הנקה מכאיבה
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
- דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*
הנקה מכאיבה
השאלה שלי היא ממש לא דחופה. אבל שאלה. בימים האחרונים מאוד לא נעים לי להניק. זה כואב, זה לא נעים, זה מפריע. פעם ראשונה שזה קורה לי, התינוק בן 8 חודשים. אני עוברת עכשיו ימים קשים עם התמודדויות קשות (מבוגרים מרביצים לילדים ו אלימות כלפי ילדים) האם יכול להיות קשר למתח הנפשי שלי?
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
- דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*
הנקה מכאיבה
הי יקירתי,
לדעתי האישית והבלתי מוסמכת, כן, קשור. גם לי בימים לחוצים/דכאוניים זה ככה. במיוחד שאת מתעסקת כרגע עם כל הנושא של המגע והקירבה, שחווית אותם בצורה השלילית, אולי זה מחלחל.
אולי הצורך הזה, להתכנס פנימה ולחשוב על כל האלימות ההיא, מקשה עליך לפנות מקום כרגע לנתינה רכה ואולטימטיבית של הנקה.
<את יכולה למחוק את דברי אם זה מפריע באיזשהי צורה @} >
לדעתי האישית והבלתי מוסמכת, כן, קשור. גם לי בימים לחוצים/דכאוניים זה ככה. במיוחד שאת מתעסקת כרגע עם כל הנושא של המגע והקירבה, שחווית אותם בצורה השלילית, אולי זה מחלחל.
אולי הצורך הזה, להתכנס פנימה ולחשוב על כל האלימות ההיא, מקשה עליך לפנות מקום כרגע לנתינה רכה ואולטימטיבית של הנקה.
<את יכולה למחוק את דברי אם זה מפריע באיזשהי צורה @} >
-
הנקה מכאיבה
במיוחד שאת מתעסקת כרגע עם כל הנושא של המגע והקירבה
makes so much sense
לא חשבתי על זה ככה!
makes so much sense
לא חשבתי על זה ככה!
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
הנקה מכאיבה
או שסתם את מבייצת... חכי עוד שבועיים ותראי.
-
הנקה מכאיבה
מה זאת אומרת מבייצת? (כבר שכחתי מה זה) - כשמבייצים ומניקים יש תחושות לא נעימות?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הנקה מכאיבה
שינויים הורמונליים עושים בלגן.
ביוץ, וסת, הריון, גלולות חדשות - כל אלה יכולים לגרום לתחושות מוזרות בפטמות, לטעם מוזר של החלב ובעקבותיו יניקה מוזרה, לכמות חלב קטנה מדי, ובעקבותיו יניקה "תובענית".
ביוץ, וסת, הריון, גלולות חדשות - כל אלה יכולים לגרום לתחושות מוזרות בפטמות, לטעם מוזר של החלב ובעקבותיו יניקה מוזרה, לכמות חלב קטנה מדי, ובעקבותיו יניקה "תובענית".
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
הנקה מכאיבה
אולי פשוט לוודא שהתפיסה טובה.
-
הנקה מכאיבה
מונו, אני כבר 8 חודשים מניקה כך שאני לא חושבת שהתפיסה השתנתה. אם כי במחשבה שניה לא מזמן יצאה לו שן ראשונה - יכול להיות שזה משנה את התפיסה שלו? (השן למטה).
היום היה שיפור משמעותי, הרבה פחות כאב למרות שינק המון באופן יחסי. אבל בערב שוב כאב קצת.
לגבי שינוים הורמונליים, אעדכן כאן בעוד שבועיים.
היום היה שיפור משמעותי, הרבה פחות כאב למרות שינק המון באופן יחסי. אבל בערב שוב כאב קצת.
לגבי שינוים הורמונליים, אעדכן כאן בעוד שבועיים.
-
הנקה מכאיבה
שלום יוחננית
תפיסה בהחלט משתנה במהלך הזמן . בפעם האחרונה שעבדתי על תפיסה עם בני הוא היה בן שנה וחצי:-) הצאצא גדל, האם פחות מקפידה על הכללים , הדינמיקה משתנה. כמו כל דבר ביחסים הצומחים בין אם ועוללה.לעולם לא מאוחר לבקש ממיניקה מנוסה או ממדריכה או יועצת להציץ על התפיסה.
תפיסה בהחלט משתנה במהלך הזמן . בפעם האחרונה שעבדתי על תפיסה עם בני הוא היה בן שנה וחצי:-) הצאצא גדל, האם פחות מקפידה על הכללים , הדינמיקה משתנה. כמו כל דבר ביחסים הצומחים בין אם ועוללה.לעולם לא מאוחר לבקש ממיניקה מנוסה או ממדריכה או יועצת להציץ על התפיסה.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
הנקה מכאיבה
שורף לי!!!!
כבר איזה יום וחצי שורף לי נורא בפטמה בזמן ההנקה.
אם להיות ספציפיים: הכי כואב בהתחלה. בהמשך כואב רק כשהיניקה "פעילה". בהפסקות בין שלוק לשלוק הכאב חלש.
אני לא מבחינה בפצעים נראים לעין אבל כן נדמה לי שהמרכז אדום מהרגיל.
ביומיים האחרונים נטע (חודש וחצי) יונקת המון וחסרת מנוחה באופן כללי. לא צורחת אלא סתם לא מצליחה להרדם ולא מוצאת את עצמה.
אולי זה קשור.
מה זה יכול להיות? איך אני מקלה על הכאב? ביאושי התחלתי למרוח פיורלן אבל לא נראה שזה הכיוון.
כבר איזה יום וחצי שורף לי נורא בפטמה בזמן ההנקה.
אם להיות ספציפיים: הכי כואב בהתחלה. בהמשך כואב רק כשהיניקה "פעילה". בהפסקות בין שלוק לשלוק הכאב חלש.
אני לא מבחינה בפצעים נראים לעין אבל כן נדמה לי שהמרכז אדום מהרגיל.
ביומיים האחרונים נטע (חודש וחצי) יונקת המון וחסרת מנוחה באופן כללי. לא צורחת אלא סתם לא מצליחה להרדם ולא מוצאת את עצמה.
אולי זה קשור.
מה זה יכול להיות? איך אני מקלה על הכאב? ביאושי התחלתי למרוח פיורלן אבל לא נראה שזה הכיוון.
-
- הצטרפות: 01 פברואר 2005, 08:26
הנקה מכאיבה
יש רופא פטמות? בבקשה תגידו לי לאן ללכת...
-
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
הנקה מכאיבה
הי עוגיה,
בבקשה תגידו לי לאן ללכת...
ליועצת הנקה! נסי לשאול בפורום של מירה ליבוביץ':
http://www.starmed.co.il/Forum/31
שלפתי לך משם סימנים לפטריה: לגבי פטריה - הנה כמה סימנים שהמצאותם, או חלק מהם, עלול להצביע על פטריה: כאב שורף, שלא היה קודם, משך כל ההנקה, נמשך גם לאחר ההנקה, פטמות אדומות, מגורות מבריקות, הופעת סדקים לאחר שההנקה כבר התנהלה היטב, לאחר לקיחת אנטיביוטיקה, פטריה בפה של התינוק, רגישות לכל מגע בפטמה. בהחלט יתכנו רק חלק מהסימנים.
מתאים?
מה שזה לא יהיה, שיעבור מהר.
בבקשה תגידו לי לאן ללכת...
ליועצת הנקה! נסי לשאול בפורום של מירה ליבוביץ':
http://www.starmed.co.il/Forum/31
שלפתי לך משם סימנים לפטריה: לגבי פטריה - הנה כמה סימנים שהמצאותם, או חלק מהם, עלול להצביע על פטריה: כאב שורף, שלא היה קודם, משך כל ההנקה, נמשך גם לאחר ההנקה, פטמות אדומות, מגורות מבריקות, הופעת סדקים לאחר שההנקה כבר התנהלה היטב, לאחר לקיחת אנטיביוטיקה, פטריה בפה של התינוק, רגישות לכל מגע בפטמה. בהחלט יתכנו רק חלק מהסימנים.
מתאים?
מה שזה לא יהיה, שיעבור מהר.
-
- הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47
הנקה מכאיבה
נשמע לי אולי כמו פטריה. אבל צריך לראות את זה.
יש רופא פטמות?
יש את דר' ליבוביץ במרכז ההנקה באודים.
יש רופא פטמות?
יש את דר' ליבוביץ במרכז ההנקה באודים.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
הנקה מכאיבה
עוגיה, במקרים רבים תחושה של צריבה וצבע אדום (ומבריק) של הפטמה מרמזים על פטרייה. יש כאן בטח דף על פטרייה והסברים שצריך לבדוק אצל התינוקת בפה ובאזור ההפרשות וכל מיני שאלות אחרות שאת צריכה לשאול את עצמך. מצד שני, קצת קשה לאבחן פטרייה, ובטח שדרך הרשת. כדאי ייעוץ רפואי או רפואי+הנקה (ד"ר ליבוביץ). קראי גם באתר ללל הבינ"ל בשאלות הנפוצות - thrush.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הצטרפות: 01 פברואר 2005, 08:26
הנקה מכאיבה
לנטע בדיוק היתה פטריה בטוסיק. צ'ופר שקיבלנו עם האנטיביוטיקה בביתחולים. אולי קיבלנו פה 2 במחיר של אחד...
אנסה להגיע היום לד"ר ליבוביץ.
@}
אנסה להגיע היום לד"ר ליבוביץ.
@}
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
הנקה מכאיבה
תרגישי טוב, עוגיה ![|H| |H|](./images/smilies/hot.gif)
![|H| |H|](./images/smilies/hot.gif)
הנקה מכאיבה
גם לי נשמע כמו פטריה (כי הייתה לי והתיאור מוכר). חוץ מזה חודש וחצי זה הזמן לקפיצת גדילה? (או שהתבלבלתי?)
<שיעבור מהר, מה שזה לא יהיה>
<שיעבור מהר, מה שזה לא יהיה>
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2005, 19:09
הנקה מכאיבה
למה לא ללכת לרופא? הוא היחיד המוסמך לקבוע אם זו פטריה ומה הטיפול המתאים. במקביל רצוי לבדוק האם לתינוק אין פיטריה משלו על הלשון (ואז גם הוא צריך לקבל טיפול).
בכל מקרה, אם את מורחת דקטרין על דעת עצמך, עשי זאת לאחר הנקה ודאגי שלא נשארו שאריות לפני ההנקה הבאה.
בכל מקרה, אם את מורחת דקטרין על דעת עצמך, עשי זאת לאחר הנקה ודאגי שלא נשארו שאריות לפני ההנקה הבאה.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
הנקה מכאיבה
בלי קשר לבדיקת פטריה-
מנסיוני, כשהאם לא שותה מספיק ההנקה מכאיבה . נסי לשתות באופן מודע הרבה, בחורף נורא קל לשכוח (מזכירה לעצמי: שתו מים )
(ובחורף: מים חמים, חצי רותחים חצי מהברז. יותר קל.)
מנסיוני, כשהאם לא שותה מספיק ההנקה מכאיבה . נסי לשתות באופן מודע הרבה, בחורף נורא קל לשכוח (מזכירה לעצמי: שתו מים )
(ובחורף: מים חמים, חצי רותחים חצי מהברז. יותר קל.)
הנקה מכאיבה
אולי מישהי יודעת מה זה אומר כשכל השד כואב? לא הפטמה.אין חום או אודם רק דקירות כואבות שעיסוי מרגיע קצת אבל אח"כ שוב כואב. השד מלא אבל אין גודש.
מה עושים?..
מה עושים?..
-
הנקה מכאיבה
חייבת לקצרצר: מלמדים כמו בהתחלה. אף מול הפטמה (כדי שיהיה חייב לפתוח פה גדול ולקחת את ההילה מלמטה - תפיסה אסימטרית). מחכים לפה גדול, מקרבים תינוק לשד ולא שד לתינוק, מצמידים אגן לבטן של אמא.
יש תמונות בגלריה בפורום של אסתר גרוניס בתפוז (ייעוץ הנקה, 556) ושפע מידע באתר "ללל הבינלאומית" www.lalecheleague.org. תתחילי שם ותחזרי בבקשה לעדכן - בפרט אם את לא מסתדרת.
יש תמונות בגלריה בפורום של אסתר גרוניס בתפוז (ייעוץ הנקה, 556) ושפע מידע באתר "ללל הבינלאומית" www.lalecheleague.org. תתחילי שם ותחזרי בבקשה לעדכן - בפרט אם את לא מסתדרת.
-
הנקה מכאיבה
מצטערת יעלי, פספסתי את שאלתך.
איך אפשר למנוע את זה?
יכול להיות שאם תמשיכי להקפיד על אגן צמוד אלייך גם במשך ההנקה, זה יעזור. שימי לב שהיד שלך נתמכת והוא לא "נוזל" לך למטה.
תסתכלי עליו במשך ההנקה, ותראי את הדפוס. ייתכן שבהתחלה יש מציצות קצרות, כדי לעודד את רפלקס שחרור החלב; אחר כך, גמיעות ארוכות ואיטיות. ואז, או שחוזרים על התהליך, או שהוא מסמן שהוא כבר שבע ונכון לשעשועים, ואז אפשר לנתק.
או - השערה פרועה אחרת - שכשהזרם נחלש הוא מתעצבן קצת ומושך בתקווה שזה יעורר את הזרימה. אפשר לדבר איתו, לנתק, להסתכל בעיניים ולהבהיר את כללי הנימוס (-:
איך אפשר למנוע את זה?
יכול להיות שאם תמשיכי להקפיד על אגן צמוד אלייך גם במשך ההנקה, זה יעזור. שימי לב שהיד שלך נתמכת והוא לא "נוזל" לך למטה.
תסתכלי עליו במשך ההנקה, ותראי את הדפוס. ייתכן שבהתחלה יש מציצות קצרות, כדי לעודד את רפלקס שחרור החלב; אחר כך, גמיעות ארוכות ואיטיות. ואז, או שחוזרים על התהליך, או שהוא מסמן שהוא כבר שבע ונכון לשעשועים, ואז אפשר לנתק.
או - השערה פרועה אחרת - שכשהזרם נחלש הוא מתעצבן קצת ומושך בתקווה שזה יעורר את הזרימה. אפשר לדבר איתו, לנתק, להסתכל בעיניים ולהבהיר את כללי הנימוס (-:
הנקה מכאיבה
שבוע לאחר הלידה ועדין כואב לי.ביניקות הראשונות כואב מאד אחכ יש הקלה וכאב דוקר לאחר סיום ההנקה. שמתי דקטרין ואין שיפור. מישהי יכולה לתת עצה מה לעשות?
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:29
- דף אישי: הדף האישי של חן_נושי*
הנקה מכאיבה
שרון,
שבוע לאחר הלידה ועדין כואב לי
יכול לקחת הרבה יותר זמן עד שההנקה תתבסס. הכנסי כאן לדפים הרבים שיש במדור הנקה, ודאי תמצאי שלל עצות.
לי באופן אישי הכי עזרה פגישה עם יועצת הנקה (לא מדריכת הנקה, יועצת) שהסתכלה ותיקנה אותי וליוותה אותי אח"כ בטלפון, עד היום (שנה וחצי) אם יש צורך.
משחת 'רפאל' מקלה.
ב ה צ ל ח ה .
שבוע לאחר הלידה ועדין כואב לי
יכול לקחת הרבה יותר זמן עד שההנקה תתבסס. הכנסי כאן לדפים הרבים שיש במדור הנקה, ודאי תמצאי שלל עצות.
לי באופן אישי הכי עזרה פגישה עם יועצת הנקה (לא מדריכת הנקה, יועצת) שהסתכלה ותיקנה אותי וליוותה אותי אח"כ בטלפון, עד היום (שנה וחצי) אם יש צורך.
משחת 'רפאל' מקלה.
ב ה צ ל ח ה .
-
הנקה מכאיבה
שרון, קודם כל מזל טוב. תראי, זה ראוי להערכה שאת ממשיכה להניק למרות הכאב... אבל כאב הוא סימן לכך שההנקה לא יעילה. לא צריך "לסבול וזה יעבור" - כבר גמרת ללדת (-; חשוב לטפל במצב גם בגללך, וגם מפני שכשיש כאב - אין גירוי אופטימלי של השד לייצור והתינוקת לא מקבלת את הצרכים שלה באופן אופטימלי. אם גוררים את המצב הזה יותר מדי זמן, יכול להיווצר נזק בלתי הפיך למשק החלב שלך. תראי בבקשה מה כתבתי ב-20.4 כאן למעלה, אולי זה ייתן לך כיוון. אם תרצי המלצות ל-יועצות הנקה, את מוזמנת לשאול.
חן, משחת רפאל פופולרית מאוד והרבה נשים מדווחות שעזרה להן. יחד עם זאת, יש שתי בעיות. אחת, היא מיועדת לשימוש חיצוני בלבד, ואם שמים אותה על הפטמות יש חשש שהתינוק יבלע אותה. אם שוטפים אותה היטב לפני ההנקה - זה מייבש ויכול להכאיב גם כן. יש משחה מומלצת יותר שנקראת פיורלאן (להשיג בשילב ובמקומות אחרים) שמכילה לנולין בלבד ואין צורך לשטוף אותה לפני ההנקה. אבל שרון מדווחת על דקירות לאחר סיום ההנקה ומריחת דקטרין, שזה אומר שהיא חוששת שיש לה פטרייה. במקרה של פטרייה, לא מורחים אף אחת מהמשחות האלה.
ושוב שרון - פטרייה לא כ"כ קל לאבחן, אבל אם יש לך, אז ממליצים בד"כ לטפל גם בתינוקת. עדיף לגשת לרופא מומחה ברפואת המשפחה/ילדים/עור כדי לנסות לקבל אבחנה מוסמכת. וכמובן, פטרייה יכולה להיווצר גם כתוצאה מהיצמדות לא נכונה... בקיצור - צריך לעבוד על תיקון ההיצמדות לשד.
בהצלחה - נשמע שאת כרגע בזמן מאתגר (ועבר רק שבוע מהלידה!) אבל זה פתיר, ועוד יהיו הנקות רבות וכיפיות![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
חן, משחת רפאל פופולרית מאוד והרבה נשים מדווחות שעזרה להן. יחד עם זאת, יש שתי בעיות. אחת, היא מיועדת לשימוש חיצוני בלבד, ואם שמים אותה על הפטמות יש חשש שהתינוק יבלע אותה. אם שוטפים אותה היטב לפני ההנקה - זה מייבש ויכול להכאיב גם כן. יש משחה מומלצת יותר שנקראת פיורלאן (להשיג בשילב ובמקומות אחרים) שמכילה לנולין בלבד ואין צורך לשטוף אותה לפני ההנקה. אבל שרון מדווחת על דקירות לאחר סיום ההנקה ומריחת דקטרין, שזה אומר שהיא חוששת שיש לה פטרייה. במקרה של פטרייה, לא מורחים אף אחת מהמשחות האלה.
ושוב שרון - פטרייה לא כ"כ קל לאבחן, אבל אם יש לך, אז ממליצים בד"כ לטפל גם בתינוקת. עדיף לגשת לרופא מומחה ברפואת המשפחה/ילדים/עור כדי לנסות לקבל אבחנה מוסמכת. וכמובן, פטרייה יכולה להיווצר גם כתוצאה מהיצמדות לא נכונה... בקיצור - צריך לעבוד על תיקון ההיצמדות לשד.
בהצלחה - נשמע שאת כרגע בזמן מאתגר (ועבר רק שבוע מהלידה!) אבל זה פתיר, ועוד יהיו הנקות רבות וכיפיות
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
-
- הצטרפות: 27 פברואר 2004, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של עלי_מרווה*
הנקה מכאיבה
לאחר לידת ילדתי הבכורהסבלתי נורא ואיום מכאב בהנקות. לפחות חודש עבר עד שהכאב נעלם כלא היה. ואחריו באו עוד כשנה וחצי של הנקה נפלאה. אבל הכאב הראשוני היה בלתי אפשרי. ראו את התנוחה גם מדריכות הנקה בבית החולים וגם חברות מניקות עם דיפלומה, והוא תואם את מה שתואר כאן למעלה...יצא לי גם להתייעץ עם מדריכת הנקה טלפונית בשעות המשבר הקשות. אבל הסיפור שב ונשנה באופן זהה עם הילד השני...
למרות שהזמן עבר, עדיין קשה לי עם הבנה של העניין ועם מחשבה קדימה להנקות הבאות. יש רעיונות?
למרות שהזמן עבר, עדיין קשה לי עם הבנה של העניין ועם מחשבה קדימה להנקות הבאות. יש רעיונות?
-
הנקה מכאיבה
תשמעי, אינסטינקטיבית בא לי לומר לך כל הכבוד שהמשכת ככה חודש, אבל זו לא אמירה מתאימה, כי הנקה לא צריכה לכאוב. אולי יש לך תמונות מההנקות המכאיבות האלה? לחברות ומדריכות בביה"ח לא תמיד יש מספיק כלים לאבחן תפיסה לא טובה - ורוב הסיכויים שזה מה שקרה. אחרי חודש הילד גדל, הפה גדל בהתאם, והרבה בעיות נפתרות "מאליהן". אבל זו לא שיטה מומלצת ![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
כדאי ללכת למפגש הכנה אצל יועצת הנקה מוסמכת לפני הלידה, ללדת בבי"ח שמעסיק יועצת כזו (IBCLC) וכן להשתתף במפגשי ליגת לה לצ'ה בזמן ההריון.
![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
כדאי ללכת למפגש הכנה אצל יועצת הנקה מוסמכת לפני הלידה, ללדת בבי"ח שמעסיק יועצת כזו (IBCLC) וכן להשתתף במפגשי ליגת לה לצ'ה בזמן ההריון.
-
הנקה מכאיבה
כדאי ללכת למפגש הכנה אצל יועצת הנקה מוסמכת לפני הלידה,
איזה בית חולים לדוגמא? ואיך הכנה בזמן הריון אמורה לסייע? הרי אין אפשרות לבדוק תפיסה נכונה וכבר לא זוכרים איך זה היה בפעמיים הקודמות?
הנושא מטריד אותי יותר ויותר ככל שהזמן עובר...
אמרת ש הנקה לא צריכה לכאוב אז איך עושים שלא תכאב?
איזה בית חולים לדוגמא? ואיך הכנה בזמן הריון אמורה לסייע? הרי אין אפשרות לבדוק תפיסה נכונה וכבר לא זוכרים איך זה היה בפעמיים הקודמות?
הנושא מטריד אותי יותר ויותר ככל שהזמן עובר...
אמרת ש הנקה לא צריכה לכאוב אז איך עושים שלא תכאב?
-
הנקה מכאיבה
עלי מרווה, את עכשיו בהריון?
יש שתי אפשרויות - אחת היא לנסות לעשות עכשיו (בעזרת יועצת הנקה מוסמכת) "ניתוח פוסט מורטום" להנקות הקודמות, ולנסות לגלות ממה נבע הכאב.
השניה, וההכרחית, היא שתיפגשי יועצת הנקה מוסמכת כמה שעות מהלידה (גם כדי שאם אותו דבר חוזר על עצמו, ניתן יהיה לשפרו בהקדם, וגם - אולי - יוריד מעט מהפחד הגדול שלך מהפגישה הראשונה של היונק והשד).
שיחת טלפון עם יועצת כבר עכשיו תוכל לאפשר לך את שניהם.
איפה את גרה? איפה את מתכונת ללדת? זקוקה להמלצות?
יש שתי אפשרויות - אחת היא לנסות לעשות עכשיו (בעזרת יועצת הנקה מוסמכת) "ניתוח פוסט מורטום" להנקות הקודמות, ולנסות לגלות ממה נבע הכאב.
השניה, וההכרחית, היא שתיפגשי יועצת הנקה מוסמכת כמה שעות מהלידה (גם כדי שאם אותו דבר חוזר על עצמו, ניתן יהיה לשפרו בהקדם, וגם - אולי - יוריד מעט מהפחד הגדול שלך מהפגישה הראשונה של היונק והשד).
שיחת טלפון עם יועצת כבר עכשיו תוכל לאפשר לך את שניהם.
איפה את גרה? איפה את מתכונת ללדת? זקוקה להמלצות?
-
הנקה מכאיבה
יועצות הנקה רבות עובדות מחוץ לבתי חולים. אם בבית החולים שבו את מתכוונת ללדת יש קורס הכנה ללידה, ואם את מתכוונת לעבור שם קורס כזה, את יכולה לברר מראש מי מעבירה מפגש על הנקה והאם היא יועצת הנקה מוסמכת (IBCLC).
שאלות לדוגמה שיכולות לעזור ב ניתוח פוסט מורטום (את לא חייבת לענות כאן, כמובן) הן עם איזו הכנה הגעת להנקות הקודמות (אולי קראת ספר לא עדכני), איך היו הלידות, האם יש לך בעיות בריאותיות שונות (אין הרבה דברים שיכולים לגרום לבעיות, אבל ביניהם דברים, כמו בעיות בבלוטת התריס, ניתוחי שד, ונדמה לי שגם שחלות פוליציסטיות). האם התינוקות קיבלו מוצץ/בקבוק מההתחלה, האם ההנקה נוהלה לפי שעות, ועוד.
כשהתינוק נצמד לתינוק כהלכה, לא כואב, מפני שהפטמה לא נוגעת בשום דבר אלא מרחפת לה בשקט בחלק העליון של פי התינוק. הכאבים נגרמים כשהפטמה מתחככת במשהו, וכך נוצרים הפצעים. מפגש הכנה טוב מסביר איך להצמיד את התינוק לשד מההנקות הראשונות. כן, עם בובה זה לא אותו דבר כמו עם תינוק אמיתי, אבל אני שומעת פידבקים טובים מאוד על מפגשי הכנה.
אגב, יצא לי אתמול להסתכל בספרון של תמונות הנקה של חברת התמ"ל שיזמה תערוכה של מפגשים אלה, ובכל התמונות שמראות מקרוב תינוקות נצמדים לשד, התנוחה ממש לא אידיאלית. לא היתה שם אף מצולמת שמניקה "כמו שמומלץ". מה שמזכיר שוב שעל הנקה לא צריך ללמוד מחברות תמ"ל, ושנשים רבות בחברה שלנו לא נחשפות למודלים הרצויים - וגם שלשמחתנו, הטבע מספיק יעיל כדי שגם במקרים רבים של תפיסה לא אידיאלית, אמהות ותינוקות מסתדרים איכשהו![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
שאלות לדוגמה שיכולות לעזור ב ניתוח פוסט מורטום (את לא חייבת לענות כאן, כמובן) הן עם איזו הכנה הגעת להנקות הקודמות (אולי קראת ספר לא עדכני), איך היו הלידות, האם יש לך בעיות בריאותיות שונות (אין הרבה דברים שיכולים לגרום לבעיות, אבל ביניהם דברים, כמו בעיות בבלוטת התריס, ניתוחי שד, ונדמה לי שגם שחלות פוליציסטיות). האם התינוקות קיבלו מוצץ/בקבוק מההתחלה, האם ההנקה נוהלה לפי שעות, ועוד.
כשהתינוק נצמד לתינוק כהלכה, לא כואב, מפני שהפטמה לא נוגעת בשום דבר אלא מרחפת לה בשקט בחלק העליון של פי התינוק. הכאבים נגרמים כשהפטמה מתחככת במשהו, וכך נוצרים הפצעים. מפגש הכנה טוב מסביר איך להצמיד את התינוק לשד מההנקות הראשונות. כן, עם בובה זה לא אותו דבר כמו עם תינוק אמיתי, אבל אני שומעת פידבקים טובים מאוד על מפגשי הכנה.
אגב, יצא לי אתמול להסתכל בספרון של תמונות הנקה של חברת התמ"ל שיזמה תערוכה של מפגשים אלה, ובכל התמונות שמראות מקרוב תינוקות נצמדים לשד, התנוחה ממש לא אידיאלית. לא היתה שם אף מצולמת שמניקה "כמו שמומלץ". מה שמזכיר שוב שעל הנקה לא צריך ללמוד מחברות תמ"ל, ושנשים רבות בחברה שלנו לא נחשפות למודלים הרצויים - וגם שלשמחתנו, הטבע מספיק יעיל כדי שגם במקרים רבים של תפיסה לא אידיאלית, אמהות ותינוקות מסתדרים איכשהו
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
-
הנקה מכאיבה
ראשית תודה על התשובות
אנסה להשיב על שאלותיכם, אולי לא לפי הסדר:
עברתי קורס הכנה ללידה עם יועצת הנקה מוסמכת ומפורסמת
קראתי המון על הנושא, גם ספרים וגם אתרי תוכן שלא מטעם חברות תמ"ל
השתתפתי בסדנא עיונית בתחום הנקה, דרך קופת חולים
לא סבלתי מאף אחד מהבעיות הבריאותיות שהזכרת (ברוך ה')
שני ילדיי גדלו ללא מוצץ או בקבוק והנקה בפירוש לא נוהלה לפי שעות
וכאמור, הנקתי את שניהם עד למעלה משנה וחצי כל אחד (עד ההריון הבא)
אכן לא נחשפתי למודלים הרצויים בקטנותי, פשוט מעולם לא ראיתי אישה מניקה טרם לידת ילדתי הבכורה...
הלידה הבאה צפויה בעוד חודשים ספורים. אינני שלמה עוד איכן. אבל יודעת כנראה כבר כיצד ולצד מי היא מתוכננת.
כאבי ההנקה היו עבורי כאבי תופת שאין לתאר במילים במשך שבועות רבות אחרי הלידות. כאבים שקיבלתי באהבה והכנעה עד להעלמותם הפתאומית. כאבים שאינני רוצה שוב לעולם.
עצות?
אנסה להשיב על שאלותיכם, אולי לא לפי הסדר:
עברתי קורס הכנה ללידה עם יועצת הנקה מוסמכת ומפורסמת
קראתי המון על הנושא, גם ספרים וגם אתרי תוכן שלא מטעם חברות תמ"ל
השתתפתי בסדנא עיונית בתחום הנקה, דרך קופת חולים
לא סבלתי מאף אחד מהבעיות הבריאותיות שהזכרת (ברוך ה')
שני ילדיי גדלו ללא מוצץ או בקבוק והנקה בפירוש לא נוהלה לפי שעות
וכאמור, הנקתי את שניהם עד למעלה משנה וחצי כל אחד (עד ההריון הבא)
אכן לא נחשפתי למודלים הרצויים בקטנותי, פשוט מעולם לא ראיתי אישה מניקה טרם לידת ילדתי הבכורה...
הלידה הבאה צפויה בעוד חודשים ספורים. אינני שלמה עוד איכן. אבל יודעת כנראה כבר כיצד ולצד מי היא מתוכננת.
כאבי ההנקה היו עבורי כאבי תופת שאין לתאר במילים במשך שבועות רבות אחרי הלידות. כאבים שקיבלתי באהבה והכנעה עד להעלמותם הפתאומית. כאבים שאינני רוצה שוב לעולם.
עצות?
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
הנקה מכאיבה
ממש קשה לדעת מה היה הגורם לכאבים.
אצלי במרפאה אני בהחלט רואה אמהות שכולם אמרו להן שהתפיסה טובה, שלאחר שעזרתי להן להגיע לתפיסה טובה יותר הכאב נעלם. היו אצלי גם אמהות שלא הניקו 2-3 ילדים עקב פצעים וכאבים, ולאחר שנפגשנו לפני הלידה, ושוב קרוב מאד לאחר הלידה הניקו בנעימים.
כמובן שלא תמיד המצב כך, ויש מצבים שגם לאחר פגישה לפני ועזרה אחרי היו כאבים.
בקיצור, המלצה שלי - פגישת ייעו. טובה לפני, וקשר עם יועצת הנקה טובה אחרי הלידה, קרוב ככל האפשר ללידה. אין אחריות, אבל סיכוי טוב שזה יעזור.
בהצלחה!
אצלי במרפאה אני בהחלט רואה אמהות שכולם אמרו להן שהתפיסה טובה, שלאחר שעזרתי להן להגיע לתפיסה טובה יותר הכאב נעלם. היו אצלי גם אמהות שלא הניקו 2-3 ילדים עקב פצעים וכאבים, ולאחר שנפגשנו לפני הלידה, ושוב קרוב מאד לאחר הלידה הניקו בנעימים.
כמובן שלא תמיד המצב כך, ויש מצבים שגם לאחר פגישה לפני ועזרה אחרי היו כאבים.
בקיצור, המלצה שלי - פגישת ייעו. טובה לפני, וקשר עם יועצת הנקה טובה אחרי הלידה, קרוב ככל האפשר ללידה. אין אחריות, אבל סיכוי טוב שזה יעזור.
בהצלחה!
-
הנקה מכאיבה
ובכל התמונות שמראות מקרוב תינוקות נצמדים לשד, התנוחה ממש לא אידיאלית
תודה שכתבת את זה.
היתה פרסומת בעתון, ורתחתי כי רואים שהיונק יונק לא-משו (התמונה עם הכרוב הסגול). חשבתי שאני משוגעת![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
תודה שכתבת את זה.
היתה פרסומת בעתון, ורתחתי כי רואים שהיונק יונק לא-משו (התמונה עם הכרוב הסגול). חשבתי שאני משוגעת
![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
-
הנקה מכאיבה
עלי מרווה, לא רוצה לחטט, אבל איך היו הלידות? האם התינוקות נשארו איתך בביות? ושוב אשאל אם יש לך במקרה תמונות (הפקתי לפני כמה חודשים לוח שנה של תמונות הנקה וקיבלתי בין היתר שפע של תמונות של גודש והיצמדות שכואב רק מלהסתכל עליה). בנוסף לכל מה שכתבה אמא ל 5 יש מקרים של תינוקות עם פה קטן או מבנה בעייתי ששם לוקח זמן עד שהתינוק גדל והחיבור נעשה טוב יותר. גם במקרה כזה פגישה עם יועצת, בלי לחכות, יכולה לעזור.
אם התסריט של הכאבים יחזור על עצמו - ויכולה להיות לך בהחלט גם הפתעה נעימה והכל יילך חלק מההתחלה - אולי תבחרי, בליווי של יועצת, לשאוב בשלב ההתחלתי. אני מדגישה בליווי של יועצת כי אין יש כאן סיכון ואי אפשר להבטיח שהתינוק יחזור מעצמו לינוק אחרי כמה שבועות של בקבוק. אם לא היית כותבת כאבים שאינני רוצה שוב לעולם לא הייתי כותבת בכלל את שני המשפטים האחרונים.
תבשיל, את לא משוגעת, אבל זה ארטישוק, לא כרוב סגול... (זה אני יודעת בזכות ענתש, גם אני לא זיהיתי. תסתכלי עוד פעם ותראי). בהתחלה חשבתי שהרעיון מדליק ותהיתי למה הכרוב סגול ולא ירוק, אבל אח"כ ראיתי את כל התמונות והיא פשוט תופסת איזו זווית במאכל כלשהו (יש גם בוטן, פופקורן ואולי עוד) שמזכירה לה משהו בתמונה הימנית.
תראי, אני לא חושבת שהם ישבו עם תמונות שונות והחליטו לבחור רק כאלה עם תפיסה לא טובה... ובכלל אין סיבה ש"הם" יבינו משהו בהנקה, למרות כל היומרנות. פשוט רוב הנשים בישראלית לא מניקות במה שנחשב לצורה האידיאלית כיום. זה אמנם מעלה אצלי את השאלה איך מניקים בחברות מניקות - האם כל התינוקות יונקים בדיוק באותה צורה? ואני לא מדברת על פעוטות אלא על הקטנטנים. מעניין.
אם התסריט של הכאבים יחזור על עצמו - ויכולה להיות לך בהחלט גם הפתעה נעימה והכל יילך חלק מההתחלה - אולי תבחרי, בליווי של יועצת, לשאוב בשלב ההתחלתי. אני מדגישה בליווי של יועצת כי אין יש כאן סיכון ואי אפשר להבטיח שהתינוק יחזור מעצמו לינוק אחרי כמה שבועות של בקבוק. אם לא היית כותבת כאבים שאינני רוצה שוב לעולם לא הייתי כותבת בכלל את שני המשפטים האחרונים.
תבשיל, את לא משוגעת, אבל זה ארטישוק, לא כרוב סגול... (זה אני יודעת בזכות ענתש, גם אני לא זיהיתי. תסתכלי עוד פעם ותראי). בהתחלה חשבתי שהרעיון מדליק ותהיתי למה הכרוב סגול ולא ירוק, אבל אח"כ ראיתי את כל התמונות והיא פשוט תופסת איזו זווית במאכל כלשהו (יש גם בוטן, פופקורן ואולי עוד) שמזכירה לה משהו בתמונה הימנית.
תראי, אני לא חושבת שהם ישבו עם תמונות שונות והחליטו לבחור רק כאלה עם תפיסה לא טובה... ובכלל אין סיבה ש"הם" יבינו משהו בהנקה, למרות כל היומרנות. פשוט רוב הנשים בישראלית לא מניקות במה שנחשב לצורה האידיאלית כיום. זה אמנם מעלה אצלי את השאלה איך מניקים בחברות מניקות - האם כל התינוקות יונקים בדיוק באותה צורה? ואני לא מדברת על פעוטות אלא על הקטנטנים. מעניין.
-
הנקה מכאיבה
מזכיר משהו בהנקה? מה פתאום! זו תמונה של "הכתרה" (ככה זה נקרא?) בלידה!
-
-
- הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52
הנקה מכאיבה
עלי מרווה, ראיתי רק עכשיו, לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי אולי כבר ילדת במזל טוב ואת מניקה בהנאה ובאושר.
אני עברתי חוויה דומה. ילדתי בלידת בית, המיילדת שלי היתה לה- לצ'ה לשעבר.
כשהצמדתי את הקטנה לשד לראשונה זה כאב לי יותר מהצירים. המיילדת מנעה ממני להפריד אותה מהשד (תודה לה) כדי שלקטנה לא תהיה חוויה שלילית מההנקה הראשונה. במשך 3 השבועות הראשונים הדקות הראשונות של ההנקה היו יותר כואבות מהצירים. ביקשתי ממי שהיה בבית להחזיק אותי בכתפיים בכל פעם שהצמדתי את הקטנה לשד. זה היה גיהנום! המיילדת שלי אמרה שיש נשים שחוות את רפלקס שחרור החלב ככאב. היא אמרה שיש כאלה שאצלן זה עובר אחרי שעות, יש כאלה שאצלן זה עובר אחרי שבועות ויש כאלה שאצלן זה נשאר. אני לא רוצה לדמיין אפילו את האופציה אחרונה כי זה היה נורא! בכל מקרה התנוחה שלי היתה נכונה, לימדתי את הקטנה לפתוח פה גדול מהתחלה (ידעתי איך) והסיבה לא היתה בתנוחה. הכאבים כאמור חלפו לבד. אני מקוה להגיע להריון הבא תוך כדי הנקה של הקטנה ולהמשיך להניק צמד, לא בגלל הכאבים כמובן, אבל אני מקוה שזה יחסוך לי אותם.
אני עברתי חוויה דומה. ילדתי בלידת בית, המיילדת שלי היתה לה- לצ'ה לשעבר.
כשהצמדתי את הקטנה לשד לראשונה זה כאב לי יותר מהצירים. המיילדת מנעה ממני להפריד אותה מהשד (תודה לה) כדי שלקטנה לא תהיה חוויה שלילית מההנקה הראשונה. במשך 3 השבועות הראשונים הדקות הראשונות של ההנקה היו יותר כואבות מהצירים. ביקשתי ממי שהיה בבית להחזיק אותי בכתפיים בכל פעם שהצמדתי את הקטנה לשד. זה היה גיהנום! המיילדת שלי אמרה שיש נשים שחוות את רפלקס שחרור החלב ככאב. היא אמרה שיש כאלה שאצלן זה עובר אחרי שעות, יש כאלה שאצלן זה עובר אחרי שבועות ויש כאלה שאצלן זה נשאר. אני לא רוצה לדמיין אפילו את האופציה אחרונה כי זה היה נורא! בכל מקרה התנוחה שלי היתה נכונה, לימדתי את הקטנה לפתוח פה גדול מהתחלה (ידעתי איך) והסיבה לא היתה בתנוחה. הכאבים כאמור חלפו לבד. אני מקוה להגיע להריון הבא תוך כדי הנקה של הקטנה ולהמשיך להניק צמד, לא בגלל הכאבים כמובן, אבל אני מקוה שזה יחסוך לי אותם.
הנקה מכאיבה
לא כל כך מטריד אותי, אבל מעניין אותי מה זה. זכורים לי כאבים כאלה גם מהנקת בכורתי.
כמעט כל פעם בתחילת ההנקה אני מרגישה כאבים, לפעמים גם בשד שמיניק אבל בעיקר בשד השני דווקא, ממש במעלה השד, כאבים שכאילו יורדים מהכתף לכיוון השד, נמשכים כעשרים שניות, כאב די חד, ואז עובר.
מישהי מכירה? יודעת מה זה?
כמעט כל פעם בתחילת ההנקה אני מרגישה כאבים, לפעמים גם בשד שמיניק אבל בעיקר בשד השני דווקא, ממש במעלה השד, כאבים שכאילו יורדים מהכתף לכיוון השד, נמשכים כעשרים שניות, כאב די חד, ואז עובר.
מישהי מכירה? יודעת מה זה?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
הנקה מכאיבה
זה רפלקס שחרור החלב (נו באמת, הנקת ארבע שנים ואני צריכה להסביר לך מה זה עם ותק של חודשיים?
)
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
הנקה מכאיבה
יש מניקות שחוות את רפלקס שחרור החלב ממש חזק ויש כאלה שלא.
-
הנקה מכאיבה
כואב!! כואב!! כואב!!
כל השבוע הנקות נורא אינטנסיביות מלוות בשליחת ידיים צובטות מכאיבות!
אני מבקשת בנימוס להפסיק אבל זה ממשיך:-(
הכאבים ממשיכים אחרי ההנקה
אני מרגישה "מרוקנת" לגמרי
מכל הבחינות:-P
כל השבוע הנקות נורא אינטנסיביות מלוות בשליחת ידיים צובטות מכאיבות!
אני מבקשת בנימוס להפסיק אבל זה ממשיך:-(
הכאבים ממשיכים אחרי ההנקה
אני מרגישה "מרוקנת" לגמרי
מכל הבחינות:-P
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
הנקה מכאיבה
אוי ![((-)) ((-))](./images/smilies/hug-sad.gif)
עכשיו תקופה נורא יבשה. את שותה מספיק?
שלי קצת עושה את זה אם אני לא שותה מספיק ומתייבשת, והוא מועך ויונק חזק כדי שייצא זרם חלב.
עוד אפשרות: הריון?
חוץ מזה: )-:
![((-)) ((-))](./images/smilies/hug-sad.gif)
עכשיו תקופה נורא יבשה. את שותה מספיק?
שלי קצת עושה את זה אם אני לא שותה מספיק ומתייבשת, והוא מועך ויונק חזק כדי שייצא זרם חלב.
עוד אפשרות: הריון?
חוץ מזה: )-:
-
הנקה מכאיבה
לא, לא הריון. תודה על החיבוק.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
הנקה מכאיבה
שלום וברכה אני עם תינוק בן 4 שבועות וכואב לי ברמות משתנות בזמן ההנקה, הוא תופס את הפטמה היטב ויש שפע של חלב אין פצעים או סדקים בפיטמה והעור לא נראה מגורה או אדום. למישהי יש רעיון?
הנקה מכאיבה
בדקת היטב שאין סדקים? את יודעת לבדוק? כי די קשה לזהות את זה. לי נורא כאב ולקח לי כמה ימים טובים עד שעליתי על זה שהפיטמוחת סדוקות.
מעבר לזה נראה לי רצוי שתגדירי איפה כואב בפטמות? בתוך הציצי? בצד יצמן שלו? בצד שמאל? גם כשאת נוגעת בו בלי יניקה? יחד עם זה אולי תבדקי אם יש לך גושים בציצי. אל תיבהלי כי אם זה גוש שכואב רוב הסיכויים שזה לא סרטני. לי היו גושים הייתי בחרדות אמיתיות והסתבר מהסבר של רופא שיש לי סוג של ציצי שמגדל גושים בפנים, זה בא והולך לבד (כניראה קשור בפעילות הורמונלית) והכל בסדר.
מעבר לזה נראה לי רצוי שתגדירי איפה כואב בפטמות? בתוך הציצי? בצד יצמן שלו? בצד שמאל? גם כשאת נוגעת בו בלי יניקה? יחד עם זה אולי תבדקי אם יש לך גושים בציצי. אל תיבהלי כי אם זה גוש שכואב רוב הסיכויים שזה לא סרטני. לי היו גושים הייתי בחרדות אמיתיות והסתבר מהסבר של רופא שיש לי סוג של ציצי שמגדל גושים בפנים, זה בא והולך לבד (כניראה קשור בפעילות הורמונלית) והכל בסדר.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הנקה מכאיבה
זו אני פה למעלה
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
הנקה מכאיבה
הכאב הוא בפטמות בזמן היניקה תחושה כאילו הוא נושך והוא לא..
-
הנקה מכאיבה
OK זה בדיוק מה שהיה לי כשחזרתי מהבית חולים אחרי שבוע. הנקתי את שניהם (לפני חודשיים), ולא הבנתי, מה הם שכחו איך יונקים? וכל הזמן אמרתי להם פה גדול (היא היום עוד מעט בת שלוש ובינתיים גמלתי אותה והוא היום בן שנה וחצי), ועדיין כאב ולא הבנתי ולא ראיתי, עד שיום אחד הרמתי את הפטמה אני מתכוונת את ה"דובדבן שבקצפת" D-: וגיליתי שאכן יש סדקים. זה לא נראה בקלות. בכל אופן קניתי משחה טבעית לפטמות ואת לא מאמינה...תוך יומיים הייתה הטבה משמעותית ועוד יום וכבר לא כאב בכלל.
אם את צריכה את שם המשחה כתבי לי.
אם את צריכה את שם המשחה כתבי לי.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
הנקה מכאיבה
שאלה דחופה לכל המבינות:
מאתמול בערב כאבים בהנקה. התחיל מהנקה מכאיבה של התינוקת שמצמיחה שיניים וסובלת מעצירות קלה, ינקה ותוך כדי הסיטה את הראש, היא בת 5 חודשים. התעללה בצד אחד, ועכשיו, כולו כואב, גם לא בהנקה כשאני נוגעת בו.
ניסיתי לבדוק את הלשון שלה והיא לא לבנה,
ניסיתי לקבוע תור לד"ר ליבוביץ ויש לה תור פנוי, גם למקרים דחופים, רק בשביעי למאי,
השאלה היא מי עוד יכול לעזור? איזה רופא או מטפל? האם ניתן להקל על הסימפטומים ולטפל בצורה כלשהי??
מאתמול בערב כאבים בהנקה. התחיל מהנקה מכאיבה של התינוקת שמצמיחה שיניים וסובלת מעצירות קלה, ינקה ותוך כדי הסיטה את הראש, היא בת 5 חודשים. התעללה בצד אחד, ועכשיו, כולו כואב, גם לא בהנקה כשאני נוגעת בו.
ניסיתי לבדוק את הלשון שלה והיא לא לבנה,
ניסיתי לקבוע תור לד"ר ליבוביץ ויש לה תור פנוי, גם למקרים דחופים, רק בשביעי למאי,
השאלה היא מי עוד יכול לעזור? איזה רופא או מטפל? האם ניתן להקל על הסימפטומים ולטפל בצורה כלשהי??
הנקה מכאיבה
התעללה בצד אחד, ועכשיו, כולו כואב, גם לא בהנקה כשאני נוגעת בו.
ניסיוני מועט ביותר,
הייתה לי פעם אחת דלקת בשד וזה פשוט כאב מאוד כשנגעתי בשד
(זה לא היה קשור להתעללות בשד דווקא, לא במקרה הזה...)
בכל אופן רק אספר לך מה הרגשתי ואם זה רלוונטי לך תנסי לטפל בהתאם:
זה התחיל בבוקר, הרגיש כמו מכה בשד בהתחלה והכאב גבר במשך היום ולבסוף כל השד כאב,
לקראת הערב עלה לי החום ואז התקשרתי ליועצת הנקה,
היא לא יכלה לפגוש אותי אבל אמרה שזה נשמע כמו דלקת בשד
והציעה לשאוב ולהניק הרבה מהשד הזה
(בלי להזניח את השני, כדי לא להפר את האיזון).
ברגע השתחלתי לעשות את זה, זה התחיל להסתדר,
סבלתי כמה שעות מחום אבל הקפדתי כל שעתיים לשאוב או להניק,
בבוקר כבר היה ממש בסדר.
ממש מקווה בשבילך שזה לא זה, אם כן - לפחות מקווה שעזרתי.
חשוב מאוד גם לנוח, לשתות ובאופן כללי להתייחס לעצמך כאילו את חולה לכל דבר (תני שיעזרו לך וכו').
בהצלחה ותעדכני
ניסיוני מועט ביותר,
הייתה לי פעם אחת דלקת בשד וזה פשוט כאב מאוד כשנגעתי בשד
(זה לא היה קשור להתעללות בשד דווקא, לא במקרה הזה...)
בכל אופן רק אספר לך מה הרגשתי ואם זה רלוונטי לך תנסי לטפל בהתאם:
זה התחיל בבוקר, הרגיש כמו מכה בשד בהתחלה והכאב גבר במשך היום ולבסוף כל השד כאב,
לקראת הערב עלה לי החום ואז התקשרתי ליועצת הנקה,
היא לא יכלה לפגוש אותי אבל אמרה שזה נשמע כמו דלקת בשד
והציעה לשאוב ולהניק הרבה מהשד הזה
(בלי להזניח את השני, כדי לא להפר את האיזון).
ברגע השתחלתי לעשות את זה, זה התחיל להסתדר,
סבלתי כמה שעות מחום אבל הקפדתי כל שעתיים לשאוב או להניק,
בבוקר כבר היה ממש בסדר.
ממש מקווה בשבילך שזה לא זה, אם כן - לפחות מקווה שעזרתי.
חשוב מאוד גם לנוח, לשתות ובאופן כללי להתייחס לעצמך כאילו את חולה לכל דבר (תני שיעזרו לך וכו').
בהצלחה ותעדכני
-
הנקה מכאיבה
אני נמצאת פה במעלה הדף .
בכל אופן נראה לי שהשד ירפא את עצמו. גם אם יש שם פצע למשל זה הרי כמו פצע בפה. לא נראה לי כמובן להפסיק להניק מהשד הזה כי יכול להיווצר גודש. מה שלא הבנתי איך זה שרק בגיל 5 חודשים כבר הכאיבה ככה? מה יש לה ממש שיניים?
מכיוון שאני הינקתי עד קרוב לגיל שלוש ועכשיו מניקה בן מעל שנתיים, יכולה להגיד שמהר מאוד עם השיניים הם לומדים איך לינוק ואם הם משחקים איתך ומנסים לנשוך בשביל הצחוקים אז... אם זה מוגזם אני מגיבה בהתאם וזה מיד נפסק (אבל כל זה לא קרה אצלי בגיל כה מוקדם כמו שאצלך)
בכל אופן נראה לי שהשד ירפא את עצמו. גם אם יש שם פצע למשל זה הרי כמו פצע בפה. לא נראה לי כמובן להפסיק להניק מהשד הזה כי יכול להיווצר גודש. מה שלא הבנתי איך זה שרק בגיל 5 חודשים כבר הכאיבה ככה? מה יש לה ממש שיניים?
מכיוון שאני הינקתי עד קרוב לגיל שלוש ועכשיו מניקה בן מעל שנתיים, יכולה להגיד שמהר מאוד עם השיניים הם לומדים איך לינוק ואם הם משחקים איתך ומנסים לנשוך בשביל הצחוקים אז... אם זה מוגזם אני מגיבה בהתאם וזה מיד נפסק (אבל כל זה לא קרה אצלי בגיל כה מוקדם כמו שאצלך)
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
הנקה מכאיבה
חלוקית מה זה "כולו כואב"?
הכוונה שהשד כולו כואב ולא רק הפטמה?
הציץ חם, כבד?
הכוונה שהשד כולו כואב ולא רק הפטמה?
הציץ חם, כבד?
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
הנקה מכאיבה
שלא הבנתי איך זה שרק בגיל 5 חודשים כבר הכאיבה ככה? מה יש לה ממש שיניים?
היא הייתה עצבנית ותוך כדי הנקה, סובבה בפתאומיות את הראש, בעודה יונקת...
עוד אין לה שיניים.
בהתחלה כאב קצת, אז ייחסתי את זה למשיכות אבל עכשיו כול השד כואב. אני מקפידה להניק ממנו, לשאוב לא הצלחתי
ואני חושבת שיש קצת שיפור, עכשיו כואב רק שאני נוגעת..
מקווה שזה יסתדר ותודה לכל המגיבות על העיצות והעזרה![(()) (())](./images/smilies/hug.gif)
היא הייתה עצבנית ותוך כדי הנקה, סובבה בפתאומיות את הראש, בעודה יונקת...
עוד אין לה שיניים.
בהתחלה כאב קצת, אז ייחסתי את זה למשיכות אבל עכשיו כול השד כואב. אני מקפידה להניק ממנו, לשאוב לא הצלחתי
מקווה שזה יסתדר ותודה לכל המגיבות על העיצות והעזרה
![(()) (())](./images/smilies/hug.gif)
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
הנקה מכאיבה
הכיטוב לא היה תור לד"ר לייבוביץ, ככה חסכת כמה (מאות) שקלים ![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
הנקה מכאיבה
זהו קלטתי. כבר פעם שנייה שכואב לי כשאני מבייצת.
אבל מה?
כואב לי במשך 4 ימים (סביב היום של הביוץ)
הכאבים כאלו שאני לא נהנית להניק וכמה שיותר דוחה אותה מעליי, ובלילה קשה עוד יותר ואני ממש מגיעה למצב שאני מעדיפה במקום לזרוק לה פטמה ולהמשיך לישון, אני מוצאת את עצמי נאבקת איתה שתרדם בלי ציצי.
הפמה נראית כחולה בקצה.
יש פתרון ?
כל עצה תתקבל בברכה...
אגב, ניסיתי כבר פטמות סיליקון והיא לא מסכימה (שנה וארבע)
אבל מה?
כואב לי במשך 4 ימים (סביב היום של הביוץ)
הכאבים כאלו שאני לא נהנית להניק וכמה שיותר דוחה אותה מעליי, ובלילה קשה עוד יותר ואני ממש מגיעה למצב שאני מעדיפה במקום לזרוק לה פטמה ולהמשיך לישון, אני מוצאת את עצמי נאבקת איתה שתרדם בלי ציצי.
הפמה נראית כחולה בקצה.
יש פתרון ?
כל עצה תתקבל בברכה...
אגב, ניסיתי כבר פטמות סיליקון והיא לא מסכימה (שנה וארבע)
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2002, 06:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדירה*
הנקה מכאיבה
לוידעת, נשמע כאילו זה מה יש.
מה הייתי שוקלת?
- לשתות יותר.
- לקחת חילבה או טיפות/חליטת הענקה (להגברת ייצור חלב) של שרון קוצר רק בימי הביוץ.
- לשאוב לקראת הביוץ, ולבקבק בזמן הביוץ.
- לבדוק את עצמך מה עובר עליך בימי הביוץ, ולבדוק אם סגנון התנהלות אחר היה מתאים לך יותר. אני יורה באפלה, כי אין לי מושג ירוק על אורח החיים שלך, עליך, על תחושות שלך וכו' וכו'. נסי שיחה צפופה עם עצמך בענין.
- אולי לגייס את אבא ללילות הביוץ, שיטפל בה ויחסוך לך הנקות.
- אולי בקבוק או כוס מים ליד המיטה (במקום ציצי), או - ר"ל - סנדוויץ'/פרי.
- לבדוק אם יש תנוחות שפויות יותר בזמן הביוץ.
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
הנקה מכאיבה
תודה תבשיל קדירה
העצות שנתת יכולות לתת איזשהו כיוון שלא חשבתי עליו. לא ידעתי שבזמן הביוץ יש פחות חלב (ככה הבנתי מדברייך, נכון?)
שאיבות ובקבוקים, חשבתי על זה אבל לא בא לי להתעסק עם זה , אים לי גם משאבה. מקסימום אני נותנת פעם ביום חלב סויה/שיבולת שועל לפחות להקל על עצמי קצת...
ואהבתי את העניין של לבדוק את עצמי. איך לא חשבתי על זה קודם. אני גם בוגרת קורס מודעות לפריון אז עכשיו יהיה קל יותר לעשות שיחה צפופה עם עצמי...
ולגבי בקבוק או פרי בלילה, זה לא יתקבל אצלה. ניסיתי.
ותנוחות שפויות, אני לא מכירה כאלה שאפשר להמשיך לנחור בהן תוך כדי....
העצות טובות, אני אבדוק בביוץ הבא (בדיוק היום הגיע הוסת...)
העצות שנתת יכולות לתת איזשהו כיוון שלא חשבתי עליו. לא ידעתי שבזמן הביוץ יש פחות חלב (ככה הבנתי מדברייך, נכון?)
שאיבות ובקבוקים, חשבתי על זה אבל לא בא לי להתעסק עם זה , אים לי גם משאבה. מקסימום אני נותנת פעם ביום חלב סויה/שיבולת שועל לפחות להקל על עצמי קצת...
ואהבתי את העניין של לבדוק את עצמי. איך לא חשבתי על זה קודם. אני גם בוגרת קורס מודעות לפריון אז עכשיו יהיה קל יותר לעשות שיחה צפופה עם עצמי...
ולגבי בקבוק או פרי בלילה, זה לא יתקבל אצלה. ניסיתי.
ותנוחות שפויות, אני לא מכירה כאלה שאפשר להמשיך לנחור בהן תוך כדי....
העצות טובות, אני אבדוק בביוץ הבא (בדיוק היום הגיע הוסת...)
-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של נעמה_סלע*
הנקה מכאיבה
אולי יש לך התכווצות של כלי דם שמתחזקת בתקופת ביוץ (אני מתייחסת בגלל שאמרת שהן מכחילות). נסי לחמם את האזור ממש לפני הנקה ושוב אחרי ההנקה. האם יש לך באופן כללי רגישות לקור? (באצבעות, בקצה האף וכו') האם את רגישה למגע בפטמות באופן כללי?
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
הנקה מכאיבה
כאבים בפטמות בזמן הביוץ קשורים באיזון ההורמונלי בין הLH פרוגסטרון ,האסטרוגן , פרולקטין ואוקסיטוצין.
יתכן וגיבוי של מוצרי סויה במקום חלב פרה יכול להועיל.
ריכוך של הפטמה עם שמן שקדים או נבט חיטה, לא יכול להזיק בגיל שלה.
לעודד את הפרשת האוקסיטוצין בעזרת בן זוגך או לחליפין זרם מים פושרים
יתכן וגיבוי של מוצרי סויה במקום חלב פרה יכול להועיל.
ריכוך של הפטמה עם שמן שקדים או נבט חיטה, לא יכול להזיק בגיל שלה.
לעודד את הפרשת האוקסיטוצין בעזרת בן זוגך או לחליפין זרם מים פושרים
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
הנקה מכאיבה
טוב, בטח לא לזה התכוון המשורר שפתח את הדף, אבל בכל זאת: האפרוח התחיל לצבוט ולחפור לי בציצי השני בזמן שהוא יונק. אבל לא הליטופים העדינים של פעם, אלא ממש צביטות כואבות. אני מזיזה לו את היד ואומרת לו שכואב, מנסה לתת לו לתפוס לי את היד במקום אבל כלום לא עוזר. לפעמים הוא מצרף גם סריטות עם סימנים, אם הציפורן שלו באורך עשירית המילימטר בטעות...
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
הנקה מכאיבה
אל תסכימי לזה!
ממליצה לך שאם את מרגישה שהוא מתחיל עם ההתעסקות הונדליסטית -הלכאורה -תמימה -הזו ,מיד תפסיקי את ההנקה .תושיבי אותו מולך ותגידי לו בטון שאינו משתמע לשתי פנים שזה כואב לך,שככה ההנקה לא תמשך.אם הוא רוצה לינוק זה צריך להיות סביר /נעים עבורך.
ממליצה לך שאם את מרגישה שהוא מתחיל עם ההתעסקות הונדליסטית -הלכאורה -תמימה -הזו ,מיד תפסיקי את ההנקה .תושיבי אותו מולך ותגידי לו בטון שאינו משתמע לשתי פנים שזה כואב לך,שככה ההנקה לא תמשך.אם הוא רוצה לינוק זה צריך להיות סביר /נעים עבורך.
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
הנקה מכאיבה
אבל הוא לא מתכוון.. הוא רק בן 7 חודשים. זה לא קצת קשוח מדי?
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
הנקה מכאיבה
זה נכון שאם תמנעי מעולל חסר ישע את מנתו הזעירה ותגרשי אותו אל השלג זה יהיה קשוח..
לא לזו הכוונה.
אני מאמינה שתינוקות הם טובים מיסודם ושאין להם שום רצון להציק , בטח שהתינוק שלך אוהב אותך .
המצב בינכם הוא כמו שיש שכן שצריך לנוח בצהרים ויש שכן שרוצה לעשות מסיבה רועשת ,אבל אולי לא אכפת לו לערוך אותה אחה"צ ,אם יקבל את ההסבר לגביי הצרכים של זולתו.
אני חושבת שכמו שאני רוצה להביא את הילדים שלי למצב שבו אנחנו מתנהלים ביחד בנעים ובזורם ,אני הרבה פעמים מסבירה להם איפה הגבולות שלי .
אמא עם גבולות ,ילדים שיודעים איפה הגבולות של אמא שלהם ,זה כל הסיפור.
רק לכוון את התינוק לכיוון הנכון.
יש תינוקות שהרצון האישי שלהם עולה בגיל כזה ,או מאוחר יותר , זה לא משנה. העינין הוא שזה לא שהוא מוכרח להציק לך תוך כדי שהוא מקבל את החלב .
אם הוא צריך גירויים בידים זה סבבה -אולי ישעשע אותו שבזמן אחר ,לא קשור להנקה תתני לו כל מני חומרים להחזיק ביד ותשפשפי לו בידים דברים כמו חיות פרווה ,ליפה ,צעיפי משי ולטבול את הידים בתוך כלי מלא שעועית וכ'
לא לזו הכוונה.
אני מאמינה שתינוקות הם טובים מיסודם ושאין להם שום רצון להציק , בטח שהתינוק שלך אוהב אותך .
המצב בינכם הוא כמו שיש שכן שצריך לנוח בצהרים ויש שכן שרוצה לעשות מסיבה רועשת ,אבל אולי לא אכפת לו לערוך אותה אחה"צ ,אם יקבל את ההסבר לגביי הצרכים של זולתו.
אני חושבת שכמו שאני רוצה להביא את הילדים שלי למצב שבו אנחנו מתנהלים ביחד בנעים ובזורם ,אני הרבה פעמים מסבירה להם איפה הגבולות שלי .
אמא עם גבולות ,ילדים שיודעים איפה הגבולות של אמא שלהם ,זה כל הסיפור.
רק לכוון את התינוק לכיוון הנכון.
יש תינוקות שהרצון האישי שלהם עולה בגיל כזה ,או מאוחר יותר , זה לא משנה. העינין הוא שזה לא שהוא מוכרח להציק לך תוך כדי שהוא מקבל את החלב .
אם הוא צריך גירויים בידים זה סבבה -אולי ישעשע אותו שבזמן אחר ,לא קשור להנקה תתני לו כל מני חומרים להחזיק ביד ותשפשפי לו בידים דברים כמו חיות פרווה ,ליפה ,צעיפי משי ולטבול את הידים בתוך כלי מלא שעועית וכ'
-
הנקה מכאיבה
לא ידעתי איפה לשים את השאלה, בפטריה, בסדקים...
ביומיים האחרונים הנקה בשד אחד התחילה להיות מאוד כואבת. שורפת. תוך כדי ההנקה וגם כמה דק' אחרי.
ה"כואב שזה למות" זכור לי מהסדקים של ההתחלה הראשונה וגם ראיתי דם פעם אחת ונראה לי שאני רואה סדק,
אבל דווקא זכרתי שזה כואב כמה שניות, רואים כוכבים ואז המשך ההנקה בסדר.
וזה לא. זה לא כוכבים אלא אש וזה לא עובר.
הסתכלתי פנימה (פטמה שקועה) וראיתי די הרבה לבן כמו קוטג'. לא מצליחה ממש לנקות אותו (ולא רוצה להתעסק כי שורף לי שם).
אין את זה בשד השני.
מה יש לי?
אני מיניקה מהצד הזה מדי פעם כדי לא לחטוף מכיוון הגודש אבל ביסורים.
היונקת הצעירה בבית בת שנה ורבע.
תודה.
ביומיים האחרונים הנקה בשד אחד התחילה להיות מאוד כואבת. שורפת. תוך כדי ההנקה וגם כמה דק' אחרי.
ה"כואב שזה למות" זכור לי מהסדקים של ההתחלה הראשונה וגם ראיתי דם פעם אחת ונראה לי שאני רואה סדק,
אבל דווקא זכרתי שזה כואב כמה שניות, רואים כוכבים ואז המשך ההנקה בסדר.
וזה לא. זה לא כוכבים אלא אש וזה לא עובר.
הסתכלתי פנימה (פטמה שקועה) וראיתי די הרבה לבן כמו קוטג'. לא מצליחה ממש לנקות אותו (ולא רוצה להתעסק כי שורף לי שם).
אין את זה בשד השני.
מה יש לי?
אני מיניקה מהצד הזה מדי פעם כדי לא לחטוף מכיוון הגודש אבל ביסורים.
היונקת הצעירה בבית בת שנה ורבע.
תודה.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
הנקה מכאיבה
שורף גם בין ההנקות? אם כן, אז נשמע ממש כמו פטריה.
תקראי את זה: http://www.drjacknewman.com/help/Candida-Protocol.asp
אם יש לך GSE, הכי טוב לעקוב אחרי ההוראות שלו, וזה עובר.
תקראי את זה: http://www.drjacknewman.com/help/Candida-Protocol.asp
אם יש לך GSE, הכי טוב לעקוב אחרי ההוראות שלו, וזה עובר.
-
הנקה מכאיבה
תודה רבה @}
זה תמצית זרעי אשכולית? זה מה שאני מבקשת בפארם?
זה תמצית זרעי אשכולית? זה מה שאני מבקשת בפארם?
-
הנקה מכאיבה
כן. יש על זה גם דף פה, יכול לשמש לכל מיני דברים...
שימי לב למרכיב הפעיל, כמו שכתוב בפרוטוקול.
שימי לב למרכיב הפעיל, כמו שכתוב בפרוטוקול.
-
הנקה מכאיבה
לא מצא לי בסופרפארם (אבל הציעו לו שם מוצרי אשכוליות לירידה במשקל...).
כואב לי. בשתי הפטמות. נורא.
כואב לי. בשתי הפטמות. נורא.
-
הנקה מכאיבה
בדף נפלאות הgse כדאודורנט ולפטריה בנרתיק יש שמות של שני בתי טבע במרכז... אולי כדאי שתתקשרי לבתי טבע קרובים אלייך?
הייתי שולחת לך, אבל יקח איזה 10 ימים מפה. עדיף משלוח מת"א אם אין ברירה.
הייתי שולחת לך, אבל יקח איזה 10 ימים מפה. עדיף משלוח מת"א אם אין ברירה.
-
הנקה מכאיבה
כשהיה חשד לפטריה בפה של בתי יועצת הנקה יעצה לי לשטוף לאחר כל הנקה את הציצי עם חומץ מהול במים - 1 כף חומץ בחצי ליטר מים. רצוי להכין בבקבוק עם פקק ספורט ואז אפשר בקלות להשפריץ על האזור ולייבש עם נייר מטבח (ולא מגבת כי אז צריך כל פעם להחליף מגבת).
ובנוסף המליצה על תרופה בשם ניסטטין (נוזל) שלטענתה היא היחידה שמתאימה גם לפה וגם לרקמת השד. ההמלצה הייתה למרוח לילדה בפה פעמיים ביום (כמובן עם מרשם רופא) ולעצמי אחרי השטיפה בסיום ההנקה למרוח איזה 2 טיפות על כל איזור הפטמה.
אגב היא הגדירה את התחושה של פטריה בפטמה: כאילו ששייפת את הפטמה עם נייר זכוכית...
ובנוסף המליצה על תרופה בשם ניסטטין (נוזל) שלטענתה היא היחידה שמתאימה גם לפה וגם לרקמת השד. ההמלצה הייתה למרוח לילדה בפה פעמיים ביום (כמובן עם מרשם רופא) ולעצמי אחרי השטיפה בסיום ההנקה למרוח איזה 2 טיפות על כל איזור הפטמה.
אגב היא הגדירה את התחושה של פטריה בפטמה: כאילו ששייפת את הפטמה עם נייר זכוכית...
-
הנקה מכאיבה
תודה. השגתי gse. נראה איך יפעל.
הנקה מכאיבה
שלום כולן-שאלה דחופה! בני בן חצי שנה ויונק טפו טפו העניין הוא שבימים האחרונים הוא התחיל להיות חסר מנוחה ועצבני ביניקה והוא ממש מכאיב לי נושך מושך .קצת רקע כללי: אני מניקה עם פטמת סיליקון כי כנראה שיש לו לשון קשורה (שיחררנו פעם אחת אצל ד"ר פורר ואני לא מסוגלת לעבורזאת שוב)בכל אופן הייתי כמה פעמים אצל יועצת הנקה וזה לא עזר לא הצלחתי להניק אותו בלי פטמה בצורה שלא תכאיב לי לבסוף החלטתי היות שאני לא מוכנה לוותר על הנקה ונלחמתי על זה בשיניים ובפטמות...(-: שעדיף עם סיליקון מאשר כלום. ועכשיו הוא לא מוכן בשום אופן את פטמת הסיליקון והוא מעיף אותה ויונק ומכאיב לי וגם בוכה מתעצבן תוך כדי... מישהו עזרה בבקשה! תודה!
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הנקה מכאיבה
אולי זה קשור לשיניים שמתחילות לבקוע?
האם התחלת כבר לתת לו מוצקים? אולי יעזור לתת לו לכרסם מלפפון קר מהמקרר (חתוך לאורך, לא מקולף), זה מקל קצת על התחושה המציקה בחניכיים.
כיוון אחר הוא לבדוק את האוזניים, אולי דלקת אוזניים מתפתחת.
מקווה בשבילך שזו תקופה שתעבור במהרה.
האם התחלת כבר לתת לו מוצקים? אולי יעזור לתת לו לכרסם מלפפון קר מהמקרר (חתוך לאורך, לא מקולף), זה מקל קצת על התחושה המציקה בחניכיים.
כיוון אחר הוא לבדוק את האוזניים, אולי דלקת אוזניים מתפתחת.
מקווה בשבילך שזו תקופה שתעבור במהרה.
-
הנקה מכאיבה
נשמע שזה באמת קשור לשיניים, או אולי איזו מחלה שמתחילה להתבשל? לפעמים כאב גרון או נזלת גורמים להתנהגות כזאת.
גם אם באמת יש לשון קשורה, יש מצב שבגיל חצי שנה כבר לא תהיה רלוונטית לכאב ביניקה, בגלל הגדילה הכל כך משמעותית של חלל הפה. מה שרלוונטי יותר הוא ההרגל של התינוק לינוק עם סיליקון- על כל המשתמע מכך- תנועה מסוימת של הלשון, חיבור לא עמוק וכו'.
אם את מניקה בלי סיליקון את חייבת להקפיד מאד על החיבור, אולי שווה לראות שוב יועצת...
גם אם באמת יש לשון קשורה, יש מצב שבגיל חצי שנה כבר לא תהיה רלוונטית לכאב ביניקה, בגלל הגדילה הכל כך משמעותית של חלל הפה. מה שרלוונטי יותר הוא ההרגל של התינוק לינוק עם סיליקון- על כל המשתמע מכך- תנועה מסוימת של הלשון, חיבור לא עמוק וכו'.
אם את מניקה בלי סיליקון את חייבת להקפיד מאד על החיבור, אולי שווה לראות שוב יועצת...
-
- הצטרפות: 05 יוני 2010, 22:09
הנקה מכאיבה
זה הדף הכי מתאים שמצאתי בסביבה
ויש לי שאלה:
בילד ראשון נורא כאב לי ההנקה רק בהתחלה עד ששנינו התרגלנו,
האם גם בילד השני יש כאבים כאלו בתחילת ההנקה...???
ויש לי שאלה:
בילד ראשון נורא כאב לי ההנקה רק בהתחלה עד ששנינו התרגלנו,
האם גם בילד השני יש כאבים כאלו בתחילת ההנקה...???
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2009, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של גם_יעל*
הנקה מכאיבה
שלום שואלת
האם את מדברת על כאבים בשדיים או ברחם (התכווצויות)?
יש לי רק ילד אחד אבל לפי מה ששמעתי מאמהות אחרות הכאבים של התכווצות הרחם נעשים יותר חזקים בילדים הבאים.
לגבי כאבים בשדיים נראה לי שזה מאוד אינדיווידואלי.![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
האם את מדברת על כאבים בשדיים או ברחם (התכווצויות)?
יש לי רק ילד אחד אבל לפי מה ששמעתי מאמהות אחרות הכאבים של התכווצות הרחם נעשים יותר חזקים בילדים הבאים.
לגבי כאבים בשדיים נראה לי שזה מאוד אינדיווידואלי.
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
הנקה מכאיבה
מממ... תודה לך.
אני מדברת על כאבים בפיטמה הרגישות הראשונית הזו...
אני מדברת על כאבים בפיטמה הרגישות הראשונית הזו...
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
הנקה מכאיבה
היה לי הרבה יותר קל בלידה השניה. הרגישות הקשה הזו כמעט נעלמה. עם הראשונה התפתלתי מכאבי תופת איזה חודשיים. ממש סיוט. בשני לא היה לזה זכר. הנקה קלה ופשוטה.
רק שיש עניינים אחרים להתמודד איתם![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
רק שיש עניינים אחרים להתמודד איתם
-
הנקה מכאיבה
ואוו נשמע מעודד, לפחות מהבחינה הזו...
-
- הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
- דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*
הנקה מכאיבה
אני קיוויתי שכבר התחשלתי עם הראשון, מה גם שעוד הנקתי אותו במשך כל ההריון , עד הלידה ואחריה
כך שהייתי בטוחה (או לפחות קיוויתי) שאקבל פטור מכאבי ההנקה של השני...
בקיצור-
התבדיתי. לא עזר, כאב, היה רגיש, יצא אפילו פצע...
מה שכן- זה עובר.
משחה טובה (לי עזרה לנסינו), עיסויים, להקפיד שהתפיסה טובה ולא להזניח, להקפיד על מנוחה טובה אחרי הלידה כדי שדברים לא יסתבכו לכדי דלקת
וכל מה שאת כבר בטח יודעת מהראשון...
והרבה אוויר
<זו היתה החוויה שלי, אולי אצלך הכל יהיה אחרת וקל, הלוואי!>
כך שהייתי בטוחה (או לפחות קיוויתי) שאקבל פטור מכאבי ההנקה של השני...
בקיצור-
התבדיתי. לא עזר, כאב, היה רגיש, יצא אפילו פצע...
מה שכן- זה עובר.
משחה טובה (לי עזרה לנסינו), עיסויים, להקפיד שהתפיסה טובה ולא להזניח, להקפיד על מנוחה טובה אחרי הלידה כדי שדברים לא יסתבכו לכדי דלקת
וכל מה שאת כבר בטח יודעת מהראשון...
והרבה אוויר
<זו היתה החוויה שלי, אולי אצלך הכל יהיה אחרת וקל, הלוואי!>
-
הנקה מכאיבה
בקיצור אינדיבידואלי לחלוטין....
גם אני חשבתי שאהיה פתורה
טוב נחכה ונראה.עוד שבועיים בעזרת האל הטוב
@} תודה @}
גם אני חשבתי שאהיה פתורה
טוב נחכה ונראה.עוד שבועיים בעזרת האל הטוב
@} תודה @}
הנקה מכאיבה
בבקשה זקוקה לעצות, עזרה. אני מניקה את בני בן החצי שנה ומאז שהתחלתי להניק כואאאאב כואב... קצת רקע.. כשהקטנציק נולד אמרו שיש לו לשון קשורה האמת שלקח לי חמישה חדשים להחליט שאני עושה לו את הניתוק ואז בגיל חמישה חדשים ביצענו את הניתוק אצל דר פורר, באמת חל שיפור קל אבל הינה עבר מאז כבר חודש ועדיין כואב לפעמים יותר לפעמים פחוט היום למשל כאב בטירוף אני כבר לא יודעת למה לשייך את הכאבים. מאז שהתחלתי להניק היה לי פטריה עקשנית אם כי נראה לי מאוד שהיא עדיין ממשיכה לבקר אותי עד היום.. גם דלקת בשד היתה לי בקיצור חוויתי הרבה סוגי כאבים. אבל די נמאס לי כל הזמן קיוותי שהכאבים יחלפו עם הזמן. ולצערי לא אני מוצאת את עצמי כבר חצי שנה אחרי לידה ועדיין סובלת מכאבים.. ועם כל הכאבים אני שמחה מסופקת והכי מרוצה בעולם שאני מעניקה לילדי את הכי טוב שיש חלב אם! ואני גם לא מתכוונת לוותר על ההנקה כ"כ מהר זו חוויה שחיכיתי לה דיי הרבה זמן (5 שנים) בקיצור אני מאוד רוצה להמשיך להניק בשמחה ובלי כאבים! אשמח לקבל כל עיצה תמיכה..
הנקה מכאיבה
אולי ללכת למפגשי ללצה יעזור לך הם נותנים שם המון טיפים וגם תמיכה..
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
- דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*
הנקה מכאיבה
דיברת עם פורר מאז? יכול להיות מאד שהוא זקוק לחיתוך נוסף (למרות שהוא כבר קצת גדול
). וגם, בכל מקרה מציעה לך מאד להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת טובה. גם אנחנו עברנו תלאות הנקה ולשון קשורה, ובגלל מבנה הפה והלשון שלה היא עד היום לא תופסת את הפטמה תפיסה טובה קלאסית (בת שנתיים וחצי) אבל למדתי להסתדר ושתינו מודות על ההנקה הממושכת והמופלאה:). אני המשכתי להתייעץ עם יועצת ההנקה שלי גם הרבה אחרי גיל חצי שנה.
הנקה מכאיבה
הי! דיברנו עם דר פורר חודש אחרי החיתוך הוא אמר שנבוא אליו שוב. האמת שלא באלי בכלל לחזור על הסרט הזה שעשינו לו את החיתוך לפני חודש וחצי. אבל מצד שני אני ממשיכה לסבול מכאבים. האמת שאחרי החיתוך חל שיפור קל, לא מייד בכל זאת עשינו את זה רק בגיל חמישה חדשים. בקיצור נראה לך שאם לא נחזור אליו זה כאילו שלא עשינו שום דבר??
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
- דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*
הנקה מכאיבה
נראה לך שאם לא נחזור אליו זה כאילו שלא עשינו שום דבר??
לפי מה שאת מתארת יש שיפור. אז זה לא שום דבר. השאלה אם זה מספיק בשביל לאפשר המשך הנקה. הרבה פעמים בהתחלה יש שיפור ואז רגרסיה כי המקום מתאחה והלשון מתקצרת שוב.
זו החלטה קשה. אני מבינה אותך מאד.... אני מציעה לך לשקול:
לפי מה שאת מתארת יש שיפור. אז זה לא שום דבר. השאלה אם זה מספיק בשביל לאפשר המשך הנקה. הרבה פעמים בהתחלה יש שיפור ואז רגרסיה כי המקום מתאחה והלשון מתקצרת שוב.
זו החלטה קשה. אני מבינה אותך מאד.... אני מציעה לך לשקול:
- עד כמה המשך ההנקה חשוב לך?
- אם חשוב- אז האם נראה לך שתוכלי להמשיך להניק במצב הנוכחי של היניקה שלו?
הנקה מכאיבה
תודה על ההתיחסות.
עד כמה המשך ההנקה חשוב לך?
אז ככה, ההנקה חשובה לי מאוד מאוד... ומבחינתי להניק עד מתי שיתאפשר.
אז האם נראה לך שתוכלי להמשיך להניק במצב הנוכחי של היניקה שלו?
זהו שפה אני קצת בדילמה כי בסה"כ הוא עולה בסדר במשקל. אם כי צבע הקקי שלו מאז שהוא נולד ירוק כהה. ומה שעורר בי ספקות שאולי זה לא תקין (צבע הקקי) שלפני שבועיים נתתי לו בקבוק של חלב שאוב כמובן, ופלא הצבע של הקקי היה צהוב כזה שלא ראיתי מאז שהוא נולד. אז אולי יש פה משהו קצת מוזר... וגם אני עדיין סובלת מכאבים. לא תמיד, אבל בהחלט יש פעמים שכואב אפילו מאוד ולפעמים לא כואב. גם קצת מוזר.. לא? אבל עם כל זאת אני ממש לא רוצה לוותר על ההנקה אני נהנית ממנה מאוד הלוואי ויכולתי רק להנות בלי לסבול..
עד כמה המשך ההנקה חשוב לך?
אז ככה, ההנקה חשובה לי מאוד מאוד... ומבחינתי להניק עד מתי שיתאפשר.
אז האם נראה לך שתוכלי להמשיך להניק במצב הנוכחי של היניקה שלו?
זהו שפה אני קצת בדילמה כי בסה"כ הוא עולה בסדר במשקל. אם כי צבע הקקי שלו מאז שהוא נולד ירוק כהה. ומה שעורר בי ספקות שאולי זה לא תקין (צבע הקקי) שלפני שבועיים נתתי לו בקבוק של חלב שאוב כמובן, ופלא הצבע של הקקי היה צהוב כזה שלא ראיתי מאז שהוא נולד. אז אולי יש פה משהו קצת מוזר... וגם אני עדיין סובלת מכאבים. לא תמיד, אבל בהחלט יש פעמים שכואב אפילו מאוד ולפעמים לא כואב. גם קצת מוזר.. לא? אבל עם כל זאת אני ממש לא רוצה לוותר על ההנקה אני נהנית ממנה מאוד הלוואי ויכולתי רק להנות בלי לסבול..
-
- הצטרפות: 27 יולי 2010, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של רותם_סנדק*
הנקה מכאיבה
אצלנו הייתה שפה קשורה (שהותרה בגיל 4 חודשים וחצי). את הלשון הקשורה התרנו אחרי שלושה ימים, וכפי שאת מתארת המשיכו להיות כאבים. נכון יותר להגדיר חוסר נוחות ותחושה ממש לא נעימה שהביאה איתה רגשות לא קלים ותסכול שצבעו את התמונה בצבעים לא כ"כ נעימים.
מבחינתי, התלבטתי האם להתיר את השפה או לא (פרוצדורה יותר כואבת, יותר טראומטית, יותר דם... תינוקת כבר לא כ"כ קטנה עם מזג נפלא שחששתי שמאורע כזה ישבש הכל..) אבל מכיוון שסמכתי על האנשים שעושים את התהליך (ד"ר בוצר הנפלא ואסתר גרוניס) שמתי את החששות בצד, והחלטתי שאני סומכת עליה ועלי ועושה את זה. זה היה לא נעים, אבל מבחינתי, זה כ"כ היה שווה את זה. לקחו עוד כשבועיים עד שלמדנו את ההנקה מחדש ומאז זה כמו שחלמתי וידעתי שאפשר להניק- בלי כאב, בלי המתח הזה שמתלווה לכל הנקה- פשוט הנקה נעימה ורגועה.
זה לגבי מה שהיה אצלנו, ולכן מאוד מבינה את ההתלבטות שלך.
מעבר לכך, אני לא יודעת האם את מניקה הנקה מלאה, אבל בשלב מסויים הינוקא יתחיל לאכול עוד דברים ואני מניחה שההנקה תתפוס פחות נפח (?) כך שבמידה ותחליטי שאת ממשיכה עם המצב כמו שהוא, להנקה יהיה פחות מקום ולכן, כנראה, פחות תסבלו.
מאחלת לכם שתרגישו טוב.
מבחינתי, התלבטתי האם להתיר את השפה או לא (פרוצדורה יותר כואבת, יותר טראומטית, יותר דם... תינוקת כבר לא כ"כ קטנה עם מזג נפלא שחששתי שמאורע כזה ישבש הכל..) אבל מכיוון שסמכתי על האנשים שעושים את התהליך (ד"ר בוצר הנפלא ואסתר גרוניס) שמתי את החששות בצד, והחלטתי שאני סומכת עליה ועלי ועושה את זה. זה היה לא נעים, אבל מבחינתי, זה כ"כ היה שווה את זה. לקחו עוד כשבועיים עד שלמדנו את ההנקה מחדש ומאז זה כמו שחלמתי וידעתי שאפשר להניק- בלי כאב, בלי המתח הזה שמתלווה לכל הנקה- פשוט הנקה נעימה ורגועה.
זה לגבי מה שהיה אצלנו, ולכן מאוד מבינה את ההתלבטות שלך.
מעבר לכך, אני לא יודעת האם את מניקה הנקה מלאה, אבל בשלב מסויים הינוקא יתחיל לאכול עוד דברים ואני מניחה שההנקה תתפוס פחות נפח (?) כך שבמידה ותחליטי שאת ממשיכה עם המצב כמו שהוא, להנקה יהיה פחות מקום ולכן, כנראה, פחות תסבלו.
מאחלת לכם שתרגישו טוב.