הורדה במשקל

תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הורדה במשקל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

תמי, אין לי זמן כרגע לרשום תגובה מפורטת, אבל מהקטעים שאפשר למצוא באינטרנט מתוך הספר שהמלצת עליו אני יכולה לציין בפירוש שיש הרבה מאוד טעויות מהותיות בהצגת הדברים, ולא ברור אם הן מכוונות או לא.
אשמח לתגובה מפורטת. האם הטעויות שאת מתייחסת אליהן הן טעויות על פי הדעה הרווחת, או שיש נקודות ספציפיות שבהן טוענים כלפיו שהוא הראה פנים במחקר שלא כהלכה, הפרכה ממשית של האסמכתאות שלו והחקירות שלו? כי אם יש לך כאלה, אני מאוד רוצה לשמוע ולקבל דוגמאות ספציפיות. זה חשוב לי לדעת מה נכון.

או אולי התכוונת שאני טעיתי בהצגת הדברים מתוך הספר? זו אפשרות סבירה כמובן - בעיקר כיוון שעדיין לא קראתי את כולו :-) , ואשמח לקבל הערות ספציפיות שיעזרו לי לדייק יותר. (אגב, להבהרה, לא כל ההשערות שהעליתי הן דברים שקראתי בספר - אני מוסיפה הבהרות עכשיו במה שכתבתי כי נראה לי שזה באמת לא היה ברור).

מדובר במישהו (קורספונדנט של המגזין SCIENCE - למי שלא מכיר, אחד משני הפירסומים המדעיים הכי אמינים ויוקרתיים) שעשה משהו שאף אחד אחר לא עשה לפניו: הוא עבר על כל המחקר בצורה ביקורתית (רק המחקר לקראת הספר לקח לו חמש שנים), והרחיק לכת עד כדי לראיין אנשים שהיו מעורבים במחקר המקורי בכל מקום שאפשר היה (ערך יותר מ-600 ראיונות). בינתיים הרושם שלי הוא שהוא לא בונה טיעון אלא מנסה להבין מה נכון (וכך הוא גם מעיד על עצמו, שהוא יצא לדרך כשהוא משוכנע שהדעה הרווחת נכונה והופתע כשהעובדות הצביעו על ההפך).
במדע, כאשר החוקר מוכיח ההפך ממה שהוא חשב, זה מוסיף אמינות למימצאיו (מטעמים ברורים).

מתוך האפילוג לספר:
"I have spent five years on the research for and writing this book alone...it was only with the development of the internet...that I was able, with reasonable facility, to locate and procure virtually every written source, whether published a century ago or last week, and to track down and contact public investigators and public-health officials, even those
long retired.

Throughout this research, I tried to follow the facts wherever they led...when I began my research, I had not idea that I would come to believe that obsity is not caused by eating too much... I had no idea that I would find the quality of the research on nutrition, obesity and chronic disease to be so inadequate ; that so much of the oconventional wisdom would be founded on so little substantial evidence; and that, once it was, the researchers and the public helath authorities who funded the research would no longer see any reason to challenge this conventional wisdom and to test its validity."
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

הורדה במשקל

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

חוזרת פה ההתנהלות של ביסוס דעה מוצקה על כלום בעצם, על דעות מוצקות של אנשים אחרים.
ואח"כ עוד קוראים לזה "רפואה מבוססת מחקרים". עצוב.
מצחיק אותי שאלמונית על מונית תוקפת את דיאטת אטקינס ואח"כ מתארת איך כן לעשות אותה בצורה בטוחה - ולכאורה נדמה לה שהיא מחדשת משהו שד"ר אטקינס בעצמו לא אמר.
ראבק! מינימום תקראי את הספרים לפני שאת מחווה דעה! אטקינס נתן למטופלים שלו דיאטה מאוד מאוזנת, עם מעט מאוד פחמימות, שהרמה שלהן משתנה לאורך הזמן (אבל מעולם לא מגיעה מעל 10% מהדיאטה)
כל הדעה שלך מבוססת על זה ששעמעת (או שקראת באיזה צהובון) שדיאטת אטקינס מכילה רק בשר שמן חמאה וביצים. זה מרגיז שאנשים רציניים, שלעיתים תזונה זה המקצוע שלהם, מתנהגים בצורה כזאת וחורצים משפט על בסיס שמועות בלבד בלי לטרוח לבדוק את העובדות בעצמם ובלי לחשוב לרגע שאולי זה נחוץ.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הורדה במשקל

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מיכל,
10% במשקל, נפח או ערך קלורי?
(שלושה דברים שונים לחלוטין, שנוטים לפעמים לערבב אותם)
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הורדה במשקל

שליחה על ידי אילה_א* »

אורי אני יודעת שאני עוד חייבת לך הסבר למה רזית מטבעונות מגובה בטחינה ולא מתחמקת רק אין לי כרגע כוח (אני לא אוכלת אוכל מזין ?)
אבל בעיקר תחשוב על כל מה שהורדת כשעברת לאכול טחינה ירקות ופירות
אלמונית_על_מונית*
הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*

הורדה במשקל

שליחה על ידי אלמונית_על_מונית* »

חייבת לציין שאני לא אגיב לדברים מכיוון שהם נכתבו באופן שנותן לי תחושה שהכותבות לא באמת רוצות לשמוע אותי, אלא להתקיף אותי, וזה מיותר בעיני להכנס לדיון כזה.
אומרת שוב, שכל אחד יעשה מה שהכי מתאים לו :-)
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

הורדה במשקל

שליחה על ידי דלית_ב* »

אלמונית על מונית,
תמי גלילי הקשיבה לך בעניין, תראי:

אשמח לתגובה מפורטת. האם הטעויות שאת מתייחסת אליהן הן טעויות על פי הדעה הרווחת, או שיש נקודות ספציפיות שבהן טוענים כלפיו שהוא הראה פנים במחקר שלא כהלכה, הפרכה ממשית של האסמכתאות שלו והחקירות שלו? כי אם יש לך כאלה, אני מאוד רוצה לשמוע ולקבל דוגמאות ספציפיות. זה חשוב לי לדעת מה נכון.
וגם אני אשמח :-) (וגם לי חשוב לדעת מה נכון).

אני לא באה לומר לאף אחד מה לאכול ואיך לנהל את חייו- אז תמשיכי לעשות מה שטוב לך!
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הורדה במשקל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לא הייתה לי שום כוונה להתקיף אף אחד, אני באמת רוצה לנהל דיאלוג מפרה המבוסס על עובדות ובאמת באמת רוצה לדעת איפה אני טועה אם אני טועה, ואיפה טועה הספר אם הוא טועה. אני לא רוצה להיות צודקת, אני רוצה להיות מאושרת :-) . בחיי.
אני חוזרת וקוראת את ההודעה שלי, ולא רואה איך אני יכולה לנסח אותה בצורה אחרת שתבהיר את זה יותר טוב.
אבל אם פגעתי בך באיזושהי צורה או עוררתי בך את הרושם שאני לא רוצה להקשיב, אני מתנצלת. אשמח לשמוע את מה שיש לך לומר!
אלמונית_על_מונית*

הורדה במשקל

סליחה תמי, ההודעה המתקיפה היתה של מיכל שץ, אני רואה עכשיו. סתם "קפצה" לי העין, ולכן אין צורך בהתנצלותך :-) בנוגע לפירוטם של אי-דיוקים שאני, בתור קוראת מתעניינת אך לא בעלת ידע אקדמי במדעי התזונה, יכולתי לשים לב אליהם במאמר, אני אצטרך לחזור למאמר בשביל זה....זה ייקח לי קצת זמן. אבל אני זוכרת את זה ברשימת המשימות.
אלמונית_על_מונית*

הורדה במשקל

מחיפושים לא יותר מידי מעמיקים באינטרנט אני יכולה לומר שנראה שהרוחות מאוד נסערות בקשר לשאלה האם כדאי לצרוך יותר שומנים וחלבונים מאשר פחממות או לא. יש גם הרבה דמגוגיה מרגיזה מאוד, משני הצדדים.
כמה שה"מאמר" על זה שכולם חושבים שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ אבל אטקינס יודע שלא צריך פחממות הוא דמגוגי, ככה גם הצד השני לא חף מנסיונות לא לגמרי הוגנים לשכנע (כמו למשל המשפט "אליבא דאטקינס דווקא בשר הוא מזון טבעי, למרות שבשר המוצג באטליז הוא דוחה אסתטית, מסריח ומי שינסה לאוכלו כמו שהוא יקיא מיד." שלקוח מהדף הזה: http://www.shevi.org.il/xhtml/nutrition/info/[po]06 atkins[/po]-diet.html)

אבל אם קוראים את החומרים באופן ביקורתי, בכל זאת אפשר לקבל תמונה מאוזנת יותר.
בעבר נראה לי הגיוני לנסות גרסה צמחונית של דיאטת אטקינס. נדמה לי שאם מדברים על לחיות באופן יותר טבעי, הרי שלאכול גבינות, ביצים, בשר ודגים בכמויות גדולות מידי יום זה מאוד מרוחק מהתזונה שבני אדם היו מסוגלים לצרוך במהלך הדורות: בהתחלה הם לא גידלו חיות משק ובשר צייד היה בוודאי מאורע נדיר שהצריך הרבה מאמצים, ואחר כך כשהתחילו לעסוק בחקלאות מן הסתם אכלו פירות וירקות לפני שהבינו איך אפשר להפיק ביצים, בשר וחלב מחיות משק- זה יותר פשוט לקטוף פרי מאשר לחשוב על האפשרות של לחלוב פרה ולעשות גבינה מהחלב (בחלב יש הרבה פחממות- ולכן מותר רק בכמויות קטנות לפי אטקינס). הבעיה שהגרסא הצמחונית לאטקינס, אפילו אם היא כוללת ביצים וגבינות, היא מאוד מאוד מונוטונית (צריך לאכול ממש הרבה אגוזים), ועלולה לא לכלול מספיק חלבונים (אלה שהגוף מפרק לפחממות במקרה ואין צריכה נפרדת של פחממות- כלומר, יש מחסור גם בחלבונים וגם בפחממות!)

בנוסף, בניגוד למה שטוען אטקינס, אני דווקא כן מאמינה שהשמנת היתר (כמגיפה!) היא מחלה של תקופתנו, ובעבר היו מעט מאוד מקרים של אנשים במשקלים כל כך גבוהים, אף על פי שבעבר התזונה היתה מבוססת על פחממות אפילו יותר- למשל תפוחי האדמה בזמן הרעב באירלנד- פשוט כי האוכל היה הרבה פחות זמין, וגם המשקל לא היה נושא שהטריד כל כך אנשים (הים כמעט כל אשה היא בדיאטה, גם אם היא לא סובלת בכלל מעודף משקל- האובססיביות של החברה שלנו עם משקל הגוף גוררת, לדעתי, מקרי קיצון לשני הכיוונים- אנורקסיה ואכילה כפייתית). זו נקודה, למשל, שבה ההגיון הבריא ותו לא גורמים לי לפקפק בדבריו של אטקינס, אם כי אני בטוחה שאפשר (אם יש זמן וכוח) למצוא מחקרים בנושא.
התחלתי להסתכל בכמה תקצירי מאמרים, אבל יש הרבה מהם שסותרים אחד את השני, כמובן. הנה אתר די טוב עם תקצירים: http://kaye7.school.org.il/nutrition.htm
נושא התזונה באופן כללי מאוד מעניין אותי עכשיו, ואני אמשיך לקרוא חומרים בנושא תזונה, אז אם אני אמצא עוד משהו אני אשתף :-)
ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

הורדה במשקל

שליחה על ידי ללו* »

מחיה את הדף הנושן הזה כדי לשאול שאלה שאולי מתאימה לכאן (מוזמנים להפנות אותי לדף מתאים יותר, אם יש):
בגיל שלושים גיליתי לראשונה בחיי שאני שמנה. בתור ילדה הייתי רזונת, ובשנים האחרונות כנראה עליתי בהדרגה בלי לשים לב (הנושא מעולם לא העסיק אותי). כעת אני מנסה להוריד משקל בכל מיני דרכים, ודי שמחה בזה, כי דווקא הייתי צריכה דחיפה קטנה כדי לשנות כמה דברים באורח חיי. אני גם יודעת בוודאות שמה שדוחף אותי להרזיה זה לא איזו תרבות אנורקטית שהפנמתי אלא הצורך הבריאותי, ולכן גם אני לא בכיוון של ספירת קלוריות ודברים כאלה, אלא של אכילה יותר איטית, מזון יותר איכותי וכל מה שנחשב בעיניי בריא בפני עצמו, ולא סתם מסלול להרזיה.
ואחרי כל זה - התהייה שלי:
למה בעצם השמנתי בשנים האחרונות? אם הדרך שאני מנסה לרזות היא אכילה יותר בריאה, אז הדבר הזה מטריד אותי, כי ממש במקרה אני יכולה להצביע על כך שבשנים האחרונות עשיתי כמה שינויים קטנים בתזונה שלי בדיוק לכיוון הזה. לא בשביל הרזיה, סתם כי נשאבתי לבאופן. אז אני ממילא אוכלת הרבה הרבה פחות ג'אנק פוד והרבה יותר ביתי. יותר קמח מלא ופחות לבן, ועוד. יש עוד הרבה מה לשפר בתחום התזונה, כמובן, אבל בטוח שהשינוי הוא לא בכיוון השני. כלומר זה לא שעברתי לאכול פחות טוב ולכן השמנתי.
אז ההריונות-לידות-הנקות השמינו אותי? אם ככה אז אולי זה מה שאמור להיות? אם אני משמינה מעצם זה שמערכת הפוריות שלי התחילה לפעול, אז אולי מערכת הפוריות זקוקה לשומן הזה?
אבל אולי דווקא ההפך? אולי אני משמינה בגלל שאני כבר ברווח גדול מהלידה האחרונה ועוד לא בהריון חדש? (העניין הוא שעד לא מזמן בכלל לא התעסקתי בנושא הזה, אז היום חסרים לי נתונים ואני לא יודעת ממתי התחלתי להשמין). יש מנגנון כזה? זה מוכר?
אשמח לכל תובנה. לא שזה מציק לי, אבל זה מעניין אותי (-:
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

הורדה במשקל

שליחה על ידי אבישג_א* »

מזדהה איתך מאוד
כשהייתי צעירה הייתי רזה תמיד, אף פעם לא התעניינתי במשקל שלי
ויום אחד (או תקופה) גיליתי שאני שמנה
אבל מה שהכי מפחיד בעניין, שאין לזה קו אדום, תמיד מפתיע אותי לגלות לאיזה עוד משקל אני יכולה להגיע, כשאני בטוחה שאין מצב להיות שמנה יותר.

אני יודעת על עצמי שהכנסתי יותר מאכלים בריאים בשנים האחרונות אבל במקביל אני גם אוכלת הרבה יותר : האוכל יותר זמין לי כי אני מכינה כל היום אוכל לכולם ואני מבשלת טוב יותר ויותר עם השנים ובמקביל אני קונה לעצמי ממתקים. חשבתי על כך שפעם הייתי רזה פשוט כי לא היה לי מה לאכול, באולפנא שנאתי את האוכל ובשירות הלאומי למי יש זמן לאכול ? כשהייתי ילדה אמא שלי תמיד בישלה גורמה אבל היו מעט מאוד ממתקים ואני אהבתי בעיקר ג'אנק וממתקים, לא התקרבתי לירקות.

אז ההריונות-לידות-הנקות השמינו אותי
לי זה נשמע הגיוני (וגם קצת מנחם, זה לא אני זה הם (-: )
נעמי*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2002, 20:19

הורדה במשקל

שליחה על ידי נעמי* »

אני לא יודעת לרזות בצורה בריאה, רק להרצות לחברות שלי איך עושים את זה. כשנכנסתי להריון הראשון הייתי רזה מאוד. רזה מטבעי וגם מאורח חיי המודע למזונות ולפעילות גופנית. בהריון אכלתי כמו שמעולם לא הרשתי לעצמי ועליתי; 30 קילו!!!! כל עוד הנקתי בבלעדיות לא ירדתי גרם מעבר ל8 קילו שיורדים בשבוע הראשון שאחרי הלידה. יש לציין שגם לא הפסקתי לאכול... מרגע שהוספתי ת״מל , חזרתי לסיגריות, חזרתי לעבודה, ; סגרתי את הפה, אכלתי מעט מאוד ורזיתי בצורה מהממת , משמחת ומספקת . בריא זה ממש לא היה. נשארו לי 8 קילו בסך הכול כדי לחזור למשקל טרום ההריון שלי אבל ברכה ושמחה ; הריון נוסף(; עד כה שבוע 31 עלית 11 קילו . מה אני אגיד לכן בנות.. התזונה שלי והמשמעת שלי השתנו מאוד. אני מאמינה שכשאסיים את ההריון ואת ההנקה ( שאני מקוה שאניק בבלעדיות זמן ארוך יותר מ4 חודשים) מאמינה שארזה מהר ולא אני בדרך בריאה . אבל מקוה שכשאגיע למשקל היעד שלי אשמור עליו, כמו פעם כשהיתה לי מודעות ושליטה. בהצלחה לכולנו שנהיה ונרגיש יפות ומושכות בכל משקל בכל מידה בכל גיל ושיאהב את עצמנו ונתייחס לגוף שלנו בכבוד.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הורדה במשקל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אנשים יקרים, כבר עשר שנים כמעט שאני בתוכנית 12 הצעדים הנפלאה במסגרת האו.איי שזה אומר אכלני ייתר אנונימיים, אלה קבוצות מלאות תבונה, ידע ואהבה שגם לא עולות כסף, (יש רק תרומה סימלית מומלצת להוצאות התה והקפה) ובזכות התוכנית הזאת באמת חיי השתנו - ירדתי במשקל ,אבל הרבה מעבר לזה למדתי איך לחיות באהבה ובתבונה עם הכיפיתיות שלי ועם הדחף לאכילת יתר ולעוד המון המון "יתר" שהם. ממליצה בחום לכל אדם שמרגיש חסר אונים מול הדחפים להגזים בכל דבר ובעיקר באוכל להגיע לתוכנית המופלאה הזאת. רישמו בגוגלo.a או תוכנית 12 הצעדים ותוכלו להגיע לאחת הקבוצות. השיטה עובדת עבור אלכוהוליסטיים (שהמציאו אותה) , נרקומנים , מכורים לסקס, חייבים כפייתיים - אנשים שתמיד בחובות ואין להם כסף, תלויי יתר - אנשים שסובלים במערכות היחסים הקרובות שלהם, ועוד... כאבים שמוכרים לכולנו, באהבה ט. אכלנית כפייתית בהחלמה
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”