טוב, עברו כמה ימים בהם לא יכולתי לכתוב כאן, ואני רוצה להמשיך בשיתוף במחשבותי לגבי פניה של
ככר השוק:
עוגיה, את כותבת ש
בקיצור, החלפת הודעתה של ורדית בהודעה קצרה שלי "נא לכתוב שנית" היא הפתרון עם הנזק המינימלי לכולם.
אם המצב הרצוי הוא ככר נקיה ומסודרת בתור השיקול הכי חשוב - הרי שאת צודקת.
מה שאני אומרת הוא, שיש אנשים <למשל אני> שעבורם סדר ונקיון הוא שיקול חשוב, אבל לא מרכזי.
בשבילי הככר היא מקום שבו אני נהנית מאווירת השוק, כלומר אווירה של מקום פתוח, שוקק, הומה אדם וסחורה צבעונית, שהבלאגן הוא חלק מהוויתו.
(זאת בניגוד לדפי דיון רגילים, בהם חשוב לי הסדר בכדי שאוכל לעקוב אחרי הנושא המתפתח)
כשהככר מתחילה להתמלא בהערות לכל מי שמפרסם "מודעה חריגה", וכשפתאום כל המודעות נראות כל כך דומות - לי זה עושה תחושה של קניון ממוזג יותר מאשר של שוק...
זה עניין של טעם כמובן... חשוב לי כאן להשמיע גם את הקול הזה, ולנסות למצוא פתרונות שיתנו הרגשה טובה לכמה שיותר אנשים.
בהמשך את כותבת: _נראה לי שההגבלה תגרום לאנשים להיות קצת יותר יצירתיים בקשר לפרסום שלהם.
במקום רשימות אינסופיות ילמדו לתמצת ולסקרן ולגרום לאנשים לטרוח עד דף הבית שלהם בשביל הרשימה המלאה.
אחרת יש בככר רעש נוראי._
לגבי זה אני מרגישה ממש הפוך ממך.
עבורי להכנס לדף בית של מישהו שפרסם מודעה קצרה בככר זו ממש טרחה!
כלומר - אני צריכה להכנס ולצאת מדף כדי לבדוק אם הפרטים מעניינים אותי , בעוד שיכולתי לרפרף במבט
תוך כדי הנקה ולגלול הלאה ב |יד 1|
דבר נוסף - אצלי משום מה, כשאני יוצאת מהככר לדף בית מסוים וחוזרת, אני מגיעה לאותה נקודה שהייתי בה כשהתחלתי לגלוש באותו היום, ולא לנקודה ממנה פרשתי לרגע.
בקיצור - בחוויה שלי זה פי אלף מעצבן להכנס לדפי בית אישיים במהלך הגלישה בככר, ואני מניחה שאם זו הנורמה שתשתרש אז אוותר על זה ואפסיד את כל החפצים השווים למסירה

.
<בעצם, זה קורה כבר היום - אף פעם לא נכנסת לדף אישי של אנשים שציינו שיש להם דברים למסירה. זה גוזל ממני יותר אנרגיה>
לעומת האופציה הזו אני ממש מעדיפה ככר עמוסה ומקושקשת...
אני גם לא חושבת שבנאדם צריך בהכרח לגלות יצירתיות בפרסום, ולפתות אותי להכנס לדף שלו.
אני מעדיפה מודעות פשוטות, בלי התחכמויות.
_היתה מודעה של מישהי שפירטה דברים למסירה/החלפה, כל פריט בשורה נפרדת (קל לקריאה). לא היו 30 פריטים, אולי 5-6
ערכו לה את זה ושמו את כולם בשורה אחת עם פסיקים ביניהם. הרבה פחות קל לקריאה ולאיתור למי שצריך פריטים כאלה._
אכן לא תענוג גדול לקריאה אבל באמת חושבת שככר השוק זה לא המקום לפירוט הזה. כי זה תופס עמוד שלם
הבחורה ערכה את עצמה בעקבות ההחלטות שנעשו כאן.
אבל המודעה הראשונה היתה הרבה יותר נוחה ונעימה לקריאה.
באופן כללי זה לדעתי אחד הפרמטרים החשובים למודעה בככר (ובכלל) - שתהיה קלה לקריאה מבחינת עיצוב הטקסט.
העיצוב הנוח יותר משמעותי מהאורך כשמדובר ברצון <של כולנו> לחסוך זמן בקריאה.
האיש שלי הוא מעצב גרפי ומתעסק הרבה בעיצוב טקסט כך שיהיה הכי קריא שאפשר.
הוא אומר שאם כבר להגביל - אז לפי מספר מילים ולא לפי שורות.
כי הרבה יותר קל, מהיר ונוח לרפרף בעין על טקסט עם הרבה שורות קצרות מאשר להתאמץ לקרוא את אותו טקסט ערוך כך שיש בו מעט שורות ארוכות.
אולי יונת יכולה, באופן מיוחד לככר, להכניס טקסט מתחת לשדה הספת ההודעה, ובו כללי השימוש בככר.
בלי קשר לכל הנ"ל - רעיון מצוין!