ה הטרדה

מוטרדת*
הצטרפות: 08 נובמבר 2004, 21:09

ה הטרדה

שליחה על ידי מוטרדת* »

היום הייתי בטיפת חלב
ישבתי והנקתי אחרי חיסון ופתאום נגשה אליי האחות ותפסה לי את השד והתחילה לעסות אותו
ישבתי מאובנת רגע ארוך מאוד ואז בקשתי ממנה להפסיק
זה לא עוזב אותי מאז
אני מרגישה נורא
זה בטח לא הטרדה מינית אבל אני ממש מוטרדת
למה היא עשתה לי את זה?
למה לא צעקתי?
למה דווקא אני?
רגע_אחד*
הצטרפות: 20 יולי 2007, 09:35

ה הטרדה

שליחה על ידי רגע_אחד* »

זה בטח לא הטרדה מינית
למה לא?
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

ה הטרדה

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

תעצרי את הרעש הפנימי במעשה. קומי ותצעקי עכשיו. אל תתני לדברים להמשיך ללבות בתוכך סערות וגלים ואדוות כואבות. (())
אומה_לי*
הצטרפות: 29 מאי 2006, 21:37

ה הטרדה

שליחה על ידי אומה_לי* »

קומי ותצעקי עכשיו
כל עוד הצעקה הפנימית לא מתממשת בחוץ
את מניקה בך את תינוקך,
והרעל מתחיל לחסל כל חלקה טובה.
אני הלכתי לפני שנה ברחוב בתל אביב,
קטנוע שיצא מאיזו חניה חצה את המדרכה לפני
והרוכב תפס לי בחוזקה את השד.
הייתי כל כך בשוק והוא נעלם כל כך מהר שלא הספקתי להגיב.
בערב הרגשתי שאני עולה על גדותיי.
נסעתי לים, והתחלתי לצעוק ולזרוק אבנים למים,
עד שהצעקה הפכה לבכי,
והגיעה רגיעה.
חיבוק גדול לך.
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

ה הטרדה

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

לך, תמיכה ואהדה.
לה - אני בעד להתלונן עליה. אין לי מושג אם היא חשבה שהיא "עוזרת" לך באיזשהו אופן מעוות, אבל לא אכפת לי. אין לה זכות לגעת בך בלי לבקש רשות גם אם היא "מטפלת" בך. היא תלמד לקח, ואיתה בתקוה כל אנשי הרפואה הפולשניים וחסרי הכבוד, שחושבים שאנחנו חפצים. את תזכי לצעוק את הצעקה שלך.
אני כועסת.
חמו_מה*
הצטרפות: 15 יולי 2007, 14:54
דף אישי: הדף האישי של חמו_מה*

ה הטרדה

שליחה על ידי חמו_מה* »

מבינה אותך מאוד. כתבת למה לא צעקתי כי כמו שכתבת : ישבת מאובנת". וזה מובן לחלוטין.
גם אני כועסת.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

ה הטרדה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

האחות ותפסה לי את השד והתחילה לעסות
אוייש...נורא.גם אני ממליצה להתלונן...
מוטרדת*
הצטרפות: 08 נובמבר 2004, 21:09

ה הטרדה

שליחה על ידי מוטרדת* »

זה לא מסוג הדברים שאפשר להתלונן עליהם כי זה אפור מדי
אבל זה מאוד כואב
רגע_אחד*
הצטרפות: 20 יולי 2007, 09:35

ה הטרדה

שליחה על ידי רגע_אחד* »

_זה לא מסוג הדברים שאפשר להתלונן עליהם כי זה אפור מדי
אבל זה מאוד כואב_

לא מסכימה. זה לא מסוג הדברים ששווה לצפות שייגמרו בהרשעתה בבית-משפט (כלומר אולי לא ימליצו על הגשת כתב אישום ומן הסתם לא יגיעו לדיון בבית-משפט, בטח ובטח לא ירשיעו, במצב הנוכחי במדינתנו), אבל זה לא אומר שאי אפשר להגיש תלונה. המשטרה תזמן אותה לחקירה וכך היא תדע שמה שהיא עשתה היה חציית גבול בוטה, לא לגיטימית ואולי גם לא חוקית. זה לא אפור בכלל.
צריך רק לחשוב איך להגדיר את המעשה שלה לצורך התלונה. אני מניחה שיש סעיף כלשהו של הטרדה לא מינית שיכול להתאים.

לפני כמה שנים נאנסתי, וגם אז חשבתי שזה "אפור". זה רק ההלם שלך.
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

ה הטרדה

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

יש גם את האפשרות להתלונן בטיפת חלב, לא במשטרה. אני מנחשת שזה יהיה תהליך פחות בלתי-נעים בשבילך.
אני חושבת שאני מבינה, תקני אותי אם אני טועה: את מרגישה שהתגובה שלך בזמן אמת היתה מינורית מדי, וזה צובע את כל המקרה באפור. מובן שאת מרגישה ככה. הטרדות "אפורות" קורות לנו לעיתים קרובות, אם מתוך כוונה להטריד ואם תוך "בדיקת גודש" בבית חולים בלי להגיד קודם "שלום, אני עומדת לבצע בדיקת גודש". הרבה נשים - גם אני! מגיבות מתוך הלם ראשוני, תגובה מינורית, ואחר-כך מתקשות להגדיר בדיעבד את המעשה כלא מינורי. כמה פעמים שתקתי כשהייתי צריכה לצעוק: "נראה לך שאת נוגעת בי בלי רשות?!" או: "שלא תעז לדבר אלי ככה!" ואז הם ממשיכים לגעת בנו בלי רשות. )-:
את, כמובן, לא צריכה לייצג את כל המין הנשי. את צריכה רק לחשוב אם זה יעשה לך טוב, אם זה יקל עליך.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

ה הטרדה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

למוטרדת (())

לא כל-כך יודעת מה לומר, נורא לא נעים (גם מעליב) מגע כזה פתאומי, בלי רשות, משום מקום במסווה של כוונה טובה, מטריד.

מצטרפת להצעה תעצרי את הרעש הפנימי במעשה. קומי ותצעקי עכשיו. אל תתני לדברים להמשיך ללבות בתוכך סערות וגלים ואדוות כואבות .

אולי אם את חווה את הסיטואציה הזו במוחך, לנסות לשנות אותה בכך שברגע שנראה לך מתאים להדוף את היד ולצעוק "תעזבי אותי! זה לא נעים!".
אל תשמרי בבטן, וטוב שכתבת כאן. מזכירה לך שההרגשה שלך אינה "אפורה". את נפגעת באמת באותו הרגע, האחות לא היתה בסדר, היא לא היתה צריכה לגרום לך להרגיש ככה, אל תתנצלי על זה.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

ה הטרדה

שליחה על ידי פלוני* »

מוזר מאוד...... יש לזה איזה פונקציה רפואית לעיסוי הזה? לפחות לכאורה? (גם אם כן היא צריכה לבקש רשות לפני זה אבל לפחות אבין קצת יותר את המניעים)
מירה*
הצטרפות: 06 פברואר 2005, 16:49

ה הטרדה

שליחה על ידי מירה* »

ההגדרה להטרדה היא רק בהרגשה שלך, התיאור שרשמת מאוד אפור לפי החוק היבש, אבל אם הרגשת כך זו ללא ספק הטרדה, שווה גם בדיאבד להתלונן, אולי זה ימנע מנשים אחרות לחוות את זה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”