המיינסטרים מתקרב לבאופן
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
או בניסוח של גנדי: “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
מתנצל, לא קראתי שפינוזה
צוויליך, מתנצלת, אני כמעט לא בבאופן ולא קראתי.
הייתי אומרת אותו הדבר.
הקטע עם שפינוזה הוא, שהוא רצה להגיד את האמת שלו, אבל לא רצה להישרף חיים על זה (כפי שהיה נהוג בזמנו (-; בוריאציות שונות). לכן הוא כתב את האמת שלו - אבל באופן שהיא גם נאמרת וגם נסתרת, גם מפורשת וגם נסתרת.
מה הייתי אומרת?
אני אומרת שאנוסים מתנהגים כאנוסים, לא משנה באיזו תרבות ובאיזו תקופה.
כאשר למיינסטרים יש כוח להעניש אותך על דיעותיך החריגות - או לחילופין כאשר אתה רוצה להתקבל על ידי המיינסטרים ולא להיות מתוייג כ"קיצוני אחד מבאופן" (-; שמשפיע על השפיץ של הזנב של החברה, אז אתה עושה כל מיני "התאמות" לאמת שלך.
אני לא יכולה להאשים אנשים כאלה.
אני מבינה אותם.
למזלי אני לא מרגישה שהסנקציות שמפעילים נגדי על ביטוי דיעותי המזעזעות או על הבחירות הקיצוניות המטורפות שלי P-: מצדיקות התכחשות שלי לאמת שלי.
צוויליך, מתנצלת, אני כמעט לא בבאופן ולא קראתי.
הייתי אומרת אותו הדבר.
הקטע עם שפינוזה הוא, שהוא רצה להגיד את האמת שלו, אבל לא רצה להישרף חיים על זה (כפי שהיה נהוג בזמנו (-; בוריאציות שונות). לכן הוא כתב את האמת שלו - אבל באופן שהיא גם נאמרת וגם נסתרת, גם מפורשת וגם נסתרת.
מה הייתי אומרת?
אני אומרת שאנוסים מתנהגים כאנוסים, לא משנה באיזו תרבות ובאיזו תקופה.
כאשר למיינסטרים יש כוח להעניש אותך על דיעותיך החריגות - או לחילופין כאשר אתה רוצה להתקבל על ידי המיינסטרים ולא להיות מתוייג כ"קיצוני אחד מבאופן" (-; שמשפיע על השפיץ של הזנב של החברה, אז אתה עושה כל מיני "התאמות" לאמת שלך.
אני לא יכולה להאשים אנשים כאלה.
אני מבינה אותם.
למזלי אני לא מרגישה שהסנקציות שמפעילים נגדי על ביטוי דיעותי המזעזעות או על הבחירות הקיצוניות המטורפות שלי P-: מצדיקות התכחשות שלי לאמת שלי.
-
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
- דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
_עודד המחפש (28.02.2006 08:25):
לי נראה שאם יש תזה ואנטיתזה במערכת החינוך אז באופן הוא "פרוטזה"..._
נחמד, אבל "באופן" הוא האנטיתזה. פרוטזה אפשר להשליך או להחליף- האם אתה חושב שאת "באופן" אפשר להשליך או להחליף?
לי נראה שאם יש תזה ואנטיתזה במערכת החינוך אז באופן הוא "פרוטזה"..._
נחמד, אבל "באופן" הוא האנטיתזה. פרוטזה אפשר להשליך או להחליף- האם אתה חושב שאת "באופן" אפשר להשליך או להחליף?
-
- הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
- דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
_עפ"י הפילוסוף הגל התפתחות מתקדמת בצורה הבאה:
קיים מצב נתון שהוא התיזה, מתפתחת תנועת התנגדות שהיא האנטיתזה, אח"כ מתרחשת התקרבות שזו הסינתזה._
אני חושב שיש שני צדדים. ישנו צד קרוב לטבע (להלן "באופן" ) וישנו צד רחוק מהטבע (להלן "חברה מערבית בסוף המילניום"). כל הזמן יש תנודות בין שני הקטבים הללו, יש עשור בו מתקרבים לצד אחד, ולאחריו עשור בו מתקרבים לצד השני, כמו גל.
תהליך נוסף הוא פלורליזם רעיוני, הגורם לרעיונות שוליים להישמע במיינסטרים, כך שנראה למתבונן מבחוץ שהשפעתם גדולה יותר מהשפעתם האמיתית על הלך הרוחות.
<אחת ההנאות בחיי היא לחלוק על ראיית ההיסטוריה <<המעוותת>> של הגל ...>
קיים מצב נתון שהוא התיזה, מתפתחת תנועת התנגדות שהיא האנטיתזה, אח"כ מתרחשת התקרבות שזו הסינתזה._
אני חושב שיש שני צדדים. ישנו צד קרוב לטבע (להלן "באופן" ) וישנו צד רחוק מהטבע (להלן "חברה מערבית בסוף המילניום"). כל הזמן יש תנודות בין שני הקטבים הללו, יש עשור בו מתקרבים לצד אחד, ולאחריו עשור בו מתקרבים לצד השני, כמו גל.
תהליך נוסף הוא פלורליזם רעיוני, הגורם לרעיונות שוליים להישמע במיינסטרים, כך שנראה למתבונן מבחוץ שהשפעתם גדולה יותר מהשפעתם האמיתית על הלך הרוחות.
<אחת ההנאות בחיי היא לחלוק על ראיית ההיסטוריה <<המעוותת>> של הגל ...>
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
מסקנה: המיינסטרים תמיד מנצח וזה לא נכון - המיינסטרים של המאה ה - 19 ומחצית המאה ה - 20 שונה לחלוטין מן המיינסטרים של המחצית השנייה של המאה ה -20.
דוגמה פשוטה אחת : התייחסות לנשים רווקות המביאות ילדים לעולם. מה גרם לשינוי העצום הזה?
מסקנה: המיינסטרים תמיד מנצח וזה לא נכון - המיינסטרים של המאה ה - 19 ומחצית המאה ה - 20 שונה לחלוטין מן המיינסטרים של המחצית השנייה של המאה ה -20.
דוגמה פשוטה אחת : התייחסות לנשים רווקות המביאות ילדים לעולם. מה גרם לשינוי העצום הזה?
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
מסקנה: המיינסטרים תמיד מנצח וזה לא נכון
זו הטעות בתפיסה של הגל. אין לחפש "נצחון" או "הפסד" או "מיזוג" בהיסטוריה.ההיסטוריה היא תנועה דינמית בין מגמות, היא תמיד משתנה מצד אחד, ותמיד חוזרת על עצמה מאידך.
זו הטעות בתפיסה של הגל. אין לחפש "נצחון" או "הפסד" או "מיזוג" בהיסטוריה.ההיסטוריה היא תנועה דינמית בין מגמות, היא תמיד משתנה מצד אחד, ותמיד חוזרת על עצמה מאידך.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
המיינסטרים מתקרב לבאופן
מסכימה.
מסכימה.
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
היא תמיד משתנה מצד אחד, ותמיד חוזרת על עצמה מאידך.
אין חזרות אמיתיות בהיסטוריה, אחרת היינו עדיין טרום תקופת האבן...
לא צריך להפריז בערך החיים בקירבה אל הטבע. אנחנו לא רוצים לגור במערות או בסוכות ולעסוק בלקט ובצייד. מה שצריך היא קידמה שאינה פוגעת בטבע וזה בהחלט אפשרי גם בלי לחיות לפי הדגם של "באופן", כלומר, מיזוג.
לא צריך להפריז בערך החיים בקירבה אל הטבע. אנחנו לא רוצים לגור במערות או בסוכות ולעסוק בלקט ובצייד. מה שצריך היא קידמה שאינה פוגעת בטבע וזה בהחלט אפשרי גם בלי לחיות לפי הדגם של "באופן", כלומר, מיזוג.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
המיינסטרים מתקרב לבאופן
דווקא היה נדמה לי שכמה אנשים פה כן היו רוצים (או כמהים) לעסוק יותר בלקט ובציד.
לדעתי, אנחנו פשוט לא יכולים לחזור אחורה במובן הזה. אנחנו רק יכולים להתקדם, לצמצם נזקים שכבר נגרמו, תוך אינטגרציה של הישן הטוב עם החדש הטוב, כמו שמתאר ד"ר וגנר ב"דגים אינם יכולים לראות את המים".
לדעתי, אנחנו פשוט לא יכולים לחזור אחורה במובן הזה. אנחנו רק יכולים להתקדם, לצמצם נזקים שכבר נגרמו, תוך אינטגרציה של הישן הטוב עם החדש הטוב, כמו שמתאר ד"ר וגנר ב"דגים אינם יכולים לראות את המים".
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
דווקא היו חזרות אמיתיות בהיסטוריה בתקופות ובמקומות שונים. ספרו האחרון של ג'ארד דיימונד (שכתב את "רובים חיידקים ופלדה") עוסק בדיוק בנושא זה :Collapse
דווקא היו חזרות אמיתיות בהיסטוריה בתקופות ובמקומות שונים. ספרו האחרון של ג'ארד דיימונד (שכתב את "רובים חיידקים ופלדה") עוסק בדיוק בנושא זה :Collapse
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
קראתי את המאמר Collapse , ואני חולקת על חלק מהדברים. יש דמיון בתהליכים שונים - אופייני למשל לאימפריות: צמיחה עד לגודל בלתי ניתן לשליטה, תסיסה של הנשלטים, דקדנציה והדרדרות אבל ההמשך שונה בכל אחת מהאימפריות. דמיון איננו חזרה אמיתית. אסונות טבע גרמו וגורמים לשינויים רבים אבל שוב, בכל מקרה ההמשך שונה.
מעניין לחשוב שיש מישהו שמאמין שנצליח במלחמה על האקולוגיה, הלוואי אמן.
נכון מאוד, אבל ההתקדמות אינה בקו ישר אלא באופן שתואר ע"י הגל.
מעניין לחשוב שיש מישהו שמאמין שנצליח במלחמה על האקולוגיה, הלוואי אמן.
נכון מאוד, אבל ההתקדמות אינה בקו ישר אלא באופן שתואר ע"י הגל.
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
ההתקדמות אינה בקו ישר_ , _אנחנו פשוט לא יכולים לחזור אחורה ועוד
יש בדף הזה שלוש הבטים שונים של "קדימה" ו "אחורה". קדימה בזמן (חץ הזמן), קדימה התפתחותית (האבולוציה) וקדימה לכיוון האמת (תרבותית / חינוכית).
מרתק איך כולם כותבים אותו מינוח והפרשנות כה שונה, וכל אחד מתייחס לפרשנותו הוא.
יש בדף הזה שלוש הבטים שונים של "קדימה" ו "אחורה". קדימה בזמן (חץ הזמן), קדימה התפתחותית (האבולוציה) וקדימה לכיוון האמת (תרבותית / חינוכית).
מרתק איך כולם כותבים אותו מינוח והפרשנות כה שונה, וכל אחד מתייחס לפרשנותו הוא.
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
_יש בדף הזה שלוש הבטים שונים של "קדימה" ו "אחורה". קדימה בזמן (חץ הזמן), קדימה התפתחותית (האבולוציה) וקדימה לכיוון האמת (תרבותית / חינוכית).
מרתק איך כולם כותבים אותו מינוח והפרשנות כה שונה, וכל אחד מתייחס לפרשנותו הוא._
קדימה בזמן זהו נתון - בזמן אין אחורה, אם כי לפעמים היינו רוצים שתהיה אפשרות כזו. קדימה התפתחותית עד עכשיו גם כן היתה נתון קבוע, אם כי יכול להיות שהיו נסיגות התפתחותיות פה ושם. קדימה לכיוון האמת - זו,לצערנו, משאלת לב של מעטים.
אבל יש הרבה מקרים של שימוש באותו מינוח בפרשנויות שונות, אפילו למושג "ברור" כמו יופי יש פרשנויות שונות.
מרתק איך כולם כותבים אותו מינוח והפרשנות כה שונה, וכל אחד מתייחס לפרשנותו הוא._
קדימה בזמן זהו נתון - בזמן אין אחורה, אם כי לפעמים היינו רוצים שתהיה אפשרות כזו. קדימה התפתחותית עד עכשיו גם כן היתה נתון קבוע, אם כי יכול להיות שהיו נסיגות התפתחותיות פה ושם. קדימה לכיוון האמת - זו,לצערנו, משאלת לב של מעטים.
אבל יש הרבה מקרים של שימוש באותו מינוח בפרשנויות שונות, אפילו למושג "ברור" כמו יופי יש פרשנויות שונות.
-
המיינסטרים מתקרב לבאופן
אפילו המשטרה הפנימה את הסכנה שבבקבוק לתינוק: משטרת ישראל נלחמת בתינוקות (-:
המיינסטרים מתקרב לבאופן
קשה להאמין.
קשה.
לא מאמין שמשטרת ישראל, אחד מגופי השיטור המוערכים בעולם, תנקוט בכזה מהלך.
בהתאם לדף זה, יותר מאמין שבתמונות אנו רואים את יס"מ מרכז (יחידת סיכול מטרנה), יחידת עילית חדשה ו(עדיין) סודית שנלחמת נקודתית בתמ"ל, כשהם מרחיקים את החומר המסוכן מהפעוט ובכך מצילים אותו מבעיות אלרגיה, התפתחות, חוסר בטחון עצמי ועוד.
תחת פיקוד היחב"ל (יש חלב בציצי לכווווולם) ישתפר פלאים מצב הבריאות הלאומי ואיתו הכלכלה, החינוך ורמת ערוצי הטלוויזיה.
אני זוכר כשדובדבן נחשפו בצילומי וידאו בשנות ה-90, כך בקרוב תיחשף הימ"מ (יחידת מיטה משפחתית) אשר יקבלו צל"שים (בסודיות מוחלטת) מהמפכ"ל על פשיטות נועזות לחדרי שינה ברמת גן, במהלכן נערך רילוקיישן לתינוקות מהחדר הפרטי שלהם אל זה של הוריהם. עם הזמן ישחררו צילומים של פעולות, בהם ניראה מפקד הצוות מסביר לאבא למה הילד הוגדר כשב"ח (שכוח בחדרו) כשאנשי הצוות מביאים את 1.הדובי 2.אור הלילה 3.דיסק של קריאות דולפינים באטלנטי ע"מ להשלים את הפעולה או בלשונם "ליישר את הקמטים בחיתול"(!). לאחר שהמפקד יצא מהמיטה כי הקשר מפריע לילד לישון, כל הצוות יצא בסנפלינג מהחלון.
קשה.
לא מאמין שמשטרת ישראל, אחד מגופי השיטור המוערכים בעולם, תנקוט בכזה מהלך.
בהתאם לדף זה, יותר מאמין שבתמונות אנו רואים את יס"מ מרכז (יחידת סיכול מטרנה), יחידת עילית חדשה ו(עדיין) סודית שנלחמת נקודתית בתמ"ל, כשהם מרחיקים את החומר המסוכן מהפעוט ובכך מצילים אותו מבעיות אלרגיה, התפתחות, חוסר בטחון עצמי ועוד.
תחת פיקוד היחב"ל (יש חלב בציצי לכווווולם) ישתפר פלאים מצב הבריאות הלאומי ואיתו הכלכלה, החינוך ורמת ערוצי הטלוויזיה.
אני זוכר כשדובדבן נחשפו בצילומי וידאו בשנות ה-90, כך בקרוב תיחשף הימ"מ (יחידת מיטה משפחתית) אשר יקבלו צל"שים (בסודיות מוחלטת) מהמפכ"ל על פשיטות נועזות לחדרי שינה ברמת גן, במהלכן נערך רילוקיישן לתינוקות מהחדר הפרטי שלהם אל זה של הוריהם. עם הזמן ישחררו צילומים של פעולות, בהם ניראה מפקד הצוות מסביר לאבא למה הילד הוגדר כשב"ח (שכוח בחדרו) כשאנשי הצוות מביאים את 1.הדובי 2.אור הלילה 3.דיסק של קריאות דולפינים באטלנטי ע"מ להשלים את הפעולה או בלשונם "ליישר את הקמטים בחיתול"(!). לאחר שהמפקד יצא מהמיטה כי הקשר מפריע לילד לישון, כל הצוות יצא בסנפלינג מהחלון.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
בעלי הולך עם הילדים למשחקים.
הם לא מרשים לו להחזיק בקבוק של חצי ליטר מים בשבילם. עם בקבוקי תינוקות לא היו בעיות (נכון ללפני שנתיים-שלוש).
הם לא מרשים לו להחזיק בקבוק של חצי ליטר מים בשבילם. עם בקבוקי תינוקות לא היו בעיות (נכון ללפני שנתיים-שלוש).
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
צוויליך - D-:
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
לצוויליך הידד!
המיינסטרים מתקרב לבאופן
איך מגדירים בכלל "באופניסט" ו"מיינסטרימיסט"???
מומלץ מאוד[טקסט משובח ביותר...] בקשר ל"שאלה" לעיל:
http://www.hofesh.org.il/articles/[po]hiloni dati[/po]/zehut hilonit.html
מומלץ מאוד[טקסט משובח ביותר...] בקשר ל"שאלה" לעיל:
http://www.hofesh.org.il/articles/[po]hiloni dati[/po]/zehut hilonit.html
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
[טקסט משובח ביותר...]
גם אני חושבת כך....
גם אני חושבת כך....
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
ומה היום?
באופן כבר נהיה כמעט מיינסטרים
הרעיונות שפה נמצאים בכל מקום
בחירת חיסונים, מזון אורגני, מנשאים, הנקה, רק גן ובית ספר שזה הדבר הכי קשה כי הוא גם קשור בפרנסה של ההורים-עודנו בעייתי
באופן כבר נהיה כמעט מיינסטרים
הרעיונות שפה נמצאים בכל מקום
בחירת חיסונים, מזון אורגני, מנשאים, הנקה, רק גן ובית ספר שזה הדבר הכי קשה כי הוא גם קשור בפרנסה של ההורים-עודנו בעייתי
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
המיינסטרים מתקרב לבאופן
לגמרי
נפלא
(חוץ מהמשפחה הפרטית שלי שעוד חיה בשנות התשעים)
לפחות אני יכולה לבחור את החברים שלי
נפלא
(חוץ מהמשפחה הפרטית שלי שעוד חיה בשנות התשעים)
לפחות אני יכולה לבחור את החברים שלי
המיינסטרים מתקרב לבאופן
עדיין הפורומים להורים מלאים ב"בהתחלה הוא כמובן בכה מאוד וזה היה לי נורא קשה אבל החזקתי את עצמי לא להכנס, גם בעלי עזר לי והזכיר לי שהוא רק מנסה אותי, ואחרי שלושה לילות כאלה הוא התחיל לישון מעולה. ממש חשוב לא להיכנע!! אל תיכנעי ותראי איך תוך כמה ימים זה מסתדר! שנני לעצמך שזה חשוב גם בשבילו, הוא צריך לישון טוב בלילה והרגלי שינה נכונים זו מתנה לכל החיים ובעיקר הוא צריך אמא שפויה, אז ממש אל תהיי עם ייסורי מצפון".
המיינסטרים מתקרב לבאופן
עדיין הפורומים להורים מלאים ב"בהתחלה הוא כמובן בכה מאוד וזה היה לי נורא קשה אבל החזקתי את עצמי לא להכנס, גם בעלי עזר לי והזכיר לי שהוא רק מנסה אותי, ואחרי שלושה לילות כאלה הוא התחיל לישון מעולה. ממש חשוב לא להיכנע!! אל תיכנעי ותראי איך תוך כמה ימים זה מסתדר! שנני לעצמך שזה חשוב גם בשבילו, הוא צריך לישון טוב בלילה והרגלי שינה נכונים זו מתנה לכל החיים ובעיקר הוא צריך אמא שפויה, אז ממש אל תהיי עם ייסורי מצפון".
נכון!!
אני ברחתי מקבוצת פייסבוק מסוימת לא מזמן, בגלל ריבוי הודעות כאלה. מזעזע
נכון!!
אני ברחתי מקבוצת פייסבוק מסוימת לא מזמן, בגלל ריבוי הודעות כאלה. מזעזע