הודו עם ילדים

אמא_של_טליה*
הצטרפות: 24 מאי 2008, 16:14

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אמא_של_טליה* »

שלום לכולם
אנחנו יוצאים באוגוסט לטיול בן חודשיים לצפון הודו עם פעוטה מתוקה בת שנתיים ורבע.
היינו בעבר בהודו לבד, אך הנסיעה עם הקטנטנה מעלה גם הרבה חששות...
אשמח לטיפים, המלצות, שמות של גסט האוסים, מקומות בצפון המתאימים לטיול עם ילדים וכו'...
החששות כרגע עומדים בעיקר בנושא החיסונים... עשיתי את הטעות והלכתי למרפאת מטיילים שם דאגו להלחיץ אותי מאוד... מה כדאי לחסן? האם יש לכך תחליפים? ואיך כדאי להזהר שם מכל מיני?
אשמח לכל תגובה
תודה
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

לפני שלוש שנים טיילתי במשך שלושה חודשים בדרום הודו עם בתי בת ה 5 וחצי אז, היום בת 9. לא נתתי לה שום חיסון. חוץ מהרעלת קיבה פעם אחת לא קרה לנו שום דבר, רק דברים טובים. היה כייף. כייף לטייל בהודו עם ילדים. רק לשים לב. תהנו
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ורד_לב* »

אנחנו היינו עם בת 3 למשך חצי שנה ואמא בהריון.
היא לא קיבלה חיסונים עד אז כלל ולקראת הנסיעה עשינו לה את כולם, לא מלחץ, אלא מבחירה.
בסה"כ הכל עבר טוב, בלי מחלות ועניינים.
היינו עם מי כסף (מכשיר קטן שאפשר לנו להכין לבד, למרות שאפשר גם לקנות שם). שתינו בהתחלה כל יום, למשך שבועיים ואח"כ רק אם הרגשנו צורך בכך.
אם יש לך שאלות ספציפיות, על מקומות וכו', את מאד מוזמנת.
טיפ קטן: אם אתם מתכוונים לתפור מרחקים, שיקלו טיסות פנים. כשהיינו שם היו כמה חברות וזה לא היה יקר מאד , לא יודעת מה המצב היום.
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

חברתי הדס שבה לפני שבועיים מהודו עם בת ארבע ובת שנתיים.
וזה מה שהיא כתבה (אני מעתיקה מהמייל כי היא לא הצליחה להבין איך באופן עובד..)

חזרנו עכשיו מטיול בן חודש עם שתי ילדות האחת בת 4 והשניה בת שנתיים. ילדים שמחוסנים את החיסונים הרגילים המומלצים על ידי משרד הבריאות צריכים להוסיף רק את החיסון נגד טיפוס הבטן אם הבת שלך לא מחוסנת לצהבות A B, טטנוס וכד' - במקרה של הודו את אכן בבעיה.
פרופ' אלי שוורץ ממרפאת המטיילים של שיבא הוא אמין וממש לא היה היסטרי בקטע של ילדים קטנים בהודו אני נהניתי להתייעץ איתו הוא גם מייעץ
בפורום בריאות מטיילים
אמא_של_טליה*
הצטרפות: 24 מאי 2008, 16:14

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אמא_של_טליה* »

המון המון תודה על ההמלצות...
מקווה שתחזרו לכאן לקרוא זאתץ אנחנו נלך לייעוץ אצל פרופ' שוורץ ובעזרתו נחליט מה לתת...
להית בנתיים...
ורד_לב*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ורד_לב* »

לשרון אמא של ממליצה בחום רב על כפר בשם פאפארסאלי שנמצא ליד אלמורה בצפון הודו.
אנחנו גרנו שם אצל משפחה מקסימה ובטח נמצא את הפרטים שלהם אם תרצו...
זה כפר קטן, כייפי, עם לא מעט מערביים שגרים שם לאורך שנים, בעיקר חבר'ה מבוגרים יותר שמצאו שם את מקומם על פני האדמה. חלק מהאנשים שם מחלקים את זמנם בין הדרום והצופן בהתאם לעונות. מקום מאד נעים ולא תיירותי מאד ומאפשר הרבה שקט, שלווה, תרגולים עצמאיים, טיולים והכרות עמוקה עם אנשים {@
שפע_טל*
הצטרפות: 19 יוני 2005, 14:36
דף אישי: הדף האישי של שפע_טל*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שפע_טל* »

גם אני, גם אני , גם אני,
חושבת על אזור אלמורה מתישהו בין אוגוסט לאוקטובר..
יש לי שתי קטנטנות (2 ו-3) ואיש אחד
מישהי יודעת מתי בדיוק אמורה להיות העונה שם, ואיך אפשר לקבוע עם משפחה מראש להתארח אצלם?
תותית_אמא_של*
הצטרפות: 01 יוני 2008, 16:34

הודו עם ילדים

שליחה על ידי תותית_אמא_של* »

איזו התרגשות לקראת הנסיעה...
מישהו היה בדארג'לינג עם ילדים? האם מתאים? ואיך קל להגיע לשם?
עדיין חוששת מהטיסה לבד עם בתי...
למישהו יש ניסיון בטיסה לבד? עלינו להחליף טיסה בעמאן...
תודה ואהבה
ושוב... אם מישהו טס לדלהי ב20/8 עם ג'ורדניאן (מבטיחה הרבה צחוקים ובמבה)...
תעבירו הלאה...
ורד_לב*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ורד_לב* »

תותית, אין לך מה לחשוש מהטיסה לבד.
בסה"כ זו טיסה שאינה ארוכה וכשאת עם ילדה הרבה אנשים "פתאום" מתגייסים לעזור בסביבה. לשעשע, להצחיק, לשחק איתה וכו'.
כמה זמן יש לכם להיות בעמאן?
יש שם בית קפה נחמד שאפשר לשרוץ בו. את יכולה להכין לכן איזה משחק שניים וכמה ספרים לשהייה הזו. זה באמת יכול לעבור בכייף, במיוחד אם היא תתחבר עם כמה חבר'ה צעירים/ות.
שפע טל אם אינני טועה זו בדיוק תקופת המונסונים באזור זה (יש מצב שאני כבר לא זוכרת טוב, אנחנו היינו שם במאי וקצת יוני), אולם זה לא סוף העולם- יש גשם בכל יום אחה"צ- ערב, אם כי זה לא גשם כמו פה, אלא גשם חם ולח.
בזמן הזה יכול להתאים יותר להיות באזור הים, שגם שם זה מונסונים, אבל בכ"ז ים...
אופציות אחרות הן בצפון- צפון, בלאדאק, ואזורי ההימאליה.
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

תותית שלום,
פרסמי את שאלתך בפורום אסיה של אתר למטייל או בדקי במדור מחפשים שותפים שבאותו אתר, ואני מניחה שתמצאי תשובה.
בהצלחה:-)
ואם את צריכה עזרה עם האתר ההוא, כתבי לי.
אבא_של_טליה*
הצטרפות: 07 יוני 2008, 02:59

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אבא_של_טליה* »

תותית יקרה

אני בטוח שיהיה לכם בסדר בטיסה- היא בטוח ילדה טובה ומתוקה ופיצונית...
איך תסתדרו כל כך הרבה זמן בלי אבא? הוא בטח מאוד מאוד יתגעגע.
תותית*
הצטרפות: 22 יולי 2005, 16:29

הודו עם ילדים

שליחה על ידי תותית* »

אבא שלה בטוח יתגעגע מאוד... אך הוא הולך להגשים את חלומו ולטייל לבד בלי בטטות על הראש...
תודה על התמיכה וההבנה
כל כל כייף שיש הרבה תגובות מהמשוטטים באתר...
נשיקות
רותה*
הצטרפות: 03 יוני 2004, 13:07

הודו עם ילדים

שליחה על ידי רותה* »

לשרון אמא של
גם אנחנו נוסעים עם קטן בן שנתיים להודו ב-23.7, ומטרתנו יוגה... אנחנו נוסעים לכפר שכבר היינו בו 3 פעמים בשנים האחרונות, כפר קטן, שקט, למרגלות ההימאליה, גרים שם אצל משפחות ויש שם מורה מעולה לאיינגר יוגה. מגיען רק יוגיסטים, זה כפר קטן ולא תיירותי. העניין שנדרש ניסיון ביוגה. אם תרצי עוד פרטים כתבי לי ל [email protected]
אום_צ'וקון*
הצטרפות: 09 יוני 2008, 23:23
דף אישי: הדף האישי של אום_צ'וקון*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אום_צ'וקון* »

היי תותית, אני משוטטת הרבה באתר אבל לא נוהגת לכתוב... הייתי בהודו עם בני בן השנתיים (הוא היה אז בן שנה ו 10) ואמנם טסנו ישיר עם אל על אבל מקווה שאוכל לתת כמה עצות לטיסה נעימה. גם אני חושבת שברגע שאת לבד עם ביתך, תגלי שכולם רוצים לעזור. גם הנוסעים שיעשו לה פרצופים וינסו להצחיק ולמצוא חן, וגם הדיילות שישטפו את הבקבוק (בטח אין לכם...) או יביאו עוד לחמניה או ישמרו עליה כשהיא ישנה ואת חייבת לעשות פיפי. אל תדאגי. הקפידי להביא 2-3 משחקים שהיא אוהבת, אם יש לה אז הבובה\כרית\מוצץ או מה שלא יהיה שמקל עליה. ספרים לקרוא לה ושתקרא לעצמה. אין ספק שהיה לי תיק מפוצץ אתי במטוס, אבל זה מאד עזר (גם עוגיות, פירות, ומה שיכול לשמח את הקיבה כשקצת לא רגועים). בסופו של דבר רוב הזמן ישנו, אני מקווה שגם לכם יהיה כך.

לגבי הודו, אנחנו היינו בפברואר ובדרום. בדיוק הפוך מיכם. אבל כיון שגם בעלי נסע לפנינו (כדי לטייל קצת באמת) ביקשתי ממנו שידווח לי מהשטח לגבי מזג אויר, יתושים, התפרצויות וגם שידאג ללינה ללילות הראשונים, כך שכשהגענו הכול הלך חלק.
אשמח לשמוע איך היה בסוף
בהצלחה!
תותית_אמא_של*
הצטרפות: 01 יוני 2008, 16:34

הודו עם ילדים

שליחה על ידי תותית_אמא_של* »

תודה לך אום צ'וקון...
זה באמת דומה למה שאנו עומדים לעבור... אבאל'ה נוסע לטרקים בצפון הודו ואנחנו מצטרפות כעבור שלושה שבועות...
תודה על הטיפים!
אני מקווה שבאמת נמצא חברים בטיסה כדי שלא נרגיש לבד...
בטח יצוצו עוד שאלות בהמשך...
להית בנתיים
עולם_קטן*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

גם אנחנו יוצאים באוגוסט לטיול בן חודשיים לצפון הודו עם פעוט בן 3 וגורה בת חצי שנה.
התלבטתי איך ניסחב עם החב'רה+ציוד שלנו ושלהם...
חשבתי לקנות טיולון-מטריה, שם אפשר יהיה לסחוב פעוט עייף או תיק בשעת הצורך,
ואז העברתי את רחובות הודו בזכרוני הדהוי...
ולא הצלחתי לדמיין בשום אופן כיצד עגלת טיולון עם גלגלים קטנטנים תצליח להתגבר על דרכי החתחתים שם,
ובנוסף - גם ככה קשה להדחק ולהתקדם ברחוב הודי סואן, על אחת כמה וכמה עם עגלה...
אז ויתרתי על רעיון העגלה.
עכשיו אני מתלבטת אילו מנשאים לקחת.
עוד דבר שמטריד אותי זה עניין המקלחות לגורים.
בארץ הם מכניסים מי מקלחת לפה ללא דאגה...
והם לא מחוסנים לפוליו (או בעצם לכלום כמעט...), אז איך אקלח אותם? במים מינרלים?
או שאולי את הגוף במי ברז ורק את הראש במינרלים?
והגור מכור לקרטיבים. אני בהודו אכלתי חופשי קרחונים מקומיים, האם אתן לו גם כן להנות מזה?
ואיך הוא ישרוד בלי שניצל?!?
מה עשיתם אתם ותיקי הודו עם ילדים?
ואיך היה לצאצאיכם עם האוכל שם?
ורד_לב*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ורד_לב* »

טיולון זה יופי של פתרון. לא תמיד לרחובות העיר ההומה, אבל כן בהחלט לכפרים, למקומות הקטנים, לחוף הים.
פגשנו לא מעט אנשים שהיה להם טיולון שעזר להם.
אנחנו התלבטנו אם לקחת ובסוף זה לא הסתדר לנו והאמת היא שהבת שלנו פשוט...הלכה! זה דיי הפתיע אותנו. נגיד כשהיינו בפאפארסאלי הלכנו כמעט בכל יום למרכז הכפר, לקניות או לחברים, או לטיול ארוך יותר ואת רוב הדרך היא עשתה בהליכה (הייתה בת 3). בהתחלה היה לה יותר קשה והשתמשנו יותר במנשא, ואח"כ דיי זנחנו אותו.
כמובן שכשחזרנו לארץ היכולת הזו הלכה לה קצת לאיבוד וחבל בעיניי, למרות שהיא בהחלט לא מהעצלנים.-----
לגבי מנשאים: לנו היה מנשא גדול, ברזלים והכל. דודו תפר לו תיק מעולה לפני הטיול וזה ממש שימש אותנו כעוד תיק, או כתיק יום בימי טיולים בחוץ. יש כאלה שמגיעים כבר עם תיק.
היה לנו גם את ה over the shoulder, מנשא סלינג ששימש אותנו המון: ברכבות, בהגעה למקום חדש ובערים הומות. אפילו שהייתה כבר גדולה, הרגשנו שהיא תריכה להיות צמודה מקדימה במצבים שכאלה. שתרגיש אותנו ושיהיה לנו קשר עין עם מה שעובר עליה. ושנוכל למנוע הרבה מגע של המקומיים איתה (בלונדינית, תלתלים- טיפוס אהוב ביותר עם ההודים :-) ).
לגבי מקלחות, אם אתם במקום אחד, תוכלו לקנות איזו גיגית בכל פעם לצורך זה.
אנחנו פשוט רחצנו בברז. המקלחות היו הרבה יותר מהירות וכשזה לא התאפשר רחצנו עם דלי וכלי, כמו שהגדולים מתרחצים.
הקטנים מתרגלים דיי מהר לעניין וגם, אין מה לעשות הם יהיו פחות נקיים אולי שם מאשר פה. בעיניי זה לא כזה ביג דיל.
לגבי אוכל, יש שם יופי של ארטיקים וכו' שהם בסדר גמור ולא הפושטים המקומיים.
אצלנו היא התרגלה מהר מאד לאוכל, למדה לבקש בלי חריף בכל מקום (נו צ'ילי, נו פלפל :-D ). וכן אכלנו עוף, בשר ודגים היכן שזה התאפשר, כי היא ממש ביקשה את זה. בכפרים קטנים למדנו למי יש תרנגולות ומתי הוא שוחט ובאותו היום אכלנו, כי הקרור הוא בעייתי. במקומות גדולים, היכן שיש מסעדות גדולות (ולפעמים דיי מערביות וגורמה אפילו) לא הייתה בעיה. בחוף, בגואה אכלנו דגים ממש בכל יום. חלק במסעדות וחלק הכנו לבד. היה מעולה!
יש שפע פירות וירקות, איפה שמתאפשר בשלנו לעצמנו את מה שאהבנו ורצינו.
בקיצור, הכל אפשרי וחשוב לזכור את חוק דוכן הפלאפל- לעולם לא לאכול במקום שאין בו תנועה של אנשים. גם אם לא נראה הכי נקי בעולם, זה אומר שהאוכל שם מוכן בתדירות גבוהה.
בכל מקום אפשר למצוא את אלה שמכינים את ה"דהי" היוגורט המקומי ולקנות מהם, או לעצור ולהוריד שוט של יוגורט, או של לאסי פשוט.
אנחנו מאד לא אהבנו לאכול במקומות של המערביים, אלא איפה שהמקומיים אוכלים. זה בעיניי חלק מהחוייה והזדמנות לחוש את המקום כפי שאלה שחיים בו, חשים.
לגבי תיקים: לקחנו מהבית, כמובן, אולם גם התאמנו את צרכינו שם.
תפרנו תיקים אם היה צורך, הצטמצמנו לתיק קטן לטיולי יום, צמצמנו דברים לנשיאה, רק את מה שהכי הכי צריך.
יופי של תרגול ל פשטות מרצון גם עם ילדים :-)

שיהיה בהצלחה {@
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

תותית, אנחנו טסים ב 30 ליולי, אבל לא הייתי דואגת מטיסה לבד עם תינוק אחד (למרות שאני מבינה את חששותיך מהלא מוכר),
בטח אם אבא מחכה לכם שם, כי דוקא זה יכול להיות קצת לא קל- להתחיל לחפש מלון ביחד עם תינוקת אחרי טיסה...
אם את בכל זאת רוצה שותפים, אני ממליצה לך על forum]הפורום של למטייל thread[/po]/frm id-24/
או כאן
זה מצריך הרשמה לאתר, אבל זה צ'יק צ'אק.
בנוגע לראש שקט במקלחת לילד ולתינוקת (שלא מחוסנים לפוליו או לטיפוס הבטן),
מצאתי את מטהר המים function=details&_ID=24&GROOP=4&GROOP2=&COOL=24&NA=&[/u]UserReference=904A6EFB5707D92647E44C8A]הזה
יש לו אופציה לשאוב מים מכל מקור מים, וגם לחבר אותו לברז בגסט האוס כך שיטהר את מי הברז ישירות לאמבטיה ולכל שימוש בעצם...
וכך גם לשמור על איכות הסביבה ממאות בקבוקי פלסטיק שמשפחתנו יכולה לייצר בלי פילטר,
וגם לטייל בראש שקט בלי לדאוג אם ישתו מים במקלחת או איפה לקנות מים באמצע הלילה...
שווה לכולם, גם בארץ...
שי_ריק*
הצטרפות: 26 פברואר 2008, 18:15
דף אישי: הדף האישי של שי_ריק*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שי_ריק* »

תותית, לגבי האמבטיה - את יכולה לקנות בריכה מתנפחת ב20 ש"ח, כזו בקוטר של 60-70 ס"מ ולקלח בתוכה. במים את יכולה לשים כדור יוד (להשיג בחנויות מטיילים) ואז תהיי רגועה אם היא בולעת קצת.
יוווו איך אני מקנאה..
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

לגבי חיסונים:
אנחנו עשינו חיסונים הומאופתיים לטיפוס הבטן וסלמונלה
זה חיסון בלי תופעות לוואי, אבל תקף ל-5 שבועות בלבד
זה לא חיסון במובן הקונוונציונלי של המילה, אלא יותר נותן מידע למערכת מפני מה וכיצד להתגונן, והבנו שיעילותו די גבוהה
גנגה_לילה*
הצטרפות: 06 מאי 2008, 11:05
דף אישי: הדף האישי של גנגה_לילה*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי גנגה_לילה* »

הייתי בהודו הרבה שנים, ילדתי שם בן בלידת בית, לא הוא ולא אנחנו בעניין חיסונים. הוא גדל שם במשך 5 שנים, נדדנו בעיקר בין ארמבול לבין ההרים- שם הוא נולד ועכשיו חזרנו לישראל.
אם למישהו יש שאלה ספציפית אשמח לענות אשמח לענות עליו בדף הבית גנגה לילה.
טיול נעים ורגוע.
אבא_של_זיו*
הצטרפות: 07 נובמבר 2008, 23:33

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אבא_של_זיו* »

זיו בת שנתיים וחצי ואנחנו מתכננים טיול להודו. זיו לא מחוסנת כלל. אנו מתלבטים איזה חיסונים נחשבים הכי חשובים להודו כי אין לנו עניין לחסן אותה את כל מה שלא עשינו במשך שנתיים וחצי בכל זאת רוצים להיות זהירים. תודה על כל עצה!!!
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

אני מעתיקה לכאן דברים שכתבתי ל כאן ועכשיו , נראה לי שאולי יכול להועיל כאן למישהו:
אני בעד מה ש יהללוך מלאכים כתבה לך כאן למעלה:
_מהבירורים שעשיתי מקריאה באינטרנט, צהבת A לא מסוכנת לתינוקות אלא למבוגרים, גם אם הם חוטפים אותה, כנ"ל לגבי טיפוס הבטן לא מחסנים תינוקות.
יקפיד על נושא המים, אפילו במקלחת, ועניין היתושים
זה גם נורא תלוי בילד וברגישות שלו.
צמוד מאד לנסיעה אני יפגש עם הומואפט ויקח איתי איזה רמדי למקרה ש.._
|Y|
גם אנחנו חזרנו מהודו לפני כמעט חודש וחצי, עם שני גורים,
את הבכור חיסנו רק לטטנוס (וגם זה חלקית) ואת הגורה בחיסון טבעי מהציצי של אמא בלבד
הרגשתי שלמה לחלוטין בעניין החיסונים (או יותר נכון בעניין הבלי חיסונים...), ואני שמחה שלא נכנענו ללחצים של הסביבה לחסן,
כי זה משהו שאני לא מאמינה בו בארץ ולכן גם לא ראיתי לנכון לתת בשום מקרה אחר.
חוצמזה אני זוכרת לרעה את התגובה של הגוף שלי לחיסונים למזרח שעשיתי לפני שטסתי לראשונה למזרח (כשעוד לא חשבתי...).
מה שאני מאמינה שכן עזר לנו ושמחה שלקחנו, זה חיסון הומאופטי לבעיות מעיים (טיפוס, כולרה וכו') שהוכיח את עצמו בגדול,
נשאר לנו קצת אם אתם רוצים לקבל, אבל שווה לכם לרכוש עוד. אה, וגם אכניצאה - שמעלימה צינון במהירות (כי לא נחמד להיות מצוננים בטיול, ובכלל).
אנחנו קנינו גם פילטר מים, בעיקר בגלל סיבה אקולוגית, אך גם בשביל שנוכל לפלטר למקלחות של הגורים ושיהיו לנו מים זמינים תמיד,
קנינו function=details&_ID=4&GROOP=4&[/u]UserReference=904A6EFB5707D92647E44C8A]מהמזכך
פילטר שמופיע באתר השוויצרי ולא בישראלי, אם אתם רוצים נשמח למכור יד2...
ראיתי שענו לך גם על חיתולים, אנחנו עקרונית היינו בלי, אבל עם אקולוגיים מדי פעם, כך שלא צריך להתעסק יותר מידי עם כביסות (לא הייתי נותנת להודים לכבס את הבגדים של הילדים, וגם היינו בתקופת המונסונים בצפון שם לוקח לבגד יותר משבוע להתייבש ועד אז הוא כבר מאופש...!).
ולגבי מנשא: אנחנו לקחנו יאמו, בדקה ה-99 ויתרנו על מנשא גב קשיח שיש לנו בבית ולקחנו במקומו עגלת טיולון-מטריה, וברכנו על ההחלטה הזו לרוב!
ממליצה על היאמו באהבה גדולה! (כמובן במידה שניסיתם אותו בארץ ווידאתם שאתם והקטנה אוהבים אותו).
את מוזמנת לבלוג שלי מהודו, דרך דף הבית שלי,
תהנו בטיול.
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

וגם מהדף של כאן ועכשיו :
אנחנו טסנו להודו דרך עמאן עם החברה הירדנית, הגענו עצמאית לגבול ומשם במונית קלי קלות לשדה התעופה.
חסך לנו המון כסף וזמן המתנה מיותר בטיסת מעבר לנתב"ג.
קראתי ביקורות ממש טובות באתר למטייל על הדיל של פליי-איסט, אבל בחזור יש המתנה ארוכה בקטאר (נדמה לי) אולי 10 שעות+-,
ויתרנו על התענוג לטוס איתם ולהאריך כל כך את הטיסה שגם ככה ארוכה עם ילדים, וטסנו עם החברה הירדנית בטיסה ישירה ונעימה.
ואם מזמינים כרטיס טיסה דרך האתר של רויאל ג'ורדניאן יוצא ממש זול (אין עמלות סוכן)
אם יש עוד שאלות מוזמנת לדף בית
אבא_של_זיו*

הודו עם ילדים

אנחנו מתכננים טיול ממושך בהודו. אני, אשתי וזיו בת שנתיים וחצי. אני הייתי פעמיים לפני הרבה שנים. חשבנו להיות 3 חודשים באיזור גואה ואז לעלות לצפון לעוד 3 חודשים. אנחנו לא בזבזנים אך זה ממש לא טיול ל"התכלבות". כמה צריך לעלות לחודש לשלושתינו? אנחנו מבשלים לבד רב הזמן. לא מחפשים מקומות הומי אדם אלא כאלו עם משפחות חביבות וילדים חמודים.
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

אנחנו חזרנו לפני חודשיים מטיול של חודש וחצי עם ילד בן 3, ותינוקת
(שלא כלולה בחישובי העלויות כי היא רק יונקת, ישנה צמוד אלי ולא משלמים עליה בשום מקום).
תיכננו חודשים וחצי ונאלצנו לקצר לחודש וחצי, בין היתר בגלל סיבות תקציביות.
הוצאנו כ-330$ לשבוע בממוצע, הרבה יותר ממה שתיכננו (זה כולל קניות מתנות ובגדים בסוף, אבל לא משהו רציני) בלי קניות זה בערך 200$ לשבוע.
השתדלנו לחיות ברמה אבל לא להתכלב, ז"א לחפש חדרים נקיים במחיר הזול ביותר שנמצא (בין 50-600 רופי, ללילה, תלוי בעונה ובמיקום, ובדלהי אפילו יותר),
השתדלנו להשאר לפחות שבוע-שבועיים בכל מקום, כך גם חוסכים בנסיעות (שגם יקרות ובעיקר לא קלות...)
וגם מתאפשר למצות את האזור ובכל זאת להשאר עם טעם של עוד.
נסענו פעמיים במונית פרטית לבדנו, פעם אחת באוטובוסים מקומיים (18 שעות, ברררר....), ופעמיים ברכבות.
שכרנו אופנועים (2) ליומיים, ואכלנו בעיקר אוכל "ישראלי" (יותר יקר מטאלי...), אם הינו מבשלים אני משערת שהיינו חוסכים המון (יותר מרבע מההוצאות),
לא זכור לי שהיו לנו הוצאות "דמי כניסה" לאתרים, אבל אם היו אז גם ככה בשום תחשיב לא מכלילים ילדים בגיל הזה,
גם לא באוטובוסים ורכבות (במידה ובהנחה שאתם לא לוקחים לה דרגש לבד בשבילה).
הודו מאוד מאוד התייקרה ממה שאני זוכרת אותה כשטיילתי לפני 5 שנים, ואפילו אנשים שהיו לפני שנתיים דיברו על סכומים הרבה יותר נמוכים.
או שפשוט הצפון יקר יותר?
עוד דבר שיקר לנו את הטיול, זה שכשהיה חם אז לא התפשרנו על חדר בלי מזגן, ופעמים רבות גם התפנקנו בטלויזיה (פתרון מעולה כשממש בא לישון עוד שעה בבוקר, וגם ככה הכל בחוץ סגור בשעות שילדים בדר"כ מתעוררים, אלא אם בא לכם על טיולי טבע).
כביסות זו גם הוצאה נכבדת, בהרבה מקומות מחייבים לפי פריט (5-60 רופי לפריט!!!) וכביסה אחת מחושבת למשפחה יכולה להגיע ל-8-10 דולר!
כך שעדיף לחפש כביסה לפי ק"ג (קג'י), או לכבס לבד (זה תמיד טוב - כי גם יוצא יותר נקי וגם שומר על הבגד מלהקרע מהר מכל החבטות שההודים נותנים לו כשהם מכבסים).
נראה לי שזהו...
מקווה שהצלחתי לעזור לכם במשהו.
אם יש לך עוד שאלות אשמח לנסות לעזור.
שיהיה לכם טיול כייפי!
אבא_של_זיו*

הודו עם ילדים

אנחנו מתלבטים אם לחסן את זיו ומעוניניים לדעת איפה ניתן למצוא מידע על מחלות נפוצות בהודו?
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

המידע שתקבל, תלוי בלמי אתה פונה,
אם תפנה למרפאת מטיילים רגילה- בטח יגידו לך שהכל מסוכן ושתחסנו נגד כל מה שאפשר.
אם תפנה לטיפ"ח של חסון- בטח יגידו לך שלא לחסן את הכל.
אם תשאל מטיילים שחזרו מהודו, אני משערת שרובם יגידו לך שהם לא נתקלו בכלל במחלות שמחסנים כנגדן
(אולי מלריה-שגם נדיר, אבל לזה אין חיסון, רק כדורים ממש לא מומלצים, וממילא אסור לילדים,
רק לא לנסוע לכפרים שמספרים לך שיש שם מלריה- שומעים את זה אם מתעניינים.
ואולי גם בעיות במעיים, אבל חיסון "טיפוס הבטן" לא מונע את זה, וגם ככה ממש לא מומלץ לילדים, בשביל זה עדיף חיסון הומאופטי).
נראה לי שאין הבדל גדול בין מחלות שנפוצות בהודו לבין כאלו שבארץ...
בעצם החיסונים שנותנים לילדים בארץ בטיפ"ח, זה אותם החיסונים שנותנים לחברה שנוסעים למזרח...
אם אתם באמונה- שכשהגוף חזק אז המחלות עוברות בצורה קלה, שכל מחלה מחזקת את המערכת החיסונית פי אלף יותר מחיסון סינטטי,
שהחומרים שבחיסון יכולים יותר להזיק מלהועיל, שרוב הסיפורים על מחלות הן סתם הפחדה והוצאה מפרופורציה ע"י סיפור על מקרים קיצוניים בלבד,
וכו' וכו' וכו'... - אז זה לא משנה לכם אם אתם בישראל, בהודו או על הירח, האמונה בגוף חזקה מהאמונה בחיסון.
אבל אם גם בארץ היתם שוקלים לחסן בקרוב, והחשש מהמחלות מפריע לכם יותר מהפחד מנזקי החיסונים, אז אולי שווה לכם לחסן כבר עכשיו?
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

אתה יכול לנסות להתיעץ גם בדפי החיסונים פה למיניהם, בלי קשר להודו, אולי יעזור לך לגבש את דעתך, וגם יש שם לינקים לאתרים קשורים.
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

ודרך אגב, גם למטיילים הודים (ובטח ובטח שלמטיילים מערביים אירופיים) שבאים לטייל בארץ,
ממליצים להתחסן את כל מה שלנו ממליצים לפני טיסה למזרח...
חברים שבאו מאנגליה לארץ אפילו שאלו אותנו אם צריך פה פילטר מים...
אבא_של_זיו*

הודו עם ילדים

תודה רבה עזרת לנו מאוד עולם קטן.
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

יש לי שאלה:
אנחנו מתכננים ליסוע לאיזור דרמסלה במאי לכ-3 חודשים עם ילדה בת 4 וחצי וילדון בן שנה.
אני רוצה לברר על שרותים רפואיים טובים, אם יש שם, למקרה שמשהו חס וחלילה יקרה לנו.
מישהו יודע או מכיר?
מישהו יודע איך אוכל לברר את זה?

המון תודה {@
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

בטח כתוב בלונלי פלנט, בספר או באתר האינטרנט שלהם.
בכל מקרה, ממה שאנחנו נתקלנו, אין שם באזור שום מקום לעשות צילום רנטגן...
אבל בכל רחבי הודו יש רפואה אירוודית מהטובות בעולם, למי שלא מחפש רק את הקונוונציונלי בהכרח.
אנחנו חזרנו משם לפני 4 חודשים, גם עם שני קטנטנים.
יול_יול*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 13:36
דף אישי: הדף האישי של יול_יול*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יול_יול* »

יש בית חולים סביר מתחת לספרייה הטיבטית,
חוץ מזה יש רופא ילדים ברחוב המוביל למנזר
ורופא טיבטי מסורתי מעולה ברחוב ששכחתי את שמו, ליד גלגלי התפילה,
והומיאופט באיזור תחנת המוניות של בגסו,
בקיצור, לא חסר :)
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

איזה יופי!
תודה על התשובות.

אני לא דואגת באופן כללי מלהיות איתם שם ובטח סאשמח לקחת אותם לרפואה המקומית אם יהיו בעיות קלות, רק מה אני עושה אם חב וחלילה, בלי עין הרע, הם (או אני) נפצעים קשה? אז הייתי רוצה רופא טוב וציוד מערבי.
אני אמשיך לברר.
שוב תודה.
צלול*
הצטרפות: 01 פברואר 2008, 22:20

הודו עם ילדים

שליחה על ידי צלול* »

שלום יוצאים סוף יולי להודו כל המשפחה אני בעלי ושני היפים המתוקים שלנו - בן 9 חודשים ובן 3 וחצי
מתרגשת ושמחה וגם מתה מפחד
הייתי שמחה לטיפים מעדיפה בטלפון -מאבדת ריכוז נורא מהר מול מחשב:) הטלפון שלי הוא0547637798
ואני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור
אם למישהו בא גם להשאיר טלפון ושאני אתקשר אז סבבה:)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם יש משהו שנסע עם תינוקת להודו? האם יש חיסונים כלשהם לקחת? הילדה לא מחוסנת כלל.
המלצות טיפים ואיך נמנעים מזיהומים?
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

בת כמה היא?

אנחנו נמנענו מזיהומים בבטן ע"י לקיחת אצידופילוס פעם ביום. הילדה (היתה 4.5) לקחה כדורי מציצה לילדים והילד (שנה וחצי) קיבל באוכל מעט אבקה מכדור של מבוגרים (ואני בלעתי את מה שנשאר).
ר_ו_ת_ה*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

אנחנו היינו בהודו עם פעוט בן שנתיים
לקחנו כולנו חיסונים הומאופטיים- שטובים ל-5 שבועות (אפשר לקחת את הבקבוקונים גם לשם)
לקחנו גם אמבטיה מתנפחת ובימים הראשונים חיטאנו את המים בטיפות יוד
אח"כ גם עם זה הפסקנו
הכל עבר בשלום (חמסה)
עולם_קטן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

אנחנו נסענו עם הקטנה כשהיתה בת 6 חודשים+בן 3.
את הגדול חיסנו רק חצי טטנוס והקטנה שום דבר.
לקחנו תרופה הומאופטית (כדורים שנמסים במים), לתחלואי מעיים (תחליף לזריקה המפוקפקת של טיפוס הבטן)- מומלץ ביותר,
וגם אכניצאה - שעזרה להקל על צינון-סתם כי לא נחמד להיות מנוזלים בטיול.
גם שמן עץ התה ושמן לוונדר (שלא היו בשימוש), תחבושות פלסטרים ופולידין (שגם נשארו ארוזים),
והתרופה הכי טובה בעולם להכל - חלב אם טרי (עזר מצויין לדלקת אזניים של האיש).
ישנם רופאים אירוודים מעולים בכל עיר וכפר שפגשתי תיירים רבים שנעזרו בשרותיהם הטובים.
למים - לקחנו בריכה מתנפחת פצפונת וקנינו פילטר מים של חברת קטדין השוויצרית.
בתכלס- שתינו רק מי ברז (או נחל) שפילטרנו בפילטר הזה, ובמקלחת לילדים- מהר מאוד הפסקנו לנסות ולהקפיד, פשוט הזכרנו לגדול כל הזמן שלא להכניס את מי המקלחת לפה, וצחצוח השיניים שלו היה כמובן רק עם מים מפולטרים.
מה שכן זכור לי עם הקטנה, שבהתחלה מאוד הקפדתי איתה במקלחת, ז"א שלא ממש נתתי לה להשתכשך שם לבדה, רק אני קילחתי אותה ישר ולעניין, ואת הראש והפנים במים מפולטרים.
אחרי חודש טיול הגענו לרישיקש לגנגס ואחרי הטבילות שם איכשהו הפסקנו להקפיד... כבר נהיה קשה והקטנה דרשה עצמאות והתגלתה כחובבת שפריצים גדולה, עד היום (שנה וחצי עברו) היא לא מדלגת על שום שלולית, בריכה או אמבטיה...
מאוד הקל שהקטנה רק ינקה, למרות שפה ושם רצתה לנשנש דברים (כמו הלימון של התה, שן שום שהרימה מהמטבח ואפילו נעל קרוקס טבולה בפיכסה מהרחוב....), ולגדול מצאנו בכל פינה כל מאכל שרק יחפוץ בו (חביתה, קורנפלקס קלוגס, פירות, לחם וכו') ברוב המסעדות התירותיות יש אוכל ישראלי שמוכר לילדים, וגם אפשר מידי פעם להתפנק על בשר בבתי חב"ד.
מהר מאוד גילינו שמאוד מקל למצוא בכל כפר את "מסעדת הבית" שלנו - שיהיו בה שטיחים וכריות על הרצפה שניתן יהיה לשחרר את הזחלנית, ואוכל אהוב ומלצרים אוהבי ילדים.... וברגע שמוצאים את המקום, אז מתחילים להרגיש ממש בבית.
אשמח לספר לך עוד מנסיוננו, במידה ותרצו, את מוזמנת לכתוב לי בדף הבית או לשלוח לי לאימייל שכתוב שם ואני אחזור אלייך לטלפון.
וגם... במידה ואתם מעוננינים לקנות פילטר קטדין יד2, או המלצה היכן לקנות חדש (מאוד ממליצה לטיול של מעל חודש וחצי - חוסך בקבוקי פלסטיק, תמיד זמין, ומעל לזמן הזה אפילו יוצא יותר זול מלקנות מים).
תהנו!
יוטי_בעיר*

הודו עם ילדים

ישנם רופאים אירוודים מעולים בכל עיר וכפר שפגשתי תיירים רבים שנעזרו בשרותיהם הטובים.
לא הייתי מתחיבת על זה...

תחליף לזריקה המפוקפקת של טיפוס הבטן
בכל מקרה אי אפשר לחסן ילד מתחת לגיל שנתים בזה אבל אני אישית לא הייתי מותרת על הזריקה הזאת לעצמי.
שכנה שלי (חדר לידנו בדרמקוט בהודו) הגיעה לא מחוסנת והיא והבן שלה חטפו טיפוס הבטן. וואלה, הם לא נראו משהו בלשון הסופר מעטה.
אני ממש שמחתי שהתחסנתי אחרי שראיתי אותם (גם התינוק שלי לא חוסן נגד טיפוס הבטן אבל אין ספק שהבן שלה חטף את זה ממנה).

רק שתדעי.
רכבת_ובאולינג_חילזון_וזיקית_וצב*
הצטרפות: 01 מאי 2010, 09:47

הודו עם ילדים

שליחה על ידי רכבת_ובאולינג_חילזון_וזיקית_וצב* »

שלומות וברכות,

אנחנו נוסעים בתחילת יולי לחודשיים וחצי עם שני בנינו המקסימים, 3 וחצי ו-8 וחצי. מחפשים המלצות למקומות שאוהבים ילדים, לא הומים, בצפון ובכלל גם לכיוון דרום וגואה, ומקומות שאפשר לעשות יוגה- עדיף איינגר, ומקומות שאפשר ללמוד על בתי הספר של קרישנמורטי. אנחנו כבר עם כרטיסים וביטוח בריאות וגם לקראת חיסונים אחרי כל הלבטים. נשאר לנו רק לחשוב איפה להיות ומה לעשות.. תודות לכל הכותבות והכותבים על הדף הנהדר הזה...
יוטי_בעיר*

הודו עם ילדים

בדרמקוט, כפר ליד מקלוד גנג', באיזור דרמסלה, יש מרכז ידוע לאיינגר-יוגה שפועל רק בקיץ (בעונה המתוירת שם), המורה הוא קצת "טיפוס" אבל הרבה אנשים באים במיוחד ללמוד אצלו.
יש גסט-האוסים נחמדים מסביב וזה איזור באופן כללי שמטיילים עם ילדים מגיעים אליו כי הוא נוח יחסית להרבה מקומות אחרים בהודו.
אנחנו העדפנו את הרכבת לפתנקוט ומשם מונית למקלוד גנג' (עירה טיבטית בה גר הדלאי-לאמה) או ישר לדרמקוט (כמה דקות ממקלוד גנג').
אבל אפשר לשכור מונית שתיקח אתכם עד לשם מדלהי או אוטובוס תיירים.
אפשר גם לקחת טיסה לדרמסלה ומשם מונית, אבל זה יותר יקר.

כשתגיעו לדלהי תוכלו להיכנס לסוכנות שמארגנת דברים כאלה ולסדר לכם נסיעה לשם. זה לוקח כ-12 שעות כמעט בכל אפשרות שהצעתי מלבד טיסה שהיא הרבה יותר מהירה.

באופן כללי מאמצע יולי זו עונת מונסונים שם ואי אפשר יותר מידי לטייל באיזור. בשאר ההימליה יותר נעים אז אפשר להמשיך משם למקום אחר בהרים אם רוצים.

מחפשים המלצות למקומות שאוהבים ילדים
בהודו אוהבים ילדים :-) .

שיהיה לכם טיול נחמד.
עדי*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 22:19

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עדי* »

ממליצה גם על אזור דרמקוט והמרכז יוגה שהוזכר לפני. המרכז הזה עובר בחורף לכפר ארמבול שבגואה. אנחנו טסנו לדרמסלה מדלהי. אירגנו את הטיסה עוד מהארץ דרך סוכן נסיעות שנמא בדלהי ועובד עם הרבה ישראלים. עוד כפר מאוד מומלץ בצפון, הוא: קאסר דווי. נוף משגע, שלווה והילדים נהנו שם מאוד. אנחנו הינו שם לפני שנתיים והיתה שם קהילה קטנה של משפחות ישראליות/אירופאיות שחיו שם קבוע והיה נחמד להצטרף למפגשים שלהם. גם רישיקש מוצלחת עם הילדים ויש שם הרבה יוגה (אני לא בטוחה שנתקלתי ביינגר...) יש הרבה מאוד גאסטהאוסים ואפשר לבחור רמה ומיקום. אווירה מיוחדת וגם הילדים ספגו אותה. תהנו, תהנו, תהנו! הודו זה המקום לילדים. אל תוותרו על ה "פאן וואלי" ברישיקש, פארק מים בסגנון הודי, חוויה.
רכבת_ובאולינג_חילזון_וזיקית_וצב*
הצטרפות: 01 מאי 2010, 09:47

הודו עם ילדים

שליחה על ידי רכבת_ובאולינג_חילזון_וזיקית_וצב* »

יו ....תודות רבות מכולנו... אנחנו בהתרגשות עצומה, למרות ובגלל ואולי שזה בעוד חודשיים בדיוק הטיסה שלנו...
כאן_ועכשיו*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2008, 12:21
דף אישי: הדף האישי של כאן_ועכשיו*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי כאן_ועכשיו* »

אנחנו נסענו להודו דרך עמאן ומשם לבחריין והיה אחלה. הגענו בשלום ובשמחה (-: זה היה לפני יותר משנה..
מבחינת התחושה, מודה שחיכיתי להגיע כבר להודו.. גם בי המקומות הללו מעוררים חשש תמידי, אך עשינו זאת והגענו
תצליחו
שולה*
הצטרפות: 03 מאי 2004, 10:32

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שולה* »

שלום אנחנו נוסעים להודו לדרום עם 3 ילדים: שנה, ,4 ו-7 . בשבילי פעם ראשונה, בעלי היה כבר. אם יש למישהו טיפים, חיזוקים, וכדומה - אשמח לשמוע ולהתחזק. אני רוצה להיות מוכנה ממש טוב, ולהיות מאורגנת טוב.
מה יכולה להיות העלות שלנו, אם אנחנו מבשלים הכל לבד? (אוכלים רק כשר)
בלבוסטה*
הצטרפות: 04 יוני 2008, 13:16

הודו עם ילדים

שליחה על ידי בלבוסטה* »

את יכולה להתקשר אלי
0545-295260
יעל (טיילנו שנה שעברה עם ילד אחד בן 2.5)
פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

אנחנו משפחה (זוג +2,6,8) רוצים לנסוע לצפון הודו בקיץ (סוף יולי אוגוסט)
מחפשים שותפים עם ילדים כדי חלקית להיות ביחד... (באופן זורם ולא מחייב)
וגם מחפשים טיפים על אזור לאדק במיוחד...
אנא פנו אלי
0524295354
בתיה*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 16:48

הודו עם ילדים

שליחה על ידי בתיה* »

נסיעה בקיץ לחודשיים להודו עם שלושה בני עשרה - לא אוהבים מקומות מתוירים . קצת הליכה קצת שהיה - נשמח להמלצות
לילך*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2001, 01:34

הודו עם ילדים

שליחה על ידי לילך* »

ממליצה על דארמקוט ליד דהרם סאלה
יוטי_בעיר*

הודו עם ילדים

ממליצה על דארמקוט ליד דהרם סאלה
מאד מתויר :-) , אבל שווה להתחיל מהאיזור הזה, לדעתי, ולהתחיל את הודו בעדינות.
שם, אגב, אפשר לשמוע על כפרים לא מתוירים שאפשר ליסוע אליהם ולהמשיך הלאה.
יש שם גם טרקים טובים (אם מעניין אותך אני יכולה לציין איזה) הבעיה היחידה היא שזו עונת המונסונים (עוד סיבה להתחיל משם כי אוגוסט הרבה יותר גשום מיולי).
בתיה*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 16:48

הודו עם ילדים

שליחה על ידי בתיה* »

מאד אשמח לשמוע על טרקים מומלצים באיזור!
יוטי_בעיר*

הודו עם ילדים

טרקים מומלצים באיזור!
מעל באגסו-דרמקוט יש טרק ל"טריונד" שיש בו גם כמה מסלולים שמתפצלים מהמסלול הראשי.
אפשר לישון למעלה באוהלים שההודים מסדרים ויש גם אוכל.
כדאי לשאול מדריכים מקומיים.
אנה*
הצטרפות: 30 יולי 2002, 22:56

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אנה* »

שלום לכולם !

מפנטזים על טיול לצפון הודו בחודשי הקיץ (יולי, אוגוסט) עם טין טין הקסומה (תהיה בת 9 חודשים). למרות תכנונים רבים לצערנו לא זכינו עד עתה לבקר בהודו לכן זו תהיה פעם ראשונה גם בשבילנו וגם בשבילה. התכנון הוא טיול רגוע, עם שהייה של שבוע שבועיים בכל מקום (אולי אפילו יותר). רוצים להנות מהשקט, הנופים, לטייל באזור בו נשהה, לקרוא ספרים, לנגן ולפגוש אנשים. לא מחפשים כפרים נידחים אבל מצד שני גם לא אזורים מתויירים מאוד ושמלאים בישראלים( לא רוצים להיות בחו"ל ולהרגיש כאילו אנחנו בארץ :) ). אז יש לנו המון שאלות ותהיות ובנוסף לכל בן זוגי חושש מטיול עם תינוקת בהודו. לכן הייתי שמחה לשמוע מאנשים שטיילו עם תינוקות באזור זה ואם זה אפשרי גם להיפגש מחוץ לכותלי האינטרנט לשמוע פרטים :) (אשמח ליצור קשר).
אם יש לכם המלצות למקומות ספציפיים אשמח לשמוע, איך התנהלתם לגבי האוכל (טין טין בהנקה מלאה וקצת טעימות והחשש שלי הוא לתת לה אוכל מקומי) , חיסונים- טין טין לא מחוסנת (הומאופטיים/בלי ? ) מה חשוב לקחת בשביל התינוקת וכל תובנה אחרת תתקבל בברכה.
תודה לכל העונים!
רני*
הצטרפות: 30 נובמבר 2001, 10:31

הודו עם ילדים

שליחה על ידי רני* »

הי
משפחתנו נוסעת להודו ל-3 שבועות באוגוסט הקרוב. ילדינו בני 3, 5 ו-7.
נשמח להמלצות על מקומות לשהות ארוכה המתאימים לגילאים כאלו, למזג אויר נעים, לטיולים רגליים יפים.
אנחנו נוחתים בדלהי.
תודה
רני
אלון*
הצטרפות: 11 יולי 2004, 10:09

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אלון* »

שלום לכולם
אנו זוג עם שני ילדים בני 6 ו 4 ,
מתכננים טיול להודו למשך חודש החגים ( סוף ספט'-אוקטובר ) כשעיקרו הנאה משפחתית ברוגע ( ולא "הספק כפי יכולתך" )
זוגתי הייתה בעבר בהודו ( בצפון בעיקר ) וכעת הכיוון הכללי הוא דרום.
אשמח אם תוכלו לתת מס' טיפים חשובים :
1)על התאריכים הנ"ל ( מזג אוויר בתקופה זו וכו)..
2)מקומות מומלצים ומעניינים לביקור/שהייה עם ילדים
3)כל טיפ נוסף שיוכל לסייע לנו בהכנות לטיול מסוג זה.

תודה רבה מראש לכל המשיבים
אלון
קלייר*
הצטרפות: 12 יולי 2008, 00:15

הודו עם ילדים

שליחה על ידי קלייר* »

שלום!
אנחנו משפחה עם בת 5 ובת שנתיי, מתכוונים לטייל בוהודו באוגוסט.
שמעתי על טירובאנאמלאי.
מישהו היה שם עם ילדים?
מה מזג האוויר באוגוסט?
איפה אפשר לתרגל שם יוגה?
תודה על העזרה
קלייר
אמא_נמש*
הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אמא_נמש* »

היינו לפני שלוש שנים בהודו, התחלנו באוגוסט ברישיקש
טיילנו עם בן שנתיים וחצי, מאד נהננו שם ויכולנו בלי בעיה להשאר יותר מהשבועיים שהיינו,
פשוט זה היה המקום הראשון שלנו שם ואצה לנו הדרך.
קחו בחשבון שבאופן כללי אוגוסט זה שיא המונסון ואתם הולכים לחטוף גשם בכל מקרה
רק שברישיקש לעומת דראמסלה, קאסר דווי , פרוואטי ואלי (קאסול) חם וגשום ולא קר וגשום
ואני העדפתי בהרבה, הכביסה מתייבשת מתחת לגגון למשל
עוד יתרון ברישיקש שיש רכבת קצרה (6 שעות) מדלהי עד הרידוואר וכדאי לשקול מחלקה ראשונה
עם מיטה ומזגן. כדאי גם להתכונן לפגוש את דלהי בשיא צחנתה, גם אני שכבר הייתי שם הופתעתי מעוצמת הריח של העיר כשמערבבים אותה עם גשם. ממליצה להזמין חדר (מהארץ כן) במלון באיזור הקונאט פלייס ולתת מדלהי גז בזריזות.
עוד אהבתי ברישיקש את המקדשים, היוגה , המפלים וכמובן נהר הגנגס על גשריו. אנחנו ישנו באיזור שקט של רישיקש ולא בתוך ההמולה.
היינו גם באותו טיול בקאסר דווי המקסימה ועמק פרוואטי היפה אם כי מחושש מדי וזה לא עם העישון שיש לי בעיה
שם זו פשוט הסצינה
אם יש שאלות אפשר לפנות אלי בדף בית
תעשו חיים
פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

היי אמא נמש
האם יש לך מידע/טיפים גם על דרום הודו ?
אם כן - נשמח לשמוע לקראת נסיעתנו בסוף ספט' ( זוג + 2 בני 4 ו 6 ) למשך כל החגים ( חודש ימים)
תודה
אלון
אמא_נמש*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אמא_נמש* »

הי אלון
כמה דרום? גואה זה יכול להיות מאד חם בתחילת אוקטובר.
מאד אהבתי את חוף מנדרם שנמצא מדרום לארמבול (מדינת גואה)
אפשר ללכת ברגל על החוף כשרוצים קצת יותר אקשן (מסעדות,אינטרנט,קניות) ובין החדרים לחוף עובר נחל שממש שם
נשפך לים, גן עדן.
עוד חוף נהדר למשפחות, קודלי ביץ' במדינת קרנטקה , זו מדינה אחת דרומית לגואה, הרבה משפחות מעבירות שם את העונה אבל אתם לדעתי קצת מקדימים את העונה.
אם אתם לא לחוצים על חופים נראה לי שמבחינת התיזמון כדאי לכם להתמקד ברג'סטאן
נסיעת רכבת נוחה מדלהי,איפה אתם נוחתים?
אם תרצו המלצות ברג'סטאן תגידו.
ועוד חוף לסיום
פאלולים בגואה, מלאן קוקוסים רצועה רחבה ויפה, ים נהדר וחושות כמו סיני רק טיפה משודרגות.
אני רק מסייגת ואומרת שאומנם היינו בצפון לפני שנתיים וחצי אבל בדרום לפני ........10 שנים כמעט
פאלולים וקודלי בטח לא השתנו הרבה כי כבר אז היו מפותחות למדי
מנדרם היה שקט ומבודד ואולי היום זה כבר לא ככה.
אלון*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אלון* »

הי אמא נמש
ראשית תודה על התגובה והטיפים .
כמה דרום...אז ככה :
מאחר ואנו עם ילדודס והשאיפה היא לכמה שפחות נסיעות ארוכות
אנו מתכוונים לנחות כמה שיותר קרוב לקוצי'ן / קראלה . (בכל מקרה לא מתכוונים לשהות כלל בדלהי/מומביי..אין צורך בהסבר נוסף :-) )
בתחילה נשהה באזור קראלה ומשם נמשיך "לטפס" לכוון קרנטקה ,,,ולסיים את הטיול באזור גואה .
הטיפ לחופים הוא מצויין - הכוונה שלנו היא בהחלט לסיים באיזה שבוע חופים את הטיול :-)
אגב - האם את מכירה פרטים על האופציה של השכרת נהג מקומי + רכב צמוד בכל אזור בו נשהה ? כדאי/לא כדאי ? מחירים ? וכו'...

שוב - המון תודה וחג שבועות שמח

אלון
פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

שלום לנוסעים עם שני הבנים ביולי 2010 , אשמח לקבל מכם מידע לגבי הטיול בהודו. אנחנו נוסעים עם שתי בנות 7, ו-6 ביולי. אנחנו כבר אחרי חיסונים. מטרידות אותי בעיקר השאלות הבאות: איפה מומלץ לטייל עם ילדים?
איך מסתדרים עם האוכל? האם יש לכם המלצות על מקומות בצפון הודו? מה לגבי האפשרות להגיע עם ילדים ללדאק, אם טיילתם באיזור?
שושנה*
הצטרפות: 07 דצמבר 2004, 11:08

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שושנה* »

אנחנו משפחה עם שתי בנות 6, ו-7 מתכננים לטוס לצפון הודו ביולי. נשמח לקבל מידע על איזור לדאק. איך ילדים מסתדרים שם עם האוכל? ואם יש המלצות וטיפים נשמח לקבל.
תודה
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

לאלון
בדרום מערב- קרי קראלה או קרנטקה וגם גואה זוהי תקופת מונסון וזה אומר שייתכן הרבה הרבה גשם. זה יכולה להיות חוויה להיות בחופים בגואה או קרנאטקהבתקופה זו אך זוהי לא חופשת ים קלאסית.
סביר להניח שלא תרצו להכנס לים.
בדרום מזרח לעומת זאת - טמיל-נדו או אנדרה פרדש זוהי התקופה לטייל מבחינת מזג האויר.
רק שתדעו.
אמא_נמש*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אמא_נמש* »

הי אלון
אתה יכול להתקשר אלי 0504000366
איילת_חן*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי איילת_חן* »

יש אחלה אוכל בלאדאק, כי בלה (עיר הבירה) חלק מבתי ההארחה ובכפרים כולם, הם בתי משפחה שלכל אחת יש גן ירקות ענקי שממנו הם מכינים את ארוחת הערב שכוללת בד"כ ירקות מבושלים, אורז ופיתות ובלה, אפשר למצוא גם הרבה אוכל מערבי. מבחינת פרות יש הרבה משמשים ולדר וריבה...
מיטל*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

הודו עם ילדים

שליחה על ידי מיטל* »

היי לכולם, אנחנו טסים בתחילת אוגוסט להודו, טיסה לבומבי ומייד לדלהי. אנחנו נוסעים לשם פעם שנייה, פעם כרווקים והיום כנשואים + 2, ילדה בת שנתיים וילדה בת 10 חודשים. אנחנו ממש מתלבטים כיצד לעשות את הנסיעות מדלהי לדארמסלה, האם עושים זאת באוטובוס עם הקטנות, זה לא טירוף? ואת האמת חטפתי קצת פחד לגבי הכל, איך אסתדר עם חיתולים? תרופות? אשמח לייעוץ!
ר_ו_ת_ה*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

פייר, נשמע לי קצת מלחיץ באמת לסוע באוטובוס נסיעה כה ארוכה עם 2 קטנטנות. אולי שווה לעשות את המסע ברכבת, גם אם יקח יותר זמן במצטבר, הנסיעה ברכבת הרבה יותר נוחה, והן יכולות (לפחות בת השנתיים) להסתובב קצת, ללכת לשירותים אם צריך (בהנחה שהגדולה גמולה, אולי לא?), אפשר לקחת סליפרים ויש קצת יותר מקום לזוז.
לגבי חיתולים, יש בהודו אבל הם די יקרים, לא תמיד יש בכל המידות, ולפעמים יש סוגים כאלו מפלסטיק לא נוח. כשאנו נסענו עם ילדון מחותל, לקחנו איתנו חיתולים מהארץ.
לגבי תרופות- פרטי קצת יותר מה מטריד אותך, יש המון מה לומר על תרופות...
אבל אם שמים בצד את ההיסטריה :-), אני בטוחה שתהנו!
עפרה*
הצטרפות: 09 פברואר 2002, 16:26

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עפרה* »

kj;i9i
אמא_נמש*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אמא_נמש* »

אין רכבת לדראמסלה, יש עד שימלה רכבת ומשם (עוד הרבה שעות) נסיעה
אנחנו לקחנו מונית, עדיין המון שעות אבל הנהג עוצר כשאתם מבקשים וזה חשוב.
בפעם הראשונה שהייתי בהודו לקחתי רכבת לשימלה ומשם אוטובוס לדרמסלה והיה פשוט פחד אלוהים,
נסיעת לילה פראית שבמהלכה גיליתי את כוחן של תפילות.
חשוב לתכנן את הנסיעות, זה החלק הקשה של הטיול עם ילדים, אולי יש שדה תעופה קרוב ותוכלו לקחת טיסת פנים.
בהצלחה.
הרגע_שלפני*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

יש רכבת ל- Pathakot שהיא במרחק כ-80 ק"מ מדראמסלה. משם אפשר ליסוע במונית או באוטובוס (לא נסעתי דרך שם)
אלון*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי אלון* »

היינו בהודו עם ארבע ילדים ( אז בני 2,7,9,11) ובחגים נהיה שוב.לגבי כמה שאלות שעלו כאן:

לגבי נסיעות , איפה שאפשר עדיף מאוד רכבת. הנהיגה בהודו היא של גז-ברקס והחברה שלנו הקיאו בנסיעות ארוכות. מה שלא קרה עד היום בשום נסיעות/טיסות וזה למרות ששכרנו רכב מודרני וממוזג. רכבת כדאי להזמין הרבה זמן מראש.
חיתולים- לפחות בצפון היו בכל מקום. הבאנו חבילה מהארץ והחזרנו את רובה חזרה. הייתי לוקח אספקה לכמה ימים ולא יותר מזה. המחירים - כמו בארץ.
תרופות ורופאים- בכל אזור מתויר שהיינו היה והיו רופאים באיכות טובה ודוברי אנגלית.

תבלו!
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

הודו עם ילדים

שליחה על ידי טלי* »

הי אלון
אנחנו שוקלים טיול להודו בחגים עם הילדים
האם תוכל להמליץ על מסלול?
תודה
יעלה*
הצטרפות: 23 יוני 2002, 16:23

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יעלה* »

עולם- קטן וכל השאר....
מי מכיר את שם התרופה ההומיאופטית שיכולה להחליף או לבוא בנוסף לחיסון של טיפוס הבטן?
תודה רבה
פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

הי יעלה,
כהומאופתית קלאסית אומר שהכי הכי טוב ויעיל הוא במקרה ויהיה לכם פגישה לא נעימה עם טיפוס הבטן- פשוט לפנות להומאופת מקומי, או בי"י הומאופתי (אפשר מראש לבקש המלצות לפי מקומות בהם תהיו). בהודו הומאופתיה היא רפואה מאוד מאוד נפוצה בגלל היעילות והעלויות הנמוכות שלה ואפשר למצוא רופאים פרטיים ובתי חולים גדולים בהרבה מקומות. החיסון ההומאופתי שנוי במחלוקת אפילו בקרב ההומאופתים וגם אם תקחו אותו לא הייתי ממליצה להסתמך רק עליו.
מצד שני- במקרה של התפרצות מחלה, אין תרופה אחת לטיפוס הבטן אלא עשרות שיכולות להתאים.
רמדי שתתאים לכם לא בהכרח תתאים לאחר שיחלה . בהומאופתיה ההתאמה היא על בסיס אינדוידואלי, כלומר- על בסיס הסימפטומים היחודיים שאתם תחוו (טפו טפו טפו חמסה חמסה) ולכן לא מומלץ ולרוב גם לא יעיל להתאים מראש.

אז שוב מדגישה, הפתרון הכי טוב- לפנות להומאופת מקומי במקרה הצורך על פי המלצות שתקבלו מראש!!
בהצלחה!!
עמית_מברלין*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2011, 18:11
דף אישי: הדף האישי של עמית_מברלין*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עמית_מברלין* »

שלום לכולם,
אנחנו חושבים על טיול של חודש/חודש וחצי בדרום הודו בינואר 2012 והיינו שמחים לקבל טיפים לגבי טיול עם ילדים (כמעט 4 וכמעט שנה) באזור זה.
היינו רוצים להשתקע במקום אחד או שניים ומשם לצאת לטיולים קצרים יחסית וכמובן להיות על החוף.
המוד שלנו הוא יותר להרגע מאשר להספיק לראות כל אטרקציה וכמובן שגם הילדים יהנו.
תודה
ר_ו_ת_ה*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

ממליצה על איזור חוף אום ביץ' במחוז קרנטקה. גם האמפי לא רחוקה (יחסית להודו) כך שתוכלו לשלב
יש כמובן את גואה על שלל חופיה, שהיא יותר המונית, אם כי גם שם אפשר למצוא חופים רגועים וידידותיים לילדים (כמו מנדרים למשל).
בצד השני- דרום מזרח הודו, מחוז טאמיל נאדו הוא נהדר. יש את האיזור של פונדיצ'רי, אורוויל וכו'. הרבה הרבה פחות עמוס, אוכל נהדר, אנשים מעניינים ורגוע. עם זאת, החופים שם פחות ידידותיים לילדים- הירידה למים תלולה והם מהר מאד נהיים עמוקים.
חייבת לציין שגם באיזור גואה וקרנטקה החופים והמים לא סופר ידידותיים, כי הם לא נקיים במיוחד ופעמים רבות בחופים היותר נידחים, חוף הים משמש כשירותים ציבוריים :-(
בתכל'ס, למרות שהודו אהובתי, וביקרתי ושהיתי בה במצטבר מעל שנתיים, כשהיה לי לאחרונה רק חודש וקצת, אז עם הילדים שלי בגילאים דומים נסענו לחודש לאיי תאילנד. רוגע אולטימטיבי, ומתאים יותר לדעתי למוד של להרגע, להשתקע במקום אחד או שניים ומשם לצאת לטיולים קצרים יחסית וכמובן להיות על החוף.
בנסיעה הקודמת, עם ילד אחד עדיין, היינו חודש בהודו וחודש בתאילנד, הפעם היה לנו רק חודש ובחרנו בתאילנד.
אם תרצה עוד פרטים, בשמחה
עמית_מברלין*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2011, 18:11
דף אישי: הדף האישי של עמית_מברלין*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי עמית_מברלין* »

תודה ר ו ת ה על הטיפים השימושיים.
בתאילנד היינו בסוף 2009. ריילי ביץ', קופיפי וקולנטה.
יש איים אחרים עליהם את ממליצה בתקופה זו של השנה?
ר_ו_ת_ה*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

אנחנו היינו בינואר האחרון בקו פאנגן והיה מעולה
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

הודו עם ילדים

שליחה על ידי קרן* »

באיזה מקום התאכנסתם?
יעלת_המדבר*
הצטרפות: 12 דצמבר 2011, 23:05

הודו עם ילדים

שליחה על ידי יעלת_המדבר* »

נוסעים להודו ביולי אוגוסט עם תינוק שיהיה אז בן שנה וחצי. אנחנו נוסעים מאוד ממוקד, רק ללאדאק. כבר היינו שם בעבר, אבל כמובן שהנסיעה עם תינוק מעלה קצת חששות. קראתי את ההמלצות בדף לגבי חיסונים. אני קצת מבולבלת לגבי צהבת. איזה מהן מסוכנת בגיל הזה והאם בהודו יותר מבארץ? הוא מחוסן רק נגד טטנוס, פוליו ודיפטריה כרגע.
דבר נוסף - למישהו יש המלצה עדכנית על גסט האוס/ מלון בדלהי, קרוב יחסית לקונאט פלייס, נעים ונקי? לא כל כך בא לנו להתקרב למיין בזאר, בטח שלא באוגוסט...
וגסט האוס נחמד עם גינה בלה? אני מאמינה שזה יהיה פחות בעיה אבל נראה לי שיהיה נחמד לדעת על מקום מראש.
פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

בדלהי - ממליצה בחום לישון בשכונה הטיבטית ״מג׳נו קה תילה״ - בוונגדן האוס. מקסים, נקי, שקט ונעים. יש גם מלונות אחרים בשכונה. היא לא קרובה לקונט פלייס אבל ניתן להגיע לשם בקלות במטרו - יש תחנה ממש קרובה לשכונה.
בלה - lary guest house - נעים, נקי, זול ועם גינה וחצר קטנות. אולי כדאי לשריין מקום מראש כי זוהי שיא העונה שם ויכול להיות ממש צפוף.
תהנו!
איילת_חן*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

הודו עם ילדים

שליחה על ידי איילת_חן* »

אני ממליצה בלה על גובה GOBA GUEST HOUSE אבל גם אני ממליצה להזמין מקום מראש במיוחד אם אתם עם תינוק
שותפה_למסע_שלו*
הצטרפות: 10 מרץ 2012, 23:19

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שותפה_למסע_שלו* »

וואו הקריאה בדף הזה ממש עזרה לנו. אנחנו נוסעים לטיול סובב עולם עם הקטן בן שנה ותשעה חודשים ומתחילים בהודו. אנחנו לא מחסנים ואני דואגת. מחפשת המלצה לרופא הומאופת שיכול לעזור בהתלבטיות. ונשים יקרות, מה עשיתן לגבי הימים הכימיים של החודש בהודו? לא הייתי שם והחצי השני לא ממש עוזר. לגבי חיתולים האם ניתן למצוא בקלות? לא חושבת שאפשר לסמוך על הרב פעמי לטיול של שנה. אשמח לדבר עם אמהות שהיו שם.
רקשניה*
הצטרפות: 09 מרץ 2012, 16:48

הודו עם ילדים

שליחה על ידי רקשניה* »

הימים הכימיים של החודש בהודו?
אני לא מכירה את הז'רגון הזה, את מתכוונת לוסת?
הבאתי איתי סטוק טמפונים מהארץ ובדיעבד הצטערתי שלא הכרתי את האופציה לטמפון רב פעמי בימים ההם. תחשבי על זה.
לדעתי תחבושות חד פעמיות באיכות נמוכה אפשר להשיג בכל עיירה אבל טמפונים רק בערים הגדולות.
שותפה_למסע_שלו*
הצטרפות: 10 מרץ 2012, 23:19

הודו עם ילדים

שליחה על ידי שותפה_למסע_שלו* »

התכוונתי לימים הכימיים וכן אני שוקלת לרכוש את המון קאפ תודה
בנוגע לחיסונים הוצאותיו יש למישהו המלצה למטפל טוב?
נהר_ארגמן*
הצטרפות: 27 ינואר 2012, 18:14

הודו עם ילדים

שליחה על ידי נהר_ארגמן* »

לגבי הימים הכימיים של החודש,ניסוח מעניין...:) כדאי לך לנסוע עם מה שאת רגילה מהארץ לפחות להתחלה. בהמשך ניתן לקנות שם. יש גם אופציות אקולוגיות שאת יכולה לשקול.
לגבי רופא הומאופת שיכול לעזור עם התלבטויות לגבי חיסונים,יש לך את דר חיים רוזנטל,יש לו מרפאה "טיפה מן הטבע" ברעננה ויש אפשרות לקבל שם חיסונים הומאופתיים לפי הצורך.
אני הומאופתית ומטפלת באזור השרון והמרכז,אם ובעלת נסיון בטיול להודו. איני רופאה. למדתי אצל דר חיים רוזנטל ואשמח לענות על שאלות ולייעץ לגבי חיסונים הומאופתיים. 054-4277877 שני
פלוני_אלמונית*

הודו עם ילדים

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי,
האם ניתן לטייל באזור אוגוסט ברישיקש ודרמסלה?
שליחת תגובה

חזור אל “מסעות בחו"ל”