דיוני התנהלות בככר
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
דיוני התנהלות בככר
תבשיל, העיפי מבט בשאלות האנונימיות האחרונות בככר. האם את מוצאת שלכולן יש דף מתאים?
(בעצם יש איזה דף "שאלה קטנה" לא?)
צריך כח עבודה יותר גדול מזה שמתחזק עכשיו את הככר בשביל לעשות את זה.
(לא פוסלת את הרעיון. רק מציעה בחינה נוספת של מידת האפשריות שלו)
(בעצם יש איזה דף "שאלה קטנה" לא?)
(לא פוסלת את הרעיון. רק מציעה בחינה נוספת של מידת האפשריות שלו)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
דיוני התנהלות בככר
לדעתי, פיצול יחזיר אותנו למצב ההיסטורי: כולם יטעו, בסוף יהיה סתם בלגן.
בהחלט אפשר לכתוב בתחילת הדף, שכל מי ששואל שאלה ידאג למסור פרטי התקשרות להחזיר תשובה.
אבל:
א. לשאלות מעניינות, לדעתי יותר כיף לקרוא את התשובות בככר.
ב. לדעתי הקהל צריך להצביע ברגליים: לא חייבים לענות לשאלה שהשאיר איזה פלוני שאין איפה לכתוב לו! ולא חייבים להשקיע למען מי שלא משקיע בעצמו! אם הוא יבוא ויתהה מדוע לא ענו לו, יגידו לו שידאג לספק דף בית או דואל, ככתוב בראש הדף.
בהחלט אפשר לכתוב בתחילת הדף, שכל מי ששואל שאלה ידאג למסור פרטי התקשרות להחזיר תשובה.
אבל:
א. לשאלות מעניינות, לדעתי יותר כיף לקרוא את התשובות בככר.
ב. לדעתי הקהל צריך להצביע ברגליים: לא חייבים לענות לשאלה שהשאיר איזה פלוני שאין איפה לכתוב לו! ולא חייבים להשקיע למען מי שלא משקיע בעצמו! אם הוא יבוא ויתהה מדוע לא ענו לו, יגידו לו שידאג לספק דף בית או דואל, ככתוב בראש הדף.
-
דיוני התנהלות בככר
בהחלט אפשר לכתוב בתחילת הדף, שכל מי ששואל שאלה ידאג למסור פרטי התקשרות להחזיר תשובה
כתוב. מזמן.
כתוב. מזמן.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
דיוני התנהלות בככר
נכון.
ובכ"ז לא רציתי שהאפשרות לא תופיע
נכון.
ובכ"ז לא רציתי שהאפשרות לא תופיע

-
דיוני התנהלות בככר
כתוב. מזמן.
נו, אז אין מה לדבר. כרגיל יש תמיד אנשים שלא קוראים הוראות ולא מכבדים אחרים.
לדעתי יש שלוש אפשרויות:
א. לעזוב. לא להעביר לשום מקום. אפשר להמליץ לאנשים להתעלם ולא לענות במקרה כזה. גם לא להגיד "פלונית, לא כתבת לאן לשלוח את התשובה". בעייה של פלונית שאין תשובות.
ב. למחוק.
ג. להעביר לדף מתאים אם יודעים על דף כזה ויש כוח P-: (כמו בשאלות של הנקה, שאיבה, מנשאים, חיתולים וכדומה).
נו, אז אין מה לדבר. כרגיל יש תמיד אנשים שלא קוראים הוראות ולא מכבדים אחרים.
לדעתי יש שלוש אפשרויות:
א. לעזוב. לא להעביר לשום מקום. אפשר להמליץ לאנשים להתעלם ולא לענות במקרה כזה. גם לא להגיד "פלונית, לא כתבת לאן לשלוח את התשובה". בעייה של פלונית שאין תשובות.
ב. למחוק.
ג. להעביר לדף מתאים אם יודעים על דף כזה ויש כוח P-: (כמו בשאלות של הנקה, שאיבה, מנשאים, חיתולים וכדומה).
דיוני התנהלות בככר
לעזוב. לא להעביר לשום מקום. אפשר להמליץ לאנשים להתעלם ולא לענות במקרה כזה. גם לא להגיד "פלונית, לא כתבת לאן לשלוח את התשובה". בעייה של פלונית שאין תשובות.
אני עם בשמת. בעיקר בקטע של לא להגיד שלא כתבו דרכי התקשרות כי זה לכשעצמו מציף את הכיכר. הבעיה היחידה היא שהעומס נוצר עקב כך שאנשים כן טורחים לענות ועושים זאת בכיכר.
אני חושבת שהיה נחמד אם בדף של הכיכר יהיה רק מרגיעון אחד בסגנון "לכל שאלה תשובה - ואם יודעים לאן לשלוח אותה היא גם מגיעה..." אבל בטח יונת תגיד שזה בלתי אפשרי.
אני עם בשמת. בעיקר בקטע של לא להגיד שלא כתבו דרכי התקשרות כי זה לכשעצמו מציף את הכיכר. הבעיה היחידה היא שהעומס נוצר עקב כך שאנשים כן טורחים לענות ועושים זאת בכיכר.
אני חושבת שהיה נחמד אם בדף של הכיכר יהיה רק מרגיעון אחד בסגנון "לכל שאלה תשובה - ואם יודעים לאן לשלוח אותה היא גם מגיעה..." אבל בטח יונת תגיד שזה בלתי אפשרי.
-
דיוני התנהלות בככר
לא הבנתי. אז מה עושים? עוזבים?
שישאלו באנונימיות ושהתשובות ינתנו בככר?
שישאלו באנונימיות ושהתשובות ינתנו בככר?
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
דיוני התנהלות בככר
אני בעד החזרת הככר ליושנה.
ככר עמוסה זה כיף ונעים ותחושה של חיים שוקקים.
ואם זה בעייתי למישהו שמודעתו הולכת לה לאיבוד, שידאג להזכיר לנו, אם זה עוד רלוונטי. לא כזה נורא בעיניי.
חוצמזה- עוגיה כל הכבוד לך על העבודה המטורפת שאת עושה פה
ואם זה בעייתי למישהו שמודעתו הולכת לה לאיבוד, שידאג להזכיר לנו, אם זה עוד רלוונטי. לא כזה נורא בעיניי.
חוצמזה- עוגיה כל הכבוד לך על העבודה המטורפת שאת עושה פה

דיוני התנהלות בככר
_לא הבנתי. אז מה עושים? עוזבים?
שישאלו באנונימיות ושהתשובות ינתנו בככר?_
המממ.. לא בדיוק. ההנחיה בראש הדף תהיה לא לענות בכיכר למי שלא השאיר פרטי התקשרות. מי שיכתוב בלי להשאיר פרטי התקשרות לא יזכה לתגובה של העברה לדף אחר או בקשה להשאיר פרטי התקשרות. אם מישהו יבחר לענות בניגוד להנחיות בתוך הכיכר אפשר פשוט לוותר. כן, כן, לוותר למרות שיש כללים. לא נמות מזה. ואם מישהו ירגיש שהוא לא יכול לשאת את זה או שמתפתח דיון אז שהוא בעצמו יכתוב "נא להעביר לדף רלבנטי או לפתוח דף חדש". ו ה עוגיה ושאר העוסקות במלאכה לא יראו בזה משהו שדורש את תגובתן אלא פשוט משהו שאינו רצוי ולא עושים בעניינו יותר מדי פשוט כי ככה.
שישאלו באנונימיות ושהתשובות ינתנו בככר?_
המממ.. לא בדיוק. ההנחיה בראש הדף תהיה לא לענות בכיכר למי שלא השאיר פרטי התקשרות. מי שיכתוב בלי להשאיר פרטי התקשרות לא יזכה לתגובה של העברה לדף אחר או בקשה להשאיר פרטי התקשרות. אם מישהו יבחר לענות בניגוד להנחיות בתוך הכיכר אפשר פשוט לוותר. כן, כן, לוותר למרות שיש כללים. לא נמות מזה. ואם מישהו ירגיש שהוא לא יכול לשאת את זה או שמתפתח דיון אז שהוא בעצמו יכתוב "נא להעביר לדף רלבנטי או לפתוח דף חדש". ו ה עוגיה ושאר העוסקות במלאכה לא יראו בזה משהו שדורש את תגובתן אלא פשוט משהו שאינו רצוי ולא עושים בעניינו יותר מדי פשוט כי ככה.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
דיוני התנהלות בככר
אני רואה שיש כאן מאסה גדולה של אנשים שהעומס בככר לא מפריע להם.
ובאותה מידה, לחלק גדול מהאנשים לא מפריע במיוחד שתשובות לשאלות 'תלושות' ייענו בככר.
לכן אני חושבת שכדאי לחזור להתנהלות הקודמת.
אני גם לא חושבת לשפוט בחומרה את אלה שלא מוסרים מען, מכמה סיבות:
לכן אני לא הייתי סומכת על מייל וטלפון.
סיכוי הרבה יותר גדול שאנשים יענו באתר - כשזה מצריך מהם טרחה הרבה יותר קטנה.
ולכן אפשר להבין שגם מי שלא רוצה לכתוב בשמו המוכר, עדיין מעדיף שהתשובות יינתנו באתר.
נכון שאם השאלה היא בנושא שכבר יש לו דף, אפשר לשאול באותו דף, ואפילו לתת הפניה מהככר. אבל לא תמיד יש דף מתאים. ולפעמים אנשים לא מספיק מכירים את הדפים או לא מספיק מודעים לצורך בזה.
לסיכום:
ובאותה מידה, לחלק גדול מהאנשים לא מפריע במיוחד שתשובות לשאלות 'תלושות' ייענו בככר.
לכן אני חושבת שכדאי לחזור להתנהלות הקודמת.
אני גם לא חושבת לשפוט בחומרה את אלה שלא מוסרים מען, מכמה סיבות:
- לפעמים אנשים הם חדשים ולא יודעים.
- לפעמים אנשים שוכחים לתת מען.
- ולפעמים קורה, אני חושבת, שיש שאלה שכותב קבוע מתבייש לכתוב בשמו המוכר, אבל גם המייל שלו מוכר, ולכן לא מוסר אותו. אפשר כמובן לפתוח מייל חדש לשם כך, אבל זה קצת מסורבל. לפתוח דף בית במיוחד בשביל השאלה הזו - זה גם קצת מוזר ומסורבל.
לכן אני לא הייתי סומכת על מייל וטלפון.
סיכוי הרבה יותר גדול שאנשים יענו באתר - כשזה מצריך מהם טרחה הרבה יותר קטנה.
ולכן אפשר להבין שגם מי שלא רוצה לכתוב בשמו המוכר, עדיין מעדיף שהתשובות יינתנו באתר.
נכון שאם השאלה היא בנושא שכבר יש לו דף, אפשר לשאול באותו דף, ואפילו לתת הפניה מהככר. אבל לא תמיד יש דף מתאים. ולפעמים אנשים לא מספיק מכירים את הדפים או לא מספיק מודעים לצורך בזה.
לסיכום:
- כן הייתי אומרת להגביר את המודעות לעניין הזה של מסירת פרטי התקשרות. (אולי אפילו ע"י הוספת הודעה שמופיעה בזמן הכתיבה בככר).
-
דיוני התנהלות בככר
ראיתי עכשיו ההודעה של ציל צול:
ההנחיה בראש הדף תהיה לא לענות בכיכר למי שלא השאיר פרטי התקשרות.
כפי שכתבתי, אני ממש לא מסכימה עם זה.
בטח שלענות !
אם מצטברות הרבה תשובות - תמיד אפשר לפתוח דף לנושא החדש, או למצוא דף קיים, ולהעבירן לשם.
(אני בעצמי פתחתי בעבר כמה דפים שנוצרו מתוך הככר. וזה נחמד בעיניי שמצטבר ככה מספיק חומר בשביל לפתוח דף. אמנם השואל היה יכול לפתוח דף מראש, אך לא תמיד בטוחים שזה רלוונטי למספיק אנשים כדי לפתוח דף).
_אני בעד החזרת הככר ליושנה.
ואם זה בעייתי למישהו שמודעתו הולכת לה לאיבוד, שידאג להזכיר לנו, אם זה עוד רלוונטי. לא כזה נורא בעיניי._

כפי שכתבתי, אני ממש לא מסכימה עם זה.
בטח שלענות !
אם מצטברות הרבה תשובות - תמיד אפשר לפתוח דף לנושא החדש, או למצוא דף קיים, ולהעבירן לשם.
(אני בעצמי פתחתי בעבר כמה דפים שנוצרו מתוך הככר. וזה נחמד בעיניי שמצטבר ככה מספיק חומר בשביל לפתוח דף. אמנם השואל היה יכול לפתוח דף מראש, אך לא תמיד בטוחים שזה רלוונטי למספיק אנשים כדי לפתוח דף).
_אני בעד החזרת הככר ליושנה.
ואם זה בעייתי למישהו שמודעתו הולכת לה לאיבוד, שידאג להזכיר לנו, אם זה עוד רלוונטי. לא כזה נורא בעיניי._

-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
דיוני התנהלות בככר
מה שורד אמרה + מה שאהבת עולם אמרה.
-
דיוני התנהלות בככר
הנחיה כזו ממילא לא תחזיק מים. אנשים לא יעצרו את עצמם בכוח מלהמליץ על הגיס השרברב שלהם, או על שכנתם המטפלת בשיאצו, אם מישהו עלום שם יבקש המלצות כאלה.
הנחיה כזו ממילא לא תחזיק מים. אנשים לא יעצרו את עצמם בכוח מלהמליץ על הגיס השרברב שלהם, או על שכנתם המטפלת בשיאצו, אם מישהו עלום שם יבקש המלצות כאלה.
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
דיוני התנהלות בככר
אין לי כוח לקרוא הכל אז סליחה אם כבר אמרו את זה:
אני חושבת שאם באמת מדגישים את המילים החשובות בהודעה, כמו שאמורים לעשות, אז כל העניין של התנועה והנפח העצומים בככר לא מהווה בעיה בכלל. כשברור במה המודעה עוסקת, קל מאוד לסנן.
(לא כ"כ אוהבת את הרעיון של דף ייעודי לתשובות שנשאלו בככר. בכלל לא נכנסתי אליו אפפעם.)
אני חושבת שאם באמת מדגישים את המילים החשובות בהודעה, כמו שאמורים לעשות, אז כל העניין של התנועה והנפח העצומים בככר לא מהווה בעיה בכלל. כשברור במה המודעה עוסקת, קל מאוד לסנן.
(לא כ"כ אוהבת את הרעיון של דף ייעודי לתשובות שנשאלו בככר. בכלל לא נכנסתי אליו אפפעם.)
-
דיוני התנהלות בככר
וואללה, צודקת !
וואללה, צודקת !

-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2006, 14:58
- דף אישי: הדף האישי של עינת_גל*
דיוני התנהלות בככר
מסכימה עם כל מה ש אהבת עולם אמרה.
-
דיוני התנהלות בככר
אנשים לא יעצרו את עצמם בכוח מלהמליץ על הגיס השרברב שלהם, או על שכנתם המטפלת בשיאצו, אם מישהו עלום שם יבקש המלצות כאלה.
לא נראה לי שזה העניין היחיד.
העניין הוא שבאמ-ת יש כאן אנשים טובים שאכפת להם, ואם מישהו צריך עזרה - הם ממהרים לעזור.
לשמחתי, אני בעצמי חוויתי את זה הרבה פעמים (מהצד של מי שהייתה צריכה עזרה) ומאוד מכירה תודה על כך.
מכירה את זה גם מהצד שרוצה לעזור.
אם כבר, הייתי אומרת ש-אנשים לא יעצרו את עצמם בכוח מלעזור למישהו שמבקש עזרה !

לא נראה לי שזה העניין היחיד.
העניין הוא שבאמ-ת יש כאן אנשים טובים שאכפת להם, ואם מישהו צריך עזרה - הם ממהרים לעזור.
לשמחתי, אני בעצמי חוויתי את זה הרבה פעמים (מהצד של מי שהייתה צריכה עזרה) ומאוד מכירה תודה על כך.
מכירה את זה גם מהצד שרוצה לעזור.
אם כבר, הייתי אומרת ש-אנשים לא יעצרו את עצמם בכוח מלעזור למישהו שמבקש עזרה !

-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
-
דיוני התנהלות בככר
סבבה.
לא נוגעים באלמונימים ובעונים להם בככר
ומי שלא טורח לתמצת ולהדגיש את המילים החשובות - בעיה שלו. יעלם בהמון.
עד כה שאלות שמישהו עם דף בית שאל וענו לו בככר העברתי לביתשלו (או לדף אחר בו ביקש תשובות).
להמשיך?
לא נוגעים באלמונימים ובעונים להם בככר
ומי שלא טורח לתמצת ולהדגיש את המילים החשובות - בעיה שלו. יעלם בהמון.
עד כה שאלות שמישהו עם דף בית שאל וענו לו בככר העברתי לביתשלו (או לדף אחר בו ביקש תשובות).
להמשיך?
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
דיוני התנהלות בככר
מנות קומבינציה נהיו פה 

-
דיוני התנהלות בככר
כן, גם זה נכון כמובן.
כן, גם זה נכון כמובן.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
דיוני התנהלות בככר
_עד כה שאלות שמישהו עם דף בית שאל וענו לו בככר העברתי לביתשלו (או לדף אחר בו ביקש תשובות).
להמשיך?_
שמעי
אני כבר מזמן מתפעלת מהסבלנות שיש לך לעשות סדר בככר.
כל עוד מתאים לך להמשיך- מי יגיד לך לא?
אבל אם ישבר לך ותפסיקי והבלגן בככר יחגוג, אולי אז יהיה לאנשים קל יותר להבין למה כל כך חשוב לשמור על איזה שהם כללים בסיסיים בככר ולא להתחשב בכל מי שלא טורח לכבד אותם.
להמשיך?_
שמעי
אני כבר מזמן מתפעלת מהסבלנות שיש לך לעשות סדר בככר.
כל עוד מתאים לך להמשיך- מי יגיד לך לא?
אבל אם ישבר לך ותפסיקי והבלגן בככר יחגוג, אולי אז יהיה לאנשים קל יותר להבין למה כל כך חשוב לשמור על איזה שהם כללים בסיסיים בככר ולא להתחשב בכל מי שלא טורח לכבד אותם.
-
דיוני התנהלות בככר
ומי שלא טורח לתמצת ולהדגיש את המילים החשובות - בעיה שלו.
ה עוגיה, לא שבא לי לעשות לך עבודה, אבל אם טרחת עד עכשיו כלכך בלהוריד את העומס מהככר (ועל כך, שאפו !), בין השאר בלהעביר הודעות אלמוניות - אז אולי תרצי במקום זה להשקיע בלהדגיש מילים חשובות? שהרי, כפי ש-ע ע ע כתבה, זה מה שיכול מאוד לעזור עם העומס.
נכון שגם אני יכולה לעשות זאת, ועשיתי בעבר, אבל לא נראה לי שאשקיע עצמי בזה בקרוב.
כמובן שאיני אומרת שאת צריכה לעשות זאת. אני רק שואלת. (אולי מבקשת...
)
_עד כה שאלות שמישהו עם דף בית שאל וענו לו בככר העברתי לביתשלו (או לדף אחר בו ביקש תשובות).
להמשיך?_
בזה אני מתלבטת.
אני אישית הרבה פעמים אוהבת שגם אני יכולה לעקוב אחרי התשובות.
אולי לענות היכן שכותב השאלה מבקש?
ואולי להפעיל שיקול דעת - אם זה משהו שמעניין רק אותו או יכול לעניין עוד אנשים - ולפי זה להחליט?
במקרה שזה מעניין עוד אנשים, אז אולי באמת שזה יעבור לדף מתאים, ולתת הפניה לשם. אבל בדף בית נושאים שמעניינים גם אחרים סתם הולכים לאיבוד.
ה עוגיה, לא שבא לי לעשות לך עבודה, אבל אם טרחת עד עכשיו כלכך בלהוריד את העומס מהככר (ועל כך, שאפו !), בין השאר בלהעביר הודעות אלמוניות - אז אולי תרצי במקום זה להשקיע בלהדגיש מילים חשובות? שהרי, כפי ש-ע ע ע כתבה, זה מה שיכול מאוד לעזור עם העומס.
נכון שגם אני יכולה לעשות זאת, ועשיתי בעבר, אבל לא נראה לי שאשקיע עצמי בזה בקרוב.
כמובן שאיני אומרת שאת צריכה לעשות זאת. אני רק שואלת. (אולי מבקשת...

להמשיך?_
בזה אני מתלבטת.
אני אישית הרבה פעמים אוהבת שגם אני יכולה לעקוב אחרי התשובות.
אולי לענות היכן שכותב השאלה מבקש?
ואולי להפעיל שיקול דעת - אם זה משהו שמעניין רק אותו או יכול לעניין עוד אנשים - ולפי זה להחליט?
במקרה שזה מעניין עוד אנשים, אז אולי באמת שזה יעבור לדף מתאים, ולתת הפניה לשם. אבל בדף בית נושאים שמעניינים גם אחרים סתם הולכים לאיבוד.
-
דיוני התנהלות בככר
אהבתעולם,
אם היתה אפשרות לערוך הודעה בודדת הייתי עושה את זה (אולי)
אבל להעביר את כל הככר (העמוסה הזאת) למצב עריכה ואז לאתר את ההודעה ואז לערוך אותה ואז בשמירה לגלות שבינתיים מישהו הוסיף הודעה לככר ויש התנגשות עריכות... לא בשבילי.
זה באמת בבחינת מי שלא טורח לכתוב הודעות כמו שצריך, מגיע לו שלא יתיחסו להודעה שלו.
אם היתה אפשרות לערוך הודעה בודדת הייתי עושה את זה (אולי)
אבל להעביר את כל הככר (העמוסה הזאת) למצב עריכה ואז לאתר את ההודעה ואז לערוך אותה ואז בשמירה לגלות שבינתיים מישהו הוסיף הודעה לככר ויש התנגשות עריכות... לא בשבילי.
זה באמת בבחינת מי שלא טורח לכתוב הודעות כמו שצריך, מגיע לו שלא יתיחסו להודעה שלו.
דיוני התנהלות בככר
תקנו אותי אם אני טועה אבל הנה מסקנת ביניים מהדיון הזה - המצב פשוט יחזור לקדמותו לפני שהתחלנו לרדוף אחרי מי שלא עמד בכללים שכתובים בראש הככר. הכללים ישארו שם ומי שיקרא אותם יקרא ומי שיטרח לנהוג לפיהם אז תודה רבה וזהו. ועריכה של הכיכר תישמר, כנראה כמו בעבר, למקרים חריגים שמעצבנים מישהו ואז המישהו יועיל בטובו ויערוך.
-
דיוני התנהלות בככר
אני עדיין מתכוונת להקפיד על ענין האורך. זה נימוס בסיסי. (מתגמשת בהרבה מעבר להגבלה הכתובה בראש הככר)
-
דיוני התנהלות בככר
_בעבר הייתה תקופה שהייתי עוברת על הככר במצב עריכה ומדגישה כמה מילים בכל הודעה.
זה משהו שאפשר לעשות פעם ביום או פעם ביומיים וכו'._
גם אני הייתי עושה את זה פעם, + מוחקת הודעות על אירועים שמועדם עבר.
אין לי כוח לזה כבר.
היה נחמד אם כמה עורכים מתנדבים היו לוקחים את זה על עצמם לתקופה. זה יכול כ"כ לעזור.
זה משהו שאפשר לעשות פעם ביום או פעם ביומיים וכו'._
גם אני הייתי עושה את זה פעם, + מוחקת הודעות על אירועים שמועדם עבר.
אין לי כוח לזה כבר.
היה נחמד אם כמה עורכים מתנדבים היו לוקחים את זה על עצמם לתקופה. זה יכול כ"כ לעזור.
-
דיוני התנהלות בככר
_אם היתה אפשרות לערוך הודעה בודדת הייתי עושה את זה (אולי)
אבל להעביר את כל הככר (העמוסה הזאת) למצב עריכה ואז לאתר את ההודעה_
אה, סליחה, ה עוגיה, שכחתי להדגיש: לא דיברתי על הודעות של אנשים אנונימיים דווקא, אלא על כל ההודעות בככר שאנשים שוכחים להדגיש בהן מילים חשובות (נדמה לי שרובן
).
בעבר הייתה תקופה שהייתי עוברת על הככר במצב עריכה ומדגישה כמה מילים בכל הודעה.
זה משהו שאפשר לעשות פעם ביום או פעם ביומיים וכו'.
באמת שאני לא חושבת שזה התפקיד שלך, רק אם מישהו ירצה לקחת את זה על עצמו - זה יכול מאוד לעזור.
כי גם במצב עמוס - אם אפשר לקלוט ברגע על מה מדברת ההודעה (בעזרת ההדגשה) - אז מאוד קל לגלול הלאה, ואז העומס לא מפריע, וגם לא לוקח כלכך הרבה זמן לעבור על הככר.
(ובכך מושג פתרון נוח למי שמתקשה עם ריבוי המלל)
ואז לערוך אותה ואז בשמירה לגלות שבינתיים מישהו הוסיף הודעה לככר ויש התנגשות עריכות...
כן, זה באמת מצב מבאס.
אבל הרי גם עד עכשיו עשית הרבה עריכות להבנתי. למשל, כשהוספת בסוף הודעה אנונימית שהתשובות יינתנו בדף השני. הלא כן?
חוצמזה, כשאני עושה עריכה - אז אני עושה שמירה לקטע ששיניתי, בדיוק בגלל העניין של התנגשות עריכות.
ואם עבדתי על כל הככר - אני עושה שמירה להכול. ואז אם יש התנגשות, זה לרוב בגלל שמישהו ערך קטע שהוסיף רק עכשיו - אז אני עושה 'הדבק' לכל מה שעבדתי עליו ומוסיפה רק ת'קטעים האחרונים שנוספו בינתיים. בתקווה שלא איבדתי משהו בדרך...
(מסורבל, מעצבן, אני יודעת.... אבל גם ככה קורה שעושים עריכות בככר. אז אם כבר, זו בכל זאת אחת העריכות הכי מתבקשות שם....)
אבל להעביר את כל הככר (העמוסה הזאת) למצב עריכה ואז לאתר את ההודעה_
אה, סליחה, ה עוגיה, שכחתי להדגיש: לא דיברתי על הודעות של אנשים אנונימיים דווקא, אלא על כל ההודעות בככר שאנשים שוכחים להדגיש בהן מילים חשובות (נדמה לי שרובן

בעבר הייתה תקופה שהייתי עוברת על הככר במצב עריכה ומדגישה כמה מילים בכל הודעה.
זה משהו שאפשר לעשות פעם ביום או פעם ביומיים וכו'.
באמת שאני לא חושבת שזה התפקיד שלך, רק אם מישהו ירצה לקחת את זה על עצמו - זה יכול מאוד לעזור.
כי גם במצב עמוס - אם אפשר לקלוט ברגע על מה מדברת ההודעה (בעזרת ההדגשה) - אז מאוד קל לגלול הלאה, ואז העומס לא מפריע, וגם לא לוקח כלכך הרבה זמן לעבור על הככר.
(ובכך מושג פתרון נוח למי שמתקשה עם ריבוי המלל)
ואז לערוך אותה ואז בשמירה לגלות שבינתיים מישהו הוסיף הודעה לככר ויש התנגשות עריכות...
כן, זה באמת מצב מבאס.
אבל הרי גם עד עכשיו עשית הרבה עריכות להבנתי. למשל, כשהוספת בסוף הודעה אנונימית שהתשובות יינתנו בדף השני. הלא כן?
חוצמזה, כשאני עושה עריכה - אז אני עושה שמירה לקטע ששיניתי, בדיוק בגלל העניין של התנגשות עריכות.
ואם עבדתי על כל הככר - אני עושה שמירה להכול. ואז אם יש התנגשות, זה לרוב בגלל שמישהו ערך קטע שהוסיף רק עכשיו - אז אני עושה 'הדבק' לכל מה שעבדתי עליו ומוסיפה רק ת'קטעים האחרונים שנוספו בינתיים. בתקווה שלא איבדתי משהו בדרך...

(מסורבל, מעצבן, אני יודעת.... אבל גם ככה קורה שעושים עריכות בככר. אז אם כבר, זו בכל זאת אחת העריכות הכי מתבקשות שם....)
-
דיוני התנהלות בככר
מצד שני, זה אמור להיות באחריות הכותבים.
הצעתי ליונת להעלות בככר את הכללים של שמנוסחים בראש הדף במקום מרגיעונים. הבנתי ממנה שתיאורטית זה אפשרי.
אולי, במקום שזה יעלה כל פעם אחד מהכללים באקראי (כמו מרגיעונים), נוכל לנסח את מה שהכי חשוב בצורה תמציתית, שיעלה בכל פעם?
לדעתי זה צריך לכלול את ההדגשות ואת הצורך בפרטי התקשרות.
(ואולי פשוט "אנא קראו את הכללים שבראש הדף וודאו שמודעתכם עומדת בהם לפני ההוספה)
הצעתי ליונת להעלות בככר את הכללים של שמנוסחים בראש הדף במקום מרגיעונים. הבנתי ממנה שתיאורטית זה אפשרי.
אולי, במקום שזה יעלה כל פעם אחד מהכללים באקראי (כמו מרגיעונים), נוכל לנסח את מה שהכי חשוב בצורה תמציתית, שיעלה בכל פעם?
לדעתי זה צריך לכלול את ההדגשות ואת הצורך בפרטי התקשרות.
(ואולי פשוט "אנא קראו את הכללים שבראש הדף וודאו שמודעתכם עומדת בהם לפני ההוספה)
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
דיוני התנהלות בככר
אפשר להציע ליונת/רועי לעשות בדיקה (ולידציה) של הודעות שמוסיפים בככר, רגע לפני שמוסיפים אותן:
אלה יהיו רק התרעות, כי אי אפשר לחייב את זה (למשל יש כאלה שכותבים את כתובת המייל בצורה: " xyz בג'ימייל" שזה בסדר אבל למחשב יהיה קצת קשה לאתר את זה.
אבל זה יכול לעזור.
- לוודא שיש משהו מודגש
- לוודא שיש קישור לדף באתר או לכתובת אימייל או מספר טלפון
- לוודא שההודעה לא ארוכה מדי
אלה יהיו רק התרעות, כי אי אפשר לחייב את זה (למשל יש כאלה שכותבים את כתובת המייל בצורה: " xyz בג'ימייל" שזה בסדר אבל למחשב יהיה קצת קשה לאתר את זה.
אבל זה יכול לעזור.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
דיוני התנהלות בככר
אפשר להציע ליונת/רועי לעשות בדיקה (ולידציה) של הודעות שמוסיפים בככר
קראתי את זה שוב וראיתי שאפשר להבין את זה כאילו אני מציע שיונת או רועי יעברו באופן אישי על כל הודעה
אבל כמובן שהתכוונתי ש{{}}צ'יק צ'ק יעשה את זה (הוא, אין לו בעיה לעבור על מאות הודעות. יש לו זמן והוא לא משתעמם מזה).
קראתי את זה שוב וראיתי שאפשר להבין את זה כאילו אני מציע שיונת או רועי יעברו באופן אישי על כל הודעה

אבל כמובן שהתכוונתי ש{{}}צ'יק צ'ק יעשה את זה (הוא, אין לו בעיה לעבור על מאות הודעות. יש לו זמן והוא לא משתעמם מזה).
-
דיוני התנהלות בככר
במקרה של בקשת מידע ועצות,
בכ-80% אחוז מהמקרים יש כבר דף שעוסק בנושא,
ובעוד כ-5% אחוז נוספים הנושא מצדיק פתיחת דף.
אבל אנשים מתעצלים לעשות חיפוש,
וכך התשובות מעמיסות על הככר ואח"כ גם נמחקות ואובדות
(ואז אחרי 3 חודשים שוב שואלים אותו דבר וחוזר חלילה).
בכ-80% אחוז מהמקרים יש כבר דף שעוסק בנושא,
ובעוד כ-5% אחוז נוספים הנושא מצדיק פתיחת דף.
אבל אנשים מתעצלים לעשות חיפוש,
וכך התשובות מעמיסות על הככר ואח"כ גם נמחקות ואובדות
(ואז אחרי 3 חודשים שוב שואלים אותו דבר וחוזר חלילה).
דיוני התנהלות בככר
אני לגמרי לגמרי עם שרון ס
-
דיוני התנהלות בככר
האמת, כרגע למעשה אין לי שום העדפה (-:
אבל רציתי רק להגיד, שאני ממש אוהבת את הדיון הזה. הוא מעניין, רבגוני, מעורר למחשבה, קבוצתי ומכבד. בקיצור כיף.
אבל רציתי רק להגיד, שאני ממש אוהבת את הדיון הזה. הוא מעניין, רבגוני, מעורר למחשבה, קבוצתי ומכבד. בקיצור כיף.
-
דיוני התנהלות בככר
אני חושבת שהככר אינה מקום לשאלות כלליות.
המינימום-מינימום - שאל במדור הרלבנטי.
ברוב המקרים, אם אין מדור רלבנטי, השאלה לא קשורה לבאופן. במקרה כזה, שאל את בלדד השוחי או בפורום שאלה קטנה בתפוז במקום להעמיס על הככר!
לגבי העומס על הככר, יש לי תחושה שחילוקי הדעות לגבי האם הככר עמוסה מדי, או לא, קשורה גם לתדירות הכניסה אליה...
ברוב המקרים, אם אין מדור רלבנטי, השאלה לא קשורה לבאופן. במקרה כזה, שאל את בלדד השוחי או בפורום שאלה קטנה בתפוז במקום להעמיס על הככר!
לגבי העומס על הככר, יש לי תחושה שחילוקי הדעות לגבי האם הככר עמוסה מדי, או לא, קשורה גם לתדירות הכניסה אליה...
דיוני התנהלות בככר
_אני חושבת שהככר אינה מקום לשאלות כלליות.
ברוב המקרים, אם אין מדור רלבנטי, השאלה לא קשורה לבאופן. במקרה כזה, שאל את בלדד השוחי, או בפורום שאלה קטנה בתפוז במקום להעמיס על הככר!_
קשה לא להסכים עם זה אבל המציאות מראה שעל אף ההגיון שבדבר ובניגוד לחלק מהכללים בראש העמוד, אנשים כן שואלים שאלות כאלה בכיכר. יש לזה מגוון סיבות אבל בשורה התחתונה זה קורה הרבה. בשביל להפסיק את זה נזדקק שוב לעצביה החזקים של עורכת נמרצת ואני לא בטוחה שזה המקום הנכון לכלות בו את המשאבים האנושיים האלה. זה סוג של מלחמה בתחנות רוח. או שנחליט שבכל הנוגע לכיכר השוק כולנו משתתפים בעריכה ונושאים בנטל העצבים האלה פעם בכמה זמן או שפשוט נרפה מזה, נספוג חלק מהזמן שאלות שאין מקומן בכיכר ונשתדל לשמוח על כך שהכיכר הספציפית הזו עמוסה במבקרים. יש לכיכר ערך גדול במשיכת אנשים חדשים ובעלי עניין ואולי חלק מסוד קסמה הוא בדברים שקשה לנו לקבל.
ברוב המקרים, אם אין מדור רלבנטי, השאלה לא קשורה לבאופן. במקרה כזה, שאל את בלדד השוחי, או בפורום שאלה קטנה בתפוז במקום להעמיס על הככר!_
קשה לא להסכים עם זה אבל המציאות מראה שעל אף ההגיון שבדבר ובניגוד לחלק מהכללים בראש העמוד, אנשים כן שואלים שאלות כאלה בכיכר. יש לזה מגוון סיבות אבל בשורה התחתונה זה קורה הרבה. בשביל להפסיק את זה נזדקק שוב לעצביה החזקים של עורכת נמרצת ואני לא בטוחה שזה המקום הנכון לכלות בו את המשאבים האנושיים האלה. זה סוג של מלחמה בתחנות רוח. או שנחליט שבכל הנוגע לכיכר השוק כולנו משתתפים בעריכה ונושאים בנטל העצבים האלה פעם בכמה זמן או שפשוט נרפה מזה, נספוג חלק מהזמן שאלות שאין מקומן בכיכר ונשתדל לשמוח על כך שהכיכר הספציפית הזו עמוסה במבקרים. יש לכיכר ערך גדול במשיכת אנשים חדשים ובעלי עניין ואולי חלק מסוד קסמה הוא בדברים שקשה לנו לקבל.
-
דיוני התנהלות בככר
מודעות.
מכירה. קניה. חיפוש. סדנה. הופעה.
ולא "מי מכיר מטפל אייפק בצפון" (שיטת IPEC) או "איפה יש בי"ס לתופים?" (גוגל, חוגל, פורום נגנים וכלי נגינה, חנות כלי זמר הקרובה למקום מגוריך וכו').
מכירה. קניה. חיפוש. סדנה. הופעה.
ולא "מי מכיר מטפל אייפק בצפון" (שיטת IPEC) או "איפה יש בי"ס לתופים?" (גוגל, חוגל, פורום נגנים וכלי נגינה, חנות כלי זמר הקרובה למקום מגוריך וכו').
-
דיוני התנהלות בככר
וגם לא התיעצויות/שאלות בקשר לתרופות, צמחים, מתכונים וכו' וכו'
-
דיוני התנהלות בככר
לא מסכימה.
אננ אוהבת את זה שאפשר לשאול באתר דווקא. לא מסתדרת עם אתרים אחרים.
גם אוהבת שאחרים שואלים דווקא פה.
אוהבת את הקהילתיות הזאת.
לשמחתי נראה שהרוב עד עכשיו גם חושבים שיש לזה מקום.
לא מסכימה.
אננ אוהבת את זה שאפשר לשאול באתר דווקא. לא מסתדרת עם אתרים אחרים.
גם אוהבת שאחרים שואלים דווקא פה.
אוהבת את הקהילתיות הזאת.
לשמחתי נראה שהרוב עד עכשיו גם חושבים שיש לזה מקום.
-
דיוני התנהלות בככר
תבשיל קדרה, איפה עוד אפשר לקרוא שאלות הזויות כמו "מי מכיר רב שמסיר קללה שהוטלה עלי"?
ולקבל עצה לכל החיים, להגיד "מכשפה לא תחייה" קדימה ואחורה? D-:
ולקבל עצה לכל החיים, להגיד "מכשפה לא תחייה" קדימה ואחורה? D-:
-
דיוני התנהלות בככר
ב מה חדש עומס אדיר של דפים שהיתה בהם פעילות ביום האחרון, והסיכוי של מישהו לראות בקשה של מישהו אחר לעצה היתה שואפת לאפס.
זה המצב כבר עכשיו. לכן, אני חושבת, השאלות האלה עברו בהדרגה עם הזמן מהדפים שמתאימים להן באופן טבעי אל ככר השוק בעיקר.
(הלוואי שאפשר היה לראות במה חדש את דפי הבית בצבע אחר...)
זה המצב כבר עכשיו. לכן, אני חושבת, השאלות האלה עברו בהדרגה עם הזמן מהדפים שמתאימים להן באופן טבעי אל ככר השוק בעיקר.
(הלוואי שאפשר היה לראות במה חדש את דפי הבית בצבע אחר...)
-
דיוני התנהלות בככר
אנשים ש לא היו נכנסים לדף הנושא המתאים כי הנושא הזה לא ממש מעסיק אותם. רק משום שראו את השאלה בככר השוק התעורר בהם צורך להפנות אנרגיה לכיוון הזה, וכך כולנו מרוויחים.

דיוני התנהלות בככר
אני חושבת שאחד הדברים שעולים מהדיון הזה הוא שאומנם יש עומס בכיכר אבל מרבית המשתתפות מצליחות למצוא בתוך העומס (ודווקא בגללו) הרבה יתרונות. עושה רושם שאצל רוב המסמנות יתרונות כאלה הם עולים על החיסרון האחד של "עומס".
אם הרוב כאן מקבלות את העומס כרע הכרחי שיש לסבול כדי להפיק יתרונות אחרים אז אולי יש לנו כאן סיכום ביניים חדש - מקטרים על העומס אבל מקבלים אותו באהבה ומפסיקים להילחם בו.
אני בעד
אם הרוב כאן מקבלות את העומס כרע הכרחי שיש לסבול כדי להפיק יתרונות אחרים אז אולי יש לנו כאן סיכום ביניים חדש - מקטרים על העומס אבל מקבלים אותו באהבה ומפסיקים להילחם בו.
אני בעד
-
דיוני התנהלות בככר
דמם כי הושגה הסכמה (כך לפחות אני הרגשתי)