אם לסבתא היו גלגלים

אם_לסבתא_היו_גלגלים*
הצטרפות: 29 מאי 2008, 09:22
דף אישי: הדף האישי של אם_לסבתא_היו_גלגלים*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי אם_לסבתא_היו_גלגלים* »

שלום ,
אני קוראת באתר 'באופן טבעי' כבר כמה זמן בעקבות בתי ולאחרונה גם בעקבות כלתי .אבל אפשר לספור על האצבעות כמה פעמים השתתפתי כאן בדיונים.
היום עניתי לכמה הודעות שנגעו לי באופן טבעי מהיותי סבתא.
and mind you , סבתא היא לא רק סבתא של הנכד אלא היא ,מבחינתי בראש ובראשונה האמא של בתה או בנה או כלתה .
למזלי הרב ,חייתי בעולם אידיאלי אשר בו חמותי המרוקאית (זצ"ל) היתה עבורי מודל אוהב , אינטליגנטי וחם להורות טובה. בזכות העידוד שלה הייתי מהראשונות שחזרו להניק . לצערי קבלתי שכל רק בשני הצעירים שלי שהגיעו אחרי שלושת הראשונים וברווח ניכר של שנים.

פתחתי את הדף כדי לשוחח בחופשיות על כל דבר ואולי כדי לטפח קצת את היחסים עם הסבתא ו/או החמות .
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי טלי_מא* »

ברוכה הבאה
{@

זהו, כמובן, דף בית אישי.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ברוכה הבאה @}
אם_לסבתא_היו_גלגלים*

אם לסבתא היו גלגלים

זהו, כמובן, דף בית אישי.
טלי מא
למה את מתכוונת ?
אין לי התכתבויות והודעות אישיות כמו שראיתי בדפי - בית אחרים.

תתחדשי!
אום אל קיצקיצ , אל תאכזבי אותי .. תני fair fight !!
סתם , בצחוק .. אני אולי אלמד לכתוב יותר מעודן כמו שאני רואה שיש כאן מאסטרים בנושא .
אני כותבת באוירה פשוטה וגם אותך לא הרגשתי כ'מתנצחת' כפי שאמרת בדף ההוא.
אבל יצאתי להגנת הסבתות באמת ממקום של איכפתיות גדולה .
אני ממשיכה לחשוב על הסבתא המתנשאת שאת תיארת . זה באמת עצוב.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

סבתא יקרה,
מקווה שאני לא נכנסת לך לטריטוריה פרטית, אבל יכול להיות שאת מגנה על הסבתא של קטקטית פשוט כי שתיכן סבתות ואת מפחדת שיום אחד מישהו יראה בך את מה שקטקטית רואה בסבתא של בעלה? אם כן, הסירי דאגה מליבך, אני חושבת שההתנהגות שלה בכלל לא נגזרת מהיותה סבתא אלא מהיותה מי שהיא. אלא מה, היא מנצלת את מעמדה (אולי מעמידה פני סנילית, אולי כולם מפחדים ממנה כי מחכים לירושה) כדי להיות גועלית.
יש לי סבתא כזאת וההתנהגות שלה פשוט מטריפה אותי. היא סיעודית וחיה עם מטפלת פיליפינית. מידי שבת כל המשפחה מתכנסת אצלה, כמחווה לימים שסבא היה עורך ארוחת ארבע (היום הפיליפינית מכינה הכל). היא באופן קבוע שולפת את שיניה התותבות מול כולם ומתחילה לירוק שאריות אוכל מפיה לכל עבר. שבוע שעבר היא עשתה את זה בנוכחות אורחים מאמריקה, חברים של סבי ז"ל, שבאו לכבד אותה בנוכחותם. את חושבת שצריך לסלוח לה בגלל הגיל? אני ממש לא. היא לא סנילית, רק מאסה בחיים (טוב, היא מאסה בהם כבר לפני שישים שנה באושויץ) וכבר לא אכפת לה כלום. לא כל אשה בת 84 נמצאת במצבה הבריאותי המדורדר, אותו בפירוש היא הביאה על עצמה. אפילו אגדיל ואומר שלא כל מי שיצא מאושויץ מאס בחיים מאז. זאת היא . אז נכון שלהזדקן זה לא פשוט, אבל מי שאתה כאדם זקן נגזר בפירוש ממי שהיית כאדם צעיר. גם בזיקנה אפשר לבחור לרוב.
אז כפי שאמרתי בדף ההוא, בעלי תמיד אומר לי, עזבי, היא זקנה, אבל בכל זאת, זה לא כל הסיפור. זיקנתה משקפת את צעירותה וכנ"ל זיקנתה של סבתא של קטקטית.
לכן, אני חושבת שאת ממש לא צריכה לצאת להגנתה, כי אין לך מה להזדהות איתה, כי אין ביניכן שום דבר משותף מלבד השם "סבתא".
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ואם זה היה כתוב על ילדה קטנה?
היא באופן קבוע מתחילה לירוק שאריות אוכל מפיה לכל עבר מול כולם. שבוע שעבר היא עשתה את זה בנוכחות אורחים מאמריקה, חברים של סבי ז"ל, שבאו לכבד אותה בנוכחותם. את חושבת שצריך לסלוח לה בגלל הגיל? אני ממש לא.
למה לילדים אנחנו יותר סלחניים מלזקנים שכבר עשו דברים בחיים וכבר תרמו וכבר סבלו יותר. (אגב גם אני ככה. תופעה אנושית כנראה). :-(
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

ברוכה הבאה. :-)
יופי שהצטרפת, ויופי של כינוי. {@
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

למה לילדים אנחנו יותר סלחניים מלזקנים שכבר עשו דברים בחיים וכבר תרמו וכבר סבלו יותר.
אנחנו מניחים שהילדים עדיין אינם יודעים דברים רבים, שהם עדיין לומדים את כללי ההתנהגות בחברה, ולכן אנחנו סלחניים יותר לגביהם.
מבוגרים (כולל זקנים) אמורים להתנהג כמקובל בחבר, וכלפיהם אנחנו פחות סלחנים.

אלו הסיבות הרציונליות.
הסיבות האי-רציונליות הן שילדים, בעיקר קטנים, הם מלאי חן ומעוררים חיבה. לזקנים אין החן והקסם שיש לילדים, ולרוב אינם מעוררים סלחנות וחיבה.

אני חושבת שההתנהגות שלה בכלל לא נגזרת מהיותה סבתא אלא מהיותה מי שהיא.
גם אני חושבת שאישיותו של האדם קובעת, ולא מעמדו האישי או המשפחתי. אם הסבתא שהוזכרה היא אדם גועלי - היא ודאי היתה כזאת גם בשלבים מוקדמים יותר בחייה. לא הסבתאות הפכה אותה לכזאת.
כבר מזמן שמתי לב שהזקנה מחדדת ומקצינה את תכונות האופי של האדם.
אם_לסבתא_היו_גלגלים*

אם לסבתא היו גלגלים

הסיבות האי-רציונליות הן שילדים, בעיקר קטנים, הם מלאי חן ומעוררים חיבה.
קראתי פעם(שכחתי איפה )אודות הקסם והחן מעוררי החיבה אשר קיימים בילדים קטנים . שזוהי מעין 'תחמושת' שהטבע העניק לילדים כדי לגבור על הקשיים והתסכולים הכרוכים בגידולם .
המרגיעון אומר עכשיו " כולם זקוקים לחיבוק" .. - אז מה עם הזקנים ?
לזקנים אין החן והקסם שיש לילדים, ולרוב אינם מעוררים סלחנות וחיבה. אני תוהה בקשר ל'טבע' ... - יש מספיק סימנים והוכחות שהטבע מעונין להתפטר מן הזקנים . אבל בין יתר ההישגים של תקופתנו החיים הולכים ומתארכים ומביאים איתם תופעות מגעילות - אינני חולקת על אום אל קיצקיצ.
אני , עצמי יש לי אמא בת 94 וכל הנושא הזה באמת קשה אני מסכימה .אני מסכימה גם איתך , אמא של יונת כשאת אומרת
שהזקנה מחדדת ומקצינה את תכונות האופי של האדם. - אין ספק שאנחנו חייבים לאורך כל הדרך לשמר את הכושר למודעות עצמית ולשמור על רעננות מחשבתית .
אני מרגישה מוזר .
זה אתר אשר ברובו המכריע הורים לילדים צעירים ואשר מן הסתם הם בנים למבוגרים ונכדים לזקנים. - אולי זה מפריע להעלות פה מחשבות כאלה?
הסיפור של קט קטית פשוט הרגיז אותי . הסבתא שם הרגיזה אותי שהיא מנסה לשלוט במשפחה "אני אהיה ברוגז ".. נו ברור שזה פתטי ,
אבל מאז יש לי מחשבות רציניות על זיקנה 'באופנית' .
אולי יש פה דפים על הנושא , תגידו לי .
אולי מוקדם מידי , / רגיש מידי לדון בכך ? - תגידו לי גם את זה .

ו.. כן , תודה לכל מי שכותב כאן . לא עניתי מספיק בזריזות כי התקשיתי לנסח לעצמי את הבעיה.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אולי זה מפריע להעלות פה מחשבות כאלה?
רוב הכותבים הם הורים לילדים צעירים ואשר מן הסתם הם בנים למבוגרים ונכדים לזקנים. ברור שהנושאים המעסיקים הורים צעירים קשורים יותר לגידול הילדים, אבל גם הקשר עם הדורות הקודמים הוא רלבנטי, ויש לא מעט דפים על הקשר עם החמות / האם / ההורים המבוגרים.
האתר הזה עוסק בתחומים ונושאים רבים. כל מה שקשור ליחסים בין בני אדם רלבנטי כאן.
פלונית_אמא*
הצטרפות: 07 יולי 2008, 05:28

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי פלונית_אמא* »

אני קוראת אותך בדפים שקשורים להתמודדות עם הממסד ובלבי חושבת בחום על הזכות הגדולה שנפלה בחיק משפחתך ומכרייך, ליהנות מזיווה של סבתא חכמה כזאת, עדינת התבטאות ועזת מבע, מדוייקת ומחבקת, בחיי, סבתא. זקנת שבט. כמו שצריך. איזה יופי!!! אשריכם ואשרינו כאן הקוראים.
(המרגיעון אומר: "אין ידיעה נקנית אלא בהתבוננות פנימה" . בעיני הקריאה כאן היא תמיד סוג של התבוננות פנימה. ואיזה כיף להתבונן פנימה ולמצוא אותך שם (-: )
אם_לסבתא_היו_גלגלים*

אם לסבתא היו גלגלים

תודה לך , פלונית אמא ,
על מה תודה ? על התשומת לב .
הנושאים של התמודדות עם הממסד באמת קרובים לליבי מאוד . כלומר כמה שפחות להתעסק איתם . (לפעמים אני ממש מגזימה בכך)
או שהתכוונת למשהו אחר?
סבתא_בדרך*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 00:58
דף אישי: הדף האישי של סבתא_בדרך*

אם לסבתא היו גלגלים

שליחה על ידי סבתא_בדרך* »

תודה לך
שמחה לראות שיש עוד סבתות באתר
וקצת קראתי עכשיו בדף שלך ואהבתי.
אשמח שתבואי עוד
בודאי אוכל ללמוד מנסיונך
שליחת תגובה