הרעלת כספית
הרעלת כספית
תודה תמי.
את אכן צודקת. בימים ובאוקיינוסים הכספית מצטברת ונשארת. ולגבי המים המינרליים, אני אברר אצלם.
את אכן צודקת. בימים ובאוקיינוסים הכספית מצטברת ונשארת. ולגבי המים המינרליים, אני אברר אצלם.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
הרעלת כספית
הנה אתר (הפניה של הגיס שלי טל), שמביא דעה שונה.
כמה תהיות שלי לגבי האתר הזה:
בקיצור:
כרגיל, יש המון דיסאינפורמציה, מכל צד, ולכו תדעו מה האמת.
שוב אנחנו נדרשים להחליט החלטות בתנאים של אי וודאות.
במצב הזה, אני יודעת מה אני בוחרת - להיות זהירה. אבל זה אולי כי אני כבר נכוויתי.
מי שבוחר אחרת על סמך הנתונים הנ"ל - שיהיה בריא (ברצינות, לא במובן הפולני).
כמה תהיות שלי לגבי האתר הזה:
- מי עומד מאחוריו ומממן אותו? זה אחלה אתר, מושקע מאוד. מעבר למאמץ להראות שכספית זה בעצם בסדר, הם גם מודיעים שדג הבאס אינו בסכנת הכחדה (והמסקנה המתבקשת כנראה היא שצריך להמשיך לדוג אותו בלי הגבלות). המסקנה שלי היא שהוא קשור בצורה כלשהי לתעשיית הדייג או המזון.
- האתר מפנה למאמרים מדעיים ומביא "הוכחות" בצורה סלקטיבית מאוד, מה שנקרא cherry-picked science.
- האתר מפנה להתקפה חריפה על כמה קבוצות שמתעסקות בין היתר בנושא, כמו EWG. ישבתי וטרחתי לקרוא את ההתקפה כולה, פחות או יותר - זה מעניין אותי כי ההתרשמות שלי מ-EWG הייתה חיובית מאוד עד כה, והם נראו לי מאוזנים ורציניים (למשל, בהתייחסות שלהם לפלואוריד). המסקנה שלי מהקריאה: מצד אחד, השתכנעתי שגם מאחורי EWG עומדים אינטרסים כלכליים (של החקלאות ותעשיית המזון האורגני). מצד שני, לא השתכנעתי מהניסיון להציג את כל מה שהם אומרים כלא נכון. כן התרשמתי שלמתקיף יש נטייה לברור את ראיותיו, כולל המדעיות, ושגם לו יש אינטרס בנושא. (לפחות אחת מהן בדקתי והסתבר שהגירסה שלו, הממ, נתונה במחלוקת. הוא מצטט תוכנית בנושא עם העיתונאי השמרן ג'ון סטרוסל - שבה הובאו "נתונים" לגבי חומרי הדברה. הנתונים התבררו בדיעבד John]כמומצאים Stossel[/po]#Pesticides and organic food , אבל זה, משום מה, אינו מוזכר בהתקפה על EWG).
בקיצור:
כרגיל, יש המון דיסאינפורמציה, מכל צד, ולכו תדעו מה האמת.
שוב אנחנו נדרשים להחליט החלטות בתנאים של אי וודאות.
במצב הזה, אני יודעת מה אני בוחרת - להיות זהירה. אבל זה אולי כי אני כבר נכוויתי.
מי שבוחר אחרת על סמך הנתונים הנ"ל - שיהיה בריא (ברצינות, לא במובן הפולני).
הרעלת כספית
מה דעתך לגבי הדגים האורגניים של גבע? (מתעצלת לבדוק התייחסות למעלה...)
-
הרעלת כספית
אני לא גרה בארץ ולא מכירה את המגדלהזה. אני מציעה תמיד לאנשים לברר עם המגדל (אפשר גם עם נותן התעודה במקביל) מה שיטת הגידול, ואז להחליט. דגים אורגניים יכולים בהחלט להיות בסדר.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
הרעלת כספית
תמי, האם יש הבדלים במקומות שונים בעולם מבחינת הכספית?
אני בקנדה, מן הסתם יש פה גם תוצרת מקומית (מניופאונדלנד או נובה סקושה) שאולי שונה ממה שיש בארה"ב ובטח ממה שיש בארץ.
יש רשימה של מה בטוח ואיפה? נורא מבלבל כל המידע הזה. הילדות שלי אוהבות דגים, וגם אני.
בכל מקרה בטונה אני מזמן לא נוגעת. אז מה כן?
אני בקנדה, מן הסתם יש פה גם תוצרת מקומית (מניופאונדלנד או נובה סקושה) שאולי שונה ממה שיש בארה"ב ובטח ממה שיש בארץ.
יש רשימה של מה בטוח ואיפה? נורא מבלבל כל המידע הזה. הילדות שלי אוהבות דגים, וגם אני.
בכל מקרה בטונה אני מזמן לא נוגעת. אז מה כן?
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הרעלת כספית
כל הדגים בקופסאות שימורים (טונה וסרדינים) בארץ מיובאים; כמובן לא נוגעת לא בזה ולא בזה. לאחרונה נודע לי כי יש חברה אחת בארץ שמייצרת דגים בשימורים, מדובר בדג "לבנון הכנרת" שכינויו "סרדין הכנרת". תקופה קצרה בשנה ניתן להשיג בחנויות מוצר זה, שכאמור מקורו בכנרת.
מה דעתכם?
מה דעתכם?
-
הרעלת כספית
למירב ב,
מה מצב הזיהומים בכינרת? אילו מזהמים ידועים יש, כמה, האם יש כספית וכמה?
האם הדגים עצמם עוברים בדיקה כלשהי למזהמים?
האם מגדלים את הדגים או דגים אותם? אם מגדלים אותם, מה מאכילים אותם?
כל אלה דברים שהייתי מנסה לברר עם המגדל עצמו או עם אלה שאמורים לפקח עליו (ובכתב).
באופן כללי שימורים זה משהו שהייתי מצמצמת, בעיקר בהריון ובהנקה.
כמה קישורים מגיגול מהיר של "כינרת" "דגים" ו"זיהום":
דגים מתים
דיג באמצעות רעל (מזעזע במיוחד)
heb]דוח על זיהום מי תהום journals[/po]/biosfera/191103.html
כרגיל - לשיקולך. אני הייתי נמנעת.
מה מצב הזיהומים בכינרת? אילו מזהמים ידועים יש, כמה, האם יש כספית וכמה?
האם הדגים עצמם עוברים בדיקה כלשהי למזהמים?
האם מגדלים את הדגים או דגים אותם? אם מגדלים אותם, מה מאכילים אותם?
כל אלה דברים שהייתי מנסה לברר עם המגדל עצמו או עם אלה שאמורים לפקח עליו (ובכתב).
באופן כללי שימורים זה משהו שהייתי מצמצמת, בעיקר בהריון ובהנקה.
כמה קישורים מגיגול מהיר של "כינרת" "דגים" ו"זיהום":
דגים מתים
דיג באמצעות רעל (מזעזע במיוחד)
heb]דוח על זיהום מי תהום journals[/po]/biosfera/191103.html
כרגיל - לשיקולך. אני הייתי נמנעת.
-
הרעלת כספית
הנחת היסוד הראשונית שלי הייתה שהכינרת זה בטח לא כמו ים התיכון... טעיתי!
הנחת יסוד תמימה שנשברה לחלוטין לאחר בירור קצר (תמי, תודה על השאלות והקישורים!). זיהומים ומזהמים ידועים בכינרת יש. ציטוט מתוך מאמר שכתב פנחס גרין, מנהל מנהלת הכינרת, יולי 2007: "גורמי הזיהום העיקריים באגן הכינרת כוללים: תרכובות זרחן וחנקן (נוטריאנטים), חיידקים נגיפים וטפילים פתוגניים, חומרים אורגניים, חומרים הידרו-קרבוניים (דלקים ושמנים), חומרי הדברה, מתכות כבדות, רעלים ומליחות". למי שרוצה לקרוא את המידע במלואו www.kineret.org.il/showArticle.asp?CatI ... ticleID=42
את הדגים דגים ולא מגדלים, אך הפיקוח והשליטה לא די יסודיים/רציניים. עדיין אין שליטה לחלוטין על אותם מקרים של דייגים עבריינים שמשתמשים ברעלים שונים לצורך הדיג . אין עדיין פיקוח וטרינרי על דגימות דגים כפי שיש לבשר בקר ולעופות. ומבחינתי, המידע הזה הוא יותר ממספיק כדי לקבל החלטה.
לפחות קיימת שקיפות לגבי המידע.
(בלי כל קשר, אין לי שימורים בבית בכלל. מלכתחילה לא התלהבתי מהרעיון של שימורים, אבל חשבתי אולי אמצא מקור אמין לדגים. חשבתי...).
<המרגיעון: הציפיות רק לכריות.>
הנחת יסוד תמימה שנשברה לחלוטין לאחר בירור קצר (תמי, תודה על השאלות והקישורים!). זיהומים ומזהמים ידועים בכינרת יש. ציטוט מתוך מאמר שכתב פנחס גרין, מנהל מנהלת הכינרת, יולי 2007: "גורמי הזיהום העיקריים באגן הכינרת כוללים: תרכובות זרחן וחנקן (נוטריאנטים), חיידקים נגיפים וטפילים פתוגניים, חומרים אורגניים, חומרים הידרו-קרבוניים (דלקים ושמנים), חומרי הדברה, מתכות כבדות, רעלים ומליחות". למי שרוצה לקרוא את המידע במלואו www.kineret.org.il/showArticle.asp?CatI ... ticleID=42
את הדגים דגים ולא מגדלים, אך הפיקוח והשליטה לא די יסודיים/רציניים. עדיין אין שליטה לחלוטין על אותם מקרים של דייגים עבריינים שמשתמשים ברעלים שונים לצורך הדיג . אין עדיין פיקוח וטרינרי על דגימות דגים כפי שיש לבשר בקר ולעופות. ומבחינתי, המידע הזה הוא יותר ממספיק כדי לקבל החלטה.
לפחות קיימת שקיפות לגבי המידע.
(בלי כל קשר, אין לי שימורים בבית בכלל. מלכתחילה לא התלהבתי מהרעיון של שימורים, אבל חשבתי אולי אמצא מקור אמין לדגים. חשבתי...).
<המרגיעון: הציפיות רק לכריות.>
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
הרעלת כספית
טבלה של ה-FDA שמתארת את כמות הכספית שנמצאה בדגים הנסחרים בשוק המזון.
נתון בין היתר גודל המדגם, וערכי המינימום והמקסימום שנמצאו. מדהים במיוחד שכמעט ואין מין שלא הודגמה בו כספית.
אז גם אם אני אוכלת סושי עם דגים נאים פעם במילניה, אני דואגת לפחות שהסיכויים ברולטה היפנית הזאת יהיו יותר לטובתי...
נתון בין היתר גודל המדגם, וערכי המינימום והמקסימום שנמצאו. מדהים במיוחד שכמעט ואין מין שלא הודגמה בו כספית.
אז גם אם אני אוכלת סושי עם דגים נאים פעם במילניה, אני דואגת לפחות שהסיכויים ברולטה היפנית הזאת יהיו יותר לטובתי...
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
הרעלת כספית
אוי הטבלה אומרת שאי אפשר לאכול אף דג what so ever
מה עושים? מה האלטרנטיבות? האורגנים הקפואים יותר טובים? יש דרך לבדוק?
מה עושים? מה האלטרנטיבות? האורגנים הקפואים יותר טובים? יש דרך לבדוק?
-
הרעלת כספית
סלט פירות, מצטערת - רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך.
לדעתי הכול מזוהם (ראי הודעתי לעיל מ-8.6.07). לדעתו של גיא בן צבי יש "ימים בטוחים" .
יש רשתות מזון שמציעות סלמון אורגני. כפי שכתבתי לעיל יש אפשרות שזה בסדר - רק צריך לברר עם המגדל מה זה אומר בדיוק "אורגני". כדאי גם לברר במה מאכילים את הדגים. לא פעם מאכילים אותם בדגנים ומוסיפים צבעי מאכל (אני מניחה שבאורגני לפחות צבעי מאכל אין), ואז אין להם שום יתרון תזונתי (כיוון שכשהם אוכלים דגנים אין בהם אומגה 3 באותן כמויות, ואם זה דג שמן, השומן הופך להיות בעייתי - בדיוק כמו שהוא בעייתי בפרות שאכלו דגנים במקום עשב - או בבני אדם שאכלו דגנים במקום עשב).
לדעתי הכול מזוהם (ראי הודעתי לעיל מ-8.6.07). לדעתו של גיא בן צבי יש "ימים בטוחים" .
יש רשתות מזון שמציעות סלמון אורגני. כפי שכתבתי לעיל יש אפשרות שזה בסדר - רק צריך לברר עם המגדל מה זה אומר בדיוק "אורגני". כדאי גם לברר במה מאכילים את הדגים. לא פעם מאכילים אותם בדגנים ומוסיפים צבעי מאכל (אני מניחה שבאורגני לפחות צבעי מאכל אין), ואז אין להם שום יתרון תזונתי (כיוון שכשהם אוכלים דגנים אין בהם אומגה 3 באותן כמויות, ואם זה דג שמן, השומן הופך להיות בעייתי - בדיוק כמו שהוא בעייתי בפרות שאכלו דגנים במקום עשב - או בבני אדם שאכלו דגנים במקום עשב).
-
הרעלת כספית
אוי הטבלה אומרת שאי אפשר לאכול אף דג what so ever
מצטערת... אבל התמונה המלאה בעצם גרועה מזה.
אלו רק ערכי הכספית שנמדדו. חוץ מזה יש כל כך הרבה דרעק אחר (עופרת זו רק דוגמה אחת) שבאמת ממש לא כדאי להתעסק עם זה...
מצטערת... אבל התמונה המלאה בעצם גרועה מזה.
אלו רק ערכי הכספית שנמדדו. חוץ מזה יש כל כך הרבה דרעק אחר (עופרת זו רק דוגמה אחת) שבאמת ממש לא כדאי להתעסק עם זה...
-
הרעלת כספית
שאלה תמימה - מה לגבי אצות ממקורות ים שונים. מה הן סופחות או לא סופחות אליהן?
-
הרעלת כספית
שאלה טובה. אני עוד בתהיות בעניין. בעקרון הן חיות בסביבה מזוהמת, מצד שני, אם נלך על העקרון שככל שיצור המים גדול יותר וטורף יותר הוא מזוהם יותר (די עקבי) אז לפי זה, אצות הן כנראה הכי פחות גרועות...
פה יש איזו התייחסות אל אצות באזורי כריה בפיליפינים, סופחות כספית יופי. לא בכמויות, לא בכל צורה, אבל סופחות.
קראתי איזו התיחסות אל זה שהן מאפשרות ניקוי הגוף מכספית כי הן סופחות מתכות כבדות. לא ברור לי איך זה טוב, כי הרי זה אומר שהן גם סופחות את זה מן הים המזוהם. כמו כן לא ברור לי עד הסוף מה זה אומר שהן "אורגניות". אולי תמי תוכל להסביר יותר.
בינתיים אנחנו אוכלים לא מעט אצות אורגניות נאות (מיובשות ולא אפויות) ומוצריהן (שבבי dulse למשל...)
פה יש איזו התייחסות אל אצות באזורי כריה בפיליפינים, סופחות כספית יופי. לא בכמויות, לא בכל צורה, אבל סופחות.
קראתי איזו התיחסות אל זה שהן מאפשרות ניקוי הגוף מכספית כי הן סופחות מתכות כבדות. לא ברור לי איך זה טוב, כי הרי זה אומר שהן גם סופחות את זה מן הים המזוהם. כמו כן לא ברור לי עד הסוף מה זה אומר שהן "אורגניות". אולי תמי תוכל להסביר יותר.
בינתיים אנחנו אוכלים לא מעט אצות אורגניות נאות (מיובשות ולא אפויות) ומוצריהן (שבבי dulse למשל...)
-
הרעלת כספית
כתבתי על אצות בהודעה מ-27.4.07 .
למיטב ידיעתי אצל דגים מצטברת כספית בכמויות גדולות בהרבה בגלל שרשרת המזון.
אצות אינן מנקות כספית. אנשים שאכלו אותן הפרישו כמויות ענקיות של כספית, ובסוף התברר שהכספית הייתה מהאצות עצמן. כתבתי על זה באחד הדפים האחרים שמזכירים מתכות כבדות - לא זוכרת כרגע איזה.
מה זה אומר שהאצות אורגניות? לא יודעת. הייתי בודקת עם היצרן הספציפי ו/או עם מי שנותן את החותמת, ומבררת במה זה כרוך.
אני אישית עדיין אוכלת אצות אורגניות נאות מדי פעם כי זה טעים לי ( הכנת סושי ), אבל לא לעתים קרובות.
למיטב ידיעתי אצל דגים מצטברת כספית בכמויות גדולות בהרבה בגלל שרשרת המזון.
אצות אינן מנקות כספית. אנשים שאכלו אותן הפרישו כמויות ענקיות של כספית, ובסוף התברר שהכספית הייתה מהאצות עצמן. כתבתי על זה באחד הדפים האחרים שמזכירים מתכות כבדות - לא זוכרת כרגע איזה.
מה זה אומר שהאצות אורגניות? לא יודעת. הייתי בודקת עם היצרן הספציפי ו/או עם מי שנותן את החותמת, ומבררת במה זה כרוך.
אני אישית עדיין אוכלת אצות אורגניות נאות מדי פעם כי זה טעים לי ( הכנת סושי ), אבל לא לעתים קרובות.
-
הרעלת כספית
פתאום חשבתי שאם מהכינרת אי אפשר לאכול דגים בשל כל המזהמים והזיהומים שיש שם, מה זה אומר לגבי מי השתייה שלנו בארץ???
(ואגב, הדג "לבנון הכינרת" ששקלתי אולי אולי להכניסו לביתי, נמצא יחסית "גבוה" בשרשרת המזון. הוא ניזון מיצורים ימיים שניזונים מאצות).
(ואגב, הדג "לבנון הכינרת" ששקלתי אולי אולי להכניסו לביתי, נמצא יחסית "גבוה" בשרשרת המזון. הוא ניזון מיצורים ימיים שניזונים מאצות).
-
הרעלת כספית
מי השתייה אמורים לעבור טיהור ובדיקות קפדניות. בכל זאת, לא הייתי שותה מים ישר מהברז בלי שעברו טיהור נוסף.
-
הרעלת כספית
הדף בו כתבתי על אצות הוא ניקוי מתכות מהגוף . התייחסתי לשאלה הזו גם בתחילת הדף כאן.
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
הרעלת כספית
מה זה אומר לגבי מי השתייה שלנו בארץ???
מי השתייה שלנו מכילים כלור, שהוא רדיקל חופשי מאד אלים. (אם כי מתפרק בשמש). בנוסף - הצנרת שלנו מכילה מתכות מסוגים שונים, לפעמים אפילו עופרת, או לחילופין דיוקסין, שמתפרק מצנרת הפלסטיק במגע עם מים חמים. בכנרת כאמור יש חומרי הדברה (ולפני כמה שנים אפילו התהפכה משאית מלאה בטמיק מעל הכינרת) וגם ביוב מידי פעם, במרכז הארץ יש מתכות כבדות במי התהום שמהם שואבים מים לשתיה... בכל מקרה - אני מאד ממליצה לא לשתות מים מהברז. אז מה כן? אין לי מושג. גם מים מינרליים הם לא בטוחים, בין היתר בגלל בקבוקי הפלסטיק. הכי טוב - מים מינרליים ממקור טוב, בבקבוקי זכוכית. עדיין לא מצאתי כאלה. בינתיים אני שותה מהמעיין שלנו, שגם הוא לא תמיד נקי...
מי השתייה שלנו מכילים כלור, שהוא רדיקל חופשי מאד אלים. (אם כי מתפרק בשמש). בנוסף - הצנרת שלנו מכילה מתכות מסוגים שונים, לפעמים אפילו עופרת, או לחילופין דיוקסין, שמתפרק מצנרת הפלסטיק במגע עם מים חמים. בכנרת כאמור יש חומרי הדברה (ולפני כמה שנים אפילו התהפכה משאית מלאה בטמיק מעל הכינרת) וגם ביוב מידי פעם, במרכז הארץ יש מתכות כבדות במי התהום שמהם שואבים מים לשתיה... בכל מקרה - אני מאד ממליצה לא לשתות מים מהברז. אז מה כן? אין לי מושג. גם מים מינרליים הם לא בטוחים, בין היתר בגלל בקבוקי הפלסטיק. הכי טוב - מים מינרליים ממקור טוב, בבקבוקי זכוכית. עדיין לא מצאתי כאלה. בינתיים אני שותה מהמעיין שלנו, שגם הוא לא תמיד נקי...
-
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
הרעלת כספית
לאן זה שייך?
סיבות נוספות להימנעות מטונה
סיבות נוספות להימנעות מטונה
הרעלת כספית
היי. בקיץ האחרון החלפתי סתימה בלבנה , אני סובל כרגע מאלרגיה.
יש קשר ?
יש עוד אחת היא אינה שבורה , אשאר איתה ?
הנה מאמר שאומר שידעו שזה מזיק ב 1896..
http://www.toxicteeth.org/1860sArticle.cfm
תודה
יש קשר ?
יש עוד אחת היא אינה שבורה , אשאר איתה ?
הנה מאמר שאומר שידעו שזה מזיק ב 1896..
http://www.toxicteeth.org/1860sArticle.cfm
תודה
הרעלת כספית
שלום רב,
קראתי בעיון את הפניות בנוגע להרעלת מתכות בגוף.
הייתי שמחה לקבל המלצה/ חוות דעת מקצועית לגבי המקרה שלי:
אני סובלת מנזלת אלרגית למעלה 14 שנה,דבר המתבטא בהתעטשויות רבות ונזלת מימית בכל עונות השנה, 24 שעות ביממה.
עשיתי את כל הבדיקות, טסטים, ( מס' פעמים בחיי) ולא מצאו שום דבר חריג למעט אלרגיה לקרדית אבק הבית.
אני סובלת בצורה חמורה הבאה לידי ביטוי בכל המערכת של "אף אוזן גרון". נעלם לי חוש הריח, אני לא טועמת והשמיעה שלי ירדה.
אני ניסיתי המון סוגי כדורים, תרסיסים..ואף אחד לא עזר. עברתי לטיפול ברפואה משלימה- שיאצו ודיקור סיני שעזרו חלקית.
עכשיו, ממש לפני כחודש התחלתי להיות מטופלת אצל קינסולוג מומחה אשר איבחן אצלי הרעלת מתכות בגוף ושאל אותי אם עשיתי טיפול שיניים חריג ושאל לגבי הסתימות בשיניים.
יש לי 11 סתימות ועברתי בגיל 14 ניתוח קטן בחניכיים.
לאחר קריאת מאמרים בנושא אני מתחילה לחשוש שאכן יש קשר בין הסתימות שעשיתי בילדות לבין האלרגיה שאני סובלת ממנה כבר שנים רבות והמצב רק מחמיר.
אני הייתי רוצה לקבל חוות דעת איך בכל זאת ניתן לאבחן שאכן האלרגיה נובעת מסתימות. ( לעולם הקינסולוגיה יש את השיטות שלו..אני לא מצליחה להתחבר תמיד). כידוע החלפת סתימות ללבנות זו הוצאה כספית גדולה ויש האומרים שזה יותר מזיק וגורם לנזקים חמורים יותר ( שבירת שן, התפוררות המתכת והכספית בפה).
אשמח מאוד אם מישהו יוכל להשיב לי ולכוון אותי לטיפול מתאים ( או אבחון אצל מומחה )
תודה רבה,
מעין
קראתי בעיון את הפניות בנוגע להרעלת מתכות בגוף.
הייתי שמחה לקבל המלצה/ חוות דעת מקצועית לגבי המקרה שלי:
אני סובלת מנזלת אלרגית למעלה 14 שנה,דבר המתבטא בהתעטשויות רבות ונזלת מימית בכל עונות השנה, 24 שעות ביממה.
עשיתי את כל הבדיקות, טסטים, ( מס' פעמים בחיי) ולא מצאו שום דבר חריג למעט אלרגיה לקרדית אבק הבית.
אני סובלת בצורה חמורה הבאה לידי ביטוי בכל המערכת של "אף אוזן גרון". נעלם לי חוש הריח, אני לא טועמת והשמיעה שלי ירדה.
אני ניסיתי המון סוגי כדורים, תרסיסים..ואף אחד לא עזר. עברתי לטיפול ברפואה משלימה- שיאצו ודיקור סיני שעזרו חלקית.
עכשיו, ממש לפני כחודש התחלתי להיות מטופלת אצל קינסולוג מומחה אשר איבחן אצלי הרעלת מתכות בגוף ושאל אותי אם עשיתי טיפול שיניים חריג ושאל לגבי הסתימות בשיניים.
יש לי 11 סתימות ועברתי בגיל 14 ניתוח קטן בחניכיים.
לאחר קריאת מאמרים בנושא אני מתחילה לחשוש שאכן יש קשר בין הסתימות שעשיתי בילדות לבין האלרגיה שאני סובלת ממנה כבר שנים רבות והמצב רק מחמיר.
אני הייתי רוצה לקבל חוות דעת איך בכל זאת ניתן לאבחן שאכן האלרגיה נובעת מסתימות. ( לעולם הקינסולוגיה יש את השיטות שלו..אני לא מצליחה להתחבר תמיד). כידוע החלפת סתימות ללבנות זו הוצאה כספית גדולה ויש האומרים שזה יותר מזיק וגורם לנזקים חמורים יותר ( שבירת שן, התפוררות המתכת והכספית בפה).
אשמח מאוד אם מישהו יוכל להשיב לי ולכוון אותי לטיפול מתאים ( או אבחון אצל מומחה )
תודה רבה,
מעין
-
הרעלת כספית
מעין,
אני הייתי רוצה לקבל חוות דעת איך בכל זאת ניתן לאבחן שאכן האלרגיה נובעת מסתימות.
לא תדעי אלא אם כן תעשי בדיקות מתכות וקילציה והאלרגיות ייעלמו במקביל, בלי שתשני שום דבר אחר. כיוון שהחיים זה לא מעבדה, המקסימום שתוכלי להגיע אליו הוא השערה סבירה, לא וודאות.
כידוע החלפת סתימות ללבנות זו הוצאה כספית גדולה ויש האומרים שזה יותר מזיק וגורם לנזקים חמורים יותר ( שבירת שן, התפוררות המתכת והכספית בפה).
אם מחליפים את הסתימות בעזרת פרוטוקול מתאים ועושים קילציה במקביל, הסיכוי מינימלי עד אפסי. רק בבקשה, אל תעשי את זה אם את מתכננת הריון בשנתיים הקרובות, או אם את מיניקה.
נעלם לי חוש הריח, אני לא טועמת והשמיעה שלי ירדה.
ייתכן שאבץ יעזור לך - את יכולה להגיע עד ל-50 מג ביום, עדיף מחולק למנות כדי לא לגרום לשילשול. (אני לא רופאה ולא מכירה אותך, זו רק הצעה כללית).
כמו כן, בידקי יחס אבץ-נחושת בגוף (האבץ צריך להיות בצד הגבוה של הרפרנס, הנחושת צריכה להיות בצד הנמוך). להרבה נשים יש הרעלת נחושת שהתסמינים שלה דומים לשל הרעלת כספית והטיפול בה שונה.
אני מציעה את ד"ר ירדן גולדשטיין וחיה לוטנר, שפרטיהם במעלה הדף. בהצלחה.
אני הייתי רוצה לקבל חוות דעת איך בכל זאת ניתן לאבחן שאכן האלרגיה נובעת מסתימות.
לא תדעי אלא אם כן תעשי בדיקות מתכות וקילציה והאלרגיות ייעלמו במקביל, בלי שתשני שום דבר אחר. כיוון שהחיים זה לא מעבדה, המקסימום שתוכלי להגיע אליו הוא השערה סבירה, לא וודאות.
כידוע החלפת סתימות ללבנות זו הוצאה כספית גדולה ויש האומרים שזה יותר מזיק וגורם לנזקים חמורים יותר ( שבירת שן, התפוררות המתכת והכספית בפה).
אם מחליפים את הסתימות בעזרת פרוטוקול מתאים ועושים קילציה במקביל, הסיכוי מינימלי עד אפסי. רק בבקשה, אל תעשי את זה אם את מתכננת הריון בשנתיים הקרובות, או אם את מיניקה.
נעלם לי חוש הריח, אני לא טועמת והשמיעה שלי ירדה.
ייתכן שאבץ יעזור לך - את יכולה להגיע עד ל-50 מג ביום, עדיף מחולק למנות כדי לא לגרום לשילשול. (אני לא רופאה ולא מכירה אותך, זו רק הצעה כללית).
כמו כן, בידקי יחס אבץ-נחושת בגוף (האבץ צריך להיות בצד הגבוה של הרפרנס, הנחושת צריכה להיות בצד הנמוך). להרבה נשים יש הרעלת נחושת שהתסמינים שלה דומים לשל הרעלת כספית והטיפול בה שונה.
אני מציעה את ד"ר ירדן גולדשטיין וחיה לוטנר, שפרטיהם במעלה הדף. בהצלחה.
הרעלת כספית
גם אני עם נזלת אלרגית 14 שנה ו3 חודשים אחרי שהלפתי סתימה בלבנה אני מתרפה מדלקת אוזניים והתקפת אלרגיה חמורה.
אני אסמטי.
השנה שעברה אכלתי הרבה טונה (גם 2 קופסאות ביום השנה רק 3 פעמיים בשבוע) או סלמון. אחרי שקראתי פה הפסקתי עם דגים.
פעם התעסקתי עם נחושת עופרת ונייר אלומיניום .. אני מקווה שיצא מהגוף אחרי 14 שנה..
רופא משפחה עושה בדיקת מתכות ?
אני אסמטי.
השנה שעברה אכלתי הרבה טונה (גם 2 קופסאות ביום השנה רק 3 פעמיים בשבוע) או סלמון. אחרי שקראתי פה הפסקתי עם דגים.
פעם התעסקתי עם נחושת עופרת ונייר אלומיניום .. אני מקווה שיצא מהגוף אחרי 14 שנה..
-
הרעלת כספית
לא, אלה לא בדיקות קונבניוצנליות.
לא, אלה לא בדיקות קונבניוצנליות.
הרעלת כספית
תמי שלום ( : קראתי את התייחסותך לכלורלה, ורציתי לדעת האם ידוע לך מה טיבה של כלורלה של חברת taiwan chlorella manufacturing company . לפי היבואן הישראלי אינה מכילה כספית, אך ראיתי שמכילה עופרת ברמה של 0.36ppm ל100 גרם כלורלה, קדמיום ברמה של 0.04 ppm , אלומיניום ברמה של 23 ppm , וכן 0.62 גר' ל 100 גר' של גופרית. הפסקתי מיד לקחת, אך אני זקוקה לכלורלה (שיפרה באופן ניכר רמת טרומבוציטים נמוכה מאד, ומיכיוון שאני בהריון, עלי להעלות בדחיפות את רמת הטרומבוציטים). ניסיתי לקחת את זו של חברת סולגר, אך גרמה לי לבחילות והקאות.
-
הרעלת כספית
נעמה, למה את "זקוקה לכלורלה"? מה בדיוק בכלורלה אמור לשפר את מצב הטרומבוציטים? תבדקי עם מי שהציע לך את הכלורלה. אני מהמרת על זה שאפשר למצוא את המרכיבים האלה גם בדברים אחרים, בטוחים יותר. אני אישית לא הייתי לוקחת כלורלה משום חברה, על אחת כמה וכמה בהריון.
אגב, כמה חומרי הדברה מסוג PCB יש בכלורלה ששאלת לגביה? זו אחת הבעיות איתה, ולא ראיתי התייחסות לכך... מתכות כבדות הן לא האיכס היחיד שיכול להיות שם, את יודעת.
אגב, כמה חומרי הדברה מסוג PCB יש בכלורלה ששאלת לגביה? זו אחת הבעיות איתה, ולא ראיתי התייחסות לכך... מתכות כבדות הן לא האיכס היחיד שיכול להיות שם, את יודעת.
הרעלת כספית
תמי, תודה על מהירות התשובה! המליצו לי על הכלורלה בבית טבע (בכלל עבור דברים אחרים), וכאשר בדקתי את הנושא באתר של חולי טרומבוציטופניה ראיתי שאכן יש התייחסות לטיפול בכלורופיל, שהניב תוצאות טובות, ובכלורלה יש רמות גבוהות במיוחד של כלורופיל. אין לי מושג לגבי המצאות חומרי הדברה כלשהם בכלורלה זו. מה עלי לחפש? והאם את יודעת כיצד אוכל לבדוק האם כלורלה זו אכן נבדקה? הנתונים שברשותי הם מאתר החברה המשווקת בישראל, שמפרסמת שם תוצאות של "המעבדות לחקר המזון ביפן", ואיני יודעת האם מדובר בגוף שקשור ליצרנים... או במעבדה ניטרלית בלתי תלויה. זהו הקישור לתוצאות המעבדה http://www.jammoka.com/image/users/29838/ftp/[po]my files[/po]/28307.doc "ג'מוקה".
-
הרעלת כספית
נעמה
את יכולה לתת לי קישור למעבדה ביפן?
לא הצלחתי לפתוח את הקישור שלך, אבל נכנסתי לאתר של ג'מוקה וקראתי מה הם כותבים על כלורלה. יש שם כל כך הרבה טענות לא נכונות ולא מבוססות שחבל"ז להתחיל להפריך אותן אחת אחת.
לא הייתי מקשיבה למוכרים בחנות טבע, ולא מקבלת אותם כמקור בר סמכא לגבי כל עניין שהוא. התפקיד שלהם הוא למכור. הידע שלהם מוגבל במקרה הטוב ומוטעה במקרה הרע, גם אם יש להם כוונות טובות.
אתרים של חולים במחלה זה מקור מידע טוב, אבל עדיין יש לקחת בערבון מוגבל - אני ראיתי הורים לילדים אוטיסטיים שנשבעו שתפילות לישו הצילו את הילדה שלהם...אל תשכחי שכולנו מועדים להשפעתו של אפקט פלצבו.
כלורופיל יש גם בעלים ירוקים. ניסית רסק ירוק ? לדעתי זה טעים, ופחות מסוכן (שלא לדבר על זול בהרבה...). כמה כלורופיל את כבר יכולה לקבל מכמוסות קטנטנות לעומת סלט ירוק גדול או רסק?
אני לא פוסלת את האפשרות שדווקא כלורלה זה ה-דבר שיעזור לך, אבל מציעה לקחת בפרופורציות (תועלת מול נזק - גם בריאותי, וגם כספי), במיוחד לנוכח קיומן של אלטרנטיבות פחות בעייתיות.
כמעט תמיד יש אלטרנטיבות .
את יכולה לתת לי קישור למעבדה ביפן?
לא הצלחתי לפתוח את הקישור שלך, אבל נכנסתי לאתר של ג'מוקה וקראתי מה הם כותבים על כלורלה. יש שם כל כך הרבה טענות לא נכונות ולא מבוססות שחבל"ז להתחיל להפריך אותן אחת אחת.
לא הייתי מקשיבה למוכרים בחנות טבע, ולא מקבלת אותם כמקור בר סמכא לגבי כל עניין שהוא. התפקיד שלהם הוא למכור. הידע שלהם מוגבל במקרה הטוב ומוטעה במקרה הרע, גם אם יש להם כוונות טובות.
אתרים של חולים במחלה זה מקור מידע טוב, אבל עדיין יש לקחת בערבון מוגבל - אני ראיתי הורים לילדים אוטיסטיים שנשבעו שתפילות לישו הצילו את הילדה שלהם...אל תשכחי שכולנו מועדים להשפעתו של אפקט פלצבו.
כלורופיל יש גם בעלים ירוקים. ניסית רסק ירוק ? לדעתי זה טעים, ופחות מסוכן (שלא לדבר על זול בהרבה...). כמה כלורופיל את כבר יכולה לקבל מכמוסות קטנטנות לעומת סלט ירוק גדול או רסק?
אני לא פוסלת את האפשרות שדווקא כלורלה זה ה-דבר שיעזור לך, אבל מציעה לקחת בפרופורציות (תועלת מול נזק - גם בריאותי, וגם כספי), במיוחד לנוכח קיומן של אלטרנטיבות פחות בעייתיות.
כמעט תמיד יש אלטרנטיבות .
הרעלת כספית
תמי, אין לי קישור למעבדה ביפן אלא לאתר היצרנים בטאיוון : http://www.taiwanchlorella.com/index.asp?lang=2 "טאיוון כלורלה", אני מקווה שהעתקתי נכון ותוכלי להכנס. שם דווקא לא מצאתי התייחסות לבדיקות ספציפיות. התחלתי לקרוא את הקישור של הרסק הירוק, בעיקרון נשמע מעניין, אבל כרגע אני בשלב שבו כמעט כל סוגי המזון גורמים לי לרצות להקיא (או פשוט להקיא...) , שלב מוכר שאני מקווה שבעזרת השם יעבור בהקדם... ( : בנוסף, באמת יש גם המלצות לגבי תוספים אחרים, אבל מכיוון שכבר ראיתי שכנראה שהכלורלה שיפרה מאד את התמונה, ובהריון בייחוד חשוב לשמור על רמת טרומבוציטים פי שתיים - ובסוף ההריון- פי שלוש ממה שיש לי, אני רוצה מאד להעלותה באופן טבעי, ולא חלילה להזדקק לאופציות הרפואיות הקונבנציונליות.
-
הרעלת כספית
הסתכלתי באתר שנתת אליו קישור. אה! קישור לQUALITY! אבל בדיקת הקישור מובילה לאכזבה: כל מה שיש שם אלה תעודות מהממשלה על יצואן מצטיין וכו', שום תעודה שמעידה על ביקורת איכות של המוצר. תאמיני לי, שאם הייתה ביקורת מספקת כזו, היא הייתה במקום בולט באתר. עצם היעדרה ממנו מעלה את החשש שהבדיקה - אם הייתה - לא הייתה אמינה או מספקת.
ומכאן למה שכתבת. אני מנצלת את הדיון בינינו לכתוב דברים קצת יותר כלליים. התחושה שלי מדברייך היא שאת מרגישה שהכלורלה היא ה-תשובה, שאין אלטרנטיבות חוץ מהרפואה הקונבנציונלית שממנה את רוצה להימנע עד כמה שאפשר. אני מספרת לך על הסיכון, את מספרת לי שוב ושוב על היתרונות. אני בטוחה שיש יתרונות! אבל זה לא סותר את זה שיש סיכון, ושלדעתי האישית הוא גבוה מדיי! בטונה יש המון אומגה 3, וגם בה לא הייתי נוגעת! אני חוזרת ואומרת, שאני לא הייתי נוגעת בכלורלה בקילשון. על אחת כמה וכמה בהריון. ולא משנה איזה פיתרון פלא היא הייתה לבעיה ספציפית שיש לי.
לא יכולה לאכול עלים? אני מצטערת לשמוע, אבל אנא, חפשי אלטרנטיבות אחרות, בטוחות יותר. אני מהמרת שיש כאלה. לא נראה לי שהברירה היחידה היא או כלורלה או רעל מלאכותי מזעזע מהרופאים. ( אישית, אם הברירה היחידה שהייתה לי הייתה בין כלורלה לבין הרפואה הקונבנציונלית, הייתי הולכת על האופצייה האחרונה).
ועכשיו משהו על אותה רפואה קונבנציונלית שהיא כביכול ניגודה הגמור של הגישה הטבעית, שאליה משתייכים התוספים.
בדיוק סיימתי לקרוא ספר בשם NATURAL CAUSES, על ההיסטוריה והפוליטיקה של התוספים בארה"ב. הספר מוטה, ולכותב יש בלי ספק אג'נדה נגד התוספים, אבל עדיין היו שם כמה דברים מעניינים. אחד הדברים היה ההתייחסות הרווחת לתוספים שמישהו ארז בתוך כמוסה כמשהו "טבעי" ולכן חיובי, בעוד שהרפואה הקונבנציונלית נתפסת כמשהו מלאכותי ורע, קונספירטיבי וכו'. ובכן, על פי הספר, לרוב אין לדעה הזו שום ביסוס. הסיבה לה היא היסטורית (על פי היסטוריון רפואי, יש תנודת מטוטלת בעניין; כל כמה שנים דעת הקהל נוטה יותר לכיוון המדעי-מיינסטרימי, או לחלופין לכיוון ה"טבעי"), פוליטית וכלכלית (יצרני התוספים השקיעו הרבה מחשבה וכסף כדי ליצור תנועה עממית אנטי מימסדית בעד "חופש" ו"טבע", שמקדמת ישירות את האינטרסים שלהם! ת'אמת, די מדהים. כל איש שיווק צריך ללמוד ליישם את הטקטיקות האלה).
אז הנה העובדות המצערות: אין היום שום פיקוח אמיתי על תוספים (עד כמה צריך להיות פיקוח, זה עניין של דעה; דעתי בעניין קיצונית פחות מזו של הכותב). זה אומר שאפשר לטעון לגבי כל תוסף כל טענה בלי לגבות אותה. גרוע מכך: לא מעט תוספים כלל אינם מכילים מה שמוצהר על האריזה. גרוע מזה: לא מעט תוספים מכילים דברים שאינם כתובים על האריזה - כולל חומרי הדברה, מתכות כבדות, וגם תרופות, כולל כאלה שירדו מהמדפים בגלל תופעות הלוואי החמורות שלהן... כן, את קוראת נכון. תרופות.
האופציות הקונבנציונליות שאת לא רוצה להזדקק להן "חלילה", על הבעייתיות שבהן (שאני בטוחה שקיימת), עדיין הן אופציות שנעשו לגביהן מחקרים, שיש לגביהן ביקורת איכות מסויימת, ושיש לגבי רובן גיבוי מסויים לגבי התועלת והסיכון - בוודאי יותר מרוב יצרני התוספים הקיימים בשוק. כדי שתוסף יהיה מה שטוענים שהוא, היצרן צריך להתנדב להעביר אותו ביקורת. כדי שהליך רפואי או תרופה יהיו מה שטוענים שהם, היצרנים מחוייבים להעביר אותם סידרת בדיקות ארוכה ויקרה .
אני לא רוצה להישמע כאן כמו אבירת המימסד הרפואי ואנטי תוספים - טוב, מי שקורא אותי כאן באתר יודע עד כמה אני לא כזו - אבל צריך להפריד בין דעות קדומות לעובדות. לרפואה הקונבנציונלית יש הרבה חסרונות, וגם שם לצערנו הפוליטיקה והאינטרסים הכלכליים העצומים מורידים את המדע לזנות לעתים קרובות מדיי, אבל היא גם מצילה חיים.
ומכאן למה שכתבת. אני מנצלת את הדיון בינינו לכתוב דברים קצת יותר כלליים. התחושה שלי מדברייך היא שאת מרגישה שהכלורלה היא ה-תשובה, שאין אלטרנטיבות חוץ מהרפואה הקונבנציונלית שממנה את רוצה להימנע עד כמה שאפשר. אני מספרת לך על הסיכון, את מספרת לי שוב ושוב על היתרונות. אני בטוחה שיש יתרונות! אבל זה לא סותר את זה שיש סיכון, ושלדעתי האישית הוא גבוה מדיי! בטונה יש המון אומגה 3, וגם בה לא הייתי נוגעת! אני חוזרת ואומרת, שאני לא הייתי נוגעת בכלורלה בקילשון. על אחת כמה וכמה בהריון. ולא משנה איזה פיתרון פלא היא הייתה לבעיה ספציפית שיש לי.
לא יכולה לאכול עלים? אני מצטערת לשמוע, אבל אנא, חפשי אלטרנטיבות אחרות, בטוחות יותר. אני מהמרת שיש כאלה. לא נראה לי שהברירה היחידה היא או כלורלה או רעל מלאכותי מזעזע מהרופאים. ( אישית, אם הברירה היחידה שהייתה לי הייתה בין כלורלה לבין הרפואה הקונבנציונלית, הייתי הולכת על האופצייה האחרונה).
ועכשיו משהו על אותה רפואה קונבנציונלית שהיא כביכול ניגודה הגמור של הגישה הטבעית, שאליה משתייכים התוספים.
בדיוק סיימתי לקרוא ספר בשם NATURAL CAUSES, על ההיסטוריה והפוליטיקה של התוספים בארה"ב. הספר מוטה, ולכותב יש בלי ספק אג'נדה נגד התוספים, אבל עדיין היו שם כמה דברים מעניינים. אחד הדברים היה ההתייחסות הרווחת לתוספים שמישהו ארז בתוך כמוסה כמשהו "טבעי" ולכן חיובי, בעוד שהרפואה הקונבנציונלית נתפסת כמשהו מלאכותי ורע, קונספירטיבי וכו'. ובכן, על פי הספר, לרוב אין לדעה הזו שום ביסוס. הסיבה לה היא היסטורית (על פי היסטוריון רפואי, יש תנודת מטוטלת בעניין; כל כמה שנים דעת הקהל נוטה יותר לכיוון המדעי-מיינסטרימי, או לחלופין לכיוון ה"טבעי"), פוליטית וכלכלית (יצרני התוספים השקיעו הרבה מחשבה וכסף כדי ליצור תנועה עממית אנטי מימסדית בעד "חופש" ו"טבע", שמקדמת ישירות את האינטרסים שלהם! ת'אמת, די מדהים. כל איש שיווק צריך ללמוד ליישם את הטקטיקות האלה).
אז הנה העובדות המצערות: אין היום שום פיקוח אמיתי על תוספים (עד כמה צריך להיות פיקוח, זה עניין של דעה; דעתי בעניין קיצונית פחות מזו של הכותב). זה אומר שאפשר לטעון לגבי כל תוסף כל טענה בלי לגבות אותה. גרוע מכך: לא מעט תוספים כלל אינם מכילים מה שמוצהר על האריזה. גרוע מזה: לא מעט תוספים מכילים דברים שאינם כתובים על האריזה - כולל חומרי הדברה, מתכות כבדות, וגם תרופות, כולל כאלה שירדו מהמדפים בגלל תופעות הלוואי החמורות שלהן... כן, את קוראת נכון. תרופות.
האופציות הקונבנציונליות שאת לא רוצה להזדקק להן "חלילה", על הבעייתיות שבהן (שאני בטוחה שקיימת), עדיין הן אופציות שנעשו לגביהן מחקרים, שיש לגביהן ביקורת איכות מסויימת, ושיש לגבי רובן גיבוי מסויים לגבי התועלת והסיכון - בוודאי יותר מרוב יצרני התוספים הקיימים בשוק. כדי שתוסף יהיה מה שטוענים שהוא, היצרן צריך להתנדב להעביר אותו ביקורת. כדי שהליך רפואי או תרופה יהיו מה שטוענים שהם, היצרנים מחוייבים להעביר אותם סידרת בדיקות ארוכה ויקרה .
אני לא רוצה להישמע כאן כמו אבירת המימסד הרפואי ואנטי תוספים - טוב, מי שקורא אותי כאן באתר יודע עד כמה אני לא כזו - אבל צריך להפריד בין דעות קדומות לעובדות. לרפואה הקונבנציונלית יש הרבה חסרונות, וגם שם לצערנו הפוליטיקה והאינטרסים הכלכליים העצומים מורידים את המדע לזנות לעתים קרובות מדיי, אבל היא גם מצילה חיים.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
הרעלת כספית
טוב, מי שקורא אותי כאן באתר יודע עד כמה אני לא כזו
תמי, תודה (שוב) על כל הידע שאת מביאה לאתר @}
תמי, תודה (שוב) על כל הידע שאת מביאה לאתר @}
הרעלת כספית
תמי! בשמי ובשם עוברוני, תודה רבה על ההתייחסות הרצינית וכל האינפורמציה מעוררת המחשבה. נמשיך לחפש אלטרנטיבות בריאות, והשם יעזור שנמצא את הפתרון הטוב ביותר עבורנו. בינתיים, חנוכה שמח לכולם ורפואה שלמה (:
-
- הצטרפות: 25 ינואר 2008, 02:23
הרעלת כספית
בפורום יעוץ טרטולוגי באתר אמנות הלידה, מישהי שאלה:
"אני בתחילתו של הריון שבוע- 7 אתמול נאלצי לעבור טיפול שיניים דחוף שכלל הוצאת סתימה ישנה, טיפול שורש והרכבתה של סתימה חדש.
מאתמול אני בחרדות נוראיות. במהלך הטיפול והוצאת הסתימה בלעתי כמובן חלקיקים של חומר הסתימה - עופרת וכספית, ומן הסתם מה שבלעתי הגיע באיזשהי דרך לעובר - והנזקים של עופרת וכספית ידועים ומפחידים. מה עושים עכשיו? תודה מראש... "
ופרופ' אשר אור נוי השיב: "אין מה לדאוג. בסתימות אין עופרת. כספית מתכתית איננה נספגת במעי, לכן אין כל סכנה לעובר מעבר למקובל בהריון רגיל. בהצלחה. אשר אור נוי".
ראשית, אני חושבת שטוב לציין כאן שזו עמדת הרפואה הקונבנציונלית. זה מרגיע אותי במידת מה. לפני שבוע החליפו לי בפתאומיות סתימה שנשברה ואולי בלעתי חלקיקים ממנה, וזה מדאיג אותי מאוד, גם מפני שמתכננת להיכנס להיריון.
והשאלה שלי-האם שאלת רמת הכספית בדם בעקבות פרוצדורה כזו, אינה ניתנת להכרעה באמצעות בדיקת דם כלשהי?
"אני בתחילתו של הריון שבוע- 7 אתמול נאלצי לעבור טיפול שיניים דחוף שכלל הוצאת סתימה ישנה, טיפול שורש והרכבתה של סתימה חדש.
מאתמול אני בחרדות נוראיות. במהלך הטיפול והוצאת הסתימה בלעתי כמובן חלקיקים של חומר הסתימה - עופרת וכספית, ומן הסתם מה שבלעתי הגיע באיזשהי דרך לעובר - והנזקים של עופרת וכספית ידועים ומפחידים. מה עושים עכשיו? תודה מראש... "
ופרופ' אשר אור נוי השיב: "אין מה לדאוג. בסתימות אין עופרת. כספית מתכתית איננה נספגת במעי, לכן אין כל סכנה לעובר מעבר למקובל בהריון רגיל. בהצלחה. אשר אור נוי".
ראשית, אני חושבת שטוב לציין כאן שזו עמדת הרפואה הקונבנציונלית. זה מרגיע אותי במידת מה. לפני שבוע החליפו לי בפתאומיות סתימה שנשברה ואולי בלעתי חלקיקים ממנה, וזה מדאיג אותי מאוד, גם מפני שמתכננת להיכנס להיריון.
והשאלה שלי-האם שאלת רמת הכספית בדם בעקבות פרוצדורה כזו, אינה ניתנת להכרעה באמצעות בדיקת דם כלשהי?
-
הרעלת כספית
האם שאלת רמת הכספית בדם בעקבות פרוצדורה כזו, אינה ניתנת להכרעה באמצעות בדיקת דם כלשהי?
בדיקת דם (שנשלחת למעבדה שמתמחה בכך כמו DDI באמריקה) נותנת אינדיקציה מסויימת על חשיפה מהזמן האחרון בלבד. כנ"ל בדיקת שיער.
כספית מתכתית איננה נספגת במעי
רז אומר: נכון, אם כי הפרופסור שכח לציין שכספית שמגיעה למעי אינה נשארת בהכרח בצורתה המתכתית. אבל בגדול, הספיגה מהחלקיקים היא די קטנה.
הסיכון הכי גדול כשמוציאים סתימות הוא מאדי הכספית שאותם נושמים ולא מהחלקיקים שאותם בולעים (גם הם מתאיידים, אבל במעיים זה כפי הנראה פחות בעייתי).
אם היית סופגת את כל כמות הכספית שיש בסתימות, היית מתה די מהר.
לעומת זאת, אני אישית מציעה לברר עד כמה שניתן אם וכמה ספיגה הייתה לפני שאת נכנסת להריון. אני ממליצה על חיה לוטנר שפרטיה במעלה הדף.
בדיקת דם (שנשלחת למעבדה שמתמחה בכך כמו DDI באמריקה) נותנת אינדיקציה מסויימת על חשיפה מהזמן האחרון בלבד. כנ"ל בדיקת שיער.
כספית מתכתית איננה נספגת במעי
רז אומר: נכון, אם כי הפרופסור שכח לציין שכספית שמגיעה למעי אינה נשארת בהכרח בצורתה המתכתית. אבל בגדול, הספיגה מהחלקיקים היא די קטנה.
הסיכון הכי גדול כשמוציאים סתימות הוא מאדי הכספית שאותם נושמים ולא מהחלקיקים שאותם בולעים (גם הם מתאיידים, אבל במעיים זה כפי הנראה פחות בעייתי).
אם היית סופגת את כל כמות הכספית שיש בסתימות, היית מתה די מהר.
לעומת זאת, אני אישית מציעה לברר עד כמה שניתן אם וכמה ספיגה הייתה לפני שאת נכנסת להריון. אני ממליצה על חיה לוטנר שפרטיה במעלה הדף.
-
- הצטרפות: 25 ינואר 2008, 02:23
הרעלת כספית
תמי, האם יש איזשהו מחקר שאני יכולה להביא איתי לרופא שלי, המראה על קשר סטטיסטי בין החלפת סתימות לפני/במהלך היריון לבין לידת ילדים בעלי בעיות התפתחותיות?
תודה מקרב לב.
תודה מקרב לב.
-
הרעלת כספית
בלעתי.חלקי.סתימה,
אני לא מכירה מחקר כזה. אני בספק אם יש; יש אינטרס כלכלי חזק לא לערוך כזה מחקר (שלא לדבר על אינטרס פוליטי) - עד כמה שידוע לי, איגוד רופאי השיניים בארה"ב מרוויח הרבה כסף מסתימות אמלגם כי יש להם זכות קניין רוחני עליהן. את מוזמנת לחפש, ואם תמצאי אשמח אם תגידי לי.
לרופא שלך את יכולה להראות את הווידאו של אוניברסיטת קלגרי שנמצא אי שם במעלה הדף.
אני לא מכירה מחקר כזה. אני בספק אם יש; יש אינטרס כלכלי חזק לא לערוך כזה מחקר (שלא לדבר על אינטרס פוליטי) - עד כמה שידוע לי, איגוד רופאי השיניים בארה"ב מרוויח הרבה כסף מסתימות אמלגם כי יש להם זכות קניין רוחני עליהן. את מוזמנת לחפש, ואם תמצאי אשמח אם תגידי לי.
לרופא שלך את יכולה להראות את הווידאו של אוניברסיטת קלגרי שנמצא אי שם במעלה הדף.
הרעלת כספית
הגעתי לדף על הרעלה בעקבות ההתלבטות שלי אם לחסן חלקית את בני בן ה1.4 (יונק) ונדהמתי, אני מתחילה להתייאש כל פעם מלגלות עוד זבל שהעולם המערבי מכניס לנו מה יהיה הסוף? אני לא מצליחה להתמודד עם זה?
מצד שני לא רוצה לחיות בלחץ, חלק מהענין שלי לא לחסן כי זה נראה לי לא הגיוני לחיות כל הזמן מתוך המניע של מה אם נהיה חולים ויהיו סיבוכים. לא רוצה רוצה להיות בריאה ודי. מרגישה שזה הצד השני של אותו מטבע, מרוב בריאות מחפשים את הרעלים שיש לנו אולי בגוף, וכמובן שיש גם את הענין שהמחשבות פועלות עלינו.
מצד שלישי הנטיה ההיפוכנדרית לא מרפה, ומה עם כן...
סליחה על ההשתפכות, ההתלבטות כעת א. בנוגע לחיסונים: מה הענין עם הכספית או מתכות אחרות בחיסונים? אשמח להסבר ברור, האם זה פוגע בילדים מסוימים? יש דרך לדעת את זה, לבדוק?
(כתבתי בעניין זה גם בדף סתימות כסף וסתימות שורש ואשמח לתגובה גם שם (בעניין הסתימות והכספית)
תודה
מצד שני לא רוצה לחיות בלחץ, חלק מהענין שלי לא לחסן כי זה נראה לי לא הגיוני לחיות כל הזמן מתוך המניע של מה אם נהיה חולים ויהיו סיבוכים. לא רוצה רוצה להיות בריאה ודי. מרגישה שזה הצד השני של אותו מטבע, מרוב בריאות מחפשים את הרעלים שיש לנו אולי בגוף, וכמובן שיש גם את הענין שהמחשבות פועלות עלינו.
מצד שלישי הנטיה ההיפוכנדרית לא מרפה, ומה עם כן...
סליחה על ההשתפכות, ההתלבטות כעת א. בנוגע לחיסונים: מה הענין עם הכספית או מתכות אחרות בחיסונים? אשמח להסבר ברור, האם זה פוגע בילדים מסוימים? יש דרך לדעת את זה, לבדוק?
(כתבתי בעניין זה גם בדף סתימות כסף וסתימות שורש ואשמח לתגובה גם שם (בעניין הסתימות והכספית)
תודה
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42
הרעלת כספית
אני חיפשתי מידע על טונה, ברוב הפעוטונים ורוב המטפלות שאני מדברת איתן בעניין התפריט של הפעוטות, נותנות טונה יום כן יום לא לסירוגין עם ביצה.
נראה לי תמוה, התחלתי לבדוק והגעתי לפה... עצוב, תחשבו כמה כספית הדור הצעיר צורך... טוב, אם נותנים כף שלושה ימים בשבוע, אז זה יוצא חצי כופסא בערך, אפשר להתעודד בנתון הלא מעודד הזה.
הקטע הוא, שטונה באה במקום מוצרי חלב, שלטענתן (המוצדקת כנראה) עושים דלקות אוזניים ואלרגיות. אני שיתפתי שאני נותנת לקטנה שלי מוצרי חלב מעיזים וכבשים. התגובה הייתה "אהה...". כנראה שזה יקר מדי לעומת טונה. איך שוב הכסף קובע את הבחירות בחיינו.
נראה לי תמוה, התחלתי לבדוק והגעתי לפה... עצוב, תחשבו כמה כספית הדור הצעיר צורך... טוב, אם נותנים כף שלושה ימים בשבוע, אז זה יוצא חצי כופסא בערך, אפשר להתעודד בנתון הלא מעודד הזה.
הקטע הוא, שטונה באה במקום מוצרי חלב, שלטענתן (המוצדקת כנראה) עושים דלקות אוזניים ואלרגיות. אני שיתפתי שאני נותנת לקטנה שלי מוצרי חלב מעיזים וכבשים. התגובה הייתה "אהה...". כנראה שזה יקר מדי לעומת טונה. איך שוב הכסף קובע את הבחירות בחיינו.
-
הרעלת כספית
סוף סוף תפסו שכל: נורת פלואורוסנט קומפקטית אחת שנשברת מזהמת את האוויר בכמויות אדירות של כספית
המומחים מציעים להמליץ למשפחות לא להשתמש בהן בכלל.
(אני זוכרת שיש כאן דף על הנושא אבל לא הצלחתי למצוא אותו)
המומחים מציעים להמליץ למשפחות לא להשתמש בהן בכלל.
(אני זוכרת שיש כאן דף על הנושא אבל לא הצלחתי למצוא אותו)
-
הרעלת כספית
אה! מצאתי: סכנה נורות פלורסנט
הרעלת כספית
תמי שלום,
הרבה תודה על האתר העמוס במידע שימושי.
לצערי גילו לי בבדיקת דם ריכוז כספית גבוה מהמותר (13 מ"ג). האם ברמה כזו היית ממליצה על קילציה?
תודה,
אודי
הרבה תודה על האתר העמוס במידע שימושי.
לצערי גילו לי בבדיקת דם ריכוז כספית גבוה מהמותר (13 מ"ג). האם ברמה כזו היית ממליצה על קילציה?
תודה,
אודי
-
הרעלת כספית
אודי שלום,
בדיקת דם מצביעה על חשיפה מהזמן האחרון.
הנתון הזה לא אומר לי הרבה כשהוא מנותק ונשמע לי לא סביר. 13 מ"ג? היית מת מזמן. בהרעלת כספית אנחנו מדברים על כמויות קטנות בהרבה (חלקים למיליון). באיזו בדיקה מדובר? מי עשה?
רז ואני ממליצים בחוזקה שתפנה לחיה לוטנר שפרטיה במעלה הדף, ויפה שעה אחת קודם.
בדיקת דם מצביעה על חשיפה מהזמן האחרון.
הנתון הזה לא אומר לי הרבה כשהוא מנותק ונשמע לי לא סביר. 13 מ"ג? היית מת מזמן. בהרעלת כספית אנחנו מדברים על כמויות קטנות בהרבה (חלקים למיליון). באיזו בדיקה מדובר? מי עשה?
רז ואני ממליצים בחוזקה שתפנה לחיה לוטנר שפרטיה במעלה הדף, ויפה שעה אחת קודם.
הרעלת כספית
תמי שלום,
אני חושב שזה 13 מיקרוגרם... למיטב זכרוני זה בערך 3 פעמים יותר מהמקסימום ה"מותר". גיליתי את זה בבדיקת דם שגרתית שביצע נוירולוג לאחר שהתלוננתי שלאחרונה יש לי בעיות בזכרון.
תודה,
אודי
אני חושב שזה 13 מיקרוגרם... למיטב זכרוני זה בערך 3 פעמים יותר מהמקסימום ה"מותר". גיליתי את זה בבדיקת דם שגרתית שביצע נוירולוג לאחר שהתלוננתי שלאחרונה יש לי בעיות בזכרון.
תודה,
אודי
-
הרעלת כספית
אודי, אנא פנה במהירות האפשרית לחיה לוטנר (אתה יכול להגיד לה שרז ותמי גלילי הפנו). כדאי גם שתגיד לה בהקדם את מה שכתבת כאן ומתי נעשתה הבדיקה כדי שדחיפות העניין תהייה ברורה גם לה. בהצלחה!
הרעלת כספית
תמי שלום
האם ידוע לך איזו בדיקה כדאי לעשות על מנת לבדוק הרעלת כספית לאמא מניקה? (חשיפה מהזמן האחרון)?
האם בדיקת החלב/הדם/השיער?
תודה.
האם ידוע לך איזו בדיקה כדאי לעשות על מנת לבדוק הרעלת כספית לאמא מניקה? (חשיפה מהזמן האחרון)?
האם בדיקת החלב/הדם/השיער?
תודה.
-
הרעלת כספית
גרם אחד של כספית מרעיל מיליון ליטרים של מים. לפי זה אפשר להגיד ש- 0.00005 גרם מרעיל בן אדם אחד. אם מניחים שבבדיקת דם בודקים 10 סמ"ק, אז 13 מיקרוגרם ב- 10 סמ"ק זה בערך כמו 65 מ"ג (0.065 גרם) לכל הגוף (50 ליטר מים). פלוס מינוס. תקנו אותי אם לא הבנתי איך הבדיקה מתבצעת.
גרם אחד של כספית מרעיל מיליון ליטרים של מים. לפי זה אפשר להגיד ש- 0.00005 גרם מרעיל בן אדם אחד. אם מניחים שבבדיקת דם בודקים 10 סמ"ק, אז 13 מיקרוגרם ב- 10 סמ"ק זה בערך כמו 65 מ"ג (0.065 גרם) לכל הגוף (50 ליטר מים). פלוס מינוס. תקנו אותי אם לא הבנתי איך הבדיקה מתבצעת.
-
הרעלת כספית
דנה,
כדאי לעשות פאנל של בדיקות - בדיקת דם (עד כמה זה "הזמן האחרון"?) בדיקת שיער ובדיקת חלב.
אני ממליצה מאוד לפנות לחיה לוטנר בנושא. היא תשלח את הבדיקות, תעזור לך לפענח את התוצאות ואם תרצי תיצור אתך תוכנית עבודה.
כדאי לעשות פאנל של בדיקות - בדיקת דם (עד כמה זה "הזמן האחרון"?) בדיקת שיער ובדיקת חלב.
אני ממליצה מאוד לפנות לחיה לוטנר בנושא. היא תשלח את הבדיקות, תעזור לך לפענח את התוצאות ואם תרצי תיצור אתך תוכנית עבודה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הרעלת כספית
pacific]הנה mercury[/po].html עוד הדגמה לטענות של תמי, מחקר על כך שרמת הכספית בטונה עלתה תוך עשור ב-30 אחוז...
(אוק)
(אוק)
-
הרעלת כספית
שלום תמי
אני לוקחת כבר חצי שנה כלורלה של חברת GREEN GAM
10 ביום,הוסבר לי שיכולה כך לתמיד, זה ממש נותן לי כוח ומוסיף חלבון שבעיתי לי לאכול במזון.האם זה הפוך ? מסוכן , מכיל כספית , הרעלה , להפסיק מיד ?
ומה בענין כספית באצה כחולה ירוקה של YAGEN
ובאצת אוקינוס, עליה הימליצו לי עכשיו כהכי טובה ויכולה להחליף אכילת חלבון במזון לחלוטין (של ביוקר אם יש להם ? )
תודה רבה , שלי
אני לוקחת כבר חצי שנה כלורלה של חברת GREEN GAM
10 ביום,הוסבר לי שיכולה כך לתמיד, זה ממש נותן לי כוח ומוסיף חלבון שבעיתי לי לאכול במזון.האם זה הפוך ? מסוכן , מכיל כספית , הרעלה , להפסיק מיד ?
ומה בענין כספית באצה כחולה ירוקה של YAGEN
ובאצת אוקינוס, עליה הימליצו לי עכשיו כהכי טובה ויכולה להחליף אכילת חלבון במזון לחלוטין (של ביוקר אם יש להם ? )
תודה רבה , שלי
הרעלת כספית
האם דג פורל מנחל דן (שנמכר בסופר רגיל) בטוח יחסית מבחינת כספית? או שגם בו יש רמות כספית גבוהות?
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הרעלת כספית
מעיינת ומתבאסת....
תמי המון תודה בינתיים, עוד לא סיימתי ורוצה לישון.
אוף!!הרעלים האלה בכל מקום וכמובן שכשתהיה התפכחות האם ניתן עוד יהיה לעשות משהו? (אני רואה יותר ויותר ציניקנים בכל מה שקשור באיכות הסביבה , שנופלים מן הצניות ומתחילים להבין שאי אפשר לצחוק על זה עוד..
לילה טוב ובריא לכולנו
שבת שלום
תמי המון תודה בינתיים, עוד לא סיימתי ורוצה לישון.
אוף!!הרעלים האלה בכל מקום וכמובן שכשתהיה התפכחות האם ניתן עוד יהיה לעשות משהו? (אני רואה יותר ויותר ציניקנים בכל מה שקשור באיכות הסביבה , שנופלים מן הצניות ומתחילים להבין שאי אפשר לצחוק על זה עוד..
לילה טוב ובריא לכולנו
שבת שלום
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
הרעלת כספית
אוף.
אני לא הולכת להפסיק לאכול דגים, מטעמי אהבה גדולה למבעבעים.
למה אין מאמר אחד בכל בליל הקשקשת ברשת על הרעלת כספית שמפרט סוגי דגים ורמת רעילות.
למה יש רק טבלאות אמריקאיות שנוגעות בכרישים ושרימפסים בזמן שהלוקוס, מושט, נילוס בקלה ועוד כמה מככבים במטבח הישראלי ואל ברור מי מו מה.
ולהבנית דגי בריכה לא סובלים מהרעלת כספית. בטח לא בארץ. נטען למעלה שמי הגשמיים עלולים להכניס מתכות רעילות.. אבל כמה גשם יש כבר בארץ? ומחזור הגדילה במילא מהיר..
עצבים. אם למישהי יש קישור לטבלה ברורה של מה רעיל מה לא - בנוגע לדגים הנל אני אשמח..
אני לא הולכת להפסיק לאכול דגים, מטעמי אהבה גדולה למבעבעים.
למה אין מאמר אחד בכל בליל הקשקשת ברשת על הרעלת כספית שמפרט סוגי דגים ורמת רעילות.
למה יש רק טבלאות אמריקאיות שנוגעות בכרישים ושרימפסים בזמן שהלוקוס, מושט, נילוס בקלה ועוד כמה מככבים במטבח הישראלי ואל ברור מי מו מה.
ולהבנית דגי בריכה לא סובלים מהרעלת כספית. בטח לא בארץ. נטען למעלה שמי הגשמיים עלולים להכניס מתכות רעילות.. אבל כמה גשם יש כבר בארץ? ומחזור הגדילה במילא מהיר..
עצבים. אם למישהי יש קישור לטבלה ברורה של מה רעיל מה לא - בנוגע לדגים הנל אני אשמח..
-
הרעלת כספית
_תמי, תודה על המידע הרבה שציינת בדף הרעלת כספית.
יש לי שלוש שאלות שנותרו פתוחות ואשמח מאוד למענה או הכוונה בנושא:
מה בנוגע לבעלי חיים? יש לי חתולה שאוכלת לא מעט טונה, אמנון, ושימורי דגים (סרדינים ועוד) של חתולי. האם גם אצל חיות כל נושא הכספית והספיגה בגוף זהים? האם נתקלת במאמר המקשר למידע בנושא?
עוד בעניין אינפורמציה - לא מצאתי טבלה מסודרת ברשת שמפרטת את סוגי הדגים הפופולרים בארץ ואת רמת הרעילות שבהם. אני מכורה לדגים וזה חשוב לי.
בנוגע לדגי בריכות, הבנתי שהרעילות בהם מגיעה ממיה גשמים ובכ"ז בארץ אין הרבה גשם ורובם גדלים, אני מניחה במקומות מקורים - האם יש מידע יותר קונקרטי לגבי בריכות דגים בארץ?
תודה,
ג'ינג'ית_
ג'ינג'ית, סליחה על העיכוב בתגובה. דניאל לא כל כך מאפשר לי לאחרונה לכתוב.
לשאלותייך - באופן כללי שאלות מעניינות, ואין לי מידע לגביהן אבל אני אחפש קצת במגבלות הזמן.
http://www.ewg.org/node/26239
לא קראתי את המאמרים. את מוזמנת לקרוא ולספר, שגם אני אחכים.
יש לי שלוש שאלות שנותרו פתוחות ואשמח מאוד למענה או הכוונה בנושא:
מה בנוגע לבעלי חיים? יש לי חתולה שאוכלת לא מעט טונה, אמנון, ושימורי דגים (סרדינים ועוד) של חתולי. האם גם אצל חיות כל נושא הכספית והספיגה בגוף זהים? האם נתקלת במאמר המקשר למידע בנושא?
עוד בעניין אינפורמציה - לא מצאתי טבלה מסודרת ברשת שמפרטת את סוגי הדגים הפופולרים בארץ ואת רמת הרעילות שבהם. אני מכורה לדגים וזה חשוב לי.
בנוגע לדגי בריכות, הבנתי שהרעילות בהם מגיעה ממיה גשמים ובכ"ז בארץ אין הרבה גשם ורובם גדלים, אני מניחה במקומות מקורים - האם יש מידע יותר קונקרטי לגבי בריכות דגים בארץ?
תודה,
ג'ינג'ית_
ג'ינג'ית, סליחה על העיכוב בתגובה. דניאל לא כל כך מאפשר לי לאחרונה לכתוב.
לשאלותייך - באופן כללי שאלות מעניינות, ואין לי מידע לגביהן אבל אני אחפש קצת במגבלות הזמן.
- ערכתי חיפוש מהיר וגיליתי ש-EWG, כפרה עליהם, ערכו מחקר בנושא וכתבו על זה דוח:
http://www.ewg.org/node/26239
לא קראתי את המאמרים. את מוזמנת לקרוא ולספר, שגם אני אחכים.
- אין לי אמון בטבלאות ב-כ-ל-ל. אופס, התעוררו פה. אנסה להמשיך כשאוכל.
-
הרעלת כספית
האם גם בתוסף האצות (כלורלה) Green Gem יש כספית?
-
הרעלת כספית
גיגלתי והגעתי לאתר.יש פירוט של הבדיקות שהמוצר עובר (על ידי היצרן עצמו), ובדיקה למתכות כבדות אינה מוזכרת. אני מציעה לפנות ליצרן בכתב ולבקש תשובה בכתב. מה שאת רוצה הוא בדיקה של צד שלישי עצמאי ואמין.
הרעלת כספית
שלום תמי גלילי
אשמח מאד אם תוכלי לענות לי
לפני חצי שנה נשברה לי שן עם סתימה. הלכתי לרופא והוא הציע להחליף לי את כל הסתימה שהיתה מאמלגם לסתימה לבנה וזה מה שעשיתי. לאחר מכן קראתי שיש סכנה של השתחרות אדי כספית בהחלפת סתימות אמלגם. לצערי הרופא לא נקט בשום אמצעי זהירות מיוחדים.
בנוסף לסתימה שהוחלפה, יש כרגע בפי עוד 7סתימות אמלגם נוספות.
בזמן האחרון רציתי להיכנס להריון, אך עכשיו אני קוראת שלדעתך לא מומלץ להיכנס להריון בפרק זמן קצר יותר משנתיים וחצי אחרי החלפה לא זהירה של אמלגם.
אני כבר בת ארבעים. יש לי ילדה בת 4 הסובלת מאטופיק דרמטיטיס קל ובבדיקה לגבי אלרגיות למזון. כלהשאר בסדר גמור אצלה.
האם יש בדיקה אמינה שאני יכולה לעשות כדי לדעת מה מידת זיהום הכספית שלי (ושאר מתכות כבדות)??
האם אני יכולה לדעת אם הגוף שלי הצליח לנקות את הכספית ואפשרי מבחינתי להיכנס להריון כבר עכשיו, מבלי לחכות עוד תקופת צינון של שנתיים?
שוב, אודה לך מאד על תשובה וחג חנוכה שמח!
חגית
אשמח מאד אם תוכלי לענות לי
לפני חצי שנה נשברה לי שן עם סתימה. הלכתי לרופא והוא הציע להחליף לי את כל הסתימה שהיתה מאמלגם לסתימה לבנה וזה מה שעשיתי. לאחר מכן קראתי שיש סכנה של השתחרות אדי כספית בהחלפת סתימות אמלגם. לצערי הרופא לא נקט בשום אמצעי זהירות מיוחדים.
בנוסף לסתימה שהוחלפה, יש כרגע בפי עוד 7סתימות אמלגם נוספות.
בזמן האחרון רציתי להיכנס להריון, אך עכשיו אני קוראת שלדעתך לא מומלץ להיכנס להריון בפרק זמן קצר יותר משנתיים וחצי אחרי החלפה לא זהירה של אמלגם.
אני כבר בת ארבעים. יש לי ילדה בת 4 הסובלת מאטופיק דרמטיטיס קל ובבדיקה לגבי אלרגיות למזון. כלהשאר בסדר גמור אצלה.
האם יש בדיקה אמינה שאני יכולה לעשות כדי לדעת מה מידת זיהום הכספית שלי (ושאר מתכות כבדות)??
האם אני יכולה לדעת אם הגוף שלי הצליח לנקות את הכספית ואפשרי מבחינתי להיכנס להריון כבר עכשיו, מבלי לחכות עוד תקופת צינון של שנתיים?
שוב, אודה לך מאד על תשובה וחג חנוכה שמח!
חגית
-
הרעלת כספית
חגית, סליחה על הקיצור - . אני מציעה בחום לדבר עם חיה לוטנר שפרטיה במעלה הדף.
הרעלת כספית
תודה רבה. רק רציתי לדעת אם יש בדיקה אמינה לגבי המצב הנתון הקיים ואם כן, אסע אליה להיבדק מייד כשאגיע לארץ. אני לא גרה בארץ כרגע וכשכבר מגיעה כ"כ עסוקה... מה גם שכל הדברים האלו עולים הרבה כסף. אבל כמובן אם זה עוזר ואין ברירה אז אין ברירה.
חנוכה שמח
חנוכה שמח
-
- הצטרפות: 13 מרץ 2011, 23:21
- דף אישי: הדף האישי של צפרדע_צבי_ופרפר*
הרעלת כספית
אני מניקה, לא אוכלת דגים, יש לי סתימת אלמגם אחת ואני כן אוכלת הרבה אצות (נורי, ספירולינה) והרבה כוסברא
הקטנה לא מחוסנת בכלל ובינתיים מתפתחת יפה ובכל זאת-
האם כדי להמנע מכל דבר שטוען לניקוי? מה לגבי המוצר הזה http://adyaclarity.com/
יש לנו חברים שממש מאמינים בזה ואנחנו החלטנו לקנות את זה על סמך הניסיון שלהם, עכשיו אני מודאגת גם כי זה גופריתי וגם כי זה פוטנציאלית מנקה
אשמח לחוות דעת
הקטנה לא מחוסנת בכלל ובינתיים מתפתחת יפה ובכל זאת-
האם כדי להמנע מכל דבר שטוען לניקוי? מה לגבי המוצר הזה http://adyaclarity.com/
יש לנו חברים שממש מאמינים בזה ואנחנו החלטנו לקנות את זה על סמך הניסיון שלהם, עכשיו אני מודאגת גם כי זה גופריתי וגם כי זה פוטנציאלית מנקה
אשמח לחוות דעת
-
הרעלת כספית
אל תקני. ראי הצעות איך להעריך תוספים בדף ויטמינים ותוספי תזונה .
לא הייתי עושה ניקוי, אבל המוצר הזה, לדעתי, לא עושה ניקוי יותר מכל שמן נחשים אחר.
אנא קראי את ה מכתב הזה לגבי מוצר דומה.
לא הייתי עושה ניקוי, אבל המוצר הזה, לדעתי, לא עושה ניקוי יותר מכל שמן נחשים אחר.
אנא קראי את ה מכתב הזה לגבי מוצר דומה.
-
הרעלת כספית
תודה על התשובה הזריזה,
וכן אני מכחרה גם את הזאולייט
יש לי חברים בקךיפורניה שתולים את ההגנה שלהם נגד הקרינה הגרעינית שהגעה לשם מיפן בצריכה קבועה של זאולייט ואצות
שלחתי לאחת מהן את המכתב, מקווה שיעזור לה איכשהו.
קשה לא לרצות להאמין ךהבטחות כאלה וחבל שאנשים תמימים משלמים את המחיר
וכן אני מכחרה גם את הזאולייט
יש לי חברים בקךיפורניה שתולים את ההגנה שלהם נגד הקרינה הגרעינית שהגעה לשם מיפן בצריכה קבועה של זאולייט ואצות
שלחתי לאחת מהן את המכתב, מקווה שיעזור לה איכשהו.
קשה לא לרצות להאמין ךהבטחות כאלה וחבל שאנשים תמימים משלמים את המחיר
-
הרעלת כספית
ושאלה נוספת,
האם את מתספת יוד כדי להשלים את החסך במזון מהים?
האם את מתספת יוד כדי להשלים את החסך במזון מהים?
-
הרעלת כספית
לא מתספת. אני כן אוכלת מדי פעם אצות ומקווה שזה מספיק.
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2011, 19:29
הרעלת כספית
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אחרי עיון רב
כמה שאלות דחופות:
יש לי 2 שיניים שבורות עם סתימות כסופות, (+ 6 סתימות ממש ישנות שאיני מתכוונת לשנותן בשלב זה - הן בנות 20 שנה)אני מנסה להכינס להריון
בריאה ולוקחת ויטמינים במיוחד הרבה C - כי מודעת לחיוניות שלו
אני רוצה לתקן את השיניים השבורות לפני ההריון (יש לי תור השבוע...) הם חשופות וגדולות
חשבתי להוציא את הכספית במהלך התיקון (רק של החשופות, הבנתי מדבריך הרבים שלא כדאי בשלב זה להתעסק עם היציבות בנות ה20 שנה)- מה דעתך?
אחרי עיון רב
כמה שאלות דחופות:
יש לי 2 שיניים שבורות עם סתימות כסופות, (+ 6 סתימות ממש ישנות שאיני מתכוונת לשנותן בשלב זה - הן בנות 20 שנה)אני מנסה להכינס להריון
בריאה ולוקחת ויטמינים במיוחד הרבה C - כי מודעת לחיוניות שלו
אני רוצה לתקן את השיניים השבורות לפני ההריון (יש לי תור השבוע...) הם חשופות וגדולות
חשבתי להוציא את הכספית במהלך התיקון (רק של החשופות, הבנתי מדבריך הרבים שלא כדאי בשלב זה להתעסק עם היציבות בנות ה20 שנה)- מה דעתך?
-
הרעלת כספית
דעתי:
זה אינדיבידואלי. אין תשובה אחת כי כל אחת שונה וגם השיקולים שונים. יש מי שלא רוצה לחכות לפני הריון ויש מי שמוכנה. יש מי שמתכננת הריון ויש מי שכבר בהריון. יש מי שיש לה כבר ילדים עם בעיות התפתחות ומי שילדיה כולם מתפתחים כהלכה. יש מי שבריאה ומרגישה טוב ומי שיש לה כבר סימפטומים שעלולים להיות מהרעלה. אני לא נותנת המלצה גורפת, רק מציבה כאן את הבעד והנגד ושכל אחת תעשה את החשבון שלה.
- לכי להתייעץ עם חיה לוטנר. מן הסתם היא תציע לך לעשות בדיקות למתכות כבדות ואולי קילציה במקביל להוצאת הכספית. אם יש לך הרעלה הייתי שוקלת לעשות קילציה שלמה יותר ולחכות עם ההריון.
- הוציאי את הכספית אך ורק אצל רופא שמוציא אותה בפרוטוקול מוקפד, כמו ד"ר ירדן גולדשטיין, ולא אצל מי שאומר לך שלא צריך פרוטוקול כזה.
זה אינדיבידואלי. אין תשובה אחת כי כל אחת שונה וגם השיקולים שונים. יש מי שלא רוצה לחכות לפני הריון ויש מי שמוכנה. יש מי שמתכננת הריון ויש מי שכבר בהריון. יש מי שיש לה כבר ילדים עם בעיות התפתחות ומי שילדיה כולם מתפתחים כהלכה. יש מי שבריאה ומרגישה טוב ומי שיש לה כבר סימפטומים שעלולים להיות מהרעלה. אני לא נותנת המלצה גורפת, רק מציבה כאן את הבעד והנגד ושכל אחת תעשה את החשבון שלה.
הרעלת כספית
מה הסיכוי שיש לי יותר מדי כספית בגוף אם אכלתי בממוצע 25-30 קופסאות טונה בשבוע במשך כמה חודשים ארוכים..? כן זה מה שהצבא נותן בשטח..
יש איך לבדוק רמת כספית בגוף?
מה הסיכוי שיש לי יותר מדי כספית בגוף אם אכלתי בממוצע 25-30 קופסאות טונה בשבוע במשך כמה חודשים ארוכים..? כן זה מה שהצבא נותן בשטח..
יש איך לבדוק רמת כספית בגוף?
-
הרעלת כספית
אביעד, יש סיכוי גבוה. לך לחיה לוטנר שפרטיה אי שם במעלה הדף ותעשה בדיקת שיער.
הרעלת כספית
מידע נוסף על הקשר בין זיהום של כספית לבין הבריאות שלנו תוכלו למצוא במרכז הידע של הקרן לבריאות וסביבה.
מצרפת את הקישור לערך שעוסק בכספית:
http://ehf.dofinity-server4.com/materia ... 7%99%D7%AA
מצרפת את הקישור לערך שעוסק בכספית:
http://ehf.dofinity-server4.com/materia ... 7%99%D7%AA
-
הרעלת כספית
נעמי, תודה על הקישור.
-
- הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 12:26
הרעלת כספית
נעמי, תודה על הקישור.
אין בעד מה. רק בריאות!
אין בעד מה. רק בריאות!
-
הרעלת כספית
תמי שלום,
כל הכבוד לך על השיתוף של המידע החשוב !
איך ניתן ליצור איתך קשר לגבי הילד ?
אמא מודאגת
כל הכבוד לך על השיתוף של המידע החשוב !
איך ניתן ליצור איתך קשר לגבי הילד ?
אמא מודאגת
-
הרעלת כספית
פלוני אלמונית, כתובת האימייל שלי בראש דף הבית שלי.
הרעלת כספית
האם בעיית הכספית קיימת גם בסרדינים מהכנרת?
-
הרעלת כספית
בכינרת אין בעיית כספית, אבל במים מהברז דווקא יש... אמנם בקטנה (עומד בתקן) אבל זה מצטבר בגוף מיום ליום. מקור הכספית הוא במים המופלרים, אז הבעייה קיימת רק באזורים המופלרים בארץ. (וגם ביבולים החקלאים שמושקים במים מופלרים).
הרעלת כספית
ואיך מבררים מהם האזורים המופלרים?
הרעלת כספית
שלום תמי,
ראשית עלי לציין שהתרשמתי מאד מכל המידע המפורט והתשובות המושקעות שלך, כל הכבוד! רציתי להתייעץ איתך. אני בת 38 יש לי פסוריאזיס מגיל 3 , לפני כ-8 שנים אבחנו אצלי דלקת במעי, (כרגע בהפוגה תודות לאומגה 3) ולפני כ-13 שנה חלה בצורה פתאומית ירידה בשמיעה בשתי האוזניים וגם טיניטוס . אני לוקחת כבר כ-18 שנה שמן אומגה 3 . בילדותי כל הפה שלי היה "שחור" מסתימות . 3 כבר החלפתי ללבנות נותרו לי כרגע 7 אפורות. לפי דעתי והרקע ה"אוטואימוני" שלי, יש לי חשד סביר להרעלת כספית גבוהה. לפי הבנתי, בדיקה כספית בשיער מאתרת כספית שלאחרונה התווסף. איזו בדיקה יכולה לאתר הרעלת כספית ברקמות ובגוף מהעבר הרחוק? אני מאד מעוניינת לעבור קילציה . אני כבר זמן רב לאחר ההריונות , האם יש רופא שמתמחה בקילציה שתוכלי להמליץ לי? ומה בא קודם? הוצאת הסתימות או תהליך הקילציה? מודה מראש על תשובותייך , ליטל
שלום תמי,
ראשית עלי לציין שהתרשמתי מאד מכל המידע המפורט והתשובות המושקעות שלך, כל הכבוד! רציתי להתייעץ איתך. אני בת 38 יש לי פסוריאזיס מגיל 3 , לפני כ-8 שנים אבחנו אצלי דלקת במעי, (כרגע בהפוגה תודות לאומגה 3) ולפני כ-13 שנה חלה בצורה פתאומית ירידה בשמיעה בשתי האוזניים וגם טיניטוס . אני לוקחת כבר כ-18 שנה שמן אומגה 3 . בילדותי כל הפה שלי היה "שחור" מסתימות . 3 כבר החלפתי ללבנות נותרו לי כרגע 7 אפורות. לפי דעתי והרקע ה"אוטואימוני" שלי, יש לי חשד סביר להרעלת כספית גבוהה. לפי הבנתי, בדיקה כספית בשיער מאתרת כספית שלאחרונה התווסף. איזו בדיקה יכולה לאתר הרעלת כספית ברקמות ובגוף מהעבר הרחוק? אני מאד מעוניינת לעבור קילציה . אני כבר זמן רב לאחר ההריונות , האם יש רופא שמתמחה בקילציה שתוכלי להמליץ לי? ומה בא קודם? הוצאת הסתימות או תהליך הקילציה? מודה מראש על תשובותייך , ליטל
-
הרעלת כספית
לפי הבנתי, בדיקה כספית בשיער מאתרת כספית שלאחרונה התווסף.
לא. בדיקת שיער נותנת תשובה סטטיסטית לשאלה אם יש הרעלת כספית, כי כשיש היא משנה את היחסים בין מינרלים אחרים (לדבריו של אנדי קטלר. לא כולם מסכימים איתו). היתרון שלה שהיא לא חודרנית או כואבת, אפשר לעשות לבד בלי איש מקצוע, והיא לא עולה המון כסף (כ-100$).
האם יש רופא שמתמחה בקילציה שתוכלי להמליץ לי?
אני ממליצה על רוני אנטן שהיא תזונאית שעובדת עם ד"ר ברגר מפלורידה ומשתפת פעולה עם ד"ר וילנסקי בארץ, או חיה לוטנר שאינה רופאה (יועצת גנטית במקור) אלא אם לילד אוטיסט שרכשה ידע וניסיון, כמונו. גם היא עובדת עם רופא - ד"ר יפה. חיה עובדת לפי הפרוטוקול של קטלר שהוא המומלץ לדעתי. רוני וד"ר ברגר עובדים לפי פרוטוקול שונה אבל מוכנים לעבוד גם לפי הפרוטוקול של קטלר כי הוא סביר בעיניהם.
חיה לוטנר: 02-991-4712 .
רוני אנטן: ronienten.com (יש גירסה עברית ואנגלית לאתר).
ומה בא קודם? הוצאת הסתימות או תהליך הקילציה?
קודם הסתימות או במקביל. הכי טוב לפנות קודם כל לחיה או רוני ולהתחיל תהליך, ואז הן יפנו אותך לד"ר גולדשטיין שמוציא סתימות על פי פרוטוקול IAOMT.
בהצלחה!
לא. בדיקת שיער נותנת תשובה סטטיסטית לשאלה אם יש הרעלת כספית, כי כשיש היא משנה את היחסים בין מינרלים אחרים (לדבריו של אנדי קטלר. לא כולם מסכימים איתו). היתרון שלה שהיא לא חודרנית או כואבת, אפשר לעשות לבד בלי איש מקצוע, והיא לא עולה המון כסף (כ-100$).
האם יש רופא שמתמחה בקילציה שתוכלי להמליץ לי?
אני ממליצה על רוני אנטן שהיא תזונאית שעובדת עם ד"ר ברגר מפלורידה ומשתפת פעולה עם ד"ר וילנסקי בארץ, או חיה לוטנר שאינה רופאה (יועצת גנטית במקור) אלא אם לילד אוטיסט שרכשה ידע וניסיון, כמונו. גם היא עובדת עם רופא - ד"ר יפה. חיה עובדת לפי הפרוטוקול של קטלר שהוא המומלץ לדעתי. רוני וד"ר ברגר עובדים לפי פרוטוקול שונה אבל מוכנים לעבוד גם לפי הפרוטוקול של קטלר כי הוא סביר בעיניהם.
חיה לוטנר: 02-991-4712 .
רוני אנטן: ronienten.com (יש גירסה עברית ואנגלית לאתר).
ומה בא קודם? הוצאת הסתימות או תהליך הקילציה?
קודם הסתימות או במקביל. הכי טוב לפנות קודם כל לחיה או רוני ולהתחיל תהליך, ואז הן יפנו אותך לד"ר גולדשטיין שמוציא סתימות על פי פרוטוקול IAOMT.
בהצלחה!
הרעלת כספית
שלום תמי, ותודה רבה על תשובותייך. רציתי לחדד מעט את עניין בדיקת השיער, ציינת בעבר כי "בדיקת שיער ...ובודקת סבירות סטטיסטית להרעלת כספית, כלומר, היא לא תיתן לך תשובה חד משמעית." . השאלה איזו בדיקה יכולה לאתר הרעלת כספית ויכולה לתת לי תשובה חד משמעית? בהנחה שאת רוב הכספית ספגתי מילדות עד גיל 25 ואם אין לי כבר בשיער והחומר נטמע בגוף? והאם קילציה יכולה לגרום נזק אם אין הרעלת כספית? מודה מראש על תשובותייך , ליטל
-
הרעלת כספית
ואיך מבררים מהם האזורים המופלרים?
בכל ישוב מעל 5,000 אנשים - המים מופלרים בוודאות (כלומר מכילים תוספת של פלואורידים ומתכות כבדות). בישובים הקטנים - צריך לברר בעירייה או באגודת המים המקומית.
בכל ישוב מעל 5,000 אנשים - המים מופלרים בוודאות (כלומר מכילים תוספת של פלואורידים ומתכות כבדות). בישובים הקטנים - צריך לברר בעירייה או באגודת המים המקומית.
-
-
הרעלת כספית
בדיקת מתכות דרך השיער? רמאות לשמה
תראו איך זה פועל:
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRel ... /[po]urine toxic[/po].html
תראו איך זה פועל:
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRel ... /[po]urine toxic[/po].html
-
הרעלת כספית
פלוני אלמונית , קראת את הקישור השני שהפנית אליו בכזו דרמטיות?
קודם כל, הוא מתייחס לבדיקות שתן ולא לבדיקות שיער. שני דברים שונים גם אם מדובר על מישהו שעלה לו השתן לראש :-p , ואז לכל היותר יש חפיפה מסוימת :-p .
שנית, הוא לא אומר כלום ולא מוכיח כלום. לכל היותר מראה שהרופא הספציפי היה אידיוט. (כי בניגוד למי שקופץ עם טענות שגויות באינטרנט, לרופא יש חובה לבדוק ולעזור לחוליו...)
את קווקוואטש אני מכירה וכבר כתבתי עליו כמה פעמים כאן. לפעמים הוא צודק, ולפעמים הוא טועה. אבל גם כשאני מסכימה איתו, לדעתי הוא דמגוגי ומוטה לא פחות מאלה שהוא מוקיע, נוקט שיטות בזויות של הפחדה וממש אינו נקי מאג'נדה. לא הייתי מתייחסת אליו כאל מקור אמין למידע, ובטח לא מקור יחיד (אם כי בהחלט אפשר לפנות גם אליו, וגם אני עושה את זה. לפעמים הוא אומר דברים של טעם. ).
לא כולם מסכימים עם אנדי קטלר או ספציפית עם טענותיו לגבי בדיקות שיער. כמה מהחולקים עליו הם אנשים שבניגוד לבאראט מקווקוואטש אני מעריכה ומכבדת, ויש להם נימוקים טובים.
לגבי בדיקת שתן, מבדיקותיי ומניסיוני היא נותנת מידע אמין למדיי. לא פחות מבדיקות דם ואף יותר. אנקדוטה - הרעלת העופרת של בני, שהתגלתה בבדיקות דם קונבנציונליות לחלוטין, נעשתה בעקבות בדיקה של המעבדה שבאראט יורד עליה ככה - של חלב אם שבו התגלו שרידי עופרת, ואחר כך של בדיקת שתן שבה התגלתה כמות עופרת גדולה מאוד. שם היא כן הגיעה לקו האדום ואף חצתה אותו. כמה פעמים.
יש בהחלט שימוש יתר בקילציה כמרפא לכל מדווה, וכבר כתבתי את זה כאן. לא כל אחד צריך, לא לכל אחד זה מתאים ומועיל, וגם אם עושים כדאי לעשות את זה בצורה אחראית ובליווי מקצועי.
ושכל אחד יעשה מה שמתאים לו ומה שהוא מבין.
קודם כל, הוא מתייחס לבדיקות שתן ולא לבדיקות שיער. שני דברים שונים גם אם מדובר על מישהו שעלה לו השתן לראש :-p , ואז לכל היותר יש חפיפה מסוימת :-p .
שנית, הוא לא אומר כלום ולא מוכיח כלום. לכל היותר מראה שהרופא הספציפי היה אידיוט. (כי בניגוד למי שקופץ עם טענות שגויות באינטרנט, לרופא יש חובה לבדוק ולעזור לחוליו...)
את קווקוואטש אני מכירה וכבר כתבתי עליו כמה פעמים כאן. לפעמים הוא צודק, ולפעמים הוא טועה. אבל גם כשאני מסכימה איתו, לדעתי הוא דמגוגי ומוטה לא פחות מאלה שהוא מוקיע, נוקט שיטות בזויות של הפחדה וממש אינו נקי מאג'נדה. לא הייתי מתייחסת אליו כאל מקור אמין למידע, ובטח לא מקור יחיד (אם כי בהחלט אפשר לפנות גם אליו, וגם אני עושה את זה. לפעמים הוא אומר דברים של טעם. ).
לא כולם מסכימים עם אנדי קטלר או ספציפית עם טענותיו לגבי בדיקות שיער. כמה מהחולקים עליו הם אנשים שבניגוד לבאראט מקווקוואטש אני מעריכה ומכבדת, ויש להם נימוקים טובים.
לגבי בדיקת שתן, מבדיקותיי ומניסיוני היא נותנת מידע אמין למדיי. לא פחות מבדיקות דם ואף יותר. אנקדוטה - הרעלת העופרת של בני, שהתגלתה בבדיקות דם קונבנציונליות לחלוטין, נעשתה בעקבות בדיקה של המעבדה שבאראט יורד עליה ככה - של חלב אם שבו התגלו שרידי עופרת, ואחר כך של בדיקת שתן שבה התגלתה כמות עופרת גדולה מאוד. שם היא כן הגיעה לקו האדום ואף חצתה אותו. כמה פעמים.
יש בהחלט שימוש יתר בקילציה כמרפא לכל מדווה, וכבר כתבתי את זה כאן. לא כל אחד צריך, לא לכל אחד זה מתאים ומועיל, וגם אם עושים כדאי לעשות את זה בצורה אחראית ובליווי מקצועי.
ושכל אחד יעשה מה שמתאים לו ומה שהוא מבין.
הרעלת כספית
תודה על האינפורמציה.. יש לי המון סתימות אמלגם בשיניים והתינוקת שלי הגיבה לחיסונים של 4 חודשים בהיפר אקטיביות, חוסר בתחושה וקישיון בגוף . הרגשנו שאנחנו מאבדים אותה!! רופא ילדים אמר שהכל בולשיט... רופא אחר המליץ להוסיף אומגה 3 צמחי- פתחתי כמוסה לרסק פרות.כל יום כמוסה או שתיים. אחרי כמה חודשים ראינו שיפור- ילדה יותר רגועה (מוכנה לשבת קצת בעגלה...) וגם דלקות האוזניים החמורות השתפרו. כיום אנחנו מטפלים בתחושה ועורכים בדיקות של ויטמינים וכו' אך לא מחסנים(כרגע..) מה את חושבת על כל זה?
תודה על האינפורמציה.. יש לי המון סתימות אמלגם בשיניים והתינוקת שלי הגיבה לחיסונים של 4 חודשים בהיפר אקטיביות, חוסר בתחושה וקישיון בגוף . הרגשנו שאנחנו מאבדים אותה!! רופא ילדים אמר שהכל בולשיט... רופא אחר המליץ להוסיף אומגה 3 צמחי- פתחתי כמוסה לרסק פרות.כל יום כמוסה או שתיים. אחרי כמה חודשים ראינו שיפור- ילדה יותר רגועה (מוכנה לשבת קצת בעגלה...) וגם דלקות האוזניים החמורות השתפרו. כיום אנחנו מטפלים בתחושה ועורכים בדיקות של ויטמינים וכו' אך לא מחסנים(כרגע..) מה את חושבת על כל זה?
הרעלת כספית
שלום תמי קראתי בעיון רב את הבלוג ואני כאמור אמא מודאגת שלא היתה ערה לכל עניין הכספית בטונה , הילדה שלי אוכל חצי קופסאות טונה בערב ( בעקיבות אלרגיה לביצים - חשבתי שזו דרך טובה להשלים לה את התזונה ) לצערי כרגע אני מאוד מפוחדת רואה עלייה שהיא עייפה יותר , ופחות אנרגטית מבעבר הלכתי כבר למספר רופאים שאמרו שהכל בסדר עם הילדה ... אבל עדיין אני לא רגועה בעיקר לאור כל מה שקראתי על הטונה , האם לדעתך דבר ראשון אני צריכה לקנות בדיקת שיער ( האם זה משהו שקונים בבית מרקחת ? ) דבר נוסף יש לה בדיקת שתן בשבוע הבא האם יש דרך לבדוק את זה בשתן ( אם כבר עושים את הבדיקה ) , אשמח לתשובתך ותודה על הבלוג המעשיר .
-
הרעלת כספית
התגובה מוגזמת לחלוטין לא לאכול טונה
התגובה מוגזמת לחלוטין לא לאכול טונה
-
הרעלת כספית
אפשר לנקות כספית מהגוף בלי קלציה, רק באמצעות תזונה?