המתכון שלי לנישואין זוגיות

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך אפשר להחליט לא לכבס יותר את מה שלא בסל הכביסה, בלי שזה יהיה אקט "פנקסני".
טוב, רומא לא נבנתה ביום אחד...
אבל בפועל, מה שאני מציעה הוא לשנות פוקוס .

אי אפשר לשנות משהו כזה בזוגיות בבת אחת. ביום אחד, בצעד אחד.
אין איזה פטנט קסמים שאנחנו נניף את שרביט הקסם שלנו, ופ-ת-א-ו-ם , בהנפת שרביט אחת, וופס! הבעל שקודם זרק בגדים מלוכלכים על הרצפה, ליכלך שמונה מזלגות בארוחה (למה????), לא הוריד מהשולחן, ענה "לא בא לי" לבקשת עזרה פשוטה (גרררר!), נכנס עם נעליים מטונפות מהעבודה ולא מנקה אחריו - פתאום ישים את הבגדים במכונה? יתנדב לרחוץ כלים? משאיר נעליים מלוכלכות ליד הדלת?

כשאני כותבת לשנות פוקוס אני מתכוונת שהפנקסנות (מיצי החתולה, והזוגית, זה למי שמרגישה אצלה את הפנקסנות) הופכת להיות מודעת, ולאט לאט - אם את אכן רוצה חיים אחרים - את מתחילה לבחור באופציה אחרת, לא בפנקסנות.
ואחת הדרכים להשיג מעבר לאופציה אחרת היא לבחור טוב טוב מה את רוצה לעשות מבין הדברים שאת כרגע עושה בבית וסובלת.

כל אחת צריכה לבחור לעצמה את הסיטואציות שמחרפנות אותה, את מה שהיא יכולה ולא יכולה לעמוד בו, ולהתאים את העבודות לצרכים שלה.
הדוגמא עם הכביסה היא רק דוגמא.
הקטע בה הוא להפסיק להסתכל עליו ועל מה שהוא עושה,
ולהתחיל ולבדוק מה המינימום שאת רוצה לעשות.

זה לא השלב הסופי -
זה צעד ראשון.

המטרה של התרגיל היא להפסיק לנסות לשנות אותו לעת עתה.
המטרה של התרגיל היא לא להשיג ממנו שיתוף פעולה לעת עתה, כי זה ממילא לא הולך והדרך שלנו כרגע לא עובדת.
אילו היא היתה עובדת, חגית ומיצי והזוגית לא היו אומרות שיש להן בעיה.
המטרה של התרגיל היא פשוט לעשות שינוי.
לעזוב דרך שלא עובדת ולעשות משהו שונה.

לא בשביל שהוא יעבוד עליו, על הגבר, אלא בשביל לעשות שינוי פנימי.
השינוי הפנימי יוליך לאנשהו.
לאן שזה לא יהיה, אם אני באמת עושה שינוי, משהו בחיים שלי משתנה ואני כבר רואה דברים אחרת, מדברת אחרת, עושה אחרת, וקורה - אחרת.

אם אני ממילא לוקחת את הבגד כדי להניח אותו בצד, אני הרי יכולה להשקיע את אותה האנרגיה בהנחתו בסל הכביסה, לא?
אני אפנה פנס לכמה דברים:
  • לא הצעתי לקחת את הבגד. הצעתי להשאיר אותו פזור ברחבי הבית בלי לגעת בו (אפשרות א) או להסיט אותו הצידה (אפשרות ב. תרגום בגוף הסרט: לדחוף אותו עם הרגל הצידה קרוב לקיר או מתחת לאיזה רהיט סמוך, כדי שלא יפריע לך ללכת ולא תחליקי עליו. לא "לקחת אותו").
ברור שאת יכולה גם לקחת את הבגד, לשים אותו בסל הכביסה, ולכבס אותו.
אבל השאלה היא - האם את עושה את זה באהבה וממש לא מפריע לך שאהובך משליך בגדים מלוכלכים על הרצפה, או שאת עושה את זה בכעס ומרגישה מותקפת, סובלת, קורבן, שפחה שלו ונחנקת מהמראה החוצפני הזה.

(אני זוכרת שאלון בחן את עצמך באיזה ירחון אמריקאי שקראתי פעם עוד בנעורי [השאלון נקרא "האם את מאוהבת"], והיתה שם שאלה שבה "את נתקלת לפתע בזוג גרביים מלוכלכים של בעלך על הרצפה. את: א. רוצה לרצוח אותו. ב. ג. לא זוכרת מה היו. ד. נזכרת כמה את אוהבת אותו". אני זוכרת כמה הופתעתי לקרוא את אופציה ד. בחיים לא הייתי חושבת שהיא קיימת לולא השאלון הטיפשי הזה. כל חינוכי התנגד לעצם קיומה. והנה, מאז אותו שאלון חדר לי למוח רעיון חתרני: אפשר לראות בגד מלוכלך שאהובי זרק על הרצפה במקום "לשים במקום" - ובמקום להתעצבן ולצרוח עליו, להרגיש חום ואהבה! מדהים!)

עכשיו, הרעיונות שאני זורקת פה לא רלבנטיים למצב שבו את מרימה את הבגדים המלוכלכים שלו מהרצפה באהבה.
הם למצב שבו את כועסת.
אז במקום לכעוס - לוותר. זה הרעיון שאני מעלה.
כי מאיפה הכעס?
בואי נגיד שהכעס הוא למשל כי את מרגישה שיפחה: הוא זורק לו על הרצפה ואני צריכה להרים אחריו??? לכבס לו??? לטפל בו?? כשהוא מזלזל בי ובכוחות שלי ובמאמצים שלי?
אז אפשר לא להיות שיפחה.
איך?
לדוגמא: לא נרים אחריו, לא נכבס לו, נעזוב את זה.
לא בכעס. פשוט, נוותר. כמו בדוגמא של מיצי על התחתונים: גם אנחנו יכולות לעזור לעצמנו בכך שפשוט לא נראה. זה יוריד מעצמנו כל כך הרבה ...
אם הוא יבקש ממני אז אני אכבס בשמחה. איך מבקשים ממני? למשל, שמים בסל הכביסה (יש עוד אפשרויות).
אבל זה לא יעבוד אם נעשה את זה "דווקא" ובלב נמשיך עם הפנקסנות.
זו אותה גברת בשינוי אדרת.

אני מדברת על שינוי, שינוי אמיתי.
להוריד מאיתנו אחריות.
להוריד מאיתנו עבודות שמעצבנות אותנו.
אם הבעיה שלנו היא "אני עושה הכל והוא לא עושה כלום", אז אני בסך הכל מציעה שנתבונן ב"אני עושה הכל" הזה ונתחיל להוריד ממנו כמה שיותר.
בשלב הראשון, עדיין "הוא לא עושה כלום", אבל אני כבר לא עושה "הכל".
אולי אני מתחילה לעשות רק מה ש"בא לי" ואולי בזכות זה אני קצת פחות כועסת. אולי מפני שאני יודעת שמה שאני עושה, זה כי בחרתי לעשות כי זה מתאים לי.

שאלה מעניינת היא (אני באמת סקרנית) מה יקרה אחרי שכל הבגדים שלו יהיו זרוקים על הרצפה בכל רחבי הבית ולא יישאר לו כלום כלום בארון.
מעניין מה הוא יעשה.
האם הוא ירים בגד מלוכלך מהרצפה ופשוט ילבש אותו שוב? (בטח ג'ורג' מסיינפלד היה עושה את זה... P-: )
האם הוא יקנה בגד חדש (כמה זמן הוא יעשה את זה לפני שזה יתחיל להיראות לו קצת משוגע... בפלייליידי יש נשים שמספרות שזה מה שהן עשו... נגמרו הגרביים הנקיים אז הן הלכו וקנו עוד כמה זוגות גרביים...ככה במשך שנים...)
או אולי, אולי, אולי, אולי, הוא יבין שהדרך לקבל בגדים נקיים עוברת דרך לשים אותם בסל הכביסה? וככה הוא יתחיל לשים אותם בסל הכביסה ויפסיק לפזר אותם (בהדרגה, בהדרגה) ברחבי הבית?

(מיצי, דוגמא מבריקה. מה המסקנה? לו בכלל לא הפריעו הררי הכביסה, לא הפריע לו שזה לא בארון, לא ראה שום בעיה. רק לך זה הפריע. אז בשביל מי העבדת את עצמך בסידור? רק בשבילך! הוא היה שמח ומרוצה מערימה ששוכבת שם עד שיצטרך ממנה משהו P-: )

אם אוכלים ארוחת ערב, והבןזוג לא מוריד מהשולחן אז לא לשטוף לו ת'כלים?! בסופו של דבר אני הרי אעניש את עצמי ואת ילדי בהררי הג'יפה שתצטבר ותצטבר
הנה שאלה מעניינת.
אני מנסה לחשוב יחד איתך ולהעלות רעיונות.
רעיון ראשון הוא זה שאמרתי קודם: זה שבו בכלל לא עושים שינוי בקטע של תפקידי המינים. זה שבו עושים שינוי פנימי בהתייחסות שלנו.
אבל נעזוב את זה כרגע.

אז יש פה עוד כמה גורמים. למשל, את מזכירה ילדים. האם הילדים קטנים או שהם בגיל שהם יכולים להוריד את הכלים שלהם, או חלק מהכלים שלהם, מהשולחן? האם זה נהוג בבית שכל אחד מוריד את הכלים, או שתמיד תמיד את מורידה את הכלים של כולם? האם את רוצה להנהיג שינוי? האם אי פעם ביקשת הורדת כלים משותפת והאם קיבלת תשובה שלילית? כל אלה ועוד הם גורמים ספציפיים שצריך להתייחס אליהם.

בואי נגיד לצורך הדיון שעד היום רק את עשית את זה, ואף אחד לא עזר לך.
בואי נגיד שאת רוצה לעשות שינוי.
אז הנה כמה אפשרויות שנשים אחרות ניסו:
  • לעשות אסיפה משפחתית קטנה וספונטנית בסוף ארוחת הערב. למשל, להגיד לבעל ולילדים: "צ'מעו, אני מתבאסת להוריד את הכלים לבד-לבד אחרי האוכל. אני זקוקה לתחושה של שיתוף וביחד".
(שימי לב לניסוח. הוא מתאים לעקרונות שליאת סקיפי ציינה [ליאת, תקני אותי אם הניסוח לא יצא לי טוב]: את מדברת על הרגשות שלך, את מגדירה את הרצונות שלך. כל אחת יכולה להתאים את המשפט לעצמה, אבל זאת עוד דוגמא לתקשורת מקרבת.)
אחרי המשפט הזה את מפסיקה, ומחכה.
או שיגיבו, ואז תתפתח שיחה שבה ייקבעו איזה הסכמות בין כולכם.
או שכולם ישתקו, ואת תפרשי שתיקה כהסכמה.
אם כולם מסכימים, אז כשקמים בסוף האוכל כל אחד ייקח משהו. זה לא חייב לצאת מושלם. זאת רק התחלה. יש מספיק זמן למקצה שיפורים. אפשר לקחת בחשבון מראש שלילדים ייפול המזלג מהצלחת בדרך אל הכיור, או שהם יקחו יותר מדי בבת אחת ויישבר משהו, ולא להתרגש ולא להתייאש. זה שייך לדפים אחרים, אבל אם נבקר ילד בנסיונות המגושמים הראשונים שלו לשתף פעולה, או ננזוף בו אחרי שטעה, התוצאה תהיה שנסרס אותו והורדת הכלים תגרום לו הרגשה רעה ותחושת חובה לשארית חייו.

אם באת ממקום אמיתי ונקי, גם אבי ילדייך ישתתף כמו כולם.
את יכולה גם לבקש ממנו משהו כמו "אני אשמח אם אתה תוכל גם להוריד את הסיר הכבד. קשה לי איתו".

כי כשמבקשים עזרה, כדאי לשים לב מאיפה אנחנו מבקשות:
האם זה מפני שבראש רץ לנו הסרט "אני לא פראיירית ואני לא שפחה שלך! גם אתה חייב לתרום פה!"? אז ביפ ביפ ביפ! את לא תאמיני, אבל הוא שמע את זה! והתשובה שלו למה שחשבת שאמרת רק לעצמך בראש שלך עלולה להיות "לא רוצה! מה תעשי לי?" או "לא בא לי".

או האם זה מפני שבראש רץ לנו הסרט "הוי, אהובי ואבירי, אתה כל כך חזק, בשבילך הסיר הזה הוא כלום, ואני האשה הקטנה שלך וכל כך כבד לי להרים אותו" (-:
לסרט השני (אם אני באמת ובתמים חושבת אותו בכנות. אי אפשר לרמות פה, ראו הוזהרתן...) יש הרבה-הרבה-הרבה יותר סיכויים אצל האביר שלכן על הסוס הלבן (הסוס הלבן אלה הגרביים שלו, שפעם היו לבנות).

עוד אפשרות:
  • כן. לעזוב את כל הכלים.
כן, שיצטבר.
לאכול עד שייגמרו כל הכלים בבית. אחר כך לאכול רק מה שלא צריך כלים בשבילו או כלים חד פעמיים.
מתוך ויתור. מתוך חוסר כוח וחוסר אונים. שוב, לא מתוך דווקא וכעס. אם את עושה את זה מהמקום של ה"דווקא" לא יקרה שום שינוי. זה בדיוק כמו לצרוח עליו למה אתה לא עושה כלום בבית.
אם הוא שואל להסביר שאת בדיכאון מכל הנושא של הכלים ואת פשוט לא יכולה להסתכל על הכיור, ולבכות לו כמה המטבח מטונף ואת פשוט לא יודעת מה לעשות ואין לך כוח להסתכל על זה, ומה יהיה אם אמא שלך/שלו (מחקי את המיותר) תבוא ותראה את זה.
שימי לב:
הרגשות שלך (את בדיכאון, או איזה מלה נרדפת). הרצונות שלך (היית רוצה מטבח נקי, וזה בכלל לא קשור אליו, אבל את יותר מדי בדיכאון בשביל לעזור לעצמך).
אפילו בלי להגיד מה את צריכה (איכשהו, גברים נוטים לעתים קרובות להבין את זה כפקודה. התגובה של גברים רבים לכל מה שאפילו טיפ טיפה משתמע כמו פקודה או ציפיה מהם היא "אל תגידי לי מה לעשות!" וזה עוד ניסוח עדין). ואגב, הטון, הטון ממש קריטי. כל מה שנשמע אפילו קצת כמו תלונה, גורם לו להרגיש האשם תמיד . לעומת זאת, חוסר אונים אמיתי מעיר את הגיבור שבו.
מה יקרה?
אולי שום דבר.
בכל אופן, את הפסקת לעשות משהו שסבלת ממנו (קרי: לרחוץ כלים לבד).
זה מה שאני מנסה להדגיש.
שאם את סובלת מכל הקטע של הורדת הכלים ורחיצתם, אז אולי תפסיקי. לא חשוב התוצאות.
המחשבות האלה שרצות בראש על התוצאות והמה יהיה ואיך אפשר לעשות כזה דבר הן מה שדופק אותנו והופך אותנו לשפחות של עצמנו.

אבל מה יכול לקרות?
אולי הגבר שלך ישמע את הבכי שלך, כמה את בדיכאון, כמה את לא יכולה להסתכל על הכלים, ואולי יהיה לו רעיון לעזור.
"אז תרחצי אותם!" (הוא מאוד רגיש ועדין. אבל תסלחי לו. זו ההצעה הראשונה שלו. הוא עוד לא הפנים שאת בדיכאון וכרעת תחת העומס).
"אני לא יכולה..." (את בדיכי. את פשוט לא מסוגלת. הרי זה ברור. מי מסוגל להתחיל אפילו? את יכולה לשאול אותו "אולי זה דיכאון שלאחר לידה?" הרי יש לך ילדים. סימן שאת אחרי לידה. הגיוני, לא?)
יש גם סיכוי, שמתישהו האביר שלך על הסוס הלבן יעלה את הרעיון לעשות את זה ביחד, או שהוא יעשה את זה.
אז אולי תהיי מוכנה לנסות? אולי, באמת. אולי ביחד יהיה לך כוח, להתגבר על הסיוט. את הרי כל כך אוהבת לעשות דברים ביחד איתו. (הפמיניסטית שבי גם אומרת, תיזהרי לא להזכיר את המלה "עוזר". הוא לא עוזר לך. את רוצה לסלק מהמילון המשפחתי את הרעיון שזה התפקיד שלך והוא רק עוזר. לכן "ביחד". ביחד. זו מלת המפתח. אתם יכולים לעשות הכל בעבודת צוות. כל רעיון שלו יתקבל בברכה כרעיון מצויין. גם אם הוא רוצה היום לרחוץ רק את הצלחות ואת כבר דמיינת שתתגברו על הכל. יש חשיבות גדולה לזה שהוא יתכנן את תוכנית הפעולה והוא יוביל והוא ינווט. בזה הוא לוקח על עצמו את התפקיד להציל את המצב ובזה גברים ממש מצויינים והוא ייצא מזה עם הרגשה ממש מצויינת לגבי עצמו וגם לגבי רחיצת כלים. ואלה רק רעיונות על קצה המזלג).

אני חוזרת ואומרת:
זה לא יעבוד אם את עושה את זה כמניפולציה.
צריך באמת להבין מה זה אומר, ולעשות שינוי פנימי שמאפשר לעשות אחת משתי האפשרויות או אפשרות אחרת שלא כתבתי.

מקווה שזה עוזר למישהו כאן. כל אחת וגם אחד, אם יש כאן כזה, מוזמן/ת לקחת מכל הרעיונות שזרקתי פה מה שיעבוד בשבילם ומה שמדבר אליהם.
כתבתי ארוך ומפורט כדי לתת תסריטים מאוד ספציפיים. כדי שיהיה יותר ברור, כי לפעמים קשה לדמיין איך זה כשעושים שינוי גמור.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

עוד משהו:

מי שמקבלת תשובה "לא בא לי", יש סיכוי שאצלה זו תשובה שלא באה בחשבון. היא לא עושה דברים כי "בא לה" או "לא בא לה". היא עושה דברים "כי צריך".
אז אולי (אני מעלה בדחילו ורחימו את האפשרות המכעיסה והמעצבנת הזאת, לכבודך דינה P-: ולכבודך צפריר (-; ), אולי אולי היא כועסת כי בעצם גם היא רוצה להגיד "לא בא לי" !
(אוי, היא כל כך אחראית ומלאה תחושת חובה, לא יעלה אפילו על הדעת שהיא מוכנה לשקול את הרעיון המרגיז הזה. זה שהוא חרא של בנאדם חסר אחריות ומשתמט ונצלן, לא אומר שהיא היתה רוצה לרגע אחד להיות כזאת בעצמה! חוצפה ממש!).
אבל רגע לפני שאתן זורקות עלי עגבניות רקובות (לא חראם? מי ינקה, אני????),
תחשבו על זה.
ואולי לא יזיק ללמוד קצת ממנו.
אולי לא יזיק גם לנו לעשות רק מה ש"בא לנו" לשם שינוי. וייחרב העולם.
(בינינו, אתן לא תאמינו מה קורה כשמפסיקים לפחד מזה שהעולם ייחרב אם לא נעשה את "מה שצריך").
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

עולם ישן עד היסוד נחריבה.

ואם כבר אני בשוונג, אז כמה מלים על חוסר אונים:
אנחנו נשים פמיניסטיות. נכון? חזקות. מודרניות. יכולות לעשות הכל. עובדה. אנחנו עושות "הכל", נכון? הבעיה שלנו היא לא שאנחנו לא מסוגלות, אלא שאנחנו מתקדמות ורוצות שיוויון. נכון?
לא נכון.
או, לא מדוייק.
בכוונה אני כותבת את המלים "חוסר אונים".
בכוונה. אני מודעת לזה שהן יקפיצו את רובנו כאן.
אנחנו לא רוצות, לא יכולות ולא יודעות להיות חסרות אונים.
אנחנו לא רוצות לבוא מהמקום הזה.
אנחנו לא רוצות להיות שם.

אבל אני רוצה להגיד, שזה מקום שקיים בתוכנו. זה שכיסינו אותו בהמון המון תירוצים ומשנה פמיניסטית והדחקות וכל מיני ושאר ירקות לא אומר שאין בנו חוסר אונים. אבל אנחנו נעלנו את הדלת אליו. ולכן חוסר האונים שולט בנו. תסתכלו על כמות התיסכול והייאוש בדף הזה. יש פה ים של חוסר אונים, אבל אנחנו מפנות אותו לכעס, לתלונה, לקורבנות, לדיבורים הלא נכונים.
בואו נלמד פשוט להרגיש ולבטא חוסר אונים. את חוסר האונים האמיתי שלנו, שקיים שם בפנים, ושלא מקבל את הביטוי הנכון שלו ולכן יוצא לנו עקום.
ועוד המלצה:
יעוץ זוגי פילוסופי.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני ממש מנסה להיפטר מהפנקסנות הזו. אני עוד רחוקה ממצב של קבלה ושחרור, אבל הגעתי למצב שבו אני עושה את הפנקסנות בראש, ואז מזכירה לעצמי את כל מה שהוא כן עושה, ואת כל הדברים, שמה לעשות, הוא פשוט לא רואה. אחרי שהוא מנקה ומסדר את הבית, לי יש עוד שעה עבודה על מה שהוא עשה - לא כי הוא מתעצל או משתמט, אלא פשוט כי יש HOT SPOTS שכשאני מסתכלת עליהם צורחים "אנחנו מבולגנים, סדרי אותנו", וכשהוא מסתכל - הם לא אומרים לו כלום :-).

אני אוהבת ללכת לישון כשאני יודעת שהמטבח מסודר. הוא דווקא מעדיף לקום בבוקר, להושיב את הילדים לאכול, ובזמן שהם אוכלים, לסדר את המטבח.
אם אני מכינה לעצמי משהו לאכול, נניח סנדוויץ', אחרי שסיימתי להכין, אני רוחצת את קרש החיתוך, מחזירה את כל מה שצריך למקרר ומעבירה מטלית על משטח העבודה. ככה אני יכולה לאכול בידיעה שאחרי האוכל אני יכולה לנוח. הוא דווקא משאיר הכל בחוץ, כי הוא חייב דבר ראשון לאכול, וכי אולי הוא ירצה תוספת אחר כך.

סופי שבוע - במשך חודשים על גבי חודשים, הייתי מתוסכלת ולא הבנתי, למה בסופ"ש, כשגם הוא בבית כל הזמן, הבית הכי מבולגן. עד שבסוף קלטתי, שכמו שאני מורידה הילוך (כי סופ"ש ואני רוצה לנוח, כי הוא נמצא ואני מצפה שיחלוק עמי את הנטל), גם הוא מוריד - גם הוא רוצה לנוח משבוע של עבודה. ברגע שהבנתי את זה, ממש נגולה אבן מעל לבי, ואני מקבלת באהבה :-) את העובדה, שבראשון בבוקר אני צריכה לסדר ולנקות בית שנראה כאילו עבר בו טורנדו, אבל מצד שני, היה לנו סופשבוע כיפי ונעים.

(מיצי, דוגמא מבריקה. מה המסקנה? לו בכלל לא הפריעו הררי הכביסה, לא הפריע לו שזה לא בארון, לא ראה שום בעיה. רק לך זה הפריע. אז בשביל מי העבדת את עצמך בסידור? רק בשבילך! הוא היה שמח ומרוצה מערימה ששוכבת שם עד שיצטרך ממנה משהו ) כן, זה הוריד לי אסימון מצלצל כשהבנתי את זה. מצד שני, למזלי הרב, המצב אצלנו ממש רחוק מזריקת בגדיו בכל הבית ואפס עזרה, כמו שחגית מספרת. זה נשמע לי מאד קשה ולא יודעת איך הייתי מתמודדת עם זה.
הזוגית*
הצטרפות: 14 אפריל 2006, 18:09

שליחה על ידי הזוגית* »

בשמת, שלום! אני מוכרחה להגיב, כי בכל העצות שלך כללת גם אותי ואם היית קוראת כמה דפים למעלה.... טוב לא חשוב! בקיצור, כל מה שנכתב פה צטערת, לא בבית ספרי אני בהחלט חייה לי בשיתוף מדהים כל אחד עושה כמיטב יכולתו (ואני קצת יותר כי חשוב לי יותר וזה ממקום של אהבה וקבלה והבנה),גם הילדודס אגב. אין לי תלונות ולא פנקסנות רק הצטרפתי לדברים של מיצי ,מתוך הסכמה.
אני יודעת שיכולתי לא להגיב אבל האגו האגו.... טוב נו לא הכל מושלם! zzz
חן*
הצטרפות: 16 יולי 2004, 00:41

שליחה על ידי חן* »

תסתכלו על כמות התיסכול והייאוש בדף הזה. יש פה ים של חוסר אונים, אבל אנחנו מפנות אותו לכעס, לתלונה, לקורבנות, לדיבורים הלא נכונים.

הכל נכון הכל אהוב
חלומות פז
||||||||
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שליחה על ידי נועה_בר* »

גם היא רוצה להגיד "לא בא לי" !......
_תחשבו על זה.
ואולי לא יזיק ללמוד קצת ממנו.
אולי לא יזיק גם לנו לעשות רק מה ש"בא לנו" לשם שינוי. וייחרב העולם._
|Y|
מנסיוני זה קריטי ומדוייק. אני לומדת לזהות את המקום הזה ומרגישה כמה זה יכול לשחרר אותי מכל מה "שצריך"
כי בשם ה"צריך" אנחנו מפספסות את היופי והשמחה בחיים ותוקפות את מי שאנחנו הכי אוהבות.
למה הוא לא??? לו זה כנראה פחות חשוב, ואם אני עושה אז טוב לו. כמובן. גם לי יהיה נהדר אם מישהו אחר פשוט יעשה במקומי... זה נוח וקל וטבעי!
אבל אם "לא בא לי" ואני באמת מפרגנת לעצמי, כמו שאני יכולה גם לפרגן לו ( הדוגמא הנפלאה של מיצי מסופ"ש כ"כ מוכרת ונכונה ) אז כשלא "בא לי" אני משאירה את הכלים, ואם אני באמת יודעת לפרגן לעצמי אולי לא תהיי לי בעיה פשוט להגיד לו "תעשה טובה ותוריד היום אתה ת'כלים, אני ממש תשושה וחייבת לשבת כמה דקות".

אנחנו נשים פמיניסטיות. נכון? חזקות. מודרניות. יכולות לעשות הכל. עובדה. אנחנו עושות "הכל",
אני מאוד מתחברת לזה. "הגבורה" הזו שאנו ממהרות ללבוש <אנחנו לא רוצות, לא יכולות ולא יודעות להיות חסרות אונים.> היא השיריון שמאפשר לנו כוח ואנרציה לעשות עוד ועוד (להתמוטט מלהיות המושלמות, אבל חו"ח לא לוותר) ובדרך להוריד כמה קורבנות שלא מוכנים ללכת בדרכנו, לקטול אותם ולנסות "להוריד מערכם" כדי עוד ועוד לפאר את גבורתינו. :-P
מודה ומתוודה, גם אני נופלת בפח הזה.

חגית, בבקשה תמשיכי. אל תוותרי - הסבירי ותאמרי את דברייך, אני בטח אוכל ללמוד ממך.
חן _ואני הייתי לבד אף אחד לא עזר לי.
היום אני עושה או לא אבל אני לא לבד .
אני עם עצמי_
האם תוכלי להרחיב? האם גם היום את עושה לבד, או שהיום זה שונה?
וגם, מה הפירוש של "אני עם עצמי" בהקשר של העשיה בבית?
מה הרעיון ( מתכון :-) ) שלך למצב הזה שאני מנקה "אחריו" (הוא נכנס עם נעליים מלוכלכות... )

@} תודה לכולן על הדף המשובח.
חן*

שליחה על ידי חן* »

חגית, בבקשה תמשיכי. אל תוותרי - הסבירי ותאמרי את דברייך תודה נועה.

מודה ומתוודה, גם אני נופלת בפח הזה.
על הפח שלי לא כתוב "פמיניזם" . כתוב עליו: אסור לאבד שליטה.
האם תוכלי להרחיב? האם גם היום את עושה לבד, או שהיום זה שונה?
נמנעת מלפרט כדי לא לחשוף.
כן יכולה לשתף בדוגמה הבאה:
לפני כחודשיים. ביקשתי מאחת הבנות שתיקח חלק בהכנות לקראת ארוחת ליל שבת. לא זוכרת מה הייתה השתלשלות הדברים אח'כ אבל באיזה שהוא שלב היא אמרה לי: אני מסרבת להרגיש אשמה בגלל שאני לא עושה. אמרתי לה: את לא צריכה להרגיש אשמה זה בכלל לא קשור לבקשה שלי. והסברתי לה מה רציתי. והיא: אבל פעם היית גורמת לנו להרגיש אשמות בגלל שלא עזרנו . אישרתי לה שזה נכון. פעם הייתי צריכה שיעזרו לי ובאתי ממקום מאד מסכן שזה לא בסדר שאני עושה הכל לבד.
מה שמעניין הוא שאני בכלל לא זוכרת אם היא לקחה חלק או לא. את השיחה הזו אני זוכרת היטב.
{@
חן*

שליחה על ידי חן* »

ועוד משהו חשוב:
מה הרעיון (מתכון) שלך למצב הזה שאני מנקה "אחריו"
כל מתכון שאני מציעה הצליח לי. ולכן אני משתפת אתכם. זה לא אומר שזה מה שנכון לעשות. זה רק אומר שזה היה נכון לי .
זו הייתה הקדמה למתכון הבא:
כאשר שיחה שכזו מתחילה ביני לבין עצמי, נניח משהו כמו למה אני צריכה לנקות אחריו, אני מתחילה להקשיב לשיחה הפנימית הזו. רק להקשיב, ולדעת שאני נמצאת שם מקשיבה לשיחה. אין צורך להחליף את השיחה אין צורך לשפוט אותה
רק להיות נוכח ולהקשיב לה. מה שעושה לי ההקשבה והנוכחות היא מחזירה אותי לקו האמצע שלי .
פיזית אני נושמת מאד עמוק במקום כזה.
המקור לרעיון: הספר "כוחו של הרגע הזה"
(())
עינת_טל*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 15:12
דף אישי: הדף האישי של עינת_טל*

שליחה על ידי עינת_טל* »

בהמשך ל בשמת א ול נועה בר,
תארו לכן מצב שבו לעבור ליד כיור מלא (ערמת כביסה ענקית, כתמי לכלוך, חול על הרצפה....) בשוויון נפש, זה הישג בחיים. האם לא משנה לכן את נקודת המבט ?
האם אנחנו חייבות לחזור על השטויות של האמהות שלנו ?
מה חשוב לכן באמת ?
מה הנקיונות האלו והדאגה סביבם מסתירה ?
נועה_בר*

שליחה על ידי נועה_בר* »

מה הנקיונות האלו והדאגה סביבם מסתירה ?
את הצורך להיות בסדר! את הצורך לקבל אישור שאני אהובה.
עינת_טל*

שליחה על ידי עינת_טל* »

נועה אהובה,
ממי בדיוק ?
מהקירות ?
מהזיכרון של האמא\הגיסה\החברה שאמרה ו\או אומרת ?
תאמיני לי שאת אהובה ע"י מי שאוהב אותך בלי תנאים ,ממש בלי תנאים ,ז"א גם אם במבולגן.ומי שזה מקלקל לו את האהבה אלייך שיבדוק את עצמו.פשוט כך.
זה מדהים כמה ההתניה הזאת חזקה ועוברת מאם לביתה.תארי לך שביתך תהיה משוחררת מההתניה הזאת ?כמה זמן מתפנה בשביל לעשות דברים אחרים !!!
הרבה יותר חשובים.
אני את ההלם שלי קיבלתי דווקא מאמא של האיש שסיפרה לי איך יום אחד הבן השלישי שלה שאל אותה אחרי שהבריקה את הריצפה -אבל אמא למה ניקית אם זה מספיק לכ"כ קצת זמן ?(יש לה ארבעה ילדים )אז ,אם אין לך מבוגרת נאורה כזאת בסביבתך אני משאילה לך אותה לכמה שתרצי.לי זה עשה משהו.
חן*

שליחה על ידי חן* »

תאמיני לי שאת אהובה ע"י מי שאוהב אותך בלי תנאים ,ממש בלי תנאים
האם אנו אוהבים את עצמנו בלי תנאים?
(())
חן*

שליחה על ידי חן* »

וגם,
הצורך להיות בסדר אינו מגיע מההיגיון . הוא מגיע ממקום עמוק בתוכנו שצריך להרגיש בסדר
ולכן לא ניתן לספק צורך זה בעזרת טיעונים הגיוניים או להשתיק אותו. מה שנדרש הוא לכבד אותו ולהקשיב לו.
נועה_בר*

שליחה על ידי נועה_בר* »

,ממש בלי תנאים ,ז"א גם אם במבולגן.ומי שזה מקלקל לו את האהבה אלייך שיבדוק את עצמו.פשוט כך.
אין לכך כל קשר עם השני - זה אני / את / או אחרת ... שבתוכנו יושב "הבסדר" ויש לו תנאים.
הוא בלתי מסופק מראש. הוא מין מפלצת שמרימה שוב ושוב את הראש גם אם חשבנו שכבר השתלטנו עליה :-) הוא יושב שם עם השוט הסמוי שלו... הוא אני. הוא חלק ממני.
עלינו להתאמץ בלי סוף לאהוב את עצמנו מבלי להיות בסדר!

ויודעת שאני לא אוהבת את עצמי כמו שאני. <פלונית אלמונית>
טבעי ומוכר. ויש גם הסבר הגיוני לחלוטין.
אולי כאן המקום להסבר ההגיוני?
נועה_בר*

שליחה על ידי נועה_בר* »

אוי, לא ראיתי את התוספת של חן :-D
עינת_טל*

שליחה על ידי עינת_טל* »

זה קצת כמו דיאטה אמיתית בעיני:
לספק את ה"בסדר" באוכל שממלא אבל לא מזין,ומביא רגיעה מיידית,
לעומת
אוכל מושקע שמרפא מה שמאחורי הזלילה.
איכשהו ללמוד לזהות את הרגעים שלפני האוטומציה.
זה אני / את / או אחרת ... שבתוכנו יושב "הבסדר" ויש לו תנאים.
אם זה בתוכך אז זה עושה את זה יותר בלתי נגיש ?
חן*

שליחה על ידי חן* »

_ויודעת שאני לא אוהבת את עצמי כמו שאני <פלונית אלמונית?>
טבעי ומוכר. ויש גם הסבר הגיוני לחלוטין
אולי כאן המקום להסבר ההגיוני?_
זה מאד מתקשר לרצון להיות בסדר._ אלא שזו לא _מפלצת, אלא בסך הכל הילד הקטן שבנו שממשיך לרצות לעשות מה שצריך. להיות בסדר זו ברירת המחדל. ולכן גם בחיינו כבוגרים אנו מבקרים את עצמנו. הצעד הראשון הוא לזהות את המקום הזה ולשלוח אליו הרבה אהבה כמו שאנו עושים לילדים שלנו.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו, כמה דברים חכמים!
|Y| לכולן!
איזה דף מדהים!

לגבי הצורך שלנו "לקבל אישור" ו"להיות בסדר" - זה בדיוק מה שפליי ליידי מלמדת.
איך לתת אישור לעצמנו ולתת לעצמנו גם אישור שאנחנו נהדרות ואהובות בלי שצריך להיות בסדר כל הזמן.

ללמוד ש:
אנחנו אהובות תמיד בלי תנאי, ומותר לנו גם לא להיות בסדר.

(שיעור קשה קשה קשה לרובנו. מנוגד לכל חינוכנו. כי פשוט גידלו רבות מאיתנו עם המסר ההפוך בדיוק, בלי כוונה אבל בצורה מדוייקת: "אם תהיי בסדר אולי אני אוהב אותך").
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

חגית,
תודה {@
לא יודעת מאיפה את, אבל יכולה לספר לך שאצלי בבית, המצב השתפר מאד מאד אחרי שעברתי בעצמי תהליך משמעותי, שחלק ממנו היה גם סדנת תקשורת מקרבת. בו זמנית, קראתי גם כמה ספרים שתרמו מאד, החל מ"גופה תבונתה" (הפרקים הראשונים, הכלליים), דרך "גברים ממאדים נשים מנוגה", דרך היכרות (שטחית משהו, אבל מעולה ומדוייקת - אם תרצי הסבר לכך - תתקשרי אלי. אשמח לשתף שלא על גבי האתר.) עם "העבודה" של ביירון קייטי, ועוד.
הסדנה, היתה כלי תקשורתי רב עוצמה קודם כל עם עצמי, נסיון להבין מה אני מרגישה, מה אני צריכה - דברים שלא היו לי ידועים בכלל עד אז, ואח"כ גם בתקשורת עם בני ביתי.
רונן מיוחס, שהעביר את הסדנה בה השתתפתי, פותח עוד סדנה כזו בימים אלו. ממליצה בחום רב.
(())
חן*

שליחה על ידי חן* »

הבנות שלי עושות לי בית ספר בהקשבה
המתכון:
להקשיב להקשיב להקשיב
להגיד תודה בכל פעם שמשתפים אותנו.
<לפעמים זה הדבר היחיד שנדרש להגיד>
חן*

שליחה על ידי חן* »

כשהאיש שואל למה.......<על משהו שהוא לא מרוצה>
בדרך כלל הוא רוצה תשובה למשהו אחר....
מתאמנת על בירור מה באמת הוא רוצה
לפעמים לא מערבת אותו בבירור הזה
ולפעמים כן.
וכששנינו נוסעים לטייל בראש פינה
הנסיעה הופכת להיות מרתקת ביותר.
חן*

שליחה על ידי חן* »

זה אני / את / או אחרת ... שבתוכנו יושב "הבסדר" ויש לו תנאים. <נועה בר>
אם זה בתוכך אז זה עושה את זה יותר בלתי נגיש ? <עינת טל>
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

וואו, איזה דף מדהים!! ממש ממש מדהים ומדבר אלי.

קודם כל, בפעם הראשונה הבנתי מאיפה הלחץ הזה, והציפייה של אמא שלי, שהבית שלי יהיה נקי .
ז"א גם אם במבולגן. ומי שזה מקלקל לו את האהבה אלייך שיבדוק את עצמו.פשוט כך.
וכבדיקה, פתאום נזכרתי שאמא שלי היתה מספרת שהיו נותנים לה ללכת לחברה רק כאשר סיימה לסדר ולנקות את הבית (אמא שלה לא היתה מנקה בכלל), ולכן גם קפצה על ההזדמנות לצאת מהבית מיד בהזדמנות הראשונה ("אם אני כבר מנקה , לפחות אנקה את הבית שלי") ולכן מיד הסכימה לעבור לגור עם אבי.

ומעבר לכך, אני רוצה לספר על השינוי שלי.
גם אני קראתי באתר המון המלצות (כמו לבדוק מה לא בסדר אצלי, אם אני עצבנית על הניקיון), ולא הבנתי מה הקשר. לאורך שנים הרגשתי קורבן. הרגשתי כמו השפחה של הבית פחות או יותר. עבד קראתי לעצמי. עבד.
קראתי כאן המון דברים באתר, הגעתי גם לפליי ליידי (למדתי ממנה רבות, ממש שיטה), ניסיתי גם להביא עוזרת בית וזה לקח ממני הרבה יותר אנרגיות. ועם הזמן למדתי לשחרר! לעשות מתוך אהבה. זה לא קרה ביום אחד. זה מן תהליך.
בהמשך גם למדתי לבקש פה ושם מבעלי (לבקש ולא לדרוש, לבקש עם הרבה אהבה.) למדתי ליהנות מהעבודה בבית. ולרוב אני זו שמנקה את הבית. לא מרגישה עבד. משתפת את הבנות שלי בסידור הבית ולעתים גם בנקיון.
לשחרר = לשחרר את עצמי מהעבדות. לא להרגיש עבד של הבית. להרגיש שניקיון הבית הוא בעצם מן ברכה.

ההסתכלות שלי השתנתה, למדתי להכניס את הסדר והניקיון לתוך השגרה שלי, להיות חלק ממני. חלק מהשפיות שבי.
מתוך זה גם הבנות שלי למדו לעשות יותר. ובעלי. זה הכי חשוב. הוא לא עוזר. הוא שותף. הוא אמנם לא מנקה את הבית, אבל הוא עושה כמיטב יכולתו, עושה מה שהוא אוהב ומרגיש שצריך באותו רגע.
הפסקתי לומר לו "למה אתה לא מנקה, אני נראת לך עוזרת בית?". נראה לי שגם הוא למד משהו מתוך הנסיון והיחס שלי לבית. (גם מתוך הניסיון הקצר עם עוזרת בית שלקחנו). גם הוא עושה יותר כשהוא מרגיש צורך. הוא לא מקבל "פקודות" ובכיינות.
השיטה של הפליי ליידי (שיישמתי בעיקר את העקרונות שלה) נתנה לי המון כוח. אני הרבה פחות אובססיבית והיסטרית מהסדר והניקיון של הבית. ועם זאת הבית שלנו הרבה יותר מסודר ונקי מאי פעם. ולא אני כבר לא מרגישה סמרטוט. השתחררתי מהעבדות. כשהתחלתי להתייחס אל עצמי בכבוד, גם הערך שלי בעיניו עלה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

המתכון... צריך לסיים לקרוא
דינ_אמית*
הצטרפות: 14 נובמבר 2007, 16:18
דף אישי: הדף האישי של דינ_אמית*

שליחה על ידי דינ_אמית* »

קראתי את הדף עד האמצע וקפצתי לסוף רק כדי לברר שהוא לא בטעות מועמד למחיקה
אני רואה שלא (אנחת רווחה. יהיה לי עוד זמן לקרוא בעיון...)

מאידך, אני רואה לפי ההודעה האחרונה שפורסמה כאן שנושא נקיון הבית לקח איזו תפנית והוא חלק גדול מהשיחה
עולה בי רעיון
לפני כמה חודשים הייתי בקורס מקסים שנקרא Cleaning has meaning
מעט מזכיר את פליי לידי, אבל בעצם אולי לא.
זה קורס שהעבירה אותו אשה שעברה בעצמה תהליך כשהפכה למנקה מקצועית בשביל לממן לימודים לבנה
אני מאד אהבתי את הגישה שלה, משהו כמו רוחניות-מעשית, רגליים על הקרקע אבל בכל זאת, משהו מעבר.
במהלך הקורס רשמתי לעצמי. אני תמיד רושמת לעצמי...
חשבתי כבר בעבר לפתוח דף אולי בשם כמו נקיון ומשמעותו שאוכל לתת בו איזה תקציר של המסר או ההרצאה שלה וכמה עצות
(אבל זה היה בזמן שלא חלמתי לפתוח דפים בבאופן. עכשיו מחסום הדף הראשון נעלם...)
אני מקווה שיש ענין
אחרי הכל רבים ורבות ממשתמשי האתר הם אנשי-בית.. אמנם יש פה הרבה דפים על זה, בכל זאת אני חושבת שהזוית הזו מענינת.
כשיהיה לי זמן (אולי אחרי קריאת הדף הזה ועיכולו) אולי באמת אני אעשה את זה.
חן*

שליחה על ידי חן* »

אני רואה ששם הדף לא משקף את תוכנו. אשמח לרעיונות לשינוי שם הדף.
לפני כ-3 שנים ארחנו בביתנו נערה במצוקה כמה חודשים. היא חזרה הביתה, והתגייסה לצבא. לאחר שהיא השתחררה התחדש הקשר איתה. שמתי לב למשהו שהיה שם כל הזמן אבל לא ידעתי לזהות אותו. הבחנתי שהאיש שלי מתייחס אליה מאד ברכות, אחרת ממה שהוא מתייחס אלי או אל הבנות.
יזמתי שיחה איתו ושיקפתי לו את זה. אמרתי ש"גם אני רוצה" . מאותו יום הרגשתי שמשהו קרה בין שנינו. נוצר משהו חדש.
הוא לא השתנה אבל הזוגיות שלנו יותר נוכחת.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

הדף הזה נפתח על ידי חן ואני מרגישה שהוא לא ממש "שלי". אבל אני מחבבת אותו והוא מדבר אלי. אז אני משאירה כאן משהו שכתבתי במקור בדף שלי וטיפה מהתגובות, שלא ילך לאיבוד בתוך הנקיונות שאני נוהגת לעשות בדף הבית.
חלק מהמתכון שלי לזוגיות מאושרת ונינוחה.
תודה, חן @}

מגיבה פה על משהו כללי - על הצורך לקבל הערכה מהאיש שאיתי על מה שאני עושה עבור המשפחה, בעיקר ביומיום שכולל טיפול בילדים ובענייני הבית.
כאשר הצורך הזה עולה בי אני בודקת עם עצמי שני דברים:

1) האם אני עצמי התעכבתי על מה שהוא עושה? האם לא קיבלתי כמובן מאליו את התרומה העצומה שלו למשפחה בכלל ולפרנסה שלנו בפרט?
מתי בפעם האחרונה עצרתי להגיד לו תודה? <ואז אני מייד הולכת להגיד תודה :-)>
יש איזו הנחה רווחת בסביבתי שגידול ילדים ועיסוק בענייני הבית הוא קשה יותר מאשר עבודה. ויש גריין אחד שאומר שאם האיש לא מנתח מוח במחלקת חירום (או משהו כזה) אז הוא בטוח עובד פחות קשה ממי שמגדל את הילדים.
אני אישית בכלל לא רואה את זה ככה. קודם כי אני חושבת שההשוואה לא מתאימה לחיים זוגיים. השוואות בכלל.
שנית, עולם העבודה הוא מאוד מאוד תובעני. זו לא רק העבודה עצמה. זו השמירה על קשרים ועל לקוחות, הצורך שעולה המון פעמים להתכופף בפני סמכות, הצורך לייצר יש מאין, הצורך להיות גם מקצועי אבל גם נורא נחמד ואהוב. מי שחרד לפרנסה שלו נאלץ להתמודד עם המון דברים בכלל לא פשוטים הרבה מעבר לעבודה שהוא עושה בפועל.
אני אישית לא חווה את זה כקל יותר מגידול ילדים, ואני חושבת שעצם עול הפרנסה, הידיעה שזה "עליך", מכבידה בצורה בלתי רגילה.
ביום גרוע ממש עם הילדים נהיה כולנו מרוטים בסוף. ביום ממש גרוע בעבודה אפשר לאבד את העבודה.
כך שאני חושבת שבמקום שבו אני מחפשת הערכה שווה לי לבדוק כמה ממנה נתתי בעצמי ועד כמה אני קיבלתי כמובן מאליו את החלק של הצד השני לקיום המיטבי של המשפחה שלנו.

2) האם אני עצמי מעריכה את זה, את מה שאני עושה, את חלקי? האם מה שאני עושה מעורר בי הערכה כלפי עצמי?

לפעמים התשובה היא לא. לא בגלל שזה לא-מעורר הערכה, אלא פשוט מפני שיש תקופות שבהן זה נראה לי כמו משהו שעושים ובא לי בקלות.
אז אם אני לא מעריכה את מה שאני עושה, ולא עסוקה בלהתעכב על זה בכלל, מאיפה בא לי הצורך שמישהו אחר יעריך את זה?

לפעמים התשובה היא "לא", כי מה שאני עושה נראה לי נחות, בעיקר בהשוואה לדברים אחרים שיכולתי לעשות, בכלל ולטובת המשפחה בפרט.
מהאפשרות לעבוד יותר ולפרנס יותר, ועד לעשות עם הילדים דברים שבעיניי יותר משמעותיים מאשר "סתם" לנקות או לכבס.
ואם אני חווה את עצמי ככה, ואת מה שאני עושה, מאיפה הציפייה שמישהו אחר שקרוב אלי כל כך ומרגיש אותי, יראה את הדברים אחרת?

אני חושבת שברוב המקרים בהם התשובה שלי היא "לא" אבל עדיין יש לי ציפייה "שהוא יגיד או יעשה", מה שנמצא מתחת הוא פשוט צורך בקשר. בחיכוך. בהיות ביחד. וקושי שלי לייצר את זה בעצמי.

במצבים כאלה, אם אני זקוקה להערכה מבחוץ כדי לחזק את הבפנים (מה שלדעתי לגיטימי לגמרי), הפתרון הסביר היחיד בעיניי הוא פשוט לבקש. להעלות את הקושי שלי להעריך את עצמי ולבדוק מה זה מחזיר אלי. לא בטוח שזה יחזיר אלי הערכה ויכול להיות שאצטרך ממש לבקש אחריה, בתקווה שהיא קיימת.
ואם היא לא קיימת, לקחת בחשבון שהיא מתכתבת היטב עם ההערכה הנמוכה שלי אל עצמי ואל מה שאני עושה, ולא להניח את כל הטענה בצדו של האחר.

ולפעמים התשובה היא "כן". לפעמים אני מלאת הערכה על חלקי לחיי המשפחה ואני מרגישה גאה ופשוט מתחשק לי שיקוף של זה גם מבחוץ. אבל אז הדיבור שלי את זה החוצה נשמע אחרת לגמרי ומחזיר אלי דברים אחרים לגמרי.
למשל, הגיוני לגמרי שאומר לאיש בערב - אני אלופה. ניקיתי היום את כל הבית. היה ממש ג'יפה ולא פשוט אבל זה נגמר ונעים לי לשבת ככה איתך בנועם הזה.
אני אקבל בוודאות תגובה מפרגנת ונעימה כי מה שאני אשלח החוצה יהיה כזה ולכן יזכה להדהוד.

אז כן, אני מהאסכולה של "הדברים מתחילים בתוכי" אבל לא מהאסכולה של "הם גם נגמרים בתוכי" או "אמורים להיעצר בתוכי".
כאשר אני בטוחה שמה שאצלי בסדר אני מקרינה אותו החוצה.
כאשר מה שבפנים לא בסדר ואני לא רוצה או לא יכולה לסדר אותו בעצמי - אני מבקשת עזרה ברורה.
בכל מקרה אני מדלגת על החלק שבו אני פשוט בונה ציפייה ומחכה שהיא תתממש. דינן של רוב הציפיות לאכזב, וזה ממש בדוק.
היה ממש נהדר אם האיש שאיתי היה יכול לקרוא את מחשבותיי או שהיתה לו יכולת מופלאה לסנן מבין הטרוניות שלי (שאת חלקן אני מפנה בכלל כלפיו!) את הצרכים המדויקים שלי ואז גם להגיב ברוך ורגישות. בפועל, על אף היותו אחלה סופרמן, את שני אלו הוא לא יכול, ואני לוקחת את זה בחשבון.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

שליחה על ידי תמי* »

צלצול,
אני ממש שמחה שגיליתי אצלך את הדברים שכתבת על ההערכה.
תודה שכתבת. זה מעסיק גם אותי.
וכרגיל התובנות שלך מדויקות ומעוררות מחשבה.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

תמי יקרה, תודה.
שמחה שקראת ומצאת בזה עניין.
אלו לא מחשבות מאוד פופולאריות באתר אבל התחשק לי בכל זאת :-)

אני אוהבת מאוד גברים, פשוט כי הם אנשים ואני אוהבת אנשים.
וכשנהיית מין רוח מכלילה כזו על "גברים", ולא לטובה, אני מייד חושבת דברים נהדרים על האיש שאיתי וכולי מתעגלת ומתרככת מאוד, ובעיקרון - זה מה שכתבתי.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

שליחה על ידי תמי* »

אני חושבת שמה שכתבת חל יותר מאשר על האיש שלך (: וגם יותר מאשר על גברים נהדרים.
הנקודה הזו של עבודה מחוץ לבית שהיא מלחיצה ולא פשוטה - עבור גברים ונשים, ובלי קשר למידת נפלאותם כבני זוג.
וכמובן - החשיבות בלדייק את הצורך שלי ולהוציא אותו החוצה, ולא להישאר תקועה איתו כתסכול. וכל האבחנות שעשית בדרך.
תודה שהשארת כאן (:
שליחת תגובה

חזור אל “זוגיות”