האם סויה טובה לבריאות

אנונימי

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי אנונימי »

למי שבכל זאת רוצה לאכול סויה, ראו גם: מתכונים של טופו וסויה / הכנת חלב סויה בבית / תום סויה

מדור תזונה טבעית

אתרים עם מידע על סויה ונזקים בריאותיים: כתבות בנושא:
  • "שרשור בנושא חלב סויה בתמל
{הועבר מהדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים:}
מעדני סויה

אממ''פ (2003-10-09T12:25:00):
המעדני סויה האלה (מכורה) הם יותר טובים לסידן ממעדני חלב ?
ורד לב (2003-10-12T21:17:00):
מעדני הסויה הם מוצר מאד מעובד (עבר הרבה תהליכים), עם חומרים משמרים והרבה סוכר.
אני בהחלט מבינה את ההתמכרות. הם טעימים!!!
אבל...
אם בסידן עסקינן, אז עדיף שהדיאטה תהיה מאוזנת ומבוססת על צריכת דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים, פירות טריים ומיובשים, עלים ירוקים ונבטים, ירקות וכמובן מוצרים מהחי, מי שזה רלוונטי עבורו.
המערך ההורמונלי וסויה

מיכל שץ (2004-03-06T20:16:00):
היום חברה טענה שסויה ובעיקר חלב סויה לא מומלץ לילדים כי יש בו הורמן גדילה או איזה חומר שמעודד ייצור של הורמון גדילה, האם זה נכון?
בשמת א (2004-03-06T21:27:00):
הסויה מכילה פיטו-אסטרוגנים. דמויי הורמון אסטרוגן. כלומר תינוק שניזון מתמ"ל סויה מקבל כמויות אדירות של אסטרוגן ליום. אדירות.
מיכל שץ (2004-03-07T11:14:00):
כלומר תינוק שניזון מתמ"ל סויה מקבל כמויות אדירות של אסטרוגן ליום. אדירות
זה הורמון מין לא? מה עם הורמון גדילה? החברה הזאת לא נותנת לילדה שלה (בת 6) בכלל שום סויה ומוצריו בגלל זה, זה נראה לי מוזר, רציתי להזים, או לאשר...
ורד לב (2004-03-07T12:41:00):
לגבי הסויה, נדמה לי שבשמת כבר ענתה לך. לא חייבים לאכול מוצרי סויה בכלל. יש אפילו טענות שאלו מוצרים שלא צריך לאכול בכמויות גדולות בכלל. יש פה איזה קישור ש שרה ק נתנה פעם. מעניין {@
פיטו-אסטרוגן מסויה כטיפול הורמונלי

מיה גל (2004-03-08T08:17:00):
ושאלה: נשים עם חוסר באסטרוגן, אם הן יאכלו פיטו-אסטרוגנים, רמת האסטרוגן שלהן תעלה?
אם כן - מה הכמות המומלצת ליום?

ורד לב (2004-03-09T12:47:00):
לאפיס, לשאלתך, כן!
לא יודעת לומר לך רמות, זה מצריך בדיקות
יש גם תוספים של פיטואסטרוגנים מסויה.

מיה גל (2004-03-09T13:51:00):
{@ תודה ורד
סויה והתפתחות מינית

נילי לי (2003-12-04T00:52:00):
שמעתי רבות כי סויה בצורותיו השונות אינו מומלץ מאחר והוא עלול לגרום להתפתחות מינית מוקדמת אצל ילדה, והופעת סימנים נשיים אצל בנים.
אשמח להתייחסות לנושא.
ורד לב (2003-12-04T21:48:00):
עד, הכל עניין של מינונים. אם מדיי פעם או אפילו כל יום אוכלים משהו עם סויה, לא נראה לי שתהיה עם זה בעיה. אבל, אין אחריות על מקרים פרטניים :-(
הסויה (ואגב גם מזונות אחרים, בעיקר הירקות המצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי) מכילה פיטואסטרוגנים, שהם חומרים דמויי הורמון האסטרוגן. היתרון של החומרים בצורה הזו היא שבד"כ מה שהגוף לט צריך הוא מפנה החוצה.
שוב זה בד"כ, כמובן שיש לבדוק כל מקרה לגופו ואם יש תופעות למיניהן זה שווה בדיקה.
זה לא אומר אגב שצריך להימנע לעולמי עד עכשיו מסויה. רק לדעת ולבחור בהתאם.
החומרים הללו, אגב, הם אנטי סרטניים חזקים. הם בהחלט מועילים.
שוב, השאלה היא במינונים.
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי תות_שדה* »

מצאתי את זה בYNET, וזה לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בזה.

אני מניקה כך שלא מדאיג אותי ענייני התינוקות שניזונים מתמ"ל אלא צריכת סויה אצל גברים וילדים (בן זוגי ותינוקי כאשר יגדל). אנו צמחונים ואוכלים טופו וסויה.
אז אולי נפתח דיון בנושא? טוב?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

באמת הגיע הזמן שיהיה דף על סויה.
הנה הקישור לאתר המביא מידע על הנזק שבסויה (מהדף תזונה ללידת תינוק בריא).

מה שמסתבר הוא, שכמו כל דבר בחיים, אסור להגזים. נראה לי שפעם בשבוע-שבועיים לאכול טופו זה מספיק. במקום חלב סויה לקנות חלב אורז ולהפסיק עם כל המעדני טופו וכדומה.
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי איתי_שרון* »

אישית נואשתי מלבדוק מה בריא ומה לא. אני אוכל מה שטעים, משתדל לא להגזים ומקווה לטוב. בכל שני וחמישי יוצאים מאמרים כאלה ואחרים שמספרים דברים ודברים הפוכים כך שדי קשה לעקוב.
באופן כללי אני משתדל לקרוא רק את המאמרים שבעד מה שאכלתי באותו יום (מאמרים לטובת קפה תמיד מתקבלים בברכה).
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

איתי אני איתך.
אבא שלי תמיד מזכיר לי שלשתות קפה זה מאוד מזיק - לתקציב המשפחתי.
;-)
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי ורד_לב* »

ש מים וארץ את מוזמנת לקרוא את השרשור הזה
פשוט כי אני קצת מתעצלת לכתוב שוב :-P
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אישית נואשתי מלבדוק מה בריא ומה לא
אתה לא חייב.
אפשר לחיות לא בריא. לא כל אחד רוצה לדעת את המחיר, ויש כאלה שיודעים ומוכנים לשלם אותו (קל לשלם אותו כשאתה צעיר ובריא. וכשאתה מבוגר וחולה אז אתה לא רוצה לדעת שיכולת למנוע את זה).

אבל אם אתה בכל זאת רוצה כלל, שלא מצריך שום מחקר ולא ישתנה חדשות לבקרים:
  • תתרחק מכל מזון מעובד, וכמה שיותר מעובד - יותר גרוע.
  • תשתדל לאכול מזון כמה שיותר טרי (פירות וירקות מאבדים לפחות 50% מהויטמינים שלהם שלושה ימים מרגע שנקטפו, ואם נקטפו בוסר - אין בהם הרבה ויטמינים מלכתחילה).
  • תתרחק ממזון מורעל ותצרוך כמה שיותר מזון נקי מרעלים, חומרי הדברה, אנטיביוטיקה, הורמונים ודשנים כימיים (מה שקרוי "אורגני").
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי איתי_שרון* »

אני דווקא מאוד רוצה לדעת את המחיר, הבעיה היא שאין לי אפשרות לדעת מהו. פשוט כי על כל "עובדה מדעית" שמעלה מחקר אחד, מייד יש 10 מאמרים שסותרים אותו. אין לי את היכולת והזמן לסקור את כולם (אני אפילו לא מצליח לסקור רבע מהמאמרים שקשורים לנושא המחקר שלי), אז אני משתמש באינטואיציה שלי.
טרה_רוסה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אולי אפשר להוסיף לכללים גם:
לגוון מזונות ולא להגזים באכילה של סוג מזון מסוים.
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי תות_שדה* »

אבל מה קורה במזרח? ביפן? הם לא אוכלים שם הרבה סויה? (ולא נראה לי שיש שם בעית ילודה....)
בשמת_א*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי בשמת_א* »

תות שדה, מסתבר שהם לא אוכלים שם הרבה סויה - ובעיקר הם לא נהגו לאכול אותה בכל הצורות המעובדות והמהונדסות גנטית שהיא נמצאת בהם במערב.
מיכל_מ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מיכל_מ* »

בשמת, איך את דואגת למזון טרי? עברתי כבר לאורגני (שינוי מדהים בתחושה, גם כלפי האוכל - ההכנה שלו, ההנאה ממנו, חיזוק האינטואיציה מה טוב לגוף שלי; וגם מבחינה צרכנית - איכשהו אני עושה בחירות יותר מדוייקות לצרכים שלי, נדמה לי) - אבל אני קונה פעם בשבוע...
בשמת_א*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי בשמת_א* »

מי אמר שאני מצליחה לדאוג למזון טרי?
בערוגת הגינה שלי הצליחה בעצם רק הפטרוזיליה, אז אותה אוכלים טרייה. אה, וטיפה בצל ירוק...
את האוכל האורגני אני משתדלת לאכול סמוך לקניה, במיוחד מה שהגיע מהמגדלים ביום ההזמנה.
מיכל_מ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מיכל_מ* »

:-) טוב, אולי עכשיו, בקיץ, נצליח לגדל קצת ירקות |גזר|
נומושי*
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 15:25

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי נומושי* »

להזהר מטו-מצ לא טוב לפוריות
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

מה זה טו-מצ ?
Too Much

בעקבות דיווחי הסויה השונים, מי יודע:
האם ניתן לצרוך סויה אורגנית בשלווה וללא המגבלות שיש כעת על הסויה הנפוצה (שהיא מהונדסת)?
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי עירית_לוי »

דיברתי על זה הבוקר עם לאפיס ולינקס. אין להן מחשב כרגע, אז אכתוב כאן את המידע שקיבלתי מהן:

הסויה מכילה פיטו-אסטרוגן, שהוא האסטרוגן בצורתו הצמחית. הוא קיים בסויה מעצם היותה סויה, ומן הסתם גם בסויה האורגנית.

לגבי סויה מהונדסת או אורגנית - בארץ מיוצרת רק סויה אורגנית (וזה גם מצויין על האריזה), כך שאם קונים תוצרת הארץ אפשר להיות שקטים מהבחינה הזאת (שזה אורגני, ולא שזה נטול פיטו-אסטרוגן, כאמור).

לגבי המחקר - מסתבר שהוא לא חדש, אבל מסיבה כלשהי פורסם פתאום עכשיו. המחקר לא הוכיח באופן חד משמעי שיש בעיתיות באכילת סויה, ולכן כרגע ההמלצה ניתנה לילדים בלבד.

<אבקש מהן להכנס ולהרחיב כשהמחשב שלהן יחזור לעצמו.>
מודי_תאני*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מודי_תאני* »

מסיבה כלשהיא פורסם פתאום עכשיו.

הכל פוליטיקה
שרון.ב.*
הצטרפות: 09 מרץ 2005, 10:01

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי שרון.ב.* »

הי,
יש לי תינוקת בת תשעה חודשים שעד עתה אכלה רק חלב אם.
לאחרונה קצת קשה לי לשאוב לה מספיק והיא אלרגית לחלב פרה, האם ניתן לתת לה מעדן סויה אחד ביום במקום בקבוק?
שמעתי שאומרים שסויה לא ממש מומלץ לתינוקות.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי עירית_לוי »

שמעתי שאומרים שסויה לא ממש מומלץ לתינוקות.
אכן סויה לא מומלצת לפני גיל שנה.
כמו כן, לאחרונה יצאה ההמלצה להגביל את כמות הסויה הניתנת לילדים בכל גיל, למרות שכפי שאת יכולה לקרוא כאן בדף, ההמלצה הזאת שנויה במחלוקת.

והיא אלרגית לחלב פרה
אולי יעניין אותך לקרוא כאן:
תחליפי חלב טבעיים
אלרגיה לחלב פרה והנקה

כמו כן - אלרגיה זה לא משהו שחייבים לחיות איתו.
ניתן לנקות את הגוף מהאלרגיה באמצעות שיטת ipec!

{@
מיה_גל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מיה_גל* »

הסויה המגודלת ומשווקת בישראל לא מהונדסת גנטית, אם כי אני בכלל לא בטוחה שהיא אורגנית...
ממצאי המחקר היו לא חד משמעיים ובכל זאת הוחלט לצאת עם ההמלצה שניתנה עבור ילדים.
אסטרוגן הוא הורמון נשי ולכן באמת מובן לי הצורך להגביל את צריכתו ע"י ילדים.
להגביל, לא לאסור.
והאמת היא - שבכל מקרה לא טוב להגזים, בשום סוג של מזון :-)
והכי חשוב - שיהיה בתאבון ובלי רגשות אשם 9-:
טרה_רוסה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שרון, בגיל תשעה חודשים אפשר להתחיל מזון מוצק. ניסית לתת לה ירק מבושל, כמו בטטה או גזר?
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי נועה_בר* »

הסויה המגודלת ומשווקת בישראל לא מהונדסת גנטית, אם כי אני בכלל לא בטוחה שהיא אורגנית..
לא ברור לי על איזה סויה מדובר - חלב סויה, טופו, פתיתי סויה?
יש חלב סויה אחד שכתוב עליו אורגני ( לפי מה שראיתי ) השאר - "רגיל", מה בעצם זה אומר? איך אפשר לדעת מה מהונדס ומה לא :-0
נהייתי מבולבלת..
גליה*
הצטרפות: 16 יוני 2004, 23:06

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי גליה* »

טוב, יש לי תאוריה לגבי סויה (היא לא מבוססת. אני מזמינה תגובות):

לפני כשלוש שנים נהייתי טבעונית, ואז חשבתי שלכל דבר שנהגתי לאכול אני צריכה תחליף, וכך התחלתי לצרוך כמויות גדולות של סויה בצורות שונות: חלב סויה, גבינת סויה, טופו וכדומה. הרגשתי לא טוב והעיכול שלי היה גרוע, לכן הלכתי להיוועץ בשתי מרפאות - אחת מרפאה סינית והשנייה נטורופאטית, ושתיהן המליצו לי, בין השאר, לנסות להוריד סויה מהתפריט שלי.
מיד כשעשיתי זאת הרגשתי טוב והעיכול הסתדר.
מאז ניסיתי כמה פעמים מוצרי סויה בכמויות קטנות, וגם זה לא היה לי טוב. אפילו אם אני שותה כוס חלב סויה, אני מקבלת כאב בטן.
עם הזמן למדתי שזאת תופעה רווחת. גם בעלי לא מעכל סויה בקלות, וגם אנשים אחרים סיפרו לי את אותו הדבר.

ועכשיו התאוריה:
אם סויה (כנראה שבעיקר כשהיא מעובדת) לא עושה טוב כל כך לבריאות האנשים, וגם ידוע שיש בה הורמונים שיכולים לגרום לנזקים, מדוע היא משווקת בעולם המערבי כמזון הבריאות המושלם? מדוע יצא שמה לפניה כשל קטניית-על?
ובכן, יותר מ-90% מהסויה בעולם מיוצרת בארה"ב. שם מגדלים אותה (כמו גם חיטה ותירס) בחוות מונוקולטוריסטיות עצומות, לא אורגני ובהנדסה גנטית. (בניגוד לאופן גידול קטן, מסורתי ואורגני שראיתי במזרח). תאגידים גדולים וחזקים חולשים על תעשיית הסויה האמריקאית ודואגים לסיבסודים נרחבים מטעם המדינה. ארה"ב משווקת את הסויה בעולם באופן נרחב ביותר, ולשם כך היא נוקטת בשתי שיטות:
הראשונה (והמאוששת): בהסכמי סחר בינלאומיים היא מחייבת מדינות (כמו ישראל למשל) לרכוש כמויות הולכות וגדלות של סויה, ובעיקר שמן סויה, תמורת רכישת מוצרים ישראליים (כמו כימקלים, נשק וכדומה). זאת הסיבה ששמן סויה הוא השמן הזול והנפוץ ביותר בישראל, על אף שהוא הגרוע ביותר מבין השמניים הצמחיים. זאת גם הסיבה שמזונות רבים שאנו קונים מכילים "שמן צמחי" שלא מגלים לנו מהו. זהו שמן סויה.
השנייה (והלא מאוששת, וכאן זאת הדעה הקונספירטבית שלי): יצירת התדמית של הסויה כמזון בריאות משרתת את צרכי השיווק האמריקאיים, והם גם ממנים מחקרים שמצדיקים את הרכבה הבריא, ואת הפרסום של גוזמה זו בכל מוסף בריאות/בישול/נשים/ניו-אייג' וכדומה.

אחרת אני באמת לא רואה סיבה ליצירת הבלון המנופח הזה שבשנים האחרונות (במיוחד סוף שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים) מפמפם לנו לאכול מוצרי סויה.

מה דעתכם?
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מיכל_בר* »

מתאים לארצות הברית לעשות דברים כאלה.
מצד שני, בסין ובארצות נוספות במזרח, סויה (טופו) היא מזון שכיח!
צמחונית_גאה*
הצטרפות: 10 יוני 2006, 02:01

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי צמחונית_גאה* »

גליה, אני איתך לגמרה. אפשר לקבל סידן וחלבון מהרבה מאכלים צמחיים בריאים וטעימים. לא חייבים כל כך הרבה סויה...
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

ברוח הנאוליטית - סויה אי אפשר לאכול בלי לבשל.
יש הטוענים, שמה שאי אפשר לאכול בלי לבשל התאפשר רק בשלב מאוחר יחסית באבולוציה (עם ביות האש, ואחר כך המהפכה החקלאית), ושמבחינה ביולוגית בני אדם פשוט אינם בנויים לאכול דברים כאלה. הטענה די הגיונית בעיניי.
וראו גם NEANDERTHIN -
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... sc=0&ssc=0
איילת_א*
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
דף אישי: הדף האישי של איילת_א*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי איילת_א* »

מצד שני, בסין ובארצות נוספות במזרח, סויה (טופו) היא מזון שכיח!

זה נכון, אבל יש את עניין הכמויות.

עד כמה שידוע לי, במזרח הם אוכלים מוצרי סויה בכמויות צנועות יותר.
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

אני מסכימה בעניין הכמויות. ביפן אני חושבת שמקפידים לא להכניס למדינה סויה מהונדסת.
מוצרי הסויה המעובדים הם המצאה מערבית. אחרי כל התהליך שהסויה עוברת זה בטח לא משהו..
ביפן המסורתית לא שתו חלב סויה נראה שגם זה בא מהמערב.
בקיצור עדיף לצרוך טופו אורגני לא מהונדס שעושים בבית לא במפעל. שאר המוצרים לא מומלצים לדעתי..
טליה_טקאוקה*

האם סויה טובה לבריאות

מיסו עדיף לקנות של חברה טובה כמו למשל מיטוקו ולא היותר זולות שיש בחנויות.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי ורד_לב* »

אכן הכמות היא העניין.
יש בהחלט אנשים שאם יאכלו מעט יותר מדיי (עבורם) זה יזיק להם.
כך גם עם חיטה (גם מלאה), עם חלב ובכלל עם כל מה שצורכים ב- abuse.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם הסויה החומה, גושים מעוותים כאלה היא בריאה?
האם יש להעדיף אורגני או משו?
פרפר*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 11:28

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי פרפר* »

חלק מהאי-ודאות ביחס להשפעות הסויה נובע מהעובדה שמרבית המחקרים בוצעו על בעלי-חיים, ורובם ככולם מומנו על-ידי חברות בעלות אינטרס כזה או אחר.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

זאת אמנם שאלה ישנה, אבל אף אחד לא ענה עליה והיא מעניינת, אז הנה אני עונה:
האם הסויה החומה, גושים מעוותים כאלה היא בריאה?
לא, היא לא. ה"בונזו סויה" הם בעצם העמילן שנשאר מסויה מבושלת, כלומר שאריות.
אמנם נוח לעשות עם זה הרבה דברים, אבל אם ממש רוצים את המרקם הזה עדיף לדעתי להשתמש בטמפה או בסייטן (שעשוי מחיטה אבל יש לו המרקם הכי מוצלח).
אהבה_טהורה*
הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי אהבה_טהורה* »

אבל מה קורה במזרח? ביפן? הם לא אוכלים שם הרבה סויה?
העמים שאוכלים סויה על בסיס קבוע נמוכים וחלקים, אולי זה אומר משהו ואולי לא אבל אם כן אז יכול להיות שאם נמשיך לאכול הרבה סויה בעתיד נהיה יפנים, או סינים (-:
טליה_טקאוקה*

האם סויה טובה לבריאות

העמים שאוכלים סויה על בסיס קבוע נמוכים וחלקים
סליחה יש לך בעיה עם זה??(-; אני אוהבת אותו חלק! תודה...(-:
אלמונית_על_מונית*
הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי אלמונית_על_מונית* »

לתמי-
אז זה אומר שנניח, נבטי סויה זה דווקא כן מומלץ, כי את זה אפשר לאכול בלי לבשל.
אבל לי יש בעיה קשה עם הרעיון של לאכול רק לא מבושל, ובכלל, עם כל המלצה מהסוג שיגרום לי לפקפק בפלאפל!
אני בטוחה שהפלאפל הומצא עוד לפני ההומו-ארקטוס, עוד בתקופה שכולנו היינו קופים. לא אתפלא אם פלאפל זה בכלל המצאה אלוהית שרק בגלל בעיה בירוקרטית נשמטה מסיפור הבריאה בשבעת הימים...או שאולי אבות אבותינו פשוט קראו לפלאפל "מן" והוא נפל אליהם מהשמיים.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הרסתותי D-: . מסכימה בהחלט. אנחנו, אגב, סובלים מדפיציט פלאפל חמור עקב שהותנו הממושכת באמריקה - בינתיים בעשר שנים מצאנו רק פלאפל אחד שווה (מסעדה לבנונית במלבורן, פלורידה).
ואם כבר מדברים על זה, שכחת אב מזון נוסף: בורקס.
אלמונית_על_מונית*
הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי אלמונית_על_מונית* »

אה...בורקס...טוב על שמו כל הסרטים המפורסמים לא?
:-)
יפנית*
הצטרפות: 10 דצמבר 2006, 16:50

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי יפנית* »

אבל מה קורה במזרח? ביפן? הם לא אוכלים שם הרבה סויה? (ולא נראה לי שיש שם בעית ילודה....)

תות שדה, מסתבר שהם לא אוכלים שם הרבה סויה - ובעיקר הם לא נהגו לאכול אותה בכל הצורות המעובדות והמהונדסות גנטית שהיא נמצאת בהם במערב.

אני לא יודעת לגבי ההנדסה הגנטית אבל בהחלט אוכלים פה הרבה סויה. כל יום מרק מיסו עם טופו כמובן וטופו בכל מיני סלטים ובכל מיני וריאציות. המידע מסתמך על עבודתי במשך שנתיים בגן ילדים- מעון יפני. המוווווווווווון סויה. לא חושבת שיש ארוחה אחת שאין בה מרכיב של סויה.
עברתי פה הריון, ילדתי פה וחיינו פה בשנה הראשונה לחיה של ביתי. ומההמלצות שאני קיבלתי מהמילדת ועוד אנשי מקצוע- ממליצים לנשים בהריון ולתינוקות כמזון מוצק התחלתי.

ולגבי בעית ילודה. אז כן, יש ביפן בעית ילודה אבל יותר בהקשר חברתי- כלכלי...(-:
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי ירח_לבן* »

או שאולי אבות אבותינו פשוט קראו לפלאפל "מן" והוא נפל אליהם מהשמיים.
D-:
אם הייתי יודעת איך לגריין הייתי עושה את זה
פלוני_אלמונית*

האם סויה טובה לבריאות

רציתי להסביר קצת לגבי האסטרוגן שנמצא בסויה שבגללו כ"כ חוששים מפניה:
קודם כל נסביר שאסטרוגן עודף או מיותר נתפס (בצדק )כמסוכן כיוון שהוא מעוודד סרטן במערכת הרבייה (כולל שד), עשוי לפגוע בפוריות של גברים או התפתחות מינית תקינה של ילדים (בנים) ולגרום להתפתחות מינית מוקדמת מאד של ילדות. אגב תהליכים בעייתיים אלו ללא ספק בהחמרה משמעותית בעולם המערבי בשנים או עשרות שנים האחרונות. לכן בהחלט סביר שנחפש את ה"אשמים".
החומר בסויה למעשה אינו אסטרוגן אלא פיטואסטרוגן, כלומר , אסטרוגן צמחי_, וההבדל הוא עצום, כי בעוד שלאסטרוגן מהחי יש השפעה מסוימת על הקולטנים השונים בגופנו, לפיטואסטרוגן יש רק כ- 0.02% מעוצמת ההשפעה של אסטרוגן אנושי על הקולטנים. לעיתים קרובות תהיה לסויה דווקא השפעה מפחיתת פעילות אסטרוגנית, כיוון שהיא מתחרה עם האסטרוגן האנושי על הקולטנים. דרך אגב פיטואסטרוגנים יש גם בקטניות נוספות, למשל בחומוס, וכן בזרעי פשתן, במרווה, ובמזונות נוספים. (המהומה סביב הסויה דווקא היא תמוהה ומעוררת חשד שיד תעשיות החלב והבשר בעניין.. ) עובדה מעניינת נוספת:דווקא במזרח ששם צריכת הסויה גבוהה מאד, שכיחות סרטן השד (שהוא כידוע תלוי- אסטרוגן) נמוכה בהרבה מאשר במערב. כמו כן כבר כתבו לעיל שלא נצפתה שם בעיית פוריות נרחבת כמו זו שמזהירים מפניה את הגבר והילד המערבי. עובדה חשובה נוספת: האם מישהו חשב כמה אסטרוגן יש בחלב פרה? הפרה עצמה מייצרת המון שלא לדבר על הורמונים שהיא מקבלת כדי להגביר את תנובת החלב, ואנחנו שותים את זה בחלב.. אחרונים חביבים(או לא כ"כ חביבים)- חומרי הדברה שכיחים מתפקדים בגוף שלנו כאסטרוגנים שעוצמתם גבוהה בהרבה משל האסטרוגן האנושי! החומר ביספינול A המצוי בכלי פלסטיק רבים כמו בקבוקי משקאות קלים וחלק מבקבוקי התינוקות וזולג מהם כאשר הם מעט שחוקים או חוממו או הוקפאו, גם הוא חשוד ביותר שמתפקד בגוף כאסטרוגן בעצמה חזקה מאד. האם נכון להלחם דוקא בסויה, או שחשוב יותר לשים דגש על תזונה קצת יותר צמחית והרבה יותר אורגנית?
מתעניינת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מתעניינת* »

תודה רבה על ההסבר המעודד . נשמע לי מאד נכון.
אקבולבול*
הצטרפות: 21 יוני 2011, 04:44

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי אקבולבול* »

טוב.
אני מבין שיש מחקרים לטוב ולרע.
אבל אני מאוד רוצה לדעת, בתור טבעוני, מה באמת נכון. הרי צריכה להיות קביעה לכאן או לכאן.
האם זה טוב לאכול טופו ? או לא טוב לאכול טופו ?
האם יש מישהו שקרא מספיק ויש לו מידע מהימן להגיד על כך ?
טליטלי_1*
הצטרפות: 02 פברואר 2011, 21:22

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי טליטלי_1* »

בבקשה להיות מודע לסויה מהונדסת גנטית
מזון מהונדס גנטית בישראל
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

_קודם כל נסביר שאסטרוגן עודף או מיותר נתפס (בצדק )כמסוכן כיוון שהוא מעוודד סרטן במערכת הרבייה (כולל שד), עשוי לפגוע בפוריות של גברים או התפתחות מינית תקינה של ילדים (בנים) ולגרום להתפתחות מינית מוקדמת מאד של ילדות. אגב תהליכים בעייתיים אלו ללא ספק בהחמרה משמעותית בעולם המערבי בשנים או עשרות שנים האחרונות. לכן בהחלט סביר שנחפש את ה"אשמים".
החומר בסויה למעשה אינו אסטרוגן אלא פיטואסטרוגן, כלומר , אסטרוגן צמחי, וההבדל הוא עצום, כי בעוד שלאסטרוגן מהחי יש השפעה מסוימת על הקולטנים השונים בגופנו, לפיטואסטרוגן יש רק כ- 0.02% מעוצמת ההשפעה של אסטרוגן אנושי על הקולטנים. לעיתים קרובות תהיה לסויה דווקא השפעה מפחיתת פעילות אסטרוגנית, כיוון שהיא מתחרה עם האסטרוגן האנושי על הקולטנים. דרך אגב פיטואסטרוגנים יש גם בקטניות נוספות, למשל בחומוס, וכן בזרעי פשתן, במרווה, ובמזונות נוספים. (המהומה סביב הסויה דווקא היא תמוהה ומעוררת חשד שיד תעשיות החלב והבשר בעניין.. ) עובדה מעניינת נוספת:דווקא במזרח ששם צריכת הסויה גבוהה מאד, שכיחות סרטן השד (שהוא כידוע תלוי- אסטרוגן) נמוכה בהרבה מאשר במערב. כמו כן כבר כתבו לעיל שלא נצפתה שם בעיית פוריות נרחבת כמו זו שמזהירים מפניה את הגבר והילד המערבי. עובדה חשובה נוספת: האם מישהו חשב כמה אסטרוגן יש בחלב פרה? הפרה עצמה מייצרת המון שלא לדבר על הורמונים שהיא מקבלת כדי להגביר את תנובת החלב, ואנחנו שותים את זה בחלב.._

נכון מאד!!!
סטודנטית_לתזונה_שאוכלת_סויה*
הצטרפות: 11 יולי 2012, 17:10

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי סטודנטית_לתזונה_שאוכלת_סויה* »

ממליצה לא להכנס לפאניקה מכל דבר שכתוב באתרים שמיתמרים להבין בבריאות, אלא לחפש מידע אמין...
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

אני עם חצי רגל בטבעונות ואוכלת עכשו עוד יותר סויה מאשר פעם, בעיקר את פולי הסויה של סנפרוסט, או במצבם הקפוא כחטיפים קרים לקיץ, או אפויים בתנור. לא מאמינה לאף מילה נגד הסויה. במזרח הרחוק אוכלים הרבה סויה ואין להם תופעות לוואי של עודף אסטרוגן, אז זה אומר שהפיטו-אסטרוגנים שבסויה לא מזיקים. זה "מחקר" על מיליוני בני אדם. מה יותר אמין מזה?

ברור שתעשיית הבשר והחלב תצא נגד צמח שמכיל את כל החומצות האמיניות (חלבון מלא) כמו בבשר. אבל זה לא אומר שצריך להאמין לכל שטות שהם מפיצים. וכמו הסטודנטית שכתבה מעלי - גם אני ביולוגית ולא סתם כותבת על סמך מידע שטחי.

בקשר להנדסה הגנטית - היא מאפשרת לצמח הסויה להיות עמיד למזיקים ואין לה השפעה שלילית עלינו. הגיע הזמן להפסיק עם האנטי לכל זן חדש של פרי שמישהו מפתח. כמו שאנחנו אוכלים בננות בלי גרעינים (מי זוכר שפעם הן היו עם גרעינים?) והכל סבבה, ככה לא צריך להיבהל מסויה מהונדסת. זה בול אותו דבר, רק שמגיעים לתוצאה הסופית (צמח חזק) יותר מהר מאשר בשיטה המסורתית של השבחת זנים.
שי*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 23:01

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי שי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בתור אחד שרוצה לאכול בריא הצלחתם לבלבל אותי ברמה מטורפת...
אני משתמש בפולי סויה יבשים כבסיס לפלאפל, כחטיף (אחרי השריה ארוכה וטיגון) וכן בחלבון סויה כדי להכין קציצות. בנוסף התחלתי להשתמש בטופו לטוסט, וכן בצורה מגורדת למאפים...
בריא או לא בריא...?
פלוני_אלמונית*

האם סויה טובה לבריאות

אז מותר אופו לתינוק בן חצי שנה רו לא ????
פלוני_אלמונית*

האם סויה טובה לבריאות

ניבה, במזרח לא אוכלים הרבה סויה. זה מיתוס. המעט שהם אוכלים, נצרך אחרי שעבר התמרה (תסיסה). יש מספיק מחקרים מדעיים שמבססים את הבעיה שיש בסויה. עדיף לצרוך חלבונים מקטניות, שקדים, עדשים וטופו, שזו הסויה שנצאכת במזרח.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי פלוני* »

שלום!
השתדלתי לקרוא את כל הדף... סליחה מראש אם אני חוזרת על משהו.
בקשר לסויה מהונדסת, אני ממש לא מומחית לעניין, אבל לפי מיטב הבנתי בנושא, אכן רוב הסויה בעולם היא מהונדסת, אבל לא הסויה שמגיעה אל קיבתנו בתור חלב, טופו ודומיהם (לא שוללת את העניין לחלוטין, אבל לא כ-ל גרגר סויה הוא מהונדס, זו כוונתי).
הסויה המהונדסת אכן מגיעה אל קרביהם של אוכלי הבשר אשר ביננו, שכן רוב הסויה המגודלת בעולם היא לצרכי האבסת חיות ויצירת גז אורגני. סויה למטרת גז, למשל, לא באה מאותו שדה שממנו מכינים חלב סויה בשביל כמה טיבעוניקים נחמדים. עלות תהליך ההינדוס כמו גם העובדה שאינו כזה פשוט, תהיה הוצאה קצת יותר מדי גבוהה לחברות המזון.
ניבה יקרה, הנדסה גנטית אכן עלולה להיות הרסנית לבריאות, את זה קשה עדיין לחקור כי הינדוס מזון החל רק לא מזמן (יחסית)... מה שכבר ידוע, ברור ובטוח- לטבע, לאיזון האקולוגי ולכן גם לנו בני האדם, הנדסה גנטית היא הרסנית ומזעזעת!!!!!!! יש להבדילה אלף אלפי הבדלות מהשבחת הזנים! כל צומח (וגם בשרי) שאנו אוכלים היום הוא תוצאה של השבחת זנים. לא רק בננות בלי גרעינים.
רק מיים כדאי לשתות הרבה, את כל השאר כדאי לצרוך במידה, גם סויה.
י_פה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2010, 17:51
דף אישי: הדף האישי של י_פה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי י_פה* »

לפני כמה שנים הפסקתי עם חלב ניגר, ועברתי לסויה..
היה טעים. צרכתי לפחות כוס אחת ליום..
ברקע, רחם שרירני.. שרירנים קטנים שלא מהווים בעיה. בבדיקה לפני חודש וכשנתיים מאז הבדיקה האחרונה נראו השרירנים גדולים מאד מאד..
עד כדי המלצה של הרופאה להסיר אותם ואת הרחם כולו ..
חזרתי הביתה חרדה והמומה, וחושבת מה יכול להיות הגורם לשרירנים לגדול ככה , ואז הבנתי..שזה האסטרוגן בסויה.. באותו רגע הפסקתי לצרוך אותו.
חזרתי לרופאה לאחר 28 יום , היא בדקה אותי ואמרה לי, לא ייתכן שזה אותו רחם. לא מאמינה שזה מה שכתבתי בביקור האחרון.. השרירנים קטנו דרסטית..
אמרתי לה שאני חושדת בסויה, ותשובה הייתה 'מה לא שאלתי אותך אם את צורכת סויה? זו השאלה הראשונה שלי כשאני רואה רחם מוגדל'..
לא פשוט לי לשתף בדבר פרטי כזה, אבל זה חשוב מדי מכדי לשמור לעצמי.
י_פה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2010, 17:51
דף אישי: הדף האישי של י_פה*

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי י_פה* »

ברור שזה לא שחור או לבן, יכול מאד שבמצבים של חוסר אסטרוגן בגוף (גיל מעבר?) דווקא אז יכולה הסויה להועיל !
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי מצ'רה* »

סיפור חשוב מאד מאד! תודה ששיתפת.
פלוני_אלמונית*

האם סויה טובה לבריאות

אולי אפשר שוב להעלות למודעות ולדיון?
אולי יש מחקרים חדשים יותר עדכניים בנושא?
לולה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2004, 12:58

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי לולה* »

בקיץ גילית את פולי הסויה (אדממה) וממש התלהבתי עליהם. אכלנו אותם דיי הרבה (גם הילדים ממש התלהבו)
פתאום התחילו להיות לי חצקונים על הפנים (אין לי אף פעם) באופן ממש קבוע
אחרי כמה חודשים נזכרתי ששמעתי משהו על סויה והורמונים. הפסקתי מיד עם הסויה ונעלמו מיד גם החצקונים..
פלוני_אלמונית*

האם סויה טובה לבריאות

האם מישהו יודע איזה רוטב סויה אינו מהונדס גנטית?
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

האם סויה טובה לבריאות

שליחה על ידי שרון* »

רוטב סויה אורגני, משהו שמע או מכיר, חוץ מהמותג SAN J שלא כ"כ טעים?
שליחת תגובה

חזור אל “מידע על מזונות ספציפיים”