות יוצרים
ותוספת לנעה: ובמקרה של תרגום, יש להביא בחשבון גם זכויות יוצרים לתרגום.
-
זכויות יוצרים
לגבי תרגום: למיטב ידיעתי תרגום (כמו תמצות, או ניסוח מחדש) אינו הפרה של זכויות יוצרים של הכותב המקורי. מעבר לכך, קיבלתי אישור מהמתרגם (יאיר) לפרסם את התרגום במסגרת צ'יק צ'ק בהתאם ל-תנאי שימוש בדיוק כמו כל הוספה אחרת באתר.
זכויות יוצרים
נעה - תרגום אינו הפרה של זכויות יוצרים?
רועי - נעה לא התכונה ל if אלא למה שכתבת בעבר לענת גביש.
רועי - נעה לא התכונה ל if אלא למה שכתבת בעבר לענת גביש.
-
זכויות יוצרים
נעה, מאיפה את יודעת את המספר 70 שנה? כלומר, כמה את בטוחה בזה? אני פשוט מכיר מספר אחר.
-
- הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 15:06
- דף אישי: הדף האישי של לאה_מ*
זכויות יוצרים
לגבי זכויות יוצרים, אז ככה:
לפי חוק זכויות יוצרים, 1911 (חוק מנדטורי, עדיין בתוקף בישראל) זכויות היוצרים תקפות לכל ימי חייו של המחבר ו-50 שנה לאחר מותו.
לפי פקודת זכויות יוצרים, לגבי יצירה אנונימית או פסבדונימית, זכויות היוצרים בתוקף 70 שנה מיום הפרסום.
ולעניין התרגום כוונתי היתה, שתרגום הינו יצירה כשלעצמו, ולכן למתרגם זכויות יוצרים לגבי התרגום (למשך חייו וחמישים שנה לאחר מותו).
לפי חוק זכויות יוצרים, 1911 (חוק מנדטורי, עדיין בתוקף בישראל) זכויות היוצרים תקפות לכל ימי חייו של המחבר ו-50 שנה לאחר מותו.
לפי פקודת זכויות יוצרים, לגבי יצירה אנונימית או פסבדונימית, זכויות היוצרים בתוקף 70 שנה מיום הפרסום.
ולעניין התרגום כוונתי היתה, שתרגום הינו יצירה כשלעצמו, ולכן למתרגם זכויות יוצרים לגבי התרגום (למשך חייו וחמישים שנה לאחר מותו).
-
זכויות יוצרים
השתתפתי בקורס הקשור להוצאת ספרים לאור ודיברנו שם עם עו"ד טוני גרימן שעוסק בזכויות יוצרים וחוזי הוצאה לאור.
במסגרת הזו הוא גם חילק לנו דפים עם סיכום החוקים העוסקים בזכויות יוצרים וזה מה שכתוב שם (זה לא ציטוט מהחוק אלא ממה שהוא אמר)
"... ככלל זכות יוצרים קיימת מרגע היצירה ועד לתום 70 שנה ממות המחבר".
אם אני לא טועה, לאה, פעם אכן היה מדובר על 50 שנה וזה שונה (אל תתפסי אותי במילה, כי ספר החוקים לא פתוח כרגע לפני
). הוא גם סיפר על מקרה מסוים בו פורסמה יצירה 50 שנה אחרי מות המחבר ביחד עם שינוי החוק ושיורשיו תבעו.
אבל, שוב - יתכן ואני טועה (וגם עו"ד גריימן, אחרי הכל, גם הוא בן אדם).
במסגרת הזו הוא גם חילק לנו דפים עם סיכום החוקים העוסקים בזכויות יוצרים וזה מה שכתוב שם (זה לא ציטוט מהחוק אלא ממה שהוא אמר)
"... ככלל זכות יוצרים קיימת מרגע היצירה ועד לתום 70 שנה ממות המחבר".
אם אני לא טועה, לאה, פעם אכן היה מדובר על 50 שנה וזה שונה (אל תתפסי אותי במילה, כי ספר החוקים לא פתוח כרגע לפני

אבל, שוב - יתכן ואני טועה (וגם עו"ד גריימן, אחרי הכל, גם הוא בן אדם).
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
- דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*
זכויות יוצרים
בעניני זכויות יוצרים, אפשר להעזר בבן זוגי, יש לנו הוצאת ספרים. אני אשאל אותו ואחזור אליך.
-
זכויות יוצרים
תודה. אני אשמח סוף סוף לדעת את המצב החוקי בעניין זכויות היוצרים לאשורו.
-
זכויות יוצרים
ובכן, חמישים שנה ממות היוצר, זה החוק התקף בימינו. חוק בריטי קודם היה שבעים שנה.
אם כי תכל'ס מה שמעניין את כולם זה הכסף. ואיפה שאין כסף אין דרישה לתגמולים.
כלומר, אם משתמשים ביצירה או בתרגום שלא למטרות רווח, אז אין ממה לגבות תגמולים. ואף אחד לא עושה מזה ענין.
לכן כשמצטטים מישהו שלא למטרות רווח בעצם הוא עשוי לשמוח על הפרגון ולהגיד תודה, כי בעצם זה עובד עבורו כמו יחסי ציבור.
פעם רציתי לשיר שיר של נעמי שמר באיזה מופע אוונגרדי שהשתתפתי, התקשרתי למפיק שלה בדחילו ורחימו לבקש רשות, הוא שאל כמה צופים יהיו במופע וכשאמרתי שלוש מאות הוא חייך בסלחנות ואמר שאני יכולה לשיר מה שאני רוצה. היה זה השיר "הוואלס להגנת הצומח" בגרסת רוק קסאח.
אם כי תכל'ס מה שמעניין את כולם זה הכסף. ואיפה שאין כסף אין דרישה לתגמולים.
כלומר, אם משתמשים ביצירה או בתרגום שלא למטרות רווח, אז אין ממה לגבות תגמולים. ואף אחד לא עושה מזה ענין.
לכן כשמצטטים מישהו שלא למטרות רווח בעצם הוא עשוי לשמוח על הפרגון ולהגיד תודה, כי בעצם זה עובד עבורו כמו יחסי ציבור.
פעם רציתי לשיר שיר של נעמי שמר באיזה מופע אוונגרדי שהשתתפתי, התקשרתי למפיק שלה בדחילו ורחימו לבקש רשות, הוא שאל כמה צופים יהיו במופע וכשאמרתי שלוש מאות הוא חייך בסלחנות ואמר שאני יכולה לשיר מה שאני רוצה. היה זה השיר "הוואלס להגנת הצומח" בגרסת רוק קסאח.
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41
זכויות יוצרים
על ההבט המוסרי של זכויות יוצרים אמרו חז"ל: "המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם".
טוב, אולי הם ידעו שיצטטו אותם הרבה, ורצו להנציח את עצמם...
טוב, אולי הם ידעו שיצטטו אותם הרבה, ורצו להנציח את עצמם...

-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של נעמה_סלע*
זכויות יוצרים
לי יש התלבטות בנושא. המחירים של הדיסקים היום מאוד גבוהים ולכן אני נמנעת מלקנות את רובם וכך גם עוד אנשים רבים ולעומת זאת הבית שלנו משמש כמרכז צריבה והעתקה של אינספור דיסקים. אני באופן אישי משתדלת להימנע מהשרות הזה בגלל הפגיעה ברווח של היוצר שבסה"כ אני מעריכה אותו, רוצה לתת לו רווח על יצירתו, לעודד אותה ולתמוך בו שיצור עוד. הבעיה בקניית דיסקים היא שחלק גדול מדי הכסף הולך לחברת התקליטים שאותה אני לא כ"כ רוצה לפרנס. חשבתי על רעיון: אתר אינטרנט שבו יהיה מידע איך אפשר להעביר כסף לכל אמן (מעין תרומה) ושם אני יוכל לתרום סכום מתאים לדעתי, למשל כ- 30 שקלים, שזה בטח יותר ממה שהם מרויחים על מכירת דיסק בעיקר מכיוון שזה כסף נקי וכך אני אוכל לצרוב את הדיסק של "הדג נחש" שאני מאוד אוהבת בלי להרגיש שאני בעצם פוגעת בהם. הבעיה היא שלא מצאתי כתובת שבה אני יכולה לפנות אליהם וגם שאני כנראה לא הולכת להשקיע זמן ביצירת אתר כזה. אם מישהו יקח את היוזמה הזאת לידיים זה יהיה גדול. כל אמן יוכל לשים שם פרטים איך אפשר לתרום לו כסף ונעקוף את המפלצת הרעבה שנקראת חברות תקליטים.
-
זכויות יוצרים
הדג נחש בטוח מקבלים הרבה פחות מ- 30 שקל על כל דיסק.
המפלצת הרעבה שנקראת חברות תקליטים היא לרוב משקיעה כסף/עבודה - ממנת הפקה מוסיקאלית, שעות אולפן, לפעמים גם פרסום, גרפיקה והדפסה של עטיפת הדיסק. אם את רוצה להיות באמת הוגנת, מגיע גם להם משהו קטן...
המפלצת הרעבה שנקראת חברות תקליטים היא לרוב משקיעה כסף/עבודה - ממנת הפקה מוסיקאלית, שעות אולפן, לפעמים גם פרסום, גרפיקה והדפסה של עטיפת הדיסק. אם את רוצה להיות באמת הוגנת, מגיע גם להם משהו קטן...
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
זכויות יוצרים
מה זה "נקי"? ומיסים? והקמת אתר כזה?
זה מצב של ביצה ותרנגולת - אילו היו קונים הרבה יותר תקליטים (מקוריים), ניתן היה להוריד את המחירים, ולהפך.
אבל במצב הנתון, "אזרחות טובה" תהיה לקנות מקורי.
זה מצב של ביצה ותרנגולת - אילו היו קונים הרבה יותר תקליטים (מקוריים), ניתן היה להוריד את המחירים, ולהפך.
אבל במצב הנתון, "אזרחות טובה" תהיה לקנות מקורי.
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
זכויות יוצרים
זה מצב של ביצה ותרנגולת - אילו היו קונים הרבה יותר תקליטים (מקוריים), ניתן היה להוריד את המחירים, ולהפך
דווקא נראה לי שאם היו קונים הרבה דיסקים המחיר היה עולה. עניין של היצע וביקוש...
דווקא נראה לי שאם היו קונים הרבה דיסקים המחיר היה עולה. עניין של היצע וביקוש...
-
זכויות יוצרים
איתי, רק אם היו קונים הרבה מאותו הדיסק אז המחיר שלו היה עולה. אבל אם היו קונים הרבה דיסקים שונים, המחיר של כולם היה יורד.
זכויות יוצרים
יש לי עבודה להגיש ואני צריך הכוונה בכמה נושאים: כיצד אפשר לקבל זכויות יוצרים על נאומים למשל של ראשי ממשלה? למי צריך לפנות? ואיך?
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
זכויות יוצרים
הייתי פונה למשרד ראש הממשלה, ללשכת הדובר.
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
זכויות יוצרים
ניתן למצוא פרטים בשער הממשלה ברשת.
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
- דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*
-
- הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
- דף אישי: הדף האישי של יוני_א*
זכויות יוצרים
האם נראה לכם שזה לא בסדר לקחת מתכונים מאתרים אחרים?
-
זכויות יוצרים
כן. אבל אפשר לשים קישור.
-
זכויות יוצרים
כן בסדר. או כן, זה לא בסדר.
-
זכויות יוצרים
כוונתי: זה לא בסדר להעתיק דברים מאתרים אחרים. במקום להעתיק אפשר לשים קישור.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
זכויות יוצרים
כמובן שאם מישהו לוקח חלק מספר וששם אותו בפורום פתוח - הוא מפר את זכויות ההפצה של בעל החומר.
כל ספר? קטע בכל אורך? האם יש מינימום שמותר? והאם שנת ההוצאה משנה פה משהו?
(במילים אחרות: אני מאד רוצה להביא לכאן קטע מספר ישן, ומחפשת "הנחות" אם יש.)
כל ספר? קטע בכל אורך? האם יש מינימום שמותר? והאם שנת ההוצאה משנה פה משהו?
(במילים אחרות: אני מאד רוצה להביא לכאן קטע מספר ישן, ומחפשת "הנחות" אם יש.)
-
זכויות יוצרים
אני מצטט מהדף הזה: _לפי חוק זכויות יוצרים, 1911 (חוק מנדטורי, עדיין בתוקף בישראל) זכויות היוצרים תקפות לכל ימי חייו של המחבר ו-50 שנה לאחר מותו.
לפי פקודת זכויות יוצרים, לגבי יצירה אנונימית או פסבדונימית, זכויות היוצרים בתוקף 70 שנה מיום הפרסום._
לגבי אורך הקטע: לפני תום זכויות היוצרים אפשר להביא מובאה מספר, אבל לא להעתיק קטעים שלמים. מה ההבדל בין מובאה לקטע שלם? הגודל. אם תביא משפט או שניים מספר שלם זה כנראה לא בעייתי.
לפי פקודת זכויות יוצרים, לגבי יצירה אנונימית או פסבדונימית, זכויות היוצרים בתוקף 70 שנה מיום הפרסום._
לגבי אורך הקטע: לפני תום זכויות היוצרים אפשר להביא מובאה מספר, אבל לא להעתיק קטעים שלמים. מה ההבדל בין מובאה לקטע שלם? הגודל. אם תביא משפט או שניים מספר שלם זה כנראה לא בעייתי.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
זכויות יוצרים
תודה רועי. חשבתי על עמוד וחצי. האם זה אפשרי?
-
זכויות יוצרים
נראה לי מוגזם (לא רק מבחינת זכויות יוצרים, אלא גם מההיבט האינטרנטי; שים לב שאין כאן באתר קטעים ארוכים כאלה). אבל אני לא משפטן.
-
זכויות יוצרים
אפ זה לצורך דיון אין בכך שום בעיה על פי החוק
-
זכויות יוצרים
דווקא יש. 

-
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
זכויות יוצרים
שלום לכולם.
לפעמים אני מעלה לאתר דברים שאני כותבת. ספרות סטייל.
כרגע יש באמתחתי סיפור שכתבתי, ופתאום עלתה לי איזו הערה שפעם יונת שרון כתבה בקשר לזכויות יוצרים.
מאוד מעניינות אותי תגובות הציבור, אבל אני קצת חוששת, בייחוד לגבי הסיפור המדובר, להעלות לאתר מבלי שאני מוגנת.
למישהו יש עיצה בנושא? הערה? הארה? משהו?
לפעמים אני מעלה לאתר דברים שאני כותבת. ספרות סטייל.
כרגע יש באמתחתי סיפור שכתבתי, ופתאום עלתה לי איזו הערה שפעם יונת שרון כתבה בקשר לזכויות יוצרים.
מאוד מעניינות אותי תגובות הציבור, אבל אני קצת חוששת, בייחוד לגבי הסיפור המדובר, להעלות לאתר מבלי שאני מוגנת.
למישהו יש עיצה בנושא? הערה? הארה? משהו?
-
זכויות יוצרים
אני אשמח. איך תשלחי לי?
זכויות יוצרים
הדיון כאן מאד עוזר לי, אז תודה.
יש לי בית ספר שעוזר לסטודנטים באקדמיה.
איך אני מברר על זכויות יוצרים שקשורות באקדמיה ?
למשל, האם אני יכול, מחוץ לאקדמיה ובאופן פרטי ומסחרי, ללמד סטודנטים את התוכן של מאמר של פרופסור בכלכלה ?
האם אני יכול למכור ספרים עם פתרונות למבחנים של מוסדות אקדמיים (מבלי להציג את השאלות ששייכות למרצה הספציפי) ?
האם אני יכול לכתוב מבחנים דומים למבחנים שכותב המרצה ? מהי מידת הדימיון שתיחשב העתקה ומה לא ?
האם בכלל אפשר לייחס למרצה מסוים את השאלות שהוא כותב אם כולם כותבים באותו סגנון בערך בקורסי המבוא ?
יש לי בית ספר שעוזר לסטודנטים באקדמיה.
איך אני מברר על זכויות יוצרים שקשורות באקדמיה ?
למשל, האם אני יכול, מחוץ לאקדמיה ובאופן פרטי ומסחרי, ללמד סטודנטים את התוכן של מאמר של פרופסור בכלכלה ?
האם אני יכול למכור ספרים עם פתרונות למבחנים של מוסדות אקדמיים (מבלי להציג את השאלות ששייכות למרצה הספציפי) ?
האם אני יכול לכתוב מבחנים דומים למבחנים שכותב המרצה ? מהי מידת הדימיון שתיחשב העתקה ומה לא ?
האם בכלל אפשר לייחס למרצה מסוים את השאלות שהוא כותב אם כולם כותבים באותו סגנון בערך בקורסי המבוא ?
זכויות יוצרים
תודה.
אני מתלבט בדיוק בשל הדברים שכתבת ולכן אני מתייעץ.
אני מתלבט בדיוק בשל הדברים שכתבת ולכן אני מתייעץ.
-
זכויות יוצרים
אלאן, התשובה של נגה נכונה באופן כללי, אבל לא כאן באתר כי כללי השימוש כאן אחרים. אם את רוצה לשמור על הגנה מפני העתקה, עדיף שתפרסמי את הסיפור באתר אחר ואז תשימי אליו קישור מכאן.
-
זכויות יוצרים
תודה.
זכויות יוצרים
נגה,
תודה רבה על המאמץ.
אני מעריך שבסופו של דבר אתייעץ עם עו"ד המתמחה בנושא.
תודה רבה על המאמץ.
אני מעריך שבסופו של דבר אתייעץ עם עו"ד המתמחה בנושא.
-
- הצטרפות: 22 דצמבר 2008, 13:42
זכויות יוצרים
רציתי לשאול אתכם לגבי זכויות יוצרים
יש לי מכרה זמרת ואני צלמת. כמה פעמים היא ביקשה ממנה לבוא להופעות שלה לצלם ובאתי. נתתי לה את התמונות ללא תמורה. כעת היא מבקשת את התמונות האיכותיות יותר(כלומר אותן תמונות באיכות גבוהה) וגם את התמונות שלא נתתי לה(אני לא נתתי תמונות מטושטשות וכיוב, כי אני לא מוציאה דברים שלא נראים לי).
האמת, שפתאום התחלתי להרגיש לא נוח בכל הסיטואציה הזו.
ראשית, עניין של זכויות יוצרים: שמתי לב שבאתר שלה, כרטיס ביקור וכיוב, אין קרדיטים לצלמים, ואני חושבת שלפחות מגיע לי קרדיט אם היא משתמשת בחומר שלי. פה רציתי להתייעץ אם הרצון שלי נראה סביר או לא? ואם כן איך לומר זאת
שמתי לב שהיא ממש מצפצפת כל כל נושא של זכויות יוצרים. לא חשוב לי בנקודה זו צדק עולמי, אבל אני רוצה לקבל את הקרדיט שמגיע לי.
שנית, הא לתת לה את כל החומר?אני מרגישה שאם צילמתי בעצם החומר שייך לי. האם מותר לי לפרסם תמונה של מישהו שצילמתי באתר שלי? האם אני צריכה לבקש רשות?
מה דעתכם על רצון שלי לא לתת חומרים שאינם טובים ולא משקפים בעיני את היצירה שלי?
לא היה בינינו סיכום מוקדם כלשהו. ראיתי בזה הזדמנות מעניינת לצלם מאחורי הקלעים והיא ראתה בזה הזדמנות לקבל צילומים מקצועיים בחינם.
מה דעתכם על הסיטואציה?
יש לי מכרה זמרת ואני צלמת. כמה פעמים היא ביקשה ממנה לבוא להופעות שלה לצלם ובאתי. נתתי לה את התמונות ללא תמורה. כעת היא מבקשת את התמונות האיכותיות יותר(כלומר אותן תמונות באיכות גבוהה) וגם את התמונות שלא נתתי לה(אני לא נתתי תמונות מטושטשות וכיוב, כי אני לא מוציאה דברים שלא נראים לי).
האמת, שפתאום התחלתי להרגיש לא נוח בכל הסיטואציה הזו.
ראשית, עניין של זכויות יוצרים: שמתי לב שבאתר שלה, כרטיס ביקור וכיוב, אין קרדיטים לצלמים, ואני חושבת שלפחות מגיע לי קרדיט אם היא משתמשת בחומר שלי. פה רציתי להתייעץ אם הרצון שלי נראה סביר או לא? ואם כן איך לומר זאת
שמתי לב שהיא ממש מצפצפת כל כל נושא של זכויות יוצרים. לא חשוב לי בנקודה זו צדק עולמי, אבל אני רוצה לקבל את הקרדיט שמגיע לי.
שנית, הא לתת לה את כל החומר?אני מרגישה שאם צילמתי בעצם החומר שייך לי. האם מותר לי לפרסם תמונה של מישהו שצילמתי באתר שלי? האם אני צריכה לבקש רשות?
מה דעתכם על רצון שלי לא לתת חומרים שאינם טובים ולא משקפים בעיני את היצירה שלי?
לא היה בינינו סיכום מוקדם כלשהו. ראיתי בזה הזדמנות מעניינת לצלם מאחורי הקלעים והיא ראתה בזה הזדמנות לקבל צילומים מקצועיים בחינם.
מה דעתכם על הסיטואציה?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*
זכויות יוצרים
הי קוראת,
גם אני צלמת. ועניין זכויות היוצרים הוא אכן סוגיה מורכבת.
בגדול, כל דבר שעשית או צילמת, זכויות היוצרים שלו שייכות לך, אלא אם כן נחתם או סוכם אחרת. זה אומר שאת יכולה לעשות בו שימוש לצרכייך.
אם חשוב לך עניין הקרדיט, אין שום סיבה שלא תבקשי אותו. לא בכל מקום מציינים קרדיטים. יש מוצרים מסויימים כמו צילומים לאתרי אנטרנט או מוצרים אחרים בקטלוג, ששם הצלם אינו מופיע. אינני יודעת מה טיב היחסים בינכן, ולאן הולכות התמונות שצילמת, אבל זכותך המלאה להתנות את אספקת הצילומים בציון קרדיט.
לגבי זכויות יוצרים, למשל כשאני עובדת עם עיתונים, יש חוזה שמחתימים אותך עליו שזכותם להשתמש בצילום או בחלק ממנו מתי שירצו ומרגע העברת החמורים אליהם, המוצר שלהם. זה מותנה תמיד בקרדיט שהם נותנים וכן יש לך אפשרות להשתמש בצילום הזה לצרכייך כמו תיק עבודות או הצגתו בתערוכה וכד'.
לגבי מסירת כל הצילומים. שוב זה בידיים שלך. גם אני לא נותנת אף פעם חומרים שאינם עומדים בפרמטרים מקצועיים ולרוב הלקוח אינו מודע כלל לקיומם, ובד"כ אינו מעוניין לקבל תוצר שאינו בפוקוס או אינו מצולם טוב. אם יש ספק או אי הסכמה בעניין, את יכולה להגיש פשוט רק את מה שנחשב בעינייך ולהציג זאת כסך כל הצילומים שצולמו.
במיוחד במקרה שלך, הצילומים והזכויות עליהם הם שלך, החומרים אצלך, ויש לך שליטה מלאה בהם, כמו גם ביכולת להחליט מה את נותנת ובעד איזו תמורה
מקווה שעזרתי קצת @}
גם אני צלמת. ועניין זכויות היוצרים הוא אכן סוגיה מורכבת.
בגדול, כל דבר שעשית או צילמת, זכויות היוצרים שלו שייכות לך, אלא אם כן נחתם או סוכם אחרת. זה אומר שאת יכולה לעשות בו שימוש לצרכייך.
אם חשוב לך עניין הקרדיט, אין שום סיבה שלא תבקשי אותו. לא בכל מקום מציינים קרדיטים. יש מוצרים מסויימים כמו צילומים לאתרי אנטרנט או מוצרים אחרים בקטלוג, ששם הצלם אינו מופיע. אינני יודעת מה טיב היחסים בינכן, ולאן הולכות התמונות שצילמת, אבל זכותך המלאה להתנות את אספקת הצילומים בציון קרדיט.
לגבי זכויות יוצרים, למשל כשאני עובדת עם עיתונים, יש חוזה שמחתימים אותך עליו שזכותם להשתמש בצילום או בחלק ממנו מתי שירצו ומרגע העברת החמורים אליהם, המוצר שלהם. זה מותנה תמיד בקרדיט שהם נותנים וכן יש לך אפשרות להשתמש בצילום הזה לצרכייך כמו תיק עבודות או הצגתו בתערוכה וכד'.
לגבי מסירת כל הצילומים. שוב זה בידיים שלך. גם אני לא נותנת אף פעם חומרים שאינם עומדים בפרמטרים מקצועיים ולרוב הלקוח אינו מודע כלל לקיומם, ובד"כ אינו מעוניין לקבל תוצר שאינו בפוקוס או אינו מצולם טוב. אם יש ספק או אי הסכמה בעניין, את יכולה להגיש פשוט רק את מה שנחשב בעינייך ולהציג זאת כסך כל הצילומים שצולמו.
במיוחד במקרה שלך, הצילומים והזכויות עליהם הם שלך, החומרים אצלך, ויש לך שליטה מלאה בהם, כמו גם ביכולת להחליט מה את נותנת ובעד איזו תמורה
מקווה שעזרתי קצת @}
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
זכויות יוצרים
הקלטתי כמה סיפורים לאחיינית שלי, חשבתי להעלות אותם ליוטיוב.
האם זו הפרה של זכויות יוצרים?
האם לחוק יש דרך להגיע אלי?
מה אם הסיפור ישן מאד?
האם זו הפרה של זכויות יוצרים?
האם לחוק יש דרך להגיע אלי?
מה אם הסיפור ישן מאד?
-
- הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
- דף אישי: הדף האישי של מ_י*
זכויות יוצרים
יונת שלום
בנוגע לזכויות היוצרים על חומרים שנכתבים באתר.
האם נכון שכרגע המצב הוא שמי שמעלה לפה חומרים של עצמו מוותר בעצם על זכויות היוצרים שלו בהם?
ואם כן, למה בעצם?
אם כדי לאפשר עריכה - אפשר לאפשר עריכה ועדיין לשמור על זכויות היוצרים ולאסור על העתקת חומרים מהאתר החוצה
אם בגלל הניקים - אפשר לשמור על זכויות יוצרים של חומרים שנכתבו תחת פסבדונים
נראה לי חבל וגם מקומם: אנשים מעלים לפה סיפורים שכתבו, רעיונות שניסחו, למה שיוותרו על זכויות היוצרים שלהם?
וגם האתר, כמובן, מפסיד חומרים שלא רוצים לוותר עליהם.
בנוגע לזכויות היוצרים על חומרים שנכתבים באתר.
האם נכון שכרגע המצב הוא שמי שמעלה לפה חומרים של עצמו מוותר בעצם על זכויות היוצרים שלו בהם?
ואם כן, למה בעצם?
אם כדי לאפשר עריכה - אפשר לאפשר עריכה ועדיין לשמור על זכויות היוצרים ולאסור על העתקת חומרים מהאתר החוצה
אם בגלל הניקים - אפשר לשמור על זכויות יוצרים של חומרים שנכתבו תחת פסבדונים
נראה לי חבל וגם מקומם: אנשים מעלים לפה סיפורים שכתבו, רעיונות שניסחו, למה שיוותרו על זכויות היוצרים שלהם?
וגם האתר, כמובן, מפסיד חומרים שלא רוצים לוותר עליהם.
-
זכויות יוצרים
נכון.
ואם כן, למה בעצם?
כי אין לי את המשאבים להתייעץ עם עו"ד שמבין גם בזכויות יוצרים בישראל וגם בוויקי, שינסח כללים מתאימים.
כל כך קל היום לפרסם דברים, יש אינספור אתרים חינמיים בשביל זה. אם מישהו מפרסם דברים שהוא אינו רוצה לשחרר לרשות הכלל, עדיף שיעשה את זה באחד מאינספור הערוצים האחרים שפתוחים בפני כולנו.
נכון.
ואם כן, למה בעצם?
כי אין לי את המשאבים להתייעץ עם עו"ד שמבין גם בזכויות יוצרים בישראל וגם בוויקי, שינסח כללים מתאימים.
כל כך קל היום לפרסם דברים, יש אינספור אתרים חינמיים בשביל זה. אם מישהו מפרסם דברים שהוא אינו רוצה לשחרר לרשות הכלל, עדיף שיעשה את זה באחד מאינספור הערוצים האחרים שפתוחים בפני כולנו.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
זכויות יוצרים
גיליתי שישנו הדף התביישו המורידים מהרשת, שלמיטב הבנתי עוסק באותו נושא...?
בכל מקרה, שניהם דפים ארוכים, אז לא יודעת אם כדאי לאחד - כך שרק נתתי קישור אליו בראש הדף.
אם מישהו חושב שראוי לאחד ורואה לנכון לעשות זאת - מוזמן.
בכל מקרה, שניהם דפים ארוכים, אז לא יודעת אם כדאי לאחד - כך שרק נתתי קישור אליו בראש הדף.
אם מישהו חושב שראוי לאחד ורואה לנכון לעשות זאת - מוזמן.
זכויות יוצרים
אני מעוניינת לקבל המלצה על עורך דין או משרד עורכי דין בתחום הקניין הרוחני שהם הגונים מקצועיים ובעלי ניסיון.
זכויות יוצרים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום
ברצוני לחרוט מילות שיר על מצבה
כותב המילים נפטר ב1956
האם חובה לחרוט גם את שם המחבר ?
[שיר ידוע ומוכר לחן עממי בוצע ע"י מספר גדול של זמרים]
תודה
שלום
ברצוני לחרוט מילות שיר על מצבה
כותב המילים נפטר ב1956
האם חובה לחרוט גם את שם המחבר ?