הצילו תינוקת לא מרפה ואני נכנעת למיינסטרים

אם_לסבתא_היו_גלגלים*
הצטרפות: 29 מאי 2008, 09:22
דף אישי: הדף האישי של אם_לסבתא_היו_גלגלים*

שליחה על ידי אם_לסבתא_היו_גלגלים* »

בקר טוב אמא מבולבלת ,
דבר הראשון שהתעוררתי , באתי לראות מה שלומך... (!)
אני רואה שיש תזוזה לפי מה שאת מספרת :
טוב אז הלילה היה לה קצת שינוי בשגרה שלפני שינה לכן היא התעוררה ב-22:00, קיבלה ציצי , חזרה לישון עד 4:30 ואז נתתי לה חלב עיזים בבקבוק והיא עשתה גם קקי-פיפי בסיר ולא הצליחה לחזור לישון. אחרי עוד שעה של משיכת שערות
משהו חשוב : בשביל תינוקות השעה 04.30 היא שעת השכמה בבקר של קיץ .( נכון שיש כבר ציוץ ראשון של איזה ציפור ?)
אני מציעה לך צעד מהפכני :
ארבע וחצי בבקר והילדה התעוררה , נתת לה חלב והיא לא חזרה לישון ?
  • לקום איתה ולעשות בקר אמיתי . כמה שזה נשמע לך אולי אבסורדי , זה לא.
בקיץ 4.30 זה ממש בקר בשביל תינוקות . את תסבלי כמובן כי זה ממש מוקדם אבל זה ישתלם לך בהמשך היום .
היא תהיה מרוכזת ותתעסק עם עצמה על ידך , תעשי לך קפה של בקר ואולי תצליחי להנות ... + כמה סידורי בית קלילים , טיול בקר בחוץ , ארוחת בקר ..
בשעה תשע בבקר היא תירדם , אם תוכלי לנוח איתה חצי מהזמן ,אז יהיו לך כמה שעות לעצמך ואח"כ היום ימשיך , - מעניין איך.
אם היא כמה ימים תשכים קום , לאט לאט זה יתקרב לשעה "נורמלית" כמו שש ..!

לא פירשתי את התגובות כרמיזות שליליות על האימהות שלי ברור ! את גם עושה שירות לעשרות אמהות בכך שמשתפת !
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

לקום איתה ולעשות בקר אמיתי . כמה שזה נשמע לך אולי אבסורדי , זה לא.
זו הצעה מעולה.
נורא קשה ליישום. אני מורידה את הכובע בפני האמהות שמצליחות.
אני ניסיתי איזו תקופה וחזרתי לישון איתה בבוקר לאיזה שלוש שעות מ-8 עד 11. זה נמשך לדעתי פחות מחודש והיא גם לא היתה מתעוררת כ"כ מוקדם. אני בספק אם הייתי מצליחה אם זה היה 4:30 (לדעתי היה חורף והשעה היתה בערך שש)
אמא_מבולבלת*
הצטרפות: 26 ינואר 2005, 12:09

שליחה על ידי אמא_מבולבלת* »

היתה תקופה שהיא היתה מתחילה את היום ב-5:00 כל בוקר - לא משנה מתי היתה הולכת לישון.
אבל היא היתה ישנה רק שעה בבוקר ושעה צהריים.

סבתא יקרה, זה ממש נחמד שאת כל יום מתעניינת מה קורה ומציעה הצעות, אני מעריכה את התמיכה!

הלילה היה שונה לחלוטין
הלכה לישון ב19:00 התעוררה ב00:30, קיבלה חלב עיזים (בבקבוק עדיין, סילחי לי בשמת א :-) ) היתה ערה איזה שעה וחצי כולל משיכת שערות כמובן
נרדמה, התעוררה ב4:00 קיבלה ציצי נרדמה, התעוררה ב5:00 ציצי ואז ב7:30 התחילה את היום

זה היה סיוט הסיוטים בשבילי כמובן, הרגשתי כאילו לא עצמתי עין

אם היא תישן ותתעורר ב4:30 אנסה להתחיל את היום ולראות מה קורה אבל האמת? ממש אין לי כוח לזה, להיות ערה בשעות כאלה. אני מוכנה לנסות כי המצב הנוכחי מטריף אותי, אבל בתור הרגל זה נשמע לי נוראי

,
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אבל היא היתה ישנה רק שעה בבוקר ושעה צהריים.
הבן שלי (האחד שבאותו גיל) ישן כפול אם אני ישנה איתו או אם הוא על הגב שלי (ישן קצר אם אני מניחה אותו ולא נמצאת איתו).
נסי ותהני.
הרבה פעמים הסידור (בצהריים) הוא שאני נרדמת איתו, הוא מתעורר לצד שני, יונק, נרדם, ולי יש 40 דקות לכוס קפה ++.
תבשיל_קדרה*

אבל האמת? ממש אין לי כוח לזה, להיות ערה בשעות כאלה
לכי לישון ב 9 בערב. אצלינו קוראים לזה עוצר.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה היא אוכלת לארוחת ערב?
חלב עיזים זה דומה אמנם לחלב אם אך כמוהו הוא מתעכל מהר (לא כמו המקור ובכל זאת), כך שלא מקבלים מרווח זמן ארוך בין הארוחות.

אם היא צריכה להתעורר פעמיים בשביל לאכול - מומלץ מאוד לנסות לתת דיסה כארוחה אחרונה
דיסת אורז, סולת, קוואקר.
מאוד פשוט להכין וגם מזין ומשביע לכמה שעות טובות.
אם את נכנסת לישון מאוחר, אולי כדאי לתת את הדיסה בהתעוררות הראשונה שלה בחצות כדי שתוכלו לישון עד הבוקר.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

נסי רגע לקרוא את דבריי בלי התנגדות. בקשי ממנה לצאת להפסקת קפה קצרה, טוב? :-)

לא כל כך הבנתי משהו.
הפסקת להניק בלילה כי היא היתה מתעוררת הרבה כדי לינוק, נכון?
זה קצת משונה כי הנה את לא מניקה בלילה והיא ממשיכה להתעורר ואת עובדת אפילו יותר קשה (לקום ממש, חלב בבקבוק) ועוד מושכים לך בשיער.
לא פשוט יותר להניק?

איך היה נראה הלילה כשהנקת אותה, מה היה קורה אז?
איך אתם ישנים? איך התבצעה ההנקה?

(יכול להיות שהפתרון לקושי שלך נמצא ממש מתחת לאף. ולא כמטפורה.)
אמא_מבולבלת*

נסי רגע לקרוא את דבריי בלי התנגדות. בקשי ממנה לצאת להפסקת קפה קצרה, טוב?
אוקיי ההתנגדות קפצה באופן אוטומטי אז אנסה למתן אותה ולענות באופן "אובייקטיבי"
כשהייתי מניקה לילה, היא הייתה מתעוררת כל שעתיים במקרה הטוב לינוק וחוזרת ישר לישון, לפעמים הייתה ערה שעה-שעתיים באמצע הלילה ואז חוזרת לישון
במשך היום היא הייתה עייפה כל הזמן, מקטרת כל הזמן, בעלי ואני היינו הרוגים ועייפים וחיינו היו סיוט. לכן ההתנגדות עולה כל כך מהר!

כשהפסקנו הנקת לילה, היה לילה אחד-שניים קשים קצת שהיא רצתה ולא נתתי לה לינוק אלא רק חיבקתי אותה, נדנדתי אותה ושרתי לה עד שנרדמה. אח"כ תקופה של חודשיים בערך, עד לאחרונה, שהייתה ישנה 8-9 שעות רצוף כל לילה, קמה ב-5:00 כל בוקר והחיים חזרו להיות יפים לכולנו.

אבל עכשיו כאמור...סיוט שוב!

אנחנו ישנים לפעמים שלושתינו יחד, לפעמים רק אני והיא ולפעמים רק הוא והיא יחד. תמיד מישהו אחד לפחות איתה ולפעמים השני מקבל לילה "הפסקה". אבל מאז שהתחילו ההתעוררויות האלה זה תמיד אני איתה ככשהיא עם אבא לבד היא צורחת ורוצה אותי.

הפחד שלי הוא לחזור לתקופת ה"כל שעתיים ציצי" שהייתה בלתי נסבלת בעליל. לכן אני לא רוצה לחזור לפתרון שמתחת לאף שלי...
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

תודה על הפסקת הקפה, תציעי רגע להתנגדות עוגה טובה (אורגנית, אורגנית), ונמשיך עוד טיפה.... טוב? :-)

_כשהייתי מניקה לילה, היא הייתה מתעוררת כל שעתיים במקרה הטוב לינוק וחוזרת ישר לישון, לפעמים הייתה ערה שעה-שעתיים באמצע הלילה ואז חוזרת לישון
במשך היום היא הייתה עייפה כל הזמן, מקטרת כל הזמן, בעלי ואני היינו הרוגים ועייפים וחיינו היו סיוט._

קודם כל חיים סיוט זה ממש ממש ממש לא טוב. (())

עכשיו שאלות:
איך אתם ישנים? יחד כולכם במיטה משפחתית או בנפרד?
איך הנקת בלילה: בישיבה? שכיבה? כשאת ערה?
ממה הבעל היה מתעורר ואיך הוא היה מעורב בלילה?

(אני מקווה שאני לא חוזרת על שאלות שנענו כבר...)
אמא_מבולבלת*

החלק שכבר עניתי עליו הוא איך אנחנו ישנים:
אנחנו ישנים לפעמים שלושתינו יחד, לפעמים רק אני והיא ולפעמים רק הוא והיא יחד. תמיד מישהו אחד לפחות איתה ולפעמים השני מקבל לילה "הפסקה". אבל מאז שהתחילו ההתעוררויות האלה זה תמיד אני איתה ככשהיא עם אבא לבד היא צורחת ורוצה אותי.

הייתי מניקה בשכיבה כמובן, ובעלי היה מתעורר כל פעם שהיא התעוררה ובכתה לציצי. הוא גם היה מעורב במקרים שבהם היא לא הצליחה לחזור לישון והיו לא מעט פעמים שמצא את עצמו מטייל איתה עם העגלה באמצע הלילה!
בתקופה שגמלנו אותה מהנקת לילה רק הוא ישן איתה ואני ישנתי בחדר נפרד. היא הייתה עוד מתעוררת 3-4 פעמים בלילה ונרדמת ישר חזרה עם מוצץ. הוא היה מביא לי אותה כל יום ב-5:00 בבוקר להתחיל את היום וחוזר לישון
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

שליחה על ידי רוני* »

הי, אילה בשדה הדגן הציעה לך רפואה סינית, ואני (משוחדת, מודה) חושבת שזה רעיון לא רע.
אמנם חסרים כאן הרבה פרטים לאבחנה, אבל נשמע שיש אצל ביתך חוסר בצ'י (אנרגיה). בילדות המוקדמת, כאשר אין ממש נפרדות עדיין, כשלילד חסר צ'י הוא משתמש בצ'י של ההורים ולכן הוא נצמד. זה יכול לקרות כי הצ'י שלו עסוק במשהו מסויים שגוזל הרבה משאבים (שיניים, מחלה) וזה יכול להיות כי קיים חוסר מובנה מסיבה כלשהיא.
בכל מקרה חשוב לאתר את המקור. אני אזרוק כמה שאלות, תראי אם את מתחברת ואם אבחנה כזאת מעניינת אותך. כמובן שזה רק ניסיון לכיוון ולא אבחנה מסודרת. לא כל כך הבנתי ממתי את מרגישה שהיא נצמדת. האם מאז ומתמיד? (ברור שתינוק ממש קטן הוא צמוד... לא זו הכוונה). האם היא קטנה יחסית לילדים אחרים? (לא הכרחי אך יכול להעיד על חולשה)
איך היה ההריון? הלידה? האם היתה טראומטית? אם כן, שווה לשקול טיפול קרניו-סאקרל.
מה היא אוכלת? יכול להיות שהיא רגישה למשהו?
האם מישהו מעשן סמים בבית? סמים מכניסים אנרגיות מוזרות בילדים, ולעיתים הם נצמדים בשל תחושה שההורה לא ממש נוכח.
העירנות של שעתיים בלילה ורצון לשחק מעידה לרוב על חום. חום יכול להיות מכל מיני גורמים: מזון לא מתאים, מחלה, חיסונים...
בקיצור - יש כמה כיוונים אפשריים. אם בא לך יעוץ יותר לעומק, או הפניה למטפל בסביבתך (אם אני מכירה כמובן) אני אשמח. אני ב שאלות למטפלת ברפואה סינית בילדים או ב roni pelli ב yahoo.com או פה.
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

שליחה על ידי אילת* »

הי רוני, (אמא מבולבלת סליחה שנדחפת לך לדף) טיפול ברפואה סינית לפעוטות זה אומר דיקור? זה אפשרי עם ילדים כ"כ קטנים?
אמא_מבולבלת*

היי רוני, אני אשמח לייעוץ ותודה על האכפתיות

קודם כל אני רוצה לעדכן שעניין ההצמדות השתפר בימים האחרונים מאוד. היא עדיין רוצה שאקח אותה לטיול הרבה במשך היום, אבל אני חושבת שזה טבעי בשביל תינוקת שרק התחילה ללכת לפני חודש וחצי לרצות לתרגל הליכה ולהיות בחוץ באוויר הפתוח, וכמובן לרצות לחלוק איתי את זה.
אבל היא הרבה פעמים משחקת עם עצמה, מעסיקה את עצמה בכל מיני עיסוקים וזו הקלה אדירה בשבילי, גורם לכך שאני מעריכה יותר ונהנית יותר מהזמן שלי איתה

לצערי בלילה עדיין התעוררויות תמוהות. כל לילה ערה לפחות שעה ולרוב שעתיים בלי יכולת לחזור לישון.

לגבי שאלותייך:
היא תמיד הייתה נצמדת יחסית לתינוקות אחרים שראיתי סביבי
היא ממוצעת לגילה בגודל
ההריון היה פיזית בסדר גמור, נפשית הייתי קצת במתח בחודשי ההריון הראשונים מסיבות סבוכות מידי לתיאור כרגע. הלידה היתה מדהימה, קצרה יחסית, טבעית ולא טראומטית כלל.
היא אוכלת בעיקר פירות, ביצים קשות (נורא אוהבת את הלבן וטועמת קצת מהצהוב), גבינה לבנה, לחם, אורז, מרק ירקות עם עדשים (לא תמיד מסכימה לאכול). היא לא כל כך אוהבת ירקות שזה מדאיג אותי כמובן... אנחנו לא נותנים לה בשר או דגים.(גם אנחנו צמחונים). היא יונקת בערך 3-4 פעמים ביום ובערב מקבלת גם חלב עיזים/פרה כתוספת.
אין סמים או סיגריות סביבה בכלל

אשמח לענות על שאלות נוספות ואם יש לך כוון לאבחון אשמח לשמוע :-)
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

שליחה על ידי קוראת* »

.(גם אנחנו צמחונים
זה מה שחשבתי כשסיפרת על ההנקה . זהעלול להשאיר את הילדה רעבה וכך להגדיל את מס' ההנקות.
חובה חיזוק מאסיבי שלך עם אגוזים ועוד ... והתיייחסות מיוחדת לתפריט שלה אם תרצי אפרט .
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

תודה על התשובות. אני ממשיכה.

ובעלי היה מתעורר כל פעם שהיא התעוררה ובכתה לציצי.
המשפט הזה צד את עיני.
הוא צד את עיני כי בעלי לא קשור בכלל להנקות של הילדים אצלנו. למעשה, בדרך כלל, אם אין מחלה, שיניים או קושי פיזי ספציפי, הילדים אצלנו לא מגיעים בכלל לידי בכי בלילה (שאז זה באמת יכול להעיר את הבעל). אם אני מנסה להבין מה קורה אצלנו (ואני יודעת שכך קורה גם אצל משפחות אחרות שישנות יחד ומניקות את התינוק), אז ברגע שהתינוק מתחיל לזוז מתוך שינה - עוד הרבה לפני הבכי, הגוף שלי - גם כן רובו מתוך שינה - שולף ציץ ומתחבר ושוקע חזרה לתוך שינה תוך כדי הנקה.
בעצם, לא רק שהבעל אינו מתעורר, גם האמא לא ממש מתעוררת.
הסיבה שאני מתעכבת על זה רגע, היא שנדמה לי שלא כך קרה אצלכם, ואולי כאן טמון היה הקושי בהנקות הליליות. כי אף אחד לא אמור בכלל להתעורר מהן! :-)

עכשיו כמובן שאני מסייגת, וכל ילד הוא אחר, ובכלל יש תקופות וכו',
אבל אם ההנקה בלילה גבתה התעוררות ממש של כל המשפחה כל שעתיים - לא פלא שהיה סיוט! ((-))

אז בואי נראה איך אפשר לעזור...
עוד שאלות (אם בא לך, אם מתאים לך. רק. זה יכול להיות גם כיוון תיאורטי בלבד, משהו ללמוד ממנו לילד הבא, או שפשוט פתאום משהו יסתדר לך בראש וזה כן ימצא חן בעינייך... כך או כך, עם ההתנגדות המובנת :-), או בלעדיה, אני ממשיכה לשאול (())) :
איך היא היתה מתעוררת בלילה?
איך היית מרגישה שהיא צריכה לינוק? איך זה עבד ביניכן?
תבשיל_קדרה*

אני שוב חוזרת לפתרון שלי: לישון.
אם אני הולכת לישון כשגרה ב 9 בערב, (לפעמים זה לפני היונק!) אני יכולה להתעורר בלילה מכל פיפס.
אם אני הולכת לישון מאוחר מדי, ועייפה נורא, שנינו שומעים את התינוק רק כשהוא כבר מגיע לבכי.
לא שתמיד אני הולכת לישון בזמן. הרבה פעמים אני לוקחת החלטה להשתתף במשהו שנגמר לקראת חצות, אבל אז אני והתינוק משלמים.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

_ברגע שהתינוק מתחיל לזוז מתוך שינה - עוד הרבה לפני הבכי, הגוף שלי - גם כן רובו מתוך שינה - שולף ציץ ומתחבר ושוקע חזרה לתוך שינה תוך כדי הנקה.
בעצם, לא רק שהבעל אינו מתעורר, גם האמא לא ממש מתעוררת.
הסיבה שאני מתעכבת על זה רגע, היא שנדמה לי שלא כך קרה אצלכם, ואולי כאן טמון היה הקושי בהנקות הליליות. כי אף אחד לא אמור בכלל להתעורר מהן!_

כן, גם אצלינו לא מתעוררים מהנקות ליליות.
ולדעתי זו דרך היחידה לשרוד הנקה למרחקים ארוכים.
גם אני חושבת שזו נקודה שכדאי לך להתעכב עליה.
אמא_מבולבלת*

הי לכל המגיבות המקסימות בדף הזה
אני יוצאת לפגרת אינטרנט של שבוע ואחזור להגיב על כל השאלות
תודה תודה תודה על התמיכה עד כה....
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

טיפול ברפואה סינית לפעוטות זה אומר דיקור? זה אפשרי עם ילדים כ"כ קטנים?
אני לא מדקרת, אבל השתמשתי בשרות הזה.
הקטנה שלי דוקרה בהיותה ממש פיצית. בגיל הזה דוקרים לשניה ומוציאים.
זה עובד עליהם נפלא!
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ומוסיפה למיכל שץ: זו לא "דקירה" כמו שאנחנו מכירים דקירה במחט או בסיכה. זאת מחט אחרת לגמרי, וסוג טיפול אחר לגמרי. שני התינוקות שלי טופלו בדיקור. מה שהם לא אהבו היה מישוש הדופק בפרק כף היד.

ובעלי היה מתעורר כל פעם שהיא התעוררה ובכתה לציצי.
אכן, איך אנחנו אומרות? "בכי הוא סימן מאוחר לרעב". יש מיליון סימנים קודם, ולרוב הגוף יודע אותם. בגיל שנה אני חושבת שהם גם מתחברים בעצמם מתוך שינה.
שלי היה מתעורר בבכי אימים - לא בגלל רעב או רצון לינוק (אם כי ההנקה הרגיעה אותו ועזרה לו להירדם שוב), אלא בגלל הפסקות נשימה בשינה (אפניאה). כלומר השרשרת היתה כזאת:
הפסיק לנשום - התעורר בבהלה - התחיל לנשום - בכה בהיסטריה - נרגע בהנקה.
ככה שלפעמים תינוקות מתעוררים בבכי כי משהו קרה שעורר אצלם בכי, ואז צריכים להתחבר לאמא ולהירגע, לא שהם מתעוררים בבכי בתור בקשה לינוק.
יצא קצת מבולבל. מקווה שמבינים בכל זאת.
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

_בעלי טוען שפינקנו אותה, שהיא אף פעם לא שמעה לא ואף פעם לא הצבנו גבולות ברורים. הוא טוען שאם אפסיק להניק אותה זה יעזור, שהיא תהיה פחות תלותית בי וכדומה
הוא טוען שצריך לתת לה פשוט לבכות ולצרוח עד שהיא תרגע אבל קשה לי עם זה מאוד_

גם לי יש ילדה בת 9 חודשים שכל היום היתה על הידיים ויונקת חופשי, ו....בוכה, כמובן אם עזבתי אותה לרגע.
והנה הגיע רגע שבו הייתי צריכה לעשות משהו חשוב ודחוף ברצף במשך שעה (בה היתה בלול) אז היא עמדה ובכתה במשך שעה שלמה(!!!!) בבכי מעורר רחמים, אך אחרי 3 פעמים כאלה (+ זה שיצאו לה סוףסוף שיניים באותו זמן) נרגעה, והיום היא משחקת לידי בנחת.
עדיין יונקת, עדיין על הידיים, אך מסכימה כבר גם לשבת בעגלה (בנוסף למנשא) ולשחק - כאמור.

לומר שבגלל זה אני מיינסטרית(????)
עם כל הכבוד, הצורך הבסיסי של ילד הוא גבולות, ולפעמים כואב להציב אותם, אך אם הילד כבר מבין, אפשר נכון וצריך לעשות זאת...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

במשך שעה (בה היתה בלול
זה נורא קשה להיות בלול שעה שלמה. אם משאירים בת 9 חודשים במשך שעה שלמה, צריך מישהו שיהיה איתה, ישגיח עליה, ידבר איתה, ובעיקר יחזיק אותה (בטח אם היא סובלת בגלל השיניים). זה לא קשור לגבולות כלל, זה טיפול בסיסי.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

הי טלי, אני לא מכירה אותך אבל בחיים לא אאשים אותך במיין סטרימיות חס וחלילה!
היית צריכה את הזמן, בסדר. לא היה לך מה לעשות עם הילדה ולא היתה לך ברירה אלא להשאיר אותה בוכה בלול. טוב, מה לעשות, קורה. הילדה התרגלה. כן. אפשר להרגיל תינוקות לכל דבר.
אני רק חולקת עליך בעניין הגבולות. אני לא חושבת שילדים מחפשים גבולות פשוט לשם הגבולות (הכוונה גבולות במערכת היחסים עם ההורה). כלומר ילד לא יעשה דוקא רק כדי לבדוק עד כמה את מוכנה ללכת איתו. יש לי ילדה בת שלוש ועוד לא נתקלתי במקרה כזה. קל וחומר לגבי תינוקת בת 9 חודשים. היא פשוט רצתה להיות איתך. זה הכל. היא היתה רגילה למקום הטבעי לה.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

הייתי במקלחת וחשבתי על זה עוד קצת, על נושא הגבולות.
ההורה תמיד שם גבול, החל מהפסקה חד צצדית של ההנקה בגיל חמש וכלה במסירה לאימוץ. בכל מקרה על הסקאלה שביניהם הילד יבכה והילד גם יתרגל בסוף. זה עדיין לא אומר שמשמעות הבכי הוא "בבקשה אמא שימי לי גבולות כי אני מגזים ולא יודע איפה להפסיק". הילד בסה"כ מבקש את מנת הקרבה שלה הוא זקוק להתפתחותו הנפשית השלמה ע"י הבכי וההורה נותן עד כמה שהוא יכול.
רוני_של_4*
הצטרפות: 24 יולי 2009, 14:26

שליחה על ידי רוני_של_4* »

הילד בסה"כ מבקש את מנת הקרבה שלה הוא זקוק להתפתחותו הנפשית השלמה ע"י הבכי וההורה נותן עד כמה שהוא יכול.
(Y) לגמרי.
הלו*
הצטרפות: 13 נובמבר 2009, 14:09

שליחה על ידי הלו* »

והנה הגיע רגע שבו הייתי צריכה לעשות משהו חשוב ודחוף ברצף במשך שעה (בה היתה בלול) אז היא עמדה ובכתה במשך שעה שלמה(!!!!) בבכי מעורר רחמים, אך אחרי 3 פעמים כאלה (+ זה שיצאו לה סוףסוף שיניים באותו זמן) נרגעה, והיום היא משחקת לידי בנחת.

נשמע קצת כמו הצד האפל של שיטת החמש דקות

חזור אל “אתגרים בהורות”