וידוי אני ''באופן טבעי'' מזוייפת

אנט_ש*
הצטרפות: 19 יולי 2004, 22:58
דף אישי: הדף האישי של אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

כן
אני חדשה כאן,
מאוד חיה לפי הרוח שנושבת כאן,אותה ניתן לסכם בעיני לקיחת האחריות על כל מובן בחיים שלנו. אני חושבת שמצילחה לחוש שאני עושה זאת, אבל לא תמיד בדרך שלכם, (ואציין עכשיו וכאן, שבן זוגי כנ"ל)

תגידו (תשפטו, בהההה...) אתם:
ונתחיל מהסוף (כרונולוגית)
חינוך - לא מתפשרים. לא מקבלים את רוב מה שקיים, אבל גם לא בעד חינוך ביתי, ולכן חורשים ובודקים ברמת של מבקר מדינה את ההיצע, ומוצאים, בבחינת יגעת ומצאת.
כי ערך דגול נוסף בעיני הוא מימוש מקצועי, והמקצוע שלי הוא לא מחנכת. ובפועל- ביתנו אצל משפחתלת (מישפחתון ביתי קטן קטן עם מטפלת מופלאה) כבר מגיל 3ח', ובחודש הבא, בגיל שנתיים ורבע- גנון אינטימי, מעט ילדים, הרבה מטפלות, בכפר שסמוך לעירנו הגוש-דנית, עם רושם חזק שהצוות בראש שלנו, אינשאללה שלא נתבדה.

חום, קשר גוף - אינסוף מגע, חבוק, להרדם חבוקים, מילים חמות ומתוקות בשפע,
אבל מינשא? זה חם, כבד, קשה לקשור, יותר קל לתפעל את עגלת גרקו הפשוטה והקלילה, תכל'ס זמן השהייה בעגלה, שהוא לכאורה לא זמן קשר גוף, הוא שולי.

הנקה - סיפור מסובך, אינספק שזה הדבר הטוב ביותר, אבל לא מסתדר לי עם החלוקה הטבעית השוויונית לחלוטין שהיתה לי עם בן זוגי יותר מ-7 שנים לפני הולדת ביתנו. (אז הנקתי חודש)
ולא הסתדר עם החשיבות הרבה שאני מייחסת למקצוע שלי כחלק מהמהות שלי (זה מקצוע יצירתי, אז אולי זה העניין)
ובאמת אחרי פרשת רמדיה, חשבתי שלקראת הילד הבא אצטרך לעשות עבודה רצינית בנושא הזה.

לינה משותפת - לא יכולה לישון עם תינוק/פעוט במיטה, גם מגע של בן זוג בשעת השינה לא נעים לי (לא קשור למגע שלא בשעת שינה). בפועל- שנתיים במיטה משלה בחדרנו, וכעת חדר משלה. רק ישנה בו, פינות צעצועים אמיתיים ולא אמיתיים בסלון ובכל הבית.

לידה - כמה שיותר טיבעית, מינימום התערבויות, ככל שאפשר בבי"ח, אינשאללה, בפעם הבאה בבית

רפואה בכלל - בגדר המלצה, כמו בכל מקצוע אחר רווי בשיקולי יוקרה אישית, השפעות מסחריות, טעויות אנוש רק שלא נצטרך. מאמינה בגוף, (וזה למה נידלקתי על מודעות ווסת לפי שיטת מירב שרמן של מירב שרמן)

אני פותחת את כל זה מכיוון שלאחרונה אני כאן הרבה, ושואלת את עצמי איך אני כ"כ מזדהה אם אני לא מניקה, לא ישנה בלינה משותפת, וחזרתי לעבודה מלאה בתוך חודשיים מהלידה, כך שאין מה לדבר על חינוך ביתי, ואוהבת ערים יותר מכפרים, יש להן הרבה יותר מה להציע לי מכל בחינה.
וגם בגלל שאני כותבת כעת סמינריון על מינשאים, כותבת את כל הנימוקים בעד, מצטטת אתכם ממה שכתבתם לי בדף אבות ומינשאים ומנסה להבין בגדול האם אני "באופן" או לא? ובקטן למה בעצם לא למינשאים.
תשובות אפשרית-
  1. יש הרבה דרכים להגיע לאמת, אפילו לאותה אמת ממש.
  2. "באופן" הולך על דרך אחת. (אז פתאום אני לא מרגישה "באופן")
  3. נשיאת תינוק במנשא אינה התגלמות הכל.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

שליחה על ידי רועי_שרון* »

כמעט אף אחד לא עושה את כל מה שמזוהה עם באופן טבעי. אז את מתכננת לידה בבית אבל משתמשת בעגלה. מישהי אחרת משתמשת במנשא אבל לא תהיה מוכנה אפילו לשקול לידה מחוץ לבית החולים. לא נשמע לי ביג דיל. בכל מקרה ברוכה הבאה, ושתדעי שהדף על אבות ומינשאים הוא יופי של דף (בין השאר כי הוא מרחיב את הקהילה עם כל מיני גברים שקטים שמסתבר שמסתובבים כאן לעתים). כיף שבאת, ואת מוזמנת להישאר ולפתוח עוד דפים כאלה! אה, כמעט שכחתי להגיש לך את הפרח המסורתי: {@.

<רועי מזכיר למשתתפים הוותיקים את נ'>
אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

רועי, תודה על הפרח!
אני גם חושבת שיוצא אחלה דף, בזכות כל מי שכתב שם, ובאמת זה כמעט המקום היחיד שגברים ענו לי בנושא, ובהרחבה.
בבוא הזמן אנסה להעלות את העבודה על איזושהי פלטפורמה אינטרנטית.
הסיבה שהיגגתי כך היא בגלל שכן מנשבת כאן רוח "חרדית" לפעמים, ואני, מהדת, ברחתי בגלל דברים כאלה, בין השאר,
אבל עזוב, אם לא יתפתח כאן משהו, אפשר מצידי למחוק הדף
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אנט - קודם כל מצטרפת לברכות {@
מעבר לכך - אני הסתובבתי כאן הרבה מאד זמן, עם הרגשה של "לא ממש מתאימה, אבל מתעניינת" ולאט לאט, מצאתי את עצמי משנה את החיים שלי והופכת ליותר ויותר מתאימה מבחינת ההגדרות (אם כי יש תחומים שלמים שבהם אני מאד לא.) - כי התגליות שלי כאן, הפכו ליותר ויותר מובנות מאליהן, עד שהייתי מוכרחה גם ליישם. לא יכולתי להיות במצב שבו אני מבינה ש-לידת בית (למשל) היא הכי טובה והכי בטוחה עבורי (כולל את הסיכונים והבעיות שבלידת בי"ח) וללכת עם הראש בקיר, להכניס את עצמי למיטה חולה (תרתי משמע) ולבי"ח. לא יכולתי לקרוא על לגדל ילדים בלי חיתולים, להזדהות עם היתרונות, ולא לנסות לפחות (אם כי אני מודה שהנסיון שלי הוא חלקי ביותר) וכן הלאה.
אמא_שלנסיכות*
הצטרפות: 26 יולי 2004, 16:35
דף אישי: הדף האישי של אמא_שלנסיכות*

שליחה על ידי אמא_שלנסיכות* »

גם אני לא "באופן טבעי" כמעט בכלל
חוץ מהנקה ארוכת טווח
אבל אני מוצאת המון דברים שאני מתחברת אליהם פה באתר ובעיקר האוירה התומכת והרגועה
כשאני גולשת פה נראה לי כאילו כל האנשים הם טובים, תומכים וכאלה מפרגנים- חבל שבחיי היום יום לא תמיד רואים אותם.
לא_מתפשרת*
הצטרפות: 28 יולי 2004, 00:44

שליחה על ידי לא_מתפשרת* »

המודעות היא 50% מהריפוי. אם את מודעת לנזקים שנגרמים לתינוק שנפרד מאמו ונשלח למטפלת בגיל 3 חודשים, שנפרד משד אמו בגיל חודש, שישן במיטה נפרדת - הרי פתרת חצי מהבעיה. אם את מודעת לאלטרנטיבות הטבעיות ואם השיקולים שלכם היו במודע - אז יכול להיות שעוד יש לך סיכוי ושבילד הבא תוכלי לטפל בצורה אחרת, כלומר מקדישה לו לפחות 2-3 שנים מחייך, ומורידה הילוך למימוש המקצועי. הרי אי אפשר לתת חשיבות עליונה להכל - צריך לבחור - או קריירה או גידול ילדים.
חבצלת_השרון*
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

אני חושבת שאין כאן הרבה אנשים שהם "מאה אחוז באופן טבעי".
גם אני בפועל לא כזו.
מה שמאחד את האנשים כאן זו המודעות, השאיפה להתחבר יותר לעצמנו ולילדנו ולעולם שבו אנו חיים, וללמוד לבחור באמת את מה שמתאים לנו, ולא כברירת מחדל או כי "כך עושים כולם".
אז אם זה מתאים לך, את במקום הנכון

<אם יותר לי, מכל מה שכתבת הכי קריטי נשמע לי לא להניק...>
<גם ילדיי נמצאים במסגרות עד 13:00, מחותלים בטיטולים לרוב, מתחילים לישון במיטתם סביב גילאי סוף ההנקה (שנה+) ואני משתמשת מדי פעם בעגלה>
אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

אם את מודעת לנזקים שנגרמים לתינוק שנפרד מאמו ונשלח למטפלת בגיל 3 חודשים. לא נכון, לא אמרתי
"לא מתפשרת", קראי שוב מה כתבתי, הדבר היחיד עליו אני מעוניינת לעבוד הוא ההנקה. לא אמרתי שאני רואה נזק בבחירות האחרות בחיי. לשמחתי אני חיה חיים ססגוניים שהם לא "או-או" (או מקצוע-או משפחה וכדו')
אני לא מסכימה לקביעתך שנזקים שנגרמים כי.... אני מודעת לכך שיש אנשים שחושבים שחלקים מאורח חיי, גורמים לנזק, והשאלה ששאלתי היא איך זה שבכ"ז אני מתעניינת באתר הזה?
עזבי, די לי לראות את ביתי, ובן זוגי, ולהודות לעולם כל בוקר על כך
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

גם אני לא "באופן טבעי" בכל מובן, אני מתחברת למה שמתאים לי, ולא מדובר רק בחינוך והתחברות טוטאלית לילד שלך, רק כאן גם מדורים נפלאים שקשורים בחיסכון ואיכות החיים בתוך הבית וגם מחוצה לו (בגינה).
אבל אני חושבת שגם חלק מלחיות "באופן" זה גם להקשיב לעצמך ולא להיות נתון לדעות ושליטה של אחרים.
למשל כשנולדה בתי הבכורה, בתחילה אנשים אמרו לי לא להחזיק בידיים יותר מדי זמן כי היא תתרגל להרגל המגונה.
ועם הזמן למדתי לעשות את מה שאני מרגישה ולאחר מספר חודשים היא עברה גם לישון במיטתנו, וכך גם הבת הקטנה. אף אחת מהן כיום לא ישנות איתנו באופן קבוע אבל כשיש להן רצון מדי פעם. לפי הצורךשלהם בהגנה. ובעיקר הבת הקטנה. אגב גם אותה בת לא "התרגלה יתר על המידה" להיות בידיים.
מה שחשוב זה להקשיב לעצמנו וראות מה נכון לנו.
גם היום אני בודקת מה נכון לי, הבנות שלי בשנה שעברה היו בצהרון שהוא כמו גן (עם כמות עצומה של ילדים) והנה ראיתי שלא טוב להן והן זקוקות ליותר שקט ואהבה ושלווה והשנה העברתי אותן לצהרון אחר שנמצא בבית של מישהי בישוב שלנו, צהרון שאין בו "מסגרת" אלא שרוב הזמן עושים מה שמתחשק (מציירים, צופים בטלוויזיה, משחקים במחשב, משחקי קופסא, נחים בשכיבה).
גם למרות שהן בצהרון אני משתדלת לקחת אותן מוקדם הביתה (בשלוש) ולא לחכות עד שהצהרון יסתיים (ברבע לחמש).
או למשל בשנה שעברה העברתי את הגדולה שלי גן (שבוע אחרי תחילת שנת הלימודים) כי הרגשתי שזה מה שנכון בשבילה.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אגב, הייתי רוצה לשמוע כאן, אם אתם (וגם אני) טוענים שבהתחלה לא הרגשנו שייכים לכאן ועם הזמן אנחנו כן.
באיזה אופן אנחנו כן מרגישים שייכים? והאם האתר השפיע עלינו ועל חיינו (מלבד לזה שהשכלנו ואנחנו אנשים יותר פתוחים היום)?
לא_מתפשרת*
הצטרפות: 28 יולי 2004, 00:44

שליחה על ידי לא_מתפשרת* »

אני חיה חיים ססגוניים שהם לא "או-או" (או מקצוע-או משפחה וכדו')
חיי המשפחה הם הדורשים התמקצעות. לגדל את התינוק בדרך הפיכתו לילד, תוך ליווי תמידי בתהליכים שהוא עובר הוא לדעתי החיים הססגוניים. מדובר בשנים בודדות בלבד והן חולפות מהר לבלי שוב.
אביגיל_בו*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 12:33
דף אישי: הדף האישי של אביגיל_בו*

שליחה על ידי אביגיל_בו* »

באיזה אופן אנחנו כן מרגישים שייכים?
אין לזה אופן. זו תחושה. בהתחלה התעצבנתי המון, הרבה היה נראה לי מוגזם וקיצוני. היום אני מבינה שאני לווינית של קהילה שנוקטת בשיטת חיים מעניינת מאוד, שהרבה ממנה מצא את דרכו לחיי שלי.
.
האם האתר השפיע עלינו ועל חיינו (מלבד לזה שהשכלנו ואנחנו אנשים יותר פתוחים היום)?
לא רק השכלנו ונפתחנו. הקהילה נותנת כלים וטכניקות, והרבה מהן משמשות אותנו היום בחיי היום יום.

בכלל, הנושא של זיוף, או כמה אחוזי באופן אני, הוא קצת תמוה בעיני. נדמה לי שהוא מעסיק יותר אנשים שרק נחשפו לקהילה. במשך הזמן מתעמקת הפרספקטיבה ונחשפת מידת הגיוון שקיימת פה.

<באותה מידה אני לא לא שואלת את עצמי השכם והערב אם אני 100% שמאלנית או 100% פמיניסטית>
שייכת_לא_שייכת*
הצטרפות: 28 יולי 2004, 14:50

שליחה על ידי שייכת_לא_שייכת* »

אני מאוד שמחה על הדף הזה שנפתח כי אני מרגישה דומה למה שכתבה אנט ש.
אני נמשכת להרבה דברים פה באתר: רפואה טבעית עם חיסונים מועטים ומאוחרים, הנקה, חינוך עם הרבה קשב לילד, אקולוגיה ותזונה בריאה ועוד ולמרות זאת בכלל לא יכולה להגיד שאני "שייכת" .
מסתובבת פה כבר די הרבה זמן וגם כותבת ואפילו בכתיבה שלי ובתשובות אלי אני לא מצליחה לראות "קשר" - מרגישה זרה ולא מתחברת.
אני מבינה שהקהילה היא וותיקה, חלק מהמשתתפים מכירים, וחלק פשוט עוד "צעירים ויפים"
יש דף אחד שממש התעלמו ממני. שואלת את עצמי כמה פתיחות אמיתית יש לקבל קצת את האחר
שאולי לא במקרה נחת פה.
} נראה לי שדווקא הזיוף הוא במקומות אחרים, את אנט ש מאוד אמיתית, לעומת אחרים שאולי רק נסחפים בזרם.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

הי אני ממש לא באופן טבעי ואני מרגיש שייכת, לפחות וירטואלית. אני חיה כמו שאני יכולה באותו רגע לחיות וזה לא תמיד ובכלל טבעי. למשל כל ההיבט של אוכל אורגני הוא ממש לא היבט חשוב בחיים שלי בינתיים (חוץ מהעגבניות של הגינה).
לא הייתי עם הילדים שלי הרבה בבית. עם האחרונה חזרתי לעבוד מהר מאד, כשהיא על הידיים שלי. זה עלה לי בבריאות, אבל היה לי חשוב לממש את עצמי מבחינה מקצועית. אז נכון, ילדתי פעם אחת אצל אילנה שמש, והנקתי (אף פעם לא יותר מגיל שנה) ואני שולחת את ילדי לחינוך אנתרו', אבל אם היית שואלת אותי, הייתי אומרת שאני הרבה יותר בעד "באופן חופשי" מאשר "באופן טבעי".
בעד החופש להתלבט, לקבל החלטות, לקחת אחריות, למצוא את הדרך שנכונה לך וגם לשנות אותה אלף פעמים. במובן הזה אני מאד שייכת לכאן, כי יש כאן הרבה גירוי למחשבה, יש מגוון של אנשים וצורות חיים, ממש ביוטופים שלמים.
ובכלל, אולי על משקל למי צלצלו, צריך לומר: אל תשאלו למי אתם שייכים, אם אתם כאן, אנחנו שייכים אליכם
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

הרבה יותר בעד "באופן חופשי" מאשר "באופן טבעי".
אין סתירה בין השניים. נהפוך הוא האופן הטבעי בא לייצג את האופן החופשי ולהפך.
אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

כל התשובות נכונות!!!
סתתתם, רק התכוונתי להגיד תודה על ההתבחבשות המשותפת בטבילות האש הראשונות כאן באתר
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

האופן הטבעי בא לייצג את האופן החופשי ולהפך

אז זהו, שלא בהכרח.
יש באופן טבעי, שזה בהחלט באופן חופשי, ולהיפך
ויש באופן טבעי, שזה לא תמיד מרגיש חופשי (עובדה)
אין בזה שום דבר ביקורתי על ה"באופן-טבעי'ות". להיפך: זה רק אומר ש(אנחנו? הם?) נורמליים.

> שרון לא מצליח להיזכר איפה לעזאזל הוא שם את מד האותנטיות (על הטלוויזיה? במנשא שעל המיטה המשפחתית? ליד המקדונלד'ס בצלחות החדפעמיות? בגינה האורגנית?), אז לא יכול לקבוע עד כמה הוא מזוייף כרגע <
אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

שרון, זה מד דיגיטאלי או אנאלוגי? :-)
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

שליחה על ידי בועז_חן* »

אוי אנט, הרי ברור שזה לא זה ולא זה - זה הרי מודד באופן טבעי אוטנטיות בעזרת חלוק נחל עטוף עלי תאנה. D-:
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

פעם בכמה ימים נכנסת מישהי שבטוחה שהיא אאוטסיידרית למקום הזה ובסוף מתברר שממש לא.
מדהים איך לפעמים אנחנו מוקיעים את עצמינו ממקומות שרואים בנו שייכים לכל דבר.
כמה נחמד שפה תמיד נרתמים כמה אנשים להסביר כמה רחוקה ההשערה מהמציאות.
חבל שבחיים עצמם זה פחות קורה.
אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

ג'ינ ג'ית אם הייתי זוכרת כל יום ש לפעמים אנחנו מוקיעים את עצמינו ממקומות שרואים בנו שייכים לכל דבר הכל היה נראה יותר טוב,
ו... הבנתי... כנראה שאני לא כ"כ מקורית, כמו בגיל ההתבגרות, כל אחד חושב שרק אצלו זה ככה.
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

_האופן הטבעי בא לייצג את האופן החופשי ולהפך
אז זהו, שלא בהכרח._

לא בהכרח, כאפשרות.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

חשוב לאנדקס למי חשוב?
אולי זה לא חשוב, אבל כדאי. ע"מ שמי שרוצה לחפש דף זה ודמים דומים נוספים יוכל למצוא בקלות, זה הכל. זו לא תווית (בטח לא עלייך, אנט, אולי רק תגית על הדף)
דקל_נור*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

שליחה על ידי דקל_נור* »

תודה מיכל @}

<תמר מזה גרועה בהתנסחויות והסברים>
מה_עיזה*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2004, 17:52

שליחה על ידי מה_עיזה* »

ג'ינ ג'ית הנה עוד אחת...
אני מסתובבת (בשקט) באתר כ- 3 חודשים מאז ילדתי את בני השני, משייטת בין הדפים בצימאון אינסופי ורושמת בצד רשימה מתארכת של דפים שפוגשת בדרך ורוצה להגיע גם אליהם.
הייתי רוצה להשאר בבית עם ילדי, להניק לאורך זמן לבשל אוכל בריא ולהתנתק מהמירוץ. אבל אני חוזרת בעוד חודש וחצי לעבודה עם מועקה גדולה, מתייחסת בהומור צורב לקשר שאין לי עם המטבח מרגישה פיספוס אבל גם שהשינוי גדול עלי. יש בחיינו מספר מוטיבים "באופניים". אבל הרבה דברים שמוצאים להם ביטוי באתר, גם אם נראים לי בריאים נכונים ותואמים את ההגיון שלי, לא באים לי "באופן טבעי". וזה מה שיוצר אצלי תסכול ונותן לי את ההרגשה הלא שייכת. אני מברכת על הרגע שמצאתי את האתר הזה, מקבלת מכם המון ושמחה על האפשרות לכתוב את שכתבתי.
אביגיל_בו*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 12:33
דף אישי: הדף האישי של אביגיל_בו*

שליחה על ידי אביגיל_בו* »

מה עיזה. תני לעצמך זמן. חשיפה של 3 חודשים לשלל הרעיונות היא קצרה מאוד.
מנסיוני, במשך הזמן יפחתו התסכול ותחושת הזרות.
@}
דרור_כמון*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 23:19
דף אישי: הדף האישי של דרור_כמון*

שליחה על ידי דרור_כמון* »

למה לשים תווית?
זה לא יכול רק לקלקל?
מה זה באופן טבעי? למי?
אני חושב שהאתר תרם להבדל כיום בין באופן טבעי לבין באופן חופשי.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

אני כל כך שמחה שכתבת את הדף הזה. תודה
אמנם ראיתי את כל הדיונים על השתייכות, אבל צפיתי בהם מהצד.(לא שייכת...)
זוגי ואני אמנם לא הורים עדיין אבל מאוד רוצים להיות "באופן" בהיבטים אחרים - של צרכנות, תזונה, סגנון חיים רגוע וכו'. ולא מצליחים, לא כמו שאני רוצה בכל אופן. בחודשים האחרונים אני כל כך מתוסכלת מזה. וחוששת ומוטרדת וכל מיני רגשות לא נעימים. שאפילו הפסקתי לקרוא פה.
הדף שלך החזיק אותי לפרופורציות.
תודה על כך!!
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שליחה על ידי נועה_בר* »

מה עיזה?
אחרי לידה יש הרבה קשיים, ואחד מהם הוא חופשת הלידה הקצרה כ"כ ( אבל אני חוזרת בעוד חודש וחצי לעבודה עם מועקה גדולה, ) שלא מאפשרת זמן לעכל את השינויים ובעיקר לא מאפשרת לאימא להיות עם הילד שלה.
זה באמת לא קל. ומי כמוני יודעת כמה הציפיות שיש לנו מעצמנו הן גדולות ועוד מעמיסות.
כתבת:
מרגישה פיספוס אבל גם שהשינוי גדול עלי. יש בחיינו מספר מוטיבים "באופניים". אבל הרבה דברים שמוצאים להם ביטוי באתר, גם אם נראים לי בריאים נכונים ותואמים את ההגיון שלי, לא באים לי "באופן טבעי". וזה מה שיוצר אצלי תסכול ונותן לי את ההרגשה הלא שייכת.

לעשות שינוי גדול ואמיתי זה תמיד תהליך. שום דבר לא קורה ברגע. אם את כאן באתר את בטח סופגת קצת ממה שמתאים לך ולפחות מתעסקת במחשבה עם דברים אחרים, ואולי מגיעה למסקנה שלך, לפחות כרגע, הם לא מתאימים (ולא חשוב מאיזו סיבה).
אין מתכון אחד מה נכון או לא נכון. כל אחד צריך למצוא את הדרך שלו וזה חלק מהתהליך שהולך ומתגבש עם הזמן.
התסכול הוא לדעתי (כך זה לפחות אצלי) בגלל הפער שיש בין "החיים" במציאות, לבין מה שהייתי רוצה שיהיה או נדמה לי שכך צריך, אבל אני עוד לא שם. הפער - ככל שהוא גדול כך גדל התיסכול.
ההרגשה הלא שייכת מאוד מובנת, הייתי רוצה להציע לך שלא תוותרי לעצמך, תלכי גם עם הלב. @}
אמא_נוגי*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

האם יש הגדרה מוחלטת ל באופן טבעי ? האם מישהו יכול להגדיר מהו זיוף? זה לא שיש ספר הנחיות עם קביעת קריטריונים מוחלטים :-)
אנט, גם אני בהתחלה חשבתי שכולם כאן מקיימים באדיקות את כל תרי"ג המצוות של באופן טבעי, וגיליתי לאיטי שכל אחד לוקח את מה שטוב לו ונוח לו איתו.
לדוגמא אני:
הנקתי שני ילדים עד גיל 9 חודשים
חזרתי לעבודה מוקדם (4 וחצי וחודשים בראשון, 9 חודשים בשני), והשארתי אותם בבית עם מטפלת. עכשיו הם בגנים/קייטנות וטוב להם מאוד. גם אני העברתי את הבן שלי גן כי הרגשתי שלא טוב לו.
לקחתי אותם עלי במנשאים, אבל גם בעגלה - בעיקר בימות הקיץ החמים כשהכול הופך למרחץ זיעה.
אנחנו משתדלים לקנות אורגני, אבל יש גם שוקולדים ומעדנים בבית.
אני מחסנת באדיקות את ילדי, אך מטפלת בהם גם ברפואה סינית והומאופטיה.
לינה משותפת? מעולם לא. אבל הם ישנו לידי בעריסה עד שסיימו לינוק ואח"כ עברו למיטותיהם האישיות (הבוקר הקטן ראה אותי יושבת על המיטה שלו והודיע לי שהיא שלו "תזוזי" הוא אומר לי הפופציק בן השנתיים)
לידה טבעית? כן אבל בבית חולים עם מיילדת פרטית, בלי אפידורל, עם מסאז'ים וג'אקוזי וכדור גדול, בלי בדיקות דם ועירוי אבל מידי פעם התחברתי למוניטור רק כדי להיות בטוחה שהכול בסדר.
כך שאנט, מאחר ואני לא מאושיות האתר ובהחלט "מיינסטרימית מחמד", אני בכל זאת מרגישה כאן בנוח. נכון לפעמים יש ויכוחים, אבל בסך הכול זה כמו בית שני... (ובנזוגי טוען שזה כמו בית ראשון...)
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

בית שני... (ובנזוגי טוען שזה כמו בית ראשון...)
פה זה בית שלישי

<ימות המשיח>
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אני עד היום מרגישה שתמיד יש לי במה להשתפר ושיש לי עוד לעשות ועוד ללמוד. ותמיד אני מגלה כמה אני עדיין לא יודעת.
וכל הזמן יש עוד נושא שאני אומרת - "מה פתאום" שהופך ל"זה דוקא מעניין" שהופך ל"זה אפשרי אבל לא אצלי " שהופך ל " אני מבינה יותר לעומק ותומכת "
שהופך ל " אולי אנסה קצת" שהופך ל " אני מנסה וזה עובד!!!"

והמסקנה הכי הכי שהגעתי מהשנים שלי פה היא ש"הכי חשוב להיות מודעים להשלכות, למשמעות של הבחירה ולקחת אחריות על חייך!!"
מה שמוביל אותי לשינויים שעשיתי ואני עושה בחיים.

אז אין דבר כזה "מזוייף " או "טהור "....יש רצף!!
אנט_ש*

שליחה על ידי אנט_ש* »

תודה לכן
אתן חמודות ואמיתיות
מזדהה עם הרבה מהדברים, ובעיקר עם ה"אבולוציה" על פי מיץ פטל
אמא_לגדולים*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2004, 16:39

שליחה על ידי אמא_לגדולים* »

טוב, לא מאוד גדולים, אבל בני 8 ו-5, שאיכשהו נראים לי גדולים לעומת כל הגילאים המדוברים פה לרוב. גם אני ממש ממש הרגשתי אאוטסיידרית לגמרי שקראתי את האתר הזה (אליו התוודעתי רק לפני יומיים!), ושמחתי לגלות את הדף הזה. החלק הכי טבעי שלי, שעליו תמיד הייתי גאה, היה הנקה של שניהם עד גיל שנה (כולל בחלקו חזרה לעבודה אחרי שמונה חוד'), אבל אני מבינה שגם זה נחשב פה "מעט" מדי. רוב הזמן משוטטת מתוך איזו סקרנות, משולבת במין סוג של מציצנות עד כדי מבט אנתרופולוגי (בלי חיתולים? באמת? כל הזמן לרוץ איתם לאמבטיה?). אבל... ופה מגיע האבל הגדול. מעבר לתכנים, שהם כן מעניינים, גם עם מסקרנים ולפעמים מוזרים (מיץ פטל תיארה זאת טוב ממני) מזמן (ואולי אף פעם?) לא נתקלתי באתר כזה ידידותי, כזה קהילתי באמת, שאפשר לקרוא בו בקלות את כל ההודעות, בלי פתיחות מעצבנות, ופשוט ישנה פה הרגשה של משהו באמת טבעי כזה, ולא מזוייף! אתם חושבים שזה מקרי?. כבר ביומיים האילה, אני מרגישה שאני למשל באמת מכירה את בשמת א, ואת צפריר שפרון. אולי יומרנות מצידי, אבל אולי משהו שעובר פה בין האנשים. הרגשה מאוד נחמדה, ואפילו ממכרת.
מרב_א*
הצטרפות: 01 ינואר 2004, 09:15
דף אישי: הדף האישי של מרב_א*

שליחה על ידי מרב_א* »

אני רוצה להציג פן אחר. אני מאוד מזדהה עם הדברים שאנט כתבה בראש הדף הזה. הענין הוא היחסיות: כשאני כאן, אני מרגישה "קטנה", ולא יודעת אם להשתמש במילה "מזויפת" אבל משהו דומה לזה. כאן אני רואה כמה יש לי עוד ללמוד, ובהחלט מתחברת לדברים של מיץ פטל (וזה ב-ד-י-ו-ק החל כך עם החינוך הביתי. לא יודעת עד מתי נגיע, אבל פתאום הגיעה ההכרה שזה אפשרי.
אבל לא הסברתי את ענין היחסיות: לעומת זאת, בעולם בחוץ, בעיני חברות שלי ואנשים מהצד אני נחשבת מאווווווד "טבעית". אחת שפונה תמיד לרפואה אלטרנטיבית לפני הקונבנציונלית, מניקה בגיל שנה ועשר, לינה משפחתית ועוד- ואז אני מרגישה מאוד "באופנית" (עד שאני נכנסת לאתר...)
השורה התחתונה לדעתי הוא לקרוא, להחכים, לדעת שאפשר ולבוא מתוך פתיחות. מה שמתאים לך- לקחת. (וסליחה אם חזרתי על דברים, קראתי את תחילת הדף לפני כשבוע ואת המשכו היום).
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

שליחה על ידי רועי_שרון* »

שאפשר לקרוא בו בקלות את כל ההודעות, בלי פתיחות מעצבנות -- מעניין. ליונת יש תיאוריה בעניין הזה: ככל ששדה ההוספה גדול יותר, כך התוספות נושאות יותר תוכן, עמוקות יותר. או בניסוח אחר: קוטן השדה מזמין שטחיות של התוכן. אני לא יודע אם זה נכון, אבל בעקבות זה שינינו את שדה ההוספה כך שיגדל אוטומטית עם הוספת תוכן.

ובכל מקרה, ברוכה הבאה! {@ (עוד פרח אם תפתחי _דף בית אישי לעצמך ;-)). אה, וגם שתדעי שיש פה הרבה עם ילדים בגילאים של ילדיך (אנחנו, לדוגמא).
מיק_רוני*
הצטרפות: 04 ינואר 2005, 03:00
דף אישי: הדף האישי של מיק_רוני*

שליחה על ידי מיק_רוני* »

דף נפלא-תודה אנט ש !
גם אני מרגישה פה הרבה פעמים אאוטסיידרית (אפילו עוד לא נשואה...) יש הרבה דברים שאני לא באופן בהם, אבל בסגנון שכתב רועי שרון שיונת אומרת... אבא שלי היה אומר: "אני אומר לך את הכל מה שיכנס לך לראש הרווחתי - וככל שאני יגיד יותר - יש סיכוי ליותר להיכנס" !
אז אני קוראת וסופגת וגודלת ולומדת ה מ ו ן !!! ואני יודעת שכל יום מזמן לי אפשרויות חדשות שלא ידעתי עליהן לפני כן בזכות האתר הזה, שאחד הדברים הכי נפלאים בו זה שהידע לא נגמר, תמיד יש עוד מה ללמוד, דפים שלא היית בהם רעיונות חדשים שלא חשבת עליהם וזה קוסם לי כל פעם מחדש.
בנוסף מרגיש לי באתר הזה באמת בית באופן שבו אפשר לדבר על הכל חופשי !
גם לי יש את תחושת היחסיות שנדמה לי שמרב א מדברת עליה, גם אני מרגישה "קטנה" כאן הרבה פעמים וחושבת שזה מתוך העוצמות הנפלאות של האנשים כאן ששמות לי מראה שלא תמיד נעימה לי על איפה אני נמצאת ביחס לעצמי ואיפה הייתי רוצה להיות (לאוו דווקא באופן טבעי אלא באישיות שלהם שיוצאת לי מתוך הכתיבה שלהם)
מטפחת_מרשרשת*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 00:54

שליחה על ידי מטפחת_מרשרשת* »

האמת? רק הסביבה יכולה ללמד אותנו עד כמה אנחנו באמת נכנסנו לראש של באופן טבעי. כשמתחילים להרים גבה למניקות מעל חצי שנה, לאלה שמתהלכות עם מנשא יותר מאשר עם עגלה, לאלה שמודות ומתוודות שישנות עם התינוק...או, אז אתן תרגשנה כמו מגלי אמריקה!! כמו ספר עיקרון הרצף מתהלך, כמו...
תמהוניות שכאלה.
לפעמים זה עצוב, בד"כ זה מעודד. זה אומר, שאנחנו הולכות לכיוון הנכון.
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

שליחה על ידי צוויליך* »

אנט ש

קודם כל, שלחתי דיווח עליך לארגון נגד זיופים (חוליית בדיקה ומכתב אזהרה כבר בדרך אליך!).

שנית, מה דעתך על זה:
אנחנו לא דתיים ולא שומרים מצוות. לא שבת, לא כשרות.
ובכ"ז עושים קידוש, ובכ"ז צמים ביו"כ והולכים לבית הכנסת, ובכ"ז דוחים את הכניסה לביתנו החדש שלא תיפול בימי בין המצרים.
הרה"ג אמנון יצחק (שליט"א כמובן) אמר לי פעם, בקלטת שנתנו לי בכנס עם אורי זוהר, עד כמה נלעגים ה"מסורתיים" שבוחרים אילו מהמצוות לקיים ומוותרים על השאר. את יכולה לתאר לעצמך מה דעתי על הרה"ג הנ"ל וגם להבין מה דעתי על "הכל או כלומניקים" למינם.

שלישית,
בסופו של דבר אם לך לא יהיה טוב, רבים הסיכויים שלצאצאייך לא יהיה טוב. אמא לחוצה, מרירה ו"מקריבה" היא מתכון נפלא לילד לחוץ, מריר ונאורוטי...
חשוב לעשות בחירה מושכלת , לא כמו כולם כי זה כמו כולם. אולי כמו כולם, אבל כי זה מה שאת בוחרת .

שיהיה לך אחלה יום והנה גם @} ממני ...
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”