דיוני התנהלות בככר

עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לדעתי 5 שורות כסף למחיקה הוא קצת אגרסיבי מדי.
הייתי אומר שמעל 8 או 10 שורות למחוק, ובין 5 לעשר לבקש שינוי.

וכדי להקל עלינו בעריכה, אולי נקבע שיטה שבה עושים את הנקיון. עוגיה, אולי תשתפי אותנו במה שאת עושה?
מה עושים עם המודעות הבעיתיות?
אז אמרנו מעל X שורות מוחקים.
בין X ל-Y : מה? מעבירים (לאן?) מבקשים שינוי (איפה?), וכדומה.

צריך לזכור שיש הרבה מבקרים לא קבועים באתר, שכבר מכירים את הככר, אבל לא שמים לב לשינויים בכללי השימוש, וזה קצת נוקשה לטעמי למחוק ללא כל אזהרה (לפחות מבחינת אותם מפרסמים זה ללא אזהרה).
אבל אולי אני בדעת מיעוט (טוב, אני הגבר היחיד פה :-) )
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי בשמת_א* »

שיתרגלו לבדוק את תנאי השימוש.
הבעיה היותר גדולה היא: א. לרובם אין דף בית. ב. הם כותבים מודעה והולכים, לא בודקים מה קרה איתה.
מצד שני, אם להם לא חשוב לבדוק מה קורה, למה שלנו יהיה...
אפשרות אחרת, יותר קשה (במיוחד לי עם המחשב הישן האיטי, שמצב עריכה לוקח המון זמן להעלות וגם לשמור אז אני נמנעת כמה שאפשר, במיוחד בדפים כבדים) - פשוט להיכנס במצב עריכה, ולחתוך כל מה שאחרי שורה 5, למעט טלפון וכדומה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לדעתי 5 שורות כסף למחיקה הוא קצת אגרסיבי מדי.
גם לדעתי.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

לדעתי זה ממש לא לעניין להגביל בצורה כל כך נוקשה את המודעות בככר לחמש שורות, ובוודאי שלא לעניין למחוק מיד כל הודעה שנראית לחלקנו ארוכה מדי. אני חושבת שצריך להתייחס לכל מקרה לגופו. לפעמים יש מודעות שבאמת צריכות יותר מחמש שורות, ולא מתאים לשים פירוט שלהן בשום דף אחר. (אני יכולה לתת דוגמאות, אבל נראה לי שכוונתי מובנת)
אני חושבת שצריך לכתוב בראשה של ככר השוק את נורמות הכתיבה המקובלות, אבל לא לכפות אותן בצורה כל כך מוחלטת.

העריכה בככר בתקופה האחרונה מסיבית מדי בעיני, עושה אווירה קצת מלחיצה לטעמי, אבל בעיקר צורמת לי לאור העובדה שיש צורות פרסום אחרות, הרבה יותר משמעותיות לדעתי, שלא נפסלות באתר ונחשבות עדיין לגיטימיות.
(לדוגמה: לקטים מטיילים מפורסם ב טור צד למרות שזה מפגש פרטי המוגבל בכמות המשתתפים)

אם עודף פרסום באתר באמת מפריע, אני חושבת שעדיף להתחיל בעריכה החוצה של דברים יותר בולטים מאיזו מודעה בככר השוק.
ואם הפרסום לא באמת מפריע - אז להפסיק לדקדק כל כך עם המודעות בככר.
כרגע החוויה שלי היא של חוסר אחידות באג'נדת הפרסום באתר.

אני לא בטוחה מה דעתי בנוגע לאופי וכמות הפרסום שנכונה לבאופן, אבל אני רוצה שמדיניות הפרסום תשמר בצורה שיוויונית ואם אפשר גם עדינה.
כרגע ההחלטה למחוק כל מודעה בככר מעל חמש שורות התקבלה ללא דיון ממושך, תוך מספר שעות נקבעת עובדה שעלולה לפגוע במשתתפים רבים.
בעיני זה נחווה כסוג של מחטף :-/

<שיהיה ברור - אני מאוד מעריכה את ההשקעה של כל העורכות והעורכים, התוצאות החיוביות שנלוות לעריכה בהחלט ניכרות לעין.
אני רק מבקשת לשים לב לדברים מסוימים ומעוניינת לעורר דיון בנוגע אליהם @}>
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ענין האורך לא קשור ל"פרסום". הענין (לפחות אצלי) הוא בעומס.
מודעה של 15-25 שורות שכוללת רשימות, תיאורים מפורטים, הסברים ולוחות זמנים תופסת אצלי בערך מסך שלם.

עד היום ההגדרה היתה "תמציתי". לא היתה הגבלה במספר המילים. אם תסתכלי במעלה הדף הזה בטח תראי את הדיון בענין.
אמרנו - ננסה, נראה איך זה עובד.

אז זה לא עובד.
יש מודעות שמעוצבות בצורה שפשוט תופסת את כל הדף וזה לא הוגן. כמו שאמרתי קודם - זה גזל של זמן.
הככר עמוסה ובלתי קריאה כשיש דיונים (שמקומם לא שם) או כשיש מודעות חוזרות או כשיש מודעות ארוכות מאוד.
זה פוגע במי שרוצה לעשות שימוש בככר.

אני לא נוהגת למחוק סתם.
עד היום מודעה שחרגה - העתקתי לדף הבית של הכותב וביקשתי לכתוב מחדש. בד"כ היתה היענות.
מזדמנים ללא דף בית - מחקתי וביקשתי בככר לכתוב מחדש בהתאם לכללים.
יותר מזה אני לא יכולה לעשות. לא יכולה להקדיש זמן לשכתוב הודעות.

גם עם ההגבלה החדשה אין לי כוונה לבוא עם זכוכית מגדלת, לספור מילים ושורות ולמחוק אם יהיה פסיק מיותר.
זה יותר ענין של מראית עין ותחושה כללית.
מודעה קצרה והדוקה של 8 שורות? בסדר. לא נלך לבית משפט. (ראי הודעות של מיצי החתולה ואקווה דולה מהשעות האחרונות. הן יותר מ5 שורות אבל אין בעיה איתן).
אבל אני לא מדברת על האמצע. אני מדברת על הקצוות.
לכי תראי מודעות מאתמול. את רוצה לוח מלא בכאלה?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני לגמרי בעד למחוק בלי להודיע מודעות לא מתאימות וגם עושה את לפעמים (מחקתי פלייר, לאחר מכן מי שפרסם אותו פרסם מחדש מודעה שעמדה בכללים- הפלא ופלא!).
מי שרוצה לכתוב בככר ושלא ימחקו לו, שיטרח ויבדוק שהוא עומד בכללים.
לא סביר שמישהו יקדיש כל כך הרבה זמן ואנרגיה לנקות אחרי טעויות של אחרים (מצטרפת לכל הכבוד לעוגיה, לי אין אפילו עשירית מהסבלנות שלך).

כל זה לא סותר את הטענות של הולכת- בהחלט יש מקום לבדוק אם כל מה שמופיע בטור צד אכן שייך לשם. גם הטור מתחיל להיות עמוס מדי.
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

עוגיה, תודה על התשובה המושקעת @}
<יש לי עוד מה לומר בעניין, אבל לא יכולה עכשיו... בכל מקרה את העקרון הבנתי ואני מסכימה>
<יצא לי מרגיעון משעשע - ההסכמה כוללת בתוכה, את אי ההסכמה - לפרטיה>
בשמת_א*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי בשמת_א* »

_מי שרוצה לכתוב בככר ושלא ימחקו לו, שיטרח ויבדוק שהוא עומד בכללים.
לא סביר שמישהו יקדיש כל כך הרבה זמן ואנרגיה לנקות אחרי טעויות של אחרים (מצטרפת לכל הכבוד לעוגיה, לי אין אפילו עשירית מהסבלנות שלך)._
לגמרי מסכימה עם כל מלה.
וכל הכבוד ל ה עוגיה!

(לדוגמה: לקטים מטיילים מפורסם ב טור צד למרות שזה מפגש פרטי המוגבל בכמות המשתתפים)
המממ. זה טיעון משכנע שלא חשבתי עליו. לא חשבתי על העניין שהטיולים האלה הם מפגש פרטי (חשבתי עליהם יותר בכיוון של "כולם מוזמנים" אבל הרי זה לא נכון) ולא חשבתי על זה שזה מוגבל בכמות המשתתפים (בניגוד למפגשים האחרים, שבהם כל אחד מוזמן להגיע וכמה שיותר - יותר טוב).
וואללה! זה כאילו אני אודיע על חוג בית בלי חיתולים בטור הצד.
עורחת*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2008, 15:35

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי עורחת* »

זה טיעון משכנע שלא חשבתי עליו. לא חשבתי על העניין שהטיולים האלה הם מפגש פרטי

אוי, נכון! גם אני שכחתי שבעצם נעשית שם סלקציה של משתתפים והגבלת מספרם. אז בהחלט אין מקום לזה בטור צד! זה כמו לפרסם מסיבה פרטית.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

וכל הכבוד ל ה עוגיה!
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

זה טיעון משכנע שלא חשבתי עליו. לא חשבתי על העניין שהטיולים האלה הם מפגש פרטי
גם אני תמיד התייחסתי ל לקטים מטיילים כאל אירוע פתוח לכל כמו כל המפגשים, אבל למטרת ליקוט משותף... וברור שהתייחסתי אליו כך, שהרי הוא מפורסם ב טור צד המיועד לכזה סוג של מפגשים!
אבל בעקבות הדיונים האחרונים נכנסתי לדף, ומתוכו הבנתי שאלו מפגשים פרטיים, לא ציבוריים, ואליהם לא יכול כל אחד להצטרף -
מכאן שפרסומם לא שונה מפרסום של כל סדנה פרטית אחרת, ולא משנה איזו אג'נדה טבעית היא מקדמת.
בעיני ממש אין לזה מקום ב טור צד כפי שהוא בנוי ומוגדר היום.

לגבי ככר השוק:

_אני לא נוהגת למחוק סתם.
עד היום מודעה שחרגה - העתקתי לדף הבית של הכותב וביקשתי לכתוב מחדש. בד"כ היתה היענות._
באמת סחתיין על ההשקעה! זה ממש לא מובן מאליו בעיני שתקדישי כל כך הרבה אנרגיה וזמן לזה.

_מזדמנים ללא דף בית - מחקתי וביקשתי בככר לכתוב מחדש בהתאם לכללים.
יותר מזה אני לא יכולה לעשות. לא יכולה להקדיש זמן לשכתוב הודעות._
ברור. כותב המודעה הוא זה שצריך להתאמץ ולשכתב.
אבל לפעמים מחיקה כזו יכולה ממש לפגוע בבנאדם, גם רגשית וגם מעשית (בעיקר אם הוא לא שמר לעצמו עותק של ההודעה במחשב).
אולי אפשר להעיר לכותב בככר עצמה מבלי למחוק? ורק אם אינו מתייחס אחרי X זמן, אז בשלב זה למחוק?
אני יוצאת מנקודת הנחה שרוב מי שחורג מהכללים זה מכיוון שהוא לא מודע אליהם, וזה יכול להיות גם כותב ותיק (לא כל ניק זמני הוא באמת משתתף זמני), שלא מעודכן בשינויים כי לא קרא את הדיונים הרלוונטיים והככר נפתחת אצלו מתאריך הכניסה האחרון ולא מתחילת הדף.

אני מבינה שהמדיניות ה"רכה" כבר נוסתה, ושלעורכים כבר אין סבלנות - כנראה שבצדק...
אבל בתור גולשת מן המניין (לא עורכת) בככר, הבלאגן שהיה בעבר או חלק ממנו שעדיין קיים, פחות מפריע לי מאשר ההודעות החוזרות ונשנות בנוסח "פלונית יקרה הודעתך בעניין .... נמחקה. אנא כתבי אותה שוב לפי כללי הככר, תודה".
לא יודעת לתאר למה, אבל המאמץ לשמור על סדר מופתי בצורה כזו מכווץ אותי... ההגבלות והשמירה הקפדנית עליהן יוצרות אצלי תחושה של לחץ.
<בסדר, בסדר, אבדוק עם עצמי במה זה נוגע אצלי וכו', וכמובן שאני לא רוצה לפגוע במי ששומר על הסדר בשביל כולם, אבל בכל זאת - גם נקודת המבט הזו קיימת, וגם אותה צריך לקחת בחשבון>

לא סביר שמישהו יקדיש כל כך הרבה זמן ואנרגיה לנקות אחרי טעויות של אחרים
באמת לא סביר. לא יודעת איך אפשר אחרת, ואולי זו רק תקופת מעבר עד שכולם יתרגלו... בכל אופן ראיתי לנכון לתאר כאן את ההרגשה האישית שלי בעניין.

_גם עם ההגבלה החדשה אין לי כוונה לבוא עם זכוכית מגדלת, לספור מילים ושורות ולמחוק אם יהיה פסיק מיותר.
זה יותר ענין של מראית עין ותחושה כללית. מודעה קצרה והדוקה של 8 שורות? בסדר. לא נלך לבית משפט._
את זה ממש שמחתי לקרוא :-)

ושוב תודה לך עוגיה על הטרחה! @}
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

כל-הכבוד-לעוווגיה!

כל המודעות הארוכות האלה עם רשימות מכולת זה ממש גזל של זמן מהקוראים.
מצד אחד את צודקת. זה מייגע ומעמיס לשווא!!!!
מצד שני - כשאני נכנסת ל ככר השוק (ובכלל) - אני מסתכלת על הכותרת - אם יש - ואם לא, אני מנסה להבין על מה מדובר ולהחליט אם זה רלוונטי לי או לא.
אם רלוונטי אני קוראת, ואם לא - עוברת הלאה.

_לדעתי 5 שורות כסף למחיקה הוא קצת אגרסיבי מדי.
גם לדעתי._

יש גם עניין של איך ערוכה המודעה:
  • מודעה עם יותר מידי הדגשים, או פחות מידי הדגשים.
  • מודעה שאינה מחולקת לקטעים - אלא כתובה כמלל אחד ארוך.
נדמה לי שיש בעניין זה הסברים פה, נכון?
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נורית, לא הבנתי (את החלק השני של הודעתך).

הולכת,
יש כלמיני מזדמנים ששמים מודעה חריגה וממשיכים הלאה.
יכול להיות שהם אזרחים ותיקים שהחליטו שלכבוד הככר קוראים להם רותי אבל איכשהו נראה לי שבד"כ זה לא.
אם אני כותבת הודעת "ערכו נא" ומשאירה את ההודעה, בהנחה שאותה רותי חוזרת כדי לראות מה המצב וגם מצליחה לראות את הודעתי בתוך הבלגן הככרי - מה המוטיבציה שלה להתיחס אלי?
וגם אם נניח שכולם טהורי כוונה, יכתבו מחדש וימחקו את הישן - זה מוסיף די הרבה עבודת קריאה בשבילי ללכת אחורה ולראות אם ירדנה משלשום כבר מחקה את הודעתה החריגה (את יודעת כמה הודעות חדשות נכתבות ביומיים?)

ויש עוד משהו.
אותה מיקי ששואלת על ספרית נחמדה באזור ראשל"צ אבל לא משאירה פרטי יצירת קשר, מקבלת בינתיים 4 המלצות בככר, המלצות שמקומן אינו שם. ואז בכלל אין מה לעשות.

בקיצור - החלפת הודעתה של ורדית בהודעה קצרה שלי "נא לכתוב שנית" היא הפתרון עם הנזק המינימלי לכולם.

מיכאלה המזדמנת (או חמור מזה - הקבועה בכינוי זמני) לא טרחה לבדוק מה מותר ומה אסור, מה כללי ההתנהגות בככר. אני יודעת שזה קצת מורתי ומעצבן הודעות ה"תקני נא" אבל למרבה השמחה יש מזה בזמן האחרון הרבה פחות ונראה לי שזה הרע במיעוטו.
אבל אם יש לך רעיון אחר - סבבה. ספרי לי :-)
בשמת_א*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי בשמת_א* »

הבלאגן שהיה בעבר או חלק ממנו שעדיין קיים, פחות מפריע לי מאשר ההודעות החוזרות ונשנות בנוסח "פלונית יקרה הודעתך בעניין .... נמחקה. אנא כתבי אותה שוב לפי כללי הככר, תודה".
אני חושבת ברצינות, שהסיבה שכבר אין בלגן כמו שהיה בעבר, ונשאר רק חלק קטן יחסית - היא בדיוק בגלל ההודעות האלה והמחיקה.
אין מה לעשות. זו ישראל פה.
אנשים מתאמצים ומשתדלים להתנהג בסדר אם מחקו אותם.

ולדעתי חמש שורות זה ממש בסדר, הרי אם צריך עוד קצת מקום זה לא מה שחשוב. כמו שהעוגיה כבר כתבה, מה שחשוב הם מקרי הקצה. לפרט אפשר במקום אחר.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דיוני התנהלות בככר

הרי אם צריך עוד קצת מקום זה לא מה שחשוב
כן, אבל אם ראיתי נכון - היתה מודעה של מישהי שפירטה דברים למסירה/החלפה, כל פריט בשורה נפרדת (קל לקריאה). לא היו 30 פריטים, אולי 5-6.
ערכו לה את זה ושמו את כולם בשורה אחת עם פסיקים ביניהם. הרבה פחות קל לקריאה ולאיתור למי שצריך פריטים כאלה.

כך שהפרמטר של מספר השורות אינו הפרמטר היחיד, יש גם הקשר למספר השורות (אם הן רשימת פריטים).
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נראה לי שהיא בעצמה ערכה את זה.
אכן לא תענוג גדול לקריאה אבל באמת חושבת שככר השוק זה לא המקום לפירוט הזה. כי זה תופס עמוד שלם.

נראה לי שההגבלה תגרום לאנשים להיות קצת יותר יצירתיים בקשר לפרסום שלהם.
במקום רשימות אינסופיות ילמדו לתמצת ולסקרן ולגרום לאנשים לטרוח עד דף הבית שלהם בשביל הרשימה המלאה.
אחרת יש בככר רעש נוראי.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

_הבלאגן שהיה בעבר או חלק ממנו שעדיין קיים, פחות מפריע לי מאשר ההודעות החוזרות ונשנות בנוסח "פלונית יקרה הודעתך בעניין .... נמחקה. אנא כתבי אותה שוב לפי כללי הככר, תודה".
אני חושבת ברצינות, שהסיבה שכבר אין בלגן כמו שהיה בעבר, ונשאר רק חלק קטן יחסית - היא בדיוק בגלל ההודעות האלה והמחיקה.
אין מה לעשות. זו ישראל פה.
אנשים מתאמצים ומשתדלים להתנהג בסדר אם מחקו אותם.
ולדעתי חמש שורות זה ממש בסדר, הרי אם צריך עוד קצת מקום זה לא מה שחשוב. כמו שהעוגיה כבר כתבה, מה שחשוב הם מקרי הקצה. לפרט אפשר במקום אחר._
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

ולדעתי חמש שורות זה ממש בסדר
עברתי עכשיו בככר וראיתי שזה נכון. אז אני חוזרת בי (-:
עבורי זה אפילו הרבה (קשת קריאה שכמוני).
מה שחשבתי עליו קודם הוא, שאני לרוב כותבת שם יותר מ- 5 שורות, אז מה יהיה עלי עכשיו? (-;
מצד שני - השורות שלי הן מאוד קצרות, אז אולי לא נורא אם אני עוברת על הכלל הזה.

כמי שמפרסמת שם, חשוב לי לציין: מי שיצטרך לצמצם את דבריו ל- 5 שורות יעשה עם עצמו חסד!

נורית, לא הבנתי (את החלק השני של הודעתך)
התכוונתי לכך שהעריכה הזו (לא זו שאת עומלת עליה הרבה - לערוך אחרים וכו', אלא עיצוב המודעה) היא דבר שעוזר:
א. להבין מהר במה מדובר.
ב. לצנזר מה חשוב לך לקרוא ומה לא.
זה לא רק ברמת הצמצום, אלא גם ברמת ה"נעים לעין".

@}
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אולי יונת יכולה, באופן מיוחד לככר, להכניס טקסט מתחת לשדה הספת ההודעה, ובו כללי השימוש בככר.
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אוי תבשיל, איזה רעיון מעוללללה!
(יונת? זה ענין מסובך לעשות?)
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אולי יונת יכולה, באופן מיוחד לככר, להכניס טקסט מתחת לשדה הספת ההודעה, ובו כללי השימוש בככר.
רעיון מצוין. אבדוק.
יונת_שרון*

דיוני התנהלות בככר

טוב, בדקתי. להכניס הודעה קבועה זה יוצא לא כל כך יפה לי, אז אני מעדיפה לתת הודעה רק אחרי שכתבו משהו שעבר על איזשהם כללים. כמו שאני עושה אם מנסים לכתוב בהודעה אחת יותר מדי קישורים (נסו ותראו).

יש לכם רעיונות איזה כללים לנסח? הכוונה לכללים שאפילו מחשב יכול להבין: מספר אותיות, מספר שורות, הימצאות קישור לתמונה, וכו'.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הבעיה היא לא האורך והריבוי בעצמם, אלא מבנה הדף באתר שמעולה לדיונים ולדיאלוגים אבל לא לשורה של מונולוגים כמו שיש בלוח מודעות.
מה עושים בלוחות המוכרים של יד2 וכל אלה? טבלאות עם שורה תמציתית לכל מודעה, ואם רוצים פותחים ורואים עוד פרטים ואפילו תמונות.
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

טוב, עברו כמה ימים בהם לא יכולתי לכתוב כאן, ואני רוצה להמשיך בשיתוף במחשבותי לגבי פניה של ככר השוק:

עוגיה, את כותבת ש בקיצור, החלפת הודעתה של ורדית בהודעה קצרה שלי "נא לכתוב שנית" היא הפתרון עם הנזק המינימלי לכולם.
אם המצב הרצוי הוא ככר נקיה ומסודרת בתור השיקול הכי חשוב - הרי שאת צודקת.
מה שאני אומרת הוא, שיש אנשים <למשל אני> שעבורם סדר ונקיון הוא שיקול חשוב, אבל לא מרכזי.
בשבילי הככר היא מקום שבו אני נהנית מאווירת השוק, כלומר אווירה של מקום פתוח, שוקק, הומה אדם וסחורה צבעונית, שהבלאגן הוא חלק מהוויתו.
(זאת בניגוד לדפי דיון רגילים, בהם חשוב לי הסדר בכדי שאוכל לעקוב אחרי הנושא המתפתח)
כשהככר מתחילה להתמלא בהערות לכל מי שמפרסם "מודעה חריגה", וכשפתאום כל המודעות נראות כל כך דומות - לי זה עושה תחושה של קניון ממוזג יותר מאשר של שוק...
זה עניין של טעם כמובן... חשוב לי כאן להשמיע גם את הקול הזה, ולנסות למצוא פתרונות שיתנו הרגשה טובה לכמה שיותר אנשים.

בהמשך את כותבת: _נראה לי שההגבלה תגרום לאנשים להיות קצת יותר יצירתיים בקשר לפרסום שלהם.
במקום רשימות אינסופיות ילמדו לתמצת ולסקרן ולגרום לאנשים לטרוח עד דף הבית שלהם בשביל הרשימה המלאה.
אחרת יש בככר רעש נוראי._
לגבי זה אני מרגישה ממש הפוך ממך.
עבורי להכנס לדף בית של מישהו שפרסם מודעה קצרה בככר זו ממש טרחה!
כלומר - אני צריכה להכנס ולצאת מדף כדי לבדוק אם הפרטים מעניינים אותי , בעוד שיכולתי לרפרף במבט תוך כדי הנקה ולגלול הלאה ב |יד 1|
דבר נוסף - אצלי משום מה, כשאני יוצאת מהככר לדף בית מסוים וחוזרת, אני מגיעה לאותה נקודה שהייתי בה כשהתחלתי לגלוש באותו היום, ולא לנקודה ממנה פרשתי לרגע.
בקיצור - בחוויה שלי זה פי אלף מעצבן להכנס לדפי בית אישיים במהלך הגלישה בככר, ואני מניחה שאם זו הנורמה שתשתרש אז אוותר על זה ואפסיד את כל החפצים השווים למסירה :-).
<בעצם, זה קורה כבר היום - אף פעם לא נכנסת לדף אישי של אנשים שציינו שיש להם דברים למסירה. זה גוזל ממני יותר אנרגיה>
לעומת האופציה הזו אני ממש מעדיפה ככר עמוסה ומקושקשת...

אני גם לא חושבת שבנאדם צריך בהכרח לגלות יצירתיות בפרסום, ולפתות אותי להכנס לדף שלו.
אני מעדיפה מודעות פשוטות, בלי התחכמויות.

_היתה מודעה של מישהי שפירטה דברים למסירה/החלפה, כל פריט בשורה נפרדת (קל לקריאה). לא היו 30 פריטים, אולי 5-6
ערכו לה את זה ושמו את כולם בשורה אחת עם פסיקים ביניהם. הרבה פחות קל לקריאה ולאיתור למי שצריך פריטים כאלה._

אכן לא תענוג גדול לקריאה אבל באמת חושבת שככר השוק זה לא המקום לפירוט הזה. כי זה תופס עמוד שלם

הבחורה ערכה את עצמה בעקבות ההחלטות שנעשו כאן.
אבל המודעה הראשונה היתה הרבה יותר נוחה ונעימה לקריאה.
באופן כללי זה לדעתי אחד הפרמטרים החשובים למודעה בככר (ובכלל) - שתהיה קלה לקריאה מבחינת עיצוב הטקסט.
העיצוב הנוח יותר משמעותי מהאורך כשמדובר ברצון <של כולנו> לחסוך זמן בקריאה.
האיש שלי הוא מעצב גרפי ומתעסק הרבה בעיצוב טקסט כך שיהיה הכי קריא שאפשר.
הוא אומר שאם כבר להגביל - אז לפי מספר מילים ולא לפי שורות.
כי הרבה יותר קל, מהיר ונוח לרפרף בעין על טקסט עם הרבה שורות קצרות מאשר להתאמץ לקרוא את אותו טקסט ערוך כך שיש בו מעט שורות ארוכות.

בלי קשר לכל הנ"ל - רעיון מצוין!
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

אז אני מעדיפה לתת הודעה רק אחרי שכתבו משהו שעבר על איזשהם כללים
את מתכוונת שההודעה תופיע לו בחלון רק אם וכאשר הוא עובר מספר שורות/מילים מסוים?
הבעיה היחידה שאני רואה כאן היא שאם מישהו לא ידע את הכללים והשקיע בכתיבה, אז מבאס לקבל את המידע רק לאחר מעשה...
אבל אם אין פתרון אחר, אז זה עדיף על כלום כמובן.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דיוני התנהלות בככר

הולכת |Y| כמעט לכל מה שאמרת.
פלונית_עצבנית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2003, 10:20

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי פלונית_עצבנית* »

תגידו רק אותי מעצבנת האינפלציה בהודעות בככר נוסח: "כתבתי שאלה בדף X Y בבקשה תענו לי"? ולא תגידו אחרי שבוע שלא היתה התייחסות! לפעמים זה להשאיר את השאלה ואז מיד לבוא לככר ולהודיע עליה. זה לא כאילו שחסרות כאן הודעות!
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

תגידו רק אותי מעצבנת האינפלציה בהודעות בככר נוסח: "כתבתי שאלה בדף X Y? בבקשה תענו לי"? ולא תגידו אחרי שבוע שלא היתה התייחסות! לפעמים זה להשאיר את השאלה ואז מיד לבוא לככר ולהודיע עליה. זה לא כאילו שחסרות כאן הודעות!

אין אינפלציה. זה קורה מדי פעם וזה לא כזה אסון. תיכנסי להודעה של האחרונה שעשתה את זה ותראי שהיא כותבת שם שהיא ממש בלחץ כי יש לה בעיה בעוד שבוע. כלומר, שבוע זה בדיוק פרק הזמן שהיא לא יכולה לחכות. כדאי לבדוק לפני שמתרגזים. לא רק כי זה מונע עוד הודעה בכיכר אלא בעיקר בגלל שפחות מתרגזים. קחי בקלות.
פלונית_עצבנית*

דיוני התנהלות בככר

אין אינפלציה
מ-0 בשבוע ל-1 ביום זה רק פי אינסוף.
כדאי לבדוק לפני שלא מתרגזים.
ענבל_מזכרון_יעקב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ענבל_מזכרון_יעקב* »

תגידו רק אותי מעצבנת האינפלציה בהודעות בככר נוסח: "כתבתי שאלה בדף X Y? בבקשה תענו לי"? ולא תגידו אחרי שבוע שלא היתה התייחסות! לפעמים זה להשאיר את השאלה ואז מיד לבוא לככר ולהודיע עליה. זה לא כאילו שחסרות כאן הודעות!
האם יש דרך אחרת יש לראות שמישהו שאל שאלה, אם היא בדף צדדי?
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

האם יש דרך אחרת יש לראות שמישהו שאל שאלה, אם היא בדף צדדי?
כן.
רואים ב מה חדש
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

_מ-0 בשבוע ל-1 ביום זה רק פי אינסוף.
כדאי לבדוק לפני שלא מתרגזים._

לא נכון. הכי כדאי לא להתרגז. בטח לא כשלמישהו אחר מציק ודחוף.
פלונית_עצבנית*

דיוני התנהלות בככר

רשמתי שאלה על מעגל/טקס מחזור בדף דרושים לכתבה. תודה.
אופס התכוונתי ל-2 ביום. סליחה.
ג'וי_יה*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 10:41
דף אישי: הדף האישי של ג'וי_יה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ג'וי_יה* »

בנתיים אין סוף הודעות בנושא- הם מעצבנות.....!

תפתחו דף בנושא...
פלוני_נימוסית*
הצטרפות: 15 יולי 2009, 19:41

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי פלוני_נימוסית* »

בקשר להודעות שכל כך מעצבנות - למה בגלל שזה אינטרנט, אנשים מרשים לעצמם לדבר בצורה פוגעת?
ומה כל כך מעצבן? זה מקום להודעות, לא? אז מישהו ציין בשורה אחת שהוא כתב משהו ואנא שימו לב. זה כנראה חשוב לו. אני דווקא הרבה פעמים נכנסתי לדפים בעקבות הודעות בכיכר שסיפרו על משהו שקרה בדפים האלה. הדפים רצים מהר במה חדש.
פלונית_עצבנית*

דיוני התנהלות בככר

אז מישהו ציין בשורה אחת שהוא כתב משהו ואנא שימו לב
יש כבר דף שמרכז הודעות כאלה. קוראים לו מה חדש. נסו ותהנו.
ג'וי_יה*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 10:41
דף אישי: הדף האישי של ג'וי_יה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ג'וי_יה* »

יש כבר דף שמרכז הודעות כאלה. קוראים לו מה חדש. נסו ותהנו.
אני לא מסכימה איתך
ונאלצת לסכם שכנראה כמו הניק שלך את פשוט עצבנית....
פלונית_עצבנית*

דיוני התנהלות בככר

טוב אז מאחר ולא היו התנגדויות, עדכנתי את כללי ההתנהגות בדף. בתודה מראש @}
שיר_ה*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2006, 13:50
דף אישי: הדף האישי של שיר_ה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי שיר_ה* »

טוב אז מאחר ולא היו התנגדויות, עדכנתי את כללי ההתנהגות בדף. בתודה מראש
מעניין, זו קריאה סלקטיווית, אני דווקא ראיתי כמה בקשות כן לאפשר מודעות כאלו, לכן לא הוספתי את שלי.
לי ההודעות האלו מאוד עוזרות כי בד"כ אין לי זמן לקרוא גם במה חדש, ואת הככר אני סורקת די קבוע.
לא אצא להפגנה בעניין, אבל נראה לי חבל, בעיקר מכיוון שנראה שאינני היחידה.
בברכה
ענבל_מזכרון_יעקב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ענבל_מזכרון_יעקב* »

נא לא לכתוב הודעות שמזמינות לדפים אחרים באתר. את העבודה הזו עושה מה חדש, וזוהי ככר השוק.
אני מוצאת שהזמנה מככר השוק לדפים אחרים היא דווקא במקומה, כי זה מה שעושים בככר של שוק - מכריזים ומפנים למקום המתאים. מה גם שההודעות קצרות וענייניות. תודה.
פלונית_עצבנית*

דיוני התנהלות בככר

אבל הככר מאוד עמוסה, ובסך הכל יש דף שמיועד לזה.
>ותודה על ההזדמנות לדיון ענייני בנושא, סוף סוף, לגופו של עניין במקום לגופי שלי ומלחמות עריכה<
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

נא לא לכתוב הודעות שמזמינות לדפים אחרים באתר. את העבודה הזו עושה מה חדש, וזוהי ככר השוק.

אני ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש (תוסיפי כמה 'ממש'-ים שאת רוצה)
לא מסכימה עם זה.

ובכלל, זה שכתבת שעדכנת כי לא היו התנגדויות. איפה ראית שלא היו התנגדויות?!
הרי היו.
וזה ממש לא בהסכמה של הגולשים מה שכתבת.

יש הרבה דפים באתר שהם ישנים, ואנשים לא נכנסים אליהם, אלא במקרה שיש להם שם עניין מיוחד.
(אני למשל, לרוב לא נכנסת לדפים שמסומנים בקטגוריה 'דפים שלא ביקרתי', אלא רק לאלה שכבר הייתי בהם בימים האחרונים. ואם תיתוסף הודעה מעניינת באחד הדפים שאני לא נכנסת אליהם - לא אראה אותה. בוודאי אני לא היחידה)
כך שאם אני רוצה שמישהו ישים לב שהוספתי שאלה בדף ישן - אז מאוד עוזר לתת כאן הפניה.

בשבילי - לפעמים זה ממש הצלה. כמובן, אם נראה לי חשוב. ולא סתם על כל שאלה.
וגם מבינה אנשים אחרים שמשתמשים באפשרות הזאת.
בשום פנים ואופן לא מסכימה שהאפשרות הזאת לא תהיה אפשרית ב-ככר השוק.

גם אם את חושבת אחרת, וזכותך, את לא יכולה להחיל את דעתך על אנשים אחרים.
תבשיל_קדרה*

דיוני התנהלות בככר

אני מסכימה במאה אחוז עם העצבנית.
(אולי מינוס העצבנות. זה תלוי באיזו שעה ובאיזה יום אתם תופסימותי)
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי יעלי_לה »

נא לא לכתוב הודעות שמזמינות לדפים אחרים באתר. את העבודה הזו עושה מה חדש, וזוהי ככר השוק

הבעיה היא שמה חדש עמוס - הרבה יותר עמוס מהככר לדעתי - והודעה חשובה עלולה לחכות לשווא שישימו לב אליה במה חדש...
לדעתי עד שהבעיה במה חדש תיפתר (למשל ע"י צביעת דפי בית בצבע אחר - וכן, אני יודעת שליונת אין זמן לזה), הפניות כאלה בככר השוק הן פתרון מתבקש.
אם לא מתחילים ויכוח על כל הודעה כזאת, זה גם לא עד כדי כך מעמיס על הככר.

בכל אופן, אני מסכימה שצריך לעשות את זה בצורה מינימליסטית. לא לכתוב את כל השאלה ולבקש תשובות בדף X Y (לפעמים, מכיוון שהשאלה כבר מופיעה בככר, אנשים לא טורחים להיכנס לדף שאליו ביקשו וכבר עונים שם), אלא לכתוב משהו כמו "אשמח אם מי שיכול יענה על מה ששאלתי בדף X Y".
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

אני לא תומכת במגמה שלפיה הככר נועדה לפרסום בלבד.
הככר בעיני היא גם מקום מתאים להודעות של אנשים שמחפשים מידע בדחיפות ומבקשים להפיץ את בקשתם בפורום הרחב שלה.
בעיני זה חלק מהיותה של הככר נושמת, קהילתית ומסייעת.
בהקשר זה יש לי בעיה גם עם הבקשה של פלונית עצבנית וגם עם הדף החדש תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק - הדף הזה יוצר מצב שאם מישהו צריך לברר איפה משיגים משהו הוא אוטומטית מועתק לשם, וכך הסיכוי שמישהו יטרח להכנס ולענות לו הוא אפסי כי כמעט אף אחד לא מבזבז את הזמן שלו בלעיין באוסף שאלות אקראי. (גם הביטוי "שאלות תלושות" לא ממש מעודד עניין...)
הפתרון האידיאלי בעיני הוא להמשיך להקפיד שמי ששואל שאלה יבקש מקהל הקוראים לתת לו תשובה בדף מסוים (כפי שהרבה אנשים כבר התחילו לעשות לאחרונה), ואז העומס של התשובות והתגובות לא יופיע בככר אלא רק הבקשה.
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הפתרון האידיאלי בעיני הוא להמשיך להקפיד שמי ששואל שאלה יבקש מקהל הקוראים לתת לו תשובה בדף מסוים
אבל מה אם הוא לא נותן?
יש בקשה מפורשת בראש הככר זה חודשים רבים. לתת דף או אימייל.
אז יש.
(גם יש בקשה לתמצת)
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

(מבחינתי להוסיף את דף התשובות לשאלות התלושות היה תחליף מחיקה של השאלות התלושות והתשובות עליהן)
אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

וגם עם הדף החדש תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק - הדף הזה יוצר מצב שאם מישהו צריך לברר איפה משיגים משהו הוא אוטומטית מועתק לשם, וכך הסיכוי שמישהו יטרח להכנס ולענות לו הוא אפסי כי כמעט אף אחד לא מבזבז את הזמן שלו בלעיין באוסף שאלות אקראי.

לי באופן אישי לא הפריע שעונים לאנשים בכיכר.
אבל, כיוון שנראה שזה מפריע לרוב - אז יכול להיות שהדף תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק באמת יכול להיות לעזר.
אם אנשים 'מבזבזים את הזמן שלהם' בהקלקה על הכינוי של מישהו שיש לו דף בית - כדי לענות לו בדף הבית, אז זה לוקח אותו זמן - להקליק על הדף תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק ולענות שם.
כמובן, בהנחה שהשאלה המקורית נשארת בכיכר - כדי שיוכלו לקרוא אותה. מתחת לשאלה, טוב שנותנים הפניה לאותו דף, כפי שהתחילו לעשות.

יחד עם זה, באמת השם תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק הוא לא מוצלח.
גם בגלל מה שההולכת כתבה:
גם הביטוי "שאלות תלושות" לא ממש מעודד עניין
וגם בגלל שלא ברור משם הדף שהוא נותן מענה לשאלות מככר השוק דווקא.
(אני בהתחלה חשבתי שזה סתם דף לשאלות שלא קשורות לכלום כמו הדף שאלות מחפשות תשובות. ונראה שאורי יורמן גם חשב ככה, ולכן שאל שם שאלה על רחיצת ידיים אחרי פיפי - שאלה שלא הופיעה במקור ב-ככר השוק.)

אני מציעה משהו כמו:
תשובות לשאלות מככר השוק
או תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק

(רציתי להכניס לשם הדף את הרעיון שזה תשובות לשאלות של אנשים שאין להם דף בית. אולי יש אפשרות מוצלחת יותר.
בכל אופן, נראה לי שגם תשובות לשאלות מככר השוק יכול להיות מספיק טוב)
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

גם אני רציתי לבקש שהשם תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק ישונה (אבל לא היה לי נעים כי ה עוגיה עובדת כל כך קשה ואני לא עורכת כלום באתר. עדיין). ההצעה הארוכה יותר של אהבת עולם נראית לי:
תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק?
(כי לדעתי חשוב להדגיש גם שאלה שאלות מהכיכר וגם שהן אנונימיות).
בשמת_א*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי בשמת_א* »

א. מסכימה עם ריש גלית. בכלל לא ידעתי עד עכשיו שהדף תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק נועד לשאלות מככר השוק שאין מקום אחר להשיב עליהן.

ב. באופן כללי, בקשה להיכנס לדף לא מפריעה לדעתי בככר השוק, אם זה משהו דחוף ונדיר, וכותבים רק הפניה קצרה. עם זאת, ברגע שיש אינפלציה, וכל אחד שכותב בדף כלשהו מתמלא חוסר סבלנות ורץ לככר השוק "איפה אתם, איפה אתם, כתבו לי" - אז אולי צריך לפנות לאותו אדם באופן אישי ולהזכיר שבשביל זה יש מה חדש.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי טלי_מא* »

מה שבשמת אמרה.
עינת_גל*
הצטרפות: 14 נובמבר 2006, 14:58
דף אישי: הדף האישי של עינת_גל*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי עינת_גל* »

גם לי לא הפריע לי שענו לשאלות בככר, וממש לא הפריע לי שאנשים ביקשו להיכנס לדפים אחרים.
לא הרגשתי ש כל אחד שכותב בדף כלשהו מתמלא חוסר סבלנות ורץ לככר השוק "איפה אתם, איפה אתם, כתבו לי"_, בעיני כמות הבקשות האלו היתה סבירה וכמו שכתבה ההולכת בדרכים, _זה חלק מהיותה של הככר נושמת, קהילתית ומסייעת.
הדף החדש, גם אם יהיה לו שם פחות מבאס, רק מסרבל את המצב בעיני.
חבל. אני לא כל כך מבינה על מה כל הכעס.
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מברכת על הרעיון לשנות את שם הדף (שאלות תלושות) לשם מדויק יותר.
אמנם פתחתי אותו אבל אני לא קשורה אליו רגשית ;-) (גם בעיני השם לא משהו אבל זה מה שהצלחתי להפיק באותו הרגע)
גמדים... אתם מוזמנים לבצע...
אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

במחשבה נוספת, נראה לי מייגע עבור העורכות של ככר השוק (בעיקר ה עוגיה, כמדומה לי), להוסיף אחרי כל הודעה אנונימית : חפשו את התשובות לשאלותיכן ב תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק

יונת, אולי יש אפשרות שמי שכותב בכינוי ללא דף בית (שם של מילה אחת, או של שתי מילים עם סימן שאלה) - תקפוץ לו הודעה שאומרת משהו כמו:
"האם הוספת להודעתך פרטי התקשרות?
אם לא, אנא צפה למצוא תשובות לשאלותיך בדף תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק"
יונת_שרון*

דיוני התנהלות בככר

אפשר עקרונית, אבל זה לא משהו מיידי למימוש.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דיוני התנהלות בככר

אולי יש אפשרות שמי שכותב בכינוי ללא דף בית (שם של מילה אחת, או של שתי מילים עם סימן שאלה) - תקפוץ לו הודעה
אפשר לכתוב את זה גם ככלל בראש הדף.

נראה לי מייגע עבור העורכות של ככר השוק (בעיקר ה עוגיה, כמדומה לי), להוסיף אחרי כל הודעה אנונימית : חפשו את התשובות לשאלותיכן ב תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק
אפשר לכתוב פשוט "חפשו את התשובה בדף ענו לי " (ומהדף ענו לי לעשות העברה אוטומטית לשם הארוך והמסורבל (אם כי מדויק) תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק :-)
במקום ענו לי אפשר כמובן כל צירוף קצר ונחמד שקל להקליד.
אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

אפשר לכתוב פשוט "חפשו את התשובה בדף ענו לי? "
אבל כל הבעיה זה שצריך לתת את ההפניה הזאת בתחתית כל הודעה אנונימית, ולשם כך צריך להיכנס למצב עריכה. זה מה שיוצר את הסירבול !
אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

לא נראה לי שמספיק לכתוב את זה בראש הדף.
כי יש אנונימיים חדשים באתר, או לא כלכך בקיאים, והם לא יידעו שהם צריכים לחפש בדף ההוא, או שיש הפניה לכך בראש הכיכר.
לכן זה עדיין מתבקש לכתוב את ההפניה אחרי כל הודעה אנונימית.

(וכל הכבוד ל-ה עוגיה על הסבלנות ! |Y|)
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

נורית, הגר, עלמה וכל יתר נטולות הדף או האימייל:
למה כל כך קשה להשאיר מייל או טלפון כדי שיוכלו לחזור אליכן אישית?
כמובן שהשאלה מופנית לכל השואלים בלי להשאיר פרטים. והיא רטורית, כלומר אין צורך לענות עליה. אלא פשוט להשאיר פרטים בפעם הבאה. זה עניין של נימוס, וגם של היגיון: מה הטעם לשאול אם לא נותנים מקום לענות בו?
אני יודעת שהדף תשובות לשאלות אנונימיות מככר השוק הוא מאוד פופולרי, אבל בכל זאת זה מעצבן אותי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_למה כל כך קשה להשאיר מייל או טלפון כדי שיוכלו לחזור אליכן אישית?
כמובן שהשאלה מופנית לכל השואלים בלי להשאיר פרטים. והיא רטורית, כלומר אין צורך לענות עליה. אלא פשוט להשאיר פרטים בפעם הבאה. זה עניין של נימוס, וגם של היגיון: מה הטעם לשאול אם לא נותנים מקום לענות בו?_

אחד היתרונות בזה - שכך כולם יכולים לראות את התשובות.
וגם לא כולם רוצים להשאיר טלפון או מייל בכל דף ברשת.
וזה היופי ברשת - כמו לוח מודעות גדול שיש בו גמישות . והאתר כאן מאפשר לבטא את זה.
אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

אחד היתרונות בזה - שכך כולם יכולים לראות את התשובות.
באמת, מה שמבאס אותי הרבה פעמים, זה שגם אותי מעניין לשמוע את התשובות על שאלה מסוימת שנשאלה.
בעבר זה היה יותר קל, כי התשובות הופיעו בככר.
עכשיו אנשים לרוב עונים בדף הבית (אם יש), ככה שאין לי יכולת לעקוב אחרי התשובות. כי גם אם בדקתי בדף הבית של השואל, אם ימשיכו לכתוב שם תשובות בימים הקרובים, רוב הסיכויים שאני כבר לא אזכור לקרוא שם. במיוחד אם יש הרבה כאלה.

אם נותנים מייל, אז בכלל אין אפשרות.

נכון שיש שאלות שרלוונטיות רק לשואל, אבל יש גם הרבה שאלות שרלוונטיות לכמה אנשים, או אפילו להרבה.
בעיניי זה דווקא חבל שהפסיקו לענות בככר השוק.
(אבל אין לי פתרון לבעיית ה'הצפה'. לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע)
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

_נכון שיש שאלות שרלוונטיות רק לשואל, אבל יש גם הרבה שאלות שרלוונטיות לכמה אנשים, או אפילו להרבה.
בעיניי זה דווקא חבל שהפסיקו לענות בככר השוק.
(אבל אין לי פתרון לבעיית ה'הצפה'. לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע)_
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי אמא_בבית* »

_בעיניי זה דווקא חבל שהפסיקו לענות בככר השוק.
(אבל אין לי פתרון לבעיית ה'הצפה'. לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע)_
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ורד_לב* »

מודה שגמני לא מוצאת עניין בדף של ה"אנונימיות".
הרבה יותר קל ונוח ויעיל לקרוא פה תשובות, או אם זה מעניין אותי, בדפבית של השואלים {@
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

גם אני לא התרגשתי מבעיית ההצפה של הכיכר בשאלות ענייניות. דווקא יותר מעצבנות אותי תגובות שגוררות דיון שאין זה מקומו או שהוא עקר.
אי לכך, אני מתחילה עכשיו להעביר את שרשרת התגובות הזו לדף דיוני התנהלות בככר ואולי בעוד כמה ימים אפשר לבדוק מהו הלך הרוחות.
אם יתברר שאין בעצם מאסה משמעותית של מתנגדים לשאלות אנונימיות אולי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ולבטל את הדף ההולך ומתמלא "שאלות אנונימיות מהכיכר" או איך שלא קוראים לו.
תחשבו מה זה יעשה לפרקי האצבעות של ה עוגיה , רק בשביל זה זה שווה...
אהבת_עולם*

דיוני התנהלות בככר

אולי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ולבטל את הדף ההולך ומתמלא "שאלות אנונימיות מהכיכר" או איך שלא קוראים לו.
אני בעד.
עינת_גל*
הצטרפות: 14 נובמבר 2006, 14:58
דף אישי: הדף האישי של עינת_גל*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי עינת_גל* »

_אולי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ולבטל את הדף ההולך ומתמלא "שאלות אנונימיות מהכיכר" או איך שלא קוראים לו.
אני בעד._

ואכן, כל הכבוד ל ה עוגיה .
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי עדי_ל* »

_אולי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ולבטל את הדף ההולך ומתמלא "שאלות אנונימיות מהכיכר" או איך שלא קוראים לו.
אני בעד._
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לחובבי האקשן - אני שוב מפנה את תשומת הלב לנפח התנועה בככר.
זה מגניב שיש ערבוביה של שאלות ותשובות ודיונים אבל לא כשיש כמה עשרות הודעות ביום
זה משפיע לרעה על הנראות של המודעות ועל משך הזמן שהן באויר.

(וכשמודעה נראית פחות יש פרסומי חוזרים תכופים שמחמירים את המצב)
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני מסכימה עם ה עוגיה ברמה העקרונית אבל חושבת שהנפח הגדול נוצר עקב כתיבה בכיכר שמיועדת לדפים ספציפיים. אולי צריך למצוא דרך ידידותית לעודד כותבים לכתוב שאלות בדפים הרלבנטיים. זה דורש חיפוש של הדף וקריאת מידע קודם וזה בהחלט מאמץ כשלמישהו יש משהו דחוף אבל זה יותר מנומס וזה יקל על הכיכר.
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

ועוד רעיון - אם כבר פותחים דפי הסתעפות מהכיכר אולי הדף הכי נחוץ זה "קונים מוכרים" וככה תהיינה בכיכר הודעות שיותר קשורות לבאופן ולא סתם לעניינים הפרטיים של כל אחד ואחת. כל מי שרק מוכר משהו או רוצה לקנות משהו יוכל לגשת לדף וככה גם חלק מהחיבורים בין אנשים יהיו יותר קלים. הרי כל כך הרבה פעמים רואים מודעה של מחפשים משהו ושתי הודעות מעליה מישהו מוסר בדיוק את זה.
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

סקירה הסטורית:
פעם היו כמה דפי לוח בעניינים שונים. ואז איחדו אותם לככר הנהדרת. זה היה באמת מהלך מצוין.
אבל אז היו פחות הודעות וגם בלוח המאוחד קצב ההודעות היה סביר.

אני בעד לוח אחד, הככר. אבל שיהיה לוח דל שומן.
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי אמא_בבית* »

הדף הכי נחוץ זה "קונים מוכרים"
רעיון מצוין!
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני בעד לוח אחד, הככר. אבל שיהיה לוח דל שומן.
האמת שגם אני בעד הכיכר. התחלתי לחשוב רק בגלל שיש פה כנראה הרבה אנשים שחושבים שהכיכר שמנה מדי. לי באופו אישי בכלל לא הפריע העומס בכיכר. הדבר היחיד שלדעתי מפריע זה שמתנהלים שם דיונים. אם חושבים שהכיכר "שמנה" אז אין מנוס ומתחילים לסנן החוצה דברים.
אין ספק שאחת ה"הפרעות" הרציניות זה שאלות בלי דרך התקשרות. אני הייתי בעד לכתוב להודעות כאלה "נא להשאיר דרכי התקשרות" וזהו. פה עלתה מגמה של הוצאת השאלות הללו לדף נפרד. אני חושבת שאם כבר מוציאים אותן אז יש משהו מצחיק בזה שאנשים כותבים את השאלה בכיכר ואז עונים להם במקום אחר. כלומר, יכול להיות שהכלל ההמתאים הוא שלא תהיינה שום שאלה אנונימית בכיכר. כתבת בכיכר שאלה אנונימית או בלי דרך התקשרות? השאלה והתשובה עוברות לדף אחר ולא נשאר לזה זכר בכיכר אחרת זה פשוט מגוחך, להשאיר פירורים בכל מקום.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דיוני התנהלות בככר

הדף הכי נחוץ זה "קונים מוכרים"
רעיון מצוין!_
אבל זה יהפוך את הכיכר לאנמית לגמרי... ללוח מודעות לסדנאות וכאלה. כל הכייף זה שפותחים ולא ברור על מה ניפול שם ואיזה מציאות נמצא.

אני חושבת שאם כבר מוציאים אותן אז יש משהו מצחיק בזה שאנשים כותבים את השאלה בכיכר ואז עונים להם במקום אחר
אז אולי באמת צריך למצוא דרך ידידותית לעודד כותבים לכתוב שאלות בדפים הרלבנטיים
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

אבל זה יהפוך את הכיכר לאנמית לגמרי... ללוח מודעות לסדנאות וכאלה. כל הכייף זה שפותחים ולא ברור על מה ניפול שם ואיזה מציאות נמצא.

ממש לא התכוונתי להוציא את אלה. זהו לב הכיכר. התכוונתי להוציא רק את אלה שמוכרות מיטות או כלי רכב או כל דבר אחר שאין לו קשר לרוח הבאופנית. חייבת לומר שזו הצעה שבאה לי בגלל שחיפשתי איך להוריד את העומס מהכיכר ואלו נראו לי המודעות הכי פחות שייכות אבל לי באופן אישי הן לא מפריעות וגם לא מפריע עומס בכיכר.
אולי מה שצריך לבדוק זה לכמה אנשים בעצם מפריעה כיכר עמוסה.
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

צילצול,
יש משהו מצחיק בזה שאנשים כותבים את השאלה בכיכר ואז עונים להם במקום אחר
מה ההבדל בין תשובה בדף תשובות יעודי לבין תשובה בדף בית לבית תשובה בדף הרלוונטי לבין תשובה באימייל, מבחינתך?
בכל המקרים התשובה לא ליד השאלה.

כשתשובה מסופקת בדף רלוונטי זה הכי טוב לטעמי כי אז התשובה "נצחית" (כמובן שזה פותח את השאלה - למה לא לשאול מראש את השאלה בדף הרלוונטי אבל זה כבר פולש לדיון מקביל ואני לא רוצה לערבב כרגע...)
כל היתר - שווי ערך בעיני. כי ניתנת תשובה אבל בלי להעמיס על הככר.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

דיוני התנהלות בככר

התכוונתי להוציא רק את אלה שמוכרות מיטות או כלי רכב או כל דבר אחר שאין לו קשר לרוח הבאופנית.
אז עכשיו יתחיל דיון בלתי נגמר על מה כן שייך לבאופן ומה לא... האם לפרסם דירה להשכרה בהרחבה באיזה קיבוץ שאומרים שהיא לא אקולוגית? האם לפרסם חיתולים מתכלים למרות שאין לנו קומפוסט חיתולים? האם לפרסם מטפלת לשעתים אבל לשמונה שעות לא?
עדיף לוותר מראש :-)
ציל_צול*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ציל_צול* »

ל ה עוגיה - את צודקת כמובן. מה שעבר לי בראש זה שאם במילא השאלה נתפשת כנמצאת לא במקומה אז למה בכלל לפרסם אותה שם ואז להפנות לדף השאלות האנונימיות? אפשר כבר לכתוב אותה בדף השאלות הזה ולא להכביד על הכיכר. יכול להיות שחוסר הקוהרנטיות שלי נובע מזה שאני עצמי לא חושבת שזו בעיה. אולי אני אפסיק להציע רעיונות.
קרוטונית, ברור שזה יהיה המצב אבל גם אז אפשר פשוט לתת לאנשים לעשות מה שנראה להם הולם ולקוות שמספיק אנשים יבחרו להוריד עומס מהכיכר ולפרסם בדף הייעודי. אבל... ראי תשובתי לעוגיה, אולי עדיף שאפסיק להציע.
ואולי רק אציע שוב שפשוט ניתן לכיכר להיות כפי שהיא, עמוסה ומלאה בכל טוב. ככה זה כשכל כך הרבה אנשים גולשים בתוכן הזה. זה דווקא סימן חיובי ואולי כדאי לשמוח על זה במקום להילחם.
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

לחובבי האקשן - אני שוב מפנה את תשומת הלב לנפח התנועה בככר.
זה בדיוק העניין - שיש כאן לא מעט אנשים שהנפח הזה בכלל לא מפריע להם (בעיקר למי שמרפרש את מה חדש הרבה פעמים ביום :-))

אני גם מאלה שבשבילם כל הכייף זה שפותחים ולא ברור על מה ניפול שם ואיזה מציאות נמצא., כולל שאלות ותשובות שלא הייתי חושבת עליהם לבד,
אבל מעניינות ומשרתות אותי בסופו של דבר.

מבחינתי ההפניה לדף שמתפצל מככר השוק היא מסורבלת, אני פשוט לא טורחת להכנס לשם, לא לשם קריאה ולא לשם מתן מענה לשאלות.
אפילו לדפי בית עם חפצים למסירה אין לי סבלנות להכנס, גם אם משמעות הדבר שאני מפסידה משהו ממש שווה בגלל זה...

אז אני מבינה ומכבדת את זה שיש פה גם לא מעט כאלה שהנפח בככר ממש מציק להם ומחפשים פתרונות, אבל זה רק חלק אחד התמונה.
<והמרגיעון שמופיע לי : זה לא נגדך, זה בעדי @}>
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

קרוטונית, ברור שזה יהיה המצב אבל גם אז אפשר פשוט לתת לאנשים לעשות מה שנראה להם הולם ולקוות שמספיק אנשים יבחרו להוריד עומס מהכיכר ולפרסם בדף הייעודי.
לא הבנתי... הרי ככר השוק נועדה בדיוק לשם כך שאנשים לא יפרסמו מודעות בדפי נושא או דפי דיון.
המטרה היתה לרכז כל קניה ומכירה מכל סוג בדף אחד ( כלומר כל פעילות מסחרית, בין אם כרוכה ברווח כספי ובין אם לא).

אם כבר פיצולים אז באמת עדיף ש ככר השוק תהיה לפרסום וחיפוש מוצרים למכירה או מסירה, ודף נוסף יהיה לשאלות דחופות ומזדמנות שאינן קשורות לקנייה ומכירה אלא לחיפוש ושיתוף מידע אנקדוטלי (להבדיל מדפי נושא או דיון שאליהם בדרך כלל נכנס רק מי שיש לו עניין מעמיק בדבר מסוים).
תזמורת_הים*

דיוני התנהלות בככר

גם אני בעד ביטול דף השאלות התלושות שיש בו המון תשובות תלושות, לא ברור לאיזה שאלות, וזה עוד דף שדורש תחזוקה שאין מי שיעשה.
אני חושבת גם שמי שמפרסם שאלה ולא טורח להשאיר פרטי התקשרות משום סוג ראוי שימחקו את השאלה שלו באופן אוטומטי. מי שרוצה לקבל תשובות, שיטרח לפתוח דף בית או להשאיר מייל.
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אז למה בכלל לפרסם אותה שם ואז להפנות לדף השאלות האנונימיות? אפשר כבר לכתוב אותה בדף השאלות הזה ולא להכביד על הכיכר.

כי בככר יש תנועה ואנשים יראו את השאלה.
לדף התשובות התלושות אני לא טורחת להיכנס כי התשובות לא מעניינות אותי.
נכנסת לשם רק בשביל לענות.

גם אני בעד ביטול דף השאלות התלושות שיש בו המון תשובות תלושות, לא ברור לאיזה שאלות, וזה עוד דף שדורש תחזוקה שאין מי שיעשה.
התחזוקה פשוטה - מי שכבד לו שימחק חלקים.

אני רואה שלוש אפשרויות כרגע:
  1. לאפשר לשאול שאלות שמחייבות תשובות בככר (ללא דף בית או אימייל למענה) ולקבל דף עמוס מאוד עם זמן חיים קצר יחסית של הודעות בו.
  2. להעביר תשובות לאותן שאלות תלושות לדף יעודי. זה הניסיון של הימים האחרונים.
  3. שאלות ללא מען - למחוק. (אכזרי, לא?)
אני לא כלכך אוהבת למחוק ועושה כל שביכולתי להימנע מזה.
אבל זאת דעתי. אני אחת.
תזמורת_הים*

דיוני התנהלות בככר

בעיני אפשרות 2 גרועה מאד. אני אישית מעדיפה את אפשרות 1 בהנחה שאני בדעת מיעוט לגבי מחיקה.

לגבי 2 ככרות- כל אפשרות של פיצול היא בעייתית. ככר השוק נוצרה מראש כדי לרכז במקום אחד את כל מה שהוא בגדר לוח מודעות. מי שלא היה פה בתקופת לוחות המודעות לפי נושאים פשוט לא מבין איזה בלגן זה עושה (הודעות שנכתבות בכל הדפים, הודעות שנכתבות בדף הלא נכון, דיונים שמתפתחים בשני הדפים במקביל).
ההולכת_בדרכים*

דיוני התנהלות בככר

אני לגמרי מעדיפה את אפשרות 1
גם כי באופן כללי אני לא מתחברת לנסיונות להפוך את הככר לפחות עמוסה
וגם כי 2 האופציות האחרות יוצרות בעיות חדשות

אני גם לא בטוחה שפיצול ל-2 ככרות יעזור, כי תמיד ככר השוק המקורית תהיה יותר מוכרת ושוקקת, ותמיד ייקלעו אליה אלמונים שלא ממש מכירים את הכללים שנקבעו, וימשיכו לשאול שאלות בלוח המודעות הקהילתי כי זה ייראה להם סביר ויעיל. כמו כן שם הם ימשיכו לקבל הכי הרבה תשובות כי שם תהיה תנועה, ולא בדפים החלופיים שייפתחו. (הצעתי את זה רק כתגובה להצעה של ציל צול לפצל בין סוגי מודעות שונים... אם כבר לפצל, אז זה הרע במיעוטו בעיני).
ה_עוגיה*

דיוני התנהלות בככר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אז אתן אומרות לאפשר שאלות ללא מען בככר
ולהשאיר את התשובות שלהן?
תבשיל_קדרה*

דיוני התנהלות בככר

_ככר זקני הכפר
לא נראה לי רעיון טוב.

יש אפשרות 4
בכל פעם שנכתבת שאלה, להעביר אותה לדף המתאים לה.
אידיאלית, יחד עם הוספת הודעה בככר, נוסח: הועברה שאלה לדף שאלות הנקה דחופות
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”