הכנת קרטיבים ביתיים
-
- הודעות: 429
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
הכנת קרטיבים ביתיים
בגן של תמר כל שנה נותנים במהלך הקיץ קרטיבים בשקית ארוכה (כשהיינו קטנים קראו לזה פופאי) - ללא הגבלה. למזלי הגננת השנה החליטה לעשות לבד בגן ולא לתת את הקנוי.
יש למישהו הצעות איך לעשות? אני מחפשת גיוונים, וגם ממתיק במקום סוכר חום.
<אני עוד מעיזה לפנטז שהשלב הבא יהיה דגן מלא וממתקים טבעיים>
יש למישהו הצעות איך לעשות? אני מחפשת גיוונים, וגם ממתיק במקום סוכר חום.
<אני עוד מעיזה לפנטז שהשלב הבא יהיה דגן מלא וממתקים טבעיים>
-
- הודעות: 267
- הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
- דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*
הכנת קרטיבים ביתיים
לא ממש שיא הבריאות אבל אפשר לעשות מתרכיז מנגו קפוא או לנצל את סוף העונה ולהכין מחית תותים עם הרבה סוכר ולהקפיא, בעיקרון זה עובד עם כל פרי שאפשר למעוך למחית והוא לא מיצי מדי אבל צריך להוסיף הרבה סוכר כדי שיצא טעים.
הכנת קרטיבים ביתיים
אני מבשלת ליפתן מהפירות שיש בקיץ (שזיפים אדומים או משמשים וכד').כשזה מוכן מסננת מחתיכות ואז מקררת.חלק נאכל כליפתן או נשתה כמיץ פירות וחלק אני מקפיאה ויש קרטיבים.
-
- הודעות: 443
- הצטרפות: 23 יולי 2002, 19:39
- דף אישי: הדף האישי של קלא_אילן*
הכנת קרטיבים ביתיים
אין לי מה להוסיף - אני פשוט כותב כי אני חייב את זה לעצמי בגיל 12. או 13. או 10. בעצם עזבו את כל הגילאים האלה, אני חייב את זה לעצמי עכשיו.
הכנת קרטיבים ביתיים
אני מכינה מיץ פירות בבלנדר (בננות ו/או תותים ו/או תפוחים וכד' אפשר להמתיק עם קצת דבש או סילאן - על בסיס חלב או שמנת מתוקה) ומקפיאה בכלים קטנים עם כפית בפנים (קל להחזיק). יוצא כמו שרבט אבל טעים וטבעי.
הכנת קרטיבים ביתיים
רקפ בת,אני רוחצת את הפרי,מוציאה גרעינים,שמה בסיר עם כמה כוסות מים וכמה כפיות סוכר או סוכרזית ומבשלת עד שהפרי מתרכך.אפשר כמובן בלי להמתיק אבל אז המרירות של הפרי לא תטעם לחיכם של ילדים.
הכנת קרטיבים ביתיים
אני מקפיאה בכלים מיוחדים לארטיק מפלסטיק, מעדני סויה בכל מיני טעמים, או פשוט מיץ תפוחים בלי סוכר, הוא מספיק מתוק, יוצא מאוד טעים, בן השנתיים וחצי שלי, מאוד אוהב....
-
- הודעות: 429
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
הכנת קרטיבים ביתיים
תודה לכולם.
אני ינסה בסוף שבוע ויביא לטעימות בגן עם מתכונים.
אני ינסה בסוף שבוע ויביא לטעימות בגן עם מתכונים.
-
- הודעות: 306
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
הכנת קרטיבים ביתיים
אפשרי לעשות כמו סורבה (כלומר גלידת פרי) ואז מקפיאים בכלים .הרעיון הוא לעשות סירופ סוכר ביחס של 1:1, לתת לו להתקרר, להוסיף מחית פרי לפי העונה, להוסיף מעט או כמה שרוצים מנוזל הסירופ לערבב טוב ולהכניס טו למכונת גלידה או לכלים ואז זה יוצא כמו ברד.
ועכשיו אני הולכת לראות מה שלום המכונת גלידה שלי..
בהצלחה-וכמה שזה טעים מהמכורה לגלידות
ועכשיו אני הולכת לראות מה שלום המכונת גלידה שלי..
בהצלחה-וכמה שזה טעים מהמכורה לגלידות
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
הכנת קרטיבים ביתיים
קרטיבים"http://food.walla.co.il/?w=/900/583391"
הרעיון לבשל פירות עם מיים ,סוכר ולימון ולהקפיא!
הרעיון לבשל פירות עם מיים ,סוכר ולימון ולהקפיא!
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
הכנת קרטיבים ביתיים
אפשר גם לטחון את הפירות עם הנוזלים. יוצא לא פחות טעים וגם מרויחים את הסיבים.
הכנת קרטיבים ביתיים
יש לי מתכון נהדר לגלידה ביתית פשוט להכנה: שמים במערבל 3 מיכלים שמנת מתוקה ומקציפים לאחר מכן מוסיפים צנצנת ממרח נוטלה ומערבבים היטב. אחר כ ך מפזרים אגוזי פקאן בתבנית חד פעמית מאורכת ושופכים מעל את התערובת. אפשר לפזר אגוזים גם מלמעלה יוצא 3 תבניות מאורכות מהכמות הזו וזה יאמי יאמי 

הכנת קרטיבים ביתיים
אגוזי פקאן מסוכרים שכחתי להוסיף
הכנת קרטיבים ביתיים
הכי זול (גם חשוב) ודי בריא (יש סוכר אבל הוא חום):
אני מכינה תה צמחים (לימונית, נענע, לואיזה, מליסה, מה שיש בגינה) מוסיפה סוכר חום ומקפיאה.
פחות מוצלח - להקפיא מיצי פירות (קנוי - אין לי כח לסחוט שעות ובטח לא פירות קיץ שקשה לסחוט, ומיץ תפוזים קפוא לא מצא חן בעינם)
הכי מגניב לילדים - ארטיק בשכבות, מכינים כמה מיצים (נניח תפוחים, תה, ומנגו) ממלאים את הכלי של הקרטיב עד לשליש במיץ אחד ומקפיאים, מוציאים, מוסיפים את המיץ השני ומקפיאים עוד קצת (צריך שקצת יתקשה כדי שהמיצים לא יתערבבו - לא ממש קפוא) ואז את השלישי. כמו"כ אפשר להטמין בתוך המיצים "הפתעות" - צימוקים, קוקוס, קוביות בננה וכו'
וכדי שלא יזל - להוסיף לנוזלים לפני ההקפאה קצת ג'לטין.
בהנאה
אני מכינה תה צמחים (לימונית, נענע, לואיזה, מליסה, מה שיש בגינה) מוסיפה סוכר חום ומקפיאה.
פחות מוצלח - להקפיא מיצי פירות (קנוי - אין לי כח לסחוט שעות ובטח לא פירות קיץ שקשה לסחוט, ומיץ תפוזים קפוא לא מצא חן בעינם)
הכי מגניב לילדים - ארטיק בשכבות, מכינים כמה מיצים (נניח תפוחים, תה, ומנגו) ממלאים את הכלי של הקרטיב עד לשליש במיץ אחד ומקפיאים, מוציאים, מוסיפים את המיץ השני ומקפיאים עוד קצת (צריך שקצת יתקשה כדי שהמיצים לא יתערבבו - לא ממש קפוא) ואז את השלישי. כמו"כ אפשר להטמין בתוך המיצים "הפתעות" - צימוקים, קוקוס, קוביות בננה וכו'
וכדי שלא יזל - להוסיף לנוזלים לפני ההקפאה קצת ג'לטין.
בהנאה
הכנת קרטיבים ביתיים
קראתי שאם רוצים קוביות קרח שקופות כאלה אז להקפיא מים שרתחו קודם(לקרר)
ואם רוצים קוביות דקורטיביות יותר אז להקפיא חצי כמות מהמים ולהניח: (אחרי שקפא)חצי דובדבן או פרוסת קיוי או כל דבר כיד הדמיון ואז שוב למלא מים (חצי שני) ולהקפיא ו...לקצור מחמאות( איך הצלחת???)
ואם רוצים קוביות דקורטיביות יותר אז להקפיא חצי כמות מהמים ולהניח: (אחרי שקפא)חצי דובדבן או פרוסת קיוי או כל דבר כיד הדמיון ואז שוב למלא מים (חצי שני) ולהקפיא ו...לקצור מחמאות( איך הצלחת???)
-
- הודעות: 625
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*
הכנת קרטיבים ביתיים
קרטיב אבטיח: למעוך אבטיח ולהקפיא בכלים לקרטיב מפלסטיק.
יוצא מעולה!
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר גם ממלון.
יוצא מעולה!
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר גם ממלון.
-
- הודעות: 8
- הצטרפות: 14 מאי 2005, 22:11
- דף אישי: הדף האישי של אבא_של_גוני*
הכנת קרטיבים ביתיים
הנה רעיון שלא אנחנו המצאנו אבל הוא עובד מצויין.
מרסקים פירות למשל תמרים, אפרסקים, מלון, תפוח תותי עץ (מהעץ לידנו) אפשר קצת להוסיף מים או להמתיק במידת הצורך ברכז תפוחים. מוזגים את התערובת לתוך כלי של קוביות קרח (רצוי ההוא מהגומי אז זה יוצא יותר בקלות).
את המקלות עושים על ידי חיתוך שיפודים.
יוצא מצויין, גם בריא, גם טרי וגם טעים טעים
מרסקים פירות למשל תמרים, אפרסקים, מלון, תפוח תותי עץ (מהעץ לידנו) אפשר קצת להוסיף מים או להמתיק במידת הצורך ברכז תפוחים. מוזגים את התערובת לתוך כלי של קוביות קרח (רצוי ההוא מהגומי אז זה יוצא יותר בקלות).
את המקלות עושים על ידי חיתוך שיפודים.
יוצא מצויין, גם בריא, גם טרי וגם טעים טעים
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
הכנת קרטיבים ביתיים
להקפיא בננה בשלה מאוד מאוד .
להכין סירופ משוקולד או אבקת חרובים עם קצת רום.
ואז לטפול את הבננה ולגלגל בקוקוס.
ולבסוף לתקוע בקיסם עץ ארוך.
להכין סירופ משוקולד או אבקת חרובים עם קצת רום.
ואז לטפול את הבננה ולגלגל בקוקוס.
ולבסוף לתקוע בקיסם עץ ארוך.
-
- הודעות: 429
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
הכנת קרטיבים ביתיים
תודה לכולם על כל הרעיונות. בגן הרעיון לא כל-כך תפס. אבל בבית זה תופס בגדול. ויש פה רעיונות ממש יפים וטעימים.
שלשום הכנו ארטיק שוקו/שוקו משוקולית. - לא יצא לי כל-כך מוצלח. תמר אכלה את הקצוות איפה שכל השוקו והשאר סתם היה חלב קפוא. אבל היא שמחה ואמרה - "אמא, עכשיו יותר לא נקנה ארטיקים".
שלשום הכנו ארטיק שוקו/שוקו משוקולית. - לא יצא לי כל-כך מוצלח. תמר אכלה את הקצוות איפה שכל השוקו והשאר סתם היה חלב קפוא. אבל היא שמחה ואמרה - "אמא, עכשיו יותר לא נקנה ארטיקים".
הכנת קרטיבים ביתיים
נסו להקפיא טרופית ושזה קפוא לגזור למעלה וללקק כמו שלגון.
טעים, גם אני עושה אבל להיזהר כי זה חד בפינות אז לגזור.
טעים, גם אני עושה אבל להיזהר כי זה חד בפינות אז לגזור.
הכנת קרטיבים ביתיים
ריחמנטה - קראת פעם מה מכילה שקית של טרופית? זה פשוט מים עם הרבה צבעי מאכל וחומר משמר. לא ממש מה שהייתי רוצה להכניס לילדיי על בסיס קבוע.
הכנת קרטיבים ביתיים
לא ממש מה שהייתי רוצה להכניס לילדיי על בסיס קבוע.
הם לא חיים על זה על בסיס קבוע ואפילו לא באינפוזיה,1 פעם בכמה זמן לא גורם שום נזק
הם לא חיים על זה על בסיס קבוע ואפילו לא באינפוזיה,1 פעם בכמה זמן לא גורם שום נזק
-
- הודעות: 577
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
הכנת קרטיבים ביתיים
לאחרונה אני מכינה קרטיבים נהדרים בלי שום תוספת של סוכר: חותכים תותים ובננות לחתיכות גסות, מוסיפים מיץ תפוזים סחוט וטוחנים.
אני מקפיאה בכלי לארטיקים מפלסטיק. אני לא יודעת אם ילדים יאהבו כי זה פחות מתוק מקרטיבים תעשייתים (אם כי זה בהחלט מתוק) אבל אני מתה על זה ומאז שהתחלתי להכין את זה אני לא מסוגלת לאכול גלידה או קרטיב תעשייתים... לפעמים אני לא מצליחה להתאפק עד שיקפא ואז אני אוכלת את זה חצי קפוא עם כפית.
אני מקפיאה בכלי לארטיקים מפלסטיק. אני לא יודעת אם ילדים יאהבו כי זה פחות מתוק מקרטיבים תעשייתים (אם כי זה בהחלט מתוק) אבל אני מתה על זה ומאז שהתחלתי להכין את זה אני לא מסוגלת לאכול גלידה או קרטיב תעשייתים... לפעמים אני לא מצליחה להתאפק עד שיקפא ואז אני אוכלת את זה חצי קפוא עם כפית.
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
הכנת קרטיבים ביתיים
אולי מישהו פגש תבניות לקרטיבים מסיליקון (הגמישות)? חושבת שראיתי פעם. מאוד רוצה כדי להכין קרטיבים שהם יותר רכים (למשל מבננה) ובתבניות הפלסטיק תמיד אני נשארת עם החלק של המקל ביד...
-
- הודעות: 577
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
הכנת קרטיבים ביתיים
אולי אצל איקאה... יש להם תבניות גמישות לקרח. אולי תנסי להזרים מים חמים על התבנית מבחוץ עד שזה ישתחרר קצת? או שתוסיפי קצת מיץ תפוזים לקרטיב כדי שיתקשה טיפה יותר.
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
הכנת קרטיבים ביתיים
כרגע אסור לנו לצרוך מיץ תפוזים על כן הרעיון לא כל כך תקף. רציתי להכין לקטנה קרטיבים של רסק ירוק שיוצאים רכים יותר... באיקאה לא נמצאו כאלה. עדיין מחפשת. אשמח אם מישהו ישזוף את עיניו באחד ויזכר בי וילשין על קיומם של כאלו. תודה.
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
הכנת קרטיבים ביתיים
אתמול היינו בחנות יצירה והיה לי רעיון גאוני. ראיתי שם מקלות קרטיב פצפונים כאלו. רכשתי שקית והיום הכנו בתבנית סיליקון של קרח קרטיבים שעשויים ממים עם סילאן טבעי (אפשר גם מולסה). הקטנה חובבת הקרטיבים התרגשה עד עמקי נשמתה וזללה חצי מגש מיד כשיצא מהמקפיא. החזיקה יפה יפה במקלות (שממש לא יצאו באמצע אבל מה זה משנה?) וכירסמה. בריא וטעים. ותודה ל מיה גל על רעיון הסילאן.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכנת קרטיבים ביתיים
בשבוע האחרון יצא לי לאכול הרבה פירות קפואים, כמו שהם.
הטריק הוא לאכול אותם לפני שהם קפואים כמו אבן. אחרי כמה שעות בפריזר, תלוי עד כמה הפריזר חזק.
הכי מוצלח היה תאנה קפואה
הטריק הוא לאכול אותם לפני שהם קפואים כמו אבן. אחרי כמה שעות בפריזר, תלוי עד כמה הפריזר חזק.
הכי מוצלח היה תאנה קפואה
הכנת קרטיבים ביתיים
בשנה שעברה הכנתי מענבים יותר מדי בשלים טחנתי והקפאתי במגש קרחונים אבל זה לא היה טעים ונדבק נורא והשאריות לא ירדו מהמגש(לא מגומי)
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
הכנת קרטיבים ביתיים
סבתא שלי הייתה מקפיא תותים ואחר כך היינו אוכלים אותם קפואים זה היה מעולה
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
הכנת קרטיבים ביתיים
אני קונה תרכיז תפוחים טבעי (יש של סיידר הגליל, בבקבוק זכוכית, ויש מארזי קרטון של ליטר וחצי, זולים במיוחד, של חברה ששמה פרח מזכרוני, אבל אין בכל מקום) ומכינה מזה קרטיבים, יוצא מאוד טעים.
הכנת קרטיבים ביתיים
לשים שמנת 15% לפחות ולהוסיף לה: או ריבה, או בבלנדר לערבב עם פרי טעים ואם צריך סוכר יש להוסיף סטיביה שזה ממתיק טבעי שאפשר לקנות בחנות טבע בעלים או צורה אחרת. הממתיק הזה ללא קלוריות בכלל ומאוד מתוק! אפשר לגדל אותו כמו נענע!
-
- הודעות: 577
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
הכנת קרטיבים ביתיים
אני לא יודעת מה לעשות, התמכרתי לקרטיבים הביתיים האלה וכל הזמן בא לי לאכול רק את זה! זה פשוט כל כך טעים וקר... ולא בא לי שום דבר אחר. הבעייה היא שיש לי רק שש תבניות (אני מחסלת כמובן את השש במכה) ושצריך לחכות שזה יקפא לפחות חלקית... חוץ מזה צריך לקנות המון פירות וזה יקר.
-
- הודעות: 181
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*
הכנת קרטיבים ביתיים
חשוב להקפיד שהמקל של המתקן יהיה עם חורים. כאשר הוא חלק - הקרטיב מתפרק. כאשר יש חורים במקל, הקרטיב קופא דרך החור ואז המקל לא יוצא וזה גם פחות נופל בזמן האכילה.
מאוד ממליצה על המתקנים של Tupperware רק שאני חושבת שניתן להשיג רק אצל מדגימות שנשאר להן 'מפעם'.
הכי נוח להקפיא נקטרים טבעיים - פריגת, פרימור ... - מה שבמבצע. בלי צבעים, בלי חורי טעם, בלי חומר משמר ויש הרבה שבלי סוכר. היתרון שלהם על התרכיזים הוא, שלא נוצר מצב שלוקחים 'שלוק' ונשאר רק קרח לבן.
מאוד ממליצה על המתקנים של Tupperware רק שאני חושבת שניתן להשיג רק אצל מדגימות שנשאר להן 'מפעם'.
הכי נוח להקפיא נקטרים טבעיים - פריגת, פרימור ... - מה שבמבצע. בלי צבעים, בלי חורי טעם, בלי חומר משמר ויש הרבה שבלי סוכר. היתרון שלהם על התרכיזים הוא, שלא נוצר מצב שלוקחים 'שלוק' ונשאר רק קרח לבן.
-
- הודעות: 577
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
הכנת קרטיבים ביתיים
כן, במקלות שלי יש חורים ובאמת לא קורה שהקרטיב נופל (קניתי באיקאה). אני לא יודעת אם אפשר לסמוך על הנקטרים הטבעיים שיהיו באמת בריאים וטעימים באותה מידה כמו פירות טריים שהרגע נטחנו, אבל אולי שווה לנסות.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכנת קרטיבים ביתיים
מישהו ניסה להכין ארטיקים בכוסות הקפצה (כוסות "שוט" של טקילה)?
-
- הודעות: 181
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*
הכנת קרטיבים ביתיים
קיזי
פירות טריים יהיו טובים יותר. נקטרים של 100% פרי, אני חושבת שעדיפים על תרכיזים למיניהם. גם הטבעיים, נפרדים אחרי ההקפאה.
אורי
נראה לי שלא כדאי להקפיא בזכוכית אלא אם היא מיועדת לכך. שינויי הטמפ' עלולים לגרום לה להתפוצץ ואני חושבת שהסיכון גדל ככל שהזכוכית יותר עבה.
פירות טריים יהיו טובים יותר. נקטרים של 100% פרי, אני חושבת שעדיפים על תרכיזים למיניהם. גם הטבעיים, נפרדים אחרי ההקפאה.
אורי
נראה לי שלא כדאי להקפיא בזכוכית אלא אם היא מיועדת לכך. שינויי הטמפ' עלולים לגרום לה להתפוצץ ואני חושבת שהסיכון גדל ככל שהזכוכית יותר עבה.
-
- הודעות: 281
- הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
- דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*
הכנת קרטיבים ביתיים
הילדה קיבלה ליום ההולדת ספר מתכונים לילדים על פי הסרט "רטטוי". אתמול הכינה משם glaconnets]גלידונים au yaourt et au fruits[/po] - יוגורט עם פירות שונים חתוכים קטן (בננות, דובדבנים, תותים, ליצ'י) בתוך תבנית קוביות קרח. במרכז כל קוביה נעצה קיסם, בתור מקל ארטיק (כדי שהקיסם לא יפול אפשר לנעוץ אותו רק כשהיוגורט מתחיל לקפוא, או לחלופין בהתחלה לצפות את התבנית בנילון נצמד, ולנעוץ את הקיסמים בנילון. אבל זה רק למי שחי בשלום עם עוד נילון פה ושם).
הרגע אכלנו מהם, יצאו טעימים מאד וקרירים. כייף.
והשווצה לקינוח: היא אפילו ניקתה את המטבח אחריה
הרגע אכלנו מהם, יצאו טעימים מאד וקרירים. כייף.
והשווצה לקינוח: היא אפילו ניקתה את המטבח אחריה

הכנת קרטיבים ביתיים
אצלנו הולכים ארטיקים תות בננה:
לרסק בבלנדר כמות שווה של תותים מתוקים ובננות בשלות עם מעט מים.
לשם בכלי פלסטיק להקפאה.
לרסק בבלנדר כמות שווה של תותים מתוקים ובננות בשלות עם מעט מים.
לשם בכלי פלסטיק להקפאה.
-
- הודעות: 194
- הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
- דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*
הכנת קרטיבים ביתיים
מקפיצה למה חדש
אנחנו מאד נהנים בימים האחרונים מקרטיבים הכי פשוטים שאנחנו עושות ביחד מתרכיז מיץ תפוחים טבעי, כיף גדול, זול יותר וטעים יותר
אנחנו מאד נהנים בימים האחרונים מקרטיבים הכי פשוטים שאנחנו עושות ביחד מתרכיז מיץ תפוחים טבעי, כיף גדול, זול יותר וטעים יותר
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
הכנת קרטיבים ביתיים
אני מרסקת פרי +טיפה מיץ למון+טיפונת דבש/סוכר ואת התערובת מעבירה לתבנית קרטיבים.
שעה בתא ההקפאה ,להוציא ולתקוע מקלוני ארטיק.
ולהקפיא .
אני מכינה מהיום ללמחר. יאמי
ועוד:לחתוך משולשי אבטיח ולתקוע מקלוני ארטיק.כמה יפה ככה טעים..
ואחרון חביב ארטיק שוקו -בננה : חצאי בננות טבולים בציפוי שוקולד( טבלת שוקולד מריר +חצי חמאה רגילה קטנה.להמיס)+מקלוני ארטיק.
שעה בתא ההקפאה ,להוציא ולתקוע מקלוני ארטיק.
ולהקפיא .
אני מכינה מהיום ללמחר. יאמי
- ואפשר גם עם "גמדים".
ועוד:לחתוך משולשי אבטיח ולתקוע מקלוני ארטיק.כמה יפה ככה טעים..
ואחרון חביב ארטיק שוקו -בננה : חצאי בננות טבולים בציפוי שוקולד( טבלת שוקולד מריר +חצי חמאה רגילה קטנה.להמיס)+מקלוני ארטיק.
הכנת קרטיבים ביתיים
לאסי פירות (יוגורט עם פרי טחון) בתבניות ארטיק זה אליפות!
אפשר גם לטחון פנימה אגוזים/שקדים
אפשר גם לטחון פנימה אגוזים/שקדים
-
- הודעות: 593
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*
הכנת קרטיבים ביתיים
איזה כייף שקיץ!
-
- הודעות: 223
- הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10
הכנת קרטיבים ביתיים
לא קראתי את הדף אז יכול להיות שאחזור על דברים של אחרים.
יש לי מלא רעיונות לארטיקים טבעיים.
קודם כל, אם רוצים שהארטיק יצא במרקם כמו של ארטיק חלבי, מוסיפים לו טחינה גולמית מלאה (אורגנית
.
מתכונים לדוגמא:
מלון, תמרים מושרים במים ללילה, טחינה גולמית מלאה, מים. מעבירים בבלנדר למרקם חלק, מוזגים לכוסות ארטיק, מכניסים למקפיא ואחרי 3 שעות זה מוכן.
סוחטים רימונים ומקפיאים בכוסות הארטיק.
רסק ירוק, שיהיה מתוק + טחינה גולמית יתן לו את המרקם הכמו חלבי.
עשב חיטה, מולסה, לימון סחוט, מים ועלי נענע - להעביר בבלנדר ולהקפיא לארטיקים.
אחותי מכינה מיץ גזר ועושה ממנו ארטיקים. הילדים שלה מתים על זה - אצלנו זה לא הלך.
אבא שלי אוהב להכין מיץ תפוזים ולהקפיא בכוסות ארטיקים. אצלנו זה גם לא הלך, אבל אולי אצלכם כן.
אננס - להעביר בבלנד עם קצת מים ולהקפיא.
יש עוד המון שילובים שאפשר לעשות.
מעבר לזה, כל מיני הפתעות בארטיק שעשיתי והצליח:
חותכים תמרים קשים ומתוקים (אני משתמשת בדקל נור) לקוביות קטנות ושמים ראשונים בכוסות להקפאה ואח"כ מוזגים את הנוזל (גם ככה הם ישקעו פנימה)
ואז זה כמו "סוכריות" בקצה הארטיק. אפשר גם לבשל כוסמת "אל-דנטה", לצפות אותה במולסה ולשים כמו עם התמרים.
יש לי מלא רעיונות לארטיקים טבעיים.
קודם כל, אם רוצים שהארטיק יצא במרקם כמו של ארטיק חלבי, מוסיפים לו טחינה גולמית מלאה (אורגנית

מתכונים לדוגמא:
מלון, תמרים מושרים במים ללילה, טחינה גולמית מלאה, מים. מעבירים בבלנדר למרקם חלק, מוזגים לכוסות ארטיק, מכניסים למקפיא ואחרי 3 שעות זה מוכן.
סוחטים רימונים ומקפיאים בכוסות הארטיק.
רסק ירוק, שיהיה מתוק + טחינה גולמית יתן לו את המרקם הכמו חלבי.
עשב חיטה, מולסה, לימון סחוט, מים ועלי נענע - להעביר בבלנדר ולהקפיא לארטיקים.
אחותי מכינה מיץ גזר ועושה ממנו ארטיקים. הילדים שלה מתים על זה - אצלנו זה לא הלך.
אבא שלי אוהב להכין מיץ תפוזים ולהקפיא בכוסות ארטיקים. אצלנו זה גם לא הלך, אבל אולי אצלכם כן.
אננס - להעביר בבלנד עם קצת מים ולהקפיא.
יש עוד המון שילובים שאפשר לעשות.
מעבר לזה, כל מיני הפתעות בארטיק שעשיתי והצליח:
חותכים תמרים קשים ומתוקים (אני משתמשת בדקל נור) לקוביות קטנות ושמים ראשונים בכוסות להקפאה ואח"כ מוזגים את הנוזל (גם ככה הם ישקעו פנימה)
ואז זה כמו "סוכריות" בקצה הארטיק. אפשר גם לבשל כוסמת "אל-דנטה", לצפות אותה במולסה ולשים כמו עם התמרים.
-
- הודעות: 223
- הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10
הכנת קרטיבים ביתיים
חוצמזה, אפשר להסתכל על המתכונים של אופק (לא זוכרת את השמות של שלל דפי ה - raw food) וודאי לקבל משם אחלה רעיונות (יש כל מיני דברים עם קקאו RAW ושילובים שנוסו והצליחו יהיו טובים גם בתור ארטיקים).
-
- הודעות: 223
- הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10
הכנת קרטיבים ביתיים
ועוד משהו שלא קשור לארטיקים: הכנת סוכריות על מקל. ניסיתי פעם אחת ויצא אחלה. אם רוים להכין לאיזו חגיגה או משהו.. אצלנו אני מעדיפה שלא תהיינה סוכריות בבית, גם הן טבעיות, בכל זאת סוכר...
בתבנית קרחונים גמישה (אצלנו בצורת לבבות), משמנים עם קצת שמן קוקוס אורגני או שמן זית (שמן זית נותן טעם, אז רצוי את הקוקוס, אלא אם אין ברירה) את התבנית, שמים בכל לב מולסה (אני ממליצה רק על חברת מורגה), מכניסים למקפיא ובודקים - כשזה קצת קשה אבל לא יותר מדי, מוציאים ותוקעים באמצע כל לב מקל, מחזירים למקפיא להקפאה מלאה. לשים לב שכזה "נמס" זה נהיה נוזלי ודביק.
אחותי מכינה את זה עם סוכר קנים אורגני ואז כשזה יוצא מהמקפיא זה כמו סוכריה "רגילה" - לא נמס ולא נהיה נוזלי. היא מחממת את הסוכר על מחבת עם קצת מים ומוסיפה כמה טיפות לימון, כשזה נהיה נוזלי, מוזגת לתבנית.
בתבנית קרחונים גמישה (אצלנו בצורת לבבות), משמנים עם קצת שמן קוקוס אורגני או שמן זית (שמן זית נותן טעם, אז רצוי את הקוקוס, אלא אם אין ברירה) את התבנית, שמים בכל לב מולסה (אני ממליצה רק על חברת מורגה), מכניסים למקפיא ובודקים - כשזה קצת קשה אבל לא יותר מדי, מוציאים ותוקעים באמצע כל לב מקל, מחזירים למקפיא להקפאה מלאה. לשים לב שכזה "נמס" זה נהיה נוזלי ודביק.
אחותי מכינה את זה עם סוכר קנים אורגני ואז כשזה יוצא מהמקפיא זה כמו סוכריה "רגילה" - לא נמס ולא נהיה נוזלי. היא מחממת את הסוכר על מחבת עם קצת מים ומוסיפה כמה טיפות לימון, כשזה נהיה נוזלי, מוזגת לתבנית.
-
- הודעות: 652
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
הכנת קרטיבים ביתיים
ועוד מתכון להורים עסוקים בלי עודף זמן - להקפיא ספרינג תות בננה בתבנית של קוביות קרח. (אבל את הנקטר שבקרטון, לא המיץ שמוכרים בבקבוק).
הכנת קרטיבים ביתיים
איפה קונים מתקן פלסטיק לקרטיבים?
הכנת קרטיבים ביתיים
בחנויות כלי בית (לא בקניון, אמיתיות, של פעם, ברחובה הראשי של עיר לא מפונפנת...)
וגם בחלק מהסופרמרקטים.
וגם בחלק מהסופרמרקטים.
-
- הודעות: 193
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 17:11
- דף אישי: הדף האישי של דודה_דו*
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
הכנת קרטיבים ביתיים
טרופית אל נא
-
- הודעות: 940
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
הכנת קרטיבים ביתיים
אנחנו מכינות קרטיבי שייק ירוק.
פירות ועלים ירוקים, חלק שותים (בעיקר אני), וחלק מקפיאים, וזוללים.
שייק בסיסי אצלנו: חצי מלון, 2 תפוחים, 5-20 עלי חסה וכוס מים.
הקטנה משוגעת על זה.
פירות ועלים ירוקים, חלק שותים (בעיקר אני), וחלק מקפיאים, וזוללים.
שייק בסיסי אצלנו: חצי מלון, 2 תפוחים, 5-20 עלי חסה וכוס מים.
הקטנה משוגעת על זה.
-
- הודעות: 940
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
הכנת קרטיבים ביתיים
ו... אני מחפשת מיכלי/תבניות קרטיבים קטנים להקפאה, למנות אישיות קטנות.
הכנת קרטיבים ביתיים
בקרטיבים הקנויים יש מרקם רך, קל לנגוס, זה לא קרח.
אלו שמנסים בבית יוצאים קשים נטו קרח.
איך עושים שייצא כמו הקנויים?
אלו שמנסים בבית יוצאים קשים נטו קרח.
איך עושים שייצא כמו הקנויים?
-
- הודעות: 940
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
הכנת קרטיבים ביתיים
אני, צריך להוציא אותם אחרי שהם מתחילים להתקשות (נאמר 30 דק'), לערבב ואז להקפיא שוב.
ככה כמה פעמים (לפחות 2-3).
בשביל זה המציאו את מכונות הגלידה, שעושות את זה לבד. או את הכדור שמוציאים מהמקפיא וזורקים זה לזה.
ככה כמה פעמים (לפחות 2-3).
בשביל זה המציאו את מכונות הגלידה, שעושות את זה לבד. או את הכדור שמוציאים מהמקפיא וזורקים זה לזה.
הכנת קרטיבים ביתיים
אפשר לעשות סוג של ארטיק כזה עם פרות:
חתכו את הפירות , ועטפו אותם בסוכר .
הכניסו את הפירות לתוך הכוסיות ושפכו מים אל תוך הכוס .
לאחר מכן הכניסו את המקל/כפית כך שיעמוד באמצע הכוס , והכניסו למקפיא (:
והינה מתכון של 3-4 דקות הכנה !
מתאים גם לילדים וגם למבוגרים =)
שווה הכנה !
חתכו את הפירות , ועטפו אותם בסוכר .
הכניסו את הפירות לתוך הכוסיות ושפכו מים אל תוך הכוס .
לאחר מכן הכניסו את המקל/כפית כך שיעמוד באמצע הכוס , והכניסו למקפיא (:
והינה מתכון של 3-4 דקות הכנה !
מתאים גם לילדים וגם למבוגרים =)
שווה הכנה !
הכנת קרטיבים ביתיים
_אני, צריך להוציא אותם אחרי שהם מתחילים להתקשות (נאמר 30 דק'), לערבב ואז להקפיא שוב.
ככה כמה פעמים (לפחות 2-3)._
תודה!
זה מנסיון במקרה? באמת עובד עם ארטיקים מקרח?
ככה כמה פעמים (לפחות 2-3)._
תודה!
זה מנסיון במקרה? באמת עובד עם ארטיקים מקרח?
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
הכנת קרטיבים ביתיים
עוד משהו שעוזר שזה לא מתקשה לגמרי זה אם יש שם שומן. למשל אנחנו טוחנים במעבד מזון קשיו ובננה. את זה מקפיאים. זה לא קופא לקרח (השומן בקשיו לא נותן לזה לקפוא עד הסוף), אלא למרקם שהוא יותר רך. מחכים 2 דקות אחרי שמוציאים מהמקפיא, ואפשר לאכול.
אני, צריך להוציא אותם אחרי שהם מתחילים להתקשות (נאמר 30 דק'), לערבב ואז להקפיא שוב.
על זה היתי הולכת על קופסת סורבה. לא על ארטיקים בודדים, לא רואה את זה עובד. על סורבה (כלומר הארטיק אבל פשוט ככה בקופסה גדולה, לא יחידות קטנות) אני מכירה הרבה שעושים את זה.
בעבר היתי עושה את זה עם מכונת גלידה, את ההקפאה תוך כדי ערבוב, החסרון הוא שבמכונות הזולות את צריכה להקפיא ל - 24 שעות את המיכל, ולמי שיש פריזר קטן ממש קשה לפנות לו מקום.
הלהיטים החדשים (והמאוד בנאליים, אני יודעת) שלנו בתחום הארטיקים:
אני, צריך להוציא אותם אחרי שהם מתחילים להתקשות (נאמר 30 דק'), לערבב ואז להקפיא שוב.
על זה היתי הולכת על קופסת סורבה. לא על ארטיקים בודדים, לא רואה את זה עובד. על סורבה (כלומר הארטיק אבל פשוט ככה בקופסה גדולה, לא יחידות קטנות) אני מכירה הרבה שעושים את זה.
בעבר היתי עושה את זה עם מכונת גלידה, את ההקפאה תוך כדי ערבוב, החסרון הוא שבמכונות הזולות את צריכה להקפיא ל - 24 שעות את המיכל, ולמי שיש פריזר קטן ממש קשה לפנות לו מקום.
הלהיטים החדשים (והמאוד בנאליים, אני יודעת) שלנו בתחום הארטיקים:
- מקפיאים חתיכות של בננה, אבטיח, מלון וענבים (שלמים - ולא צריך המון מהם, גם לא ממש חייבים ענבים), ואז טוחנים הכל יחד במעבד מזון. יש לזה מרקם מדהים של גלידה רכה וקפואה, ממש טעים - לאכילה מיידית.
- מה שלא חוסל מהראשון - מקפיאים לארטיקים (הם כן יוצאים קשים, אבל אצלנו אוהבים את זה)
- טוחנים רק אבטיח קפוא במעבד מזון - זה יוצא ממש ממש כמו ברד. אבל לאכול מיד מיד, אחרת מפשיר מהר

-
- הודעות: 536
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
הכנת קרטיבים ביתיים
מחפשת כלי אולטימטיבי לקרטיבים ביתיים ולא מוצאת!
או שיש זעירים כאלו, או שלא נוחים- מקלות בלי חור.
איזו חברה טובה יש במחיר סביר?
בינתיים מכינים רק שייקים מפירות קפואים
או שיש זעירים כאלו, או שלא נוחים- מקלות בלי חור.
איזו חברה טובה יש במחיר סביר?
בינתיים מכינים רק שייקים מפירות קפואים
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת קרטיבים ביתיים
אני מרוצה מאלו של איקאה...
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
הכנת קרטיבים ביתיים
מחפשת כלי אולטימטיבי לקרטיבים ביתיים ולא מוצאת!
מתה על אלו של טאפרוור. הם יקרים, אבל עמידים לנצח. לפחות אצלי, זה כבר קרוב לעשר שנים והם כמו חדשים (לא שמה במדיח, שטיפה קלה במים). חושבת לקנות לעצמי עוד סט.
מתה על אלו של טאפרוור. הם יקרים, אבל עמידים לנצח. לפחות אצלי, זה כבר קרוב לעשר שנים והם כמו חדשים (לא שמה במדיח, שטיפה קלה במים). חושבת לקנות לעצמי עוד סט.
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
הכנת קרטיבים ביתיים
למישהו יש מכונת גלידה אמיתית כזו שגם מקפיאה? שלא צריך להקפיא את המיכל?
אני מפנטזת על זה! מעניין לשמוע אם מישהו מרוצה. בא לי גלידה אמיתית ובלי לפנות כל פעם חצי מקפיא בשביל זה. (בעצם אולי במחיר של המכונה אפשר לקנות מקפיא קטן...)
אני מפנטזת על זה! מעניין לשמוע אם מישהו מרוצה. בא לי גלידה אמיתית ובלי לפנות כל פעם חצי מקפיא בשביל זה. (בעצם אולי במחיר של המכונה אפשר לקנות מקפיא קטן...)
-
- הודעות: 536
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
הכנת קרטיבים ביתיים
תודה לכן
וסאלי לא מצאתי תמונה של כלי הקרחונים של טאפוואר ברשת,
רוצה לראות אם זה הכיוון שלי.
אגב בקטלוג שלהם ראיתי תמונה של קופסאת אוכל מחולקת לשניים ונראית גבוהה יחסית
מכירה? פרי שלם יכול להיכנס? מחפשת כבר שנים את הקופסא האולטימטיבית..
תודה
וסאלי לא מצאתי תמונה של כלי הקרחונים של טאפוואר ברשת,
רוצה לראות אם זה הכיוון שלי.
אגב בקטלוג שלהם ראיתי תמונה של קופסאת אוכל מחולקת לשניים ונראית גבוהה יחסית
מכירה? פרי שלם יכול להיכנס? מחפשת כבר שנים את הקופסא האולטימטיבית..
תודה
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
הכנת קרטיבים ביתיים
לא מצאתי תמונה של כלי הקרחונים של טאפוואר ברשת,
גם אני חיפשתי לך עכשיו ולא מצאתי! שווה להתעניין אצל מי שמוכרת, אולי יש לה. יש מיכלים לארטיק עצמו, מכסים, מקלונים (עם חורים), ומגש להעמיד עליו את הארטיקים. הכל נסגר ומתחבר טוב, הארטיקים די קטנים (נניח חצי מארטיק קרח רגיל).
ראיתי תמונה של קופסאת אוכל מחולקת לשניים ונראית גבוהה יחסית
ממש כדאי לשאול את מי שמוכרת. לי יש קופסאות אוכל אחרות שלהם שאני אוהבת מאוד, גם כן עמידות חבל על הזמן (זה כן שמה במדיח), יש לי שנה והן לגמרי חדשות. האמת היא שגם זה לא בקטלוג עכשיו, אבל למפיצות יש לפעמים דברים קודמים.
בכלל כשעברתי על הקטלוג ראיתי שיש לי המון דברים שלהם, רובם זה כבר יותר מעשר שנים (עוד לפני הילדים...), חלק חמש עשרה שנה אני חושבת, הכל כמו חדש. נחמד. רק הבקבוקי שתיה לא מחזיקים לנצח. שנה בערך.
גם אני חיפשתי לך עכשיו ולא מצאתי! שווה להתעניין אצל מי שמוכרת, אולי יש לה. יש מיכלים לארטיק עצמו, מכסים, מקלונים (עם חורים), ומגש להעמיד עליו את הארטיקים. הכל נסגר ומתחבר טוב, הארטיקים די קטנים (נניח חצי מארטיק קרח רגיל).
ראיתי תמונה של קופסאת אוכל מחולקת לשניים ונראית גבוהה יחסית
ממש כדאי לשאול את מי שמוכרת. לי יש קופסאות אוכל אחרות שלהם שאני אוהבת מאוד, גם כן עמידות חבל על הזמן (זה כן שמה במדיח), יש לי שנה והן לגמרי חדשות. האמת היא שגם זה לא בקטלוג עכשיו, אבל למפיצות יש לפעמים דברים קודמים.
בכלל כשעברתי על הקטלוג ראיתי שיש לי המון דברים שלהם, רובם זה כבר יותר מעשר שנים (עוד לפני הילדים...), חלק חמש עשרה שנה אני חושבת, הכל כמו חדש. נחמד. רק הבקבוקי שתיה לא מחזיקים לנצח. שנה בערך.
הכנת קרטיבים ביתיים
אהה איך לא חשבנו על זה?
פשוט נורא ושווה. ודיאטטי.
פרוזן יוגורט תוצרת בית.
http://www.carine.co.il/htmls/[po]page 3223[/po].aspx?c0=14879&bsp=14836&bss53=13827
פשוט נורא ושווה. ודיאטטי.
פרוזן יוגורט תוצרת בית.
http://www.carine.co.il/htmls/[po]page 3223[/po].aspx?c0=14879&bsp=14836&bss53=13827
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
הכנת קרטיבים ביתיים
לרסק אבטיח/ כל פרי אהוב אחר ולהעביר לתבניות קרטיב ללילה.
בטעימים ונעימים !
בטעימים ונעימים !
הכנת קרטיבים ביתיים
סאלי תדמור המליצה על הכלים של טאפרוור לקרטיבים, ומצאתי אותם באיביי.
http://www.ebay.com/itm/Tupperware-New- ... ?pt=[po]LH DefaultDomain 0[/po]&hash=item1e6f44b7c1#ht 6511wt 1218
70 ש"ח כולל משלוח.
מחיר טוב או מוגזם? מישהו יודע?
הם נראים מעולים.
כרמית
http://www.ebay.com/itm/Tupperware-New- ... ?pt=[po]LH DefaultDomain 0[/po]&hash=item1e6f44b7c1#ht 6511wt 1218
70 ש"ח כולל משלוח.
מחיר טוב או מוגזם? מישהו יודע?
הם נראים מעולים.
כרמית
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
הכנת קרטיבים ביתיים
מחיר לא רע.
הזמנתי לעצמי עוד סט
(יצא 69 ש"ח! יש חסכתי שקל!)
מה שאני עכשיו מחפשת זה גביעי פלסטיק (או משהו אחר) יפים. הילדים שלי טוענים שהחסרון היחיד בגלידות פירות שאנחנו מכינים (מדהימות!) זה שאין להן גביע
הזמנתי לעצמי עוד סט

מה שאני עכשיו מחפשת זה גביעי פלסטיק (או משהו אחר) יפים. הילדים שלי טוענים שהחסרון היחיד בגלידות פירות שאנחנו מכינים (מדהימות!) זה שאין להן גביע
