אז אני פותחת....
"דרך האמן" זהו ספר של ג'וליה קמרון. ספר שהוא קורס "שיקום יצירתי". למצוא ולהתחבר לאמן שבפנים... מנסיון דרך העבודה עולים ונפתרים גם נושאים אחרים בחיים... לאו דווקא שקשורים באמנות (הרי יצירה זה החיים עצמם, לא?)
זהו קורס שאפשר לעשות לבד או עם עוד אנשים. אפשר לעשות את זה גם במסרגת מונחית עם אנשים שמלמדים את זה, כמו michal]מיכל גזית gazit[/po].htm , אבל הספר בנוי כך שלא צריך מנחה ואפשר לעשות אותו לבד.
הספר בנוי בצורה של פרקים, שכל פרק הוא בנושא אחר, ומכיל קטע קריאה לאותו שבוע, משימות ו"בדק בית" לעשות בסוף השבוע לבדוק את ההתקדמות האישית שלך. (אפשר גם למרוח את זה על יותר משבוע אבל ההתכוונות הוא ליצור איזושהי מסגרת שבועית... מי שלא מתאים לו יכול אחרת כמובן).
"גולת הכותרת" של דרך האמן, ומה גם שהוא בעיקר ידוע בזכותו, זה ה דפי בוקר - 3 עמודים שכותבים עם הקימה, זרם מחשבה חופשי, יכול להיות גם "אין לי מה לכתוב אין לי מה לכתוב" או "אין לי כוח ליום הזה" או לחילופין "איזה כיף היה אתמול במסיבה". את ה דפי בוקר יש לכתוב כל יום.
דבר נוסף שמלווה את הקורס הוא בילוי אמן . פעם בשבוע לקחת את האמן הפנימי לבילוי. ללכת עם עצמך בלבד ולעשות משהו כיפי ומהנה בשביל עצמך בלבד.
נשמע קל? בד"כ זה יותר קשה מדפי בוקר ... (לפחות לי ולאנשים שדיברתי איתם).
חוץ מזה כאמור יש משימות שבועיות שונות - למשל:
- ללכת לסיבוב הליכה
- להכין קולאז'
- שאלות לענות עליהן, כמו מה היית עושה אילו היו לך עוד 5 תקופות חיים?
- לרשום 20 דברים שאת אוהבת לעשות ומתי עשית לאחרונה (נראה לי שזה משם... )
קישור לפורום של דרך האמן באנגלית
(יש שם שאלות ותשובות על כל מיני נושאים, למשל דפי בוקר, רעיונות טובים לבילויי אמן... ועוד)