_מירב,
נדמה לי שפספסת את הנקודה שלי, שהיא:
למה לערוך מדור לפי מתכונים חיים?
למה לא לערוך מדור נפרד למתכונים צמחוניים (ובהם מתכונים חיים), או למתכונים ללא גלוטן (ובהם מתכונים חיים, אבל גם אחרים), ו למתכונים ללא סוכר (ובהם מתכונים חיים ואחרים)?
הרי לבטח יש יותר המחפשים לפי הקריטריונים האלה._
עורכת מתנדבת יקרה,
ראשית, אני חשה את האכפתיות הרבה בכל הודעה שאת כותבת

כבר ענו לך כמה לפניי , ובכל זאת אני מגיבה למען כלל הקוראות והקוראים.
עבורי הבחירה בתזונה חיה וגולמית היא חלק מתפישה אקולוגית עמוקה (ומעשית), וחושבתני כי לא מעט מהכותבים ומהקוראים באתר חיים ופועלים מתוך תפישה דומה בנוגע לתחומי חיים שונים כולל תזונתם.
תזונה חיה, הגם אם היוותה חלק מהותי (אם כי לא בלעדי) מתזונת המין האנושי, זו גישה יחסית חדשה בחברה הישראלית; וככזו, עולה הצורך בתמיכה.
תמיכה רגשית ? מדובר בתהליכים ובשינויים תזונתיים לא פשוטים הן ברמה הגופנית, הן ברמה הרגשית והן ברמה המשפחתית/החברתית המלווים בתהיות, בתעיות ובלבטים מאתגרים (ניתן לקרוא על כך מעט בהודעותיי בדיונים המרתקים
האם להגביל אכילת ממתקים,
בישול ועיבוד מזון).
תמיכה טכנית ? איך להשיג מוצרי מזון גולמיים, מקומיים ואיכותיים, איך להכין מזון מורכב וחיוני (=מתכונים), באילו כלים להשתמש, באילו דרכי עיבוד, איך ומה ללקט, מפגשים חברתיים וכדומה.
בטוחני שיעידו על כך כותבים וכותבות נוספים במדור וגם קוראים וקוראות שקולם נשמע לעיתים רחוקות.
לכן, המתכונים החיים/הנאים הם הרבה יותר מרק מתכונים, הם חלק מהווי החיים המתפתח. כמו כן, כבר ציינתי, שהם הרבה יותר ממתכונים ללא סוכר מזוקק או ממתכונים ללא גלוטן. הם מעניינים את כולם, ויכולים להתאים גם לבעלי הרגישויות והאלרגיות.
לסיכום, דעתי היא שמקומם במדור.
אני מודעת לכך שקיימת הסתייגות מאופן תקומת המדור ומהתנהלותו, אבל הוא כבר כאן ? חי, פורה וקיים; ומן ההודעות השונות עולה שאכן יש ביקוש שיוותר עד כמה שאפשר במתכונתו הנוכחית.
מנסה לסכם את הטענות וההצעות שהועלו להמשך התנהלות המדור באופן מקרב שנותן מקום (כמעט) לכולם.
- תמונות ממחישות (לא באנרים) הן לגיטימיות במדור/באתר, עם עדיפות מובהקת לקישורים על פני התמונה עצמה; ובמקומות ייחודיים (כמו עשבי בר למשל) ? תמונות קטנות.
- המתכונים החיים והנאים יוותרו חלק מהמדור, עם הפניות לדפי המתכונים האחרים ולהפך.
- בראש הדפים במדור תופיע הפנייה רגילה למדור ו/או לדפים אחרים קשורים ("ראו גם...") ללא השורה "אנחנו במדור XXX".
- אין בהכרח צורך בדפים נפרדים לכל פרי/ירק או לכל מתכון.
- שמות הדפים בעברית, ברורים וידידותיים למשתמשים.
ועכשיו עמדתי בנוגע לאיחוד דפי המתכונים ולמילה "נא":
אני מסכימה כי יש דפי מתכונים קצרים (לא רבים), שניתן לאחד אותם עם אחרים. אני חושבת שיעיל ושימושי יותר לפעמים לאחד מתכונים על פי דרך הכנתם ולאו דווקא על פי זיקתם המשותפת.
לדוגמה: לא הייתי מאחדת בדף אחד ? יוגורט מן הצומח (שעובר התססה), גלידה נאה (שחלק מרכיביה קפואים והכנתה כרוכה בטחינה), תחליף חלב צמחי (כרוך בטחינה בלבד) וחמאה נאה (שמתבססת על שומנים שמקורם לא באגוזים, ותהליך הכנתה כרוך בערבוב ובקירור) רק בגלל שהמזונות ה"מקוריים" מקורם בחלב פרה.
כן הייתי מאחדת למשל מתכונים למזונות מורכבים שדרך הכנתם כרוכה בעיבוד ובייבוש ? קרקרים, פת, גרנולה ופיצה. בתנאי, שהדיון בדפים הללו
לא מאוד ארוך. באופן כללי אני מוצאת יתרון בלהעביר את המתכונים לראש הדף באופן מודגש (ולאו דווקא בטקסט נפרש), בנפרד מהדיון המתפתח למען נוחות הקריאה.
אני לוקחת על עצמי כפרויקט אישי (ולא בלעדי (-:) לעבור שוב על כל דפי המתכונים במדור ולבדוק מה ואיך אפשר לאחד ומה להשאיר בנפרד מתוך ראיית מכלול הטענות, כולל נוחות המשתמשים במדור. אני אגב חושבת שהדף גלידה נאה/גלידה חיונית מצדיק את השארת הדף כמו שהוא, ולו בשל העניין הרב שהוא מעורר והביקוש למתכונים ולאופן ההכנה.
דובר על כך רבות, ונראה כי קיימת הבנה בצורך בהגדרה/בתווית שימושית בחיי היומיום אצל אוכלי תזונה חיה/תזונה נאה. זאת ועוד, מתכון חיוני/נא טומן בחובו הרבה יותר מרק שימוש ברכיבים חיוניים, הוא גם נמנע (עקרונית) מחומרי גלם תעשייתיים ממכרים ומזיקים, וכן אופן הכנתו כרוך בעיבוד מינימאלי.
נשאלת השאלה אם יכולה להתקבל כאן בדיון הסכמה כלשהי להרחבת משמעות המילה "נא" ולכלול בתוכה את מרכיב החיוניות והחיות. זאת החלטה שיכולה להיות רלוונטית רק לאתר או להכות גלים גם מחוצה לו.
אם כן,
אני מציעה להשתמש במילה "נא" רק לתיאור מזונות מורכבים הכרוכים בעיבודים שונים. לדוגמה: קרקרים נאים, עוגיות נאות, פיצה נאה, גלידה נאה (?).
ומדגישה (אם זה עדיין לא ברור) שבעברית ירקות, פירות, עלים ואגוזים הם מיסודם טריים/חיים.
(חייבת לציין שאני אישית גם אוהבת את הביטויים: עוגיות חיוניות, גלידה חיונית וכד').
בנוסף לכך, גם אני נוטה להעדיף את הביטוי "קציצות נאות" (שהן אכן מבושלות קמעה) מאשר "קציצונאות". כשם דף הייתי בוחרת בביטויים פשוטים למען נוחות הכלל כאמור "קציצות ולביבות נאות", ואילו בתוכן הדף, לא מפריע לי לראות את ההתלהבות והיצירתיות של מחברי המתכונים ואת השמות שהם בוחרים לתת לכל מתכון.
לגבי שם המדור ? יש לי נטייה קלה לאחד מהשמות, מתקשה עדיין לקבל החלטה.
הייתי שמחה לשמוע עוד דעות ספציפית לגבי שם המדור.
טבעונאות / טבעונות נאה / תזונה חיה / תזונה נאה.
תודה על הדיון הפורה ושיתוף הפעולה @}