גידול עיזים
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
גידול עיזים
נ.ב שכחתי להוסיף מה זה אומר שהעטינים מתייבשים ? כיצד למנוע את זה ? שוב תודות לכל העוזרים
-
גידול עיזים
עמית לגבי התגובה שלך לא הבנתי כיצד ואיך לרסס ואיפה? החצר שלי ממוקמת על אדמה טבעית ולא על בטון וצמחייה כמו קיסוס ובוהיניה לא הייתי רוצה שאחרי הריסוס העז שלי הייתה אוכלת את הבוהיניה עם הריסוס .... האם בכלל כדאי או מותא להאכיל את העז בבוהיניה וקיסוס קיסוס היא פחות אוהבת אבל את הבוהיניה היא דווקא מאוד אוהבת אני מצטער על כל השאלות אני חדש בנושא לכן התחלתי עם עז ננסית
-
גידול עיזים
תיקון החצר של אכן ממוקמת עם הקיסוס והבוהיניה
גידול עיזים
אז ככה, העז תהיה מוכנה להרבעה כשתהיה בת 8-10 חודשים, יש דעות לכאן ולכאן אם לתת לטבע לעשות את שלו או להמתין עד שהעז תגיע לגיל שנה-שנה וחצי וזאת בעקבות טענות שזה פוגע בקצב הגדילה.
לאחר המלטה אפשר לחלוב גם עז ננסית אלא שהיא תתן כמות קטנה יותר של חלב מעז שנועדה לכך מלכתחילה, לצורך העניין, 1.5 ליטר ביום לעומת 3.5-4 ליטר ביום. ייבוש עז חולבת נעשה בהדרגה על מנת שלא יווצרו דלקות עטין וסבל מיותר, מחליבה פעמיים ביום עוברים לחליבה אחת ביום ולאחר מכן פעם ביומיים עד להפסקת החליבה לחלוטין, הדבר מתבצע כחודשיים לפני ההמלטה על מנת לתת לגוף להתאושש ולהתחזק. לקחת בחשבון שחליבה זה עניין מחייב מאוד, פעמיים ביום ואין שום הנחות בעניין. לגבי הגדיים, להשאיר אותם עם האם ולחלוב לאחר שהם יונקים, זה יותיר אתכם עם הרבה פחות חלב, עם הגמילה תצטרכו להפריד כי אם לא הם ימשיכו לינוק מספר חודשים נוסף ומיותר מבחינתכם.
לגבי מיקום וריסוס, את מקום הרביצה של העז, גם אם הוא על קרקע (שזו ההמלצה) צריך לרפד בקש, שיהיה לה יבש ונעים. באזור הזה ניתן לגרוף את הקש, לרסס היטב, להמתין ולשים קש חדש וטרי. באזור ה״מרעה״ הייתי מסתפק בחומר שרוסס על העז עצמה בתקווה שימנע מהפרעושים לטפס עליה.
מזון... אני מאכיל בתערובת וחציר, את מעט המזון הירוק שהחבר׳ה שלי מקבלים אני נותן להם לברור לבד מנקודת הנחה שהם יודעים מה טוב בשבילם.
לאחר המלטה אפשר לחלוב גם עז ננסית אלא שהיא תתן כמות קטנה יותר של חלב מעז שנועדה לכך מלכתחילה, לצורך העניין, 1.5 ליטר ביום לעומת 3.5-4 ליטר ביום. ייבוש עז חולבת נעשה בהדרגה על מנת שלא יווצרו דלקות עטין וסבל מיותר, מחליבה פעמיים ביום עוברים לחליבה אחת ביום ולאחר מכן פעם ביומיים עד להפסקת החליבה לחלוטין, הדבר מתבצע כחודשיים לפני ההמלטה על מנת לתת לגוף להתאושש ולהתחזק. לקחת בחשבון שחליבה זה עניין מחייב מאוד, פעמיים ביום ואין שום הנחות בעניין. לגבי הגדיים, להשאיר אותם עם האם ולחלוב לאחר שהם יונקים, זה יותיר אתכם עם הרבה פחות חלב, עם הגמילה תצטרכו להפריד כי אם לא הם ימשיכו לינוק מספר חודשים נוסף ומיותר מבחינתכם.
לגבי מיקום וריסוס, את מקום הרביצה של העז, גם אם הוא על קרקע (שזו ההמלצה) צריך לרפד בקש, שיהיה לה יבש ונעים. באזור הזה ניתן לגרוף את הקש, לרסס היטב, להמתין ולשים קש חדש וטרי. באזור ה״מרעה״ הייתי מסתפק בחומר שרוסס על העז עצמה בתקווה שימנע מהפרעושים לטפס עליה.
מזון... אני מאכיל בתערובת וחציר, את מעט המזון הירוק שהחבר׳ה שלי מקבלים אני נותן להם לברור לבד מנקודת הנחה שהם יודעים מה טוב בשבילם.
-
גידול עיזים
תודה עמית עזרת לי מאוד המקום אומנם לא מרופד בקש במלואו אבל לא חשבתי שצריך לרפד בקש מפני שיש לעז משטח משיח הקיסוס שזה ממש כמו שטיח אם אתה מכיר ? לכן איני לא יודע מה לעשות ממש אני אדבר היום עם וטרינר שיעזור לי עוד שאלה לי אלייך אני יוצא עם העז שלי והכל טוב וייפה היא עוקבת אחריי משחוררת ואני רק צריך לקרוא לה בואי בואי בואי שתבוא אבל שאני יוצא איתה למרעה אני רואה את העז של חבר שלי (שאמי) אוכלת מן העשב אבל שלי משום מה לא מתעניינת בזה כל כך כיצד אני יכול ללמד אותה לאכול את זה מפני שאני רוצה שיגיע לחורף לתת לה עשב ירוק רוב הזמן תודה לכל העוזרים
-
גידול עיזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הרעיון של ריפוד קש הוא לתת משטח רביצה יבש ונוח, זה כל הסיפור.
עיזים מאוד בררניות, אם העשב יבש, היא תתאמץ להשיג צמחים ירוקים, הן מעדיפות עלי עצים על צמחים עשבוניים (כך זה לפחות אצלי), בשדה ענק מלא עשב הן יעדיפו לשוטט ולאכול קודם כל את הפרחים.... בקיצור, תן לה את הזמן שלה. תוציא אותה הרבה, תתיישב בצד ותן לה לשוטט קצת ליד שיחים, תופתע כמה מהר היא תתחיל לכרסם.
הרעיון של ריפוד קש הוא לתת משטח רביצה יבש ונוח, זה כל הסיפור.
עיזים מאוד בררניות, אם העשב יבש, היא תתאמץ להשיג צמחים ירוקים, הן מעדיפות עלי עצים על צמחים עשבוניים (כך זה לפחות אצלי), בשדה ענק מלא עשב הן יעדיפו לשוטט ולאכול קודם כל את הפרחים.... בקיצור, תן לה את הזמן שלה. תוציא אותה הרבה, תתיישב בצד ותן לה לשוטט קצת ליד שיחים, תופתע כמה מהר היא תתחיל לכרסם.
-
גידול עיזים
תודה רבה לגבי חיסונים היא רק בת 4 חודשים אני גר בצפון ליד עכו מישהו יודע כמה אמורים לעלות לי כל חיסוני החובה+ חיסונים שפשוט כדאי לעשות נ.ב אני גם רוצה לחלוב את העז אחרי שתביא גדיים קטנטנים לעולם אז מאוד חשוב לי שכולם יהיו בריאים וכך גם החלב תודה רבה
גידול עיזים
מחיר חיסוני החובה כ-10 ₪ לעז.
דבר שני, חפש בגוגל את הלשכה הווטרינרית באזור שלך וכבר(!) תזמין אותם, אם תתעכב, יכול להיות שיסרבו לחסן את הגדיה (אם אני לא טועה הם מקשים אחרי גיל 6 חודשים).
דבר שני, חפש בגוגל את הלשכה הווטרינרית באזור שלך וכבר(!) תזמין אותם, אם תתעכב, יכול להיות שיסרבו לחסן את הגדיה (אם אני לא טועה הם מקשים אחרי גיל 6 חודשים).
-
גידול עיזים
אתה בטוח שזה עולה 10₪? כי דיברתי אצל איזה וטרינר אצלנו והוא אמר שחיסון אחד עולה יותר מ50 שקל אתה בטוח שזה המחיר בכל לשכה בארץ גם בעכו ?? זה מאוד דחוף תודה רבה
-
גידול עיזים
נ.ב עמית האם תוכל לתת לי שם מדויק של הלשכה את השם המלא שלה תודה רבה
גידול עיזים
חיפוש מהיר בגוגל, לשכה וטרינרית עכו-נצרת: 04-9910524, 04-9811925, 04-99106400
אצלי 5 עיזים = 42 ₪
לא מחסנים חיסוני חובה אצל וטרינר פרטי, עז בסופו של יום אינה כלב, היא חיית משק ובלשכה ירשמו אותך כ״מגדל״ ויגיעו אליך מידי שנה לחסן, אם יש המלטות אתה צריך להודיע להם כשהגדיים מגיעים לגיל חודשיים ושוב, הם יגיעו לחסן. בין היתר, חשוב לדעת, הם בודקים שאתה אכן נותן לעז תנאי מחייה טובים.
אצלי 5 עיזים = 42 ₪
לא מחסנים חיסוני חובה אצל וטרינר פרטי, עז בסופו של יום אינה כלב, היא חיית משק ובלשכה ירשמו אותך כ״מגדל״ ויגיעו אליך מידי שנה לחסן, אם יש המלטות אתה צריך להודיע להם כשהגדיים מגיעים לגיל חודשיים ושוב, הם יגיעו לחסן. בין היתר, חשוב לדעת, הם בודקים שאתה אכן נותן לעז תנאי מחייה טובים.
-
גידול עיזים
שלום לכולם
רציתי לדעת למה הגדיות בוכות ברגע שהם שומעות אותי ? ברגע שאני מגיע אם הרכב הם ממש מיללות בלי סוף
אני ניגש כול פעם לברר מה קורה וניראה שהם רוצות רק צומת לב,הן בנות 5 חודשים אוכלות במרעה חופשי עם תערובות כמובן נמצאות עם בע"ח רבים
שאלתי מתי הם מפסיקות לבכות ? ההורים לא בוכים בכלל ולא בכו אף פעם
בתודה
דורון וסיגלית
שלום לכולם
רציתי לדעת למה הגדיות בוכות ברגע שהם שומעות אותי ? ברגע שאני מגיע אם הרכב הם ממש מיללות בלי סוף
אני ניגש כול פעם לברר מה קורה וניראה שהם רוצות רק צומת לב,הן בנות 5 חודשים אוכלות במרעה חופשי עם תערובות כמובן נמצאות עם בע"ח רבים
שאלתי מתי הם מפסיקות לבכות ? ההורים לא בוכים בכלל ולא בכו אף פעם
בתודה
דורון וסיגלית
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
- דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*
גידול עיזים
דורון וסיגלית.
הגדיות (בוכות) פאות יותר מישום שהן צעירות והן זכוכות להגנה, מאחר ואתה הוא זה שמאכיל מטפל ודואג להן, אתה הדומננתי (ראש העדר)
לצערי אין לזה גיל והגרוע הוא שיש שאינן מפסיקות בכלל .
הגדיות (בוכות) פאות יותר מישום שהן צעירות והן זכוכות להגנה, מאחר ואתה הוא זה שמאכיל מטפל ודואג להן, אתה הדומננתי (ראש העדר)
לצערי אין לזה גיל והגרוע הוא שיש שאינן מפסיקות בכלל .
גידול עיזים
תשומת לב בלבד... מצד אחד נהנים מהיתרונות של "סימפטום" האכלת יד, הם הולכים אחריך, ניגשים לקבל ליטוף ומשתפים פעולה עם טיפולים בקלות יחסית. מצד שני, הפעיות המוגזמות קצת מלחיצות ואפילו מעצבנות. לצערי, זה לא תכנית כבקשתנו....
גידול עיזים
כמה תכלס מגדל מרוויחעל עז חולבת כולל בשר??
אם אפשר בבקשה להראות חישוב זה מאוד יעזור
תודה רבה
כמה תכלס מגדל מרוויחעל עז חולבת כולל בשר??
אם אפשר בבקשה להראות חישוב זה מאוד יעזור
תודה רבה

-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
- דף אישי: הדף האישי של עדי_א*
גידול עיזים
אנחנו שוקלים לקחת עז. מה לדעתכם צריך לקחת בחשבון בקבלת החלטה כזאת?
-
גידול עיזים
לעמית ולשאר המשיבים.
לא מזמן שאלתי וטרינר איך להפסיק לחלוב והוא אמר לי שהשיטה הכי טובה היא להפסיק בבת אחת ובמקביל למנוע ממנה תערובת. הוא טוען שהגודש הוא שלב בדרך להתייבשות ודלקת מתפתחת כשמשחקים עם החליבה.
השאלה שלי אם אתם מכירים את השיטה הזו ומה באמת עדיף.
חוץ מזה הוטרינר טען שמספיק לעז לאכול אחוז אחד מהמשקל שלה ביום. פה בדף ראיתי פעם שדיברו על חמישה אחוזים. מה דעתכם בעניין?
לעמית ולשאר המשיבים.
לא מזמן שאלתי וטרינר איך להפסיק לחלוב והוא אמר לי שהשיטה הכי טובה היא להפסיק בבת אחת ובמקביל למנוע ממנה תערובת. הוא טוען שהגודש הוא שלב בדרך להתייבשות ודלקת מתפתחת כשמשחקים עם החליבה.
השאלה שלי אם אתם מכירים את השיטה הזו ומה באמת עדיף.
חוץ מזה הוטרינר טען שמספיק לעז לאכול אחוז אחד מהמשקל שלה ביום. פה בדף ראיתי פעם שדיברו על חמישה אחוזים. מה דעתכם בעניין?
גידול עיזים
מגדלים מקצועיים נוהגים להפחית את החליבה לפעם ביום ולאחר מכן לפעם ביומיים לפני שמפסיקים את החליבה לחלוטין... אחת הסיבות הוא חשש מדלקות השניה היא הסבל שעובר על בהמה שאינה נחלבת (ורגילה להיחלב פעמיים ביום).
אצלי, עז חולבת מקבלת 2 ק״ג תערובת חולבות מחולק ל-2 מנות ביום וחציר חופשי. עז שאינה חולבת 1-1.5 ק״ג תערובת וחציר חופשי. גדיים 400-500 גר׳ תערובת וחציר חופשי (לפני הגמילה, תערובת חופשי באבוס). כמובן, שהכמויות לעולם לא יוכלו להיות מדוייקת במאת האחוזים.
מנסיון כואב מאוד ומבלי להעליב, מעדיף להקשיב למגדלים בעלי נסיון מאשר לווטרינרים, פקחים וכיוצ״ב (ושוב, זה רק אני, כן?).
גם בהגיון שלי, אוכל מרוכז = תערובת, כדאי מאוד להגביל, מזונות גסים מרעה, חציר וכיוצ״ב, יגרמו נזק ( השמנה ושכאלה) רק אם העיזים אינן פעילות.
אצלי, עז חולבת מקבלת 2 ק״ג תערובת חולבות מחולק ל-2 מנות ביום וחציר חופשי. עז שאינה חולבת 1-1.5 ק״ג תערובת וחציר חופשי. גדיים 400-500 גר׳ תערובת וחציר חופשי (לפני הגמילה, תערובת חופשי באבוס). כמובן, שהכמויות לעולם לא יוכלו להיות מדוייקת במאת האחוזים.
מנסיון כואב מאוד ומבלי להעליב, מעדיף להקשיב למגדלים בעלי נסיון מאשר לווטרינרים, פקחים וכיוצ״ב (ושוב, זה רק אני, כן?).
גם בהגיון שלי, אוכל מרוכז = תערובת, כדאי מאוד להגביל, מזונות גסים מרעה, חציר וכיוצ״ב, יגרמו נזק ( השמנה ושכאלה) רק אם העיזים אינן פעילות.
גידול עיזים
אם העז תוגדל כחיית מחמד דינה ככל חיית מחמד אחרת, הקפדה על מזונות מתאימים, מקום יבש לשהות בו, חיסונים שנתיים ואחריות אישית.
אם העז מיועדת לחליבה הכל אותו דבר חוץ מהמחוייבות לחליבה פעמיים ביום, אין תירוצים בעניין.
עיזים הן חיות עדר כך שהן זקוקות להמון תשומת לב (שהן ידאגו לדרוש) אם אין להן חברה, מעבר לכך עיזים חכמות ואתלטיות מאוד (הרבה יותר מכלבים לצורך העניין), כך שמעבר לכיף הגדול הן גם יכולות להוציא אתכם מדעתכם כשהן עושות ״שטויות״.
מעולם לא נהניתי מגידול בעל חי כמו שאני נהנה מגידול העיזים שלי.
אם העז מיועדת לחליבה הכל אותו דבר חוץ מהמחוייבות לחליבה פעמיים ביום, אין תירוצים בעניין.
עיזים הן חיות עדר כך שהן זקוקות להמון תשומת לב (שהן ידאגו לדרוש) אם אין להן חברה, מעבר לכך עיזים חכמות ואתלטיות מאוד (הרבה יותר מכלבים לצורך העניין), כך שמעבר לכיף הגדול הן גם יכולות להוציא אתכם מדעתכם כשהן עושות ״שטויות״.
מעולם לא נהניתי מגידול בעל חי כמו שאני נהנה מגידול העיזים שלי.
גידול עיזים
רווח על עז הוא סיפור לא פשוט ומורכב.... תצטרך לאתר לך מגדל מקצועי שישתף פעולה ויסכים לחשוף מספרים ביחס לגודל העדר.
קח בחשבון שמכסת חלב זה לא משהו שמקבלים בקלות, עז ממליטה 2 גדיים בממוצע בשנה אבל גדי פחות כלכלי מנקבה, אתה רוצה לשווק חלב או לייצר גבינות ב״משק סגור״, העיזים יצאו למרעה יומיומי או שיחיו בדיר ויקבלו מנות אוכל קצובות, מוכן למחויבות? מכיר יותר ממגדל אחד שהתייאשו ופרשו, מה ההשקעה הראשונית? השטח שלך? מבנים קיימים? האם המבנים הקיימים מתאימים לגידול? הקמת מכון חליבה - השקעה לא מועטה, הקמת מחלבה - אותו סיפור... כל זה ועוד נכנסים לעניין רווח הפסד על עז חולבת מסכנה, קטנה ובודדה.
קח בחשבון שמכסת חלב זה לא משהו שמקבלים בקלות, עז ממליטה 2 גדיים בממוצע בשנה אבל גדי פחות כלכלי מנקבה, אתה רוצה לשווק חלב או לייצר גבינות ב״משק סגור״, העיזים יצאו למרעה יומיומי או שיחיו בדיר ויקבלו מנות אוכל קצובות, מוכן למחויבות? מכיר יותר ממגדל אחד שהתייאשו ופרשו, מה ההשקעה הראשונית? השטח שלך? מבנים קיימים? האם המבנים הקיימים מתאימים לגידול? הקמת מכון חליבה - השקעה לא מועטה, הקמת מחלבה - אותו סיפור... כל זה ועוד נכנסים לעניין רווח הפסד על עז חולבת מסכנה, קטנה ובודדה.
-
גידול עיזים
מעבר לכך עיזים חכמות ואתלטיות מאוד
צריך להוציא אותן לטיולים כמו את הכלבים?
הבנתי שהם אוכלות כול דבר, אז מה עושים? לוקחים אותם עם רצועה?
מה אורך הטיול הרצוי לעז?
ברור, בחיים לא אגרום למישהי אחרת גודש!
צריך להוציא אותן לטיולים כמו את הכלבים?
הבנתי שהם אוכלות כול דבר, אז מה עושים? לוקחים אותם עם רצועה?
מה אורך הטיול הרצוי לעז?
ברור, בחיים לא אגרום למישהי אחרת גודש!
גידול עיזים
העיזים תמיד ילכו אחרי המשכוכית, סוג של עז מובילה (זו שזוכה בד״כ לפעמון), ברגע שיש קשר טוב עם העז, לא צריך רצועות וחבלים. לאן שתלכו, היא תלך אחריכם, מקסימום קצת צקצוקי לשון כדי למשוך את תשומת ליבה. אצלי משום מה כולן הולכות אחרי העז הכי עצבנית, קופצנית ובעייתית (והאהובה עליי ביותר, כמובן) ולפעמים נדרש מאבק קצר כדי להחזיר אותה לתלם.
מתוך עשביה ושיחים היא תדע לברור את מה שטוב לה לאכול, צריך להיזהר מאכילת שקיות ניילון וכדו׳
אורך טיול.... אצלי זה פעם בשבוע בערך, 2-3 ק״מ לכל כיוון ושעתיים ישיבה בצל וקריאת ספר בזמן שהן משוטטות להן בסביבה.
סתם לידיעה, עז שיוצאת למרעה מידי פעם אינה זקוקה לטילוף (מעין גזיזת ציפורניים) כי הטלפיים נשחקות ואינן גדלות פרא כמו אצל עז (או תרנגולת סוללה) שגדלה אך ורק בדיר.
מתוך עשביה ושיחים היא תדע לברור את מה שטוב לה לאכול, צריך להיזהר מאכילת שקיות ניילון וכדו׳
אורך טיול.... אצלי זה פעם בשבוע בערך, 2-3 ק״מ לכל כיוון ושעתיים ישיבה בצל וקריאת ספר בזמן שהן משוטטות להן בסביבה.
סתם לידיעה, עז שיוצאת למרעה מידי פעם אינה זקוקה לטילוף (מעין גזיזת ציפורניים) כי הטלפיים נשחקות ואינן גדלות פרא כמו אצל עז (או תרנגולת סוללה) שגדלה אך ורק בדיר.
-
גידול עיזים
שלום בקעו לנו מספר אפרוחים של ברבר ולאחרונה שמתי לב שלאחד יש עיגולים בקצה של הציפורנים שגודלים ומקשים עליו מי שיודע מה זה או איך אפשר לטפל בזה אני אשמח מאוד לתשבה... היתה עוד אחת גדולה לפני כמה חודשים שבסופו של דבר מתה מזה
גידול עיזים
תחפשו פורום עופות נוי ומים בגוגל, תקבלו תשובות מקצועיות ולעניין. קישור: http://www.agenda.co.il/976/forum/
-
גידול עיזים
תודה
-
גידול עיזים
שלום עמית אפשר לדעת איזה גזעים של עיזים יש לך? ומה אתה הכי ממליץ מבחינת חלב והתנהגות???
גידול עיזים
העיזים שלי חצי שאמיות ולא באמת נועדו לחלב אלא להוות חיות מחמד (למרות שבתקופה מסויימת הן נחלבו), היום הן יחסית עצמאיות ופרועות ולי אין בעיה עם זה.
מבחינת התנהגות, את כל סוגי העיזים ניתן לחנך להתנהגות יחסית רגועה, צריך ל״התעסק״ איתן מגיל צעיר ולהרגיל אותן לעמוד רגועות כשמטפלים בהן, בגיל המתאים יהיה קל יותר להכניס עז כזו לשגרת חליבה מאשר עז שאינה רגילה למגע.
הזנים הרגועים והמניבים ביותר לדעתי, הזאנן והאנגלונוביות, יתקנו אותי המומחים אם צריך. בין 3-4 ליטר חלב ביום.
מבחינת התנהגות, את כל סוגי העיזים ניתן לחנך להתנהגות יחסית רגועה, צריך ל״התעסק״ איתן מגיל צעיר ולהרגיל אותן לעמוד רגועות כשמטפלים בהן, בגיל המתאים יהיה קל יותר להכניס עז כזו לשגרת חליבה מאשר עז שאינה רגילה למגע.
הזנים הרגועים והמניבים ביותר לדעתי, הזאנן והאנגלונוביות, יתקנו אותי המומחים אם צריך. בין 3-4 ליטר חלב ביום.
גידול עיזים
לעמית,איזה יופי לשמוע ממי שגם נהנה כ"כ לגדל את העזים ולא מסתיר את עניין המחוייבות לשגרה שלפעמים יכולה די להעיק.צריך לקרא לילד בשמו.גידול עזים בצורה נכונה זה עיסוק תובעני ביותר בלי שום יכולת התגמשות בשגרה.
לי בעצמי יש 8 עזים,אבל הטיולים איתן מוגבלים רק לתקופות שיש שפע של עשב.בשאר השנה יש לצערי יותר ניילונים מכל דבר אחר,והם משתגעות על הניילון-דבר מתסכל ומסוכן ביותר.אני גרה באיזור השפלה
איפה אתה נמצא שיש לך 3 ק"מ לכל כוון,ועוד זמן לשבת ולקרא בצל?האם העזים זה העיסוק היחידי שלך?
מנסיוני,עם החליבות והכל, אין ממש זמן לשום דבר אחר,והשגרה המחייבת שלא משאירה שום אופציה לחופשה...מה אתה עושה כשאתה צריך לנסוע ליותר מכמה שעות?
אשמח לקרא תשובותיך וגם מנסיונם של מגדלים נוספים
לי בעצמי יש 8 עזים,אבל הטיולים איתן מוגבלים רק לתקופות שיש שפע של עשב.בשאר השנה יש לצערי יותר ניילונים מכל דבר אחר,והם משתגעות על הניילון-דבר מתסכל ומסוכן ביותר.אני גרה באיזור השפלה
איפה אתה נמצא שיש לך 3 ק"מ לכל כוון,ועוד זמן לשבת ולקרא בצל?האם העזים זה העיסוק היחידי שלך?
מנסיוני,עם החליבות והכל, אין ממש זמן לשום דבר אחר,והשגרה המחייבת שלא משאירה שום אופציה לחופשה...מה אתה עושה כשאתה צריך לנסוע ליותר מכמה שעות?
אשמח לקרא תשובותיך וגם מנסיונם של מגדלים נוספים
-
גידול עיזים
שלום שנה טובה וחתימה טובה לכל מגדלי העיזים,
"גידול העיזים גוזל הרבה זמן? " לדעתי מי שאוהב את בעלי החיים (העיזים) אין זה בזבוז זמן מבחינתי אני מרגיש שאני מקבל חזרה הרבה יותר מזמן עבוד
אני פשוט מאושר מכל רגע של טיפול בהם.
סדר היום שלי הוא השקמה בשעה 5 בבוקר מאכיל את כל החיות בפינת החי בשעה 7 יציאה לעבודה שעה 3-30חזרה ,בדיקה של מים אצל העיזים שעה 5 קציר של עשב ירוק בפרדסים שנישארו באזור מגורי,(עד ממש לא מזמן האכלתי באבטיחים, וזה היה כף.) האחלה שוב טיפול ומשחק יציאה לטיול מידי פעם.
לשאלה כיצד יוצאים לחופש ? הכן זו בעייה אני סומך על ילדי שעד היום לא היכזבו אותי, אך החופשות הן קצרות ולא רבות.
"גידול העיזים גוזל הרבה זמן? " לדעתי מי שאוהב את בעלי החיים (העיזים) אין זה בזבוז זמן מבחינתי אני מרגיש שאני מקבל חזרה הרבה יותר מזמן עבוד
אני פשוט מאושר מכל רגע של טיפול בהם.
סדר היום שלי הוא השקמה בשעה 5 בבוקר מאכיל את כל החיות בפינת החי בשעה 7 יציאה לעבודה שעה 3-30חזרה ,בדיקה של מים אצל העיזים שעה 5 קציר של עשב ירוק בפרדסים שנישארו באזור מגורי,(עד ממש לא מזמן האכלתי באבטיחים, וזה היה כף.) האחלה שוב טיפול ומשחק יציאה לטיול מידי פעם.
לשאלה כיצד יוצאים לחופש ? הכן זו בעייה אני סומך על ילדי שעד היום לא היכזבו אותי, אך החופשות הן קצרות ולא רבות.
גידול עיזים
מממ... כמעט כל גידול של בעל חי הוא עיסוק תובעני מאוד, את רוב בעלי החיים ניתן להעביר לטיפול בסוג של "אוטומציה", כמו מתקני אוכל ומים שמספיקים למספר ימים עבור עופות וכיוצ"ב. הבעיה בגידול עיזים לחלב זו החליבה, קל מאוד למצוא עזרה בהאכלה ובטיול יומי עבור כלב/עופות ושכאלה, לך תמצא מישהו שיחלוב ואם מצאת, לך תדע אם הדבר נעשה כמו שצריך והעיזים לא סובלות ואם הן משתפות פעולה עם החולב החדש... וכל זה בתנאי שלא מגדלים כלב שמירה טוב...
לספר ניסים ונפלאות זה קל, פרעושים זו מכה שלא ברא השטן, תמותה של גדיים (וזה קורה) זו זוועה נוראית, התמודדות עם מחלות, פציעות ובכלל, עם בעל חי דעתן, חזק, היררכי ומצוייד בקרניים זה לא תמיד תענוג.
ומעבר לכל זה, טיפול ראוי עולה כסף ולא מועט.
אני, לצורך הגילוי הנאות, מגדל עיזים כסוג של טיפול בבע"ח - לעצמי. את החליבה הפסקתי כשהתחלתי להרגיש יותר טוב ולא רציתי להמשיך להתחייב לשעות.
אני גר במרכז ומגדל את העיזים במושב שנמצא על דרך בורמה, במשק של ההורים, כך שיש הרבה מקום ושטח לטיולים ושכאלה. מעבר לזה, במשק חיים שני אחים שלי עם המשפחות שלהם וההורים כך שעזרה ממש לא חסרה לי (ובהחלט הייתי צריך אותה בתחילת הדרך), בלעדיהם כל הגידול לא היה ריאלי כלל.
לגבי הטיולים (בכוונה לא קורא לזה יציאה למרעה) כל הסיפור זה לפנות את יום שישי לעניין, בתקווה לצרף בהמשך גם את הילדים לעניין.
כרגע, הילדים, העיזים, התרנגולות והכלב הם העיסוק היחידי שלי שלא מבחירה, כרגע אני מחפש את עצמי בתקווה לחזור ולהרוויח מספיק כדי להגדיל את העדר משמעותית, לצרף כבשים לסיפור, לשדרג את גידול העופות הגזעיים, להפוך את העניין לעסק ריווחי מספיק כדי שיצדיק את עצמו גם כלכלית ויכניס משכורת סבירה לאבא שלי שפורש עוד מעט לפנסיה.
דרך אגב, ברגע שהופסקה החליבה, הטיפול השוטף הופך ל"קל" יותר, האכלה בתערובת וחציר בבוקר תוך בדיקה ומילוי של מים טריים וחוזר חלילה ב16:00-17:00 אחה"צ, פעם ביומיים (לפחות) מקפיד לצ'פר אותם באוכל ירוק, עשב, ענפי זית/חרוב/רימון וכאלה.
אה, ואצלי הן לא אוכלות ניילונים למרות שהרבה מאוד אנשים מתלוננים על כך.... לך תבינו
גמר חתימה טובה וצום קל לכל המאמינים, מתחזקים או סתם שומרים ושתהיה לנו אחלה שנה
לספר ניסים ונפלאות זה קל, פרעושים זו מכה שלא ברא השטן, תמותה של גדיים (וזה קורה) זו זוועה נוראית, התמודדות עם מחלות, פציעות ובכלל, עם בעל חי דעתן, חזק, היררכי ומצוייד בקרניים זה לא תמיד תענוג.
ומעבר לכל זה, טיפול ראוי עולה כסף ולא מועט.
אני, לצורך הגילוי הנאות, מגדל עיזים כסוג של טיפול בבע"ח - לעצמי. את החליבה הפסקתי כשהתחלתי להרגיש יותר טוב ולא רציתי להמשיך להתחייב לשעות.
אני גר במרכז ומגדל את העיזים במושב שנמצא על דרך בורמה, במשק של ההורים, כך שיש הרבה מקום ושטח לטיולים ושכאלה. מעבר לזה, במשק חיים שני אחים שלי עם המשפחות שלהם וההורים כך שעזרה ממש לא חסרה לי (ובהחלט הייתי צריך אותה בתחילת הדרך), בלעדיהם כל הגידול לא היה ריאלי כלל.
לגבי הטיולים (בכוונה לא קורא לזה יציאה למרעה) כל הסיפור זה לפנות את יום שישי לעניין, בתקווה לצרף בהמשך גם את הילדים לעניין.
כרגע, הילדים, העיזים, התרנגולות והכלב הם העיסוק היחידי שלי שלא מבחירה, כרגע אני מחפש את עצמי בתקווה לחזור ולהרוויח מספיק כדי להגדיל את העדר משמעותית, לצרף כבשים לסיפור, לשדרג את גידול העופות הגזעיים, להפוך את העניין לעסק ריווחי מספיק כדי שיצדיק את עצמו גם כלכלית ויכניס משכורת סבירה לאבא שלי שפורש עוד מעט לפנסיה.
דרך אגב, ברגע שהופסקה החליבה, הטיפול השוטף הופך ל"קל" יותר, האכלה בתערובת וחציר בבוקר תוך בדיקה ומילוי של מים טריים וחוזר חלילה ב16:00-17:00 אחה"צ, פעם ביומיים (לפחות) מקפיד לצ'פר אותם באוכל ירוק, עשב, ענפי זית/חרוב/רימון וכאלה.
אה, ואצלי הן לא אוכלות ניילונים למרות שהרבה מאוד אנשים מתלוננים על כך.... לך תבינו
גמר חתימה טובה וצום קל לכל המאמינים, מתחזקים או סתם שומרים ושתהיה לנו אחלה שנה
-
גידול עיזים
שלום לכולם.
רציתי לדעת כמה ירוויח מגדל עיזים לשיווק חלב וכמה יעלה לו לגדל עז חולבת אחת, עם עדר של כ 500 חולבות, שיחיו בדיר ויקבלו מנות אוכל קצובות אם אפשר בבקשה גם רווחים על החלב וגם על הבשר תודה רבה.
שלום לכולם.
רציתי לדעת כמה ירוויח מגדל עיזים לשיווק חלב וכמה יעלה לו לגדל עז חולבת אחת, עם עדר של כ 500 חולבות, שיחיו בדיר ויקבלו מנות אוכל קצובות אם אפשר בבקשה גם רווחים על החלב וגם על הבשר תודה רבה.
-
גידול עיזים
טוב, אנחנו כרגע יורדים מהעניין.
מקווה שהדף יהיה לנו רלוונטי בעוד איזה זמן.
מקווה שהדף יהיה לנו רלוונטי בעוד איזה זמן.
-
גידול עיזים
שלום רציתי לדעת היכן ניתן להשיג פעמונים לכבשים/עיזים??
שלום רציתי לדעת היכן ניתן להשיג פעמונים לכבשים/עיזים??
גידול עיזים
אם עזים קטנים אוכלים שקית פלסטיק הם יכולים למות?
אם כן איך אפשר שהם לא?

אם עזים קטנים אוכלים שקית פלסטיק הם יכולים למות?
אם כן איך אפשר שהם לא?

-
גידול עיזים
פעמונים לעיזים אפשר להשיג בשוק בעכו
-
גידול עיזים
נילון זה סכנה לכל בעלי החיים ,רק לאחרונה פורסם על ג'ירפה שמתה מנילון שגרם לסתימה במערכת העיכול.
איך אפשר שלא? פשוט להשגיח, ולא לעלות על שטח עם נילונים...
איך אפשר שלא? פשוט להשגיח, ולא לעלות על שטח עם נילונים...
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2003, 16:54
גידול עיזים
שלום, אני מגדלת כ-8 שנים. היום ראיתי את הפורום בפעם הראשונה. עוד לא קראתי הכל. אני רק רוצה בתור התחלה לומר חד משמעית, בקשר למה שעמית כתב ( עוד לא יודעת מי נגד מי): מנסיוני אני ממליצה באופן חד משמעי להתייעץ בבדואים או במגדלים ותיקים, בשום פנים ואופן לא בוטרינרים. בפעמיים שבהן התיעצתי בוטרינר (שני וטרינר שונים, אחד נחשב מומחה ארצי) הם הרגו לי עז, ולאחד מהם עוד נאלצתי ל"ייעץ". כל מה שלמדתי על עיזים למדתי מבדואים וממגדלים ותיקים, ומתצפית שלי בשטח כשאני מבלה איתן זמן, וכל מה שהשחית את הידע שלי על עיזים היה מרצים ואנשי אקדמיה, ובכל הזה גם וטרינרים.
שלום, אני מגדלת כ-8 שנים. היום ראיתי את הפורום בפעם הראשונה. עוד לא קראתי הכל. אני רק רוצה בתור התחלה לומר חד משמעית, בקשר למה שעמית כתב ( עוד לא יודעת מי נגד מי): מנסיוני אני ממליצה באופן חד משמעי להתייעץ בבדואים או במגדלים ותיקים, בשום פנים ואופן לא בוטרינרים. בפעמיים שבהן התיעצתי בוטרינר (שני וטרינר שונים, אחד נחשב מומחה ארצי) הם הרגו לי עז, ולאחד מהם עוד נאלצתי ל"ייעץ". כל מה שלמדתי על עיזים למדתי מבדואים וממגדלים ותיקים, ומתצפית שלי בשטח כשאני מבלה איתן זמן, וכל מה שהשחית את הידע שלי על עיזים היה מרצים ואנשי אקדמיה, ובכל הזה גם וטרינרים.
-
גידול עיזים
ערב טוב לפלוניה, אמת ויציב כל מה שכתבת!!!, בגידול בעלי חיים רק הניסיון הוא הגורם להצלחה, ובמיוחד בגידול עיזים, ועד שלא רואים בעיניים לא מבינים מה חיות משגעות אלה מסוגלות לעשות , ממש קודסיות.
גידול עיזים
מישהו מהמגדלים מכיר תופעה של כתמים אדומים-ורודים על גבי העטינים?בהתחלה חשבתי שאלו עקיצות אך כנראה שאני טועה. הדבר לא מפריע לחליבה או בהתנהגות העז, רק נראה לא אסתטי ואולי כן מזיק באופן שאני לא יודעת...
מעבירה עליהם מגבון פעמיים ביום עם חליטת לבנדר אך לא רואה שיפור בינתיים. עצה...מישהו...?
מעבירה עליהם מגבון פעמיים ביום עם חליטת לבנדר אך לא רואה שיפור בינתיים. עצה...מישהו...?
-
גידול עיזים
מיכל ערב טוב,
אין לי שום דבר שהוא תחלס לתאור שלך, וזאת מישום שאין אני רואה את המצב, אך לדעתי שטיפה בלבנדר זה לא רציני רצוי בחומר חיטוי כמו פולידין , אלכוקסידין אלכוספט , או ספטדין , אלה חלק מחומרי החיטוי המקובלים ברפואה הכללית, והפולידין גם ברפואה הוטרנרית ,לדוגמה הפולידין הינו חומר חיטוי אשר משתמשים בו לחיטוי העטיין לאחר החליבה, והוא על בסיס יוד והוא מאוד שימושי .
אין לי שום דבר שהוא תחלס לתאור שלך, וזאת מישום שאין אני רואה את המצב, אך לדעתי שטיפה בלבנדר זה לא רציני רצוי בחומר חיטוי כמו פולידין , אלכוקסידין אלכוספט , או ספטדין , אלה חלק מחומרי החיטוי המקובלים ברפואה הכללית, והפולידין גם ברפואה הוטרנרית ,לדוגמה הפולידין הינו חומר חיטוי אשר משתמשים בו לחיטוי העטיין לאחר החליבה, והוא על בסיס יוד והוא מאוד שימושי .
גידול עיזים
שלום לחברים ולאיש בפינת החי לצערנו רב הוטרינרים מתמחים בחתולים וכלבים אך יש גם כאלו מהדור הישן שמומחים בבקר פרות ועיזים סוסים וחמורים ויש להם ניסיון רב בתחום פעמים רבות הציל לי הוטרינר גדיים עד כדי שאני חושש מהעלמותו של דור זה חלק מהבעיות ניתן לפתור על ידי כך שלא נעמיס על החיות יתר על המידה אוכל ונרחיב להם את הקיבה כך הורגים אותם מיתר אהבה! דיר חם לא מאוברר או סגור בחורף ללא אפשרות לגזים להתנדף גורם לדלקת ראות לחם לא יבש או הרבה לחם גורם לחסימת מעיים לא ממומלץ כמו כן תפוח אדמה ! לבדוק מידי פעם חום. חום שנמשך מספר ימים גורם לסיבוכים ואף למוות. מאחר ושליחת דם למעבדה יקרה מאוד על מנת לזהות חידק ולהתאים טיפול.אז הוטרינר מנסה ואים לו אז עובר לטיפול אחר.נקיון מתקני המיים האוטומט ים חשוב מידי יום!הציפורים עושות קקי במים ומעבירות כול מני מרעין.פרעושים חומץ חומץ חומץ 5%מדולל במעט מיים יציל לכם את הכול.. את הדיר אפשר במגוון חומרים כימיים.לחות חושך חתולים = פרעושים.
11
11
-
גידול עיזים
אין מירפאות לחיות משק , הוטרנרים של חיות המשק עובדים בחקלאית שזו חברה לשרותים וטרנרים למגזר החקלאי על בסיס ביטוח רפואי, אך יש וטרנרים מהחקלאית אשר יש להם מירפאות פרטיות ואפשר להזמין אותם לביקור בית או להגיע למירפאה .
-
גידול עיזים
שלום לכולם. קראתי הרבה מהחומר והוא מאוד מעניין. גם אני די חדש בגידול עיזים. התחלתי לפני שנה לגדל עיזים והכיוון שלי הוא גבינות. אבל פתאום נפל לי האסימון שכל עז גם אם מיועדת לגבינות סופה שחיטה ולא מוות טבעי. איך מתמודדים עם זה כאשר אתה כ"כ אוהב אותם??????
שלום לכולם. קראתי הרבה מהחומר והוא מאוד מעניין. גם אני די חדש בגידול עיזים. התחלתי לפני שנה לגדל עיזים והכיוון שלי הוא גבינות. אבל פתאום נפל לי האסימון שכל עז גם אם מיועדת לגבינות סופה שחיטה ולא מוות טבעי. איך מתמודדים עם זה כאשר אתה כ"כ אוהב אותם??????
-
גידול עיזים
פשוט מאוד אני לא שוחט ולא מוכר לשחיטה ואם יש לי ספק לגבי הקונה אני לא מוכר !!!
אפילו שיהיה לי הספק קטן אני לא מוכר, לא מדובר רק בעיזים גם בתרנגולים זכרים אני לא מוכר !!!
אני מוכר רק לפינות חי ורק עם אבטחה שהם לא לשחיטה, ואני בודק זאת בלי בושה.
החיות שלי לא למאכל...
אפילו שיהיה לי הספק קטן אני לא מוכר, לא מדובר רק בעיזים גם בתרנגולים זכרים אני לא מוכר !!!
אני מוכר רק לפינות חי ורק עם אבטחה שהם לא לשחיטה, ואני בודק זאת בלי בושה.
החיות שלי לא למאכל...
-
גידול עיזים
מה קורה אם יש לי 20 עיזים? איך אפשר למצוא בית ל 20-30 גדיים כל שנה?
-
גידול עיזים
אני עדיין לא הגעתי למצב של כמויות אך אני מאמין ובטוח שגם לבעייה זו לכשתגיע יהיה פתרון.
אצלי זה בנפשי החיות שלי לא למאכל!!! אני רוצא לישון שקט ורגוע בלילה , ובמקרה שאני לא מוצא בית בזמן הקצר אני הגדל אותם כעדר של זכרים או במכלאות , אצלי זה פינת חי לא עדר מסחרי אין אני עושה תחשיבים של רווח ואפסד ,אני חולב ועושה גבינה לצריכה ביתת משתדל להנות מפינת החי ומהקשר עם בעלי החיים ובזה הרווח.
בגידול בעלי חיים באופן מסחרי אין אהבה לבעלי החיים יש אהבה לכסף...
אצלי זה בנפשי החיות שלי לא למאכל!!! אני רוצא לישון שקט ורגוע בלילה , ובמקרה שאני לא מוצא בית בזמן הקצר אני הגדל אותם כעדר של זכרים או במכלאות , אצלי זה פינת חי לא עדר מסחרי אין אני עושה תחשיבים של רווח ואפסד ,אני חולב ועושה גבינה לצריכה ביתת משתדל להנות מפינת החי ומהקשר עם בעלי החיים ובזה הרווח.
בגידול בעלי חיים באופן מסחרי אין אהבה לבעלי החיים יש אהבה לכסף...
-
גידול עיזים
האם אתה טבעוני?
-
גידול עיזים
לא טבעוני , צמחוני.
-
- הצטרפות: 20 ספטמבר 2004, 00:06
גידול עיזים
היי לכולם. קראתי הרבה כאן והחכמתי, אז קודם כל תודה. שנית, אנו מתגוררים במושב באזור השפלה ומשפחתי מתכננת לרכוש שני גדיים (זכר ונקבה). בעיקר לצרכי מחמד ו"ניקוי" השטחים הפתוחים הרבים שברשותנו. יש במשק חיות לרוב (כלבים, חתולים, ציפורים, תרנגולות וארנבונים), מטעי זית גדולים ומגודרים (לא מרוססים) ומבנה מקורה וסגור שניתן לשכן בו את העיזים. אשמח אם תוכלו לענות לשאלות שלא ראיתי להן תשובה כאן:
תודה וחג שמח לכולם!
היי לכולם. קראתי הרבה כאן והחכמתי, אז קודם כל תודה. שנית, אנו מתגוררים במושב באזור השפלה ומשפחתי מתכננת לרכוש שני גדיים (זכר ונקבה). בעיקר לצרכי מחמד ו"ניקוי" השטחים הפתוחים הרבים שברשותנו. יש במשק חיות לרוב (כלבים, חתולים, ציפורים, תרנגולות וארנבונים), מטעי זית גדולים ומגודרים (לא מרוססים) ומבנה מקורה וסגור שניתן לשכן בו את העיזים. אשמח אם תוכלו לענות לשאלות שלא ראיתי להן תשובה כאן:
- מהו הגיל האידיאלי לרכישת גדיים, כך שיתרגלו אלינו ומצד שני לא יהיו שבריריים מדי ולא יזדקקו להאכלה מבקבוק? (האם בכלל יש גיל כזה, או שהרגלה לבני אדם הולכת יד ביד עם האכלת בקבוק וגיל צעיר מאוד?)
- האם אפשר שהעיזים יזונו על מרעה בלבד?
- האם ניתן להשאיר אותן חופשיות במטע המגודר במשך היום? ואם כן, מהו גובה הגדר שאתם ממליצים עליה?
- האם ניתן להחזיק יחד זכר ונקבה לאורך כל ימות השנה, או שהזכר נעשה אלים ותוקפני ולא נותן לעז מנוח?
- אם באמת אפשר להשאיר זכר ונקבה, האם כאשר נולדות גדיות, מה הסיכון של רבייה בתוך המשפחה? האם זה יגרום לגדיים פגומים, או שאין חשש (כמו בארנבונים למשל?)
- האם אתם ממליצים על רכישת גדיים מהשבטים הבדואים שבאזור, או שזה בלאגן?
תודה וחג שמח לכולם!
-
גידול עיזים
למושבניקית שלום,
1) הגיל האידיאלי הוא לפחות 4 חודשים,אין ספק שככול שהם צעירים יותר כך הם מתרגלים מהר יותר והקשר חזק יותר , בכל גיל הם לומדים מי הטוב ומי הרע רצוי בתחילת הדרך לתת להם תערובת ולבוא איתם כמגע כמה שיותר
2) לא ניתן להאכיל במרעה בלבד , רצוי לתת גם מזון יבש וכדאי לתת תערובת או לפחות שעטרה לחוצה זה טוב וזה מחזק את הקשר בן העז למגדל
3) הגדר זה מוסג בעייתי העיזים הן חברת לפרוק גדרות לכן הדבר שנקרה גדר צריך להיות חזק מאוד לגדר תפקיד לא רק נגד בריחה אלה גם לחסום כניסה לטורפים , כמו תנים וכלבים וכמובן גנבים
4) לא הזכר משוגע
5) אין סיכון לגדיים בשלושת הדורות הראשונים
6) מומלץ לקנות גדיים אצל מי שהם זולים , וחשוב בריאים
1) הגיל האידיאלי הוא לפחות 4 חודשים,אין ספק שככול שהם צעירים יותר כך הם מתרגלים מהר יותר והקשר חזק יותר , בכל גיל הם לומדים מי הטוב ומי הרע רצוי בתחילת הדרך לתת להם תערובת ולבוא איתם כמגע כמה שיותר
2) לא ניתן להאכיל במרעה בלבד , רצוי לתת גם מזון יבש וכדאי לתת תערובת או לפחות שעטרה לחוצה זה טוב וזה מחזק את הקשר בן העז למגדל
3) הגדר זה מוסג בעייתי העיזים הן חברת לפרוק גדרות לכן הדבר שנקרה גדר צריך להיות חזק מאוד לגדר תפקיד לא רק נגד בריחה אלה גם לחסום כניסה לטורפים , כמו תנים וכלבים וכמובן גנבים
4) לא הזכר משוגע
5) אין סיכון לגדיים בשלושת הדורות הראשונים
6) מומלץ לקנות גדיים אצל מי שהם זולים , וחשוב בריאים
גידול עיזים
איפה אפשר למצוא מכונה להנקת טלאים תודה
איפה אפשר למצוא מכונה להנקת טלאים תודה
גידול עיזים
הי לכל המגדלים,יש לי עזים הרות המסרבות להתייבש וממשיכות לייצר חלב למרות שהורדתי חליבה ואני משאירה חלב בעטינים ולא חולבת עד הסוף. מה דעתכם ומה שיטות הייבוש שלכם? בתודה...
גידול עיזים
למושבניקית שלום. יותר מכל דבר חשוב מבעוד מועד לפנות ללשכה הוטרינרית באיזור מגורייך (בטח כנות. גם אני באיזור השפלה) על מנת לקבל אישור לגידול צאן. הרישום לא עולה כסף אבל לוקח זמן לפעמים עד שיגיעו אלייך. אף מגדל אחראי לא ימכור למי שאין לא אישור כזה. חייבים פיקוח בגלל מחלות,מגיפות ושאר ירקות...אם תרצי ליצור קשר לפרטים נוספים ולקניית גדיים מבית אוהב צרי קשר. 054-6566919
גידול עיזים
לאיש בפינת החי,
גם אני משתדלת למכור גדיים זכרים רק למי שמעוניין לגדלם אך זו בעיה אמיתית היות ואין צורך ממשי בזכרים רבים. אחד הפתרונות היותר הומניים שקיימים הוא סירוס הגדיים בגיל צעיר כך שבטיפול אוהב הם גדלים להיות בע"ח נוחים וחברותיים ובלי כל התופעות הלא נחמדות של התיישים (השתנה,ריח,תוקפנות...).
האם עשית פעם טיפול כזה לגדי? אם מישהו מכיר מי שיש לו את המכשיר הזה לסירוס ( elastrator באנגלית )?
גם אני משתדלת למכור גדיים זכרים רק למי שמעוניין לגדלם אך זו בעיה אמיתית היות ואין צורך ממשי בזכרים רבים. אחד הפתרונות היותר הומניים שקיימים הוא סירוס הגדיים בגיל צעיר כך שבטיפול אוהב הם גדלים להיות בע"ח נוחים וחברותיים ובלי כל התופעות הלא נחמדות של התיישים (השתנה,ריח,תוקפנות...).
האם עשית פעם טיפול כזה לגדי? אם מישהו מכיר מי שיש לו את המכשיר הזה לסירוס ( elastrator באנגלית )?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2010, 20:19
- דף אישי: הדף האישי של איש בפינת החי*
גידול עיזים
ערב טוב מיכל,
אני לא סירסתי גדיים אבל חשבתי על אפשרות זו ,
עדיין לא הגעתי למזלי למצב זה רוב ההמלטות לשמחתי הן נקבות
אין אני מקיר את המכשיר , ואין אני יודע כיצד משתמשים בו זה נשמע מפחיד בבו הזמן אני הזמין את הוטרנרית שתעשה זאת בהרדמה.
אני מייבש את העיזים כך, אני מפסיק לחלוב ולא נוגע בעטין בכלל העטין מתייבש ועם הזמן מצתמק
אני לא סירסתי גדיים אבל חשבתי על אפשרות זו ,
עדיין לא הגעתי למזלי למצב זה רוב ההמלטות לשמחתי הן נקבות
אין אני מקיר את המכשיר , ואין אני יודע כיצד משתמשים בו זה נשמע מפחיד בבו הזמן אני הזמין את הוטרנרית שתעשה זאת בהרדמה.
אני מייבש את העיזים כך, אני מפסיק לחלוב ולא נוגע בעטין בכלל העטין מתייבש ועם הזמן מצתמק
גידול עיזים
תודה.ומה לגבי הגודש* (2013-01-02T22:24:22):
לא היה אצלי מצב של גודש, הגודש אמור להיספג ---- אסור לגעת בעטיין מזמן הייבוש וכל תקופת ההריון עד ההמלטה----
לא היה אצלי מצב של גודש, הגודש אמור להיספג ---- אסור לגעת בעטיין מזמן הייבוש וכל תקופת ההריון עד ההמלטה----
-
גידול עיזים
מה שנכתב בעמוד העליון נכתב עבור מיכל מ,,האיש בפינת החי
גידול עיזים
אז הפסקתי לחלוב לגמרי וגם לא נותנת מנה של תערובת בכלל עד שהחלב ייספג. כמה זמן זה אמור לקחת?
גידול עיזים
אני מחפשת באיזור השפלה-מרכז חבילות של חציר שיבולת יבש כדי לפזר כמצע יבש בדיר. מישהו?
-
גידול עיזים
זמן הייבוש הוא מספר שבועות אבל תמיד יש עוד כמה טיפות חלב ולכן אסור לגעת בעטיין .
כמצע יבש אני מפזר נסורת שבבי עץ .
כמצע יבש אני מפזר נסורת שבבי עץ .
-
גידול עיזים
לי זה נשמע הרבה יותר אכזרי ואנוכי לסרס מאשר לשחוט .בעלי החיים נבראו לחיים והבאת חיים.כשאנו מונעים מהם זאת ע"י הטלת מום. אנו שובים את נשמתם לחיים חסרי משמעות.ומשעבדים אותם לחלוטין לשעשועינו.
באהבה.
לי זה נשמע הרבה יותר אכזרי ואנוכי לסרס מאשר לשחוט .בעלי החיים נבראו לחיים והבאת חיים.כשאנו מונעים מהם זאת ע"י הטלת מום. אנו שובים את נשמתם לחיים חסרי משמעות.ומשעבדים אותם לחלוטין לשעשועינו.
באהבה.
-
גידול עיזים
שלום אני רוצה לקנות עז ננסית רציתי לשאול מספר שאלות:
כמה חלב מניבה עז ננסית אחת ? כמה פעמיים ביום צריך לחלוב אותה ? ואם אני רוצה גם חלב לגבינות וגם גדיים קטנים איזה סידור אפשר לעשות כדי שיהיה לי גם וגם? אני יודע שעז ננסית בעיקרון נחשבת עז לפינת חי אך ראיתי הרבה מאמרים באנגלית וסרטונים שאומרים שהחלב של העיזים הוא בריא מאוד תודה לכל העונים
שלום אני רוצה לקנות עז ננסית רציתי לשאול מספר שאלות:
כמה חלב מניבה עז ננסית אחת ? כמה פעמיים ביום צריך לחלוב אותה ? ואם אני רוצה גם חלב לגבינות וגם גדיים קטנים איזה סידור אפשר לעשות כדי שיהיה לי גם וגם? אני יודע שעז ננסית בעיקרון נחשבת עז לפינת חי אך ראיתי הרבה מאמרים באנגלית וסרטונים שאומרים שהחלב של העיזים הוא בריא מאוד תודה לכל העונים
-
גידול עיזים
שלום לפלוני
עז ננסית אינה מיועדת ליצור חלב ,
העז הננסית יותר חייה לפינות חיי ושעשועים
כמות החלב של העז הננסית היא קטנה ואינה כלכלית גם לצריכה ביתית
חלב עיזים הוא החלב הטוב והבריא ביותר
עז ננסית אינה מיועדת ליצור חלב ,
העז הננסית יותר חייה לפינות חיי ושעשועים
כמות החלב של העז הננסית היא קטנה ואינה כלכלית גם לצריכה ביתית
חלב עיזים הוא החלב הטוב והבריא ביותר
-
גידול עיזים
איש-בפינת החי ,לדעתי אתה לא מתמודד עם המציאות ועם הבריה כפי שהיא :
לגדל כמות קטנה של עיזים כמו שאתה עושה ולהגיד "אני לא שוחט" זה לא חוכמה, זו התנערות מאחריות וטמינת ראש בחול.
אין דרך להשאיר את העיזים כחלק מחיינו ללא שחיטה. לא כל אחד יכול לגדל 3 עיזים כמו שאתה עושה ולהגיד "אני לא שוחט"
- אתה צמחוני אולם לא טבעוני. אם אתה צמחוני ממניעים הומניים (נגד שחיטה) אז אתה יודע טוב מאוד שגם עיזים שמגדלים לחלב נשחטות בסוף, ורוב הזכרים כבר בהתחלה. אז אם אתה נגד שחיטה אז תהיה כבר טבעוני אחרת לא עשית כלום
- בוא נניח וכל האנשים יהיו "צדיקים" ויהיו טבעוניים. מה יעשו עם כל העזים,כבשים ופרות. כולם ייכחדו? כלומר שאתה מגדל עיזים אתה גם שוחט אולם אתה גם מסייע בהקמת חיים חדשים,שללא הגידול שלך לא היו מתקימים! אז מה עדיף, לסרס ולהכחיד את הזן או להמשיך לגדל בצורה הומנית ולשחוט גם כשצריך?
- מה קורה לעז ודומיה בטבע (העז מבויתת כבר 15 אלף שנה) האם הן מתות בשיבה טובה???? תבדוק מה הגיל הממוצע של חיה נטרפת בטבע. לא יותר מ 5 שנים, וזאת למה ? מחלות,טורפים,פגעי טבע........................
לגדל כמות קטנה של עיזים כמו שאתה עושה ולהגיד "אני לא שוחט" זה לא חוכמה, זו התנערות מאחריות וטמינת ראש בחול.
אין דרך להשאיר את העיזים כחלק מחיינו ללא שחיטה. לא כל אחד יכול לגדל 3 עיזים כמו שאתה עושה ולהגיד "אני לא שוחט"
-
- הצטרפות: 24 מרץ 2013, 11:22
גידול עיזים
מעוניין במידע בנוגע לקניית עז ננסית..לגידול בבית- . שלא לחלב ובוודאי שלא לבשר
מעוניין במידע בנוגע לקניית עז ננסית..לגידול בבית- . שלא לחלב ובוודאי שלא לבשר
-
- הצטרפות: 24 מרץ 2013, 11:22
גידול עיזים
תיקון השם - יוסי שדה
תיקון השם - יוסי שדה
-
גידול עיזים
אין שום דבר שונה בין גידול עז ננסית לעז לחלב פרט לגודל העז
-
גידול עיזים
שלום יש לי עז ננסית בהריון העז בת שנה וזה הריון ראשון שלה רציתי לדעת כמה זמן יצטרך הגדי לינוק? ומתי אוכל להתחיל לחלוב את העז כמה פעמים ביום ? ושמעתי שאם אני ארצה בעתיד עוד גדיים קטנים אצטרך לעשות התייבשות לעז משהו כזה שלאט לאט להפסיק לחלוב ממנה אז כיצד זה מתבצע במדוייק?
אני יודע שפה בארץ לא נהוג לחלוב עזים ננסית ועז ננסית משמשת פה רק כחיית מחמד אבל בחול וראיתי גם ביוטויוב שהחלב של העז הננסית בריא מאוד אשמח למדריך קטן ומפורט כיצד לעשות את כל הדברים האלה תודה רבה
אני יודע שפה בארץ לא נהוג לחלוב עזים ננסית ועז ננסית משמשת פה רק כחיית מחמד אבל בחול וראיתי גם ביוטויוב שהחלב של העז הננסית בריא מאוד אשמח למדריך קטן ומפורט כיצד לעשות את כל הדברים האלה תודה רבה
גידול עיזים
ברשותי גדיים צעירים בני שלושה שבועות ואני מחפשת להם בתים אוהבים . הגדיים מסורסים ולכן יהיו נוחים לגידול כחיית מחמד לחצר או לפינות חי.אוהבים ליטופים ותשומת לב ואוכלים כבר חציר ועשב.עדיין יונקים מהאמהות.אפשר לתת חלב בבקבוק
אני באיזור השפלה.054-6566919
אני באיזור השפלה.054-6566919
-
גידול עיזים
שלום לכולם יש לי גדי חדש בעדר ואחת העיזים נוגחת אותו מה עלי לעשות?
שלום לכולם יש לי גדי חדש בעדר ואחת העיזים נוגחת אותו מה עלי לעשות?
-
גידול עיזים
שלום אולי מישהו יכול לענות לי, קיבלתי עז היום ואיני מצליחה לחלוב אותה-פשוט לא יוצא חלב. רק אתמול ראיתי את בעליה הקודמים חולב אותה, האם יכול להיות שהחלב התייבש ביום אחד בגלל המעבר אלינו. היא נראית מאוד מפוחדת ומנסה למצוא פתחי מילוט.. איך ניתן להציל את החלב או שאולי טכניקת החליבה לא נכונה? תודה מראש לכל מי שיכול לתת לי מידע
-
- הצטרפות: 04 אפריל 2013, 18:26
גידול עיזים
לשאלה ששאלו קודם מניסיוני החליבה של השואל כניראה לא נכונה
לשאלה ששאלו קודם מניסיוני החליבה של השואל כניראה לא נכונה
-
גידול עיזים
וטרינר יכל לעזור מאוד בהצלחה !!!
וטרינר יכל לעזור מאוד בהצלחה !!!
-
גידול עיזים
יכל יהיות שיש לה גודש ,כועב לה?
יכל יהיות שיש לה גודש ,כועב לה?
-
גידול עיזים
אני היום היצתרפתי לאתר ,וראתי דיבורים על סירוס זאת יתעללות, שחיטה זה טיבעי ולכן זה עדיף, שלא נדבר על האיסור בתורה
אני היום היצתרפתי לאתר ,וראתי דיבורים על סירוס זאת יתעללות, שחיטה זה טיבעי ולכן זה עדיף, שלא נדבר על האיסור בתורה
-
- הצטרפות: 07 אפריל 2013, 20:52
גידול עיזים
מומלץ לכל המעוניין ללמוד מסכת חולין.
מומלץ לכל המעוניין ללמוד מסכת חולין.
גידול עיזים
שלום . קוראים לי יעקב ואני גר בבת עין
יש לי עדר שמונה 5 עיזים וגדי.
אני מעוניין להגדיל את העדר,
אני אשמח לאמץ עיזים \ תיישים בכל גיל.
יש לי עדר שמונה 5 עיזים וגדי.
אני מעוניין להגדיל את העדר,
אני אשמח לאמץ עיזים \ תיישים בכל גיל.
גידול עיזים
העז שלנו בת 3.כבר בהמלטה הראשונה (לפני שנה), הגדיה ינקה רק מעטין אחד והשני הפך "מדלדל".
ביום חמישי העז המליטה שוב.הגדי יונק רק מהעטין "הטוב" והעטין "המדלדל" מלא וגדוש.זה נראה כואב.חלבתי אותה כמה פעמים,על מנת להקל עליה,אבל זה נראה גרוע מאוד,כל הזמן.
האם יש למישהו עצה טובה?
תודה!
ביום חמישי העז המליטה שוב.הגדי יונק רק מהעטין "הטוב" והעטין "המדלדל" מלא וגדוש.זה נראה כואב.חלבתי אותה כמה פעמים,על מנת להקל עליה,אבל זה נראה גרוע מאוד,כל הזמן.
האם יש למישהו עצה טובה?
תודה!
-
גידול עיזים
שלום העז שלי המליטה לפני שלושה ימים לכן הייתי רוצה לשאול כמה שאלות : אחרי כמה זמן אפשר להתחיל לחלוב את העז? והייתי שמח אם מישהו היה מסביר לי מה הסימנים לזהות גודש בעטינים וכיצד למנוע זאת תודה....
-
גידול עיזים
אחרי שבועים כבר אפשר לחלוב בכמויות של חצי ליט אחרי חודש אפשר להפריד לגמרי, מומלץ להפריד אחרי שלוש חודשים ואז הגדי מלא ביטחון.
,
,
-
גידול עיזים
אחרי שלוש חודשים ואז הגדי מלא ביטחון.
האם בשרו של הגדי בן שלושה חודשים טעים?
ומתי מומלץ לשחוט אותו?
ובאיזה אופן בישול או צלייה הוא יוצא הכי טעים ומזין?
אחרי שלוש חודשים ואז הגדי מלא ביטחון.
האם בשרו של הגדי בן שלושה חודשים טעים?
ומתי מומלץ לשחוט אותו?
ובאיזה אופן בישול או צלייה הוא יוצא הכי טעים ומזין?
-
גידול עיזים
אני לא יכל להמליץ לך לגבי הבישול או השחיטה .כי אני לא מיתעסק בזה. סליחה שהיגבתי כצת מאוחר פשוט לא יצא לי !!
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*
גידול עיזים
מה קורה אדיר ?
אמא שלך כל-כך אלרגית לאתר שאני לא מעיזה לספר לה שחזרתי...
ואתה כאן כל הזמן
חוצפה
חשבתי לקפוץ אליכם היום להכין לכם קוסקוס אבל בסוף אין לי זמן (הבית הפוך ואף אחד לא רוצה לעזור לי)
אולי מחר... (ואתה חייב לי שוקולד שיהיה ברור, אה וגם לקלף ולחתוך את הירקות, אני עובדת רק על הסולת ורק בתנאי שאמא שלך תבדר אותי במקביל)
אמא שלך כל-כך אלרגית לאתר שאני לא מעיזה לספר לה שחזרתי...
ואתה כאן כל הזמן
חוצפה
חשבתי לקפוץ אליכם היום להכין לכם קוסקוס אבל בסוף אין לי זמן (הבית הפוך ואף אחד לא רוצה לעזור לי)
אולי מחר... (ואתה חייב לי שוקולד שיהיה ברור, אה וגם לקלף ולחתוך את הירקות, אני עובדת רק על הסולת ורק בתנאי שאמא שלך תבדר אותי במקביל)
-
גידול עיזים
אין לאמא שלי בעיה, וברור לי שאני חייב לך שוקולד...
-
גידול עיזים
שלום רציתי לשאול כיצד אפשר להרגיל את העז שלי לחליבה אני מנסה לחלוב אותה והיא מתנגדת ממש ניסיתי לתת לה אוכל ובמקביל לחלוב אותה אך ניסיון זה נכשל אשמח לפתרונות!
-
- הצטרפות: 07 אוגוסט 2011, 21:54
גידול עיזים
תשובה למירי: תעזרי לגדי לינוק גם מהצד שהוא לא יונק ממנו. "תחברי" אותו. בהתחלה כדאי שמישהו יחזיק את העז בזמן שאת תעשי זאת. ככל שעושים זאת סמוך יותר להמלטה יותר טוב.
דבר אחר: רכשתי שק של אבקת חלב לגדיים (העז שלנו לא הסכימה להניק אחת מהגדיות שלה) ואני לא צריכה את כולו. אם מישהו מעוניין לקנות ממני חלק מהאבקה שיתקשר: 0546627227
דבר אחר: רכשתי שק של אבקת חלב לגדיים (העז שלנו לא הסכימה להניק אחת מהגדיות שלה) ואני לא צריכה את כולו. אם מישהו מעוניין לקנות ממני חלק מהאבקה שיתקשר: 0546627227
-
גידול עיזים
יש לה אולי גודש? ואם לא כניראה יש בעיה טכנית. מומלץ לקבל עזרה ממומחה שידגים איך חולבים.
גידול עיזים
נראה לי שהכי מומלץ לשחוט בגיל חצי שנה (מבחינת הכמות והטעם )
אם מחכים יותר יש ריח "עיזי" אופייני בגלל ההורמונים וגם בגלל שהתים משתין על עצמו
אני טעמתי רצועות בשר מטוגן עם קצת מלח. היה טעים
נראה לי שגם הולך בבישול ארוך עם ירקות שורש.
לכל מי שלא רוצה להתעסק עם השחיטה מוזמן להעביר אלי את ההתעסקות 029938488
(הבעיה עם צמחונים היא שהם אוכלים את האוכל של האוכל שלנו...)
אם מחכים יותר יש ריח "עיזי" אופייני בגלל ההורמונים וגם בגלל שהתים משתין על עצמו
אני טעמתי רצועות בשר מטוגן עם קצת מלח. היה טעים
נראה לי שגם הולך בבישול ארוך עם ירקות שורש.
לכל מי שלא רוצה להתעסק עם השחיטה מוזמן להעביר אלי את ההתעסקות 029938488
(הבעיה עם צמחונים היא שהם אוכלים את האוכל של האוכל שלנו...)
-
גידול עיזים
לגבי הצימחונים אתה ממש צודק.