הלחם המלא אינו באמת מלא
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
הלחם המלא אינו באמת מלא
ובכן, השבוע ביקרתי בארומה (כן כן, לאחר החוג המופלא של בייבי-יוגה, עם איילי, נסעתי לקניון מלחה...).
הזמנתי כהרגלי סנדביץ' חלומי מלחם כפרי.
בעודי ממתינה עלה לי רעיון לקנות כיכר לחם לבית. או אז עלתה לי ההברקה לבקש להציץ ברשימת הרכיבים.
הופה...
לאחר מאמץ ניכר הצליחו העובדים הנחמדים לאתר רשימה זו.
אני מצידי התעניינתי בהמשך של הרשימה, במה שכתוב לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה.
אבל, הפתעה: אין כלל קמח מלא בלחם הכפרי של ארומה!!
כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה.
כתבתי להם אימייל, הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
הזמנתי כהרגלי סנדביץ' חלומי מלחם כפרי.
בעודי ממתינה עלה לי רעיון לקנות כיכר לחם לבית. או אז עלתה לי ההברקה לבקש להציץ ברשימת הרכיבים.
הופה...
לאחר מאמץ ניכר הצליחו העובדים הנחמדים לאתר רשימה זו.
אני מצידי התעניינתי בהמשך של הרשימה, במה שכתוב לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה.
אבל, הפתעה: אין כלל קמח מלא בלחם הכפרי של ארומה!!
כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה.
כתבתי להם אימייל, הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
נו הם ענו לך יפה
לחם כפרי...
נו הם ענו לך יפה
לחם כפרי...
הלחם המלא אינו באמת מלא
אם הרכיב הראשון הוא קמח חיטה מלא, אז יש קמח מלא, לא?
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אהה, דברי כנראה לא ברורים.
לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה. - זה מה שציפיתי שיהיה כתוב.
בפועל יש רק קמח חיטה, ואז מגוון חומרים שכאלה.
קמח מלא אין כלל.
לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה. - זה מה שציפיתי שיהיה כתוב.
בפועל יש רק קמח חיטה, ואז מגוון חומרים שכאלה.
קמח מלא אין כלל.
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
אוקיי אז הנה מתכון ללחם כפרי :
_
500 גרם קמח לבן (נסו מאוד להשיג קמח לחם)
750 גרם קמח מלא
100 מ"ל שמן חמניות
1+3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים טריים או 11/4 שקית שמרית
1 כפית מלח
50 גרם סוכר חום
עוד קמח מלא לפי הצורך_
מסקנה: לא לאכול בארומה ... אפילו שאת תלאביבית
_
500 גרם קמח לבן (נסו מאוד להשיג קמח לחם)
750 גרם קמח מלא
100 מ"ל שמן חמניות
1+3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים טריים או 11/4 שקית שמרית
1 כפית מלח
50 גרם סוכר חום
עוד קמח מלא לפי הצורך_
מסקנה: לא לאכול בארומה ... אפילו שאת תלאביבית
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
הלחם המלא אינו באמת מלא
כן צובעים לחם עם קרמל זה ידוע מאוד שלא כל לחם כהה הוא גם מלא
וצריך לבדוק
וצריך לבדוק
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
הלחם המלא אינו באמת מלא
קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הלחם המלא אינו באמת מלא
ואני אומרת בצער: בוקר טוב יהושע.
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם
אופס
בשבילי זה אותו הדבר
אני לא מתלהב מ"בתי קפה" מסחריים שברור שהלחם שלהם לא אמיתי
או שהקפה שלהם....
אופס
בשבילי זה אותו הדבר
אני לא מתלהב מ"בתי קפה" מסחריים שברור שהלחם שלהם לא אמיתי
או שהקפה שלהם....
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
ואני אומרת בצער: בוקר טוב יהושע.
יהשוע? זה לא אליהו ?:-D
יהשוע? זה לא אליהו ?:-D
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הלחם המלא אינו באמת מלא
נו, שיהיה אליהו...
(יכול להיות שזה בגלל שחשבתי על שוקי האופה, שהסביר לי פעם הרבה על לחמים).
אגב, לידיעתכם: מתוך הלחמים שמוכרים בסוּפֶּרים ובמאפיות (לא כולל חנויות טבע), לא כולל הלחמים האורגניים, יש בדיוק 2 מותגים שלא כוללים חומר משמר: "לחם חי" באריזה לבנה-שקופה עם כיתוב באדום כחול (כתוב על זה שזה פטנט עולמי על פי שיטת ... מישהו) ו"לחם בראשית" (שלא נמכר בחלק מהרשתות. זה אחלה לחם. מעין גרסה לא אורגנית של לחם אדמה). בכל היתר יש קלציום פרופיונט, שזה חומר משמר רעיל מאוד. חוץ מזה לרוב הלחמים יש רשימת רכיבים מאוד מאוד ארוכה, וגם ה"כפריים", הרוסיים, לחמי השאור והשיפון, כל מיני לחמים "מלאים", "לחם חי" שלא באריזה עם הכיתוב הנ"ל ואפילו הלחם טופו - מכילים בדרך כלל סוכרים, צבעי מאכל (לפעמים מכניסים מולסה כדי לתת גוון של לחם "שחור", ולפעמים סתם צבע), שומנים מוקשים ומייצבים.
(יכול להיות שזה בגלל שחשבתי על שוקי האופה, שהסביר לי פעם הרבה על לחמים).
אגב, לידיעתכם: מתוך הלחמים שמוכרים בסוּפֶּרים ובמאפיות (לא כולל חנויות טבע), לא כולל הלחמים האורגניים, יש בדיוק 2 מותגים שלא כוללים חומר משמר: "לחם חי" באריזה לבנה-שקופה עם כיתוב באדום כחול (כתוב על זה שזה פטנט עולמי על פי שיטת ... מישהו) ו"לחם בראשית" (שלא נמכר בחלק מהרשתות. זה אחלה לחם. מעין גרסה לא אורגנית של לחם אדמה). בכל היתר יש קלציום פרופיונט, שזה חומר משמר רעיל מאוד. חוץ מזה לרוב הלחמים יש רשימת רכיבים מאוד מאוד ארוכה, וגם ה"כפריים", הרוסיים, לחמי השאור והשיפון, כל מיני לחמים "מלאים", "לחם חי" שלא באריזה עם הכיתוב הנ"ל ואפילו הלחם טופו - מכילים בדרך כלל סוכרים, צבעי מאכל (לפעמים מכניסים מולסה כדי לתת גוון של לחם "שחור", ולפעמים סתם צבע), שומנים מוקשים ומייצבים.
-
- הודעות: 98
- הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
- דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*
הלחם המלא אינו באמת מלא
עד כמה שזכור לי גם "לחם בראשית" מכיל קמח לבן (וכנ"ל מרבית הלחמים שמצויין עליהם "מקמח מלא")
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הלחם המלא אינו באמת מלא
עד כמה שזכור לי גם "לחם בראשית" מכיל קמח לבן (וכנ"ל מרבית הלחמים שמצויין עליהם "מקמח מלא")
יש מצב. לא דיברתי על רמת המלאות של הקמח אלא על אספקטים אחרים ברשימת המרכיבים.
אגב, גם בלחם שאני עושה בבית אני שמה קצת קמח לבן. זה יוצא יותר ידידותי למשתמש (בעיניי כמובן).
יש מצב. לא דיברתי על רמת המלאות של הקמח אלא על אספקטים אחרים ברשימת המרכיבים.
אגב, גם בלחם שאני עושה בבית אני שמה קצת קמח לבן. זה יוצא יותר ידידותי למשתמש (בעיניי כמובן).
-
- הודעות: 24
- הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46
הלחם המלא אינו באמת מלא
כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה
משפרי אפיה הם לאו דוקא בעייתיים... קמח סויה למשל משמש כמשפר אפיה והוא לא ממש מזיק* (לעומת שאר החומרים המשמרים, מייצבים, משמרי לחות, חומרי טעם וריח וכו').
בכל מקרה, לי יש קשיים רציניים לשכנע את אמא שלי ללכת לקניות עם משקפיים כדי שתוכל לקרוא את האותיות הקטנות... היא רוצה לאכול בריא יותר וקונה "לחם כפרי" או "חי", עם הרבה יותר מרכיבים בעייתיים מאשר לחם אחיד פשוט...
חשוב לדעת, לחם מלא אמיתי אמור להיות צפוף וכבד, עם הוא ממש רך ואוורירי - נורת אזהרה אמורה להידלק.
משפרי אפיה הם לאו דוקא בעייתיים... קמח סויה למשל משמש כמשפר אפיה והוא לא ממש מזיק* (לעומת שאר החומרים המשמרים, מייצבים, משמרי לחות, חומרי טעם וריח וכו').
בכל מקרה, לי יש קשיים רציניים לשכנע את אמא שלי ללכת לקניות עם משקפיים כדי שתוכל לקרוא את האותיות הקטנות... היא רוצה לאכול בריא יותר וקונה "לחם כפרי" או "חי", עם הרבה יותר מרכיבים בעייתיים מאשר לחם אחיד פשוט...
חשוב לדעת, לחם מלא אמיתי אמור להיות צפוף וכבד, עם הוא ממש רך ואוורירי - נורת אזהרה אמורה להידלק.
- והסתייגות קלה בעניין קמח הסויה - אמנם לא מזיק לעומת מרכיבים אחרים, אבל סויה גדלה עם הרבה מאוד חומרי הדברה ובד"כ מהונדסת גנטית...
-
- הודעות: 502
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
הלחם המלא אינו באמת מלא
מה בעצם עושים משפרי אפיה?
מדוע משתמשים בהם? (אני מצליחה לאפות לחם מלא טעים גם ללא )
האם גם בלחמים שקונים ממאפיה יש משפרי אפיה?
כאשר אינני אופה לבד אני קונה מ"מאפיית הראשונים" בבאר- שבע, אני מניחה שהם שמים משפרי אפיה אבל באמת כדאי לבקש רשימת מרכיבים.
מדוע משתמשים בהם? (אני מצליחה לאפות לחם מלא טעים גם ללא )
האם גם בלחמים שקונים ממאפיה יש משפרי אפיה?
כאשר אינני אופה לבד אני קונה מ"מאפיית הראשונים" בבאר- שבע, אני מניחה שהם שמים משפרי אפיה אבל באמת כדאי לבקש רשימת מרכיבים.
-
- הודעות: 24
- הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46
הלחם המלא אינו באמת מלא
התפקיד העיקרי של משפרי אפיה זה לגרום ללחם להיות יותר אוורירי.
לחם מקמח מלא או שיפון מכיל פחות גלוטן ולכן הוא פחות אלסטי, פחות תופח ולפעמים "נקרע". משפר האפייה גם גורם ללחם להיות אוורירי (ואז הוא "קל" - פשוט כי מכיל פחות לחם בכל פרוסה - ויותר אוויר), וגם להיראות יותר "יפה". (כמעט) כל לחם ממאפיה מכיל משפר אפיה, אבל בד"כ זה פשוט קמח סויה שכאמור לא ממש מזיק.
יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.
לחם מקמח מלא או שיפון מכיל פחות גלוטן ולכן הוא פחות אלסטי, פחות תופח ולפעמים "נקרע". משפר האפייה גם גורם ללחם להיות אוורירי (ואז הוא "קל" - פשוט כי מכיל פחות לחם בכל פרוסה - ויותר אוויר), וגם להיראות יותר "יפה". (כמעט) כל לחם ממאפיה מכיל משפר אפיה, אבל בד"כ זה פשוט קמח סויה שכאמור לא ממש מזיק.
יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הלחם המלא אינו באמת מלא
יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.
לגבי השומן הצמחי, בעיקר חשוב שלא יהיה מוקשה (הרי גם שמן זית הוא שומן צמחי)
לגבי השומן הצמחי, בעיקר חשוב שלא יהיה מוקשה (הרי גם שמן זית הוא שומן צמחי)
הלחם המלא אינו באמת מלא
חשוב גם לבדוק שאין שומן צמחי. כמובן ששומן מוקשה הוא גרוע יותר, אבל בד"כ גם "שומן צמחי" הוא גרוע. הרי אם זה היה שמן זית או קנולה, כלומר משהו איכותי, היו כותבים "שמן זית/קנולה" ולא "שמן צמחי". סביר להניח שזהו "שומן צמחי" נחות ביותר כגון שמן דקלים, שהוא גם רווי ברובו.
מה שאומר שברוב המזונות המוכנים, לא רק בלחם, יש "שומן צמחי" נחות. אפילו במוצרים שמתהדרים בשמן זית על הכותרת, יש בד"כ בפנים קודם כל "שומן צמחי" עלום ורק אח"כ שמן זית.
בתיאבון (-:
מה שאומר שברוב המזונות המוכנים, לא רק בלחם, יש "שומן צמחי" נחות. אפילו במוצרים שמתהדרים בשמן זית על הכותרת, יש בד"כ בפנים קודם כל "שומן צמחי" עלום ורק אח"כ שמן זית.
בתיאבון (-:
-
- הודעות: 305
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 02:49
- דף אישי: הדף האישי של אורגנית_מתחילה*
הלחם המלא אינו באמת מלא
בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית.
כמו הרבה דברים זאת הולכת ונהיית האופציה היחידה להיות בטוחה במה שיש שם.
ולהתחיל לאפות בבית.
כמו הרבה דברים זאת הולכת ונהיית האופציה היחידה להיות בטוחה במה שיש שם.
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
_בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית._
זה מה אנחנו עשינו והתוצאה מוצלחת.
ולהתחיל לאפות בבית._
זה מה אנחנו עשינו והתוצאה מוצלחת.
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הלחם המלא אינו באמת מלא
_בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית._
או לאפות בלי מכונה (מה רע?)
ולהתחיל לאפות בבית._
או לאפות בלי מכונה (מה רע?)
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הלחם המלא אינו באמת מלא
או לאפות בלי מכונה (מה רע?)
אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.
אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.
-
- הודעות: 293
- הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20
הלחם המלא אינו באמת מלא
אבל סויה גדלה עם הרבה מאוד חומרי הדברה ובד"כ מהונדסת גנטית
ובברזיל כורתים באופן לא מבוקר יערות כדי להכשיר שטחים לגידול סויה.
ובהזדמנות - לחם שאור ללא שמרים ממליצה בחום
ובברזיל כורתים באופן לא מבוקר יערות כדי להכשיר שטחים לגידול סויה.
ובהזדמנות - לחם שאור ללא שמרים ממליצה בחום
-
- הודעות: 305
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 02:49
- דף אישי: הדף האישי של אורגנית_מתחילה*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה
ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף
(אורגנית שהכינה מרק מלפפונים מרווה לאנשי החום בבית ושמרווה את צמאון היונקת בעוד ועוד חלב אם)
ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף
(אורגנית שהכינה מרק מלפפונים מרווה לאנשי החום בבית ושמרווה את צמאון היונקת בעוד ועוד חלב אם)
הלחם המלא אינו באמת מלא
מחפשת נואשות מתכון ללחם שאור ממאה אחוז שיפון (!)
מישהו?
מישהו?
הלחם המלא אינו באמת מלא
למה את צריכה שיפון?
את יכולה לנסות כוסמין, זה עובד כמו חיטה (כמעט - תופח טיפה פחות).
או הרוב שיפון וקצת כוסמין (מחליף את החיטה).
בכוסמין יש מעט גלוטן והוא שונה, אם את מוטרדת מהגלוטן.
את יכולה לנסות כוסמין, זה עובד כמו חיטה (כמעט - תופח טיפה פחות).
או הרוב שיפון וקצת כוסמין (מחליף את החיטה).
בכוסמין יש מעט גלוטן והוא שונה, אם את מוטרדת מהגלוטן.
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
הלחם המלא אינו באמת מלא
רבותי, זה הכל טוב ויפה, אבל בינתיים העניין המרכזי נזנח:
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
-
- הודעות: 898
- הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
- דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.
זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.
זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
כלום
פשוט לא להיכנס אליהם
למה את כלכך מתרגשת מהם?
הם יותר טובים/גרועים מאחרים?
אני אף פעם לא החזקתי מבתי קפה
כולם אותו זבל
בהצלחה.
כלום
פשוט לא להיכנס אליהם
למה את כלכך מתרגשת מהם?
הם יותר טובים/גרועים מאחרים?
אני אף פעם לא החזקתי מבתי קפה
כולם אותו זבל
בהצלחה.
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הלחם המלא אינו באמת מלא
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
כלום.
או כן או לא לאכול שם. וזהו.
> פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים. <
כלום.
או כן או לא לאכול שם. וזהו.
> פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים. <
הלחם המלא אינו באמת מלא
פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים.
נכון, לפני שהפכו לרשת. כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..
קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם
גם הרבה ירושלמים מדירים ממנו רגליהם, או לפחות משתדלים, או לפחות מתנצלים..
אילה, הבנתי שאת לשעבר - מדוע עזבת את העיר לטובת השפלה? חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון.. ) ואילו כאן סביר, אפילו בחוץ או בבית ללא מזגן..
נכון, לפני שהפכו לרשת. כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..
קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם
גם הרבה ירושלמים מדירים ממנו רגליהם, או לפחות משתדלים, או לפחות מתנצלים..
אילה, הבנתי שאת לשעבר - מדוע עזבת את העיר לטובת השפלה? חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון.. ) ואילו כאן סביר, אפילו בחוץ או בבית ללא מזגן..
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
הלחם המלא אינו באמת מלא
_מחפשת נואשות מתכון ללחם שאור ממאה אחוז שיפון (!)
מישהו?_
יש בקישור שנתנה שקיעות של פטל הודעה וחצי מעליך.
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
"לחם כפרי" אמור להיות מלא?
מישהו?_
יש בקישור שנתנה שקיעות של פטל הודעה וחצי מעליך.
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
"לחם כפרי" אמור להיות מלא?
-
- הודעות: 10
- הצטרפות: 20 יוני 2007, 22:02
- דף אישי: הדף האישי של \*
הלחם המלא אינו באמת מלא
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מי אמר שלחם כפרי חייב להכיל קמח מלא?
מי אמר שלחם כפרי חייב להכיל קמח מלא?
-
- הודעות: 10
- הצטרפות: 20 יוני 2007, 22:02
- דף אישי: הדף האישי של \*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אה... לא ריפרשתי
הלחם המלא אינו באמת מלא
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מה הקשר לארומה. גם בסופר זה אותו סיפור.
כשמדובר בלחם מחיטה מלאה הם דואגים לכתוב את זה במפורש במקום בולט.
כל הניסוחים הרומנטיים מופיעים רק כשאי אפשר לכתוב "חיטה מלאה".
מה הקשר לארומה. גם בסופר זה אותו סיפור.
כשמדובר בלחם מחיטה מלאה הם דואגים לכתוב את זה במפורש במקום בולט.
כל הניסוחים הרומנטיים מופיעים רק כשאי אפשר לכתוב "חיטה מלאה".
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.
גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי.
כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..
כל כך נכון...
גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי.
כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..
כל כך נכון...
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הלחם המלא אינו באמת מלא
חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון..
ועל זה אמרה היום חברה שלי: יאללה, אפשר לחשוב שכולם כאן באו משוודיה זה המזרח התיכון פה!
חמסין הוא יופי של זמן לנוח, לשתות משהו קר ולשבת בצל (אם כי לנשום תמיד כדאי).
ועל זה אמרה היום חברה שלי: יאללה, אפשר לחשוב שכולם כאן באו משוודיה זה המזרח התיכון פה!
חמסין הוא יופי של זמן לנוח, לשתות משהו קר ולשבת בצל (אם כי לנשום תמיד כדאי).
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הלחם המלא אינו באמת מלא
זה עבודה ללילה אני דווקא אוהבת לאפות במשך היום - זה נותן לי הזדמנות להפסקות מטודיות, הוצאת עצבים, הפוגות חשיבה וכו'.
ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף - דווקא החום הדול מסייע להתפחה ומקצר תהליכים.
שקיעות של פטל מאי שם
ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף - דווקא החום הדול מסייע להתפחה ומקצר תהליכים.
שקיעות של פטל מאי שם
-
- הודעות: 575
- הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*
הלחם המלא אינו באמת מלא
תוכלו בבקשה לעזור לי קצת באנגלית?
מה זה קמח ללחם? זה מה שפה קוראים לו strong ?
כמה גרם שמרים מכילה שקית שמרית ?
(יוטי גרה בלונדון כרגע ורוצה לנסות מתכונים מישראל)
מה זה קמח ללחם? זה מה שפה קוראים לו strong ?
כמה גרם שמרים מכילה שקית שמרית ?
(יוטי גרה בלונדון כרגע ורוצה לנסות מתכונים מישראל)
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אם חשוב לך לאכול לחם רק מקמח מלא או שמכיל לחם מלא - את צריכה לעשות בדיוק את מה שעשית (לראות רשימת רכיבים). התפקיד שלהם לקרוא בשמות שממתגים את הלחם שלהם, והתפקיד שלך הוא לבדוק מה עומד מאחורי המיתוג (בכל דבר, לא רק בלחם. כמובן - רק אם זה חשוב לך)
הלחם המלא אינו באמת מלא
מסכימה עם במבי. לחם מקמח מלא הוא לחם מקמח מלא. לחם כפרי הוא משהו אחר. אם את לא בטוחה, תקראי. בדיוק כמו שנקטר הוא נקטר ומיץ הוא משהו אחר. יש תקנות המסבירות מהו כל דבר אם את לא זוכרת בע"פ תקראי.
בשופרסל אופים 9 סוגים שונים של לחם "חום" אבל יש שלט מה כל אחד מכיל.
יש אנשים שיותר חשוב להם הגיוון בקמח מאשר צורת העיבוד שלו. לכן יש שמות וכל שם הוא כותרת לסוג אחר.
בשופרסל אופים 9 סוגים שונים של לחם "חום" אבל יש שלט מה כל אחד מכיל.
יש אנשים שיותר חשוב להם הגיוון בקמח מאשר צורת העיבוד שלו. לכן יש שמות וכל שם הוא כותרת לסוג אחר.
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
הלחם המלא אינו באמת מלא
_אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.
גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי._
תספרו לנו איפה המתכון?
גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי._
תספרו לנו איפה המתכון?
-
- הודעות: 84
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 19:02
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מ*
הלחם המלא אינו באמת מלא
בבקשה... מתכון....
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הלחם המלא אינו באמת מלא
הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
לפחות בסניף הקרוב אלינו, יש לחם מכל סוג עטוף, עם כיתוב באנגלית: whole wheat (על הכפרי) ו-whole grain (על הדגנים-קל).
לפחות בסניף הקרוב אלינו, יש לחם מכל סוג עטוף, עם כיתוב באנגלית: whole wheat (על הכפרי) ו-whole grain (על הדגנים-קל).
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
הלחם המלא אינו באמת מלא
בדף שלי יש מתכון מצויין של לי לו לחלה. אני אופה אותו רק עם קמח מלא וזה יוצא כמו לחם-לא ממש חלה...אבל פשוט וטעים!! (המתכון המקורי לקמח לבן)
-
- הודעות: 61
- הצטרפות: 20 יוני 2007, 12:44
- דף אישי: הדף האישי של חופש_גדול*
הלחם המלא אינו באמת מלא
בגלל זה, אם יוצא לי לאכול בבית קפה אני אוכלת סלט בלי לחם ואם חייבת לחם - כבר עדיף הלבן, לפחות אין בו צבעי מאכל...
אחרי שטועמים לחם שהוא באמת מחיטה מלאה, זה ברור שהלחם של ארומה הוא לבן.
אחרי שטועמים לחם שהוא באמת מחיטה מלאה, זה ברור שהלחם של ארומה הוא לבן.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
הלחם המלא אינו באמת מלא
כבר עדיף הלבן, לפחות אין בו צבעי מאכל
לא עדיף בשום צורה. מה את חושבת יש בקמח הלבן P-:
לא עדיף בשום צורה. מה את חושבת יש בקמח הלבן P-:
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אה, ועוד משהו.
המצב בארץ הרבה הרבה יותר טוב מאשר בארה"ב.
שם גם הלחם המלא/בריא שנמכר בחנויות מכיל מעט מאד קמח מלא, והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס (משהו כזה, מזיק מאד שנמצא כמעט בכל מוצר מזון אמריקאי).
כשהפניתי את תשומת ליבה של אחותי, היא אמרה, שהיא יודעת שזה ממש מזיק, אבל כל דבר מכיל את זה, והתפלאה לשמוע שבארץ לא.
(אולי אפשר למצוא גם אחרים, לא חיפשתי, הסתמכתי על המצאי אצל אחותי)
המצב בארץ הרבה הרבה יותר טוב מאשר בארה"ב.
שם גם הלחם המלא/בריא שנמכר בחנויות מכיל מעט מאד קמח מלא, והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס (משהו כזה, מזיק מאד שנמצא כמעט בכל מוצר מזון אמריקאי).
כשהפניתי את תשומת ליבה של אחותי, היא אמרה, שהיא יודעת שזה ממש מזיק, אבל כל דבר מכיל את זה, והתפלאה לשמוע שבארץ לא.
(אולי אפשר למצוא גם אחרים, לא חיפשתי, הסתמכתי על המצאי אצל אחותי)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הלחם המלא אינו באמת מלא
הידעתם?
בארץ מותר חוקית לכתוב על הלחם שהוא מקמח מלא, אם יש בו יותר מ-51% קמח מלא, ז"א ש-49% יכולים להיות קמח לבן.
ויותר מזה- מותר לכתוב על קמח "מלא" אם יש בו יותר קמח מלא מלבן..(לא זוכרת את האחוזים..)
כשאני אצליח להבין איך שמים קישור גם זה יבוא...
בארץ מותר חוקית לכתוב על הלחם שהוא מקמח מלא, אם יש בו יותר מ-51% קמח מלא, ז"א ש-49% יכולים להיות קמח לבן.
ויותר מזה- מותר לכתוב על קמח "מלא" אם יש בו יותר קמח מלא מלבן..(לא זוכרת את האחוזים..)
כשאני אצליח להבין איך שמים קישור גם זה יבוא...
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הלחם המלא אינו באמת מלא
למיכל ולכולם
קודם כל אם אנחנו לא בענייני בריאות בארומה יש את הקרווסוונים הכי קרובים למקור הצרפתי. ז"א בצק אוורירי, מלא שכבות עם המון חמאה.. לא ממש בריאות אבל טעים טעים (בתור אחת שחיה בצרפת ורגישה לקרווסונים ומתעצבנת על כל העוגות שמרים בארץ שקוראים להם קרווסון).
ולגבי הלחם ובכלל
כשמתחילים להתעניין ולהתרגל לקרוא את האותיות הקטנות מגלים שכמעט כל האוכל התעשייתי הוא זוועה.
כחושבים על זה באמת, איך אפשר לייצר כל כך הרבה אוכל,שצריך לעבור כל כך הרבה תלאות עד שהוא מגיע לקיבתנו האומללה, אין פלא שזה המצב: מזון מהונדס, מפוצץ בחומרים משפרים, משמרים, שלא לדבר מה מקורו כגון:הקרמבו עשוי מביצים טובות או מביצים סוג ד'?? רסק עגבניות עשוי מעגבניות טובות או עגבניות סוג ח'? בשר טחון עשוי בחתיכות בשר טובות או מבשר שאנחנו לא רוצים לחשוב על צורתו ותוכנו?
והמקום שבו מייצרים את האוכל, עד כמה הוא נקי. והידיים שעובדות בו?
לגבי שמן/שומן צמחי, אל תשכחי שגם שמן זית או שמן קנולה שנחשבים לבריאים לא יהיו בכלל בריאים אם הם נסחטו בחום (ולא בכבישה קרה). נראה לך שאיזה מוצר ייעשה מחומרים איכותיים ויקרים כשניתן לעשות אותו זול? את יודעת איזה הבדל יש בין שמן קנולה בכבישה קרה לבין שמן קנולה רגיל במחיר?? (זה שאת קונה בסופר?).
ועוד: חשבת פעם איך מקלפים את השומשום או אגוזים או מלא דברים אחרים?
לגבי השומשום נאמר לי שהוא פשוט יושב בתוך אמבטיית כימיקל וכך נפתרים מהקליפה שלו. ואנחנו קונים טחינה, 100 אחוז טחינה טבולה בכימיקל שאף אחד לא דיווח עליה!
זיתים בקופסת שימורים: כתוב עליהם זיתים מסוג זה או אחר. הם לא מחוייבים לדווח שטובלים אותם בחומר שנקרא משהו קרבונט כדי לרכך ולהאיץ את הבשלת הזיתים.
וככה לגבי הכל.
לא רוצה לבאס אותך אבל כמה שיותר תהיי במטבח. כמה שתאכלי אוכל ביתי ולא מוכן כך מוטב. לאט לאט מגלים שיש המון דברים שניתן לעשות בבית וזה לא כל כך קשה.
זה המצב.
קודם כל אם אנחנו לא בענייני בריאות בארומה יש את הקרווסוונים הכי קרובים למקור הצרפתי. ז"א בצק אוורירי, מלא שכבות עם המון חמאה.. לא ממש בריאות אבל טעים טעים (בתור אחת שחיה בצרפת ורגישה לקרווסונים ומתעצבנת על כל העוגות שמרים בארץ שקוראים להם קרווסון).
ולגבי הלחם ובכלל
כשמתחילים להתעניין ולהתרגל לקרוא את האותיות הקטנות מגלים שכמעט כל האוכל התעשייתי הוא זוועה.
כחושבים על זה באמת, איך אפשר לייצר כל כך הרבה אוכל,שצריך לעבור כל כך הרבה תלאות עד שהוא מגיע לקיבתנו האומללה, אין פלא שזה המצב: מזון מהונדס, מפוצץ בחומרים משפרים, משמרים, שלא לדבר מה מקורו כגון:הקרמבו עשוי מביצים טובות או מביצים סוג ד'?? רסק עגבניות עשוי מעגבניות טובות או עגבניות סוג ח'? בשר טחון עשוי בחתיכות בשר טובות או מבשר שאנחנו לא רוצים לחשוב על צורתו ותוכנו?
והמקום שבו מייצרים את האוכל, עד כמה הוא נקי. והידיים שעובדות בו?
לגבי שמן/שומן צמחי, אל תשכחי שגם שמן זית או שמן קנולה שנחשבים לבריאים לא יהיו בכלל בריאים אם הם נסחטו בחום (ולא בכבישה קרה). נראה לך שאיזה מוצר ייעשה מחומרים איכותיים ויקרים כשניתן לעשות אותו זול? את יודעת איזה הבדל יש בין שמן קנולה בכבישה קרה לבין שמן קנולה רגיל במחיר?? (זה שאת קונה בסופר?).
ועוד: חשבת פעם איך מקלפים את השומשום או אגוזים או מלא דברים אחרים?
לגבי השומשום נאמר לי שהוא פשוט יושב בתוך אמבטיית כימיקל וכך נפתרים מהקליפה שלו. ואנחנו קונים טחינה, 100 אחוז טחינה טבולה בכימיקל שאף אחד לא דיווח עליה!
זיתים בקופסת שימורים: כתוב עליהם זיתים מסוג זה או אחר. הם לא מחוייבים לדווח שטובלים אותם בחומר שנקרא משהו קרבונט כדי לרכך ולהאיץ את הבשלת הזיתים.
וככה לגבי הכל.
לא רוצה לבאס אותך אבל כמה שיותר תהיי במטבח. כמה שתאכלי אוכל ביתי ולא מוכן כך מוטב. לאט לאט מגלים שיש המון דברים שניתן לעשות בבית וזה לא כל כך קשה.
זה המצב.
-
- הודעות: 24
- הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46
הלחם המלא אינו באמת מלא
יוטי לונדון,
אכן קמח לחם בבריטניה נקרא strong, והקמח המלא - strong wholemeal beard flour
(אם אני לא טועה - לטסקו (tesco) יש מבחר גדול של קמחים והקמח המלא הוא באריזה חומה)
בהצלחה...
אכן קמח לחם בבריטניה נקרא strong, והקמח המלא - strong wholemeal beard flour
(אם אני לא טועה - לטסקו (tesco) יש מבחר גדול של קמחים והקמח המלא הוא באריזה חומה)
בהצלחה...
הלחם המלא אינו באמת מלא
נקודות, אכן הוספת מידע מזוויע...
גם קינוחים אני משתדלת להכין בבית, זה משפר ללא הכר את תכולתם...
גם קינוחים אני משתדלת להכין בבית, זה משפר ללא הכר את תכולתם...
-
- הודעות: 502
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
הלחם המלא אינו באמת מלא
חוזרת לעניין קמח הסויה כמשפר אפיה:
איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?
איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
חוזרת לעניין קמח הסויה כמשפר אפיה:
האם גם קמח סויה הוא הרע ברובו?
ז"א העניין עם ההורמונים שיש בסויה יותר מידי?
תחשבו על הילדים שמקבלים עודף הורמונים.
האם גם קמח סויה הוא הרע ברובו?
ז"א העניין עם ההורמונים שיש בסויה יותר מידי?
תחשבו על הילדים שמקבלים עודף הורמונים.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אני מתכננת לקנות אופה לחם ובינתיים עושה בעצמי עוגות,עוגיות,סלט חצילים,בורקס (לא מבצק עלים), מאפים, עוגיות מלוחות. מיץ אנחנו סוחטים 2 לימונים עם בערך 12 כפיות סוכר וזה נותן כד מלא וקר במקרר.
אני קונה ביצים אורגניות,חלב אורגאני (מקפיאה בפריזר כי הוא מתקלקל מהר), וטבע עוף. קצת ירקות של הרדוף.
מתכננת להתחיל להכין: מיונז,גלידה,חומוס וכמובן לחם ו....היד עוד נטויה.
אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח.
אני קונה ביצים אורגניות,חלב אורגאני (מקפיאה בפריזר כי הוא מתקלקל מהר), וטבע עוף. קצת ירקות של הרדוף.
מתכננת להתחיל להכין: מיונז,גלידה,חומוס וכמובן לחם ו....היד עוד נטויה.
אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח.
-
- הודעות: 2387
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אני קונה ביצים אורגניות
אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח
את תמיד יכולה לגדל בעצמך תרנגולות מטילות ביצים
< בעלי חיים בשבי >
אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח
את תמיד יכולה לגדל בעצמך תרנגולות מטילות ביצים
< בעלי חיים בשבי >
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הלחם המלא אינו באמת מלא
כן קטקטית יקרה . עוד לא הגעתי לדרגת הקדושה הרצויה....
הפרדתי בתגובותי בין:
בעלי חיים לצרכי שרידה
כלבים וחתולים
ובעלי חיים ששבויים סתם להנאתנו.
אני אוכלת אגב, פעם מקסימום פעמיים בשר בשבוע. מעדיפה להימנע מאוכל תעשייתי באופן גורף אבל מי יכול????
ומה עם השיח מלפפון, לו לא כואב כשקוטפים ממנו??
הפרדתי בתגובותי בין:
בעלי חיים לצרכי שרידה
כלבים וחתולים
ובעלי חיים ששבויים סתם להנאתנו.
אני אוכלת אגב, פעם מקסימום פעמיים בשר בשבוע. מעדיפה להימנע מאוכל תעשייתי באופן גורף אבל מי יכול????
ומה עם השיח מלפפון, לו לא כואב כשקוטפים ממנו??
הלחם המלא אינו באמת מלא
נקודות, מה את עושה עם החלב במקפיא? (נשמע טוב (-:)
מקפיאה בכלים קטנים?
גם אני לא מצליחה בד"כ לחסל את החלב וחצי הולך לפח כל שבוע, אלא אם כן אני זוכרת להכין דייסת קוואקר על חלב.
מקפיאה בכלים קטנים?
גם אני לא מצליחה בד"כ לחסל את החלב וחצי הולך לפח כל שבוע, אלא אם כן אני זוכרת להכין דייסת קוואקר על חלב.
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הלחם המלא אינו באמת מלא
סאלוש. כרגע מקפיאה אותם באריזתם (בקרטון). אבל מה הבעיה לקנות כלי זכוכית או אפילו בקבוק זכוכית ובו לשים? יש בקבוקים של חלב עם פיה רחבה ופקק (בעיצוב של בקבוקי החלב של פעם. נראה לי שהם טובים למטרה זו-קניתי פעם בקוסמוס), כמובן לא למלא עד הסוף כדי שהכלי לא יתפוצץ.
-
- הודעות: 294
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
הלחם המלא אינו באמת מלא
כרגע מקפיאה אותם באריזתם (בקרטון)
ואיך את משתמשת בחלב?
אגב למה את כותבת פה במקום לכתוב ב מזון אורגני ?
ואיך את משתמשת בחלב?
אגב למה את כותבת פה במקום לכתוב ב מזון אורגני ?
-
- הודעות: 273
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אם פי 3
תראי את המאמר הזה
מסבירים פה בין היתר למה יש כל כך הרבה מוצרים שמכילים תוצרים של תירס.
זה מאמר מעניין. חוקר שאל את עצמו למה היום בארה"ב הגורם שהכי מנבא אם אדם יהיה שמן הוא העושר שלו. בעוד שבעבר למי שהיה כסף היתה גישה ליותר קלוריות ולכן היו אלה העשירים שיכלו להיות שמנים היום זה הפוך. כלומר ככול שיש לך פחות כסף כך יש יותר סיכוי שתהיה שמן.
הוא נכנס לסופר ואיתו דולר היפותטי אחד ובדק מה אפשר לקנות בו. יצא לו שבדולר אחד אפשר לקנות הרבה יותר קלוריות מהסוג הג'אנקי הלא בריא. וזה למרות שהמוצרים האלה בעצם עולים יותר לייצור ושיווק מאשר נניח גזר. ההסבר שהוא נותן הוא שהמדינה שם מסבסדת 5 גידולים (בעיקר תירס וסויה) ובכך מעודדת ייצור עודף שלהם. מה לעשות עם עודף התוצרת? ממציאים מוצרי מאכל עתירי קלוריות וחסרי ערך בריאותי וממש דוחפים לכל מקום את עודפי התוצרת הזו (כאן זה מתחבר לשאלה שלך על סוכר התירס שיש בכל מוצר בארה"ב. הוא קורא למשקאות הקלים "תירס נוזלי"). וזה לא נגמר שם. את העודף הזה הם גם מייצאים ומציפים שווקים במדינות אחרות.
תראי את המאמר הזה
מסבירים פה בין היתר למה יש כל כך הרבה מוצרים שמכילים תוצרים של תירס.
זה מאמר מעניין. חוקר שאל את עצמו למה היום בארה"ב הגורם שהכי מנבא אם אדם יהיה שמן הוא העושר שלו. בעוד שבעבר למי שהיה כסף היתה גישה ליותר קלוריות ולכן היו אלה העשירים שיכלו להיות שמנים היום זה הפוך. כלומר ככול שיש לך פחות כסף כך יש יותר סיכוי שתהיה שמן.
הוא נכנס לסופר ואיתו דולר היפותטי אחד ובדק מה אפשר לקנות בו. יצא לו שבדולר אחד אפשר לקנות הרבה יותר קלוריות מהסוג הג'אנקי הלא בריא. וזה למרות שהמוצרים האלה בעצם עולים יותר לייצור ושיווק מאשר נניח גזר. ההסבר שהוא נותן הוא שהמדינה שם מסבסדת 5 גידולים (בעיקר תירס וסויה) ובכך מעודדת ייצור עודף שלהם. מה לעשות עם עודף התוצרת? ממציאים מוצרי מאכל עתירי קלוריות וחסרי ערך בריאותי וממש דוחפים לכל מקום את עודפי התוצרת הזו (כאן זה מתחבר לשאלה שלך על סוכר התירס שיש בכל מוצר בארה"ב. הוא קורא למשקאות הקלים "תירס נוזלי"). וזה לא נגמר שם. את העודף הזה הם גם מייצאים ומציפים שווקים במדינות אחרות.
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
זה לא שונה מהארץ. כאן מסבסדים את הלחם הלבן, הסוכר הלבן, הקמח הלבן, הביצים הרגילות ועוד דברי חלב "בסיסיים" כמו מילקי שוקולד.
למרות שבעקיפין הטיפול בתחלואים שנגזרים מהתזונה הזאת הם יקרים פי מיליון מאשר סיבסוד המשלימים הבריאים של המוצרים הנ"ל.
למרות שבעקיפין הטיפול בתחלואים שנגזרים מהתזונה הזאת הם יקרים פי מיליון מאשר סיבסוד המשלימים הבריאים של המוצרים הנ"ל.
-
- הודעות: 24
- הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46
הלחם המלא אינו באמת מלא
איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?
בערך כף על כל קילו קמח (כפית לכיכר של חצי קילו).
נראה לי שקמח סויה לא מזיק יחסית לדברים אחרים שאנחנו צורכים (גם אם הוא לא מזין במיוחד). קודם כל כמותו קטנה, שנית, גם אם יש הורמונים בסויה לא יודעת כמה מזה נשאר בכלל בתהליך העיבוד... ההורמונים בחלב פרה (לא אורגני) הרבה הרבה יותר גרועים.
בערך כף על כל קילו קמח (כפית לכיכר של חצי קילו).
נראה לי שקמח סויה לא מזיק יחסית לדברים אחרים שאנחנו צורכים (גם אם הוא לא מזין במיוחד). קודם כל כמותו קטנה, שנית, גם אם יש הורמונים בסויה לא יודעת כמה מזה נשאר בכלל בתהליך העיבוד... ההורמונים בחלב פרה (לא אורגני) הרבה הרבה יותר גרועים.
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
הלחם המלא אינו באמת מלא
מילקי שוקולד??
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
כן מילקי שוקולד! מותר לו לעלות עד 2.08 ש"ח (אם אני זוכרת נכון..)
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הלחם המלא אינו באמת מלא
כן מילקי שוקולד! מותר לו לעלות עד 2.08 ש"ח (אם אני זוכרת נכון..)
מבלי לדעת את הפרטים - רק על סמך מה שכתבת - זוהי הגבלת מחיר, אבל זה לא אומר סבסוד.
ולפעמים, זו לא הגבלת מחיר, אלא "מחיר מומלץ" של היצרן, שלא רוצה למכור ביותר, בכפוף לשגעונות ספק-הקצה, מכל מיני שיקולים כלכליים - ולא קשור למדינה.
מבלי לדעת את הפרטים - רק על סמך מה שכתבת - זוהי הגבלת מחיר, אבל זה לא אומר סבסוד.
ולפעמים, זו לא הגבלת מחיר, אלא "מחיר מומלץ" של היצרן, שלא רוצה למכור ביותר, בכפוף לשגעונות ספק-הקצה, מכל מיני שיקולים כלכליים - ולא קשור למדינה.
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
אם פי 3 , במיוחד בשבילך לינק http://www.moit.gov.il/NR/exeres/839F80 ... 350060.htm
כדי שפעם הבאה תדעי את הפרטים.
גלגלי למטה ותגלי שבקטגוריה מעדנים, דני ומילקי שוקולד הרגיל הם מוצרים בפיקוח. ומוצרים בפיקוח של המדינה זה אומר מוצרים מסובסדים שלבעלי עסקים אסור בתכלית האיסור לעבור את המחיר באגורה.
העונש הוא קנס ופירסום בתקשורת.
כדי שפעם הבאה תדעי את הפרטים.
גלגלי למטה ותגלי שבקטגוריה מעדנים, דני ומילקי שוקולד הרגיל הם מוצרים בפיקוח. ומוצרים בפיקוח של המדינה זה אומר מוצרים מסובסדים שלבעלי עסקים אסור בתכלית האיסור לעבור את המחיר באגורה.
העונש הוא קנס ופירסום בתקשורת.
הלחם המלא אינו באמת מלא
אלונה, במיוחד בשבילך
סבסוד ופקוח על המחירים אלו שני דברים שונים לגמרי.
סבסוד הוא מצב בו המדינה משלמת חלק מהתשלום כדי שהצרכן ישלם פחות. אני לא בקיאה במחירים ובאחוזים, אבל נניח, שהמחיר לצרכן של לחם אחיד הוא 5 ש"ח, ולעניים אין כסף לשלם כזה סכום, ומצד שני המאפיות טוענות שאי אפשר להוזיל את העלות. מה עושים, המדינה משלמת חצי ש"ח, והמחיר בפועל לצרכן הופך להיות 4.5. יש גם סבסוד עבודה. לדוגמא, כדי לעודד תעסוקה של עולים חדשים, המדינה משלמת % מסויים מהמשכורת של העולה. זה גם סוג של סובסידיה.
פיקוח על מחירים זה מצב שהמדינה מחליטה על מחיר למוצר מסויים ואסור לחנווני למכור ביותר. יש הרבה סיבות לפיקוח על מחירים. אחת מהן היא יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית. אבל זו לא הסיבה היחידה. יש עוד הרבה סיבות אחרות כגון: תחרות במשק, מניעת אינפלציה ועוד.
סבסוד ופקוח על המחירים אלו שני דברים שונים לגמרי.
סבסוד הוא מצב בו המדינה משלמת חלק מהתשלום כדי שהצרכן ישלם פחות. אני לא בקיאה במחירים ובאחוזים, אבל נניח, שהמחיר לצרכן של לחם אחיד הוא 5 ש"ח, ולעניים אין כסף לשלם כזה סכום, ומצד שני המאפיות טוענות שאי אפשר להוזיל את העלות. מה עושים, המדינה משלמת חצי ש"ח, והמחיר בפועל לצרכן הופך להיות 4.5. יש גם סבסוד עבודה. לדוגמא, כדי לעודד תעסוקה של עולים חדשים, המדינה משלמת % מסויים מהמשכורת של העולה. זה גם סוג של סובסידיה.
פיקוח על מחירים זה מצב שהמדינה מחליטה על מחיר למוצר מסויים ואסור לחנווני למכור ביותר. יש הרבה סיבות לפיקוח על מחירים. אחת מהן היא יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית. אבל זו לא הסיבה היחידה. יש עוד הרבה סיבות אחרות כגון: תחרות במשק, מניעת אינפלציה ועוד.
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
נכון הילה, אבל המוצרים הללו מסובסדים על ידי המדינה בכדי שיהיו זמינים לכל אזרח. המדינה משתתפת עם תנובה ביצור חלק מהמוצרים.
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
ראיתי שלא הייתי ברורה בהודעה הקודמת הכוונה היתה להיפך, שמוצרים מסובסדים תמיד בפיקוח המדינה, ולא מוצרים בפיקוח הם תמיד מסובסדים.
בכל מקרה סל מוצרי המזון האבסורדי הנ"ל הום מסובסד, וגם בפיקוח, כך לפחות לפי תנובה.
בכל מקרה סל מוצרי המזון האבסורדי הנ"ל הום מסובסד, וגם בפיקוח, כך לפחות לפי תנובה.
הלחם המלא אינו באמת מלא
המדינה לא מסבסדת מילקי. מילקי הוא מוצר בפיקוח המדינה
אסור לחנווני להעלות את המחיר באגורה. בגלל הסיבות שפרטתי. אבל המילקי לא מסובסד. בניגוד לחלב בשקית של תנובה (או טרה, או יוטבתה....) שכן מסובסד.
אכן, כל מה שמסובסד גם בפיקוח. המדינה לא תשתתף בחצי שקל בשביל שבסוף זה ימשיך לעלות 5 ש"ח לצרכן.
ומכך, חלב בשקית, מסובסד ועל כן גם בפיקוח.
מילקי בפיקוח מ1001 סיבות, אבל בכל מקרה לא מסובסד.
אסור לחנווני להעלות את המחיר באגורה. בגלל הסיבות שפרטתי. אבל המילקי לא מסובסד. בניגוד לחלב בשקית של תנובה (או טרה, או יוטבתה....) שכן מסובסד.
אכן, כל מה שמסובסד גם בפיקוח. המדינה לא תשתתף בחצי שקל בשביל שבסוף זה ימשיך לעלות 5 ש"ח לצרכן.
ומכך, חלב בשקית, מסובסד ועל כן גם בפיקוח.
מילקי בפיקוח מ1001 סיבות, אבל בכל מקרה לא מסובסד.
-
- הודעות: 653
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
הלחם המלא אינו באמת מלא
לפי הידוע לי הוא כן, אבל אני אבדוק שוב (אצלנו המנהל של תנובה תמיד היה בוכה שהוא צריך להתחרות במילקי של שטראוס כשההוא מסובסד).
בכל מקרה גם אם הוא מוצר שרק בפיקוח, הוא בפיקוח כדי שיהיה זול וזמין לכל אזרח ולא בגלל התחרות.
כלומר יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית וזאת הטענה שלמכתחילה העלתי, שהמוצרים שבפיקוח הם לא המוצרים שהמדינה אמורה לדאוג לאזרחיה.
בכל מקרה גם אם הוא מוצר שרק בפיקוח, הוא בפיקוח כדי שיהיה זול וזמין לכל אזרח ולא בגלל התחרות.
כלומר יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית וזאת הטענה שלמכתחילה העלתי, שהמוצרים שבפיקוח הם לא המוצרים שהמדינה אמורה לדאוג לאזרחיה.
-
- הודעות: 447
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
הלחם המלא אינו באמת מלא
והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס
ברוב כמעט מוחלט של הלחמים יש סוכר, הוא נחוץ לתהליך התפיחה כמזון לשמרים.
ברוב כמעט מוחלט של הלחמים יש סוכר, הוא נחוץ לתהליך התפיחה כמזון לשמרים.
-
- הודעות: 502
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
הלחם המלא אינו באמת מלא
(נסו מאוד להשיג קמח לחם)
מהו ההבדל בין קמח לחם לקמח לבן רגיל?
מהו ההבדל בין קמח לחם לקמח לבן רגיל?
-
- הודעות: 447
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
הלחם המלא אינו באמת מלא
בקמח לחם (קמח "קשה") יש הרבה יותר גלוטן, החומר שיוצר את הקשרים המולקולרים האלסטים בעיסה התופחת ומאפשר את המרקם הנהדר של בצק לחם. זו גם הסיבה שלחם זקוק ללישה ממושכת כדי לצאת טוב - הלישה מפתחת את קשרי הגלוטן הקצרים לארוכים יותר ויותר, וכך תורמת לאחידות תפיחה. זה לא עניין של זיקוק או משהו כזה - יש פשוט רמות שונות של גלוטן בסוגי חיטה שונים. למאפים צרפתים עדינים וקטנטנים, למשל, משתמשים בקמח "רך" כלומר עם מעט מאד גלוטן, על מנת להמנע מהאלסטיות ולהשיג רכות ועדינות טקסטורה מקסימלית.
-
- הודעות: 502
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
הלחם המלא אינו באמת מלא
תודה אום-שפן,
החכמתי (לפחות בעניין זה... )
החכמתי (לפחות בעניין זה... )
הלחם המלא אינו באמת מלא
מה עם לחם עינן?
אני בשוק עם המחיר הגבוה כ"כ אתם אומרים שעדיף סתם לחם כהה, אין אצלנו עוד סוגים מלאים חוץ מעינן של אנג'ל?!
אני בשוק עם המחיר הגבוה כ"כ אתם אומרים שעדיף סתם לחם כהה, אין אצלנו עוד סוגים מלאים חוץ מעינן של אנג'ל?!
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
הלחם המלא אינו באמת מלא
לחם עינן, הבעיה איתו שהוא תעשייתי, ומוסיפים לו הרבה חומרים מעאפנים.