הראשון בספטמבר שלי

תמר_קדם*
הצטרפות: 21 יוני 2004, 11:30
דף אישי: הדף האישי של תמר_קדם*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי תמר_קדם* »

הבוקר עובר עלי בתחושת התרוממות רוח, תחושת חופש עם פרפרים בבטן (של התרגשות לא של פחד). כבר שמונה חודשים אנחנו בבית, אמא ושתי בנות (בנות חמש וחצי ושלוש), הרבה ימים מאושרים (טפו טפו כן ירבו) מאז טליה יצאה לשבוע התנקות מהגן שנמשך עד היום.
עשרים שנה אחורה; גדלתי בבית שבו תמיד יכולנו לבחור אם להשאר בבית או ללכת לבית הספר או ללכת ולחזור גם אחרי שעתיים, בית ש"אסיפת הורים" (המפגש עם המורים) היתה עונש עבור אימי לא פחות מאשר עבורי אבל תמיד הלכנו לבית ספר ביום הראשון בספטמבר. הלכנו שמחים לפגוש את "החבר'ה", עם תיק חדש ויומן חלק שעוד ימולא בשירבוטים קטנים (כאלה שבעזרתם ניתן להיות נוכחים בכיתה רק בגוף בלי להתעלל ברוח) ועם זאת היתה שם גם תחושת בחילה בלתי מוסברת, אולי מחוסר בשעות שינה ואולי ממראה פני מורתי המבריקות ממסיכת מרגרינה נגד הקמטים ואולי מסיבה עמוקה יותר, בכל אופן, עשרים שנה אחרי; הראשון בספטמבר בשנתיים שקדמו להיום היה מלווה בעיקר בבחילה שמקורה בגועל מהמקום אליו שלחתי את טליה ומהאנשים איתם היא נישארה שעם כל כוונותיהם הטובות, בהנחה שישנן כאלה, לא מבינים כלום (אני יודעת, לא מבינים כלום הוא ניסוח שעלול להתפרש כלא בוגר במיוחד אבל ככה בא לי :-) אני כותבת כרגע למי שמבין למה כוונתי ופירוט "בוגר" ניתן למצוא בדף דמעות גן הכל כך קולע ובטח בעוד דפי גן).
היום הזה כאמור נטול לחלוטין אותה בחילה
הוא ניפתח בשמונה עם עוגת שוקולד לארוחת בוקר (במקום "עוגה זו לא ארוחת בוקר" של בד"כ), נימשך בגלידה (במקום פירות בד"כ בסביבות הבו"צר) ובמהלכו הילדות יוצאות וניכנסות וכן ולא רואות טלוויזיה ויוזמות יצירות אומנות למיניהן ואמא במחשב והכביסה בסלון והכלים בכיור (ואולי זה הזמן לעבור לניק ניים מהחשש שמא מפקחת מטעם כזו או אחרת מטיילת לה באינטרנט במקום לעשות את עבודתה..)
זהו אם כן הראשון בספטמבר שלי הכי טוב שהיה לי עד היום ובחרתי לפתוח לכבודו דף חדש כי רק כאן, אני יודעת, יהיו מי שיבינו את האושר הזה, שרציתי לחלוק בו.
>שלא יגמר לעולם<
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי שרון_ג* »

שיהיה לכם בכיף!

(ורק הערה קטנונית אחת - בעברית יש לומר האחד בספטמבר ולא הראשון...)
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

זהו אם כן הראשון בספטמבר שלי הכי טוב שהיה לי עד היום

מזל טוב! |עוגה|
נשמע מצוין...!
תמר_קדם*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי תמר_קדם* »

שרון,
(ורק הערה קטנונית אחת - בעברית יש לומר האחד בספטמבר? ולא הראשון...)
לא קטנונית ומשנדרשת הבהרה הריני מבהירה: עיוות השפה מכוון למען יושם הדגש על הראשוניות שבחווית האחד בספטמבר מעבר להיותו מועד פתיחת שנת הלימודים.
שגית_רי*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי שגית_רי* »

אני שמחה שפתחת את הדף הזה ושמחה שטוב לכן!
אצלנו, היום הוא היום הראשון להתנתקותנו והתנקותנו ממערכת החינוך! וכבר שבוע שאני מסתובבת בתחושת שמחה והקלה. כמו חייל משוחרר, שפתאום מגלה שהבאסה של מוצאי שבת נעלמה!
אני מאחלת לכן וגם לנו המון חגיגות ה'אחד בספטמבר' מהנות |בלונים|
וגם ימי ה19 בדצמבר וה6 במרץ וה22 במאי נעימים ומשמחים....... :-)
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

בהצלחה לך ושימשיך בכיף.
<אנחנו בילינו שעתיים קסומות בבית הספר, כיתה א' שכללו בעיקר שירה והתחלה של סיפור מותח, ארוחת בוקר משותפת והביתה>
תמר_קדם*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי תמר_קדם* »

תודות על האיחולים שרון ואפרסקים ובהצלחה גם לכן נועה
שגית רי כמה משחרר לפשוט מדים (או תלבושת אחידה) המון הנאה גם לכם מאיתנו.
שני_שני*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 22:19

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי שני_שני* »

גם אצלי זה היה הראשון בספטמבר הראשון של שחרור...
לראשונה- הגיע הראשון בספטמבר, ולא התחלתי שומדבר חדש (גן, או ביצפר, או שירותלאומי...).

ברכות לכל המשתחררות והמשתחררים, וגם לאלה שהתחילו היום בדרך חדשה...
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

(ורק הערה קטנונית אחת - בעברית יש לומר האחד בספטמבר? ולא הראשון...)
שרון,
בואי נדון בזה בדף טעויות נפוצות בעברית ב .
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

תמרי - איזה יופי כתבת!
השנה, לנו, בניגוד לשנה שעברה, חזרתי/נו הביתה בהתרוממות רוח. לא גורשנו מבית הספר כמו בשנה שעברה, מיד אחרי הטקס, היה טקס מרגש ולא איזה ראש מועצה שנואם ונואם ונואם על חשבון ילדים קטנים (וגם גדולים), הילדים היו נינוחים ושמחו ללכת ומחכים כבר למחר!
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

שכחתי ד"שחמה לבנות ולבנזוג.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

הראשון במודעות.
זו הכותרת שלי. אז אנחנו התחלנו את ספטמבר כמו בכל שנה, בנותי חזרו לגן (עם התרגשות והכל).
למרות שגם אני סבלתי במערכת החינוך, ילדי עדיין שם. אבל...
אבל אנחנו שם ממקור של מודעות. וכאן אני מפרטת. הגעתי לאתר לפני כמה חודשים ואני עדיין סוחבת איתי את הטראומות מעברי הרחוק (למרות שהיו כל מיני חוויות). עד היום אני זוכרת שבמשך 12 שנים היה לי פחד להסתכל על אמי בעיניים כששאלה אם הכנתי שיעורים והמערכת מוכנה למחר, איך שהוא היה לי פחד כי ידעתי שאני לא ישרה, ידעתי שלא עשיתי כל מה שהיה צריך, הכנתי שיעורים תמיד אבל ידעתי שיכולתי לעשות יותר ולא הייתי שלמה עם עצמי. גם פחדתי שאימי תשאל עם היה איזה מבחן או יש משהו בדרך. סבלתי באמת. לא אהבתי ללמוד. ולא הייתי מאושרת במסגרת, הלכתי אל בית הספר גם עם חום (ואקמול) כי צריך וחבל להפסיד חומר.
היום כאמא, ילדי מבקרים במסגרת, אבל היום אני יודעת שמאוד חשוב שילדי יהיו מאושרים וכנים איתי גם אם זה בא על חשבון המסגרת. (בנותי עדיין לא בבית הספר אז אולי אחשוב אחרת בבוא הזמן) אני יודעת שילדים לא אוהבים לעשות דבר בכפייה, למעשה גם מבוגרים לא. היום אחרי שעות באתר הזה אני מגיעה אל מערכת החינוך בתובנות אחרות.
שעות באתר הזה רק הגבירו בי את ההבנה שמדובר בילדים שלי, שלא כל מה שטוב לילד של השכנה טוב גם לילד שלי.
ואני גם יודעת שהצלחה בחיים ו/או פרנסה לא חייבת להיות כפופה ללימודים בבית הספר.
ובכלל להצלחה בחיים יש משמעויות שונות.
האתר בכלל גרם לי לזכור שעלי להיות שלמה עם הבחירות שלי, להבין לאופיין של הבנות ולהתחבר אליהן מחדש.
אני בטוחה שיש מעלות במסגרת באופן כללי רק שבמערכת החינוך ובמדינה ישנם בעיקר אילוצים של כסף, מורות שחוקות, אבל יש גם הרבה חוסר הבנה בצרכים של הילד ובצרכים של החברה היום. בתוך כל זה אני מנסה ואנסה בעתיד לבחור מה שטוב לילדי. ואני מקווה שתמיד אזכור שילדי צריכים להיות מאושרים ולמצוא את מקומם ולא לשרוד (כמו שאני שרדתי).
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

הראשון בספטמבר שלי

שליחה על ידי לילה_טוב* »

תמר! כל הכבוד על פתיחת הדף ואיזה כיף שכיף לך!

(וגם - לאן נעלמת? את לא מבריזה גם מפארק הירדן, נכון?)

ברכות לראשון בספטמבר שלך. |בלונים| |עוגה| |מתנה|
שליחת תגובה

חזור אל “חברה”